A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője a Facebookon fejezte ki felháborodását.

Dobrev Klára elmondta a véleményét Novák Katalinról: „Az államfő, aki pedofíliához kötődő bűnözőnek kegyelmet ad, többé nem a családok, a gyermekek védelmezője. ”

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Dobrev Klára arra reagált, hogy köztársasági elnök kegyelmet adott egy igazgatóhelyettesnek, aki részt vett a pedofil bűncselekmények eltitkolásában.

Dobrev szerint az az államfő, aki pedofíliához kötődő bűnözőnek kegyelmet ad, elveszíti a családok és a gyermekek védelmezőjének szerepét.

A politikus szerint az elmúlt 13 év gőgje és gátlástalansága vezetett oda, hogy a rendszer kegyeltjeinek mindent szabad. Dobrev külön kitér Kaleta Gábor esetére, aki több tízezer pedofil képet tárolt, valamint a lúgos orvos ügyére, ahol egy emberölési kísérletet próbáltak tisztára mosni.

"Az államfő, aki mentességet biztosít azoknak, akikre bár gyermekeket bíztak, de ők mégsem védték, hanem bántottak és használtak ezeket a gyerekeket, az többé nem az alkotmányosság, az erény őre, hanem a bűn szövetségese. Ezer államfői mosoly se feledteti el többé, az államfő gyerekeket árult el és aljas bűnözőkkel szövetkezett. Ez Novák Katalin szégyene. Novák Katalin pedig a mi közös szégyenünk."

- írta Dobrev a közösségi médiában.

Forrás: Facebook

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Hű mennyire igaza van Dobrev ék!!
"Ezer államfői mosoly se feledteti el"
"Ez Novák Katalin szégyene. Novák Katalin pedig a mi közös szégyenünk."
Ez a tette Nováknak döbbenetes, szégyenteljes, felháborító.
Valóban le kéne mondania, de sajnos nem teszi meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ez a csuhások és maffiózók államfóje Jót még életében nem tett
.@Mirabilis: nagy valószínűséggel ezekkel a förtelmekkel habonynak lehetnek tervei. Mert itt ők természetben fognak fizetni, "jó" cselekedeikkel összefüggésben.
Horizont
Hű mennyire igaza van Dobrev ék!!
"Ezer államfői mosoly se feledteti el"
"Ez Novák Katalin szégyene. Novák Katalin pedig a mi közös szégyenünk."
Ez a tette Nováknak döbbenetes, szégyenteljes, felháborító.
Valóban le kéne mondania, de sajnos nem teszi meg.
Csizmás Kond
..jól van neki miért nem figyel oda ...
Béla333
Most már muszáj volt Dobrevnek is megszólalni, miután már több ellenzéki politikus felhívta a figyelmet Novák aljasságára. Le ne maradjon a DK is...
Peller Anikó
@Béla333: Süt belőled a hülyeség. Igazán megerőszakolhatnád már magadat.
Nyírfa
Eddig hol voltál,Klára? Kaleta idején, Budaházy idején, Böjte idején, amikor több száz gyereket rendeltek ki Gyulán, hogy végig állják Novák rituáléját, hol voltál? Hol voltál, amikor fóliáztak, és mit tettél, amikor megalakult az SZVH?
Tudod, mit? Már kérdezni sincs kedvem.
Nyírfa
@Béla333: 20.07

Én is így gondolom.
Almafa0825
Sok undorító fideszes van de Seresné benne van az első háromban, szégyen, hogy egy ilyen ember Köztársasági elnök lehet egy nem Köztársaságban,de a felcsúti szélhámost senki nem tudja überelni
levarosbukta
@Nyírfa: Egyetértek! Lapítottak mint sz@r a fűben.
Nyírfa
@Mirabilis: 20.32

Bízd rám, kedvesem, hogy mikor, kin és mit kérek számon. Vazze.
levarosbukta
@Mirabilis: Ha nem is tehet semmit, de szóvá tehette volna. Pedig akkora vircsaftot kellett volna csinálni hogy még a holdról is látni kellett volna :)
1kaszás
@Maccska: Anyád büne miatt nem itélkezünk feletted, nehéz feldolgoznod, látom.
Maxipocak
@Maccska: te fideszfasszopó abortuszmaradék! Te aki homokszemért b**zol és már tiéd a sivatag, te kurvázod le? Miért nem rohansz a nyilas-ávh-ás haverodat leszopni?
Nyírfa
@Mirabilis: 21.18

Mielőtt hadakozni kezdesz velem, első nekifutásra tallózz a kommentjeim között. Jó olvasást!
Maxipocak
@Maccska: szorosan a témához ugye? Az egyik nerqrva úgy védi a másikat hogy terel és irreleváns témáról böfög. Ennyit tudsz megafonos nerqrva?
bence
Igaza van Dobrev Klárának ! Ilyen aljasságra csak a fidesz képes !
FLETÓ
Klári senkinek nem adna kegyelmet, ha oda kerülne abba a székbe! Kritizálni azt tud! Minden általa bűnösnek vélt ember Szibériába kerülne gulágra, mint Kim Dzsongun honfitársai!
Úgyhogy nem is fog odaülni sose!
Sakk Matt
@Nyírfa: Ez, amit teszel, kicsiben leképezi az ellenzék széthúzását :(
Ugyanezeket a számon kérhetnéd még néhány politikuson.
Ez a "félig üres a pohár" hozzáállás nem jó alap.

Egyébként - és nem fogok kutatni - biztos vagyok benne, hogy ha nem is Dobrev, de a DK minden ügyben világossá tette álláspontját.
Sakk Matt
@FLETÓ: Orbán ha tehetné, eltörölné a nyugdíjakat..sőt, kivégeztetné az időseket. (Nyilván nem, de alaptalan feltételezéseket írni könnyű, ráadásul sunyi, aljas dolog!)
Horizont
@FLETÓ: Hogy tudsz egy ilyen súlyos esetben ekkora baromságot írni? Nem szégyelld magad?
csak úgy....
a magyarok mindíg ott basszák el,hogy jobbról és balról is bele szerelmesednek a hitvány politikusaikba!
@Nyírfa: csak támogatni tudom a balról lepisált ,jobbról lecsinált véleményedet! - sajnos magyarországon még mindíg elöfordulhat,hogy a nép nevében "rajkosítják" az ellenük szegülöket, de én megvédelek! ;)
szaboria1
@Nyírfa: Nincs igazatok a DK.2023 márciusban pl. Budaházy szabadulásakor már akkor azt mondták, hogy ha rajtuk múlna újra börtönbe küldenék. Még a Magyar Nemzet is lehozta.
Pusztai
@Horizont: tegnap, 19h56
Dobrevnek mindig igaza van, csak gyengén érvényesíti, Fletó a hátamögött aki még vissza is húzza, neki sem jut eszébe: a hatékony nagyon ütős, egyszerű kommunikációcval lehet csak a fideszbe a szart visszagyűrni, leleplezés nélkül nincs hatékony kommunikáció!!!
Hadházy csinálja egyedül jól. Gyüjti sé gyűria xart ezekbe.
Csak ez hatna, de egyedül van.
Nyírfa
Jó reggelt, Urak, Hölgyek!

@Sakk Matt: tegnap, 22.35

Amire figyelmeztetsz, azt én is felróttam az ellenzéknek. Amire azonban én hívom fel most a figyelmed, azt úgy hívják: építő kritika. Konstruktivitás. Mint ahogy azt a barátaimmal való kapcsolatomban természetesnek tartom, hogy az őszinteség az alap , úgy kizárom minden viszonylatomban az elvtelenséget. Ennyit rólam.
Ami pedig a közéletet illeti, nem tartok igényt olyan politikusokra, akik beérik közlemények kiadásával, akik nem szántják fel velünk, értünk az országot. Millióegy alkalom lett volna, hogy közösen elsöpörjük ezt a hordát, de ez , fokozatosan reménnyé szürkülő ,hiábavaló elvárás volt.
Hogy még engem is leszoktattak a tüntetéseken való részvételről, mindent elmond arról a hervatag, langyos , motiválatlan látszatpolitizálásról, ami elvezetett odáig, hogy megalakulhatott a XXI. század ÁVH-ja, hogy betette a lábát a legordasabb eszme a Parlamentbe.
És te, ti azon siránkoztok, hogy "bántom Klárát", hogy kicsiben ugyanazt csinálom, amit a pártok nagyban. Hiszen Te mondod ki a pártok felett ezzel az ítéletedet: igen, egymással vannak elfoglalva, nem velünk. És ezt már akkor sem tűröm el, ha egyébként Dobrevet tartom az egyetlen alkalmas jelöltnek a miniszterelnöki pulpitusra. De az is lehet, hogy már ez is múlt idő.
Mégegyszer mondom: engem már nem hatnak meg közleményekkel.
Nyírfa
@szaboria1: 06.02

Igen. Mondták. És ez elég is?
Nyírfa
@Pusztai: 07.10

Ide már tettek kellenek. Kellenének.
Sakk Matt
@csak úgy...: 01:06 - Nem értek egyet.
Ha a szurkoló a lelátóról bekiabál a játékosnak, ha elront egy helyzetet, az OK. Viszont, ha gólt lő és még akkor is azt hánytorgatja fel számára, hogy "az előzőt kihagytad, előtte meg nem adtad be", akkor ÁLLJON BE játszani és MUTASSA MEG, hogyan kell csinálni!

A faxom tele azzal, hogy széthúzunk és akkor is csak a kritika megy, amikor épp valaki tesz valamit!
ÍGY lesz ismét 2/3-a a Fidesznek :(

***

Vicc...
A rendőrségnél megunják, hogy állandóan beszólnak nekik, lefitymálják a teljesítményüket. Úgy gondolják, egy nagy dobás kéne, hogy visszaszerezzék a tiszteletet. Jön az ötlet..megtanulnak páran a vízen járni. Gyakorolnak fél évig, majd augusztus 20.-án a légi parádé után egy szakasz rálép a vízre a Margit-hídnál és elkezd átsétálni a szigetre.
A tömeg csak bámulja őket szájtátva, nézik a masírozó egyenruhásokat a vízen járva. Néhányan már tapsolnának is, de egyszer csak felröhög valaki és felkiált:
- Nézzétek a szerencsétleneket, még úszni sem tudnak!
Sakk Matt
@Nyírfa: Lásd egy bejegyzéssel fentebb!
Nyírfa
@csak úgy...: 01.06

Akkor most képzeld el, min mentem keresztül a rendszerváltáskor, amikor a többség elalélt Orbántól, Antalltól, és fonták a kis kolbászkerítésük illúzióját.
Amúgy köszi, de, amiben nézeteltéréseink szoktak lenni, azt tartom. :)
Pusztai
@Nyírfa: ezektől tettek? Mit??
Karácsonynak 100x kellett volna felmenni a disznóólba, kiegyenesített kaszával és?
Vigyorog és integrál.
- Azért neki, mert a legnagyobb választó felhatalmazással rendelkezik, személy szerint.
Én differenciálok!
Parciálisan!
o))
Hogy basszák szájba egymást odafönn!!
Nyírfa
@Sakk Matt: 07.30

Szerinted ez most meggyőző? Ha '89-ben láttam, hogy hová tart az ország, majd egy ilyen példával az orromra kopiinthatsz?
De a focinál maradva, amit egyébként ki nem állhatok, kénytelen vagyok megjegyezni, hogy nem volt, és nincs góllövés, csak kiabálás , és lökdösődés van a pályán.
Eladott Ország
"Nováknak le kell mondania a pedofíliát segítő bűnözőnek adott kegyelem miatt. Novák Katalin súlyosan visszaélt a kegyelmi jogkörével, amikor a magát „gyermekvédőnek” nevező fideszes kormány „fülbevalós” köztársasági elnökeként kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthonban történt pedofilügyben elítélt igazgatóhelyettest, aki megpróbálta az áldozatokat arra kényszeríteni, hogy vonják vissza a vallomásaikat."
nepszava.us/novaknak-le-kell-mondania-a-pedofiliat-segito-bunozonek-adott-kegyelem-miatt/
„Már a bíróságon büdös volt ez az ügy” – megszólalt az ügyvéd Novák Katalin pedofil – ügyben adott kegyekméről.
twitter.com/MartinSzucsi/status/1753553879537443094/photo/1
Nyírfa
@Pusztai: 07.38

Osztom, azzal együtt, hogy , ha nem bukkan fel egy abszolút alkalmas jelölt, akkor rá fogok szavazni, mert, hiába nem ő a legélesebb kés a fiókban, de emberileg becsülöm.
Sakk Matt
@Nyírfa: Egyrészt nem feltétlenül foci, simán lehet kézilabdás is a példám :P
Másrészt pedig mutasd meg, hogyan kell gólt lőni! Milyen eszköze van még az ellenzéknek egy ilyen ügyben, mint - ecerűen szólva - lebaszni a háziszárnyast és a picsába elküldeni?!
Hívják az utcára az ún. ellenzéki szavazókat, vagy legalábbis elégedetleneket? HÁT BASZNAK MEGMOZDULNI, te magad írod, hogy már te sem mész!
De várom a megoldásaidat!
Én speciel tanácstalan vagyok mint egy kisközség...
Pusztai
@Nyírfa: sOKSZOR ÍRTAM: SZTEM dOBREVNÉL NINCS JOBB JELÖLT, DE NE FELEDD, NEM TUDSZ RÁ SZaVAzNI SZEMÉLY SZERINT MINT MINISZTERELNÖK JELÖLT, , ahogy megdöbbentően sok politikussi médiás is hibásan mondja a geczire szavaz. nem lehet, rá pláne, mert egyéniben 2 vereség után mem indítják.
Bolgártól vagy 100x hallottam ezt a fasságot, hogy geczire szsvaznak. NEM LEHET!!!
..
Dobrev nyelveket beszél, gazdaságilag ok, van kormánmyzási és EU tapaszatalat, nagy vállalkozást is vezetett, szóval nála aszem nincs jobb és ami nálam döntő:
NŐBŐL VAN, csak nőt engednék felső vezetőnek!!!
Nyírfa
@Sakk Matt: 07.57

Ha tanácstalan vagy, akkor mire fel kritizálod azt, aki nap mint nap írja a javaslatait ezen a fórumon. Nem ismerlek, nem ismersz, nem tudhatod, hogyan élek, mit teszek, én sem, hogy te lősz-e gólokat, dobálsz-e kosarakat.
Valóban, már nem vettem magamnak a fáradságot, hogy tüntetni menjek , addig, amíg a diákok nem hívták a társadalom minden képviselőjét az utcára. Értük, velük ott voltam a megmozdulásokon, kifejeztem feléjük a köszönetemet, hogy fontos számukra a hazájuk, a saját jövőjük, amely közös is egyben.
Valahogy nem láttam tömeget. Karácsonyt és Kunhalmit, igen...és a többiek? Hol volt az a nyolc millió szavazóképes magyar, akinek vagy a gyermeke, vagy az unokája érintett?
Előtte az utolsó hívás, amelyre reagáltam, Juhász Péteré volt, aki Ukrajna mellett szervezett tüntetést. Nemcsak az eső miatt volt szomorú az az összejövetel, az érdektelenség is mellbevágott.
Nos, miután egy ellenzékit próbálsz tetemre hívni, mondhatnám, hogy kicsiben ugyanazt csinálod, amit a pártok nagyban, de nem mondom, mert butaság lenne, és azt nem szívelem.
Nyírfa
@Pusztai: 08.03

A beszélgetésünkben én még Karácsonynál tartottam, a vele kapcsolatos állásfoglalásomat írtam meg neked. :) Ami Klárát illeti, egyet gondolunk, akkor is, ha többek ellenére fogalmazom meg a hiányérzetemből adódó , szerintem jogos kritikát.
Béla333
A legnagyobb hibát akkor követjük el, ha az ellenzéki pártokra mindent ráhagyunk. Csinálják ahogy csinálják, de nehogy kritikát merészeljünk megfogalmazni, mert akkor a maffia szekerét toljuk.
A teljesítményük (tisztelet a kivételnek!) abban merül ki, hogy néhány évente egymás között kimutyizzák, hogy hol kit tegyenek meg "közös" jelöltnek és hogy ezt hogy nyomják le az ellenzéki szavazók torkán.
Előválasztást nem akarnak, mert akkor esetleg kiderül, hogy a szavazó egy adott körzetben másban látja a megoldást, nem abban, akit ők kitaláltak! Aztán a választás napján csodálkoznak, hogy miért nem aktívak az ellenzéki szavazók, hogy már megint vesztettünk. Holott már a startvonalnál elszúrják az egészet!
Egyetértek @Nyírfa-val, nem úgy kell ellenzékinek lenni, mint a másik oldalon a hülyemagyar maffiahívők - hogy még kritikát sem fogalmazunk meg, mert ezzel a mentalitással nincsenek az ellenzéki pártok jobb teljesítményre ösztönözve.
Sakk Matt
@Nyírfa: Bizony butaság :)

A kritizáló kritizálása nem ugyanaz a kategória..tudod, negatív x negatív = pozitív :P
De mégis mit kellene most lépnie Dobrevnek? Vagy Ungárnak? Esetleg Donáthnak vagy a többi ismert ellenzéki politikusnak?
Mert csak kritizálni én is tudok (szoktam is, többnyire a NER-t, mert rájuk magasról xarok), de az ellenzéket ritkán, mert értelme csak akkor van, ha valóban építő! Az pedig egy javaslattal zárul, egy ötlettel, hogyan lehetne jobban...
Sakk Matt
@Béla333: Viszont a nyilvános civakodás mindig az ellen oldalt erősíti- amellett, hogy gyengítheti az ellenzéket a választók elbizonytalanításával!
Béla333
@Sakk Matt: 08.39
Az alapelvekről a háttérben kell megállapodni, nem a nyilvánosság előtt civakodni - ebben igazad van!
Az alapelvekről, de nem a személyekről!
kereső
@Nyírfa: @Sakk Matt: Még mielőtt egymásnak esnétek végképp- próbáljátok meg kitalálni, hogy mit is gondol az eccerű ellenzéki szavazó, és az a sok-sok 'bizonytalan"-akiket meg kellene nyerni ahhoz, hogy az össz.ellenzék egyáltalán labdába rúgjon a fideSS szekta ellen. Mert most is mi látszik? -az kérem szépen, hogy "ezek" képtelenek megegyezni egy fűszál hosszában. Ugyanazt a mintát követik- 2014 óta. Egyetlen kivétel volt ebben- az első előválasztás elinditása-amelyet megelőzött a 6 párti megállapodás. És amint ez a megállapodás napvilágra került rögtön megugrott az ellenzék támogatása- az első forduló után már minden kutató azt mérte, hogy az össz. ellenzék a hibahatáron túli eredménnyel vezet a fideSS előtt. És azután beütött a krach- az első fordulóban bekékült!! az ország- Dobrev hozta az egész vidéket- a vidék pártjának kikiáltott jobbik előtt is! Na, ettől aztán egyesekbe bele állt a frász. Kitalálták tehát, hogy ne az első kettő- hanem az első három méresse meg magát a második fordulóban- és elindult a cirkusz- jött a kigyó, meg a béka- két párt hallgatott- a Jakab Péter vezette jobbik, és a dk- amelyek nem vettek részt a kigyó-békában. Azután valamilyen módon az egyiket elütötte a villamos, amely ahhoz vezetett, hogy a 200 ezer új online szavazóvazóval az eddigi harmadik nyerte az előválasztást, és rögtön ki is jelentette , hogy "leváltottuk az ellenzéket"- és mert ő lett a "kapitány", el is kezdte a hajó süllyesztését. A többi meg már történelem, mert 800 ezer ellenzéki szavazó úgy döntött, hogy elmegy inkább kirándulni, mert őt leváltották. És innen már csak történelem- ami meg most van,ott folytatódik a "mese", a rege, ahol "ezek" 2022-ben abbahagyták- vagy nem is. Megy kigyó, meg a béka- meg a bejelentések zöme- már tavaly ősz óta, hogy ki hol kit indit polgármesteri posztra- és amikor valamelyik párt azt mondja, hogy jó-jó, de nekem is van alkalmas jelöltem,...
kereső
... akkor elszabadul a pokol- mert mi az,hogy +"gyurcsány" nyomul- fel akar falni bennünket, és egyébként is széthúz, mert ellenjelöltet indit az ellene a miskolci polgármester ellen, aki bizonyitottan együtt játszik a fideSS-el,. És aztán jön a "követelés"- előválasztás, meg közös lista, meg közös lista az EP választásra- aminek már most túrás a háta. Na, itt tartunk 2024 februárjában. és akkor kérdezik, hogy miért is apatikus és gyakorlatilag reményt vesztett az ellenzéki tábor szavazó gárdája? és már tüntetni sem megy el? Szóval, mi a megoldás- azon túl, hogy várjuk azt a feddhetetlen messiást, amely majd kihúz bennünket ebből a mocsárból. És csaponguk- a momentum, a kutyapárt és a dk között- a többiek a futottak még kategória- megdolgoztak érte. És OFF, mert ez nem a témához tartozik- de ha már elinditottátok, akkor egy vélemény a sok közül. Talán először "ezekenek" a fúszál hosszában kéne megegyezni- no nem a qrva független sajtót telekiabálva, hanem zárt ajtók mögött, nem kipofázva- ahogyan tették 2021 tavaszán, nyarán. Majd akkor talán ismét lesz hitele az "ellenzék" pártjainak, politikusainak. OFFF!!!
kereső
@Nyírfa: Budaházy, a hunniások, keleta ügyben is elmondta véleményét a DK- igaz nem Dobrev Klára, hanem párt- a közösségi felületeken, csak azt nem szokta idézni sem a hcg, sem a 444!, sem a többi - mostanság kimondottan csak Donáth Annát.
Nyírfa
@Béla333: 08.35

Az előválasztást a visszaélési lehetőségek miatt nem helyeslem, egyébként , igen, az alapelvek, és az azokkal szinkronizáló tettek a mérvadóak.
Nyírfa
@Sakk Matt: 08.36

Olvasd el az évek óta írt bejegyzéseimet, találsz köztük javaslatot, nem egyet, nem kettőt.
Béla333
Én másképpen látom a '22-es előválasztás történetét, mint az azóta is Dobrev veresége miatt keserű DK-sok!
Ha már MZP nyert, akkor kutya kötelessége lett volna a teljes ellenzéknek támogatni, nem sértődötten elállni mellőle.
Értették a fanatikus DK-sok a Feri elejtett megjegyzéseiből, hogy szabad a préda, lehet ellenségnek tekinteni MZP-t!
Értették és úgy is tettek.
A választási vereségben MZP hibái mellett jelentősen benne volt az ellenzéki pártok tanácstalansága, riadalma, hogy akkor most egy jöttment, pártonkívüli valaki fogja az ellenzéket vezetni? Akkor inkább bukjon minden.
És így is lett! Én így látom a történetet.
Nyírfa
@kereső: 08.55

Nincs rajta hang, olyan, mintha maguknak mondanák, de, ami ennél sokkal fontosabb lenne, az a tett. És innen már csak kérdőjelek vannak.
Nyírfa
@kereső: 09.12

Mert megérdemled! :)
Béla333
@Nyírfa: 09.05
Én nem látok problémát az előválasztásban, sőt! Szerintem jó módszer az ellenzéki érzelmű szavazók megmozdítására és ha olyan jelölt lesz a "közös" akit egy adott körzet megválaszt, akkor valószínűleg a tényleges szavazás napján is többen mennének el szavazni, mint egyébként!
magyar1
Ez a tette mindennel ellentmond amit ígérgetett régen. Ez lemondás érett.
Nyírfa
@Béla333: 09.15

Én értem, és nagyon tisztelem a jószándékodat, de azt neked is jó lenne átgondolni, hogy miként és mennyiben tudják befolyásolni az előválasztás kimenetelét az ellendrukkerek, a fidesz és társai.
Amit @kereső: írt a 2022-es választások kapcsán, az gyakorlatilag támadhatatlan: eredetileg Dobrevnek állt a zászló.
kereső
@Béla333: nem jól látod @Béla, mert nem beszélgetsz emberekkel- és csak a Bpesti világot látod magad körül. Pedig a választást ma már nem Bpest dönti el, megfordult a trend- a vidék az amely eldönt, és a vidéki ellenzéki szavazót, azt aki nem is tudja magáról, hogy az, csak annyit tud, hogy rühelli orbánt és a politikáját-és mára kiábrándult az árvalányhajas jobbik/mihazánk "eszmerendszerből", az felemelte a fenekét az előválasztáskor-és mert Dobrev elment a nyirségi, meg a baranyai és hajdúsági, békési zugfalvakba is- megvolt az eredménye. Nem gyurcsány körül forog a világ- de nem is dionáth, meg kunhalmi, meg a többi körül- hanem az ország körül. És ,ha értenétek a "liberalizmust"- amit ugye Anna ,most meghirdetett- és azon melegében szembe is köpött, mert nem azt mondta, hogy a mihazánk a maga ordas eszméivel szóba sem jöhet, hanem azt, hogy" mindenkit elfogadunk", kivéve a 2010 előtti világ árnyait=gyurcsányt/dk-t. Na innentől szép lesz igazolnai, a liberalizmusukat.
Horizont
@kereső: 8:48 8:50
Nagyon igazad van, mint mindig :) Vagyis ilyen jel kellene :(
Belül sírok, zokogok.
Béla333
@Nyírfa: 09.20
Ha 2 vagy akár 3 ellenzéki jelölt van egy polgármester választáson, akik mind ellenzéki érzelműek, aláírják az "etikai" vagy mittudomén milyen kódexet, akkor nekem teljesen mindegy, hogy a maffia bekever-e az előválasztásba, vagy sem. De egyébként sem tartom valószínűleg, hogy ha egyidőben tartanák az előválasztást az egész országban, akkor a hülyemagyar maffiahívők irányítottan manipulálnák az egész előválasztást.
Fordíthatunk is a dolgon: te magyarázd meg, hogy szerinted hogyan tudnák negatívan befolyásolni az előválasztás eredményét az egész országban?
Most ne abból indulj ki, hogy '22-ben kikapott Dobrev és e miatt már rossz az egész rendszer!
Nyírfa
@kereső: 09.21

" Nem gyurcsány körül forog a világ- de nem is dionáth, meg kunhalmi, meg a többi körül- hanem az ország körül. " És az ország mi vagyunk. Csak ebbe az "ország" nem akar belegondolni.
Sakk Matt
@Nyírfa: Dehogy olvasom :)
Csak annyit, hogy amikor épp egy normális ellenzéki reakcióról írnak, legalább akkor ne ekézd azt a megszólalót!
Pusztai
@kereső: "amit ugye Anna ,most meghirdetett- és azon melegében szembe is köpött, mert nem azt mondta, hogy a mihazánk a maga ordas eszméivel szóba sem jöhet, hanem azt, hogy" mindenkit elfogadunk", kivéve a 2010 előtti világ árnyait=gyurcsányt/dk-t. Na innentől szép lesz igazolnai, a liberalizmusukat."
..
1etértve.

De mintha észbekapott volna, és korrigálna, ezután a szöveg után fogott össze a dk-val.
Sztem Bp-re két lista kell, - de fidesz ellenzéki!!!- mert a Gyurcsányrühellőknek is kell a szsvazat.
Én Gyurcsányt a tesze-toszaága és hogy hagyja a maga elleni karaktergyilkot szidom ezerrel,d e ha kell odaszavazok a szaros wc deszkára, a fidesz ellen.
Fletó meg nem is szaros, csak sáros hogy ilyen puha, a fidesz ellen ez nem oké.
Sakk Matt
@Béla333: Itt most Dobrev beszólt a házyszárnyasnak.
Miről is beszélünk..milyen "személyekről"?!
Nyírfa
@Béla333: 09.27

Úgy, hogy a legkevésbé alkalmas jelöltet hozzák ki a szavazataikkal. Azt, akit - vélekedésük szerint - majd meg tudnak verni. 2022-ben valóságos népvándorlás folyt a pultok előtt. Az összes fideszes aktivista és fanatikus szavazó ki volt rendelve.
kereső
@Béla333: Bélla, ott kellene kezdeni, hogy meg egyezni a "fúszál hosszában"- és nem egymásra mutogatva, hanem félre téve a "pértpolitika elsőbbségét"- az ország sorsát helyezni előtérbe, mert komolyan mondom , és nagyon őszintén lex@rom, hogy hány polgármestere lesz a momentumnak, a dk-nak, vagy a két kutyáknak- engem az érdekel, hogy 2006 óta először ne narancsba boruljon az ország szine, hanem legyen tarka- amely megkezdi összetörni ezt monolit mérgező , rothadó sárgát.
De, mert jó tanitvány vagy, igy csak dk-ázz tovább, meg gyurcsányozz- ahogy jól esik, csak ettől a haza nem derül fényre.
Nyírfa
@Sakk Matt: 09.28

Kérted a javaslataimat, útba igazítottalak, de nem érdekelnek. Akkor miről beszélünk? Csak kakaskodtál, de, bocs', én ezt már únom.
Béla333
@kereső: 09.21
Annyira fáj, hogy már megint az előítéleted és a rosszindulatod miatt vagdalkozol már megint.
Hagynod kellene végre a más ellenzéki pártot/politikust is elmondani a véleményét, nem rögtön a torkának ugrani.
Most pl.:
" És ,ha értenétek a "liberalizmust"- amit ugye Anna ,most meghirdetett- és azon melegében szembe is köpött, mert nem azt mondta, hogy a mihazánk a maga ordas eszméivel szóba sem jöhet, hanem azt, hogy" mindenkit elfogadunk".."

És a valóság:
"Donáth Anna szerint a Mi Hazánk a Fidesz fasiszta tagozata"
"...pontosan tudja, hogy „a Mi Hazánk számos félkatonai szervezettel tart vagy tartott fenn szoros viszonyt, mint a Betyársereg vagy a Magyar Gárda utódszervezetei. Ez a szélsőjobboldali szubkultúra a felelős a cigánygyilkosságokért, a bőnyi rendőrgyilkosságért, a Budaházy-féle terrorcselekményekért és számos más, rasszista indíttatású bűncselekményért”.
24.hu/belfold/2024/01/27/donath-anna-mi-hazank-fidesz-fasiszta-szkita/

Ezektől a tévedhetetlen kinyilatkoztatásoktól, amit a DK fanok tesznek, kihullik az összes hajam...
Béla333
@Nyírfa: 09.32
"a legkevésbé alkalmas jelöltet hozzák ki a szavazataikkal"

Szerinted ha van 2 vagy 3 echte ellenzéki jelölt, akkor te cáfolhatatlanul meg tudod mondani, hogy ki az aki alkalmas és az aki a "legkevésbé" alkalmas? Bízzuk már ennek eldöntését a környék ellenzéki szavazóira!
Szerintem!
Béla333
@kereső: 09.33
A beírásod utolsó mondatában szereplő személyeskedő szurkálódásod kivételével egyetértek a beírásoddal!
Béla333
@Maccska: 09.41
"A fidesz majd küld nektek egy kamion bézbólütőt "

Azt jól is teszi, a március 15-i békamenettel szemben szerveződik egy ellenmenet - ugyanazon az útvonalon.
Itt az idő végre lejátszani a dolgot!
Így szólj a haverjaidnak, hogy küldjék az ütőket!
kereső
@Béla333: Köszi Béla, ez tőled egy elismerés. És végezetül élnék egy hasonlattal: a szivárvánnyal. Mert ugye a szivárvány- az külön külön szinekből áll- a fehértől a liláig- ugye ezek a szinalkotó szinek- mégsem azt mondjuk de szép ez a fehér, ez a zöld, ez a kék, ez a piros, ez a lila- hanem azt, hogy milyen gyönyörú is a szivárvány- mert a szinek kavalkádjából egységet alkot. Aki érti érti, aki meg nem az meg nem...
Béla333
Ha nem vonják be a pártok az ellenzéki szavazókat a választásba, max annyira, hogy megmondják, hogy erre vagy arra szavazz, akkor halott az ügy. Megint bukta lesz.
Lehet, hogy a maffia egyes helyeken megpróbálja manipulálni az előválasztást, de szerintem ez nem fog nekik tömegesen sikerülni. A remény (nem az amit Dobrevék hoznak...!) megmozdítja az ellenzéki szavazókat és a belefásult embereket, ezért szerintem valamilyen módon reményt kell adni az embereknek.
Ilyen valami lehet az előválasztás, de ha valaki tud jobbat a szavazók megmozdítására (az elmúlt x év tapasztalatát figyelembe véve), akkor nosza! Elő a farbával!
Béla333
@Maccska: 10.03
Próbáld ki! Hozzátok azokat az ütőket március 15-re...!!!
Sakk Matt
@Nyírfa: "útba igazítottál"..."kakaskodom" ? :D
Azért ne komolytalankodj ;)

Dobj ide három linket, KOMOLY TANÁCSOT, amit itt leírtál, hogyan tudna az ellenzék előrébb jutni! Ne kritikát, hanem ötleteket!
Eladott Ország
@Maccska: Narancstúró katicabogár. Novák Katalin aláírja a gyermekvédelmi törvényt...
twitter.com/janos_hary/status/1754033702525456856/photo/1
Remélem ezt senki nem kívánja látni tíz év múlva, legfeljebb a börtönben, de inkább még ot sem...a tulvilágon
twitter.com/Szakallas40/status/1753936237629415616/photo/1
Nyírfa
@Béla333: 09.42

Ebben egyelőre nem tudunk megegyezni, de addig nem nyugszom, amíg nem találunk közös megoldást. Én abszolút a közvetlen demokrácia híve vagyok, és eszerint is kívánok élni. :)
Nyírfa
@Sakk Matt: 10.25

Ha figyeltél az elmúlt években, és nemcsak a magad teóriáit fektetted fel, akkor okafogyottak a vádjaid, és a számonkéréseid. De, azért, mert nem figyelsz a társaidra, ne nekem kelljen bizonygatnom az igazamat. Mint említettem, únom ezt a parttalan szószaporítást, részemről befejezettnek is tekintem.
Béla333
@Nyírfa: 10.37
Nem is kell mindenben egyetértenünk! De azért nem az a közvetlen demokratikus megoldás, ha van beleszólásod, hogy pl. egy önkormányzatban ki legyen az, aki (ha megnyeri a választást!) képviseljen téged?
Mennyiben jobb az, ha a pártok abban a bizonyos füstös szobában leosztják a helyeket és az embereket, hogy itt az én emberem induljon, de cserében a másik helyen meg elindíthatod a te jelöltedet?!
Ez a lehető legrosszabb, mutyi jelölt kiosztás.
(Nézd meg pl. Zuglót: a maffiával összejátszó Horváth Csabikát akarják az ellenzékiek torkán leerőszakolni?!, Mi lesz ebből szerinted, ha ez sikerül? Rá fog szavazni az ellenzéki érzelmű a körzetben, vagy kimegy inkább a ligetbe szemetelni?)
Sakk Matt
@Nyírfa: Nem kérlek számon! Annyit szeretnék csak, hogy legalább a sajátjainkat ne baszogassuk (eddig árnyaltabban írtam, de a lényege ez), ha épp tesznek valamit!
Te hoztad fel, ki mit tesz, te mit tettél és javasoltál. Én nem kísérem figyelemmel senki munkásságát a propelleren - van jobb dolgom is -, legfeljebb nagyjából tudom, ki milyen nézeteket vall. Ha viszont példálózol és kritizálsz akkor is, amikor épp nem balfaszkodik egy ellenzéki, akkor tessék mutatni is valamit! Ha már Á-t mondtál, mondj B-t is!
Nyírfa
@Béla333: 09.37

Bélám, @kereső nem DK-fan, hanem realista, tárgyilagos , és pontosan olyan haladó szellemű, mint te vagy én, és még sokan - itt, a fórumon is.
Hogy nem vagyunk mindenben egy véleményen, az természetes, nincs két egyforma ember, még az ikrek között sem.
Itt, online nehezebb a diskurzus, sarkosabbak a megfogalmazások, sokszor gátlástalanabbak az indulatok, de: egy a cél, és ezért a célért , ha vitatkozva is, de együtt menetelünk.
Béla333
@Nyírfa: 10.55
OK! A következő tüntetésen találkozunk...!! (Március 15?!)
Nyírfa
@Béla333: 10.48

Egyet értek, legyen minél több beleszólásunk, elvégre rólunk van szó, nem egy fiktív tömegről. Azonban, hogy adekvát legyen az eredmény, nagyon átgondolt cselekvésre van szükség, és nem vagyok benne biztos, hogy egy erkölcsileg megbízhatatlan, kiforratlan társadalomban az előválasztás a megfelelő megoldás. Kezdetnek jónak tartanám, ha olyan gyűléseket szerveznénk, mint azt a közös képviseletek teszik. Olyan emberek között, akik szegről-végről ismerik egymást, nehezebb csalni, ráadásul egymás előtt adnánk le a szavazatainkat a megmérkőző jelöltekről.
Hasonló rendezvényen döntöttem annak idején Baranyi Kriszta mellett, aki kimagaslott a mezőnyből , igaz, akkor még az Együtt tagjaként szállt versenybe, de azóta is élvezi a bizalmamat. Akkor ugyan nem volt szavazás, csak a pártválasztást könnyítette meg az összejövetel, de ezt a módozatot voksolással is egybe lehet kötni. Sok munkával jár, nagyon aprólékos, amit javasolok, de egyre közelebb visz/vinne ahhoz, amit szeretnénk, hogy a legkiválóbbakat helyezzük pozícióba.
kereső
@Béla333: 10:48 Te meg nézd meg Miskolcot, ahol a fideSS-el együtt dolgozó mszp-s polgármester mögé beállt a momentum, és nehezményezi, hogy a dk meg nem. A véleményem pedig az, hogy , ha már 2010 előtti árnyakat emlegetünk, akkor a dl-nak le kéne dobnia hátáról az mszp-s ballasztot, a momentumnak meg a volt szdsz-s pártpoliitikusokat és a volt holdudvart. - azt amelyik jobban gyúlöli gyurcsányt/dobrevet, mint orbán viktort.(mer ugye a fidesz úgy indult, mint a szabad kezdemények hálózatának ifjúsági tagozata- azaz csak a mi kutyáénk kölyke volt)...csakhogy tiszta legyen a kép.
Béla333
@kereső: 11.18
Őszintén szólva nem ismerem pontosan a miskolci helyzetet, csak úgy érintőlegesen. De! Miért nekünk kellene itt eldönteni, hogy a helyiek kit szeretnének közös ellenzéki jelöltnek? Vagy miért kell az, hogy a pártok toporzékoljanak, hogy az ő támogatottjuk az igazi? Előválasztás kell és majd a helybéliek eldöntik, hogy kiben bíznak!
Bízni kell a helyi ellenzéki választókban, hiszen nem tudunk mást tenni!
Egy dolgot nem szabad elfogadni: a pártvezetők mutyiját, hogy ki lesz számunkra a legjobb!
Azt had döntsük már el mi!
lampa laz
Szerintem mindenki tisztában van, de legalábbis kellene, azzal, h ebben a kibsztt országban mindenben és mindenről egyszemélyben ez a redvás, tolvaj, hatalommániás dög dönt, a többi, így ez a szarházi nő is csak kiszolgálja orbánt és pont! Itt Dobrevnek erre is utalnia kellett volna, h ez a gerinctelen féreg banda az ő utasításainak tesz eleget. Az ellenzéknek az lenne a feladata, h lázítsák az embereket azzal, h naponta kiabálják a fidesz hazugságaira az igazságot. Ehelyett egymásközt keverik a szart. Tudomásul kell venni, h nincs normális ellenzék.
sándorbence
olvassacsakmama addigafényterápiás lámpábankicserélem azizzótgyorsan
balos
@lampa laz: Ebben az "istállóban"csak a szar közös!Az irányító az mindig a nép "érdekében" lopja meg a népet!A politikus nem lehet más!A hatalom olyan delej,ami selejtet termel!
RonaGyuri
ne báncsátok szegényt, nem tehet róla! Parancsra tetet!! =))
kereső
@Béla333: Ne visszakozz Béla, hiszen a zuglói helyzetet te hozod fel állandó példának- amelyre én is elhúzom a számat- én csak arra mutattam rá, hogy van másik példa is. És nem koncepciózus a részemről, mint nálad a dk csepülése, a momentum is beáll a kollarobáns mszp-s mögé, pedig lehet, hogy a dk jelöltje a jobb- de miért is ne? Majd lesz előválasztás, meg a kisf...akármi. Pontosan a miskolci helyzet kapcsán követlete MZP , hogy má pedig legyen "előválasztás". Legyen- ha már annyira akarják.
Béla333
@kereső: 15.09
Mit éreztél visszakozásnak? Azt mondtam, hogy igenis Miskolcon is és mindenhol másutt is ahol több ellenzéki jelölt is van, tartsanak előválasztást! Nem mondtam ebben az esetben sem mást, mint amit korábban is mondtam!

"...má pedig legyen "előválasztás". Legyen- ha már annyira akarják."

Legyen!
lampa laz
@balos: A hozzászólásokon kaptam fel a vizet, h már mi is egymásnak esünk (nem a trollokra értem). Nagyon bosszantó, h az ellenzék igenis mindenre későn reagál és ahogy azt teszi. Nincs látszata annak amit tesznek, ereje a mondandójuknak. Én még nem hallottam egyiktől sem olyan velőtrázó mondatot amire felkapjam volna a fejem. Szégyen ahogyan már megint nekiindultak a választásoknak egymást taposva, köpködve, széthúzva és ezt mindig a nyilvánosság előtt teszik. Az embernek felfordul a gyomra tőlük. Legalább azt eltanulhatták volna a fidesztől, h összezárnak, de nem.
Ezodabasz
@Sakk Matt: tegnap, 07:29 A foci nagyon jó példa! Analóg a politikával...A játékosok kergetik a labdát, jó pénzt kapnak akkor is ha győznek és akkor is ha nem(ezek a politikusok, átvitt értelemben:). A szurkolók( a választók) azok akik törnek zúznak rombolnak balhéznak meccs előtt, vagy utána...ha nyernek azért, ha meg nem akkor meg azért. A fociultra hadsereg dönti el egy ország jövőjét? Milyen elvetemült társadalom ez?
Ezodabasz
@Nyírfa: Látod ezt a katasztrófát? A politikai "hitvallás" tönkre tud tenni minden emberi kapcsolatot.
Azok is összevesznek már akik a jó oldalon állnak. Vajon miért? Ennyire jól működik a fideSS oszd meg és uralkodj plagizált elve? Vagy már ott tartunk, hogy bármin össze lehet veszni? 0rbán,Gyurcsány,Dobrev, Márky, Putyin, Soros, Hadházy,...stb.
Nyírfa
@Ezodabasz: 22.18

Ha megoszthatóak vagyunk, akkor változtatni sem tudunk. Mondta valaki, hogy a demokrácia sétagalopp? :) Demokraták vagyunk, akkor is, ha az elképzeléseink nem egyeznek, de konszenzusra kell törekednünk. Aztán egyszer összecsiszolódunk. Idő kell hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.