A portfolio.hu számolt be arról, hogy minden jel arra utal, hogy a hétfőn kezdődő EU-csúcs előtt, vasárnap összejöhet az uniós orosz olajembargós alku, amely felmentést adna a vezetékes szállítású kőolaj alól.

Komoly fenyegetést kapott Magyarország – összejöhet az uniós olajembargó vasárnapFotó: Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kinevezési okmányokat eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án. MTI/Máthé Zoltán

Így Magyarország megkapná, amit akart, de mégis veszélybe kerülhet az olajellátása az egyre komolyabb ukrán fenyegetések miatt, amelyek a Barátság kőolajvezeték elzárását pedzegetik. Nem véletlen ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi félmondata, miszerint ennek a kockázatnak a kivédésére is garanciákat kér Magyarország az olajembargós vétó feladásáért cserébe – írja a portfolio.hu.

Charles Michel európai tanácsi elnök szerdán jelezte, hogy

a viták ellenére még a hétfői EU-csúcs előtt összejöhet az alku a hatodik uniós szankciós csomag keretében az orosz olajembargóról, tegnap is intenzív egyeztetéseket bonyolított különböző tagállamok vezetőivel.

A Politico ennek eredményeként Charles Michel környezetéből azt hallotta, hogy „nagy számú” tagállam hajlandó arra az alkura, hogy kivennék a vezetékes szállítású kőolajat az embargós csomagból, így tehát megkapná Magyarország azt az engedményt, amit a kezdetek óta el akart érni.

Ez ugyan nem csak Magyarországnak szólna, hanem a cseheknek és szlovákoknak is, hiszen ők is kapnak nyersolajat a Barátság vezetéken.

EU-s szinten pedig az történne, hogy az orosz olajimport mintegy 90%-át betiltják, mivel ez a része úgyis tengeren érkezik a különböző tagállamokba.

A Politico úgy tudja, mára a francia soros elnökség berendelte egyes tagállamok nagyköveteinek csoportját, aztán vasárnapra összehívták a nagyköveti ülést, hogy ott szentesítsék a végső szöveget, ami majd a hétfő-keddi EU-csúcs zárónyilatkozata is lesz, benne tehát a hatodik uniós szankciós csomaggal, beleértve az orosz nyersolajra és finomított termékekre is (bizonyos kivételekkel).

A csomagban a korábbi terveknek megfelelően benne lenne további orosz bankok SWIFT-rendszerből való kizárása, orosz dezinformációt terjesztő szolgáltatók unós kizárása, oroszok európai ingatlanvásárlásait nehezítő szabályok, illetve többek között a Kirill-pátriárka személyét érintő szankció is, akinek szankcionálása ellen két hete egy rádióinterjúban élesen kikelt Orbán Viktor magyar kormányfő.

Ha valóban ez lesz a következő napok menetrendje, akkor ez kevéssé tenné élessé azokat a vitákat, amelyek arról szólnak, hogy az EU kénytelen érdemi plusz pénzeket adni a kelet-közép-európai országoknak az oroz olajról való leváláshoz a REPowerEU programban (plusz CO2-kvóták eladásából befolyó bevételből), amely pénzeket csak az egyes tagállamok saját helyreállítási programjain belül lehet elérni. Így viszont ehhez egyelőre nem férne hozzá Magyarország a jogállamisági viták miatt.

Mégsem dőlhetne hátra Magyarország amiatt, ha ki tudná harcolni a vezetékes orosz kőolajnak a szankciók alóli mentesítését, mert egyrészt a márciusi EU-csúcs stratégiai irányként megszabta nekünk is az orosz fosszilis energiahordozókról leválást (a magyar kormány is jóváhagyta), a Mol is elkezdi a szükséges beruházásokat, másrészt

egy nagyon komoly fenyegetést is kapott a napokban Magyarország azért, mert egyelőre blokkolja a hatodik uniós szankciót.

Olena Zerkal, az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója, volt ukrán külügyminiszter-helyettes ugyanis szerda este a kijevi biztonsági fórumon azt vázolta: valami történhet a Barátság kőolajvezetékkel.

Ez arra utalt, hogy ha továbbra is blokkolja Magyarország az orosz olajembargó megszületését, akkor az ukránok máshogy lépnének fel az ellen, hogy az oroszok továbbra is bevételeket tudjanak szerezni a olajértékesítésből.

Hozzátette:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök dolga eldönteni, hogy mi is azon a nyelven beszélünk-e, ahogy Orbán Viktor is megérti és amely nyelven ő is beszél az EU-val

Mindez tehát elég nyíltan azzal való fenyegetést jelent, hogy ha Magyarország nem hajlandó a vezetékes orosz olajról lemondani és ezért blokkolja az oroszok bevételének döntő többségét adó tengeri szállítású olajembargót is, akkor az ukránok elzárják felénk a Barátság kőolajvezetéket, hogy így történjen meg a leválásunk az orosz olajról.

Nem volt véletlen ezért Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnapi közleménye, amelyben visszautasította az ilyen jellegű zsarolásokat, fenyegetéseket, másrészt az sem volt véletlen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi Kormányinfós mondatai között, hogy

Magyarország akkor boldogan támogatja az uniós olajembargót, ha felmentést kapunk a vezetékes szállítás tiltása alól, ezzel együtt arra is garanciákat kapunk,

hogy ha a vezetékes szállítással valami baj történik, akkor a tengeri szállítási módozat felől hozzájutunk a megfelelő olajvolumenhez.

Mindezt az ukrán fenyegetést tegnap esti videójában maga Zelenszkij tovább fokozta, ugyanis azt mondta:

Nézzék meg, hány hete próbál az Európai Unió megállapodni az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról. Természetesen hálás vagyok azoknak a barátainknak, akik az új szankciókat támogatják. De honnan van ekkora hatalmuk azoknak, akik blokkolják a hatodik csomagot? Miért van még mindig ekkora hatalmuk, többek között az Európai Unión belüli eljárásokban is?

Összességében tehát a következő napokban nagy jelentőségű dolgok dőlhetnek el a hatodik uniós szankciós csomag keretében, amely az ország energiaellátása, illetve az uniós pénzek terén is lényeges következményekkel járhat.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Portfolio

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A nagy pávatáncos... Kiismerték már a piszkos kis trükkjeit!
Rábaszik, de sajnos vele együtt mi is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a retardált dagadt törpe mindenkit hülyének néz???
Namely
@RonaGyuri: Gondolom a cikket, szokásodhoz hűen, nem olvastad.
RonaGyuri
@Namely: igen a szokásomhoz hűen: nem csak ezt a tákolmányt és a másik ferdítést, de az eredeti cikkeket is olvasatm! =))
RonaGyuri
@Pegero: a te retardált világodban, aki nem veszi be a műveletlen paraszt-suttyó baromságait, hanem utána olvas és érti is, azt így nevezed??? =))
Gazella
@KisTehen: ne aggódj nem lesz V4!
Mind két szomszédos ország megoldja a gáz problémáját.
Béla333
A nagy pávatáncos... Kiismerték már a piszkos kis trükkjeit!
Rábaszik, de sajnos vele együtt mi is...
Gazella
@KisTehen: nem gond hogy a szomszédos országok a magyarral együtt kap két évet, hogy átálljanak más gázra?? Másik amig tart a rengeteg büntetés eljárás ellenünk addig lófaszt kap az ország az EU pénzből.
Harmadikhiába van támogatás pénz erre a gáz nyavalyára .. ez is blokkolva lesz addig amig a mechanizmus nem gördülékeny az EU felé.
Negyedik mivel általános alsós vahy illene szövegértelmezést is gyakorolnod.
Gazella
@KisTehen: meg valami Zelenszkij biztositja a másik két ország gáz ellátását.
Csak a magyaroknak nem.
justhpeter
Nem értem a ßargyátó Szíjjártót, hogy miért is veri a nyálát. A magyar kormány évek óta különféle dolgokkal zsarolja az Uniót, most Ukrajna akarja zsarolni Magyarországot. Csak logikai alapon. hs ezért Zelenszkíj egy büdös tróger, akkor ugye Orbán és Szíjjártó is az ? A magyar kormány az, akik ha pánzosztás van az első helyen szeret lenni, amikor a kötelezettségeket oszták, akkor udvariasan mindenki előre enged.
justhpeter
@Maccska: És akkor mi van ? Marad elsődlegesen Putyin segge, másodlagosan a kínai vezér segge, azon kiélhetitek a nyalakodási kényszereteket.
Clavigo
@Maccska: Aha... azért én Téged okosabbnak gondoltalak,,,mint az itt szereplő fideszkreténeket,,@Shikari: @KisTehen: @Pegero:,,stb .
Macskaszem
Röhögök, de nagyon.
Körmük szakadtáig ragaszkodtak az orosz olajhoz, Szijjrágó eleinte 500 millióra taksálta az olajfinomító átalakítását, aztán észbekapott, legyen inkább 16-17 milliárd, és elkezdték zsarolgatni az uniót az embargóval.
Most, hogy vehetnek orosz olajat, nem lesz se 500 millió, se 17 milliárd ellopható pénz, szinte látom, ahogy a falat kaparják kínjukban.
rokker33
Az eu saját maga alatt vágja a fát! Nem értik meg hogy már késő a szankciók bevezetése! Oroszországnak van annyi pénze, hogy a tervét végre tudja hajtani!Európa kifizetette ezt a háborút és nem Orbán tehet róla.!
vacsi
"ennek a kockázatnak a kivédésére is garanciákat kér Magyarország az olajembargós vétó feladásáért cserébe"
Vajon mire gondol? Ki és milyen garanciákat tudhat adni?!
fergeteg
Beregsurány bezárul mint a gázolaj a tótok és a labancok előtt.
Vasúti gabona szállítás akadozni fog.
fergeteg
ITT AZ ORBÁNFÓBIÁS BUKOTT BOLSIK MÉG MINDIG PÉNZLOPÁSRÓL BRATYIZNAK.
Erre ráülnek az Újhülyék. Farkára meg Annuska lovagolni.
Macskaszem
@rokker33: Nincs az a pénz ami el ne fogyna egyszer. Persze, eladhatja máshol is az olaját, de csak igen nyomott áron, mert a leendő vásárlók tudni fogják, hogy kényszerhelyzetben van.
rokker33
@Macskaszem: naponta 1 milliárd eurót kap Oroszország európától 300mrd ft ! Még ha az idén decemberben leállítanak mindent, akkor is rengeteg pénz fog befolyni,amit a háborúra tudnak költeni ! Ezzel már 10=20 évvel ezelőtt kellett volna foglalkozni nem most mikor több hónap vagy év kell az átálláshoz! Az oroszoknak szánt pénzt inkább költötték volna arra sőt kevesebbet kellett volna fizetnie Európának, ha már 20 évvel ezelőtt függetlenítjük magunkat most nem lennénk ilyen kritikus helyzetben!
Németh István
Az usa-soros-nato; Eu-ursula,makron, mega britek az északiakkal már egyszer pofára estek amikor elhíresült hogy ukrajna nem független és főképpen nem szuverén állam! Az orosz föderatív köztársaság egyik tagállama, nincs ratifikálva sem az alkotmánya, sem a határai azok mind orosz határok! menten el is húztak a picsába és menet aljas módon hátulról agresszorként támadják a semmi közük hozzá >> Oroszországot! A másik pofára esés, hogy az energia szegény németeknek (de a franciáknak és az északiaknak is) 30 éves szerződéseik vannak a vezetékes olaj és gázszállításra, mi több a villamos energia biztosítására! Ezt lehet embargózni de nem sok értelme van a fagyi nagyon vissza nyal! Az Oroszok nyersanyag exportjának irányváltása nagyobb biznicet hozott mint gondolták volna! Ezt lehet folytatni egy hülye picsa még hülyébb usa elnökének és a szenilintó igen hülye sorosnak az instrukciója alapján >> persze nem lesz hiányuk semmiben csak győzzék megfizetni az usa nyersanyagot! Az ursula nyanyát igen valagba kéne rúgni! mondjuk a várból a Dunába lökni - minő élményben volna része!
Németh István
LÉNYEGES!! Ukrajnához semmi közünk, egy idegen nagyon szemét nemzet! A trianon után a Szovjet Unióhoz erőszakkal csatolt területen a magyar polgárok felett élősködő csűrhe népség!
Valójában még csak a szomszédunk sem! Mert az orosz állam a szomszédunk ukrajna csupán föderatív köztársaságként az oroszoktól származtatott jogrendszer alapján közigazgatási lehetőség birtokában van a kárpátaljai terület felett! a zelinszkíj ott rohadjon meg ahol van és soha ne élvezze az Izraelben vásárolt ingatlanát! - és a külföldi bakokban lévő dollár milliárdjait! Amelyről nem tudna számot adni, hogy miből is!!! A moslék kurva anyját! ja a Magyarországi nagykövetének is!
tomsawyer - régről
@durbincs: Kezeltetned kéne a vizelet- és rúzsfixációdat, ami most büdös lábas és (az egyébként egy ideje már lappangó) tűsarkús fétissel súlyosbodott. Értem, hogy troll vagy, de a trollkodás nem kizáró ok arra, hogy valaki kreatív legyen és ne monoton-katatón.
percsi
@Pegero: "...Haza kell zavarni minden háborús menekültet Ukrajnába..."
Nem úgy van az, Eu bőséges pénzt ad azért, mert itt vannak. Ha kizavarjátok, elmennek másik országba, és a pénzcsap is el lesz zárva. Vityád pénz nélkül nem tud élni!
magyar1
@rokker33: Európa ne függetlenítse magát Európától- vagyis nem az oroszoktól kell függetlennek lenni hanem a szaudi olajtól, Amerikától, Afrikától. ha Eu összefogna az oroszokkal az milliószor hasznosabb,jobb és kifizetődőbb lenne mint ez. Egy kontinensen vagyunk és összeuszítanak bennünket kivülről bennünket.
magyar1
@percsi: A köcsög eu arra ad pénzt, hogy nem tagállami embereket támogassunk miközben befizetünk,tagok vagyunk és nálunk vannak hajléktalanok, munkanélküliek sok-sok nyomorgó, vegetáló ember.
Anno Gorbacsov is európaiként gondolkodott Putyin is felajánlotta a szövetséget de ezek az áruló unios vezetők inkább más földrészeknek nyalják a seggét.
magyar1
Nem véletlen ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi félmondata, miszerint ennek a kockázatnak a kivédésére is garanciákat kér Magyarország az olajembargós vétó feladásáért cserébe – írja a portfolio.hu.
Igen mert az ukránoknak nem lehet hinni, akkor is hazudnak amikor kérdeznek, lopták a gázt az oroszoktól, mert az elején még a SzU szétválása után ingyen kapták. Ennyi ésszel nekünk is ingyen járna még most is mert mi szövetségesek voltunk.
magyar1
Zelenszkij meg nem az ukránok vezetője hanem Amerika csicskája és kiszolgálója, nem is értem, hogy választották meg?
Béla333
Ha a maffiózó megkapja az egyik követelését, azonnal előrángat egy másikat.
Eddig azt szajkózta, hogy a vezetékes olajra ne vonatkozzon az embargo. OK! Most már azt várná el az Uniótól, hogy ők garantálják, hogy az eddig a maffiózók által köpködött ukránok nem zárják majd el az olajcsapot?!
Talán fel kellene hívni Zelenszkijt és ezt vele egyeztetni!
Ja? Hogy már nincsenek beszélő viszonyban sem?
És még ezek a maffiózók tartják magukat politikusoknak?! (A kompromisszumok művészete!)
Egy nagy nullák ezek, nem politikusok!
ómió
Szóval, nem "eurokonform" fenyegetést kaptunk!? Csak neeeeem!?
percsi
@magyar1: "A köcsög eu arra ad pénzt, hogy nem tagállami embereket támogassunk miközben befizetünk,tagok vagyunk és nálunk vannak hajléktalanok, munkanélküliek sok-sok nyomorgó, vegetáló ember."
Ez a vitya szégyene, és kapzsisága.
A "köcsög eu" többezer milliárdot küldött (a negyedét sem fizettük tagdíj címen), és küldene még, ha...:
"A szociális munka az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügy és a lakhatás javítását célzó projektekkel együtt mintegy 100 szegregált vidéki térségben segíti a családok társadalmi befogadását;"
Mi valósult meg, semmi! De legalább szépen hangzik.

Az EU, ukrán menekültekre utalt közel 120 milliárd forint gyorssegélyt. Legtöbbje magyarul beszél, és sokan közülük választáskor vityára behúzták az X-t. Az arab menekülteket sem mi tartottuk el, azokra is felvette vitya a több milliárdos támogatásokat. Cserébe ezeknek a háborús menekülteknek embertelen körülményeket biztosított.

Ez a mocskos EU nem legyilkolja, hanem segíti, megmenti az embereket haláltól.

Viszont vityánk nem a szegény menekülteket célozta meg, hanem gazdag araboknak adott letelepedési engedélyeket, jó pénzért, milliárdokat rakott a zsebébe (amit mi fizettünk-fizetünk vissza), gyilkos terroristák is lehetnek közöttük, ahol pénz van, ott a terrorizmus fészek, szabadon járkálnak Európában.
kereső
"A háborús bűnökön is átdereng, hogy amit látunk, felemelő és végtelenül megnyugtató. Az én generációmnak különösen, hiszen mi még láttuk a Szovjetuniót. Mégpedig nagy, sötétbarna felhőként láttuk, amely elsújtja villámait, ha túl sokat ugrálunk.
A felhő most, a mi életünkben oszlik szét végleg. Érdemes örülni neki, mert ez nagyobb jelentőségű történet, mint hogy éppen ki nyerte a választást. Ez a gyermekeink védelméről szól. A mi közelünkben, térben és időben belátható távon egyetlen fenyegető, agresszív, gonosz hatalom tanyázott. Ha sikerül most letörni a szarvait, akkor a gyermekeinknek és az unokáinknak háborútól valószínűleg nem kell tartaniuk.
És ezért örökre hálásak lehetünk az ukránoknak."

Tóta W.
percsi
@Pegero: Kösz a szivaros képet, nagyon tetszik! Én nem szívom, hanem nyomom a gázt, amíg lehet!
magyar1
@percsi: Az eu honnan szerzi a pénzt? Mennyből jön neki? De ha csak Mo-on lennének hajléktalanok,és szegények akkor Orbánt szidnánk, de No-ban, Franciaországban és más nyugati országokban is ugyanúgy vannak hajléktalanok, szegények..
Ismerős a csókos milliárdosok támogatása Orbán részéről is, de legalább a saját nemzetéből valók.
A szocik azért nullázódtak le, egyébként humánusabbak voltak mint a fidesz, mert hasra estek a multik és a nyugati gazdagok előtt. Ezt sok szavazó látta a nép közül is még ha nem adtak hangot az ismeretüknek. Orbán kiépítette a saját milliárdosait itthon, rafinált volt, tudta, hogy ezek tartják hatalmon.
percsi
@magyar1: "Az eu honnan szerzi a pénzt? Mennyből jön neki?"
Az eu az adófizetők pénzét osztja el, amit mi befizettünk a közösbe, annak a 4x-t kaptuk meg, abból a célból, hogy Magyarország felzárkózzon a nyugathoz. Mellette támogatja-segíti a bajba jutott nem eus embereket is. Miért baj ez?

A nemzeti vitya nem a nemzet Polgárjait-vállalkozásait támogatja, hanem 1-5 nemzeti csókost+134 bátor bólogatót. Magyarország népessége kb. 9,5 mill.

Ez a 1-5 nemzeti csókos piszkosul meggazdagodott, a nemzet polgárai-vállalkozói meg elszegényedtek. A nemzeti csókosok közmunkásokat és alkalmazottakat foglalkoztatnak minimál bérért. Dolgoznak ugyan, de mellette nyomorognak. Vagy is a nemzet polgárait szegénységbe, nyomorba döntik. Csak megjegyzem, Magyarországon több külföldi multi cég 400-600e forintos bérért foglalkoztat fizikai munkásokat. Saját nemzeti csókos éhbérért! Szégyen!

Hajléktalanság-szegénység: sajnálom a fiatalokat, CSOK, stb. kölcsönbe rángatták be őket, egy-két év és ingatlanjuk nem lesz. Jön a drága csókos végrehajtó és törvénytelen eszközzel mindent elvesz tőlük. A bevállalt gyerekek nyomorban nőnek majd fel! Már elindult a folyamat :(
Magyarországon csak papíron létezik fogyasztóvédelem és független bíróság!
Ha nekem nem hiszel, nézz utána!

Nyugdíjasok, akik anno építették az országot, eltartottak nyugdíjasokat, ledolgozták az életüket, nem megfelelő nyugdíjemelések miatt nyomorognak.
És a nemzeti eü. dolgozók, tanárok bére sem kecsegtető, pedig a társadalom fontos eleme.

"más nyugati országokban is ugyanúgy vannak hajléktalanok, szegények..."
Engem nem vigasztal, hogy más országban is vannak hajléktalanok és szegények. Elég szomorú.

"A szocik azért nullázódtak le, egyébként humánusabbak voltak mint a fidesz...)
Mert nem érted mik is azok az emberi jogok, kit és milyen alapon illetnek meg, és hogyan értelmezhetők. Bár én sem!
.
magyar1
@percsi: Majdnem mindenben egyetértek veled, de az unio a befizetett pénzekből éppen úgy garázdálkodik, elosztja másoknak amit mi megkeresünk és befizetünk. Holott lenne itthon is az európai családban is mire költeni. Mert itt is rengeteg szegény van.
Az unio vezetői is éppenúgy pazarolnak, mint nálunk a fidesz. A nép csak egy szükséges rossz nekik amikor kifizetnek, de beszedni bezzeg nagyon tudnak.
Csizmás Kond
Addig szarakodnak amíg majd északi áramlat sem lesz...és akkor felfújhatják zelenszkistől az egész ukrániát.
kotos
@Németh István: Hogy miből vannak az ingatlanjai nyugaton? Abból a színészi munkából, amit ma is alakít. Jó a gázsi.
verőce21
Kikényszerített egyetértés van mert az unió nem más mint egy nemzetközi terrorszervezet szaros gyuri irányításával,
hajbókolnak neki mint szolgák a királynak...
kotos
@percsi: Ha a későbbiekben igazad is van, akkor is sántít az eleje. Még bizonyára nem láttál nyugati embert. Mert, ha azt hiszed, hogy jótékonykodik valamelyik is, akkor nagyon tévedsz. azok az "ingyen" pénzek nagyon sokba kerülnek. Ezzel a nyugati országok kerülő úton de saját nagytőkéseit támogatja. Nem csak arról van szó, hogy az egész EU szabályozás az érdekeik mentén van, hanem az is, hogy a "periféria" azaz a gyarmati országok a "támogatásért" a nyugati "befektetőknek" hatalmas adókedvezményt adnak. adót egyébként is addig küldözgetik erre-arra, amíg nincs is mit fizetni. a beruházáshoz kapnak magyar állami tízmilliárdokat, meg telket ingyen, utat, és minden infrastruktúrát. Lehetne folytatni, de a lényeg, hogy a nyugati államok a saját oligarcháiknak a zsebébe egy ilyen kis kerülő úton nyomják a pénzt. Mi csak egy villáskulcs vagyunk a chaplini darabban.
percsi
@magyar1: Sajnos mindenhol van garázdálkodó, enyveskezű vezető, és sehol sem szabadna ezt elfogadni. Minket a magyar vezetők érdekelnek, és bizony az eu-ban élen járunk, már nem is titkolják, cinikusan a szemünkbe röhögnek, amikor zsebre játszanak. Lölő már eu egyik leggazdagabb embere!
És azért, mert mi emberek nem csapunk az asztalra, nem állunk ki magunkért és egymásért.
2014-es netadó tüntetés, a fiatalok összefogtak, vitya visszalépett.
A kormi előszőr tájékozódik, elhint egy-egy megszorítást, vár egy kicsit, ha csak egy-két ember morgolódik, a következő héten már törvénybe iktatja. Ez a trükkös módszer!
Csak egymásért kellene kiállnunk, és nem itt tartanánk.

Az utóbbi években 1000-2000 milliárd Ft/év között osztottak ki nekünk eus pénzt. Amit mi megkerestünk és befizettünk, annak többszörösét kaptuk vissza, elég előnyös helyzetben voltunk. Ha nem fizettünk volna a közösbe, kb. negyed annyi pénzzel gazdálkodtunk volna.
Nem érzékeled, mert te sem, én sem és a többi magyar ember sem látott belőle egy forintot sem, nem érzékeltünk javulást az országban, sőt egyre rosszabb. Ezt a pénzt nem stadionokra, templomfelújításokra, vagy is a nemzeti milliárdosok szórakozására kellett volna fordítani. Az eltűnt többi pénzzel sem tudnak vityáék elszámolni, ezért nem lettünk az Európai Ügyészség tagja: Az ügyészség hatáskörébe tartozik a tagállamok területén olyan bűncselekmények kivizsgálása, mint például a pénzmosás, a korrupció és a határokon átnyúló áfacsalás – amennyiben ezek uniós forrásokat érintenek.
A felvett kölcsönök is titkosan lettek elköltve.
Vitya inkább lemondott a pénzről! És igaza van az eu-nak, nem fogja az adófizetők pénzét a vitya és bandájának szétosztani. Az eu-s vezetők nyakán is szorul a hurok!
Németh István
@percsi: Sajnállak, mert tele vagy a Viktorral szembeni gyűlölettel! Vannak igaz részei az írásodnak, de azt is úgy vezeted le, hogy valójában az eu, seggnyaló és soros-nyaló korrupt bandát támogatod! ÉS most figyelj! abban az "ellenszélben" abban a nagyon kemény megpróbáltatás sorozatban amelyben ennek a kormánynak része volt, és tegyük hozzá van is része (2010 óta) nem kívánhatjuk senkinek még az ukránoknak sem, pedig megérdemelnék! Az eu-soros és az usa agresszoroknak köszönhető oroszországi polgárháború EZ TÉNY!!! >> és igen oroszországi, mert ukrajna az orosz föderáció tagja - s mint ilyen nagyon megszegte a szerződött szövetségesi kötelezettségeit >> semmibe véve az anyaország alapelvárásait, amelyet az 1945-ös időktől való hidegháborús felkészülés okán kialakított! Ez főképpen harcászati stabilizációt szolgáló ipar technológiai de alapjaiban gazdasági fejlesztések voltak Ezt aljas módon a zelenszkíj puccsista elkezdte saját zsebre kijátszani az usa- biden-soros maffiának! (HANGSÚLYOZOM félre és megvezetve az usa-soros. eu vezetést az összehazudott függetlenségével valójában elárulta a sajt hazáját is!) És > vérszemet kapott! ebből vannak a dollármilliárdjai az izraeli luxus villa, az őrzés-védelem a páncélozott autó, a papicskának, meg külön neki is - és a dollár milliárdjai külföldi bankokban, stb.!!! NOS, ÉS De >>> amit az Orbán Viktorra mint hibát rósz fel azért egész nyugodtan szégyellheted magad! A "rendszerváltás" óta nem volt olyan kormánya az országnak amely - hangsúlyozom a mocskos betartások ellenére, a címzett akadályoztatások ellenére, mint külföldről, mint belföldről, a világinfláció növekedése ellenére, stb. >> kimagasló eredményességet biztosított, produkált az országnak az általa vezetett kormány! Valójában a polgárok tudnak már mosolyogni is! Ha pedig a te aljas szemét vádló álláspontodat vesszük alapul, akkor ha mind az mellet amit adott az országnak (Tehát a; biztonság, határvédelem, rezsi és adókedvezmények, családpolitika, járványelhárítás...
magyar1
@percsi: Az ügyészség hatáskörébe tartozik a tagállamok területén olyan bűncselekmények kivizsgálása, mint például a pénzmosás, a korrupció és a határokon átnyúló áfacsalás – amennyiben ezek uniós forrásokat érintenek.
- írod, de akkor mit kérdezgetnek az uniótól tegyék meg a kivizsgálást. Csak hogy ők més sokkal sárosabbak őket ki vizsgálja felül?
magyar1
azuzlet.hu/baratsag-koolajvezetek-ujraindult-az-tranzitszallitas-ukrajnaban/
Egész észak Ukrajnát el kellene foglalnia Putyinnak, hogy az igazi fegyver a kőolajvezeték a kezében legyen.
Mo-nál és Fehéroroszországnál elzárná ha valakinek nem tetszik valami.
Németh István
ÉS!!! könnyen meglehet hogy mint a szakadár ukrajna ugyebár rosszul viselkedvén a moslék korrupt vezetőivel bekövetkezik egy kemény fordulat! Nem az usa fog nagyokat nyerészkedni, viszont Európa megnyugodhat hogy az ukrán zavaró tényező megszűnik! A történelmi tényeket nem volna hátrány ismerni! A múlt pedig mindig kísért, és annak árnyékától nem lehet megszabadulni!
Kivétel az usa amelyiknek legfeljebb 1,5 évszázados történelme van de múltja nincs! ÉS pont ez bizonyítja a törvényszerűséget - ezért kell az usa-t móresre tanítani! Még hogy békefenntartók és a világ urai - a pofám leszakad! Szemét mocskos agresszorok indiától ázsiáig - vietnam-kambodzsa, japán, korea, az arab és afrikai földtekétől most már eu is nekik kell az Uralig minimum! Na persze!!!
percsi
@magyar1:
A tavaly június óta működő Európai Ügyészség a múlt héten tette közzé az első jelentését. A dokumentum szerint 2021-ben 17 olyan ügyben is nyomozott a hivatal, amelyek Magyarországot is érintik. Az Európai Unió 22 tagországa csatlakozott az Európai ügyészséghez, de Magyarország, Lengyelország, Svédország, Írország és Dánia kimaradt. Ennek ellenére ezekből a tagállamokból is tehet bejelentést bárki, ha valamilyen uniós pénzt is érintő csalást tapasztal. Tavaly Magyarországról 28 bejelentés érkezett a hivatalhoz uniós pénzekkel kapcsolatos csalások miatt.
Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez.
atlatszo.hu/kozpenz/2022/04/26/tavaly-17-olyan-ugyben-nyomozott-az-europai-ugyeszseg-ami-magyarorszagot-is-erinti/
percsi
@Németh István: "Sajnállak, mert tele vagy a Viktorral szembeni gyűlölettel!..."
Én meg azt sajnálom, hogy a magyar nép tűr, és nem rakja helyre az esküjüket megszegő vezetőket.
A düh, ami bennem forr, szerintem nem alaptalan, és rajtam kívül több millió ember dühös. Mert a nép által megbízott vezetőknek nem az ország, nem a nép a fontos, egy a lényeg, az adót befizették-e, amiből királyként tudjanak élni.
Két gyermekem és 3 unokám van. A felnőttek 18-20 éves koruk óta dolgoznak, fizetés után két héttel már vakarják a fejüket, mert fogytán a pénz. Az unokák még tanulnak, ketten technikumban, egy tavaly érettségizett, most szakmai vizsgát tesz.
Féltem őket, milyen élet várható egy olyan országban, ahol pár ember teljesítmény-tudás nélkül, az ország és a népe kárára iszonyatosan meggazdagodik, és az adófizető, dolgozó nép meg szegényedik?
Unokáim, amikor családot alapítanak lesz-e külön lakásuk, vagy a szülőkkel vagy albérletben kell majd leélniük az életüket? Lesz-e folyamatos munkaviszonyuk, amiből tiszteségesen megtudnak élni, vagy fél évente munkát kell keresniük? Vagy lesz-e lehetőségük vállalkozni, amiből megtudnak élni, gyerekeket feltudnak nevelni?
Kádár korszakban nem volt bizonytalan a magyarok jövője! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet fogok mondani!
Szavazz a Fideszre a szebb jövőért! Milyen szépen hangzik, a duma meg van, de hol a beígért szebb jövő? Igaz, az nincs a szlogenben, hogy kiknek lesz szebb a jövője! Nekem ne gyere Gyurcsánnyal, ne másra mutogass. A 4+12 hatalom + 16 év erős ellenzék, ezt a 32 évet nem lehet másra fogni!
Lehet dicsérni vityát, de ettől nem jobb, hanem rosszabb lesz az országnak. A fellegekben jár, azt hiszi, hogy mindent jól csinál, a nép letérdelt előtte, ő érte dolgozik, neki fizet adót, aki megbetegszik az dögöljön meg.
Az Ukrán és Orosz háború pontos okát nem tudjuk se te, sem én. A lényeg, ártatlan emberek halnak meg, menekülnek el otthonukból egy vagy két őrült miatt. És ezt nem szabad hagyni!
Németh István
@percsi: melyik vezetőkre gondolsz!? Valójában az a látszat az írásod alapján, hogy mindegy, hogy ki a vezető, csak ne az Orbán Viktor és a kormánya legyen! Az sem érdekes, hogy az országunk az Ő irányításuk okán és alapján tart abban a megkülönböztetett helyzetben hogy >> jobban élünk! Ha ezt tagadod kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy valahol Kamcsatkán rontod a levegőt! A "vitya dícséretére" legyen mondva, hogy az eltelt 32 év alatt nem volt olyan eredményesen vezető kormánya az országnak mint most az utóbbi 12 esztendőben. És ha itt élsz akkor azt te is látod, a családod, a gyermekeid is érzik saját magukon; hogy van egy még - azt is mondhatom - hogy egy polihisztor miniszterelnöke az országnak akit Orbán Viktornak hívnak!!! Aki két lábbal jár a földön, ember és a hazájáért mindent megtesz! Ezt lehet irigyelni, ahogy csináljátok aljas módon, alázni >> ez mutatja az emberi nagyságotokat!
Az ukrán-orosz belháború, amelyet a hülyére vett nyugat gerjesztett, és jelenleg is háborús bűnösökhöz méltóan ösztönöz és támogat tökéletesen leszarva más földrész államának anyagi romba döntését a polgároknak köztük számos gyermeknek a pusztulását, pusztítását! A környező államok anyagi terhelése mellett a gazdaságok tönkretételét idézik elő a te usa-soros kedvenceid, az eu korrupt, és a háborús gyilkos ukrán vezetéssel együtt!
Azt mondod, "nem szabad hagyni!" Kérdezem ki ösztönzi a háborús folyamatot, ki szállít most már támadó fegyvereket!??
kissé felnőttem
lesz nektek vétó is meg takarodhattok is ...
verőce21
Aljas, sunyi g.cik! Orbán háta mögül Orbánoznak, diktatúráznak, támadják hazánkat tizennyóc 7-es cikkellyel, küldik a fegyvereket a hohol náciknak és közben abban reménykednek, hogy nem lesz az embargóból semmi, különben visszakerülnek a kőkorszakba!
Ezért alsóbbrendű lény az összes brüsszeli tetvedék, sz@r senkik ezek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.