Nagy tételben vásároltak fel az MNB alapítványai olyan könyveket, amelyeknek a kiadását is ők finanszírozták – írja a Népszabadság. Érdekesség, hogy a könyvek szerzői kuratóriumi tagok, mint például maga Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A Népszabadság értesülései szerint, összesen 2500 példányt vásárolt a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Matolcsy György jegybankelnök a Heti Válaszban 2002 és 2013 között megjelent írásainak válogatásából.

A testület a közzétett jegyzőkönyvek szerint előbb 2014 júliusában rendelt ötszáz példányt 4 millió 170 ezer forintért – vagyis nagyjából 8340 forintért darabonként –, majd szeptemberben újabb kétezer példányt vásárolt nagyjából tízmillió forintért azzal a céllal, hogy a kiadványokat átadja felsőoktatási intézményeknek, továbbá hogy bővítse saját referenciakönyvtárát. Ekkor a darabonkénti ár már csak ötezer forint volt.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
1 év múlva a Lenin összessel egy polcon lesz, még olyan se lesz aki időnként leporolja))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
1 év múlva a Lenin összessel egy polcon lesz, még olyan se lesz aki időnként leporolja))))))))))
vonotok
Azért ezeket a mocskokat jó beszívtuk.
nevemnick
Olcsóbb lett volna, ha az érdeklődőknek Word formátumban nyomtatta volna ki. ( kb 10-15 példányban.)

:)
justhpeter
@nevemnick: Nagyon optimista vagy, ezt 15-en biztos nem olvasták.
nusika
Nézem a híradót, látom Matolcsyt, csak azt nem értem, hogy ez az ember még szabadon van!!Ez az ember nem csak csaló, de még gyógyításra is szorul ! Szomorú, hogy ilyen emberekre bízzuk az országunkat ! Meddig ...???
nyanya001
@papa.49: Azt legalább elolvasták ha másért nem mert kötelező volt.
Ez is kötelező lesz rövidesen.
De azért rohadt volna meg 2 napos korába ez a rohadt gengszter!
sgyuri2003
Eltolcsynak erre áll a cerka. Otthon a róla szóló könyvektől roskadoznak a polcok. És ha nem látja senki hangosan dicséri magát: "Én vagyok a zseniális közgazdász, egy isten vagyok , szép és okos vagyok".
Ne aggódj Gyurka a kóterban kétajtós szekrény méretű kan-cigányok fognak kényeztetni. Rá sem kell rántanod.
cs.n.
"Tekereg a kígyó, a farkába harap"
Véletlen lehetett, nyilván csak szakmai szempontok számítottak.
papa.49
@nyanya001: Szánom bánom de bevallom inkább a halál DE AKKOR SE OLVASOK XARTOLCSYT)))))))))))))
papa.49
@nyanya001: Kösz, akkor már ketten vagyunk...Tudod a gátszakadás is az első egy,két vízcseppel kezdődik!!!
volvós
Ezért - normális demokráciában - kötél általi halálbüntetés jár
Remélem, még megélem ezt a gyönyörü pillanatot...
papa.49
@volvós: Én is szeretném látni amint himbálódzik a kötélen...
Gemüs52
Büntetés :Mindet el kell olvasnia szóról-szóra!
kkalman
Nagyon jó könyv lehet, ha csámpás szem maga vásárolja fel a könyvét az alapítványain keresztül. Mennyi lóvét kapok, ha elolvasomM
koszpeko
Emlékeztek a Dzsentlemanus filmre?
Ez a vita jutott eszembe belőle.

www.youtube.com/watch?v=nvvkVOZU_Ik
Desischado
@papa.49: Én is csatlakoznék, ha nem baj! Imádok olvasni, de erre nem vagyok kiváncsi!

Erre lehet elszórni a közpénzt! Szerintem ennek a köztörvényes bűnözőnek sem ártana ellátogatni Grazba, hátha ki tudnák kúrálni a megalomániájából!
karma1
@papa.49: Papuska, a Lenin osszest nem kell porolni, mert az van az agy laba helyett az alatamasztasra, ott meg nem annyira porosodik...:o)))
Hellcat
Az már aztán a szégyen bazdmeg ha felvásároltatta a saját könyvét :D
eugen4402
Elméláztam egy percre: Matolcsy alapítványai vásárolták fel Matolcsy könyveit..?
Ennél nagyobb szégyen is érhette volna, ha még ők se veszik meg, mert őket se érdekli. Igaz, nem is olvasásra valók, hanem eladásra...
lampa laz
Agyrém amit ez a féreg megengedhet magának. Ez a ppöttyös valagú olyan élvezettel pancsol sajátjaként a közpénzben, mint béka a mocsárban.
felnőttem kissé
kicsi a fizetése nem tellik belőle könyvre sem?
Jozefina
MIndaddig megteheti, amíg orbán hagyja neki. És miután valószínűleg orbán család maffia is kap némi csúsztatott pénzt az alapítványokon keresztül ezért hallgat!!! Egyenlőre!!! Majd az elszámoltatáskor remélhetőleg beszélni is fog!!!
WF
Lassan tényleg kezdünk Abszurdisztánná válni. A hatalmon levőknek minimális erkölcsi érzékük sincs, viszont kötelezővé teszik az erkölcstant. Röhej! Már az eleink is megmondták, hogy fejétől bűzlik a hal. Ha a díszes politikai elit teljes nyilvánosság előtt sz@rik az erkölcsre, mit várnak attól a generációtól, akinek erkölcstan vagy hittan órán papolnak, miközben azt látják, hogy büntetlenül lehet szétlopni az országot? És mi birka magyarok csak tűrjük, ahelyett, hogy elzavarnánk őket a francba.
Törölt felhasználó
Gondolom beszerzési áron vette meg saját magától a köcsög és nem keresett rajta. Miért is gondolom ezt, hiszen Orbán vakon bizik benne.
eugen4402
@WF: Érdekes kérdést dobtál fel: pont a mai hatalom tette kötelezővé az erkölcstan oktatását..? Valaki biztosan tudja a választ, én csak tippelni tudok:
ami kötelező, azt az átlagos gyerekek nem veszik igazán komolyan. Amit tiltanak, arra van igazán kereslet, az a menő, aki a tilosban kóborol. Ember-gyerekek régen ilyenek voltak, attól félek, ezen a digitális világkép dominanciája sem tudott változtatni...
papa.49
@Desischado: Gyere, szükség lesz mindenkire, mert ennek végét kell vetni, ha nem akarunk éhen halni a saját országunkban...Ezeket ,,gyógyítani,, már csak kötéllel, vagy géppisztollyal lehet, ezek ,,dúvadak,, amiket kiszoktak írtani
szaboria1
Tegnap este eset le a tantusz miért így lett eladva ez a sok könyv mert így Matolcsi megkapja a szerzői jogdíjat is.
papa.49
@karma1: Ez is jó megoldás de én nem tenném a fejem alá még a közelébe se mert még megbetegszek tőle))))))))))))
eszegfu
Nyilván ez is olyan lesz, mint az Alkotmányunk, amit az érettségiző diákok kaptak meg...ez meg Matolcsy "növendékeire" vár, ha elvégzik az iskoláját...Erre már nincsenek is elfogadható szavaim!!!:(((
szaboria1
@papa.49: Érdekes de már azt nem akarja megmondani az alapítvány kinek is ajándékozott belőle.
A kisördög most bennem van mi van ha nem is lett annyi könyv kinyomtatva és nem is sok van belőle.
papa.49
@szaboria1: Kétségeim nekem is vannak nyomtattak pár százat mondtak 2500, a különbözet már át is alakult ,,magánvagyonná,, szokás szerint!!!
eszegfu
@szaboria1: "Utánnyomásra" hajt, ezzel a 40 % jogdijra is -- csak kiegészitem gondolatmentedet...
zöldszem
Ezek után van olyan aki a Fideszre szavaz, és azt mondja azért, mert ezek becsületesek?
szaboria1
@eszegfu: Igazad lehet deúgy rémlik már 2500 eladott után is jár.
papa.49
@zöldszem: Van legyél nyugodt, ismerek olyat akinek elvették pár éve a roki besorolását de MARADT VÉRES SZÁJÚ FÜTYISZES, ÚGY SZIDJA A MAI ELLENZÉKET, ÉS MAGASZTALJA EZEKET A GYÖKEREKET, hogy azt elképzelni se tudod!!!
Na jó az ellenzékkel én se vagyok kicsit se elégedett!!!
zöldszem
@papa.49: Egy vér Fideszes, még, az anyjuk kivégzését is megtapsolná, csak Viktor legyen a hóhér!
eszegfu
@szaboria1: Ez is benne van a "pakliban"! Mert ugye az "alkotó" és a kiadó közötti szerződés részleteit sem tudjuk?!
WF
@eugen4402: Természetesen ez a rezsim indíttatta el a kötelező hittan/erkölcstan oktatást, kb 4 éve. Közben jeles - és egyébiránt házasságban élő - sportminiszterük (igaz az előző ciklusban) az íróasztalon dönti meg a titkárnőjét. Nem ellenzem zsigerből a hittan oktatást, de a gyerek nem hülye: ha mást lát a világban mint amit a hittanon vagy erkölcstanon oktatnak neki, hamar leveszi, hogy "ez csak duma". Márpedig másról sem hallani mint a politikai elit botrányairól. Még egy esély van, ha a családban pozitív példát lát a gyerek. De a családokat meg a liberális baloldal akarja szétverni (amellett, hogy a komcsik sem mennek szomszédba egy kis "huncutságért"). Hogy legyen ezek után pozitív jövőképe az embernek?
eugen4402
@WF: Azt gondolom, a pozitív jövőképnek valamilyen bizalom, valamibe vetett feltétlen hit az alapja. Ennek a hitnek, a TISZTESSÉG-be vetett bizalomnak az elvesztése látszólag kilátástalanná teszi a "pozitív jövőkép" kimunkálását. Ennek ellenére mégsem vagyok pesszimista, mert ha személy szerint én már nem is fogom megérni, de az eljövendő korok "emberisége" majd óriási áldozatok árán, a saját kárán fogja megtanulni a (becsületes) életben-maradás titkait...
Ha nem így lesz, akkor megérdemli, hogy kihaljon.
zöldszem
@WF: Egy gyereket nem erkölcstanra meg hittanra kell tanítani, hanem embernek!
Amúgy ezek a takonygerincűek hirdetik az igét erkölcstanról?
Jó vastag bőr van a pofájukon!
papa.49
@WF: Én abba a korban nőttem fel amikor megvettették aki nem ment felvonulni, aki nem volt úttörő, kisz tag, kihagytam mindet, de azért úgy gondolom EMBER LETTEM, nem xartolcsy, hazugovics, lézeres szarjankó, vagy még sorolhatnám!!!
WF
@eugen4402: Én nem hiszek az emberiség tanulóképességében. A világnak nincs olyan része, ahol pozitív irányba tartanának a dolgok. Európa szánalmas, az USA úgyszintén. Oroszországba visszatért a szovjethatalom, csak még rosszabb formában. A világ szerencsétlenebbik (és nagyobbik) része pedig tűzzel-vassal indulna a jómódúnak hitt szerencsésebb országokba, az elképzelt jólétbe, de a saját szerencsétlenségüket és nyomorukat okozó beidegződésektől és gondolkozásmódtól nem akar szabadulni. Mégsem vagyok teljesen pesszimista, és van pozitív jövőképem, de ennek az idealizmusom az alapja és nem az emberiség jobb belátásra térésének a reménye.
WF
@papa.49: Én is abban a korban nőttem fel, 18 éves koromig el is hitem a komcsi maszlagot. De otthon azt láttam, hallottam, hogy becsületesnek kell lenni, ez volt a minta amit követni szerettem volna. De ez csak a (vallásos) materialista gondolkodás feladása után tudott megvalósulni az életemben. A jelenlegi rezsimben is több a vallásos képmutatás mint a valódi hit: aki hisz az isteni igazságszolgáltatásban, az nem használja magáncélra a közvagyont akkor sem, ha 2/3-os többségű hatalomra kerül. És ezért kétlem, hogy a kierőszakolt hittanoktatás a máig materialista közoktatással párosulva képes erkölcsös gyerekeket nevelni megfelelő családi háttér nélkül.
WF
Az ATV.hu friss híre: "Lázár János biztos abban, hogy Matolcsy György kitölti a mandátumát. A miniszter szerint: az alapítványi költések a köz javát szolgálták. Azt is mondta: a kormány elkötelezett a hit- és erkölcs-tan, illetve a mindennapos testnevelés oktatása mellett."

Erről beszélek. Lehet lopni, ha a megfelelő táborba tartozol, a többi meg tanulja az erkölcstant. Kabaré! "A kormány ELKÖTELEZETT a hit és erkölcstan oktatás mellett". Inkább az erkölcsösség mellett lennének elkötelezettek. Vagy saját maguk is eljárhatnának az erkölcstan órákra, hogy megtanulják hogyan kéne erkölcsösen élni a választók által rájuk ruházott hatalommal (és nem visszaélni).
papa.49
@WF: '56 után nagyon sokáig figyelték a családom mert Apám exponálta magát a forradalom mellett, meg is bűnhődött érte, és már eleve az anyái ágon is osztályidegenek voltunk, hát ,,nagyon vigyáztak,, ránk...
human
Tőlem, nekem szeretettel.
Van egy érdekesebb MNB történet. Ebben az ügyben műkincsek vásárlásáról van szó. Az MKB az eladó és az MNB egy alapítványa a vevő. És láss csodát mindkettőben vezetői körben ugyanaz a személy van. Ennél belterjesebben már nem is lehetne mutyizni.
444.hu/2016/05/08/van-egy-uzlet-amitol-meg-az-mnb-alapitvanyai-is-visszahokoltek
advocat
Még egy páran - közpénzből megveszik - és így lesz akár, Nobel-díjas Matolcsy? Vagy csak egy újabb kiadás készül. Mert fogy. De nagyon.
kata53
Ezt az eltolcsit már tényleg le kellene csukni. Nyilt kozpenz lenyúlás amit évek óta csinál!
evacica
Ezek beszélnek erkölcsről? Azt se tudják, hogy mi az, mert ha tudnák, akkor nem lopnák a közvagyont ilyen pofátlanul!Ennél kártékonyabb kormánya Magyarországnak az utóbbi időben em volt, s remélem nem is lesz, ha ezeket eltakarítottuk!A felelősségre vonás se fog remélem elmaradni, de szép lesz ez a társaság csíkos ruhába!
sgyuri2003
Miután megíratta (közpénzből)
Lefordíttatta(közpénzből)
Felvásárolta(közpénzből)
Várhatjuk a pozitív kritikákat (közpénzből)
ez a gyökér még a faszát is közpénzből veri a pofánkba.
Bringás
Igazán jó könyv lehet, ha ennyire fogy!
Kutyuska
@nusika: Annak idején Spártában már felvitték volna Taigetoszra. A 21. században Magyarországon pedig a Nemzeti Bank elnöke. Röhejes és egyben nagyon elszomorító.
eugen4402
@sgyuri2003: Valami hasonlót akartam írni, bár a slusszpoént kipontoztam volna.
Ez valami új dolog: a megélhetési tudathasadás. Kerestetek magamnak egy írástudó kisiparost, akinek diktafonra mondok másfél-órányi sódert, a többit szedje össze innen-onnan, és készen van a könyvem. A másik énem kiadja az opust, a harmadik énem megveszi és terjeszti és így tovább, de a végén kell lennie egy énemnek, aki dollárra váltja az egészet, mert csak akkor lesz értelme a másfél órás kemény munkámnak...
percsi
Helyes! Idén 5000 példányt, jövőre 10000 példányt fog vásárolni. Megteheti!
kukac50
Az igazságszolgáltatás mit csinál ilyenkor? Hokizik a gatyába.
csetere
@nyanya001: Ez nagyon találóóóóóóóó...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.