A Krím annektálásának 8. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen jelent meg az olasz luxuskabátban.

Putyin egy 4,5 milliós luxuskabátban ment a háborúpárti ünnepségreFotó: Sergei GUNEYEV / POOL / AFP

Pénteken a moszkvai Luzsnyiki stadionban tartották a Krím annektálásának 8. évfordulós ünnepségeit. Itt természetesen az orosz elnök is megjelent, a szereplése arról vált híressé, hogy élő közvetítés közben, egy mondat közepén keverték le az adásból. Egyelőre nem derült ki, hogy mi történt.

Most azonban az orosz elnök fellépése egy másik okból is megragadta a közvélemény figyelmét – írja a telex.hu.

Putyin egy 12000 eurós – nagyjából 4,5 millió forintos – olasz, Loro Piana márkájú luxuskabátban beszélt a népéhez.

Azóta már több olasz lap – a Messaggero és a Tempo – is felkapta a témát, de a brit megabulvárlap, a Daily Mail is megírta. Emellett az internetet, főként a Twittert is elárasztotta a többmilliós kabát híre, 

ami egyébként nagyjából kétszer annyiba kerül, mint amennyi az orosz éves átlagbér.

A kabátválasztás nem csak azért érdekes, mert az amúgy sem túl nagy jólétben élő orosz átlagemberekre éppen egy elég kemény időszak vár összeomló rubellel, üres polcokkal, hanem azért is, mert a nyugati cégek kivonulása és a szankciók után a Kreml igyekszik azt bizonygatni, hogy a nyugati termékek nélkül is jól meglesznek Oroszországban.

Forrás: telex.hu
Fotó: Sergei GUNEYEV / POOL / AFP

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"nagyjából kétszer annyiba kerül, mint amennyi az orosz éves átlagbér." Tedd hozzá nyugodtan, a magyar átlagbérhez is konvergál.
ómió
És nem "efftársi illem szerint", koldusnak öltözve!? Na, ne má'!
Sziszifusz
@ómió: 09:46
Háborús népviselet, pufajka és dobtáras géppisztoly, illett volna az adott helyzethez.
driv3r
Le kell locsolni benzinnel és meggyùjtani, hagy olvadjon rá a rohadékra a luxuskabátja.
Néro
Tisztára mint itt Farhátisztánban. Ott is fut a közkassza mindent.
Macskaszem
A Csutkány bezzeg kincstári egyendzsekiben várta az ukránokat a határon. Majd szét repedt a hatalmas hordóhasán. Hiába no, Orbi szegíny ember, neki nem fusssa urizálásra :-)
Emmersson71
Akinek nincs semmije, az annyit is ér.
/Lázár et/
Csizmás Kond
...mongyuk ez a négymilliós kabátmarhaság tényleg a tetőpont...mégha igaz volna sem ér az a szarság annyit, de mégha érne akkor is miért kéne csodálkozni ha felveszi egy olyan emberen, aki a világ egyik legnagyobb országának az elnöke ?
namihami
Vajon melyik karórája volt a kezén? Ehhez a kabáthoz azért mégse megy egy Szláva...
Esetleg a Viktor adott egyet (persze kölcsön), hiszen az ő családjában akad néhány pontosabb darab. Némelyik ugyan női, de kabát alatt úgyse látszik. Lényeg, hogy ne nagyon üssön el (árban) a pufajkától.
kereső
Ugye emlékeztek. Azért indult a háború, mert "békefenntartás " -ra van szükség , miután az ukránok Dombaszban, a luhanszki régióban és a krimben "népirtást" követett el. A Hágai Nemzetközi biróság ügyészi csapata oda utazott, hogy bizonyitékot találjon ezen állitásokra. Nem talált semmiféle bizonyitékot. Igy, aztán hozott egy itéletet, hogy Oroszország agresszor, és azonnal szüntesse be harci cselekményeket és hagyja el Ukrajnát. Putyin tesz rá egy nagyot- neki semmiféle szervezet, biróság nem mondhatja meg, hogy mit csináljon. Folytatja a civilek irtását-békefenntartás cimén. Rohadjon rá az a olasz luxus kabát. És mindazokra a műanyag bilincs , a nünbergi törvények alapján (még hatályosak), akik ebben részt vesznek, és azokra akik támogatják ezt a terrorista gyilkost. Amúgy hitler is békét hirdetett ausztria annektálásakor. Ukrajna 44 milliós lakosságából 17 % vallja magát orosznak, orosz ajkúnak- 7 millió fő. Most putyin őket is irtja, mert a bomba, a rakéta nem válogat. Orbán meg eljátsza a nagy trottyos gatyás békegalambot, pedig nélküle ez nem jöhetett volna létre.
kereső
Láttam tegnap ezt a háborút éltető népünnepélyt az RTR Planeten. Mit mondjak, nincsenek illúzióim putyin és a háború támogatását illetően.
Pági
@Csizmás Kond: utálja a nyugatot, de azért a luxuscikkeit nem veti meg! Szemét, álszent alak.
Csizmás Kond
@kereső: " A Hágai Nemzetközi biróság ügyészi csapata oda utazott, hogy bizonyitékot találjon ezen állitásokra. Nem talált semmiféle bizonyitékot."
...tényleg nem talált, mert oda sem járt, ugyanis ottjártakor látnia kellett volna azt a több mint nyolcéve bombázott lőtt és tönkretett keleti részt ahol legkevesebb ötvenezer halálos áldozata volt az ukrán bohóc akciójának. ...videók keringenek szerte a világban ahol fel lehet ismerni a rombolás helyszíneit...
vacsi
Nekem is vannak ilyen márkás cuccaim - mindig valamelyik gyerekem veszi ajándékba, egy turkálóból...
Németh István
Nem kell beszarni,meg irigykedni, lassan ha az usa-Eu. valutaszemétségeit konstatáljuk akkor nálunk is lesz ilyen árú kabát! Rövidesen!
Bár megsúgom ez a kabát, meg nyilván az öltöny alatta is, golyóálló! Ha nem tudnátok vannak ilyenek, csak meg kő tudni fizetni!
kereső
@Csizmás Kond: Ha nem haragszol inkább hiszek a hágai biróságnak, mint Neked. Ja, eddig 53 ezer ember "menekült" a háború elől Oroszországba. Ennyi a hétmillióból. Jajj, de nagyon vágyhatnak putyin atyuska védő és halálos ölelésére. És azért még megjegyeznék valamit: A háború kitörése óta, legalább tizféle "indokot" mondtak az oroszok, hogy miért is akarják eltörölni a föld szinéről az ukrán településeket, miért irtják módszeresen a lakosságot. Nincs már szó békefenntartásról, a tegnapi napon megtartott luzsnyiki ünnepségen putyin egy szót sem szólt a dombaszi/luhanszki "áldozatokról". Amúgy meg maradj magadnak, aki egy terrorista gyilkost menteget, az nem ember az én szememben.
driv3r
@Németh István: Nem akarsz Putyin golyóálló mellénye lenni? Csak rácsimpaszkodsz, átkarolod és ott lógsz rajta, amíg le nem lőnek.
Persze ezt ne vedd személyesnek, mert nem téged akartak lelőni.

De ha ez neked túl sok izgalom, akkor lehetsz Orbán szuszpenzora is. Csak rácuppansz, és már kész is. Lelőni nem fognak, de túl sokszor vakargatják meg a buksidat - a túl sok, tényleg túl sok. De ezt se vedd személyesnek, mert nem a te fejedet akarták megvakarni.
Csizmás Kond
@kereső: Annak hiszel akinek akarsz, viszont ebben az esetben nemhogy nincs hágai verdikt hanem nincs is ahogy legyen. Egy bíróság nem a bidonjani ötleteire intézkedik hanem, évekbe telő bizonyitékszerzés és tanuvallomások tömkelege alapján hoz határozatot...de mint mondtam te csak higgyed tovább ezeket a marhaságokat mert a komolyabb dolgokat képtelen vagy felfogni.
...ja és a szemeid...szerintem azok is annyira fejlettek mint a felfogásod. Attól hogy neked nem tetszik a valós tény még nem jelenti azt hogy azáltal valakit is pártolnék...nadehát a hitet megváltoztatni nem elég a valós tény, oda akarat és értelem is szükséges.
Havanagi
Ez a flanc nem neki való,úgy áll rajta,mint tehénen a gatya.
CsipkeRózsa
Nekem inkább a garbója tetszik, azt elfogadnám. A kabát nagyon kitömi, na és túl drága.
kereső
@Csizmás Kond": A korábbi bejelentésnek megfelelően szerdán hirdetett ítéletet a szervezet, melyben kimondta, hogy Oroszországnak azonnali hatállyal be kell szüntetni a háborút, mert nem találtak bizonyítékot arra az orosz állításra, hogy a donyecki és luhanszki szakadár területeken népirtás zajlana az orosz nemzetiségű lakossággal szemben. A testület 13 igen és 2 nem szavazattal fogadta el az ítéletet, csak a kínai és az orosz bírák szavaztak ellene. "
kereső
@Csizmás Kond:" Felidézte: a háború kitörése, február 24-e után 48 órán belül 41 állam az ICC-hez fordult az ukrajnai nyomozás gyors elindítását kérve.

„Senki nem irányíthatja a rakétákat civilek ellen, a civil épületeket védeni kell, a háborús foglyokkal a nemzetközi joggal összhangban kell bánni (...) nincs helye semmilyen, a gyermekek ellen irányuló, illetve nemi, faji alapon elkövetett bűntetteknek”
– jelentette ki.

Elmondta: elindította az ICC eljárását, mert „nagyon határozottan látja, hogy valóban elkövettek büntetőjogi felelősség alá eső cselekményeket”, amelyek - mint megjegyezte - a konfliktus minden felét érintik. Zbigniew Ziobro a sajtókonferencián azon reménységének adott hangot, hogy az eljárás, ezen belül a bizonyítékok gyűjtése a bűnösök törvényszék elé állításával ér majd véget.

Közölte: a hágai nyomozást támogató, lengyel eljárásban a hatóságok már több, mint 300 tanúvallomást gyűjtöttek össze, és fénykép- illetve filmfelvételeik is vannak.

Az ICC március 2-án indított eljárást az Ukrajnában elkövetett lehetséges háborús bűntettek ügyében."
Németh István
@Havanagi: De fontos és védd! A jelenlegi akárkik, a bíróság (Hága) aztán bármilyen ICC, meg sajtókonferencia, stb. Orosz (Putyin) ellenes megnyilvánulásaik alávaló emberiség elleni gaztetteken alapul! A moslék usa és az Eu vezetés kollaborálása hatására a beindított agressziót az Orosz nemzet nem védhette ki, nem előzhette meg másként csakis a saját polgárainak megvédése útján ez a donyeck, luhanksz kiválásának elismerése és az orosz lakoság folyamatos vegzálása! Csoda, hogy Kárpátalja nem tért észhez! Tegyük hozzá, hogy a Putyini megnyilvánulásra kezdett észhez térni az usa-Eu. natót mozgatók a saját aljasságukra amelyet nem tudnak mással fedezni mint szankcionálásokkal amelyek igaztalanok és igazságtalanok! Igy jöttek rá, hogy fingot sem tudtak az ukrán-orosz kapcsolatról, valójában a nyerészkedés befogta a szemüket! Jó ha nem lesz ebből világháború! Reméljük Putyin legalább olyan taktikai nyuga-lommal fogja irányítani és kézben tartani az eseményeket ahogy nálunk Orbán Viktorunk!
Nagyon remélem az ukrán vezetés keményen büntetve lesz a háborús bűneikért!
driv3r
@Németh István: Egy gonosz, rohadék, gazember vagy. Te az emberiség szégyene vagy. Még gondolkodom azon, hogy...
Azt észrevetted, a hogy a vérfideszesek is undorodnak tőled, te állat!
ómió
@Sziszifusz: Ünnepségre dobtáras géppisztoly? Ekkorát változott az "efftársi divat"?
Lepényleső
Egy önimádó nem csinálja másképp,még a pribékjei sem,- csak az utcára kell kilépnem,s elém tárul a kép?
Németh István
@driv3r: sajnos az ékes szólás neked mit sem ér! Aztán a valós politikai tény - vázlat - neked nagyon kínai! Következésképen szíveskedj elballagni a víziló fostos seggébe, és ott produkáld magad!
@Rockxy: Hol van a lengyel piac? nem Gyálon? mert, hogy ott is vannak olyan pufogtató szerkentyűk! Hi-hi-hi!
Németh István
Most jut eszembe!! A Putyin nyilván (persze az orosz nép se) akar egy trianonin megoldást a saját hazája területén! Mert csak gondoljatok bele az ukránokat a mai elvi határaikkal (mert gyakorlatilag az nincs ratifikálva) egyszerűen az Eu-usa-nató (kegyeibe fogadná) az uralma alá venné és menten kiépítene érdekes katonai objektumokat a több ezer kilométeres oroszországi határ mentén! Aztán felosztanák a nagy kiterjedésű Ukrajnát a "Timur" és csapatának, csak haverkodásból - lenyúlásilag! Persze semmi baj nincs, csak ez a Putyin-bácsinak nem tetszene ezért vesz fel olyan drága kabátot - ami nem aranyból van, de védd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.