A meteorológusok hibáztak az Origo szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat volt a felelős a 2022-es tűzijáték elhalasztása miatt – írta meg az Origo.

A kormánymédia szerint súlyos tévedés történt! Ez vezetett az augusztus 20-ai tűzijáték elhalasztásához

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A lap szerint ezek a tévedések vezettek ahhoz, hogy az Operatív Törzs elhalasztotta a tűzijátékot. Az OMSZ 80-90 százalékos valószínűséggel jelzett esőt és erős szelet, de a szombat este mégis csendes volt. A lap szerint tévedtek a meteorológusok.

Ezt a cikket azóta több kormánypárti orgánum is átvette.

Az idei tűzijáték elhalasztásáról az Operatív Törzs döntött. Ők mérlegelték, hogy miként döntenek az OMSZ “jelentős bizonytalansággal terhelt” időjárás-előrejelzése tudatában, és közölték szombat délben, hogy

"a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek".

Forrás: hvg.hu, origo.hu

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nemzethy csótányok...párszáz kilométerre bombák, rakéták hullanak, emberek halnak, ti meg durrantgatni akartok,orbán majmai?..ugyanolyan elmekórtani eset vagytok ,mint a puhos...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Istenakinincsen
Az időjárásnak a fideSS sem tud parancsolni:)...Jósolni senki sem tud, de a bűnbak már megvan.
Pálinkás Pál
nemzethy csótányok...párszáz kilométerre bombák, rakéták hullanak, emberek halnak, ti meg durrantgatni akartok,orbán majmai?..ugyanolyan elmekórtani eset vagytok ,mint a puhos...
colibri
Szerencsére nem lett vihar! Kit érdekel, hogy elmaradt a tűzijáték? Legalább szegény állatok nem kaptak frászt!
Clavigo
Végül is a Zorbán konda képtelen hibázni... Végre lement egy ünnep csendben,,orbán pofázása nélkül,,tűzijáték nélkül..( ennyike ),,oszt jó napot.
balos
@Clavigo: Az még hagyján,hogy a geci kussol,de a fartolói még nem kapták meg az ukázt és a beszólási árlistát!Talán holnapra elkészül és akkor a szópó-ómió félék már felnyalhatnak a seggtartóiknak!
nejlontacskó
@Istenakinincsen: ezt várja el, a fideszes "etika", mindegy mekkora a szar és ki csinálta, csak bűnbak legyen, és minden meg van oldva!
bencemacska
És azért ki a felelős, hogy ő két hétre elbújt?!
nejlontacskó
@Pegero: ha elmaradt, hát elmaradt, kit érdekel?
Istenakinincsen
@Pegero: @Philip Marlowe: Ki sipitozik és kit érdekel hogy elmaradt? Csak azért is meg lesz tartva egy héttel később "vadparaszt, hülye idióta buzik"
nejlontacskó
@Pegero: te tajtékozol, az elmaradt tűzijáték miatt, miért a másikra fröcsögsz?
Béla333
Szerintem meg Orbán nem ért rá/nem ért haza a horvát miniszterelnöki vacsoráról.
Ezért elhalasztották, hogy a király láthassa a bulit...
Baker
@Pegero: Senki sem ugat azért, hogy elmaradt! Azt ugatjuk, hogy sokadszorra döntöttek dilettánsok egy ügyben.
A tűzijáték már meg van tervezve, a pirotechnikát megvásárolták..tehát leállítani nem érdemes! De a jövőre nèzve el kéne gondoolkodni azon, hogy ne legyen.
namihami
@Pegero: @Philip Marlowe: Ti fordítva ültetek a bilire! Mi nem azért ""sipítozunk"" és ""felháborodunk"", hogy elmaradt egy tüzijáték. A problémánk gyökere abban van, hogy 3 milliárdot költ el az Orbán a saját fényezésére akkor, amikor 100%-os biztonsággal kijelenthető, hogy családok ezrei-tízezrei már előre félnek a várhatóan számukra kifizethetetlen nagyságú (ezért eladósításukat okozó) rezsiszámlák érkezése miatt. Ezt az egész 4 napos ""ünnepségsorozatot"", a jelen körülmények között, sokkal szerényebbre kellett volna venni. Csak akkor a haverok nem csipkedhetnének a kalácsból ismét.
Persze, ezekre a felemelt rezsikre kevés lesz/lenne ez a 3 milliárd. De a jelen helyzetben a sok kis 3 milliárd szépen összeadódik. (tüzijáték, felcsúti szörnygalamb, padlófűtéses iskola és társai) És, valami furcsa mód, ezek mindig egy adott körhöz kapcsolódnak.
nejlontacskó
@Pegero: nekem inkább tűnik úgy, hogy kettőnk közül, nem én vagyok a hülye.
Nyugi, nem várom el, hogy megfejtsd, kire is gondolok!
Néro2
Az operatív törzs az biztos nem. A meterológusok gyúcsány mert nyaralt prüsszel mert nem szólt a meterológusoknak direkt ... Menjetek már a picsába fitymák mindenhez is hülyék vagytok és mindig más a hibás.
NEM TUDTOK CSAK LOPNI !
verőce21
Szerintem kár ezen rugózni. Jobb így, mintha 2006 megismétlődött volna.
Itt arról van szó, hogy a meteorológia előre mondta a dolgokat, a firkász meg utólag veri a nyálát.

A biztonság sokkal fontosabb, mint az ünneplés. Az ünneplés pótolható, az emberélet nem.
drrotf
Azt gondolom, hogy a kormány nem akart nyíltan szembe menni a Orbán akaratával, és engedni a felszólításnak, hogy ne tartsák meg a tűzijátékot az ünnepen, s ezért megkérte az időjárás jelentő intézetet hogy adjanak már ki egy téves riasztást, s ők ezt megtették.Már elnézést is kértek.Ennyi és nincs itt semmi vitatni való!A tűzijátékról csak annyit, hogy az egy vállalkozás, és a Ptk szerint a vállalkozási díj akkor jár ha a vállalkozó amit vállalt teljesítette.Ettől ugyan el lehet térni, de ebben az esetben semmi nem indokolta azt hogy a kormány előre fizessen, mert több vállalkozó is van aki szívesen elvégezte volna a feladatot.A feladat nem az, hogy a bombákat, a szereket átadja és felszereli, hanem az hogy sikeres tűzi játékot tart, s ekkor vehetné fel a jól megérdemelt forint milliókat vagy milliárdokat. Ez esetben fel sem merülhetne az hogy a vállalkozói díj már ki van fizetve, és minek fussunk a pénzünk után.Gondolom szerződésben szabályozták hogy mi van akkor ha a tűzijáték elmarad például olyan okok miatt ami egyik félnek sem róható fel.Nem lehet egy szerződéses kapcsolat esetén megoldatlan jogi helyzet, olyan amelyre a felek nem számíthattak.Ugyan ez a helyzet Majka előre felvett díja ügyében is!Nem szokás kialakult ,stabil kapcsolat esetén előre fizetni egy vállalkozásnál, ez felveti a törvénytelenségek lehetőségét is, és a megrendelő csak saját magát hozza sokkal rosszabb helyzetbe mintha nem fizetett volna előre.Úgy látszik a megrendelők nem szeretik magukat biztonságos jogi helyzetben érezni, belemennek a bizonytalanba, olyanért fizetnek előre amiről azt sem tudják hogy elkészül-e, és az milyen lesz!
simmering73
@Philip Marlowe: Az ominózus időben nemhogy felhőtlen hanem erősen felhős, borult volt az ég Budapest felett. Komolyabb külföldi oldalakról kell tájékozódni.
verőce21
Fél órán belül is változhat a helyzet, különösen nyáron...
Akkor, amikor kiadták, az volt a legvalószínűbb, ahogy kiadták.
nejlontacskó
@Pegero: Ha lenne benned mákszem ész, lehettél volna látszerész.
icegygenabro
@Philip Marlowe: Mi van ott álltál a rakparton csorgó nyállal illibcsináci???
amortizáltok
ha a nagyanyámnak töke lett volna lehetett volna a nagyapám is? ajaj magyarázzuk a mechanizmust tiszta politikusi stilus senki semmiért nem vonható felelősségre se egy sem a kalákában hozott akkor ez van bakker parlamenty i stiliszt. da da
amortizáltok
kormánymédia szeritnt ennyi ostoba bölcset lelni na ne már NAPKELETIEK tán?? Gáspár Menyhért Boldizsár?
jesz
kell egy bűnbak...ez most az OMSZ..hamar túl lesznek rajta, talán Gyurcsány egy ideig rugózik a témán, de a szekér halad tovább...
Az OMSZ-nél új személyzet lesz, és felvesznek egy időjóst is, aki ért az előrejelzéshez...

Ennyi.
Libbantölő
Minden meteorológus agyhalott! Valószínűleg dékàs mind. Csak ijesztgetni tudnak, de azt se tudják megmondani tegnap milyen idő volt.
Béla333
Ahogy hallom, a meteorológusoknál már nem nagyon maradt szakember. Politikai alapon kiszorták őket, csak a hithű maffiahívő maradhatott...!
Qqberci
Értem én, hogy sorosbrüsszelgyurcsány, de azért az operett-törzset meg kellene kicsit fingatni...
Béla333
Az ellenzéki párt megmondó emberei meg csak csendesen szundikálnak...
jesz
@Béla333: ...nono...Gyurcsány készül...(hogy mire? talán ő sem tudja, ez a szlogen csak úgy becsípődött)
Béla333
@jesz: 19.12
Biztos Orbán svájci számlájának a története ért be nála vagy 4-5 év után...
Az egész csak arról szól, hogy lázban tartsa a DK-s fanatikusokat...
mackoka46
Micsoda tragédia Európa legnagyobb tűzijátékának elmaradása a hitelezők kamatos pénzén. Nekünk Mohács kell.
percsi
Az Operatív Törzs azért jött létre, hogy legyen aki járvány idején riogassa a népet, legyen aki utasításra felelősséget vállal mindenért?
Yoda69
Egy kulon torzset hoztak letre az operett torzson belul amelyik csak az idojarast figyelte. Ugy latszik doglott volt a beka a dunctos uvegben.
Most meg az idojosokra fogjak a sajat tevedesuket. Pedig eleg lett volna kinezni az ablakon, vagy megnezni az MSN idojaras jelenteset, ami szinte perce pontosan jelzi az eso erkezeset.
Baker
@verőce21: 2006-ban a buta bámész volt a hibás! Nem megyünk viharban, sötétben ladikkal a Dunára! Meg úgy általában..hanyagoljuk a proliknak tartott színes füstöt és villódzó fényt! Mert baromság és drága!
vacsi
Nincs semmi baj! Inkább halasszák el tévedésből tízszer, minthogy egyszer tragédia legyen! Mint Gyurcsány idején...
Istenakinincsen
Az előrejelzéshez talán Nostradamust, kellene alkalmazni...ő már akkor tudta:) Vagy Uri geller?
Amit a fideSS biztosan tud az a múlt átírása...magyarázkodás mellébeszélés, nem is úgy volt, elvette a lapátomat, ő kezdte én csak visszaütöttem...stb. Pont mint az oviban.
...ma meg már nem is kell nekik a lapát.
vitriol
A fidesz jól bevált gyakorlata szerint minden baklövéséért az ellenzéket szokta hibáztatni, pechére ez most nem jött össze neki!
verőce21
Hát én elárulom nektek a tutit...!
Nem ért haza dr. Miniszterelnök Úr késő délutánig, ezért maradtak el a tűzijátékok...! :)
gina
Mocskos banda, nem ezen kell rágódni patkányok, hanem azt a pénzt az emberek megsegitésére kellene átutalni, ekkora moslék kormányt a világ nem látott, és a hivők ehhez tapsolnak, prolik !!!
justhpeter
Minek kellett operett törzs, ha mindenért más felel ?
dr. prédikátor
BAROM GECI FITYMASZ CSÜRHE!!!HA MEG SZAR IDŐ LETT VOLNA AKKOR AZ LETT VOLNA A BAJ!!! FASZOK!!!
icegygenabro
@verőce21: nem volt benya a Bombardierünkben?? Hát azt is mi vegyük??
rokker33
Ostobák gyülekezete :) Ha nem halasszák el és megint megtörténik a pár évvel ezelőtti baleset, akkor meg azért vinnyogtok büdös cigányok! Lesz tűzijáték ne fossátok össze a gatyátokat!
Most úgy döntöttek, hogy nem biztonságos, de ők is tévedhetnek ők is emberek és nem akartak kockáztatni.
magyar1
Semmi tévedés nem történt, esett az eső és punktum. Ki az a hülye aki kimegy esőben eget bámulni és fényjelenségeket nézni?
Amióta eszemet tudom aug. 20-án szinte mindig volt eső, vihar. Kár ezt a néphülyítő baromságot erőltetni minden kormánynak. A pénzről már nem is beszélve.
icegygenabro
@rokker33: Bocs de akkor ti vinnyogtatok!!!
kisfalud
@icegygenabro: Amekkora balhét rendezett 2006-ban Orbán csahos bandája, az akkori baleset miatt, az alapvetően meghatározta a mostani döntésüket, mert féltek, hogy mint annyiszor már, visszanyal a fagyi. Az más kérdés, hogy ma sem kerülik el a meteorológusok, és egyéb kisebb vezetők Orbán bosszúját, akikre rátolják ennek a félelmükben hozott döntésnek a felelőségét.
Toller Béla
A tévedést a mamátok követte el, az OMSZ nem tévedett, hanem adott egy előrejelzést. Megalapozottat.
ómió
"Meteurológusaink" nem a megfelelő helyen és időben jelezték a "vizet"!?
Fenyöfa58
@Pegero: A GYPSY királyotok nincs itthon ,már azt sem tudjátok ,hogy merre van az ELŐRE !!??? meddig marad GRAZBA ???
balos
@szópó-ómió:A fejedben sem volt,csak a le-begő!
Fenyöfa58
@Philip Marlowe: ORBANISZTÁN ZOMBIAI /AGY HALOTTAK / A GIPSY KINGETEK, HOOL VAAN ? KÉRDÉS VAN_E ??
kisfalud
Ma háromnegyed kilenckor írtam, "ma sem kerülik el a meteorológusok, és egyéb kisebb vezetők Orbán bosszúját, akikre rátolják ennek a félelmükben hozott döntésnek a felelőségét". Nem nyugodott le a nap, már megtették. Gratulálok nekik!
evacica
Érdekes, mikor az Igazságügyi Minisztérium államtitkára lebukott korrupció miatt nem voltak ilyen gyorsak, hogy leváltsák Vargát! Pedig indokolt lett volna!
Dr. Proktor
Milyen pontosak lesznek a jövőben az időjárás előrejelzések egy gazdasági vezető útmutatásai alapján...
Dr. Proktor
@Philip Marlowe: Buzi aki mondja, ráadásul idióta...
balos
@kisfalud: Nem az élet az ami félelmetes,hanem akik minket vezetnek!
balos
@evacica: Kedves alant már írtam,annyira nem hülye a tömeggyilkos geci nyilas vezér,hogy a seggnyalóit "Háborgassa" holmi piti lpásért,mikor ők ezer milliárdókat képesek reptetni magányos számlákra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.