Oroszország nemrég bejelentette, hogy szerződésszegés miatt felfüggesztette a diplomata-útlevéllel történő vízummentes utazásról szóló megállapodást Magyarországgal, erről kérezte most az Infostart Tóth Norbert nemzetközi jogászt.

Kemény üzenetet küldött Putyin a Kijevbe készülő Orbán Viktornak
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétvégén az N1 Horváth hírtelevíziónak nyilatkozva beszélt arról, hogy jelenleg a technikai részleteket kell tisztázni Orbán Viktor Kijevbe tervezett látogatásának előkészítésével kapcsolatban.

Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az Infostartnak arról beszélt:

Orbán Viktor Kijevbe látogatása úgy fog történni, mint a többi külföldi ország ukrajnai látogatása, vagyis akkor fogják bejelenteni a miniszterelnök érkezését, amikor már Kijevben van.

A szakember szerint a magyar biztonsági szerveknek, például a Terrorelhárítási Központnak, illetve az ukrán elhárításnak, biztonsági szerveknek kell együttműködniük annak érdekében, hogy a biztonsági kockázatokat minimalizálják.

Nem lehet kizárni, hogy a tervezett kijevi látogatás miatt időzítette múlt hétre Moszkva azt a bejelentést, hogy felfüggesztette a diplomata-útlevéllel történő vízummentes utazásról szóló megállapodást Magyarországgal.

- vélekedett Tóth Norbert, aki szerint jogi jelentősége ennek nem igazán van, nyilván akkor politikai okokat kell keresni mögötte, és valószínű, hogy az orosz fél finoman jelezni akart Magyarországnak, hogy a kétoldalú kapcsolatokban valamivel nem elégedett.

Forrás: Index

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A brüsszeli pénz még a putyini pórázt is felülírja! Üresen kong a családi kassza?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
"Nem lehet kizárni..."? Nem baj, efftársak!
namihami
A brüsszeli pénz még a putyini pórázt is felülírja! Üresen kong a családi kassza?
ómió
Akkor, a "művelt Nyugatra" kell mennünk tankolni? Ott má' "ingyé mérik"! Így "píszí" hazudni, efftársak!?
Dr. Proktor
Megszünik a hozzáférés a hátsó fertályhoz?
Ajjajj...
Loksmith
Nem ingyé, de átlagban egy százassal olcsóbban.
verőce21
Ugyan, minek menne Kijevbe? Ilyen üres hecceléseknek nem szokott felülni Orbán!
A nagypolitika nem a Propeller...! :)
Dr. Proktor
@Shikari: Mire fel?
Pilisvörösvárt pedig adjuk a németeknek?
polgarb
Az árulók rejtésére beindult a nagyszínpad!
Terminátor
@Shikari: Azért megy!
Most azonnal Zelenszkij rózsacsokor melléklettel adja Kárpátalját, ha segítünk neki Donbasznál.
Vannak jó aleseink, meg kratyisztáink!
Meg ott az 56-os T34 is! Ez be is indítható, üzemképes, megmutatták Budapesten!
gina
Menjen csak de maradjon ott örökre !!!
dr. prédikátor
HA ELMEGY KIEVBE A CIGÁNY LÓKUPEC, VAJON HÁNY GOLYÓÁLLÓ MELLÉNY LESZ RAJTA???
drrotf
HOL MARAD SZÍJGYÁRTÓ TILTAKOZÁSA, AZ HOGY A MAGYAROKAT SOKKAL JOBBAN KELL TISZTELNI, ÉS EGY MÁSIK ORSZÁGNAK A MEGLÁTOGATÁSÁNAK ÜGYE AZ MAGYAR BELÜGY AMIÉRT MÉG PUTYIN SEM RÓHATJA MEG VAGY FIGYELMEZTETHETI A MAGYAR MINISZTERELNÖKÖT!PÉTER !LEGALÁBB EGY KIS TACE-PAO, ARRÓL HOGY NEKÜNK MAGYAROKNAK SENKI NE MONDJA MEG, VAGY NE ÉSZREVÉTELEZZE AZT, HA A MAGYAR MINIMINISZTERELNÖK ÚR EGY MÁSIK ORSZÁGBA LÁTOGAT!TÖBB TISZTELETET A MAGYAROKNAK!NAGYON HIÁNYOLOM!AZONNAL BEKÉRETNI AZ OROSZ NAGYKÖVETET, ÉS A TILTAKOZÁST ÁTNYÚJTANI NEKI,PÉTEREM!
Sziszifusz
@dr. prédikátor: 09:46

Szerintem Orbán Viktor, szíve szerint csak akkor menne Kijevbe, ha az oda bevonuló szovjet, akarom mondani orosz csapatokat köszöntheti.
Jelen helyzetben nem megy. Már csak azért sem, mert már az oda látogatás gondolatától is, "nikotinos" lesz a gatyája.
Eladott Ország
@namihami: ma, 09:02 ☻ A családi kassza már feltöltve, mi is csak bérből és fizetésből élünk... Megy a gangeszi fajkevert felcsúti orosz ócskavasat gyűjteni? Viccet félretéve, csak Lőrinc elvtársnak akar építkezést szerezni, még Graz előtt.
uploads.disquscdn.com/images/244f50c3278c84da82d4fd132481983ff6526130b26dd8cd3067390f32e4cd39.jpg?w=800&h=679
Toller Béla
Zelenszki nevében kikötném, hogy a TEK nem mehet Ukrajnába. Nem lennék biztos abban, hogy nem Zelenszki védelmének kipuhatolása lenne a feladata, és másnap minderről nem értesítené a haverokat Moszkvában. Amúgy mire kell orbán látogatása, meggyőzni a hullák sem fogják, a dumáját meg akármikor meghallgathatják ...
Eladott Ország
@Toller Béla: ma, 10:35 ♣ Az világos, hogy Orbán csak kényszererők hatására megy Kievbe. Arra pont jó egy ilyen út, hogy még inkább amortizálódjék. Mint a finnországi delegáció által. Amikor ki kellett volna állni, és "bátoroknak" lenni, akkor kibeszélt az EU-ból, NATO-ból, a ruszkikat szopkodta, most meg jó pontokat akar szerezni. A finn tesók’ nyilatkozatát át kell venni: nincs miről tárgyalni a gecivel, mert másról sem szól, mint a pávatáncáról otthon és külföldön. Orbán számára sehova semmilyen ösvényen nincs visszaút, távoznia kell Európából! Üres zsebbel!
Törölt Nick
Ha Oroszország felfüggesztette a diplomata-útlevéllel történő vízummentes utazásról szóló megállapodást Magyarországgal, akkor a zsúrpubi Petike hogy fogja leszopni Lavórov effftársat?
kereső
A techniaki előkészületek eltarthatnak akár évekig is. Addig is, erősiteni kell a békegalamb hirnevet.
Azok után amit orbán, druzsba pjotr és az egész magyar parlament előadott/és előad UKrajna kapcsán, és amilyen megalázóü gyalázatos módon nyiilvánulnak meg Ukrajna elnökével, én az ő helyükben bizonyosan nem fogadnám orbánt.Ha orbánnak lehet "tiszteletet kikövetelni" magának, akkor aki tiszteletet érdemelt ki, miért is gyalázzák?
Sziszifusz
@Shikari: 11:15
Vissza nemcsak Kárpátalját, hanem mindent még az ázsiai őshazát is . Punktum !!!
Emmersson71
Putyin di Edina asztalos lesz, Novák Katalinné alezredes, Kárász Róbert alvászavaros, Orbán megértő

www.youtube.com/watch?v=onasdP_4k8I
Emmersson71
Térdre, ̶i̶m̶á̶h̶o̶z̶ ...khm ... Orbán!
balos
Remélem nem üzen "hadat" a nemzetmergvezető a muszkának,mert akkor képesek vissza foglalni az ösi javainkat!Ha már mostanit szétlopták!
Giovanni Alba
@Törölt Nick: ma, 11:09
Például Minszkben vagy Pekingben
Néro2
Papagáj Pitikével a Lavor díjassal most mi lesz ? Ánusz nélkül szájjal rosszul fogja érezni magát.
Bár a Nagyon O4iG hátsó fele kárpótolhatja íz és szagvilágban is.
Bár neki meg végül is mindegy.
Segg segg.
Giovanni Alba
@sgl: ma, 11:28
És Mexikó is
"Mexikóban a Habsburg herceg kérésére népszavazást tartottak. A referendumot meg is rendezték, csak éppen a franciák tulajdonképpen elcsalták azt. Több helyen is direkt megbízható monarchistát tettek meg a terület delegáltjának, vagy éppen egy-egy tartomány fővárosának eredményét úgy állították be, mintha az az egész területé lenne.[ix] A végeredmény: a népesség négyötöde és a tartományok háromnegyede a monarchiára szavazott, legalábbis a francia jelentés szerint.[x] Más források szerint 6445564 „igen” szavazat érkezett a császárságra, ellene pedig nem szavazott senki, tehát a monarchikus berendezkedésnek a választók 100%-a bizalmat szavazott volna.[xi] Miksa komolyan elhitte, hogy a mexikói nép őt választotta, így 1864. április 7-én miramari kastélyában a mexikói küldöttségtől elfogadta a koronát. Pár hét múlva egy hajóval Veracrúzba érkezett...Ami az új birodalom katonai erejét illeti Miksa mögött álltak a franciák, valamint veje, I. Lipót belga király testőrséget adott Sarolta császárné mellé. Érdekesség, hogy magyar katonák is szolgálták a császárt: az Osztrák-Magyar Önkéntes Császári Hadtest 6812 főt számlált, akik 1864-65-ben, 5 hajóval érkeztek meg Veracrúzba.[xvii] A Hadtest kötelékében 1047 magyar szolgált, közülük az egyiküket (Tüdős József) Miksa személyi titkára is említi emlékirataiban.
A magyar katonák a légió különböző egységeiben szolgáltak, talán csak egyetlen egység (a „vörös huszárok”) állt szinte kizárólag magyarokból. Ennek élén Karl Khevenhüller gróf állt, aki kiadott naplójában (Miksával Mexikóban) elismeréssel ír a magyarok bátorságáról. A magyar katonák ugyanis kivették a részüket a köztársaságiak elleni harcból (pl. a tehuacáni csatában).[xxi] A légió 1866-os feloszlatása után a magyar katonák egy része hazatért, mások átálltak Juárez oldalára.[xxii] Többen azonban a mexikói császári seregbe betagozódva a végsőkig kitartottak Magyarország királyának öccse mellett.
www.regnumportal.hu/regnum2/node/629
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:15
Bajban lennétek ha visszakapnánk kárpátalját.kb százezer magyarral.meg több mint egymillió ukránnal.
Hamar elzavarnának benneteket az ukránok,ha nem tetszene nekik a rendszer.Pofád laposra lenne verve.
szegfue
Én még ezen is jól szórakoztam: "...kétoldalú kapcsolatokban valamivel nem elégedett..." :) Szerintem az a 2 oldal igencsak 1 oldalu.
Csizmás Kond
Kitaláció...Orbán a legtöbb előrelépést tette eddig is a békés megoldásokban,...
Gazella
@Sziszifusz: őshaza az URULnál van :D
justhpeter
@Törölt Nick: Ha a Toporzékmanó szopni megy és beírja a vízumkérelmébe, Lavrov biztosan elintézi neki.
justhpeter
Orbánt biztosan kísérni fogja az egész TEK. Külön csoportonként lesz neki a feladat liosztva. Lesz olyan csoport, amelyik félóránként reszketni fog, lesz olyan amelyik a kolortormalac baromságait fordítja majd ukrán nyelvre, míg a disznó gatyája megtelik sárga bátorsággal.
szegény hazám
"Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétvégén az N1 Horváth hírtelevíziónak nyilatkozva beszélt arról, hogy jelenleg a technikai részleteket kell tisztázni Orbán Viktor Kijevbe tervezett látogatásának előkészítésével kapcsolatban." Nagyon titkos volt, de kiszivárgott, hogy 100 db mellényt, 10 db sajáthasználatra páncélautót és mintegy 1000 db pelenkát visznek a főnök ( karmelita malac) biztonsága, valamint esztétikus megjelenése érdekében.
jáger laszló
Putyin üzent Orbánnak
Legközelebb Kijevben találkozunk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@namihami: A brüsszeli pénz nem írja felül a putleri pórázt!
A brüsszeli pénz felhasználását ellenőrzik, a ruszki és kínai pénzekét nem, sőt a magas kamatért még províziót is adhatnak...
ómió
@m73: Biteszopó, a bárcáskurva anyádat! Má' megint felébredtél!?
Németh István
@namihami: @Dr. Proktor: @jáger laszló: @justhpeter: @szegény hazám: >> ha kicsikét gondolkoznátok, menten rájönnétek, hogy Kijev mindíg is orosz - mégpedig vaskossan CÁRI terület volt, miként az ukrán földteke és tévedés ne essék a Krim félsziget is > mi több a szocik kiemelt üdülőhelye is volt! AZ, hogy kéne az usa haditengerészet bázisának az egy újkeletiű dolog > az aljas háborús agressziójukkal együtt amit 2013 óta kitervelktek!!! Hol is van a határ-vonal, amelyet elfogadott minden állam? A békeszerződésben 1945-ben!? Ki? Kik? próbálkoznak az aljas zelenszkij puccsal hatalomba juttatása útján BETÖRNI AZ UKRÁN FÖLDTEKÉRE??
Aztán az usa-nató 78 éves Eu -ba való illetéktelen tartózkodás alatt?? Kik gerjesztik az Orosz Föderáció elleni > az orosz terület felosztását akaró aljasságaikat?? Kik sértik meg a nemzet-közileg meghúzott határvonalat??
Bohóckáim gondolkozzatok!!!
Au usa-nató pedig takarodjon Európából - népírtás nélkül az ukrán-orosz belügy rendezhető és fogják is rendezni >> de az usa takarodjon ki az ukrán földtekéről is, és ÚGY IS HOGY A FELVÁSÁROLT KORRUPCIÓVAL KISAJÁTÍTOTT TERÜLETEKRŐL> INFRASTRUKTÚ-RÁKBÓL IS KI-KOTRÓDIK! >> RÁBASZOTT A TERJESZKEDÉSI MÁNIÁJÁRA! ENNYI VOLT!
NINCS TOVÁBB ezet be kell LÁTNIA!! Az Eu vezetése, az aljas ribanccal vonúljon a börtönbe > akasztásilag! >> ha ez nem történik meg az usa területén 28 atomtülte nfog szét pukkanni >> a Hirosíma, Nagaszaki szerkenytyűl hatékonysága egy századnyi voltaz új alkalmatosságokhoz képest, csak úgy mondom >> ezt még a Ruhcsov rendelte el a hidegáborús időszakban! Ez a szemlélet a moslék usa irányában nem váltózott> aljas szemét kawbolyok! Banditák, terroristák!
Dr. Proktor
@Shikari: Vissza Kárpátalját? A ruszkiknak?
Putlered szerint Kárpátalja ősi orosz föld...
Németh István
@namihami: @Dr. Proktor: @m73: >>ti olyan sötétek vagytok, hogy a pincei setétség üvöltene, ha rá nyitnátok a pinceajtót!
A lényeg, hogy>> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.