A Demokratikus Koalíció (DK) elfogadhatatlannak tartja, hogy nem indul eljárás Matolcsy György ellen, miközben a jegybankelnök az ügyészség szerint is hamis vagyonnyilatkozatot adott le – mondta Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, hogy a DK április 24-én jelentette fel okirathamisítás miatt Matolcsy Györgyöt és Gerhardt Ferencet, mivel miközben a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnöke "milliós fizetéseket kapnak alapítványaiktól", ezeket a jövedelmeket nem tűntették fel a vagyonnyilatkozatukban.

A politikus közlése szerint az V. és XIII. kerületi ügyészség frissen megküldött válaszában elismerte, hogy Matolcsy György hamis vagyonnyilatkozatot adott le, amivel megszegte a hatályos magyar jogszabályokat, de mégsem indítanak ellene eljárást.

"Kétségtelen tény, hogy az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű" – idézett az ügyészség határozatából Gréczy Zsolt.

A hatóság szerint – idézett tovább a szövegből – "a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény".

A DK szóvivője úgy összegzett, hogy az ügyészség szerint Matolcsy György hamis vagyonnyilatkozatot adott le, de a "tudata alkalmatlan arra", hogy egyszerű jogszabályokat értelmezni tudjon, ezért nem lehet felelősségre vonni. Gréczy Zsolt felhívta a figyelmet, hogy a törvények nem ismerete nem mentesít azok alól.

A DK elfogadhatatlannak tartja az "arcpirítóan cinikus" elutasítást, ezért felügyeleti panasszal él – jelezte.

198 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Na fidesz fanok! Matolcsy épp most lett pénzügyi analfabétának nyilvánítva az ügyészségnek köszönhetően. És ez a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Vélemény?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Szar ügy lehet ma polpot petikének lenni, ennyi szaros gatyát kimosni de legalább az asszony jól keres.
Hellcat
Azért ehhez a magyarázathoz már nem csak vastag arcbőr de gyomor se árt...vérlázító.
Dr. Felipe
"a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény".

Ezt egyszer még tanítani fogják a jövő ügyészeinek mint elrettentő példát. Biztos a csuti mészáros tudatában sem jelent meg az elgurult 1 milliárd és az orosz cége sem.

Remélem egyszer ezek a patkányok mind "kötélbarátok" lesznek.
nemjoezigy
Ha ez elfogadható indok: "A hatóság szerint – idézett tovább a szövegből – "a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény"." akkor mindenki védekezhet ezzel a NAV-nál, ha meg akarják büntetni jövedelem eltitkolás miatt!
Mert ha a maiseltolcsnak lehet ezzel védekezni, akkor másnak is lehet!
De legalább is meg kell próbálni és a médiákat értesíteni az eredményről!
Vagy a vezetőinkre nem érvényes a "törvények nem ismerete nem mentesít azok alól"?
Ha ezt tovább gondoljuk, akkor bármi bűncselekményt elkövethetnek, mert ők nem büntethetők! (először a mutyi jog, aztán a mentelmi jog, aztán a feledés homálya) Ugye fidessnyikek!
De remélem hamar eljön az az idő, amikor ez megváltozik és kamatostul kapják a büntetéseket!
Aki Én
De ha gyuri nincs tudatánál, akkor jól van az úgy, hogy ő az MNB elnöke?
human
Na fidesz fanok! Matolcsy épp most lett pénzügyi analfabétának nyilvánítva az ügyészségnek köszönhetően. És ez a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Vélemény?
lópicigáspár
Szóval, ha ellopok 100millió forintot és közlöm, hogy a tudatomig sem ért el, hogy mennyit loptam, akkor nem is követtem el bűncselekményt!? Na akkor most mehetek bankot rabolni!?
Aki Én
@nemjoezigy: 13:22 És ez nem a hétszázhuszonharmadik Mari néni adózó, hanem az MNB elnöke. Ez az ember nem beszámítható! Ez az ember nem felel a tetteiért! Az ország pénzével sem kerül közvetlen kapcsolatba, tehát azzal sem elszámoltatható? Ezt a beteg rendszert. Ennél még egy takarítónőnek is nagyobb felelőssége van.
Vizual
Papirja van róla, hogy nem ért a pénzügyekhez. De ez akkor is pofátlanság.
human
@lópicigáspár: Lehet, hogy a piros pötty, a tündérmese, a szimplisziti mind előre megtervezett hülyeségei voltak, hogy a bíróság előtt majd beszámíthatatlannak minősíthessék? :)
dr. prédikátor
Egy szóval a pol pot féle ügyészség megállapította hogy kuszaszem hülye!!!Most már van róla papírja is!!!És az ilyen geci az MNB vezetője!!!
simmering73
Ha Matolcsi értelmi fogyatékos, mit keres ilyen magas pozícióban?
solidedge
Ha az ügyészség tagjainak az IQ-ja 80 felett van, akkor ők is tudják, hogy bődületes marhaságot bszélnek. Ha alatta, akkor nem szóltam.
bögöbö
Már alig várom, hogy ma este megnézzem az M1-en, mit mond erről a híradó! :D
bencemacska
" a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet."

Én eddig azt hittem tudok magyarul, de rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Akárhányszor olvasom el csak azt értem alatta:
Ez a tevékenység bűncselekmény LENNE, ha nem az MNB elnöke követte volna el! (Elvégre jól megfizeti a Főügyész feleségét)
eszegfu
Most már ugyan van papirja, hogy a "tudata alkalmatlan a jogszabályok értelmezésére", de szerintem ő nem hülye, "csak" megengedi magának egy jogszabály saját szájize szerinti értelmezését! Ugyanis mivel leadózta, a Nav felé bevallotta, a vagyonnyilatkozatában pedig csak azt kell feltüntetni, ami "elkölthető jövedelemből származott"--mondja. A tiszta, nettó jövedelem bármilyen forrásból is származik, az elkölthető mondjuk rezsire, élelemre, stb. és ebből lehet "jótékonykodni" is, mert ez is egy költés!! Az aztán meg a magyar nyelv ujabb csodája, hogy "nem került fizikai kapcsolatba a pénzzel", mert az alapitványtól kapott pénzt jótékony célokra használta fel! Kiváncsi lennék, hogy a számfejtett havi bére előbb a számláján landolt, vagy egyenesen, havi rendszerességgel nyilatkozott, hogy melyik szervezetnek utalják. Egyébként én sem kerülök fizikai kapcsolatba a keresetemmel, ha a bankszámlámra utalják!! Ez az ember egy igazi magyar skarabeusz (ganajturó) bogár!
Jankó123
@solidedge: Ezen a pozíciók betöltéséhez immár öt éve ez a legfontosabb feltétel.
De a pártszimpazánsok is közel ilyen értelmi képességgel rendelkeznek. Egyik sem arról híres, hogy szerepel a Mensa taglistáján.
:-)))
Aki Én
@eszegfu: 14:38 Szerintem abban a ,,bogaras" kapcsolatban ö nem a bogár.
eszegfu
@Aki Én: :)))) Ma ezzel felkerültél az én "dicsőség táblámra"!
Tibor43
Legfeljebb bevezetik a "személyre szabott" jogértelmezést...
Oszt' jó napot.
Jankó123
@Tibor43: Itt az élő példa, hogy már bevezették. Nem?
:-)
eszegfu
@Tibor43: Ugyan már szabjanak külön rám is jogértelmezést! Hiszen a szegénységen kivül mindenből kiszorulok!
Mobil123
Akkor innentől kuss legyen Gyurcsány, Bajnai volt min.elnőki fizetéséről mert ők sem kerültek vele közvetlenül kapcsolatba!!
nevemnick
Nem baj fiuk, 680.-Ft-al több marad jövőre a zsebemben, és 22%-al a sertéshús árából... persze, ha a hentes is úgy akarja meg a nagy vezír... Haleluja!
dr. prédikátor
Na látjátok! Ezért érdemes hülyének lenni! Nem kell adózni , jó magas pozicióba lehet jutni,büntetlenül lehet milliárdokat elsíbolni.A pol pot féle ügyészség megállapítja hogy a törvény értelmezéséhez hülye, és minden el van sikálva!!!
Jankó123
Nem nagyon tolonganak hozzászólni a "szabadfarkú és társai Corp." tagjai!
:-)))
human
@eszegfu: Mert szerinted leadózta? Ha nem fogta fel, hogy ez neki jövedelem, akkor miért adózott volna utána? És lehet tudni, hogy milyen alapítványnak ajánlotta fel? Szerintem egyes alapítványok az ilyen milliók fogadására vannak kitalálva. A pártfinanszírozás része.
Aki Én
@human: 15:14 Neeem, nem hiszem, hogy ez pártfinanszírozás lenne. Akkor már jelezte volna a Csepreghy.
F_Viktor
Természetesen Eltolcsy elvtárs SEM adhat le egy igazságot tartalmazó vagyonnyilatkozatot...
Esetleg valaki elhiszi, hogy egy HR-es több, mint kétszeresét keresse havonta a főnöknél?
Aki Én
@Mézike: 15:22 Mondom:
,,Annyira tündérdrágabogárjószakemberahazáértküzdőlibsicéltáblaaranyember és még szép is, hogy minden forintot megérdemel, és minden feledékenysége megbocsájtva. De miért, az Altus jobb? Egyébként is mikor én az embereimnek, meg a Lexusom, meg a 10.000,-os csoki nyuszim, meg a találmányaim és a többi ami bennem annyira tökéletes..."
Valami ilyesmi.
Aki Én
@human: 15:32 Ez egy egy éves cikk. Azóta történtek még csodák.
Mézike
@Aki Én: Háááát igen...:-)
Nem hiszem el hogy ezt is lenyeli.
qxy
1x ű. Ha van pénze,mert van akkor jut az ügyvédnek is hogy.- Mossad szépen a nevem tisztára csak? nem kevés pénzt kapsz, dolgozz meg érte. és az ügyvédek, mert van köztük sok becsületes is aki szereti a pénzt,Mindent meg tesz hogy szent és sérthetetlen legyen a " pénztárca".Ennyi...Ezek? soha nem mennek sittre. Hány politikus bukott már meg és egyszer sem volt hogy,- A vissza szerzett pénzt azt a csekély milliókat, ide és oda lett be téve vagy valami.Vagyis, ha meg is van az csak azért lenne meg hogy a másik meg kapja.
Mézike
@Aki Én: Érti az, csak nem akarja megmondani. Akkor kezd el terelni, dicsekedni, ha nem ért egyet valamiben a fidesszel, és nem tud máshogy kibújni alóla.
Hofipisti
Ezért kapott az ügyészség 1 milliárd ruhapénzt?
Toby
Pollt pedig álljon a fa alatt lévő kisszékre, a többi az állami ítéletvégrehajtó dolga !
bakegya
Az egész magyar gazdaság olyan mint a magyar foci-saját kapura játszanak már több évtizede-és a főügyész ezeket mind bevédi-ezért fizetik.Vörösseggüek ezek ugyanúgy mint rühelke-és a többi akik a teknőst a cölöpön tartja.QUAESTORBÁNIA folytatja a lenyúlásait.
human
@qxy: Nem kell ide ügyvéd, ha van főügyészed.
De emlékezzünk meg a fővárosi ügyészről is, aki a Quaestor elnök védelmére kelt, mikor igyekezett elbagatelizálni, hogy átíratta a cégét egy volt elítéltre. Ezt a kis "nüanszot" az ügyészségnek hála nem lehet majd súlyosbító körülményként felhasználni a tárgyaláson.
qxy
Na ez ma Magyarország.sajnos.Annak van igaza akinek nincs igaza de pénze van
Mobil123
@nevemnick: És ha veszel sertéshúst!
mekkelek
És ezek "vezetik" az országot... de nyugi, még mindig lesz lejjebb.
ilos
Gréczynek csak az a fontos, hogy b@sztasson valakit. Ha Matolcsy egy összeget nem vett fel, akkor mit kell rajta bevallani? Vagy ez meghaladja Gréczy "tudatát"?
szandokan
@Aki Én: @Mézike: Vajon ha én ilyen kifogást tennék, elfogadná az adóhivatal? Nem hinném. Nem fogom megvédeni ezért.
verum
Én ezt nem hiszem el. Az ügyészség nem lehet ilyen, még ha magyar, akkor sem!
Abzug62
Érdekes, kedvenc trolljaink nem nyilatkoznak?! Van, ami már nekik is ciki?
Lepényleső
"A törvény nem ismerete,nem mentesít annak hatálya alól" A feudalizmusban,a hűbéri
rendszerben,a diktatúrában azonban másképp is lehet. Miért hagyjuk,hogy így legyen?
quo vadis
Szóval, ha csalok az adóbevallásomban, és utána azt mondom, nem volt szándékos, akkor minden rendben? Tessék mondani kedves ügyészség, hivatkozhatom esetleg az önök álláspontjára, ha a NAV ezért mégis büntetne? Vagy ahogy harragh mondta, ránk a törvény nem vonatkozik, azokat csak ezért hoztuk, hogy a sok paraszt betartsa, és befogja a pofáját.
bencemacska
@verum: Hogyan marasztalhatná el a főügyész a felesége jól tejelő főnökét!?
verum
@bencemacska: - ez igaz, de az indok csak nem lehet ennyire béna! Ez azt amit nem akarok elhinni!
human
@quo vadis: Sajnos a magyar jog nem ismeri a precedens ítélet fogalmát. Így lehet személyre szabott ítéleteket hozni, felmenteni és másik 9 millió embert ugyanazért a tettért büntetni.
bencemacska
@verum: Van egy elméletem.
Kiadták valamelyik gyakornoknak, hogy írjon egy dodonai indoklást, ha megfelel a célnak, véglegesítik ügyészként.
Ő megpróbálta, ilyenre sikerült. Ha a fellebbezéskor is (panasz benyújtása esetén) meg tudja védeni a védhetetlent, ügyész lesz belőle!
verum
@bencemacska: - akárhogy is van, siralmas.
Bárkinek adták ki, bárki veszi félvállról, bármennyire magabiztosak, hogy akármit megtehetnek következmény nélkül - azért valami színvonalat kellene tartani...
bencemacska
@verum: Te ki tudnál találni erre a tényállásra épeszű felmentést?!?!?!
verum
@bencemacska: - nem, de nem is vagyok jogász!
verum
@verum: - ennél még a felcsuti Mészáros kifogása is jobb volt, hogy "elfelejtette"...
bencemacska
@verum: Én sem vagyok jogász. Viszont a szocializmus építésében is akadtak feladatok, amikor azt mondták valamire, bizonyítsd be, hogy fehér, mikor mindenki látta, hogy fekete. Én találkoztam nagyon sok ilyen lehetetlen helyzettel!
verum
@bencemacska: - igen, de akkor azért adtak a látszatra. Még az előző kormány is valamelyest. De hogy most igaz legyen ilyen semminél is kevesebb, sőt nevetséges indok...?
Ha mégis, akkor sem hiszem, hogy nincs szakértelem, legfeljebb egekig érő pofátlanság és magabiztosság.
evacica
@verum: Minek? ez a hülye nép úgy is bevesz mindent!
bencemacska
@verum: Szerintem sem a szakértelem hiányzik, hanem az ügyészségen szigorú hierarchia van, követni kell a főnök utasítását!
Sokkal nehezebb egy értelmes embernek egy ilyen feladatot megírni, mint egy hülyének!
(Lehet, hogy már menesztették is a szerencsétlent,aki ilyen hülye kifogást talált! Szerintem nagy blama Eltolcsit lehülyézni írásban!)
verum
@bencemacska: - a gerinc nagy hiánycikk, a gerinc!
justhpeter
Polt Pot Legeslegfőbb Ügyésznek fel van adva a lecke.
1/ Mivel díjazza azt, aki ilyen gyorsan és ilyen hihetetlen mértékben lejáratta az ügyészi szervezetet ?
2/ Elfogadja, hogy Ő egy közröhej tárgyát képező szervezet félkegyelművé nyilvánított vezetője ?
3/ Mit fog tenni abban az első adócsalási ügyben, amikor az ország legbutább ügyvédje fogja az ügyészség vádemelésével kapcsolatban visszabüfizni ezt az indoklást ?

4/ Ha netán ráeszmél, hogy a vezetésével milyen mérhetetlen mélységbe sikerült lejuttatnia a szervezetet, hajlandó-e benyújtani a lemondását ?
Gonoszgólya
@Aki Én 15:31: Háháháháháháááááááá...
Aki Én
@ilos: 17:23 Ez is benne van a cikkben Törvény. Csodálkoztam volna ha nem szolgálsz felmentéssel?
Aki Én
@szandokan: 17:27 Ez szép tőled. De itt nem az adóhivatal a hunyó, hanem az ügyészség.
Egy törvényhozó törvénytelenségének elbírálása elrettentő kellene hogy legyen. Már csak a becsület kedvéért is. Ugyanakkor ha egy bliccelőt fognak, akkor akár négyen teperik le. Ez igazán szemléletesem mutatja, hogy nálunk igenis önkényuralom, rezsim működik. A csókosok kivétel nélkül minden esetben kivételes bánásmódban részesülnek. Legyen az osztogatás vagy fosztogatás. Ennek a piti ügynek a jelentése óriási, sokatmondó, jellemző és ijesztő. Gondolom Ilos sem kérdezne ekkora butaságot, ha egy ,,libsiről" lenne szó. Gondolom akkor rögtön értené még ő is, hogy ez mit jelent.
Cicamama55
Ha ezt képtelen Matolcsy tudata átfogni, vagyis a saját pénzügyeit képtelen átlátni, akkor az országunk pénzügyeinek irányítását nem lenne szabad rá bízni!
bence
@lópicigáspár: ! Na ! Azért remélem azt tudod , hogy ez rád nem vonatkozik csak rájuk ! Még időben szólok , hogy ahová ők valók ,oda nehogy Téged lökjenek be !
Vizual
Ugye volt a Lörincnek az elfeledett milliárdjai, most Matolcsi nem tudja mi van a számláin, mert nem kerül fizikai kapcsolatba vele. Most jön Orbán. Talán még mindig megvan az éveken át bevallott Opelje. cc. 100 ezerért.
Cicamama55
P Péter semmit nem ismer el, nem ismer be, s nem is mond le. Egy fából faragták ezeket a fideszes fiúkat. Külsőleg gyors kezelt fából, melyről a máz a környezeti viszonyok miatt mára már lekopott, s csak a szuvas, férges, odvas, korhadt alapanyag maradt meg. Az állaga viszont rohamosan romlik, lassan szétporlad...
lópicigáspár
@bence: Már értem! Doktori kell hozzá! Baxa meg, az nincs! :-(
nezelodo
Nahát, a másik kormányoknál voltak pofátlanul magas fizetések, ami mára az igazhitűeknél csak alamizsnának számít. Most a jövedelmeknél van új trend: nem volt tudatában mekkora a jövedelme. Hogy ez a hülye Simon, a szociknál nem tudta ezt a trükköt, mert simán megúszhatta volna, ha már a gázszerelő se vette észre a MET osztalékát a számláján. Most meg törvényesítette is a polpot.
ilos
@Aki Én: Azért, mert a cikkben valami benne van, az még semmit nem jelent. Főleg, ha a buzi Gréczit idézik. :)
Aki Én
@ilos: 22:26 Jaj ne... Nem mondhatjuk minden hírre, hogy hazugság. Napi több fideszes botrányt hallani, minden hazugság? Jaj ne, kérlek, ez már nagyon gyerekes.
Érvek és cáfolatok helyett nem lehet mindenre ráfogni, hogy liberális hazugság, uszítás, irigység, kitaláció...
szandokan
@Gonoszgólya: Ezért kár volt visszarepülnöd...
szandokan
@Aki Én: Az a baj, hogy egy rendőrnek is példát kellene mutatni, ehelyett úgy húzott el mellettem ma egy, hogy majdnem az árokban kötöttem ki. Egyébként a mentelmi jog is egy baromság szerintem, miért kell kivételezni valakivel csak azért, mert politikus?
Aki Én
@szandokan: 22:43 Na látod ez a baj. Egy ,,jelentéktelen" rendőr viselkedése kiakaszt, megjegyzed és még példálózol is vele, de a suttyó vezetőink aljas simlijei meg sem rendítenek. Hát hol van itt a párhuzam?
Talán neked is ajánlottam egy cikket, amiben nagyon jól összeszedték, hogy csak egy fél nap kiderült aljasságai normális országban forradalomhoz vezetne. Olyanokat tűrünk el, amit már régen nem szabadna. Sőt nem eltűrjük, de még önként meg is véditek. Ez szín tiszta nemzetárulás, bűn!!! Marhára nem akarjátok észrevenni, hogy ezek a ganék néhány mézesmadzag kivételével, hazahordják a közpénzt ami minket illet. orbán az első számú közSZOLGA, ti meg elaléltok tőle, mintha mind érte lennénk. Ezt még akkor sem érteném, ha hibátlanul tenné a dolgát.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Jozefina
Azt az ügyészt, aki ezt leírta egyszerűen falhoz kellene állítani!!!???
Anna Mária
@Aki Én: Dajnos sok olyan ember van, aki a hatalomban lévőktől - bárki is legyen az! - egyszerűen elalél, a mélységes tisztelet érzése önti el, egyetlen vágya, hogy közel kerülhessen, dörgölőzhessen hozzájuk.

A fejlett világban, a valóban demokratikus országokban ilyen nem létezik. Ott mindenki tisztában van vele, hogy a hatalom szolgálat, a hatalomban lévőknek azt a munkát kell elvégezniük, amit a választóik rábíztak. Ha ezt nem teszik, ha a hatalommal visszaélnek, akkor rövid úton repülnek.
szandokan
@Gonoszgólya: Te képtelen vagy a kulturált megnyilvánulásra? Pedig ma még el sem fáradhattál nagyon, nem hiszem, hogy a rossz időben lehetett ma közmunkán a füvet nyírni...
szandokan
@Anna Mária: Neked kellene már végre valakihez odadörgölőznöd, mert szerintem ez a fő problémád:-)
Anna Mária
@szandokan: 23:22

Tőled idézek: "Te képtelen vagy a kulturált megnyilvánulásra?"
szandokan
@Anna Mária: Tanulok tőled. Tulajdonképpen te vagy az egyik olyan ember, aki miatt én is képes voltam egy bizonyos szint alá menni. Restellem egyébként nagyon, de ez van.
Anna Mária
@szandokan: Egy felnőtt ember saját maga felelős a szavaiért, soha nem valaki más.
Restellheted is, ha megpróbálsz mást felelőssé tenni a saját disznóságaidért.
szandokan
@Anna Mária: Nem vagyok rasszista, de azt hiszem, te nem úsznád meg végül...:-))
Anna Mária
@szandokan: De, rasszista vagy.
Csak nem vagy hajlandó tudomást venni róla.
Fradigege
Az ilyenek miatt szoktak kitörni a véres polgárháborúk. Persze ez egy egyszerű eset. Minek ezzel foglalkozni? Foglalkozzon mindenki a saját problémájával. Én csak kiegyenesítem a kaszát. A baltámat felhoztam a pincéből. Jól vagyok. Az égre tekintek, és várom a parancsot. Nem bízok a genetikai hulladékokban. Nem bízok a kócosszeműben.
szandokan
@Anna Mária: Te pedig zavarodott vagy, csak eddig még nem ismerted be magadnak, de talán a környezeted egyszer felhívja rá a figyelmedet.
Fradigege
@szandokan: Állítsátok le magatokat. Okos enged, szamár szenved, Addig nyújtozkodunk, amíg a takarónk ér. Hülyékből kurva sok van. @Anna Mária: Gondoljunk Bora Borára.
Desischado
Kétszer is elolvastam, mert nem hittem a szememnek. ezt is lehet?! Szóval nincs kapcsolata a pénzzel, ergo, nincs tudatában annak, hogy mit csinált a pénzzel, akkor nem is baj, ha nem vallja be?! Engem ugyanezért úgy megbüntetnének, hogy pislogni sem lenne időm! És ha hülye, amiről most már hivatalos papír is van, ha jól értettem, - akkor AKKOR HOGY A FÉSZKES FENÉBEN LEHET A NEMZETI BANK ELNÖKE?!?!?! A polt ezt is elsikálja, mi?! Tényleg ideje enne már a lápavasakat felállítani!
aremy
@Jankó123: menzára mentek oszt tele szájjal és kézzel nem lehet írogatni.
Zsoltika Pék
@Hofipisti: Ja, egyébként nem tellik nekik a szerény jövedelmükből 650e -1,2 M !
Logogrif
A nagyon nemtisztelt "ibolyák" most adtak ki egy olyan minősítést,amit a legrosszab indulatú politikus sem tudna megfogalmazni! - Nemo nascitur doctus,sed fit...
kukac50
Matolcsyt leminősítették rendesen,Orbán leválthatná,mert ilyen elmebeteg nem lehet a Nemzeti bank vezetője.
Példamutató bevallással példamutató életmóddal kellene élni az ilyen fejeseknek!
Azt látja a szegény réteg,hogy ezek hazudnak lopnak csalnak,és rájuk nem vonatkoznak a törvények. A kisember ha nem jó adja be az adóbevallását azt nagyon keményen büntetik
akik milliárdokat milliókat nem vallanak be azokat meg mentegetik.
Nem ér a Magyar igazságszolgáltatás munkája egy kalap szart!
eszegfu
@human: 15:14 Olyasmit olvastam, hogy a "kifizető" (alapitvány) levonta az adókat, neki már csak be kellett vallania. Akinek, vagy akiknek adta, arról nem nyilatkozott. Én a biróság helyében bekértem volna a magánszámlájának a kivonatát, mert ebből lehetett volna látni, hogy először megkapta a pénzt munkabérként, majd továbbutalta, ekkor már virtuálisan "fizikai kapcsolata" is volt a pénzzel!! Ha ez nem látszik, akkor a kifizető egyenesen utalta a pénzt a civil szervezetnek. Ezektől függetlenül, a dijazásának elszámolásáról köteles a kifizető 1 példányt átvetetni a "dolgozóval" (ha nincs aláirva, bünteti a Nav és a munkaügyi felügyelet!), vagyis nem lehet csak ugy "elfelejteni"...szerintem.
lópicigáspár
@szandokan: Tudomásul kell venned, hogy itt mindenki rasszista, aki más véleményen van... Én időközben náci is lettem! :-)
eszegfu
@Aki Én: 15:19 Valóban, már szólt volna az óvónéninek!
human
@kukac50: Ahogy mondod. Sőt lenézik aki tisztességesen akar dolgozni és adózni.
Anna Mária
@lópicigáspár: Nem olyan vicces ám, hogy tele van az ország rasszistákkal, akik még azt sem tudják, hogy azok.
lópicigáspár
@Anna Mária: A látens idiótákról meg ne is beszéljünk!
human
@Aki Én: A cikkben leírtakkal elvben egyet értek. Az a baj, hogy a szavazópolgárok nagy része a rövid, egyszerű kijelentéseket érti csak meg. Két szó: Matolcsy bolond. Ezzel több ember szólítható meg, mint azzal, hogy ilyen-olyan jogszabály szerint eltitkolta jövedelmét és a törvény nem ismerete nem mentesít annak hatálya alól. Ez már túl bonyolult, nem átlátható sok ember számára. Orbánék ezért is próbálják az iskoláztatottságot csökkenteni az országban.
Aki Én
@human: 10:33 Ezért van az, hogy a Simon 100 millióját megértik, a kormányközeli milliárdokat nem. Működik.
human
@Aki Én: Ilyen sehonnan előkerült milliók vannak bőven a fideszben is, csak a vagyonosodást vizsgáló bizottság vezetője kdnp-s, aki szépen elkaszálja az ügyeket. A főügyész szintén keresztbe tesz a vizsgálatoknak. Pintér annak idején megmondta Goodfriendnek, hogy a korrupciónál nagyobb veszélyt jelent az országra az, ha beszélnek róla.
Abzug62
@szandokan: Mi van, maga a bértollnokságon kívül a közmunkásokkal is seftel? Alacsony a párttagsági könyvének a sorszáma?
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Gonoszgólya
@Fradigege: "Okos enged, szamár szenved"
Na ez egy nagy hülyeség. A "szamár" nem szenved, neki ez a jó, ebben él.
Az "okos" pedig kénytelen feladni mindent -már az ilyen elavult szemléletet tükröző szólás miatt is-, és meghasonulva a saját igazsága , valamit a józan ész tudatában, és kénytelen epét okádva átengedni a világot a hülyéknek.
HÁT NEM!
A szellemi tirpákok, kritika nélküli seggnyalók, mindenkin átgázoló seggfejek, és a saját fensőbbségük tudatába beleszerelmesedett kis porbafingó "hűdefaszagyerekvagyok" fideszista barmokat CSAK a saját szintjükön lehet kezelni.
És ez az a szint amit még felfognak. Itt tudsz kommunikálni velük.
Ha hagyod a "szamarakat" , előbb-utóbb még az életed is elveszik.
Öngyilkos akarsz lenni?
Ha nem, tégy ellene. Irtsd a "szamarakat"!
Aki Én
@Fradigege: ,,Foglalkozzon mindenki a saját problémájával."
Az kinek a problémája, hogy van egy korrupt, hazug kormányunk, és egy őket kiszolgálni hivatott ügyészségünk?
JAJMÁR
Ez az ember pedig - aki éppen az MNB elnöke - nemzetgazdasági miniszter is volt, nincs tisztában az adózási jogszabályokkal? Amelyeket talán éppen hozott?
Nos, ha az átlagpolgárra igaz ez "a törvény nem tudása nem mentesít a felelősség alól..." akkor mindenkire igaz, még azokra is, akik a törvényeket hozzák! Ők pedig mindig vállalják a felelősséget, megmondta Ovi! Lássuk!
Anna Mária
@Gonoszgólya: Teljesen igazad van.
Ezeket szó nélkül hagyni egyenlő a lassú öngyilkossággal.
eszegfu
@human: 10:33 Azt hiszem Tiéd a piros pont! Teljesen igazad van: egyszerü tőmondatoknál többel nem is tudnak mit kezdeni. Ebben rejlik a Fidesz kommunikáció ilyen "elsöprő sikere" is.
human
@eszegfu: Régebben én is az mellett voltam, hogy ne alkalmazzuk a fidesz eszközeit, mert akkor mivel vagyunk különben. Azt is mondtam, hogy csak demokratikus úton szabad elkergetni őket. Kezdem ezt feladni. Ha az ő kezében sörétes van, akkor ellene karddal harcolni nem tisztességes, hanem őrültség.
eszegfu
@human: 12:47 1-1 történet kapcsán néha én is azt gondolom: feladom. De esetleg órák, vagy napok mulva ujra "belendülök", és akkor megint inkább a tisztesség mellett döntök...pontosan ugy, ahogy még jó pár ember is ezt teszi...és remélem egyre többen.
Anna Mária
@JAJMÁR: Amíg arra várunk, hogy ezek közül bármelyik is bármiért felelősséget vállaljon, kinő a hosszú-hosszú ősz szakállunk.
human
@eszegfu: Ha megfelelő szellemi szinten lenne az ország (a politikusokkal együtt), akkor nem kérdés, hogy a demokratikus út célhoz vezetne.
JAJMÁR
@Anna Mária: 13:00 Igen, és erre itt az újabb bizonyíték.
Igaza van a Humánnak, rövid, ütős kulcsszavakkal kellene rámutatni a hazugságaikra, és kioltani őket.
Meg kellene próbálni legalább.
Anna Mária
@JAJMÁR: Réges-rég ezt kellene csinálni, nem széplelkűsködni meg arisztokratikusan fintorogni. Igen, undorítóak és büdösek, de valakinek el kell takarítani őket, el kell végezni a piszkos munkát.
Hofipisti
Van ma még Magyarországon olyan adófizetésre kötelezett, aki még emlékszik az adóalapjára, netán arra is, hogy neki ilyen kötelezettsége lenne? Itt a megoldás minden adócsaló számára, autentikusabb helyről, mint az ügyészség, nem is jöhetett volna!
Hajrá Magyarország! hajrá magyarok!
Anna Mária
@human: Ha az ország lakosságának túlnyomó többsége elfogadható szellemi szinten lenne, akkor eleve nem történhetett volna meg, hogy ilyen szintű politikusokat emeljenek hatalomba. A butaság győzött. Ezen kell változtatni.
JAJMÁR
@Anna Mária: 13:13 Remélem olvasnak minket valakik, akik ezt meg is tudják tenni.
eszegfu
@JAJMÁR: @Anna Mária: Igazatok van! Én nem vagyok képes röviden, találóan megfogalmazni mit is gondolok --- na persze senki sem kért meg rá -- inkább Noénál kezdem el a magyarázatomat, hátha onnan "levezetve" megértetem másokkal.
Anna Mária
@eszegfu: Nagyon is jók a magyarázataid, én legalábbis sokat profitálok belőlük!
JAJMÁR
@eszegfu: 13:26 Mert mi mindig meg akarjuk értetni, - de csúnya dolog - nem az értelemre, hanem az érzelemre kell hatni! Ez van, ez Mo. :(
eszegfu
@JAJMÁR: Tényleg ugy van ahogy irtad! Remélem azért eljön az "értelem" ideje is...
bencemacska
Mondta kuszaszem már azt is, csak a felesége tudja, hogy ő tagja-e magánnyugdíj pénztárnak.
Szerintem már akkor "le kellett volna szakadni az égnek"! E helyett mosolyogtunk rajta egyet és hagytuk, hogy tovább vezessenek az orrunknál fogva! (Akkor még Nemzetgazdasági miniszter volt!)
sokanvagyunk
Ha igaz amit idézetekkel megtűzdelve a cikkben írnak, akkor én azt állítom, tudathasadásosnak kell lenni annak, aki ügyészként megállapítja hogy a feljelentésben ugyan az állítás igaz ("bűncselekmény"), majd védőügyvédként lép fel, aztán bíróként dönt, mert orvosszakértőként megállapította hogy "tudata alkalmatlan" a delikvensnek :)
human
@eszegfu: Ahhoz fel kell nevelni egy értelmes társadalmat. Ez Orbán érdekeivel ellentétes, mert ő munkaalapú (dolgozol oszt eszel) társadalmat akar.
Anna Mária
@sokanvagyunk: Vagy talán egyszerűen csak nem független. :)
human
@sokanvagyunk: Ibolya Tibor a fővárosi főügyész is a védő szerepét töltötte be mikor elkezdte magyarázni, hogy a Quaestor vezérének milyen nemzetközi jogai vannak, mert utána nézett. Az más kérdés, hogy minden jogban dolgozó tudja, hogy a gyakorlat 90%-ban más.
De itt a főügyész "védő beszéde" a bankárbotrányban:
www.atv.hu/videok/video-20150331-ibolya-tibor-eb
eszegfu
@human: 14:35 Valóban fel kellene nevelni! Jelenleg nincs semmilyen "ráhatásunk" az oktatáspolitikára sem...igy azt gondolom az ehhez hasonló fórumokon és otthon a családban kellene megtenni az első lépéseket...jobb ötletem nincs.
Aki Én
@eszegfu: 12:50
A ponty először, a remény hal meg utoljára... :)
Anna Mária
@human: Most azok, akiknek igényük van rá, hogy a gyerekeiket értelmes emberré neveljék, hosszú, tömött sorokban húznak nyugatra a közoktatás állapota miatt. Kibekkelték az iskolaévet, bizonyítvány a zsebben és pá.
Aki Én
@Anna Mária: 14:48 Iszonyatos és beláthatatlan következményei lehetnek annak, hogy százezrével mennek el az országból. Ráadásul leginkább az aktív 25-40 közötti korosztály. Ráadásul többnyire tanult, értelmiségi réteg. Mondhatni, hogy többnyire nem a kormányszimpatizánsok mennek el, hanem akiknek tele lett a hócipőjük a rendszerrel, és nem is látnak reményt a pozitív változásra. Attól tartok, még sokakban érlelődik a dolog.
Anna Mária
@Aki Én: Mi, a szűk család összesen 17-en vagyunk. Hét magasan képzett diplomás: öt felnőtt gyerek és a szülők, meg a tíz unoka.
Azt képzeltük, hogy öreg korunkban majd békésen éldegélünk a hazánkban. Hááhááháá! Micsoda naivitás!
bence
@Desischado: ! Már ha állnának is késő lenne !!!
bence
@lópicigáspár: ! Azért ne aggódj ! Venni , mint közülük sokan , Te is tudnál ! Egyébként azzal együtt sincs fele annyi eszük se mint nekünk ! Nyomkodni a gombokat még a macskád is tudná !
szandokan
@Anna Mária: Akkor el lehet innen menni, nagyon egyszerű a megoldás, főleg három állampolgársággal...Nocsak, kitört belőled is a dicsekvő kényszer? Hét magasan képzett diplomás:-))
szandokan
@bakegya: Megállt az órád, vagy mézet ettél? :-)
Anna Mária
@szandokan: Nem dicsekvés, tény.
Nagyon sokan mentünk-megyünk és menni fogunk, ami óriási érvágás az országnak.
Láthatod: már alig van orvos, ápoló. A többiek hiányát is hamarosan meg fogjátok érezni, a Balatonnál már nem találni takarítót sem.
Persze örvendezhettek ostobán, hogy elmennek azok, akik nem értenek veletek egyet. Tapsikolhattok, hogy győztetek, sikerült kiűznötök azokat, akiket az ellenségeiteknek gondoltok, akiket megveszekedetten gyűlöltök.
De hogy magatok mire mentek, azt már most is jól lehet látni.
Semmire.
szandokan
@Anna Mária: Ne legyél annyira beképzelt, mert van egy számítógéped, és lopod hozzá a netet...Én csak most értem haza nem régen, felnéztem ide egy kicsit, és látom ám, hogy tegnap este óta folyamatosan itt lógsz. Hogy egy komoly, külföldi munkával állandóan teli, magasan képzett diplomásnak mennyi ideje van:-))
Anna Mária
@szandokan: Ne írj olyasmit, ami nem igaz.
Mikor például ingerenciád támad, hogy leírd: "lopod hozzá a netet", akkor állj meg egy pillanatra, kérdezd meg magadtól, hogy ezt most vajon tudom-e bizonyítani, vagy pedig csak képzelem. Rögtön kiderül a saját magad számára, hogy le szabad-e írnod a dolgot anélkül, hogy hazudozás miatt nevetségessé fogsz-e válni.
Fordítok egy könyvet, és közben, pihenésképpen kommenteket írok - remélem, segítettem a nagy rejtélyt megfejteni.
szandokan
@Anna Mária: Aha. Pihenésképpen lényegében minden kommentre azonnal reagálva...Mond, mégis kit akarsz hülyének nézni? Vagy ez megéri neked, mert más szórakozásod nincs? Az sem baj, csak akkor ne másokat akarj folyton kioktatni a nagyszerűségedről, mert ha én dicsekszem, akkor te azt megtriplázod erősen.
szandokan
@Anna Mária: Még valami: Ma a németeknek terveztem egy fröccsöntő gépet, és egyáltalán nem volt időm arra, hogy akár fel is nézzek ezidáig. Ezen azért nem ártana elgondolkodnod egy cseppet. A könyvfordítás sem teszi lehető a percenkénti kommentelést, mivel van könyvfordító barátom.
mate03
@Aki Én: !Egy kis tudatmódosítót,nem, ártana szednie!
Anna Mária
@szandokan: Nekem ilyen a munkamódszerem. Jobban tudok koncentrálni, ha közben pihenésképpen bulvársajtót olvasok és néhány értelmes, de sajnos túlnyomórészt idióta alakkal váltok szót. Más fordítás például közben sakkozik.

Teljesen mindegy egyébként, hogy miként próbálsz piszkólódni: tudod, ez itt nem a valóság. Nem tudsz bántani, nem tudsz a földbe döngölni, még meg sem üthetsz, hiába minden. Bármit írsz: az csak téged jellemez, de semmi nem változik tőle.
Aki Én
@szandokan: NAgyon nem érzed annak súlyát, hogy az értelmesebb réteg hagyja el az országot százezrével. Azt sem, hogy miért. Sőt, te ennek még drukkolsz is. Ha lenne egy csepp eszed, akkor értenéd ennek jelentését és következményeit.
szandokan
@Aki Én: Most akkor te is Anna Mari vagy? Mert ezt neki írtam, és nem az értelmes embereknek. Jelenleg van 4 jelöltem a posztra, de biztosat majd csak a végén.
kkalman
@verum: tegnap, 19:08 A színvonal a bányászbéka segge alatt 100 méterrel. De az is lehet, hogy ezerrel.
kkalman
@Desischado: tegnap, 01:18 A lámpavasak már állnak, csak a kender kellene rájuk.
prime777
@Aki Én: Szerintem az van a Szandokán-nal,hogy ő jól el van most is itthon.
Jól megy neki anyagilag és szerintem azelőtt is jól ment.Ráadásul a Fidesz alatt kevesebb az adó is és neki még jobban bejött ez a mostani garnitúra.Nem akad fent olyan dolgokon,hogy mi van Matolcsy-val.Mert nem érdekli.Lehet ideje sincsen erre meg amúgy sem.De neki a Fidesz jó már csak az adózás miatt is.Nem tudom,nem ismerem az embert.Viszont a fanok úgy lehetnek,hogy csak a balosokat vissza ne.Jó ez így.No ebbe a szemléletmódba leledzik az ország és megy szépen tönkre egy csomó ember.A másik pedig valóban felháborító,hogy munka nélkül ezek az emberek 100X jobban élnek mint akinek munkát kell végeznie reggeltől-estig.Igazából engem már nem érdekel ez az egész.A magyarok nagy része ilyen.Megalkuvó,haszonleső,kétszínű stb stb.Kizárólag anyagi érdekek és előnyök mozgatják.Ezek azért lehetnek még mindig hatalmon.
Majd ennek a brancsnak is vége lesz egyszer és akkor örökre eltűnik ez az álnemzeti szemétkupac ami most van.Mert ez minden csak nem nemzeti.Azért tud egy ilyen kormány hatalmon lenni mert a nép is olyan.
kkalman
@JAJMÁR: tegnap, 12:22 Hosszú életű leszel, ha ezt látni akarod.
szandokan
@prime777: Több igazság is van abban, amit leírtál. Valóban nem függtem soha a kormányoktól, és azt sem tagadom, a Fidesz alatt ez csak még jobb lett, habár felőlem visszajöhetne a többkulcsos adó is. Az ilyen Matolcsy ügyek meg valóban nem érdekelnek, mert nem érek rá az ilyen dolgokkal foglalkozni, a saját dolgomat végzem helyette. Szerintem meg éppen az az emberek zömének a baja, hogy minden mással foglalkoznak, csak a saját dolgaikkal nem.
eszegfu
@szandokan: 19:36 Ugyan nem velem beszélgetsz...de most "kivételesen" nincs igazad! Én is számitógép használatával végzek szellemi munkát itthon és hidd el "pihenésképpen" nézek meg 1-1 hirt és a kommenteket.
bakegya
@prime777: sajnálom ,hogy nem folytattátok a beszélgetést-talán még több"nagyformátumu saját lábon állásáról"is tájékoztatást kaptunk volna,az itt már lezavart személyes lebaxásokon túl is.
human
@szandokan: Orbán is ezt akarja. Mindenki dolgozzon és ne foglalkozzon a közélettel. Így nyugodtan hizlalja a haverok cégét közpénzből és ezzel a piaci verseny ellen dolgozik. Ha nem lennének emberek akiket érdekel a közélet, akkor itt rég nem lenne demokrácia.
De Pintér Sándor is megmondta, hogy nem a korrupció okozza a legnagyobb kárt, hanem ha beszélnek róla.
bakegya
@verum: ha megengeded befejezném az általad megfogalmazott mondatod,"az államszinten folytatott bűnelkövetés során."!!!Magyarul kormányszinten.
eszegfu
@szandokan: 1:31 Az nem igaz, hogy Te csak a "saját dolgoddal" törődsz és nem foglalkozol minden mással, továbbá, hogy az emberek zömének is ez a baja. Ez is egy közösségi oldal és itt Te is olvasod és irod a kommenteket...igy ez szerintem ellentmondó...
Aki Én
@szandokan: 01:31 Mondod ezt úgy, hogy folyton itt lógsz és kommentelsz. Nem érdekel, mi? Tudod te mi lenne itt, ha senki nem foglalkozna a kormány aljasságaival? Sajnos inkább keveset foglalkozunk vele. Az ellenzék dolga lenne ezeket ordítani 24 órában.
Aki Én
@prime777: 00:32 Részben igazat adok. A Szandi viszont egy külön műfaj. Neki személyiség problémái vannak, és nagyon naiv.
Aki Én
@szandokan: Értem. Tehát a Matolcsy és társai féle gengszterkedés nem érdekel, de akit igen és szót is emel ellene, azt leugatod, az már érdekel.
JAJMÁR
@kkalman: 00:39 Ilyen ellenzék mellett, igen! :)
prime777
@Aki Én: "Értem. Tehát a Matolcsy és társai féle gengszterkedés nem érdekel, de akit igen és szót is emel ellene, azt leugatod, az már érdekel."
Nem nekem írtad ezt de ha nem baj megválaszolnék rá.
Teljesen felesleges,hogy érdekel vagy nem.Vagy,hogy jártatjuk itt a szánkat.Eddig azt láthatjuk,hogy pont semmi értelme.
Amit akarnak azt úgy is megtesznek,mert megtehetik.Ennyi.
Maximum felidegeli az ember magát.
A másik meg,hogy ezeket a nagyszerű cselekedeteket és embereket még mindig támogatja és tapsol hozzá 1,5 - 2 millió magyar.
Én azért mondtam,hogy tök felesleges a kommentelgetés. :)
De persze az se hátránya ha van.De csak csepp a tengerben ez,sajnos.
Aki Én
@prime777: 12:28 Részben igaz. Viszont semmiképp nem az a megoldás, hogy szó nélkül tűrjük ha a szánkba szarnak. Minden eszközzel harcolnak az ilyen fórumok ellen is, mert tudják, hogy az informált emberek és a népharag pillanatok alatt képes lebontani az ilyeneket. Legalább engedtessék meg, hogy a felgyülemlett dühöt ilyen formában kiadjuk. Ennél komolyabb lépéseket tenni nem a mi (nép) feladatunk lenne, de ha nincs más még az is eljöhet. Láttunk már ilyet a történelemben. Sajnos beteg országnak beteg az ellenzéke is.
Egyébként cseppet sem mondanám feleslegesnek a kommentelgetést. Ez egyfajta beszélgetés, információ áramlás. Igenis fontos tudni, hogy mi jár az emberek fejében. Ha ennyit sem hőbörögnénk, akkor ezek már személyesen jönnének az értékeinkért. Ha hátradőlünk, az egyenlő az öngyilkossággal. Tudom sokat nem ér, mert ezek olyan gátlástalanok pofátlanok, hazugok, hogy az egészen döbbenetes. Ha valamit nem bírok, az az igazságtalanság és aljasság és az ostobaság. Ezek együtt képesek egy nemzetet tönkre tenni. Nagy baj, mikor valakinek csak a rafkóhoz, aljassághoz van esze. Nem az a megoldás, hogy kényszerből elmenekülünk a saját hazánkból egy maréknyi aljas, bűnöző miatt. Sajnos egyszer elszakad a cérna.
bencemacska
@Aki Én: ma, 12:42

Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ma az internetes kommentelés átvette a falusi kispadok funkcióját!
Valamikor a dolgozó emberek munka után, vagy ünnepnapokon a házak előtti kispadokon beszélték meg a falu dolgait, mi meg itt (személytelenül) beszéljük meg az ország dolgait.
Az nem a mi felelősségünk - de a mi bajunk - hogy sokkal több a dühöngeni való, mint a dicsérni való dolog!!!
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@bakegya: Te szegény gyermeteg lélek:-))
szandokan
@eszegfu: Az rendben van, de te nem is vagy itt jóformán félóránként a nap 24 órájában...
szandokan
@Aki Én: Folyton? Nézd meg az átlag időpontjaimat. Nappal általában egy-kettő, és ilyenkor támadok csak éjfél felé. Hozzám képes Mariska egy robot. Remélhetőleg nem te vagy a másik neve a négyből...
m.macskosz
200.
Jó éjt Mindenkinek,
nekem holnap korán csörög a vekker,
mert nem KERESKEDŐ vagyok. :)
nyanya001
@m.macskosz: Jó éjt, jó pihenést ! :)
human
@szandokan: Álságos ahogy próbálod oltani az embereket, hogy senki ne foglalkozzon a napi eseményekkel és inkább menjen dolgozni közben te minden nap itt vagy. Márpedig ha minden nap itt vagy, akkor pont te is foglalkozol az eseményekkel, akkor a többiek miért ne tegyék? Ja, hogy a Orbánnak az kedvez, ha minél többen maradnak távol a szavazásoktól, minél többen fordulnak el a közélettől! Persze, hisz a fidesz mögött ott állnak a már milliárdossá vált rokonok, haverok és öntik a pénzt a kampányokba, tehát a sajátjaikat tudják mozgósítani.
karma1
@szandokan: Extrudert csinalsz? Hany grammosat? EGY NAP ALATT??? (Ma egy froccsonto gepet tervezek)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.