Nagyon érdekes jelenet zajlott le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter moszkvai tárgyalásán, amit Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott még január 22-én.

A Népszava szúrta ki, hogy az orosz külügy által nyilvánosságra hozott videón a magyar delegáció érkezésekor az orosz külügyminiszter angolul odaszól vendégének, hogy mondjanak néhány mondatot „a kameráknak”.

Durva: „Rögtön lopják a tollat” – mondta az orosz külügyminiszter, amikor Szijjártóék leültek vele szemben

A Szijjártóval érkező tolmács ekkor laza mozdulattal kivesz egy tollat az asztal közepén álló tartóból és úgy néz ki, mintha a táskájába dugná, mire Lavrov somolyogva oroszul megjegyzi a mellette ülőnek:

„Rögtön lopják a tollat.”

A külügyminisztérium a Hvg-vel később közölte:

"A magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy természetesen nem tett el semmilyen tollat. Mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját. A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején."

A jó viszonyra az is utal, hogy Szijjártó Péter nagyon szokatlan módon, végig tegeződve beszél az orosz politikussal.

(Fotó: Facebook)

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Komoly esemény! Komoly hír! Egy toll... Az orosz utódállam átvállalt (szovjet) államadóssága felénk még mindig nincs rendezve! A 28 db MiG-29 vadászgép a teljes összeg egyharmada volt! Ehhez képes egy toll?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Proli magyar külügyminiszter és bandája, mit várni ettől a beképzelt kis szar alakoktól-- Ennyit /// Nagy szégyen, ha lehet felteszem minden oldalra főleg német és brüsszelire...
gina
Most próbálják eltusolni a dolgot , persze nem tette el a tollat csak azzal vakarta a fenekét, cigány proli fidesz banda. ez már szokás a fidesz körökben
Clavigo
@Pegero: Híretek a világban,fitymasz proletárok.. Ami nincs lehegesztve,betonozva,,azt " megvédik " a pajtások..oszt jó napot.
simmering73
És kin nincs maszk? Ezen az illiberális bunkón.
Peller Anikó
Még le sem ültek, a hőlgy első dolga volt, hogy elvegyen egy tollat, ebből a szögből félreérthetetlen mozdulattal a takarásban lévő táskája felé "rendezte". Lavrov arckifejezése cseppet sem volt viccelődő, inkább keserű kettő másodperces eröltetett vigyor, bizonyságul a szuvenír megkaparintására.

Nem nagy ügy, de teljesen illik eleink habitusához.
Yeromos
Rendkívül viccesek ezek az oroszok. Van olyan barom ebben az országban aki beveszi ezt a dumát, főként ha megnézi a felvételt.
volvós
Futslos : -" azért jöttünk HOZZÁD (?) hogy lássalak és az orális szobában lesz...lak !!
ha már itt vagyunk, a tolmács picsa is lenyúlt egy reklám filléres tollat... Ird a számlámhoz
karma1
Hat persze, azert tettek fel a videot, es pont ezt a reszet - mero viccelodesbol..
A Mr Bean meg a Charlie Chaplin mar sehol sincs humor kerdesben...
Aki nem latja, hogy egyertelmuen a taskajaba teszi, az NEM AKARJA latni a valosagot!
Persze ez jellemzo az egesz fideszre: virtualis valosagot teremteni, minden aron, minden szinten, mert a valosag bizony rajuk szakadna nagyon gyorsan.
Kb. egy oteves gyerek gondolkodasmodja: ha en nem nezek a vendeglatora, akkor o se latja, hogy ellopom a tollat - vilagos, nem?
jesz
Szátin a vezérkarral egyeztetett..ahogy szokta, két kézzel a térképre tehénkedett, és hallgatta a frontról hazarendelt tábornokokat..az egyik megjegyezte, hogy Budapest körülvették, a parancsra várnak, hogy eltüntessék a föld színéről...
-Budapest...Budapest...? ismerős, valahol hallottam...vadul tekinget szana-szét, nem találja..
-Magyarország...szólalt meg Vorosilov...
-azt tudom, de hol van?..
-Sztalin elvtárs, ha szabadna...a kisujja csücskével itt el tetszik takarni...

Nos a nagyhatalom gőgje soha nem változik..szerencsénk van hogy a gigász külügyminisztere ilyen barátságos...amúgy fingja sincs hol is vagyunk...neki csak egy vicc volt(unk)...

hülye vicc...sokba van ez nekünk.
dr. prédikátor
de mit is lehet várni a fityma csürhétől!!! hiszen ezt művelik itthon is!!! a jelszavuk: AMIT MA ELLOPHATSZ NE HALASZD HOLNAPRA!!! j jól megtanulták a leckét O1G től!!! szégyen ez a magyarokra nézve. és ez a lopás az egész világ tudomására jutott!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Új értelmezést kapott a régi mondás

az az igazság, hogy ennek magyarul van igazán pikantériája

Mottó:
„Davaj csaszi”-ék poénkodnak?
Sőt röhögnek rajtunk, OKKAL!!

„Noscitur ex socio, qui non cognoscitur ex se” – mondja a latin, amit az angol „He who cannot be known from himself may be known from his associate”-ként ismer. A magyar ezt „madarat tolláról, embert barátjáról”-nek ismerjük.
Sok érdekes és jellemző momentuma van a történetnek és tele vonatkozásokkal az említett mondáshoz. Hol történt, kivel, hogy derült ki, miért hozták nyilvánosságra (mármint a ruszkik), … sorjáznak a pikánsabbnál pikánsabb részletek.
Azonban a hab/cserkó a tortán az a Szájjártatóék hivatalos nyilatkozata:
„A magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy természetesen nem tett el semmilyen tollat. Mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját.”!! =))
Ja erről még egy latin: „Honi soit qui mal y pense”, ami hasonlóan egy kicsit más magyarul
Bástya Béla Elvtárs
Komoly esemény! Komoly hír! Egy toll... Az orosz utódállam átvállalt (szovjet) államadóssága felénk még mindig nincs rendezve! A 28 db MiG-29 vadászgép a teljes összeg egyharmada volt! Ehhez képes egy toll?!
TollerBela
A közös humorforrás - azért a maga szintjén - de bővült ! Kaki, pisi, fenékberúgás, és most a lopják a tollat ...Senki sem mondhatja, hogy nincs valami elmozdulás ...
madlaci66
Én megértem a csajt. Rég volt a választás, az akkor kapott fidess toll már kifogyott. Karácsonykor pedig már csak almát kaptak a sokásos milliók helyett. A fizetéséből pedig nem tellik egy tollra.
Gazella
@madlaci66: nem krumplit kaptak? Vagy alma volt az?!
madlaci66
@Gazella: A lap információi szerint a csomag – amelyet napokon át különböző idősávokban vehettek át a külügyminisztériumi dolgozók – 7 kilogramm szabolcsi almaválogatást és 10 kilogramm burgonyát tartalmaz.
ómió
Lavrov is magából indul ki? Na, de mindig?
Málna
@karma1: Az egész videót feltették, nem csak ezt a részét.
"Aki nem latja, hogy egyertelmuen a taskajaba teszi, az NEM AKARJA latni a valosagot!" A videón - mivel háttal van a hölgy - egyáltalán nem látszik, hogy a táskájába teszi-e a tollat. Érdekes az a "valóság", amit ti láttok...:-) Az egy dolog, hogy bemesélitek magatoknak, amit látni akartok, de hogy még terjesztitek is, mintha tényleg úgy lenne...Döbbenetes.
sokanvagyunk
Nem lopjuk majd, amint beindul végre a tollgyárunk... - mint annak idején volt, hogy fel/megszabadítottak bennünket például a karórától... de hát beindult náluk is a termelés, Poljot, Wostok, Raketa, Pobeda - francnak se kellett már a svájci.
szép új világ
Ez egy természetes Fidesz politikusi cselekvés. A szokás nagy úr.
Én Lavrov helyében - a Szarrágó távozása előtt - megszámoltatnám az ezüst étkészletet.
Aki Én
@Málna: nem mi terjesztjük te szerencsétlen, hanem a vele szemben ülő.
Mert te láttad hátulról, hogy nem oda tette?
Mi abból indulunk ki, amit a jelenlévő mond, te meg abból, hogy ez kellemetlen a propagandának.
human
Nem tudom mi történt a tollal. Szerintem tényleg csak a táskájához nyúlt le és utána írt a tollal tovább.
Ebből az aprócska kis jelenetből viszont kiolvasható, hogy mennyire lenézik a magyar tárgyaló felet az oroszok még akkor is ha a nekik dolgoznak. Szerintem egyszerű csicskaként tekintenek a magyar kormányra és persze a magyar népre is. Használják, majd eldobják Orbánt is ha már nem lesz hasznos a számukra.
Normál esetben Lavrovnak meg sem kellett volna jegyeznie, hogy a tollal mit csinált a magyar delegáció tagja, mert egy értéktelen tollról volt szó. Naponta tucat szám tűnhetnek el ilyen tollak. De valamiért úgy érezte, hogy akkor és ott ezt ilyen lekezelően meg kellett jegyeznie. Ez nem kicsit árnyalja azt a képet amit Orbán próbál beállítani a magyar-orosz kapcsolatról.
Eladott Ország
Elegem van magyar. Ne lopj! “Magyar, ne lopj!” Ilyen feliratok jelennek meg az osztrák üzletek kirakataiban.
elegemvan.blog.hu/2020/12/11/elegem_van_magyar_lopj
Sámannus
Ez a tolvajtempó ám! Ez a picsa a tárgyalás vezetők tollát vette el. Gondolom Petya megdicsérte a leleményességét, és kiröhögte a bamba ruszkikat, akik elfelejtették zsinyeggel kikötni a tollat.
Aki Én
A kormány reagálása alapján Lavrov rosszul lát, hazudik és csak viccelődik.
Mindenki gondoljon amit akar.
Málna
@Aki Én: "Aki nem latja, hogy egyertelmuen a taskajaba teszi, az NEM AKARJA latni a valosagot!"
Ezt írta karma1. Tehát ő látta azt, amit nem láthatott. Te is láttad? Te szerencsétlen...
A külügyminiszter meg vagy hülyéskedett, vagy tévedett.Vagy nem róla beszélt, hiszen a hátul ülők közül is vettek el tollat. Én a saját szememnek hiszek (meg a józan eszemnek): nem látom, hogy a hölgy a táskájába teszi a tollat, a felvételen viszont később egyértelműen látható, hogy ott van a kezében.
Namely
1. Ennyire uborkaszezon van?
2. Ennyire nincs mit felhozni a Kormány ellen, már ilyen "komoly" ügyek jönnek elő?
Várom a holnapi híreket, pl "xy a wc után, miután kezet mosott, a vizes kezét a nadrágjába törölte".
3. Az bőgő majmok úgy tűnik még nem jártak ilyen helyen: egy tárgyaláson a toll fogyóeszköz. Ha kell, akkor simán, minden kérdés, magyarázat nélkül zsebre is teheted. Azért van ott.
4. Amúgy bármiben le merem fogadni, hogy az itt bőgő majmok 99%-a úgy lop a munkahelyén (ha egyáltalán van nekik) mint a huzat.
Clavigo
@Namely: Fideszes vagy ,vazze ?? Akkor " tapsoljál,fütyüljél " ( Móra Ferenc- Kincskereső kisködmön ) kis barátom,,ha beengedlek a házamba... Ennyit tudtok ,,bazd meg.
human
@Namely: Bizony van ennek jelentősége. Az hogy koránt sincs tisztelet a magyar kormány felé az orosz részről. Orbán Putyin hasznos hülyéje. Ennyi. Majd eldobja ha már nem kell.
Gazella
@madlaci66: köszi. Összefolyik már a két esemény: krumpli+alma
Clavigo
@Namely: Hírünk a világban,,,jó öreg. Büszke ,,meg erős,,meg izé,,, ami nincs hegesztve,,betonozva azt minimum " megvédjük "... Oszt jó napot.
Gazella
Állitólag tud kakadu oroszul :D minek oda tolnács?
Én tudok oroszul.. de hogy ez a kakadu? Akin nincs maszk?? Oroszokat most ne nézzük. Csak a KAKADUT!!
Gazella
Ne azt nézd mit mondok, hanem azt nézd amit a kezem csinál''''''' kedvenc mondása a dagadéknak.
kereső
Ebben a cikkben van egy videó- nem a szemkilövető Feri készitette. Mindenki itélje meg maga, hogy mit lát- de, kérem, lássunk is, ne csak nézzünk:
24.hu/kulfold/2021/01/30/toll-lopast-latott-az-orosz-kulugyminiszter-szijjarto-moszkvai-targyalasan/
Clavigo
@Namely: 11.23. Ilyen helyeken van " repi-cucc " bőven... Csak azt kellene megvárni,,amig megajándékoznak vele...Hát ez nem jött össze.
Peller Anikó
@kereső: A hölgy már a leülés előtt is a szatyrával matat, elöször egy orosz vett el tollat Lavrov balján, majd azonnal a tolmács nö kaparint meg egyet, nem maga elöl, hanem szijjáró előtt lévő készletből és a szatyor felé fordul vele.

Feltételezhetjük akár, hogy nem ellopta, csakhogy Lavrov szijjártóval szemben ült és így ő pontosan láthatta mit tesz a tollal a csirke asszonyság.
Namely
@human: A sztoriból annyi derült ki, hogy a közvélemény, nem túl nagy meglepetésre, ehhez sem ért. Semmit nem látnak át, és semmit sem képesek objektíven kezelni.
Ilyen "hírek" a ps oldalán jelennek meg, csak fordítva. A színvonal ugyanaz.
Aztán hogy az oroszoknak mi a véleményük, teljesen független a cikktől.

@Clavigo: 3 kommentet írtál, de előbb el kellene olvasni, majd értelmezni az enyémet és a fenti cikket.
Aki Én
@Namely: sajnos nem az uborkaszezont jelzi, mikor loptok.
kokopelli
Nem véletlenül mondták a "labancok" annak idején :"A magyar az olyan,hogy utánad lép be a forgóajtóba,
de előtted jön ki"
verőce21
Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...!

Lavrovnak van gyakorlata ebben! Az orosz küldöttségek évtizedekig csinálták ezt, európai látogatásokon. Már egy golyóstollért nyúlásra is asszociál, régi szokása alapján...!
Gazella
@Eladott Ország: de jó .. röhögtem egyet :D 16:02
Gazella
Tisztázzunk egyet!! Az oroszok lenézik a magyar delegációt. Tudják róluk, hogy nincs diplomáciai érzéke egyik minisztérium vezetőnek sem. .
Rég tudják, hogy a magyar Lop!!!
csak úgy....
@verőce21: egyre eröltetettebb a mosolyod... :) ":Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...!" te már ott is járatos ,évtizedek óta?
mi volt a fedöneved ? jap foje maty genossze @verőce21:..
karma1
@Peller Anikó: 12.27-re. En is ebbol indultam ki. Aki szemben ult a csajjal, az LATTA, hogy mit csinal, es ezert tette utana a teljesen egyertelmu megjegyzest a kollegajanak. Reflexbol en is ezt tennem Lavrov helyeben
human
@Namely: Én is azt mondom, hogy ami a tollal történt az a bulvár része. Viszont sokat mondó, hogy ezt ilyen módon jegyezte meg nem is akárki.
lusta
Nem tisztem védeni a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunkat és qurmányunkat, annál is inkább Szíjj Ártó Panama Pubit, de a tolmács hölgy nem rakta el a tollat. Elővette a jegyzetét és a videó folytatásában világosan látható, hogy ott a kezében a toll.
Sámannus
Így lopják az erdőket és telefonokat egymástól is. Mindent úgy mintha az övék lenne.
Persze kisebb országot is össze lopnak, ha módjuk van rá. A krími dácsa csak szalmaszál a Balaton körbelopásához képest.
Most a covid miatt senkinek sem fizetnek munkáért ezért hazavisznek mindent egy évig.
Sámannus
@lusta: Ejnye lusta végig nézted? Miért a vezetők elől vette el ha volt másik is? Gondolod, hogy az mindig ott volt? Néhány másodpercre tették csak ki míg aláírnak és ha petya is ilyen gyors akkor Lavrov a körmével ír?
solidedge
Ezek után már hogy tegye el a tollat, mikor már az összes orosz öt nézi.
karma1
@human: Bulvar, de rettenetesen jellemzo. Es ha ilyen tettekbol, meg a bulvarbol probaljak megismerni a magyar nepet, akkor a tisztesseges magyarok vannak bajban. Egy becsuletes videki bacsi, neni, aki ugyanugy magyarnak szamit, rola is azt fogja gondolni majd a kulfold - nyugat es kelet egyarant - hogy tolvaj, semmirekello.
Azert lassuk be, hogy EHHEZ az akciohoz nagyon pitinek kell lenni valakinek, mert lathatoan NEM munkavegzesre vette el a tollat. Es EZT latta Lavrov - na, ezutan majd ugy is fog targyalni a magyarokkal, mint a tolvajokkal. (Hiaba loptak ok a karorakat, ertekeket, kepeket stb.-t a haboru alatt - akkor az az volt, haboru es szukseg - most meg a tolmacsno moralja. 75 ev alatt idaig "fejlodott" a magyar moral.
Málna
@human: Többen is vettek el tollat. Nem tudhatjuk, hogy kinek szólt a megjegyzés.
Virág Árpád
Nem is kell azt visszatenni a helyére! Vírushelyzet van! Mindenki viheti...
lusta
@Sámannus: Egy halom toll állt ott.A közzétett videón (csak nem 5 perc) világosan látható, hogy a tárgyalások folyamán a hölgy kezében ott a toll.
Namely
@human: Ha te lennél a főnöke (Putyin), mit tennél egy ilyen eset után? Szándékoltan nem írom le még, hogy én mit tennék. Egyúttal írd már meg azt is, hogy egy ilyen felvetésre hogyan reagáltál volna Szijjártó helyében.
ESCOBAR
Mondjuk: jól jött egy ilyen előre legyártott szituáció! Lehet rágódni a csonton! Így elvonjuk a figyelmet más disznóságokról világszinten!
human
@Namely: Nem pontosan értem a kérdésed. Hogy Putyin helyében mit tennék Lavrovval? Mivel egy jelentéktelen országról van szó nem rónám fel neki ezt a beszólást. Talán még Putyin is nevetett rajta.
Akérdésed második felére. Szijjártó nyilatkozatának első részében, nem látok problémát. Mármint abban, ahogy leírta, hogy mit történt. Csak utána következik ez a mondata:
"A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején."
Namost, ha én valakivel jó viszonyt ápolok akkor az nem fogja a hátam mögött megjegyezni a társaságomról, hogy lop. Főleg sajtónyilvános helyen, főleg tárgyaló asztalnál. Ez elég sajátos jó viszonyra utal. Azaz van egy elég erős fölé és alárendeltség, amiben akár meg is lehet alázni a másik felet. És mint írtam akkor is helytelen volt Lavrov kijelentése, ha mondjuk a hölgy el is tette azt a tollat későbbre.
human
@karma1: Ezen "a magyar lop" kérdésen már évtizedekkel ezelőtt túl voltunk. Emlékszel, mikor kiírták az osztrákok, hogy "Magyar! Ne lopj!". És tök igazuk volt. Mert bizony loptunk. Lehet, hogy te vagy én nem, de túl sok ilyen eset volt.
És ha belegondolsz midjárt érthető is, hogy miért tart kormányon a magyar nemzet egy látvonyosan lopó bandát. Miért alkudtak meg az emberek nem csak a fidesz gigalopásaival, de még a korábbi mszp kormány mutyijaival is? A válasz: Azért mert mindenki korrupt és korrumpál a maga kis környezetében. Gondolj csak a hálapénzre, amit valójában előnyökért adtunk. Gondolj csak a "Számla nélkül mennyi?" kérdésekre.
Generációk kellenek, hogy ebből kinevelődjük különben mindig korrupt, populista kormányaink lesznek.
Namely
@human: Egyértelmű, hogy nem egyenlő felekről van szó, de attól még lehetnek barátok is. Sőt, én pl az igazán jó barátaimmal szoktam csak igazán viccelni, pl van egy nagyon jó (zsidó) ismerősöm akivel ha találkozunk, akkor aki előbb jön, néha hülyéskedik a másikkal, hogy "nem igaz, ezek a rohadt zsidók soha nem tisztelik mások idejét" vagy ő nekem fordítva "ezek a rohadt evangélikusok soha nem tudnak pontosan jönni". Sajtónyilvánosan lehet ezt mi sem húznánk meg, de pl többször szóltak be nekünk is hópihék, amikor teázóban/stb helyen vicceltünk egymással.
Ezért gondolom azt, hogy az orosz is viccelt, és tesz a sajtóra, valamint mások véleményére. Hozzá kell tenni, nekem ez nagyon szimpatikus, mert egy sokkal egészségesebb légkört teremt, mint a polkorrekt beszéd, ahol a tartalom nem is fontos.

Putyin helyében azért én megmondanám neki, hogy ezt akkor, ha nincsenek ott a firkászok, nem kellene feltenni, stb.
tudode
A bólogató kutyának még meg kell tanulnia a diplomáciai nyelvet, amellyel nem bratyizunk, tegeződünk!
karma1
@human: Persze, hogy emlekszem a feliratokra - es akkor ez meg eleg szolid figyelmeztetesnek szant "uzenet " volt! Es mindig rosszul ereztem magam minden otthoni multinalm, bevasarlokozpontnal, mert a biztonsagi orok minden vasarlot potencialis tolvajnak neztek es ugy is kezeltek az embert. A mai napig rossz erzes van bennem, ha valamit veletlenul benne hagytam a taskamban meg egy elozo bevasarlasbol, es az bekerult velem egy boltba - nehogy mar tolvajnak nezzenek erte? (Pedig itt sokkal nagyobb ertekek vannak a polcokon, szinten oriasi feluleten, de biztonsagi ornek nyoma sincs! Igaz viszont, hogy minden penztart 4 kameraallasbol figyelnek, es az uzletek is be vannak kamerazva. De ez egyaltalan nem baj, mert "shoplifter"-ek minden orszagban vannak, es erre pont jo a spy kamera.
Az eredeti cikk megjelenese ota tegnap (jo nehany nappal kesobb, mint ahogy az eredeti video megjelent) a tolmacsno elkezdett meltatlankodni - de ha en nem lopok, viszont egy ilyen erosen ketseges video kikerulne rolam a vilaghalora, akkor AZONNAL cafolnek, nem pedig 4-5 napos kesessel! Mert egy hamis vadat AZONNAL meg kell cafolni, tenyekkel, es foleg tiszta lelkiismerettel. Aztan a helyreigazito telex.hu cikke alatt megnyitottak az eredeti videot is, amin valoban volt egy toll a holgy kezeben, amivel jegyzetelt, de ez akar lehetett egy MASODIK toll is, amit azalatt vett ki a tartobol, hogy Lavrov volt sokaig a videon lathato. Ha a gunarnyaku olyan fasza magyar legeny, akkor miert nem allitotta azonnal a szonyeg szelere Lavrovot? Vagy ha olyan jo viszonyban vannakj tenyleg, akkor baratilag miert nem kerte ra a kakadu, hogy vegye le az ominozus videot a halorol, plane, ha csak a viccesnek szant megjegyzes miatt tette fel? Valaszok nincsenek - csak egy egyertelmu video.
human
@Namely: Egyetlen apró, de fontos momentum felett siklottál át. Lavrov nem Szijjártónak címezte a mondatát, hanem csendben az orosz kollégájának. Amit te példákat felhoztál azok is arról szólnak, hogy a másikkal nem a háta mögött viccelsz, hanem neki mondod viccesen és együtt nevettek rajta. Hát itt nem ez történt.
Namely
@human: Akkor nézd meg újra a felvételt: Lavrov egyenesen a tolmácsra néz, amikor mondja, nem pedig a munkatársára. A tolmácsról tudja, hogy tud oroszul (hivatalos tolmács, akivel szerintem nem először dolgozott együtt), és nem halkan jegyzi meg, hanem éppen annyira, hogy akinek a viccet szánta, az hallja meg.
verőce21
Lavrov egy sült paraszt! A megjegyzésével együtt, meg nélküle...!
És azok is, akik támogatják az "állásfoglalását"!
human
@Namely: Csak hogy definiálja a pontos fogalmat. Én a tolmácsot (aki mellette ül) is a munkatársának tekintem. És mivel a mellette ülőre néz és nem Szijjártóra vagy annak a munkatársára, ezért nem is nekik szánta a mondatot. A felvételen pedig továbbra is halk megjegyzésként hallható (a mikrofon technikát ami erősíti a hangot kalkuláld bele) amit mond és nem Szijjártóék irányába szól.
Namely
@human: hű, én ezt teljesen másképp látom a felvételen. :?
-8:57: jönnek be, Szijjártó Lavrovval szemben, a tolmácsnő Szijjártó jobbján.
-8:53: nyúl a tollért.
-8:51: Mutatják Lavrovot amint amit mond, azt a mellette lévőre sandítva kezdi, de
-8:49: utána egyenesen ránéz a tolmácsra, és látszik, hogy megvárja, amíg találkozik a tekintetük, és várta amíg reagál rá valamivel (mosoly, stb).

"a mikrofon technikát ami erősíti a hangot kalkuláld bele"
Nem sokkal halkabb a második (ahogyan én hallom).
human
@Namely: Én is csináltam már olyat, hogy a mellettem levőnek motyogtam valamit miközben biccentettem egy arra járó ismerősnek. Ezt látod te másként a felvételen.
Ha pedig a hang terén nem hiszel nekem, akkor kérdezz meg egy hangtechnikában jártas ismerősödet. Én csak annyit mondok, hogy amatőrként dolgoztam hanganyagokkal és van némi rálátásom adott környezetben mi milyen távolról hallható és a különböző mikrofonok hogy is dolgoznak ilyen környezetben. Úgyhogy bizonytalanság nélkül állítom, hogy az asztal túloldalán nem hallották mit motyogott Lavrov a mellette ülőnek.
Namely
@human: "Én is csináltam már olyat, hogy a mellettem levőnek motyogtam valamit miközben biccentettem egy arra járó ismerősnek. Ezt látod te másként a felvételen. "
Igen, de akkor is be volt kapcsolva a mikrofon, amikor Szijjartónak beszélt, és a 2 között nem volt nagyságrendi különbség. Az "arra járó ismerősöd" a fentinél valszeg messzebb van, itt pedig max 2 kar távolságra van egy olyan személy, aki tud oroszul. Nem hiheted azt, hogy nem hallja (plusz még le is olvashatja a szádról mert egyenesen rá nézel), ráadásul akkor, amikor beszél, egyenesen a másikra néz, és reakciót vár, amit amikor megkap, azt egy mosollyal viszonozza.
Szerintem.
Persze lehet, hogy igazad van. Biztosan sajnos már nem fogjuk megtudni, ehhez ismerni kellene Lavrovot és a tolmácsot személyesen.
Sajnos a hangtechnikához tényleg nem értek, ilyen ismerősöm sincsen, azt tudom, hogy amikor volt rajtam, akkor (mivel figyelmeztettek minket) takartuk, ha nem akartuk, hogy hallják (bár az nagyobb közönség volt, valszeg erősebb mikrofonnal).
Apropó: ilyen helyre a sajtó miatt kell a mikrofon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.