Lehet, hogy nem is akar nyerni a kormány?

Török Gábor: meglepő terve lehet Orbánnak a választással
Fotó: Facebook/Török Gábor

"Bár mindig vitatkoztam azokkal, akik szerint egyik vagy másik szereplő nem a győzelemre játszik, hiszen a hatalmi helyzet annyival több lehetőséget kínál, hogy még egy nehéz helyzetben is irracionális, ha valaki nem erre játszik, de..." – kezdi sejtelmesen Facebook-bejegyzését Török Gábor.

Majd a politikai elemző azt fejtegeti, hogy

"ha belegondolunk abba, hogy az oroszok ukrajnai háborúja miatt mi várhat a választások után a magyar kormányra (beláthatatlan gazdasági következmények, kiszámíthatatlan nemzetközi helyzet), és hogy milyen politikai károkat okozhatna akár a mostani, akár egy új politikai többségnek az elmúlt időszak jelentős állami költekezései után egy fájdalmas megszorító politika, talán az sem lenne meglepetés, ha ezúttal az ellenzékbe kerülés vagy ellenzékben maradás sem számítana annyira rossz forgatókönyvnek..."

Érdekes felvetés, önök mit gondolnak róla?

Forrás: Facebook/Török Gábor

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem is olyan ördögtől való. A a rengeteg hitelt, a sok felelőtlen igéretet nem rajtuk, hanem egy másik kormányom kérnék számon. Ellenzékből remekül lehet hergelni, uszítani az embereket. Most majd eszükbe jutna mik is az ellenzék jogai! Arról nem beszélve, hűséges híveik be vannak betonozva a lényeges pozíciókba 9 évre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem is olyan ördögtől való. A a rengeteg hitelt, a sok felelőtlen igéretet nem rajtuk, hanem egy másik kormányom kérnék számon. Ellenzékből remekül lehet hergelni, uszítani az embereket. Most majd eszükbe jutna mik is az ellenzék jogai! Arról nem beszélve, hűséges híveik be vannak betonozva a lényeges pozíciókba 9 évre!
Sámannus
Inkább nyaljátok egymás picshját a trambulinon. azt én is megnézném..
A hiba csak az hogy te olyan kos vagy, hogy szabad esés közben is csak a faxszodat vered
drrotf
Szerintem van ráció abban amit Török G. mondott, csak az a bökkenő, hogy Orbán utálja a vereséget, és szereti a hatalmat, és ahhoz tíz körömmel ragaszkodik.Ezért nála sincs racionalitás, és ha kikap a választásokon, akkor azt nem számításból teszi.Lehet hogy abba belerokkan, és nélküle a FIDESZ olyan mint a rendszerváltás előtti MSZMP volt!
karma1
@Nessy: @Horizont: Azert elfeledkeztek valamirol... A fidesz nem ellenzekbe, hanem bortonbe fog kerulni, ha vegre az ellenzek eleg tokos lesz, es veghez viszi a kokemeny elszamoltatast! Ugyanis ugy tudom, hogy ma Magyarorszagon (elmeletileg) eljaras alatt levo politikus (ill. ember) nem aspiralhat kepviseloi allasra - marpedig az ellenzeknek igenis az a dolga, hogy kepviseloket delegaljon a Parlamentbe.
A fideszt a valasztasok utan a folddel egyenlove kell tenni, ill. pont ugy kell vele eljrani, mint anno a naci parttal: a tagjait szepen szetoszlatni, es soha nem engedni meg, hogy ugyanazok a szemelyek ugyanazzal az ideologiaval partot hozhassanak letre! Ilyen egyszeru!
Ami naci tipusu partok keletkeztek a IIVH ota - mert ugye igeny az volna ra - erdekes modon soha nem talaltak annyi kovetot, hogy komoly partalapitasba is kezdhettek volna, - igaz, hogy lehetne zaszlora tuzni azt, hogy "irtsd a zsidokat meg a buzikat, ciganyokat"?
Nem, orbanek egyszeruen nem lehetnek abban a helyzetben az ellenzek aprilisi gyozelme utan, hogy part formajaban megmaradjanak, es tovabb destrualjak - most mar ellenzeki allasbol - a joszandeku baloldalt.
Nessy
@karma1: Csak sajnos ez kis hazánkban nem így működik! Ezt az eddigi ámokfutását pártunknak és kormányunknak egy generáció kevés lesz, hogy valahogy rendbe hozza! Arról nem beszélve hogy az egész országot magával rántotta az elszigeteltségbe, a semmibe vételbe, és vele azonosítják ma már a magyarokat, ami nem túl hizelgő ránk nézve! A megbecsülést, a tiszteletet nagyon könnyű elveszíteni, de annál nehezebb ismét kiérdemelni! Ugyanis megkövetelni nem lehet, csak kiérdemelni!
verőce21
Ez egy idióta feltételezés T.-től...! Nincs az a számítás, ami miatt OV. lemondana a hatalomról és veszni hagyná Mo. 12 évi fejlesztését!
kotos
@verőce21: Helló, örülök, hogy megint nem érthetek egyet. Már jó éve mondtam ugyanezt, pedig akkor még nem volt olyan nyilvánvaló mint most. A A Gyurcsány nem véletlenül nem kapkod annyira a hatalom után. Pedig ebből az ellenzéki bagázsból neki van talán egyedül esze. Ez megerősítette csak korábbi sejtésemet. Szerintem ugyan a tehetetlenségi erő miatt Orbán nyer, mert túl nagyra sikerült építenie a rajongótáborát, ami már önjáró lett. "Szeretlek akkor is, ha nem akarod!" (Azt hiszem volt egy ilyen nóta.:)
RonaGyuri
Ez a Török nem százas, sőt ...
A legfontosabb gond a mondókájával az az, hogy normális gondolkodásra való képességet feltételez erről a buta műveletlen elmezottyant dagadt törpéről! Ami abszurd! =))
Klubtag
Két okot látok, ami ezt a feltételezést cáfolja:
1., Ha így lenne, akkor ehhez a kormánypártnak sokkal korrektebb kampányt kellene folytatnia, amire persze a híveik zöme nem vevő...
2., Orbán hatalmi vágya illetve kapzsisága oly mértékű, amit már betegesnek lehet nevezni, a gyógyulásnak pedig egyetlen jelét sem észlelni...
justhpeter
Jó lenne ha Orbán és a csürhéje bukna, mert azzal felszámolódna is egyben a fideSS-kdnp és a NER is..
puszt
"hogy az oroszok ukrajnai háborúja miatt mi várhat a választások után a magyar kormányra"
Nem, nem a háború miatt!. Hazudik ez a tetű. OgV évek óta fentarthatatlan kül-, és gazdaságpolitikát folytat. Erről miért nem ír? Annyi pénzt tüntetett el, annyi minden van a rovásán, h ebből csak úgy mászhat ki, ha azzal a kétmilliós megingathatatlan hívével ellenzékbe vonul, és ismét a partvonalról fogja folytatni az ország tönkretételét, miszlikbe szakítását... Már a gyurcsány érában is annyi volt a híve, beépített embere, h teljesen kormányozhatatlanná tette az országot. És az agymosottak most is gyurcsányoznak, nem értve az orbáni rendszer lényegét... Rettenetes évek következnek.
Macskaszem
Nem akar veszíteni, mert túl sok a veszíteni valója.
Hátralevő életét börtönben fogja tölteni a horda színe java, ha MZP beváltja az ígéretét. Márpedig neki nincsen takargatnivalója ami miatt kölcsönösségi alapon el kéne néznie mások bűneit.
Rizikó
Tegyük fel elméletileg, hogy a libsik nyernek. Nem kéne fél év egy népfelkeléshez és a kormány a Dunában végezné. Ezek eladnák Magyarországot és háborúzni küldenének minket. Aljas egy moslék állatok.
nemkati
@karma1: " A fidesz nem ellenzekbe, hanem bortonbe fog kerulni,"
Kivéve 0rbánt. A vereség után annyira szíven fogja ütni a gondolat, hogy a kolostorbirodalmába MZP fog beülni, hogy sürgősséggel Grazba fogják szállítani és a maradék 20-30 évét ott fogja leülni (lefeküdni). Legalább a táplálkozását is szakember felügyeli majd, olyan kárcsú lesz mint még soha!
Dr. Proktor
Ezek még a szegénységből is tudnak lopni, ergo maradni akarnak...
puszt
„Ilyen utolsó, aljas, szenny vezetője rég volt Magyarországnak!”... Szabó Tímea, én, és még sokan mások!
karma1
@Horizont: Igen, igazad lehet (remelem, csak felteteles modban), mert ez is lehet egy kovetkezmeny. En is ugy gondolom, hogy az ellenzeki kormanynak nagyon szigoru megszoritasokat kell eletbe leptetnie, de ha ez egy valoban szigoru elszamoltatassal jar egyutt, akkor az azt jelenti, hogy az ellenzeki partban meg lehet bizni - amit igert a valasztasi kampanyaban, azt maximalisan be is tartja. Azert en nem vagyok olyan borulato, mint Te, mert en azert azt is nezem, hogy az EU most argus szemekkel fogja figyelni mindenfelekeppen a valasztasokat: figyeli az ellenzek munkajat is, es persze figyeli orban minden atlatszo stiklijet is. De az ellenzek most nem a nepnek uzen a szigoru elszamoltatas dumaval, hanem az EU-nak is, mivel az EU csak akkor fogja az uj kormanynak ujra megnyitni az unios forrasokat. ha azt latja, hogy az EU altal is rettenetesen utalt orbant vegre a sajat hazajaban oda rakjak, ahova valo: a bortonbe!
Igen, lesznek mindenkeppen olyanok - foleg a nagy fotelforradalmarok kozott - akik az uj kormanynak egyetlen megszoritasat se fogjak elnezni, (amit persze orbantol siman lenyeltek 12 even keresztul!), de ezeket a hoborgoket le kell szarni - nem fognak tenni egyetlen lepest sem az ellenzeki kormany megdontesere, mert ahhoz IS lustak.
Bizzatok egy kicsit jobban abban, hogy orbant annyira utaljak az Unioban, hogy oromunnep lesz a veszte az Unioban. Ok Brusszelbol sajnos semmit sem tehetnek, mert Brusszel valoban nem avatkozhat bele egyetlen orszag belugyeibe sem.
simmering73
Ahhoz képest, hogy nem akarnak nyerni, elég erősen kapaszkodnak a hatalomba.
nezelodo
Nehéz józan ésszel elképzelni hogy ezt a "szárnyaló gazdaságú" országot egy normális gyülekezet a nyakába vegye. Az ellenzéknél is csak immel-ámmal hajtanak rá a győzelemre. Elképzelhető, hogy Orbán szívesen kimaradna a helyreállításból, aztán egy fél év múlva a győzteseknek esne, hogy tönkretette az országot. Megtenné ezt még egy a 2006-ot messze meghaladó galádsággal is, hiszen ahogy Jeszenszky nevezte, egy egyensúlyát vesztett diktátor.
Béla333
Igaza lehet Török Gábornak! Szörnyű helyzetben vagyunk, amit a maffia 12 éves tobzódása hozott ránk, ezt rendbetenni iszonyú nehéz feladat. De nincs más lehetőség, mint legyőzni április 3-án a maffiát és utána elszámoltatni és börtönbe csukni akiknek ezt "köszönhetjük"!
Mert ha nem lesz szigorúan elszámoltatva a hazaáruló csürhe, (úgy ahogy 2006 után sem lett elkapva az államcsíny szervezője!), akkor nem lesz 4 éve az új kormánynak és a fellázított maffia hívők segítségével visszajönnek.
Csak a bűnöző politikusok és a sleppje börtönbe csukása hozhat megoldást!
kereső
Török Gábor feltette-e már a kérdést magában: Miért épit bunkert orbán viktor Hatvan-pusztán? Mit tud orbán, amit mi (még)nem?Ahogy lukasenkának "joga" van észak tengeri kikötőhöz- amihez két nato tagállamon át vezet az út(lettek, észtek), úgy orbánnak mihez lesz "joga", amiben putyin támogatni fogja?
Nyírfa
Mindenkit elolvastam, és mindenkinek az igazságával egyet értek - kivéve orbanisták.
Egyelőre csak annyival egészítem ki a reményeiteket , amelyek az én reményeim is, és az aggodalmaitokat, amelyeket teljes mértékben osztok, hogy a fejlődés az élet törvénye szerint - márpedig azt nem a habonyi-rogán elme fundálta ki - elkerülhetetlen. Nézzétek a Nyugat erejét, mi a lényege, a sava-borsa: a szabadság! Ez az Élet Rendje, Gyerekek, ezt sem elvenni, sem megszüntetni, sem megváltoztatni nem lehet! Ebben bízzatok! Az ember, bármennyire is Isten helyébe akar lépni, csak egy porszem az univerzumban. Ami felemeli, az az emlékezés, az emlékezés arra, amit a földön úgy hívunk: lelkiismeret. Mert általa válunk azzá, amik voltaképpen vagyunk is: szeretet.
A szeretet nem csak létállapot, hanem döntés is: nem teszek olyat senkivel, amit nem akarom, hogy velem bárki is megtegyen. Nem bonyolult, ugye?
Én ebben bízom, nem az emberben, hanem a bennünk élő kegyelemben.
Klubtag
@Horizont: 7:10 - Amíg a nemzetközi pénzpiacon auto-kleptokráciákat hitellel lehet finanszírozni, addig ez a kormány ezt fogja tenni, hogy elkerülje az elkerülhetetlen megszorításokat.
Visszafizetésre a gyerekeink, unokáink lesznek kénytelenek, ha csak el nem hagyják az országot kényszerből.
A puszta hazaszeretetből távozók, mint Rühelke és családja, meg a többi árvalányhajas,nép-nemzethy vérszívó a vagyonukkal együtt lépnének olajra kormányváltás esetén.
Nem tud olyan gyorsan intézkedni egy új hatalom - az orbán és jogászi maffiája által kitalált törvényi procedúrák miatt - hogy a legnagyobb gazembereket meg tudja előzni ...sajnos.
Orbán nem csak politikusnak, hanem jogásznak is aljas...
ómió
Török efftársnak gyakran vannak ilyen delíriumai?
csak úgy....
arra azért az ellenzéknek egy esetleges gyözelem esetén számítani kell,hogy fél éven belül,orbánék az ö nyakukba fogják varrni az eddigi brutálisan szar kül,bel és gazdaságpolitikájuk következményeit! minden szempontból az új kormány és magyarország ellen fognak dolgozni,erre a lehetöségeiket már ki is építették!
sok fideszes most le fog hurrogni,mert leszaroztam orbánék ,szerintük nagyszerü gazdaságpolitikáját,de ha az iszonyatosan magas államadóságokra gondolnak és az inflációra a forint rohamos gyengülésére és ezeknek a következményeire,akkor szerintem jogos a szarozás!
olszaltot
Ebben semmi új nincs, de a válságot sokféleképpen lehet kezelni és én remélem, hogy az ellenzék okos lesz győzelme után.
verőce21
@csak úgy...: (10:55) Nektek lipsiknek nem kell foglalkozni az inflációval, sem az államadóssággal, az a következő Orbán-kormány dolga lesz április 3-a után!
csak úgy....
@verőce21: az utóbbi idökben,te már csak marhaságokat tudsz magadból kipréselni? a félelemtöl kezdesz teljesen leépülni,ezt a magabiztos de eröltetett butaságaid híven tükrözik!
jó hír,hatalmasat erösödött a forint! :)
1 Euro =
387,71 Forint
kissé felnőttem
ez mutatja hogy a kormány szarik már mindenre mindenkire csak szórja mint a kendermagot.soha nem is érdekelte őket az emberek gondja, baja,problémája, csak a 133 bátor nyomogatása parancs szóra hát sok sok sötét van köztük132 bizosan.
CsipkeRózsa
Arra is gondoljatok, hogy Orbán o.gy. képviselő lesz, listáról. Ellene csak akkor lehet eljárni, ha az o.gy. kiadja a mentelmi jogát, ez viszont 2/3-os törvény, ha nyerünk, akkor sem valószínű a 2/3.
verőce21
@csak húgy...: (18:08) Teljesen fölösleges ezt a gyagyás DS szövegedet tolni, te nyomi... csak butítod vele itt a lipsiket! :)
csak úgy....
@verőce21: eröltetett és gyermeteg vagy! neked járna orbánéktól az elbutításod miatt egy tetemes összeg,mint fájdalom díj!
verőce21
@csak húgy...: Be is fejezheted a nyomorult senkiházi képzelgésedet, te diliháztöltelék...!
csak úgy....
@verőce21:farkasom, nagyon sajnálom,hogy elmebetegeskedsz de nem tudok rajtad segíteni,- szerintem már a dokiknak is nagy föladat lenne a te szellemi rendbehozatalod !
Toller Béla
Azt gondolom, hogy egy normális, elvi alapon működő, haladő rendszer nem így politizál ! Azért van szüksége a hatalomra, azért kéri, hogy javítson, építsen, fejlesszen ! EZ a motivációja ! Nem pedig az, hogy négy évig eltartassa magát a parlamentben és közben valamit sportoljon ...Ezért ezt a fajta megközelítést egy politológustól feleslegesnek és károsnak tartom, mintha azt mondaná, hogy nem létezik a palettán normális politikai erő ! Ez pedig így nem igaz ! A mai rezsim és az ellenzéke között nincs ilyenfajta hasonlóság !
verőce21
@durbincs: Ritkán hordott össze mint itt, ennyi elmebeteg sorosbérenc brigantit a szél...
kissé felnőttem
moslékkal telitettek a pesti stricik. ugye lédy dubrincs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.