Nem elég, hogy Ukrajnába utazott, közös fotón szerepel Zelenszkijjel, és most még a fideszesek bálványát, Vlagyimir Putyin orosz elnököt is ócsárolni merte.

Novák Katalin teljesen összezavarta a Putyinnak drukkoló Fidesz-híveket Fotó: Facebook/Novák Katalin

Az MTI tudósítása szerint ugyanis a Grain from Ukraine (Gabona Ukrajnából) program nevű rendezvényen arról beszélt:

"Vlagyimir Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta. Mi magyarok a kezdetektől fogva kiálltunk a felesleges vérontás, fájdalom és szenvedés ellen"

- mondta Novák Katalin. Az államfő leszögezte: Magyarország és Ukrajna szomszédok, a szomszédunk számíthat a segítségünkre, és ez így is marad. Reményének adott hangot, hogy míg 2022 a háború éve volt, addig 2023 a béke éve lesz.

A programban résztvevők közös nyilatkozatot is elfogadtak, amely szerint a háború kezdete óta 10 millió tonnányi mezőgazdasági termékkel kevesebb jutott a világpiacra, mint az előző év ugyanezen időszakában. Ez azt jelenti, hogy a világon több millió ember élelmezésbiztonsága került súlyos veszélybe.

A nyilatkozat rögzíti, hogy Ukrajna a háború ellenére is aktívan dolgozik azon, hogy a nemzetközi partnerekkel együttműködve mezőgazdasági termékekkel lássa el a rászorulókat. Teszi ezt különösen Szomália, Etiópia, a Szudáni Köztársaság, Jemen, Kenya és Nigéria támogatásával, valamint az Afrikába, Ázsiába, Európába és az amerikai kontinensre irányuló gabonaexport fenntartásával.

Novák Katalin Facebook-posztja alatt továbbra is értetlenkednek a fideszesek. Nekik ugyanis azt mondták, Putyinnak kell szurkolni ebbben a háborúban:

Novák Katalin hangsúlyozta:

Ukrajnával szomszédos ország elnökeként a béke és a stabilitás alapvető fontosságú számára. "Az élelmiszer-ellátási lánc biztosítása, és ezáltal az áruk zökkenőmentes áramlásának lehetővé tétele nem száraz szabadkereskedelmi vagy piacgazdasági kérdés, hanem az élet vagy halál közötti választóvonalat jelenti"

- fogalmazott Novák Katalin.

Emlékeztetett arra, hogy az 1932/1933-as nagy éhínség borzalmas volt és mi, magyarok nemcsak tudatában vagyunk ennek, hanem azon kevés nemzetek közé tartozunk, amelyek megemlékeznek a tragédiáról. Így teszünk többek között Budapest szívében, az Erzsébet hídnál található holodomor emlékműnél is és az Országgyűlés is megemlékezik az 1932/33-as évek eseményeiről – közölte. Hozzátette: az Országgyűlés egyhangú támogatással elfogadott határozatot is kiadott a nagy éhínségről.

Novák Katalin beszélt arról, hogy a kisebbségeknek széleskörű autonómiájának biztosítása érdekében minden kisebbségnek van képviselője, szószólója a magyar parlamentben.

"Büszke vagyok arra, hogy az ukrán szószóló is tagja az Országgyűlésnek Budapesten"

- emelte ki.

A köztársasági elnök szerint a 90 évvel ezelőtti tragédia emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy ma is vannak olyan emberek, férfiak, nők és különösen gyerekek, akiket éhezés fenyeget.

"Magyarország mindig is világosan kimondta, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol arra szükség van. Mi, magyarok ott vagyunk, amikor humanitárius segítségnyújtásról van szó, akkor is, ha több mint egymillió menekült befogadásáról van szó Ukrajnából. De akkor is, ha egészségügyi felszerelések küldésére vagy adományozására van szükség a Hungary Helps nemzeti humanitárius segélyprogramon keresztül. De közvetlenül is segítséget nyújtunk, ahogy azt tesszük ma is"

- jelentette ki. Beszámolt arról, hogy a Magyarország 10 ezer tonna gabona Afrikába való szállítását finanszírozza, 3,5 millió dollár értékben a most meghirdetett program keretében.

Novák Katalin hozzátette: Magyarország segítséget nyújt a logisztika területén is. A magyar-ukrán határon lévő központ a szállítás felgyorsítására és szükség esetén a beérkező áruk tárolására is szolgál. "Csak hangsúlyozni tudom: éljenek ezzel a további lehetőséggel, különösen, ha egy útvonal elakad, használják a másikat" – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrajnai háború a legsürgetőbb és a legfontosabb kihívás a térségünkben. A feleknek vissza kell térniük a tárgyalóasztalhoz, meg kell nyitni a diplomáciai csatornákat, a végső cél pedig az igazságos béke elérése kell legyen, ez mindannyiunk érdeke – jelentette ki.

Mint mondta, fél éve van hivatalban és a kezdetektől fogva elítéli a szomszédos független Ukrajna ellen indított orosz agressziót, a kíméletlen rombolást. "Feleségként és háromgyermekes anyaként elborzaszt, ami a szomszédságunkban történik és mélyen osztozom minden szülő – anyák, apák, feleségek, férjek, nagyszülők és gyermekek – gyászában és fájdalmában" – jelentette ki.

Kiemelte: mindannyiunknak kötelessége segíteni az áldozatokon, szükséget szenvedőkön.

"Nap mint nap menekültek ezrei érkeznek hazámba, akik mindenüket hátrahagyták. Magyarország azonnal megnyitotta a határait, a gyerekeket befogadtuk az iskolákba, orvosi ellátást, sőt kikapcsolódási, üdülési lehetőséget is biztosítunk. Személyesen is megtapasztaltam a magyar-ukrán határ mentén a páratlan társadalmi összefogást, és örülök, hogy a civil szervezetek, karitatív szervezetek a mai napig aktívan részt vesznek ebben".

Jelenleg is zajlik Magyarország történetének legnagyobb humanitárius programja, amely Ukrajna, az ukrán emberek és családok megsegítése érdekében indult – jelentette ki Novák Katalin.

Novák Katalin vasárnap Kárpátaljára látogat.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@KisTehen: Putyinnak drukkoló fideszes nincs. Mindegyik fideszes Putyin seggnyalója, ahogy a Führeretek is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: na ne mond gyuri! erröl még itt is van egy csomó írásos bizonyíték!
"más szelek nyögetik az ös,magyar fákat"? -pálfordulásra készül a ringlispil viktor?
justhpeter
@KisTehen: Putyinnak drukkoló fideszes nincs. Mindegyik fideszes Putyin seggnyalója, ahogy a Führeretek is.
ittott
mocskos áruló. találkozik az ottani magyarok gyíkosával.
Sámannus
Ígen én az invázó másnapján írtam, hogy a szovjetek népirtást követtek el, és az ukráhok, ezért nem fogadják el az orosz fenhatóságot. Ádernak tudom hogy takonygerince van, de Nováknak mi tartott ilyen sokáig?
csak úgy....
@Maccska: 56 ban nyugat befogadta a magyar menekülteket, akiknek eszükbe sem jutott többé hazamenni,-de az ukránok töletek az elsö adandó alkalommal odébbállnak!
hülyéket beszélsz maccska, neked így nem szar,- vakon és észnélkül?
namihami
Megjött a putyini jóváhagyás. Most már lehet...
csak úgy....
@KisTehen: mit mutassak gyurikám? keresgélj,hiszen idömilliomos lettél,te kis gazfickó...
Béla333
Játszanak ezek ide is-oda is. Hazudnak és mindig éppen azt, amit úgy gondolják, hogy kell.
A pávatáncos tanítványai. Egy gerinctelen, hazug, mocskos maffia sereg!
Németh István
Elősször még kedveltem is, majd viszolyogva fogadtam a kinevezését, később megundorodtam tőle, ma már kifejezetten utálom és megvetem! Elfajzott bérence a moslék soros -ursula -usa -cia bandának, beépített nemzetgyilkos!
Gazella
Nem baj ketyegő picsa... egyre több fidesz háttér ember vonul ki a gecid mögül ..
simmering73
Látom a fideszbirkák teljesen megzavarodtak, pislognak mint a béka a miskolci kocsonyában.
csak úgy....
@Maccska: holnaptól más segget kell nyalnotok és ha az istenetek úgy akarja,akkor egy héten belül libsik lesztek! :)
rokker33
Nagyon helyes,hogy legalább kimondta azt amit Orbán nem mert, hogy putyin a felelős! Persze ezzel még nem ér véget a háború és lényegében semmit sem tett ukrajnában...A bajszos szar mert volna ilyet nyilatkozni!? Nem hiszem szerintem csendben maradt volna Káder !
csak úgy....
@Shikari: rábaxtál ha orbán kiadat az ukránoknak...,akkor neked annyi!
tibim,te lófaß voltál csak nem tanár! te egy elmebeteg bugris.
Sziszifusz
@Shikari:17:55

Tudsz róla hogy mit mondott a vezéred ?

" Szükség van egy szuverén Ukrajnára, hogy Oroszország ne veszélyeztesse Európát . "

Ehhez mit szólsz ?
Lendkerék
Miért gondolja bárki is, hogy ez a kis hülye p.csa önálló arculattal, akarattal, világlátással, államfői kvaltiásokkal rendelkező politikus (lásd a köztársasági elnöki pozícióját megelőző megjelenéseit)? Orbán pont azért választotta, hogy körbeküldje a világba, nő, államfő, humanitárius, mindenkivel puszilkozik, még a normális világ számára vállalhatatlanokkal is, bármikor jól jöhet egy kapcsolat vagy hivatkozás.
Olyan elképesztően átlátszó, olyan elképesztően megalázó egy (háromgyermekes?) csúcspolitikus számára, hogy nem is tudom felfogni, hogyan képes ezt a helyzetet lerendezni a saját lelkiismeretével.
Az egész eddigi működése egy szégyenletes propagandakampány. Isten bocsássa meg a bűneit.
csak úgy....
@rokker33: nálad az a szar a dologban,hogy holnap ismét mást mondasz,jó (buta) fideszes válhatna belöled...
csak úgy....
@Shikari: a térdre csuhások és a libsi elnöki posztja is valótlanság,te elvakult ostoba? tibim, átbaxtak és te bevetted mert te nagyon de nagyon hülye vagy!
lófaß voltál te de nem tanár...
verőce21
Szerencsére dr. Miniszterelnök Úr azonnal reagált Novák Katalin kijelentésére, egy homályos, semmitmondó nyilatkozattal: "a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára!"
verőce21
Magyarország miniszterelnöke is felült erre a lipsi vonatra... - a Kereszténydemokrata Internacionálé rendezvényére becsatlakozott videón.
csak úgy....
@verőce21: gondolod,hogy ez tetszeni fog putyinnak? benneteket lassan se kelet,föleg a nyugat sem vesz komolyan! - kitekeredett a hülyeségeket nyikorgó szélkakasotok nyaka...
verőce21
"Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;"
T-Boly
Hazudik ! Jóságos keresztanyám ! Ez úgy hazudik,hogy a holdról is látszik !
A csúti utcaharcosnak nem volt bátorsága háborús területre lépni ! Marinéném ez egy gyáva nyúúúl !!! Nem bízik a golyóálló pizsamájában sem.
Vagy netán nem volt képe Zelenszkij szemébe nézni? Félt,hogy az szembeköpi ! Azt azért jó néven vettem volna !
Meg lett mondva a fülbevalós luvnyának,hogy azonnal takarodjon Kijevbe HAZUDNI !
Ócska patkányok ezek drága jó Palibátyám !
csak úgy....
@verőce21: neked kutya kötelességed lenne bíztatni a dr, miniszterelnök uradat, aki már évek óta halomra halmozza a kül és belpolitikai hibákat! -csak te eddíg nem vetted észre,mert nem akartad...,vagy inkább kuka voltál és bután döjfös? !
mikorra is akarjátok utolérni a labancokat?
drrotf
@T-Boly: Én is azt gondolom, hogy N.Katalin messze jár az igazságtól, még akkor is ha az a kijelentés, hogy ahol baj van, vagy ahol kell ott segítünk az ukránoknak szól.Nem segítettünk az ukránoknak mindenben ami az elnökük kért, és Orbán talán ezért sem mert elmenni Ukrajnába!Ha pedig a kijelentései általánosságban szólnak és az mindenkire vonatkozott, akkor sem mondott igazat, mert azt azért észre kellene vennie hogy itthon az oktatásban és az egészségügyben nagy a baj!Milyen segítséget nyújtott N.Katalin ebben a két ágazatban dolgozóknak?Ha az itthoni helyzetben az állam elnöke nem cselekszik bármely okból akkor egy háborúban álló államnak ténylegesen tud Ő segíteni?Nem azt mondják az emberek, hogy ez a nő itthon sincs a bajba jutottak segítségére, mert például meg egyetlen törvényt sem vitt az AB elé, akkor ezt egy másik államban hogyan tudná megtenni?Ne tán külföldön nagyobb hatásköre és lehetősége van a segítségre mint itthon!Gondoljuk már át hogy milyen helyzetben is van a mi államelnökünk.
csak úgy....
@verőce21: “Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?"
T-Boly
@drrotf: Max egyetértek !
Az orbán fülbevalólós luvnyának tökéletesen rendben van az új szociális (lex megdölesz) törvény.
Ment Ukrajnába,mert a csúti az mondta " te most oda akarsz menni !)
Ment megszolgálni a kinevezést az elnöki címet.
Hogy nem párttalan azt már bizonyította ! Szolgálja a fidesst mert olyan pozícióba juttatták,amiről normális nőként álmodni se mert volna !
Életfilozófiája egy Hofi idézet lehet:Szopok,nyalok,gombot varrok...!
T-Boly
Amit Ukrajnában hablatyol : Hazugsáág !
T-Boly
@Maccska: Gondolom a seggemhez beszélsz posztkomcsi !
Válsz ment ! Babot ebédeltem !
Te meg egyél orbánszart !
Logogrif
@T-Boly: Bolond likból bolond szél fú...
csak úgy....
@Pegero: te buta faß! -orbánod vergödése sokkal szánalmasabb! :)
tán vedlik a putyin pincsi?
csak úgy....
@Pegero: gondolod,hogy te mint idióta fölzaklatsz a nevetséges,gyermeteg baromsagaiddal? elnézem néked mert te még mindíg orbánt szereted...,rossz ember nem , csak egy hülye megvezethetö proli lehetsz..,sala la la la :)
Al X
Szeretnék jobban szórakozni a FIDESZ-hívek zavarodottságán. Mondjuk a CÖF-CÖKA szervezhetne egy békemenetet a hazaáruló Novák Katalin ellen.
ómió
Ha valakik valamit nem ugyanúgy ítélnek meg, az efftársilag már "összezavarás"?
Jozefina
A birkákat majd megnyugtatják!!!?? Ez a nagy bazsajgás inkább az EU-nak szólt, hogy lássák Magyarország kiállását Ukrajna mellett!!!? Ugyanezt nem teszik meg az EU-ban, hiszen mindent leszavaznak, bojkottálnak ami P, vagy az oroszok elítéléséről, további szankciókrol szólnának!!!? Ez a látogatás egy kirakat politoka volt!!?? Katalin szája talán görcsöt is kapott a sok mosolygástól!!!??
surdilloFUJT
@Pegero: Húzzál már vissza a hazádba,Romániába,te szőröstalpú,bocskoros nyustyú,amig megteheted épp bőrrel,az összes fidesscsicska,szarházi,szellemi korcs "haverjaiddal""!!!
nezelodo
A Nemzethy Asszonyság majd letagadja, ami a híveket megzavarhatja, aztán majd kihírdeti, mint a rajtakapott feleség, "ne a szemednek és a fülednek higyjél, hanem nekem"!
T-Boly
@Pegero: Hát te tetűkém melyik gatyakorcban bujkáltál idáig?
Idegbe voltam miattad,hogy biztosan megevett a fene.valami tetűirtótól !
De hát hála istennek én jól vagyok,de téged a görcs vegyen elő.
T-Boly
@Logogrif: Az egy dolog,hogy bolond vagy,de nem kellene reklámozni !
A likadat meg töltse ki tartalommal a svábhegyi szamárcsődör.
Próbálj csöndben maradni. Meglátod milyen jó ha nem baxnak le !
T-Boly
@Pegero: öcsééém ! le se tagadhatnád,hogy buzi vagy ! pfúúúúúúújj!
telegdilaci
@justhpeter:Ez volt Gyurcsánnyal is Orbán egyszer felböfögte hogy Gyurcsány a hibás őt kell gyűlölni és ez be is vált sok agyatlannál,azóta is ezt szajkózzák,holott Gyurcsány tizedannyi kárt nem okozott Magyarországnak mint Orbán!
balos
@telegdilaci: Az említett szarnak geci a rendes neve,és ehhez ragaszkodni illik,ha már egy tömeggyilkosról beszélünk!
T-Boly
@Pegero: De gusztustalan a párod !
Soha nem baxtattam a buzikat,de te egy külön buzi mŰfajt képviselsz ,ezért ,ha lehet még jobban rühellem,az te ocsmány személyed ! Vazze,öregségedre igen korcs lettél.
Miért ?
Lehettél volna normális,mindennapi senkiházi ,de te NEM ! Nem és nem !
A jó pár szemét ,söpredék ócska pali között még mindig téged tartalak a legkevésbé hülyének.
Most felülvizsgáltam a véleményem és azonnal vissza is vonom !!!
T-Boly
@Pegero: Ja !
Te tényleg azt hiszed,hogy a véleményed itt számít bármit is ?
Buta ,naiv ,öreg trotty vagy !
De tényleg sír belőled a demencia !
Nézz meg engem ! Normális ,toleráns,emberbarát ,baloldali érzelmű, egészséges ,nagyon fitt idősödő jó kiállású,anyagilag rendezett körülmények élő ,gondolkodni tudó,művelt,kétdiplomás,állampolgár vagyok.
És te ?
Hát igen.
De akkor legalább ne barmolj bele az emberek dolgába !
Nem is tudom,sajnáljalak e,vagy csak egyszerűen leszarjam a pofádat.
Szerinted?
Hát én inkább leszarom !
T-Boly
@Pegero: Az én pelenkáimat nem cserélik már hónapok óta !
Mindig akad egy fidesses ,aki a matériát kinyalja a pelusból ! Ezek ezen élnek mind,mint te !
Így működtök ti

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.