Míg a magyar fizetőeszköz sorra dönti meg a negatív rekordokat, a '90-es években még háborúban álló ország elsejével bevezette az eurot. 

Horvátország vasárnap nulla órától tagja a schengeni övezetnek és az eurózónának, így a horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetjük igénybe.

Életbelépett a horvát-csoda: viszlát határ, hello euro!

Fotó: 123RF.com

Szombat éjszaka Gordan Grlic Radman horvát kül- és Európa-ügyi miniszter (korábbi budapesti horvát nagykövet), illetve Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térségének fideszes országgyűlési képviselője a Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelőn beszédekkel köszöntötte az ünnepélyes pillanatot.

Radman magyar nyelven is történelmi lépésnek nevezte mindkét ország számára a schengeni övezethez csatlakozást – írja az MTI, mint mondta, országa két stratégiai célt is megvalósított ezzel a nappal, hiszen nemcsak a schengeni szabályok léptek életbe a belső határokon, de az eurózóna tagja is lett Horvátország.

Arról, hogy mit jelenthet a horvát gazdaság életében az euro bevezetése, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gratula a horvátoknak!!! Amíg Orbán a miniszterelnök ez Magyarországgal nem fog megtörténi!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
Azért a Horvátok valamihez jobban értenek,valószínünek tartom hogy a kormányzáshoz ami a Magyar kormányról nem mondható el valamikor a közép mezőnyből a legutolsók lettünk,Remek példája ez is hogy a Fideszben nincs egy épeszű Ember aki ne okozna a hazugságaival kárt az Országnak,emlékezetes marad örökre amikor 2010-es kormányváltáskor a Fidesz legnagyobb barmai be böfögték hogy csőd közeli állapotban van az Ország,az Euró azonnal 300-ft fölé ugrott 265-ft ról egy idióta beszólása miatt azóta is ezt nyögjük,ellenzékben még Orbán is azt szajkózta hogy a gyenge forint ellenszere a Miniszterelnök csere akkor jól beszélt csak most is tudomásul kellene venni a tényeket,hogy soha ilyen gyenge nem volt a Forint,és azonnal cselekedni kellene!
Sámannus
Ajaj! El kell bontani a szuperlatosan épített kerítéset is ám! Jöhetnek a migránsok is nem áll semmi az útjukba. Max a gecin akadhatnak fenn.
kereső
@Sámannus: A szerb-magyar határon úgy jönnek át az embercsempészek, mint a kés a vajon. Pedig schengeni határ lenne, amely indokolná a szigorú határellenőrzést. Na, de ez érdeke a hazug orbánnak? Nem, mert akkor nem
tudna kórusban migránsozni.
ómió
Na, de efftársak! 2002. után nálunk ti miért nem vezettétek be az eurót? Csak nem, mert "ekurtátok"!?
Törölt Nick
@ómió: 2004-ben csatlakoztunk te isten barma.
simmering73
Semmi csoda nincs ott, csak tisztességes politikusok, akik nem lopták szét, nem rohasztották le az országot.
Csizmás Kond
Az hogy valaki euróban vagy forintban kapja a zsozsót még nem jelenti azt hogy nem marad ugyanolyan rosszulfizetett...
namihami
Lassan már várható a bolgárok szele is. Már csak mi maradunk. És akkor mi leszünk a skanzen, a ""voltszocialistamaradék""!
Sámannus
@Csizmás Kond: Tégedet sem az eszedért fizetnek ecsém. Ha úgy csökkentenék a fizetésedet euróban mint forintban negyedével kéne csőkkenteni mindent az árakat is! A forint kizárólag a lopáshoz kell .
Jozefina
Gratula a horvátoknak!!! Amíg Orbán a miniszterelnök ez Magyarországgal nem fog megtörténi!!!
Eladott Ország
A horvát és magyar autópálya költségének összehasonlítása km-ben..Te!...ezek a csúti trógerek nagyon lopnak!... és ez a tétel csak egy hab a tortán. Ez lenne a normális, de a birkák országában ez fordítva van!
pbs.twimg.com/media/FjHdWdSX0AALYpy?format=jpg&name=900x900
Nem a népnek kellene félnie a kormánytól, hanem a kormánynak a néptől!
pbs.twimg.com/media/Fi5VjgyXoAA8hDX?format=jpg&name=small
Még pár év Orbán kormány és az ország a katasztrófaturizmusból fog fellendülni.
twitter.com/janos_hary/status/1597986753113034752/photo/1
Itt a világ vége...
twitter.com/janos_hary/status/1597621108609781762/photo/1
Ne aggódj már Lölö. Századszor is elmondom: A közbeszerzésekre sosem fogunk ársapkát húzni!
twitter.com/DetteSzilagyi/status/1597495265594060800/photo/1
Orbán: Igazi Úriember vagyok.
Arany a kezemen, kalap a fejemen,
Irigyek rám a többi rajok.
Fő a sukár öltözék, ...
www.tiktok.com/@its.hunique/video/7115740994984758534?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1
Clavigo
@ómió: vazzze,,,hogy te mekkora ökör vagy..!! 2004.. mond ez neked valamit,,anyád majma..? Agyatlan..
Pálinkás Pál
köszönjük fidesz a szuper forintot-..,hogy dögölnétek meg!
Yoda69
Ennyit szamit hogy nem moszkovita hazaarulok vezetik Horvatorszagot szemben velunk.
Szegyen hogy rendszervalto orszagkent, ma az Unio legutolso orszaga lett belőlünk, es meg innen is van lejjebb.
Nyírfa
Ez az a Horvátország, amit - többek között - Orbán gyarmatosítani (felvárásolni) akar? :D
Yoda69
@Maccska: Te moszkovita állat, anyaddal beszelj igy miutan megkurtad.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:06 ☻ Horvátország örökre megelőzött minket, egy tolvaj gipsy maffia miatt, a 3 millió félkegyelmű segítségével ,hamarosan itt a sor vége...
Közlöd: "Semmi jelentősége hogy mi a pénznem." Ezt már halottuk sokszor, fideszes zsenik szájából, hogy nálunk a fizetőeszköz a forint. És mit gondolsz, hogy az árúk/termékek többsége honnan jön be az országba?! Vajon mi az elszámolás pénzneme, az energiahordozók vonatkozásában?! Elárulom neked, nem a forint! A forint romlása, még ráerősít az inflációra, oly mértékben, hogy világviszonylatban a TOP 10-ben vagyunk! Itt is jobban teljesítünk!
A magyarországi infláció a Top 10-ben ...( világranglista) Érdekes Ukrajna nincs benne, mert a "szomszédjukban nincs háború", by Gulyás Gergely szerint ( enek is csak megszületnie volt nehéz )
twitter.com/janos_hary/status/1609497082280267776/photo/1
Lepényleső
...s leginkább helló nyomorba döntött,egykor még Magyar Köztársaság?
drrotf
A lap horvát csodáról ír.A gazdaság eredményei tették lehetővé az euró bevezetését.Emlékszik még rá mindenki hogy Horvátország és Szerbia nem is olyan régen még háborúban állt egymással és a háború a horvátoknál is megtette "jótékony" hatását.Ennek ellenére a horvát állam fel tudott állni a nehéz gazdasági és társadalmi helyzetből, és hosszú távon olyan gazdaságpolitikát tudott folytatni amelynek az eredménye az euró bevezetése lett.Horvátország is lehet mondani háborús helyzetben van, mert a szerbek és a koszovóiak farkas szemmel néznek egymásra és csak egy kis szikra kell a harc megkezdéséhez, de ők mégsem vészhelyzetet hirdettek meg , hanem a gazdasági felzárkózást, és nem csak meghirdették hanem el is érték azt.Korábban a magyarokra jellemző volt hogy külföldi országokban mentek tanulni, és azután a tudást amit megszereztek hazahozván a javunkra fordították.Javaslom, hogy Szíjgyártó Péter, vagy Nagy Márton utazzon el Zágrábba és kérdezze meg ,hogy a horvátok mit csináltak ahhoz, hogy gazdaságuk elérje az euró belépéséhez szükséges eredményeket.Jöjjön haza és mondja el az Ő pártvezérének , aki talán hallgat rá, és átveszi a horvát módszert.Tanulni nem szégyen, ezt már I.István király is megmondta, igaz a fiának!
Yoda69
@Eladott Ország: Nem csak Horvatorszag, hanem mindenki az Uniuoban. Talan Bulgariaval vagyunk egy fejlettsegi szinten jelenleg. Romaniaban is magasabb az atlag fizetes mint nalunk. Ezert is csokkent a roman magyarsag szama kozel 300 ezerrel, mert mar nem akarjak magyarnak vallani magukat az emberek.
orban nemzeti bunt kovetett el a magyarsag ellen, amikor magyart magyar ellen uszitott, es emiatt eddig egymillio magyar hagyta el az anyaorszagot, de a kulfoldi magyarok is inkabb visszaallnak az adott orszag allampolgarai koze.
Kivancsi vagyok csikari, dubrincs, maccska meg a tobbi csokott agyu roman paraszt mikor hasonul meg, mint honfitarsaik romaniaban.
magyar1
@Törölt Nick: 2004-ben miért nem csatlakoztunk az euróövezethez? Vagy később?
ómió
@Clavigo: Mire emlékeztetnél, bolsiék elmebajosa!? Csak nem arra, hogy ekkor puccsolta meg Böszme gazdád a D-209-es efftársadat?!
ómió
@Törölt Nick: És!? 2004-re már el is kúrtátok, bolsiék idiótája!? Ilyen gyorsan megy az nálatok?
Törölt Nick
@magyar1: Mert ahhoz is meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, amik a belépés után kb 3 évvel lettek volna aktuálisak, de azt elsöpörte a világválság. Azóta viszont csak távolabb kerültünk tőle. Egyrészt Orbán Európa ellenesége miatt, és mert hiányzik hozzá a politikai akarat, másrészt egy inflációs, zavaros, politikailag megbízhatatlan kelet-európai országot be sem fogadnának maguk közé az euró övezethez tartozó országok. Jelenleg esély sincsen rá. Marad nekünk az egyre értéktelenebb nemzethy szar valutánk.
Jozefina
A magyar csoda határokon belül marad fidesz-kdnp felügyelettel!!!??
Németh István
Csak hogy a migrantyúkat ott is ellenőrizni kell! hogyis lesz az??? Ja ott nyugodtan jöhetnek csőstűl??? ez fasza lesz!
magyar1
@Németh István: Nem hozzánk jönnek, remélem az ursulák élvezni" fogják.
Nyírfa
@Eladott Ország: tegnap, 18.33

A köznyelvben a pénz fizetőeszközként van jelen, holott éppen azáltal teljesítheti be e funkcióját, hogy a lényege az értékmérés.
Tehát, a pénz értékmérő funkciója manifesztálja a fizetőeszközzé válását. És, ha értéket mér, akkor az árfolyamában a gazdaság értékteremtő képessége mutatkozik meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.