Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagy-magyarországos sállal a nyakában örömködött Orbán Viktor Dzsudzsák Balázzsal a focista utolsó válogatott meccse után. A románoknál igen hamar kiverte a biztosítékot, az ukrán külügyminisztérium sem hagyta szó nélkül, bekéretik a kijevi magyar nagykövetet a sál miatt. A horvát államfő után az osztrák külügy és a szlovák külügyminiszter is reagált a sál-ügyére.

Nem csitul a botrány: Undorítónak tartja Orbán nagy-magyarországos sálját a szlovák külügyminiszter
Fotó: Facebook

Orbán sáljára hétfőn Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter is reagált az oldalán:

A szlovákiai magyarok itthon vannak és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. Polgáraink. De aminek nincs helye a kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus. Hogy hová vezetnek az ilyen érzelmek és tervek, azt láttuk 1939-ben, és látjuk ma Ukrajnában az orosz agresszió alatt.

Majd az undor szóval írta le, mit érez a magyar miniszterelnök viselkedésével kapcsolatban.

Orbán sáljáról Andrej Stančík (OľaNO) külügyi azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök megnyilvánulása

rendkívül érzéketlen, különösen az ukrajnai háborúra való tekintettel, ami során Oroszország birtokba vette a szomszédos ország területének egy részét.

Hangsúlyozta, Szlovákia egy független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része. Nem tudja elképzelni, hogyan kerülhetett Orbán nyakába egy ilyen, Szlovákiára nézve sértő sál.

Az ilyen jellegű történelmi revizionizmus manapság rendkívül veszélyes.

Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a Twitteren azt írta:

Európa a második világháború vége óta a legnagyobb biztonsági és gazdasági kihívásokkal néz szembe. Az országok egysége és együttműködése az EU-ban most kulcsfontosságú. Orbán Viktor magyar miniszterelnök provokációja elfogadhatatlan. Teljesen megértem szlovák és más barátaink bosszúságát.

Forrás: 444

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Hírünk a világban. Ismét szégyenkezhetünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amaramaistanna
Hírünk a világban. Ismét szégyenkezhetünk.
nemkati
@Pegero: Pont így kell írni. Egy sál jelzője, a jelzőt kisbetűvel írjuk.
Aronka
@amaramaistanna: Nyugodtan szégyenkezz! Nekem nocsak ilyen sálam de az irodai szobám falán hasonló térkép díszeleg amir büszke vagyok. Tudom hogy az Lesz ami Volt.
nemkati
@Pegero: Megingott a hitem a tökéletes helyesírásodban.
Aronka
Alig várom hogy újra hazatérjen Kárpátalja.
Nessy
@Aronka: Gondolom esténként a Trianon után íródott Magyar Hiszekegyet imádkozod! Tudod egyáltalán valamelyiket?
Bélabácsi
@Aronka: igen hoznák magukkal a "muszkákat" is, remélem szétlövik a Te házadat is poénból...
orsos vendel
SKIZOFREN orsos !!! India kellene a saljara !!!
Yoda69
Mi a faszt akar orban? Teruleti reviziot?
Csak azt erne el, hogy orokre megszunne Magyarorszag letezni. Elodje - az ostoba, naci, hazaarulo horti - miatt veszitettuk el teruleteink 60%-at es kozel felmillio embert.
Most komolyan? orban az o nyomdokaban akar jarni?
Juhász István
Húzogatjuk az OROSZLÁN BAJSZÁT... de meddig még ? Egyszer majd MEGUNJA.
dr. prédikátor
EZ A LÓKUPEC MORE EGY MŰVELETLEN BUNKÓ FASZ!!! MÁR MINDEN EURÓPAI ORSZÁG ÚTÁLJA EZT A FÉRGET!!!
vacsi
És a szlováknak milyen sálja van? Mi sem szólunk bele - ő se tegye! Ez a tipikus esete, amikor valaki "az élő fába is beleköt"!
nemkati
Azt valahogy mindenki elfelejti, hogy miért is történt a trianoni békeszerződés. Ahelyett hogy a sok nagymagyar szépen "megköszönné" Horthynak hogy "jó" oldalra állt az 1. VH-ban.

0rbán is a megfelelő embert követi, ha az orosz-ukrán háború világháborúvá növi ki magát, nyilván Putyinkája oldalára állna. Aztán utána maradna Budapest Magyarországból. Vagy Debrecen.
Alfa
nem csak a sál undorító, hanem maga az "ember"is..
csak az a baj,hogy ez kivetül ránk "magyarokra" is
justhpeter
A történet túl van lihegve. Orbán csak azt engedi meg magának, amit a világ 12 éve eltűr tőle. Az első ilywen alkalommal kellett volna az orrát beleverni a saját piszkába, abból hátha tanult volna. Ez a hajó viszont mára elment.
Itt sem történt más, mint az, hogy egy meccs után három tahó találkozott.
balos
@Shikari: Hát azért jobb ötlet,ha a pottyantósban szednéd a meggymagot!
balos
@nemkati: Mit vársz a tömeggyilkos kultúrháktól?A génhiba náluk az ismertető jegy a boldogsághoz!
nemkati
@balos: Ez a baloldal-jobboldali genetika már kutatás tárgya.
"A kutatók szerint a liberálisok és a konzervatívok agya között vannak alapvető különbségek, és ezeket a különbségeket a génállományuk befolyásolja.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a gének diktálják, hogyan gondolkodunk, hiszen a környezet egyértelműen óriási szerepet játszik politikai beállítottságunkban. Azt sem jelenti, hogy létezik republikánus, demokrata, jobb vagy baloldali gén.
A genetika és a politika összefüggését vizsgáló tudósok mindössze annyit állítanak, hogy valószínűleg gének százain múlik, hogyan gondolkodunk, és milyen a világnézetünk."

De Kövér házmester szerint csak a genetika határozza meg az elvetemült baloldaliak nézeteit:
"amit korábban a magyar baloldal sajátosságának, genetikai hibából fakadó torzult karakterének gondoltunk, az valójában az európai baloldal karaktere...
...ez a kárákter diktálja azt, hogy a nemzetállamok, s bennük a nemzetek a haladás útján robogó gőzmozdony elől, amelyen 1917 után vörös csillag, most pedig kék meg szivárványszínű embléma szerepel, eltávolítandók."
black n' gold
„A véres háborúk ugyanazzal a forgatókönyvvel kezdődnek: a kis vezetők nagy birodalmakról álmodoznak. Bárki, aki a 21. században történelmi traumákon való élősködéssel akar politikai pontokat szerezni, az veszélyezteti a nemzetközi biztonságot. A történelem meg nem tanult leckéi ismétlődnek. Még magyarul is” – írta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója Twitteren
ómió
Ezek így undorodnak a lopott holmitól? De, akkor, miért lopnak?!
Dr. Proktor
@ómió: Hát kérdezd meg Orbán tól hogy miért lopnak!
Nyírfa
Végül is, elérte , amit akart, beírta magát a történelem sodrába, csak nem úgy, ahogy azt valaha is elképzelte.
Ugye, nagyon nem mindegy, hogy vidd ki a bilit, vagy , bocsánat: idd ki. Ő az utóbbit választotta. Fene egy ízlése van!
black n' gold
@Nyírfa: Orbán nem érdekli, hogy jóként vagy rosszként kerül bele a történelembe, csak belekerüljön.
Csak azzal nem számol ez a gecihuszár, hogy ahogy eltűnik, úgy elfelejti mindenki az egész világon, mintha nem is lett volna!
Hogy kik, miért és hányszor szarnak rá a sírjára, az más kérdés...
Nyírfa
@black n' gold: 11.27

Afféle napóleoni képzelgései lehettek magáról, persze, más végkifejlettel. És ehelyett? Nem, ezt nem így akarta. Tudatosan, legalábbis, nem. Egy azonban biztos: minden lépése, döntése a végzete felé lökte, és ezt sokkal inkább érzékelem a tudattalanban zajló folyamatként.
Eladott Ország
Nem akarnak feljönni? – Nem, nem, soha. Csak a magyar gazdaság lassan olyan lesz, mint egy horrorfilm rém, meghallja az egyszeri erdélyi , felvidéki, kárpátaljai, hogy nagy-Magyaroszág, és ijedtében románnak vagy szováknak stb vallja magát, nehogy ehhez a csóringer Bulgária előtt kullog nyomorult országnak legyen a lakója, ahol se benzin, se kaja, se semmi, de legalább drága, csak mint Ceausescu Romániájában.
uploads.disquscdn.com/images/7a3cefef7dd3284ff2d578486fc0d3738109654a7bd5e299d43f963f2df0b223.jpg?w=800&h=574
Doktorirrendentaminiszterelnök’ nagy Magyarország is én vagyok. Londont, a második legnagyobb magyarok által lakott várost nem látom a sálon! A kötél jobban állna neki...
uploads.disquscdn.com/images/48fbe1a55777c53cc96d3ea7bbefe95d0715caed8e5024c32db355539aed1f4d.jpg?w=800&h=741
balos
@nemkati: A génhiba használata nekem az állat kifejezést pótolja,mert ezekhez képest az állat egy 200IQju lény!Amikor 1 fideSSes szembesül a valósággal,akkor beindul egy vegyi folyamat ami a tényeket a sötét erő kezébe helyezi!Onnan pedig nincs kilépés!Azt nem értem,hogy hogy lehetett ennyi sikertelen "hulladék" ennyi ideig anonim?
ómió
@Dr. Proktor: Inkább tőled kérdem: miért hazudod ezt rá!? Bolsi "hagyomány", vagy sima aljasság?
ómió
@Dr. Proktor: A belőled hosszan kilógó bolsi aljasságoddal "fura", hogy ezt kérdezed!
telegdilaci
@amaramaistanna:Sajnos hogy akinek szégyellni kellene magát az nem szégyelli magát mivel jó vastag bőr van egy bizonyos helye neki,minden lepereg róla!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.