Magyarország az eddigi 1,8 millió dolláros finanszírozás után további kétmillió dollárral segíti harminc keresztény templom felújítását Libanonban, ezzel is hozzájárulva a migrációs nyomás csökkentéséhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bejrútban.

Ezért ment Szijjártó Libanonba: a magyar adófizetők nem biztos, hogy örülnek most
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A minisztérium közleménye szerint tárcavezető a libanoni kollégájával közös sajtótájékoztatóján aláhúzta, hogy olyan országból érkezett, amelynek szomszédságában háború dúl, de az ukrajnai fegyveres konfliktusnak nemcsak a térségben, hanem az egész világon érezhetők a negatív hatásai.

Elmondta, ilyen az élelmezési válság is, amely a nehéz helyzetben lévő országokat sújtja leginkább, például látható, hogy Libanonban mekkora erőfeszítésekbe kerül napjainkban a lakosság ellátása.

"Tudjuk, hogy ezek a nehézségek az egyébként is instabil térségekből újabb, minden eddiginél nagyobb és súlyosabb migrációs hullámok kiindulásához vezethetnek. Azt is tudjuk, hogy ezek a migrációs hullámok destabilizáló hatásúak és általában Európa felé irányulnak"

- közölte.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország földrajzi helyzeténél fogva folyamatosan érzi a háború és az illegális bevándorlás jelentette kettős nyomást.

"Ha ez a nyomás növekedni fog, akkor azt Európa nem fogja tudni kezelni" – figyelmeztetett.

Kitért arra is, hogy Libanonban mára a népesség mintegy ötödét a Szíriából áttelepültek teszik ki, ezért a nemzetközi közösségnek elő kellene segítenie az érintettek visszatérését, miután ellátásuk nagy terhet jelent a befogadó közösség számára.

Rámutatott, hogy ennek elmaradása az élelmezési válsággal együtt oda vezethet, hogy újabb tömegek indulnak meg Európa felé.

A miniszter ennek kapcsán tudatta, hogy a magyar kormány eddig harminchárom keresztény templom felújítását finanszírozta a közel-keleti országban 1,8 millió dollárból, és most a rekonstrukciós program második szakasza véget ért, így megkezdődhet a harmadik, amelyben kétmillió dollárból újabb harminc templomot fognak renoválni.

Kiemelte: "szeretnénk, ha Libanon Libanon maradna, ezért az itteni keresztény közösség is számíthat Magyarország támogatására. Korábban a libanoni keresztények azt kérték tőlünk, hogy mentsük meg a templomaikat, hogy aztán ezek a templomok megmenthessék a keresztény közösségeket"

- fogalmazott.

Szijjártó Péter végül leszögezte: Magyarország és Libanon két, földrajzilag egymástól távol eső ország, de mégis egyformán érdekeltek abban, hogy Ukrajnában minél előbb béke legyen, és még azelőtt legyen béke, mielőtt elharapózna az élelmezési válság, amely újabb milliókat és tízmilliókat sarkallna hazájuk elhagyására.

"Magyarország nagyra értékeli Libanon erőfeszítéseit ezen a téren, s Libanon számíthat Magyarország támogatására az elkövetkező időszakban is" – jelentette ki.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ennyi erovel adhatta volna a Fatah terrorszervezetnek is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ennyi erovel adhatta volna a Fatah terrorszervezetnek is.
telegdilaci
@Yoda69: A pokolba Szíjjártóval és a bandájával ez megint a szemérmetlen lopásra megy,ki ellenőrzi hogy valóban azok kapják a pénzt akinek mondják egyébként mi közünk nekünk a Libanoni templomokhoz,vagy az Országban minden rendben van nem hiányzik az a két millió dollár sehonnan? ilyen aljas hazug hiteltelen kormányt még nem hordott a hátán a Magyar föld!
balos
Lassan Amerika is tölük fog kapni gyorssegélyt!A trump már bejelentkezett!
Néro2
A fityma ork adófizetők mindennek is örülnek
Csak legyen tánc meg zene meg zárcsökkentés és orcájuk fényre derül.
Rászáradt bőrükre ráfagyva a földöntúli mosoly.
namihami
A ""keresztény templomokra"" költött pénz (ellenőrizd, ha tudod) biztos roppant nagy segítség lesz a migráció kérdésében.
Vajon van-e olyan vagy akkora hülye fideszes, aki még ezt is elhiszi!?!?!
lampa laz
Csak a szokásos pénzszórás, lopás. Mi vagyunk a hülyék, h hagyjuk.
jáger laszló
Szerényem +jegyzem nem Libanonból migrálna a legtöbbem a keresztények MO felé...

A pénzadomány nem csökkenti ennek a mértékét
Ez csak 1 magyarázat mert mások az okok...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Eljutottunk oda, ahol Románia volt a Ceausescu rendszer idejében. A nép éhezik és fázik! Akkor lejutottunk oda ahová a Kárpátok Géniusza és a vége is ugyan az lesz?!... Igen a köztársaság nélküli köztársasági elnöknek lesz smink szoba, tv szoba, mozi szoba, kutya szoba, a pórnép meg le van szarva.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317569474_434384152184120_8207737520608356802_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=jSznRBFMLj8AX8y7AeR&_nc_oc=AQlyALlduDbTXmtl8RkGpKIV05ROUUcSk_2DY4_LhUrQv9eGsk1hfDDJephkmQnM6k8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBMcLQWDC3i7gFjZmK3WT6gku4kIT0tAmbgGTXEEMS3Ww&oe=63C447E0
Macskaszem
Kakadunak el kellett repülni Libanonba, hogy a Gecivel meg tudják felezni az 1,8 milla dollárt? Mert abból templomot nem látnak a libanoniak, még képen sem.
magyar1
Itthon meg dögöljünk meg a kórházak lepukkantsága és hiánya miatt??? Mekkora pofátlanság a pénzünket így elszórni! Arról nem beszélve, hogy a dolgozó emberek családjai, gyerekei szájából veszik ki a falatot.
csak úgy....
@magyar1: megérdemlitek mert mindent elhisztek nekik ha ök brüsszeleznek,sorosoznak,migráncsoznak , hazudoznak! ez a sorsuk a butáknak!
ómió
Ez, bizony, "mélyütés", de nem a magyar, hanem az "efftársi adófizetőknek"!
Nyírfa
Szerintetek normális? Olyan, mintha beakadt volna nála egy lemez: csak mondja, csak mondja, csak mondja, mindig ugyanazt, lélegzetvétel nélkül.
És senki nem mondja neki, hogy állj le, mert ennek nem rossz vége lesz, hanem már készen vagy. És most nem az erkölcseiről beszélek, az már régen nincsen. hanem az idegeiről.
Gazella
@magyar1: 12:41... abból a sok milliárdnak a fele a gecinek a zsebébe vándorol. Röviden igy mossák tisztára a pénzt.
134.bátor
@ómió: Ugye te román vagy? Azért gondolom,mert örülsz a mindennapi lopásuknak,egyáltalán nem zavar,ergo nem ide fizeted az adódat. Csak nyomod a süket " efftási" dumával,te odú.
Pági
@namihami: biztos lehet benne, hogy van!
Félix
@Yoda69: Ez derék jószívű fiatalember! Hiába! Csak hát mielőtt elmegy jótékonykodni a világ másik felére itthon is szétnézhetne kicsit! Találna annyi tönkretett embert akiket jórészt az ő politikájuk juttatott az útszélére! Vagy az nem számít neki?
Félix
@Nyírfa: Őt azért fizetik hogy azt mondja amit mond! Ne csodálkozz rajta! És lásd milyen jól megél belőle. Ahhoz képest hogy jó ismerőse szerint még nem is olyan túl régen az akkori kis legénylakása villanyszámlája kifizetése is komoly kihívást okozott neki. Ja,azt már elfelejtette!
Félix
@csak úgy...: Ne vegyél mindenkit egy kalap alá! Nem mindenki hülye! A jótéteményeseiken kívül senki nem hisz már nekik!
magyar1
@Gazella: Nem is hiszi el senki, hogy azért építik, újítják a templomokat Libanonban a magyar adófizetők pénzén ,hogy ne jöjjenek ide.
jáger laszló
Sz.Pötyi 1,5 milliárd forint ajándékot-magyar adófizetőkpéniét- vitt Bejrútba ezzel segítve az ottani haverokat segítsük a keresztényeket jeligével!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
A libanoni vezetés busás jutalékért mentik át a pénzünket Orbán zsebébe.
simmering73
"...Szijjártó azzal indokolta a kétmilliárdos újabb templomfelújításokat, hogy azzal csökkentik a migrációs nyomást, mert azzal lakóhelyükön tartják az embereket. Ennél hazugabb és álnokabb szöveget talán még a beteges hazudozó Szijjártó sem mondott életében: Libanonból és a Közel-Kelet más országaiból nem azért menekülnek Európába az emberek, mert nincsenek felújítva nekik a keresztény templomaik, ezért ők felújított templomokra vágynak. Ha pedig felújítják a templomaikat, akkor maradnak. Ezek az emberek éheznek, és az éhezés elől menekülnek Európába."
nepszava.us/az-alkereszteny-orban-rezsim-nem-etellel-hanem-templomokkal-akarja-helyben-tartani-kozel-keleti-ehezoket/
kereső
@simmering73: Röviden: lehet, hogy éhen halnak, de előtte legalább szép új csicsás templomban imádkozhatnak.
Törölt Nick
Bazmeg szijjrágó, a libanoniak enni akarnak. Imádkozni templom nélkül is tudnak.
ómió
@134.bátor: Ha te román vagy, akkor, azt neked feltétlen muszáj "efftársiasan" valaki másra hazudnod!? Ne szégyelld, vazze, akkor, talán majd nem lesz ilyen késztetésed! Ezt a "lopnak"-ot meg a bolsi papagájképzőben tanultad? Nyilván, abból támogatnak fűt-fát, szinte mindenkit, abból "rezsivédenek, ársapkáznak", ugye, amit "elloptak"!? Mit mond az orvosod: leszel te még idiótább is?
Fenyöfa58
@ómió: Ekkora kecskebaszó barmot mint te vagy nehéz lessz felül mulni !!!
ómió
@Fenyöfa58: Te vagy a tehénbaszó bolsi tetvek királya? Az más!
telegdilaci
@Yoda69:A fene ette volna meg ezt a kakadut ehhez értenek szórni a Magyar Emberek pénzét,ahelyett hogy az Országban élő rászorulókon segítenének,nekik fontosabb a Libanoni keresztények támogatása,ezzel az erővel támogathatnák a Tálibokat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.