A Fidesz közösségi oldalán osztotta meg bejegyzését, amellyel arra próbáltak rávilágítani, hogy Magyarország adja a családok havi jövedelméhez mért legnagyobb arányú energiatámogatást az EU-ban.

Kínos: Orbán rezsitámogatással akart dicsekedni, de az is kiderült, milyen keveset keresnek a magyarok
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

A fotón látható, hogy Magyarországon az energiatámogatás a családok havi jövedelmének 30 százaléka, míg nyugaton sokkal alacsonyabb az arány. Csakhogy a német és osztrák családi jövedelem közel négyszer akkora, mint a magyar.

A miniszterelnök rögtön két nyugat-európai állammal hasonlította össze a magyar válságkezelést:

Németországban az energiatámogatás a család havi jövedelmének 20 százaléka, Ausztriában 6 százaléka, Magyarországon pedig 30 százaléka

- jelentette ki.

A százalékos összehasonlítás arról viszont semmit nem mond, hogy ezekben az országokban számszerűsítve mennyit keresnek és mennyi támogatást kapnak a családok.

A lap szerint a Fidesz grafikonja alatt több kommentelő is megjegyezte, a kiemelkedőnek tűnő magyar támogatási arány azt is jelzi, hogy a magyar keresetek mennyivel alacsonyabban a német és osztrák jövedelmeknél.

A grafikonnal kapcsolatban több kérdés is felmerül, mint például:

Hogyan határozták meg a családok havi jövedelmét? Az egyes országokban milyen típusú, hány keresős háztartásokkal számoltak, az átlag-vagy medián jövedelmet vették figyelembe, és melyik évből származnak a statisztikák?

Illetve:

Hogyan határozták meg, pontosan mennyi “energiatámogatást” kapnak a családok, pontosan mely intézkedéseket vették figyelembe az egyes országokban? Hogyan számoltak például az adókedvezményekkel vagy azokkal a juttatásokkal, amelyeket nem mindenkinek, hanem rászorultsági alapon osztanak?

A lap beszámolója alapján hiába kérdezték a Fideszt és a miniszterelnök sajtóirodáját, eddig nem kaptak választ ezekre a módszertani kérdésekre – pedig enélkül lehetetlen az állítás teljeskörű ellenőrzése. 

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Lakmusz

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Hozzád képest te tolvaj pitiáner hazudozó..az emberek lassan éheznek, nézz tükörbe te zsiros undoritó telezabált disznó, persze a nép pénzén, nem szégyenled magad patkány?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Hozzád képest te tolvaj pitiáner hazudozó..az emberek lassan éheznek, nézz tükörbe te zsiros undoritó telezabált disznó, persze a nép pénzén, nem szégyenled magad patkány?
gina
27% Áfa, élelmiszerek drágábbak mint a rohadó nyugaton te elmebeteg rohadék, miröl ugatsz, undorom van töled te mocskos pitiáner zsirosseggü
kereső
Ccccccccccccccccccccccccccccccc!!!Vannak már, akik gondolkodnak is, nem elég az orbán szózat, aki csak ugatja a gazdasági kérdések lényegi elemeit.(se)
Eladott Ország
Lóf@szt! Csehországban az áram 96 forint, a gáz pedig 48 forint lesz. Kinek mit intézett a kormánya.
pbs.twimg.com/media/FcmlOQ7XoAAtetb?format=jpg&name=medium
Szerbia köszöni szépen a nyagyon jó áron vásárolt földgázt. Külön köszönet Kakadu Peti minmiszternek! Ja és a 2022 augusztus 1-től bruttó 36,51 dínár azaz 136 forint áron biztosítja a lakoságnak 8 %-os ÁFA-val korlátozás nélkül. A kormány szándékosan kivérezteti a lakosságot! Ébresztő!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/304776940_1134969607406462_4223917459744159426_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ZOMJifFL0kEAX89k6TH&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8JTTAiUkFfjR75phbRDlk5LmWd20bAUrQ1TmwRrfNn_Q&oe=633AE230
1 köbméter lakossági földgáz ára néhány európai városban:...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299845258_616415166724206_6181046423214129855_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=vtWQz_PkI4cAX-ia0hB&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8kPbVIXwjKkXSR26Md21lUL2O_nlP77cgx7LYuBsdDKw&oe=633C3FE3
jesz
a statisztika tanár azzal kezdte az első óráját, vázolta a három hazugság lehetőséget: valótlan állításával, az igazság elhallgatásával, és statisztikával...ez utóbbit tanuljuk most.

Igaza volt, a statisztika mindent kimutat, és annak ellenkezőjét is, ráadásul nem sokan értik, akár igaz, akár nem.
Pálinkás Pál
épp itt lenne az ideje ,hogy eltakarítsa valaki ezt a pondrót...meddig nyel még a magyar?..
leszholnapis
lassan egy csöves szavai is hitelesebbek...és még van képed elsütni hogy nektek M ország az elsö!!
Törölt Nick
Magyar netto jövedelem: 231 840 Ft, + 30% rezsitámogatás = 301 392 Ft
Ausztria netto jövedelem: 960 120 Ft, + 6% rezsitámogatás = 1 017 727 Ft -"- :
Németo. netto jövedelem: 875 700 Ft +20% rezsitámogatás = 1 050 840 Ft

Nekünk a szaros 301 932 Ft-ból kell kifizetnünk ugyanazt a rezsit, sőt drágább gázt, mint a milliós nyugati jövedelmekből.
Akkor ki is jár jobban? A kérdés kötői.
teuton
@jesz: A lenyeget azert nem erted. A statisztika arra lenne jo, ha azonosat azonossal hasonlitananak össze, nem almat körtevel! De a fitymaszosok mindig csak az egyik, pozitiv oldalat domboritjak ki, barmiröl is legyen szo, fizetesek, GDP, allamadossak, munkanelküliseg, energiaar, stb. 1-2 pelda:
- Allitolag rekordalacsony a magyar munkanelküliseg (allitolag). De hogyan szamoljak, ki szamit munkanelkülinek es kik vannak beleszamolva, ill. kik nem? Nemetorszagban mindenki munkanelkinek szamit a ki heti kb. 10 oranal kevesebbet dolgozik, ill. havi NETTO 450 euronal kevesebbet keres! Na ha csak az utobbit neznenk, akkor mar 10% felett van a magyar munkanelküiseg!
- Ha a nemet energiaarakat hasonlitgatja potrohos meg a szofoso a magyarral, akkor a fizetesek aranyaban kellene szamolni, ill. hany percez/orat kell 1 egysegert dolgozni? Ez pl. alapvetö elelmiszereknel ugy nez ki, hogy a magyar arak 5x magasabbak!!! (etolaj, kenyer, teszta, disznohus, tej, stb.)
A birkaknak persze eleg a maszlag, barmit be lehet nekik adni es lenyelik...
T-Boly
Itt a legjobb példa,hogy tiszta hülyét csinál a népből ! ( MÁR AKIBŐL LEHET )
Na baromállat fidesznyikek ,ennek kell örülni ?
Németh István
Persze a gyenge elméjűek nem tudják felfogni, hogy pontosan a jövedelmek szerényebb volta okán volt és lett szükség a rezsitámogatásra! Ugyan is pontosan a piaci viszonyok okán egyensúlyban kellett tartani az EURÓPAI árak mellett a magyar árakat is! Nem lehetett az árakat a fizetésekhez visszaigazítani mert Magyarországot semmi pillanat alatt lefosztották volna, Ugyanakkor a béreket sem lehetett az egekbe emelni, mert a vállalkozások de maga az állam is, összességében a munkáltatók, csődbe mentek volna! A gazdasági stratégia okoska kitalálása (ami nem a barom bokros fejéből pattant ki) bebizonyította hogy a gazdaság permanens növekedésével a bérek folyamatos emelésével meg lehet találni azt az utat amellyel a nemzetgazdaság előre mehet, mint ahogy tapasztaljuk is a számos kedvező intézkedések eredményeként!
Nem kívánom folytatni a magyarázatot a fejtágítást az agyakból a szenny és a rosszindulat kisöprését azt elvégzitek magatok! Mert egy tisztessége önvizsgálat nélkül bizony nagyon hülyék és nemzet alja maradtok! Igaz?? @simmering73: @teuton: @Törölt Nick: @leszholnapis: @Pálinkás Pál: @jesz: @gina: Az össze-hasonlitgatás más nemzetekhez kicsit problémás, ha a rajtvonalat vesszük alapul, de a célszalag előtti helyzet is másként értékelendő faszkalapok!
balos
A dajcs pityu már megint ide tévedt a muszka bál után!Kár,hogy nem a szabolcsi gazdák buliján adta az észt?mert ott azért a vasvella dukál a muszka nyaloncnak!
amortizáltok
@Németh István: te vagy itt a leggyengébb elméjü orbán barátja , de amúgy meg befoghatnád már a mások sértegetését vagy átmentél hozzászólás kritikussá JUDÁSPÉNZÉRT na egyel tőbben lettetek ,. kb dubrincs omio sikari bandába leledzel tán? meg kistehénnnek? inkább add fel azt menj parádés kocsisnak az alföldre.
amortizáltok
ök 4-6-8 millióval vannak HAVONTA a nép meg éhezik orvos alig kórházal ledegradálva ők meg dáridó itt ott akár DALLASZBAN is csak oszvald hiányzott ?
Rockxy
arrú nembeszé a zorbán, hogy itt évtizedek óta családirtás van.
devizahitel kapcsán, aztán ott van még a kovid, a fasiszta gyámhatóság, és most a rezsi.
de lehet hogy kihagytam valamit.
justhpeter
A kolostormalac nem beszédet mondott a parlamentben hanem össze-vissza hazudozott.
namihami
Már megint elvitte a Mi Istenünket a ""valamitmondaniakarok"" lendület. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy felolvassa a ""véleményét"" és aztán a sok szerencsétlen ""alexandra""kapaszkodhat, hogy a baromságát kimagyarázza. És mi itt, hülyézzük a ""szófosóit"" (persze, azért nem minden alap nélkül), pedig a java emiatt a hülye főnöke miatt zúdul a nyakába. Persze, jópénzért és ""Aki bérbe adja a se..ét, az tartsa!"".
Itt (is) láthatjuk egy szép példáját.
Néro2
A mimagyarokat nem érdekli mennyit keresnek csak Istenük jól éljen. Nekik elég a száraz kenyér meg az uruk által asztal alá vetett lerágott libacomb maradéka. És fényes szemmel boldogan csaholnak .
Németh István
@Néro2: @namihami: @justhpeter: @Rockxy: @amortizáltok: @gina:
csipetke
Itt van minden problémának a gyökere,hogy orbán szándékosan tartotta lent a munkabéreket, mert a mézesmadzad a multiknak az olcsó munkaerő volt, amivel idecsalogatta őket. A magyar árak elérték,vagy akár meg is haladták az eu-s árakat, viszont a bérek ezekhez az árakhoz a béka segge alatt vannak. Orbán a 12 éve alatt kicsit se törekedett arra, hogy a magyar béreket zárkóztassa az eu-s bérekhez. Többek közt ezért is szívunk nagyobbat,mint a nyugati országok. Nekünk nem kellett ahhoz háború,hogy nyakig legyün a sz@rban, mert már előtte is ramaty volt a helyzet orbán minden kritikán aluli gazdaságpolitikája miatt, és ezen a háború nyilván csak erősített. De orbán még soha,semmiért nem vállalt felelősséget, mindig mindent másra kent.- Soros,migráncsok, Brüsszel,Gyurcsány, háború,stb. Érdekes,hogy Ukrajnának több szomszédja is van, de sehol nincs háborús veszélyhelyzet, csak nálunk. Magyarország létformája a veszélyhelyzet. Ami itt megy, az röhej, innen aki teheti,elmenekül..
ómió
Keveset keresnek a magyarok, efftársak!? 45 év "magasabbrendű társadalommal megalapoztátok" nekünk! Még akkor is, ha Dávid efftársatok szerint meg "túlfizetettek"!
tothjani
Tehát a Németek 10%-al kapnak kevesebb támogatást mint mi !!
Miközben Orbánbüszke rá hogy a minimálbér emelés 1,1 millió dolgozó bérét növelte.
Vajon Németországban is egy termelő üzemben, havi 133 ezer forintot, vagyis 315 eurót keresnek??
magyar1
Bizony szégyen, hogy Mo-on még vannak 60 ezer alatti járadékok, az Orbán kormány szégyene.
Emmersson71
@Németh István: "Az össze-hasonlitgatás más nemzetekhez kicsit problémás"

Akkor a dagi se hasonlítgasson!
Mert a g3ci olyan statisztikát tálal, ami a szarból is lekvárt mutat!
xanax
Sőt, nem állnak meg, további lakosságvédelmi intézkedéseket fontolgatnak, a támogatás mértékét brutálisan emelni fogják:
A háborús helyzetre való tekintettel a lakosság védelme érdekében a béreket rendeleti úton megfelezik, ezáltal a támogatás mértéke azonnal 60%-ra nő.
Németh István
@Emmersson71: Na figyel csak >> a mi mutatóink attól a rajtvonaltól számítanak amikor a nemzetünk megindult az önálló és egyre függetlenebb saját útján, visszavette az eladott, kiárusított javait, és elindult az országunk előre, a gyarapodás útjára lépett! Nem megy minden egyszerre ezt látni kel azzal együtt, hogy mindenkinek más tűnik fontosnak - ezért bíztuk meg a jelen kormányukat már sokadszor! Röhögni fogsz, mert bízunk benne!
A rosszindulatú hasonlatok amelyek dívnak a balliberális szemetek részéről a jóléti nyugatot szajkózzák ahol nem volt a balliberális, álságos kommunista DIKTATÚRA uralmon!
@xanax: te jobb ha nem szólalsz meg! Kibaszott hülye vagy és süket fasz! Mit gondolsz a nyugdíjprémium a 13.havi nyugdíj a gyurcsány-bajnai által ellopottakból jön vissza? stb. te utolsó görény!
te baromfasz állatkert, nem fizettek semmiféle sem eü., sem nyugdíj járulékot egy életen keresztül csak potyáztak! Rázták a rongyot, stb. Most azt egyék meg! Miről beszélsz te fő-hülye, fó-marha! >>@magyar1: A többiek akkora állatkertek, hogy szóra sem érdemesek! különösen ez a szétszaggatott vaginájú hülye kurva! >@gina:
Emmersson71
@Németh István: Anyáddal beszélj így, te román cigány!
Németh István
@Emmersson71: te barom fasz és az állatkertek fosba forgatott agyamentje > neked írt normális hangvételemet bírálod > le román cigányozol? Na és ha az vagyok akkor mi van MINT EMBER kifejezhetetlen különbséggel különb mint te! te szarköcsög- inkább köcsögdarab! De, hogy tudd te barom; német nemesi kétsasos koronás pajzsot tartó címeres család leszármazottja vagyok idióta barom, nincs rám írva, ez igaz - te lottyadt tökű sperma-hajder! De nem is hagynám a seggemből kipottyantott darabkához hozzányúlj mert még azt is bekoszolnád!
Gazella
@Németh István: gratulálok román roma tetvedék... tudd székely román föld. De vannak okossabb románok nálad.
Sokkal mocskosabbul beszélsz mint némely magyar.
vacsi
Nem az számít, mennyit keres valaki, hanem az, hogy mennyit ad ki...
Gyurka80
@Gazella: "tudd székely román föld" ez köszönhető az elvtársaidnak!
Aki Én
Ez valóban egy rendkívül ostoba, ahogy látom megint csak a buta szektának szánt etetés.
T-Boly
@Németh István: Nem értem ! És nem értem ! Ki az a jó büdös kibaszott baromállatgyengelméjűostobagecihernyópoloskatetűganyéjtúróostobaelmebetegapátlannemanyaszültecsakszartamosléksenkiházisöpredékzöldtakonybibicslklottelméjűostobaanalfabétahányadék vagy?
Ki vagy? HOPPÁ MEGVAN !!!
SENKI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.