Kicsoda Kirill pátriárka, akit Orbán megvédett a szankciótól? – teszi fel a Hírklikk.hu a kérdést, ami egész Európát foglalkoztatja épp.

Legendásan jó viszonyt ápol az orosz elnökkel, támogatja annak Ukrajna-ellenes háborúját – leginkább azonban spirituális szintre emelt orosz nacionalizmussal, Nyugat-ellenességgel, a liberális alapértékekkel és a szexuális kisebbségekkel szembeni fellépésével szállít érveket az orosz illiberális demokráciának. Az EU végül Orbán Viktor nyomására levette a szankciós listáról.

Kirill pátriárka: a nyíltan homofób és az ukrajnai háborút bőszen támogató vallási vezető, akit Orbán megvédett az EU szankcióitól

Fotó: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Általános megrökönyödést váltott ki az uniós tagállamok között, hogy Magyarország, bár a brüsszel csúcson nem hozta elő a témát, mégiscsak megvétózta az Oroszországgal szembeni, az olajembargót is magában foglaló szankciós csomagot. Az ok: a szankciós listán szerepelt az orosz ortodox egyház feje is, akit beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással büntettek volna – írja az Euronews.

Orbán Viktor joggal mondhatta most, hogy „Magyarország álláspontja Kirill pátriárka esetleges szankcionálásával kapcsolatosan régóta jól ismert az uniós partnerek előtt", hiszen valóban, ő is és Azbej Tristan államtitkár is már hetekkel ezelőtt belengette, hogy

„Magyarország nem támogatja vallási vezetők szankcionálását",

vallási kérdésekben nem szabad szankciókat kiróni, pláne, hogy a beutazási tilalom szerinte érinti a magyar közösségek vallásszabadságát is.

Az EU végül engedett: Magyarország nyomására a moszkvai pátriárka neve lekerült a listáról.

Spirituális szövetséges

Kirill pátriárkával szemben két okból hozott volna szankciókat az unió, és egyik sem érintette volna sem az ő, sem a hívek vallásszabadságát: egyrészt lelkes, hangos híve az Ukrajna elleni népirtó háborúnak, prédikációiban a Kreml retorikáját visszhangozza, másrészt olyan hatalmas, állítólag részben Putyinhoz is köthető vagyon felett rendelkezik, amellyel az oligarchákéhoz közeli színvonalon él.

Az orosz ortodox egyház feje, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája az ukrajnai invázió első percétől kezdve, a Kreml eszmei szövetségeseként pozicionálta magát, Oroszországot az „isteni törvény védelmezőjének", a háború ellenségeit „a gonosz erőinek" titulálva. Kirill régóta „Isten csodájának" tartja Putyin elnök illiberális, autokrata állammodelljét, a Kreml tehát egyfajta isteni-spirituális felhatalmazást kapott általa.

Putyin és a moszkvai pátriárka szoros kapcsolatban állnak egymással. Mindketten Szentpétervárról származnak, mindketten a KGB ügynökei voltak: Kirill, azaz eredeti nevén Vlagyimir Gungyajev a hvg.hu portréja szerint „nem csak egyszerű ügynök volt, hanem olyan aktív besúgó, aki tevékeny részt vállalt a KGB munkájában".

Ferenc pápa nyíltan konfliktusra vitte nézeteltérését Kirillel.

„Miután 20 percig hallgattam a háborút igazoló indoklásait, azt mondtam: nem értek ebből semmit. Testvérem, mi nem vagyunk politikusok. Nem beszélhetjük a politika, kizárólag Jézus nyelvét. (...) A pátriárka nem lehet Putyin hírnöke"

– nyilatkozta a katolikus egyházfő a Corriere della Sera című olasz lapnak, figyelmeztetve az orosz pátriárkát, hogy a vallás mögé bújva, ne igazoljon fegyveres agressziót és hódítást. A vita hatására Kirill állítólag visszavonulót fújt, saját szavaival most „ki akar maradni a konfrontációból".

Kirill, aki számos alkalommal összekötötte az Ukrajna elleni háborút a melegek elleni fellépéssel, ugyanúgy elveti a nyugati értékeket, a liberalizmust és a homoszexualitások jogait, mint Putyin.

„A Pride (a meleg büszkeség) felvonulások célja annak demonstrálása, hogy a bűn az emberi viselkedés egyik változata. (...) Ha az emberiség elfogadja, hogy a bűn nem Isten törvényének megsértése, ha az emberiség elfogadja, hogy a bűn az emberi viselkedés egyik változata, akkor ott lesz vége az emberi civilizációnak"

– jelentette ki tavasszal.

Forrás: Hírklikk.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
@Málna: @KisTehen: @Csizmás Kond: Állampárti, náci orosz és kína kommunista barát bolsevik fidesznyikek vagytok - csak!

Szijjártó párhónappal a háború előtt vette át a Barátságért kitüntetést - Yра! Ypa! Ypa!:

hirklikk.hu/images/facebook/140827.jpg

"Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a “Barátságért” kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén elért eredmények okán ítélt oda Oroszország elnöke" – írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

"Barátságért kitüntetés bűnjel Szijjártó mellén" !!!

Orbán a Tienanmen téri kommunista emlékművet koszorúzta meg:

propeller.hu/images/cikk/2017_05/Orban_Tienanmen_ter_-_Minelnoki_Sajtoir_--_Szecsodi_Balazs_1..jpg

No comment
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Az ifjú pápa c. tv sorozatból:

...az ifjú pápa hosszas várakoztatás után fogadja az orosz ortodox egyház fejét...a pápa unottan hallgatja...a beszélgetést egy apáca zavarja meg:
- szentatya, uzsonnaidő van...
-a pápa széttárja a karjait...uzsonnaidő van...nincs mit tenni... és otthagyta az egyházfőt...akit a guta majd megütött..
Gazella
Oszt hány pap pedofil a kezed alatt te nyomoronc vén csataló...
Málna
@Horizont: Az neked miért lenne jó?
Macskaszem
"Orbán kizsarolta az Európai Uniótól, hogy egy ortodox keresztény pátriárkának álcázott szélhámost, köztörvényes bűnözőt, milliárdos csalót, volt KGB-ügynököt, háborús uszítót, az orosz népirtás ideológiai atyját és támogatóját, a „vallásszabadságra” hivatkozva kivegyék az uniós szankciós listából. Nyilván így volt kényelmesebb és gyorsabb megszabadulni Orbán Viktor szemétkedésétől és vétójától, s elfogadni az újabb szankciót, ami ennél fontosabb csapást tartalmazott Putyin számára: a tengeren szállított orosz olaj európai embargóját. De ettől még tudom, hogy Orbán kicsoda."
lampa laz
Ez a kifogás úgy hangzik mintha ez pópa minden héten itt vendégeskedne nálunk.
"Magyarország nem támogatja vallási vezetők szankcionálását"
vallási kérdésekben nem szabad szankciókat kiróni, pláne, hogy a beutazási tilalom szerinte érinti a magyar közösségek vallásszabadságát is."
Erről homofóbról is 1x majd kiderül, h 'lecsúszott' a hagymakupolán...
Csizmás Kond
...Vagyis az öreg pópa homofób és támogatja a zukránok elleni háborút...
ezek szerint amerika és a zunió a zoroszok elleni háborút támogatja és buzi...
...én akkor inkább a pópával tartok...
Uriel
Azt tudtátok, hogy Armageddon kitörése előtt (mert úgy ki fog törni, hogy csak na) a világ politikusai a világ vallásai, az egyház ellen fordulnak és meztelenre vetkőztetik (talán éppen az Orbán által megmentett Embergyilkos Kalácsképű Kirill indítja őket erre a közeljövőben) ?
Pedig de.
Benne van a Bibliába, te magadat kereszténynek hazudó istentelen féreg orbánista fidesznyik bolsevista disznó.
Csizmás Kond
@KisTehen: Minden normális, ép, egészséges ember homofób...a többi degenerált.
simmering73
“Kirill” a keresztényfasizmus ideológusa, amely az orosz messianizmus legdurvább leágazása, amelynek lényege, hogy az oroszok nemzeti-faji alapon őrzik és védelmezik a “kereszténységet”, amit állami szinten a fasizmussal, nemzetközi szinten pedig nukleáris erővel és hatalommal kell megvédeni és terjeszteni, az egyéni jogok biztosítása által “elfajzott” Nyugattal szemben. A “Kirill” nevű szélhámos, bűnöző és fasiszta ideológus minden elmélete, minden megnyilvánulása ellentétes a Bibliával, Krisztussal és a kereszténységgel, ez az ember maga egy istenkáromlás."
nepszava.us/kirill-patriarka-nem-kereszteny-orban-egy-fasiszta-bunozot-es-nepirto-terroristat-vedett-meg/
Pálinkás Pál
fel kell függeszteni Magyarország szavazati jogát, meg az összes kedvezményt, amíg ez a koszos putyincsicska a miniszterelnök...
Uriel
@KisTehen: Szexualitás? Szerinted csak ez a bűn? Hű, baszd meg! Meg te is @Csizmás Kond: Szodoma és Gomora történetében több van, mint a szexualitás!

Már a halálsoron vagytok, de még észre sem veszitek...
Pági
@Gazella: és arról mit tehet? Biztatja őket, vagy mi?
csak úgy....
érdekes,hogy obán a kinaiak ellen a keresztény üldözésük miatt nem mer szembeszállni! viktor csak egy szájhös...
Csizmás Kond
@m73: ...most én kéne igazoljam a véleményedet vagy mit akarsz ?
Uriel
@Málna: @KisTehen: @Csizmás Kond: Állampárti, náci orosz és kína kommunista barát bolsevik fidesznyikek vagytok - csak!

Szijjártó párhónappal a háború előtt vette át a Barátságért kitüntetést - Yра! Ypa! Ypa!:

hirklikk.hu/images/facebook/140827.jpg

"Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a “Barátságért” kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén elért eredmények okán ítélt oda Oroszország elnöke" – írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

"Barátságért kitüntetés bűnjel Szijjártó mellén" !!!

Orbán a Tienanmen téri kommunista emlékművet koszorúzta meg:

propeller.hu/images/cikk/2017_05/Orban_Tienanmen_ter_-_Minelnoki_Sajtoir_--_Szecsodi_Balazs_1..jpg

No comment
Bogatir
Eddig egy szót se ejtettek a tetves nyugat európai vezetők, hogy ez a bajuk Kirill pátriárkával. Valójában most sem ez, csak megpróbálják "becsomagolni". Oroszország a bajuk, ezt kellene kimondani szélhámos banda.
justhpeter
OK ! Kirill is Putyin szekértolója és Orbán is az. Idáig ez a két szarmarci rendben van. De mi van akkor, ha Orbán nem Putyin miatt mentegeti Kirillt, hanem azért, mert ideológiai közösséget vállal vele. Akkor mi most egy fasisztát melengetünk a keblünkön ?
Csizmás Kond
@m73: .. a te véleményed mellett állj te ki ne velem bizonyíttasd. Ha neked úgy van az a te dolgod...amúgy itt nem erről van szó.
Németh István
Kérem, azért kicsit észhez kéne térni!! Az eu. vezérkarnak elment az esze így az nagyon nehéz lesz! Elsődlegesen nem politikai hanem gazdasági együttműködést fogalmaz meg az eu szabályzata! Ez alapjaiban kizárja a politikai beavatkozást a tagországok, mi több a nem más országok belügyeibe és külügyeibe egyaránt! Mint gazdasági egyesület tulajdonképpen a gazdálkodási nemzetfejlesztési tevékenységek koordinálása a feladata! MI ENNEK SZELLEMÉBEN LÉPTÜNK BE! ÉS!!! LETTÜNK EU TAGOK!!! A Kirilli pátriárka nem gazdálkodó és kereskedelmi szervezet! Egy teljesen független, még ráadásul elvileg politika mentes ökumenikus szervezet a lelki adottságok és tévelygések, misztifikációk kezelője! Miről beszélünk??? a hülye Eu. vezetés azt is befolyásolni akarja, hogy ki hogyan fogja a kanalat ha eszik vele??? mi ez az abszolút diktatúrába hajló akarnokoskodás! Hol van ez a "Lenin bácsi" - jobb híján - hogy helyre tegye burzsoázia újabb zsarnoki kibontakozását - a proletárdiktatúra helyett az Eu. vezetés néhány fős tagozatának szétrugdosásával!!!???
Hajrá Orbán Viktor a MAGYAR POLIHISZTOR és előbb utóbb az Eu. vezetője > aki értelmet lehel az együttműködés halódó tényébe!!! Élhetetlen az Eu. ezt nem veszi észre senki? Az infláció öntermelője!!! >> emberi, politikai, gazdasági, kulturális vonatkozásban egyaránt!
Csizmás Kond
@m73: ...ízlések és pofonok...neked a buzik a vesszőparipád, én meg a cikknél szeretnék maradni...
...amúgy ha kiváncsi vagy a szájeres véleményemre keress vissza arra a cikkre, ott leírtam.
Csizmás Kond
@m73: ..na ne mond...és mi volt benne a kár ?...és nálatok a nemfidesznél nincs buzi, mindenki erkölcsös tiszta egyenes heteró...nem járnak buzifelvonulni, nem pártolják a genderpropagandát, nem írnak gyerekbuzimesét...ja és nem lopnak, mert az nálatok törvényes...
Toller Béla
Nem titok, nem i kétséges, ez a kirill egy vén gazember, egy náci - a fogalmak tisztázására. Ezért mentett meg orbán, és ezt köszönte meg putty. Meg a nagy orosz nép ...
Emmersson71
@Németh István: "Elsődlegesen nem politikai hanem gazdasági együttműködést fogalmaz meg az eu szabályzata! Ez alapjaiban kizárja a politikai beavatkozást a tagországok, mi több a nem más országok belügyeibe és külügyeibe egyaránt!"

Az embargó és a pénzügyi befagyasztások mind gazdasági szankciók :)
Csizmás Kond
@m73: ...lehet hogy utálod de műveled is. ha semmi közöd a buzikkal miért hoztad fel ?...amúgy szerinted szájert miért küldték ki a zuniós katyvaszba ?...persze hogy fogalmad sincs az egészhez, csak képmutatásutálatból buzizol. Amúgy én utálom őket, és azt is aki folyton mindenben azzal hozakodik elő.
Csizmás Kond
@m73: ...ismét...ember te jöttél a melékdumával és próbáltál más megvilágítást adni a véleményemnek...és még te mondod hogy összezavarodtam ?
Csizmás Kond
Amúgy ha már a befagyasztásoknál tartunk, ezek után hogy lehet egy bankban is megbízni ha csak úgy felsőbb utasításra elveszik a pénzedet ?
jesz
ha valaki aggódna, ne tegye... Egy pénzügyi szakértő szerint a pátriárka dollármilliárdos, nem lesz hálátlan...pár millió dollárt neki megér, hogy Orbán ilyen harcosan kihúzta a szarból...mindenki jól járt.

Tegnap egy íróember azon értetlenkedett, hogy miként is lehet egy egyházi méltóségnak dollármilliárdnyi vagyona...miből?
Csizmás Kond
@m73: ...szerintem túllőtted magad...elengedlek...
namihami
Homofób és háborúpárti? Akkor ez se rosszabb, mint a mieink. Így ez is megérdemli hívő keresztény kormányunk teljes mellszélességű védelmét.
Németh István
@Horizont: @namihami: @m73: @jesz: a hülyeség, a butaság csak úgy csurog belőletek, ami természetesen bigott rosszindulattal keveredik! Ha gondolkozni tudnátok azon fáradoznátok első sorban, hogy igyekezzetek megérteni a helyzetet AZT a katasztrófát, világ égést, inflációs adottságokat amiben élünk!
Különben az előbb felsorolt adottságok az usa -soros -jelenleg biden, biden-fattyú és természetesen a soros mögött álló pénzguruk által a világon mindenhol zavart és feszültséget, háborút és összeférhetetlenséget keltő agressziójának köszönhető! Nem kívánok utalni a korábbi indokínai, ázsiai, arab az afrikai földtekéken, sőt az Adriai partvidéken történtekre - maradjunk a jelennél!
Belevágva a közepébe > Putyin kirúgta, kitiltotta a sorost és szemetjeit Oroszországból - és hogy mennyire egyes személyeken és a hatalomra vadászó aljadékokon (usa) múlik sok minden > látni kell, hogy a soros és körének módszeres taktikájával egy koronázatlan hülye a biden lett az usa elnöke a fia beépült az ukrán gazdaság egyes kulcsfontosságú területeire! valójában a soros-biden sugallta felbujtó tevékenység eredménye lett az ukrán puccs, majd az ukránok kifejezett ellenségeskedése az oroszokkal szemben a személyes anyagi érdekeltségek okán! nem véletlen a jelenlegi ukrán vezetés milliárdjai az usa bankokban és nem véletlen az usa érdekeltségek (a biden fattyú összeharácsolt vagyoni befektetése) védelme érdekében a jelenlegi un. "HÁTTÉRBŐL" való agressziós cselekmények sorozata! A HAB A TORTÁN >> hogy az Eu és néhány nagyon hülye nemzetvezetés partnerévé vált az usa agressziójának és az abszolút butaságuk a kapzsiságuk okán a jelenlegi felsorolt folyamatok gerjesztőivé váltak!
Megdöbbentő, hogy hol vannak azok a politikusok azok a gazdasági szakemberek akik ezt a világ elé tárnák - eltüntették őket, nem adnak lehetőséget a megnyilatkozásukra? Mi van és miért nem lép Putyin többek közt az OROSZ NÉP érdekében! Nagyon nem lenne egyedül, hiszem hogy a valósságot ismerő nemzetek az usa...
Németh István
A háborút hogy tudjátok az usa gerjeszti a soros-biden érdekeltségek okán! Az ukrajnát aranybányának és potenciális stratégiai, harcászati pontnak tekinthető nyugat nem akar leszakadni a fogán akadt koncról!! A KIRILLI pátriárka több- sok milliós polgárai érdekében kell és köteles, mint lelki egyben pszichológiai támaszként is eljárni!
Németh István
@Horizont: Barom vagy, és mindazon személyek azok akik csak fújják a hülyeségeiket a nélkül hogy gondolkoznának! Seggfej!
csipetke
@Horizont: tegnap 12:03 Ráadásul ennek a vén homofób majomnak 4 milliárd dolláros vagyona van, amit nem zároltak,orbán "sikeres" közbenjárására. Egy egyházi vezetőnek ekkora vagyona?Mégis miből? Bár,ha nálunk megnézzük pl Németh Sándort, ő se él mélyszegénységben...
Németh István
Többek közt ebből az Orbán Viktori > az un. KIRILL-i vétóból >>látni kell>> Orbán Viktor nem tagadható polihisztor létét! Előre látta és felmérte, hogy a Kirillii agresszióból valójában a zsidó és a keresztény világ mint alapvetően vallási rétegeződések veszélybe kerülnének! Ugyan is az egy dolog, hogy a szemét és mocskos zsidók a nemzeteken keresztül a világot kizsigerelni akarják, de egyben pusztító háborúkba sodorják a népeket! Azokat a polgárokat is akik tisztelik és esetleg még ápolják is a vallási elkötelezettségeiket és megpróbálnak tisztességesen élni, létezni! >>> mint ember!!!
Ha nem szól senki a pátriárka mellet, jó lehet a következő > tán a pápaság, vagy a zsidó rabi hitközösség lenne! Tessenek gondolkozni!???!!! Ez olyan lehetetlen - mármint a gondokozás!!!?
Németh István
@Horizont: Aljas seggfej vagy > a horizontra való és onnan le kell lökni!
ómió
Sőt! Orbán képes volt még az állam és az egyház "szétválasztására" is!
gina
Ezt a vén undoritó erkölcstelen sz@rt és OV t egy mesternővésznek kellene elintézni,,, az osztráknak milyen igaza volt egy ilyen zsiros disznót már régen el kellene vinnie a magas kolerszterinnek,, de még annak sem kell ez a muzsikus patkány
Eladott Ország
Amikor már majdnem mindenki megnyugodott, amikor a pártmédia is telekürtölte a karámlakók fülét azzal, hogy diadal, akkor benyögte a magyar fél, hogy mégiscsak vétóznak, mert a drágaszép Kirill pátriárka benne van a szankciós csomagban. Azt pedig a köztudottan keresztény magyar kormány semmiképpen nem engedheti, mert a szép, szakállas, egykori KGB-s, ma milliárdos egyházi személyiséget az egész világnak tisztelnie kell, hiszen keresztény vezetőről beszélünk. Ebben a minőségében áldja meg a harckocsikat, fegyvereket és katonákat ez a kedves vallási vezető, majd küldi harcba őket, hogy keresztény nőket, férfiakat, öregeket és gyerekeket gyilkoljanak, mert az Istennek tetsző cselekedet. Szóval Magyarország megvétózza a szankciós csomagot, mert az nem lehet, hogy ez a szent ember ne jusson hozzá a milliárdos vagyonkájához, pláne ne mehessen más országokba uszítani. Az unió villámgyorsan kivette a listáról Kirillt, így nem volt ok tovább kekeckedni. Orbán Viktor újabb diadalától hangos a pártmédia.
evacica
Hát ilyen egy Istenfélő keresztény ember, Támogatja a háborút az emberek lemészárlását, és a mi "drága" Viktorunk természetesen kiáll mellette, mert imád vétózni! Mindegy hogy mit, de háborúzunk és vétózunk, mert ez az éltető eleme, mi meg isszuk a levét!
ómió
@Horizont: Te már a hamut is mamunak nézed, bolsiék fajkreténje! Annyi nem világos sötét, kongó fejedben, hogy Putyin a politika, Kirill meg a vallás!? Ha Putyint, mint az orosz politikát szankcionálják a szuicid Európa szuicid barmai, akkor - mivel, ti óbégatjátok, a politika és a vallás, az egyház és az állam szétválasztandó(!) - ebből hagyják ki Kirillt! Ő az egyház meg a vallás! Ez neked annyi, hogy "Orbán összeolvasztotta", te idióta!? Sürgesd meg az agydonorodat!
ómió
@Horizont: Ennyi fért ki a sötéten kongó üres, elmebeteg fejedből, bolsiék vezéridiótája!? Bolsi "innováció" meg sehol benne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.