Továbbra is támogatja Matolcsy György jegybankelnökségét Orbán Viktor. A miniszterelnök ezt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában közölte, miután az MSZP és az LMP is arról kérdezte őt, hogy helyén maradhat-e a nemzeti bank vezetője.

A kormányfő úgy reagált:

Matolcsy György "megmentette a devizahiteleseket",

olyan hitelprogramot hirdetett, amely nehéz pillanatban növekedés forrása volt a magyar gazdaságban, az inflációt pedig leszorította. Ezért

Matolcsy György jegybankelnökségét jó lelkiismerettel és teljes egészében továbbra is támogatom

- jelentette ki.

Orbán Viktor válaszaiban jelezte azt is, helyesli, hogy a jegybank egyetemet, főiskolai kart épít, segít visszaszerezni a nemzeti kincseket, vagyont halmoz fel, ösztöndíjat biztosít.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Megmentette a jó anyád 3.14. áját, tönkre tettek még kb. 200 ezer családot, te mocsok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nos akkor...a fidesz először is kitalálta a devizahitelt..hagyta hogy jó sokan felvegyék majd mikor újra hatalomra kerültek bedöntögetétk az amúgy is haldokló forintot. Ezzel elég jól kiszolgálták a bankokat. Majd a kegyelemdöfés...a "megmentés"..az MNB nyert egy valag pénzt a deviahiteleseken ismét amint mint tudjuk később szétosztott a haverok között. Jól kitervelték az 1x biztos.
leszúrt rittberger
Ez ugyanaz a cinikus, álszent retorika, mint amivel Kiss Lászlót védték. Hogy mert tett valami jót, akkor onnatól el van nézve, ha nőket erőszakol.

Matolcsy meg pechére éppen a válság végén landolt az MNB székében, pechére éppen az EU-s pénzek is akkor kezdtek ömleni, na hát akkor mondjuk rá, hogy ő virágoztatta fel az országot, és jutalmául nézzük el neki, ha kicsit belemarkolászik a kasszába.
papa.49
Megmentette a jó anyád 3.14. áját, tönkre tettek még kb. 200 ezer családot, te mocsok!!!
justhpeter
@papa.49: Ez a valós helyzet. Matolcsy a forint ellen játszott, Orbán jóváhagyásával. Nettó hazaáruló mindkettő.
Mézike
@papa.49: Akik ki tudták váltani 180 forinton a pár éves hiteleiket azok bizony jól jártak. Na de ők nem a köznéphez tartoznak.
eugen4402
Meg is fogják köszönni a jótevőjüknek az első adandó alkalommal, ha utolérik...
namihami
A kétágyas szoba uárát akkor is ki kell fizetni, ha egyedül van benne.
A grazi ""szálloda"" kétágyas szobája legalább nemhiába lett lefoglalva, mindkét ágyon lesz vendég.
Együtt lesz a jobbkéz és a vezére. Csak zsebre ne tegye, mert még valami csintalanság fog ""kisülni"" belőle.
Cicamama55
Hogy a bőr nem sül le a képéről! Hogy mer így a szemünkbe hazudni?!
nezelodo
A fene tudja miért, a "megmentett devizahitelesek" másfajta szemüveget hordanak, mint Orbán, egészen másként értékelik "Tündérország" vezetőinek teljesítményét.
papa.49
@justhpeter: Hogy verték magukat a földhöz hogy majd most megfingatjuk a bankokat, a bankárokat, és mi lett keresztül verték az összes eszement szabályukat, most magasabb a törlesztő részlet mint volt 2010 februárban, kb. 2/3. dal, vagy duplája az akkorinak!!!
Megrendszabályozták a bankokat ma egy szaros ,,mi autónk,, amit 2008. 2.6 millió volt 5.8 milliót ér a bank szerint, ezt is jól ,,megcsináltátok tetvek,,!!!
Ha most felakasztanánk benneteket is KURVÁRA KÉSŐ LENNE MÁR, de bízzál abban, hogy valahol már sodorják a ,,nyakravalót,, nektek!!!
colibri
Ennyi hazugságot összehordani egyetlen nap alatt? Nem gondolod Orbán, hogy lesz ennek a sok hazugságnak böjtje, túl sokan vagyunk, akik érintettek, vagy nem érintettek, de megsokalltuk már ezt a sok hazugságot??
Mézike
@papa.49: a legszegényebb, kiszolgáltatottak közt vannak a leghülyébb emberek. Közintézményben dolgozom, sok a közmunkás körülöttem. El nem tudod képzelni miket hordanak össze a nagy hálától. Ez komoly. 3 gyerek az eszközkezelő megvette a házukat cirka 5 millióért , mert ennyi hitel volt rajta. Most lakók havi 13 ezerért a saját házukba. És örül a marhája , mint majom a farkának. Felvett 4 milliót, kifizetett 10 év alatt 2 milliót, aztán ugye jött a nemfizetős korszak, munkanélküliek lettek stb... nem ragozom. Most + maga alá pisil örömében hogy nem rakták ki három gyerekkel, és dolgozhat havi nettó 52 ezerért így nagy nehezen tud lakbért fizetni, + a rezsicsökkentett lóf@szt! Hát tudod az ilyen meg is érdemli a sorsát.
szmeagol
@papa.49: Remélem, h az "életfogytigos soron" fog mindegyik megrohadni!
Vagy a Kossúth-téri kandellábereken!
Mézike
@szmeagol: Meg van már a kinszed? :-)
szmeagol
@Mézike: Megvan Aranyoszzzzzzkám! :-)
bakegya
Orsos,Kuszaszem-és a főügyi a MAGYAR NEMZET bűnözői a kisegítő személyzetük pedig a tettestársak.Már rég seggbe kellett volna ezeket rúgni-AZ EU PÉNZEKET FELFÜGGESZTHETNÉK MÁR-AZ EDDIGIEKET IS ENNEK A TOLVAJ BANDÁNAK A HASZNÁRA LETT CSALÁDIPÓTLÉK FORMÁTUMBAN ÁTUTALVA-EZ LOPÁS ÉS HŰTLEN KEZELÉÉS,MERT HISZEN A TÖRVÉNYEIKET IS A TEKNŐS NYOMATTA BE Á/4 ELÉG VOLT ÉS A FITYISS KDNP MAFFIÓZÓK MUTYIJA.
Mézike
@szmeagol: ha adol a drágaszágból, én megmutatom neked a kivezető utat az alagútból.:-)
Én leszek neked a fény az éjszakában...:-)))
Toby
Ja, megmentette a "széles látókörű" a devizások meg hálából tüntettek, nem ?

Szutyok bűnöző védi a másik szutyok bűnözőt ! Mit keresnek ezek a trógerek a Magyar Parlamentben ?
bencemacska
Ha én devizahiteles, vagy Quaestor károsult lennék, nem ülnék nyugodtan a seggemen, hanem elégtételt vennék, ha kell két kézzel!!!
szép új világ
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.
human
Ez a kormány egy fuldoklónak is vasmacskát dobna mentőöv helyett.
papa.49
@szmeagol: A hely szerintem tök mindegy csak ,,szellőzködjenek,, lógjanak, a lógás az már úgyis megy nekik!!!
szmeagol
@Mézike: OK, de én már látom a fényt az alagút végén!
Más ajánlat? :-)
RonaGyuri
Isten óvjon mindenkit és mindent, akit és amit Őfenesége és bandája megment! =))
szmeagol
@papa.49: Járjanak úgy, mint nagyanyám tundrabugyija!
Száradjanak meg a kötélen!
szmeagol
@RonaGyuri: Szia Gyuri! (raptor vagyok)
Hová lett a szép Nol-os avatarod? :-)
Mézike
@szmeagol: Azta! Most így hirtelen nem is tudom mit adhatnék neked...:-)
megvan! nézd mit találtam neked.:-)
www.youtube.com/watch?v=SU1hUFaTdMY
Törölt felhasználó
és közben többet nyerészkedett rajtuk...

Attól hogy valaki végzi a munkáját(ezt azért vitatnám), még nincs felhatalmazva a lopásra!
Már megszokhattuk a fidesztől ezt a tekintélyelvű, ha "valaki vagyok akkor nekem szabad" jog felfogást, de pár múlva ezért sitten fogtok rohadni.
szaboria1
Annyira mentették meg, hogy más lett a gyerekfekvése. Most nem deviza hanem forint lett. Azok akik árfolyamgátat kértek most megint annyit fizetnek mint azelőtt. Pedig a forintot ez a drága kormány döntötte be és tartatja alacsonyan a forintot.
Matolcsy menesztésével kiderülne mennyire is más kép áll az állam adóssága.
Január
@szaboria1: Így igaz. Államcsőd vizionálással Szíjjártó, aztán Kósa nyilatkozott megint valami baromságot. A forint dőlt a devizahitelesek meg szívtak. O.V. ekkor valahol külföldön volt, elvonult. Aztán már el sem vonult, hanem a devizahitelesek csak kapkodták a fejüket, amikor hónapról hónapra nőttek a fizetendő részletek.
Természetesen a hatalom nem felejtette el magát mentesíteni "aprópénzért" a további forintárfolyam növekedéstől.
Mit gondol O.V. , hogy ma mindenki amnéziában szenved ebben az országban? Ne mossa már az emberek agyát!
RonaGyuri
@szmeagol: szia, valamelyik régi gépemen maradt! =))
bence
Ennél mocskosabb férget nem hordott még föld a hátán ! Mikor pusztul már ki ez a rohadék ?!
Borsodi
@bence: Előbb minket pusztítanak el ők ketten! Kívánom így mentsék meg őket a börtöntől,mint ahogy ők mentettek meg minket devizahiteleseket.Amíg mi fizetjük addig legyenek lecsukva!
banditapolitika.blog.hu/2015/01/08/egy_nepmese_ahol_orban_viktor_a_kiraly
Desischado
Egyik rabló menti a másikat! Mert egy tálból cseresznyéznek a nyomorultak! Hogy rohadnának már végre a börtönben, vagy a lámpavason, ahová valók!
bakegya
Orsos vicctor pedig bűnszervezetben véreztette ki A MAGYAR ORSZÁGON ÉLNI MÉG KÉPES CSALÁDOKAT,AZOK GYERMEKEIT,DE MÉG AZ UNOKÁIKAT IS...
azoknak is utána fog ez a gazember nyúlni akiknek volt annyi esze és tartalék pénze hogy időben határainkon kívülről gondol HAZA.(mutatnod se kell a kisújjad,az egész öklöd kell ezeknek-A FIDESS ZÁRT OSZTÁLYTÁRSAI A MAGYAR NEMZET TERRORISTÁI ORBÁN BUNKÓVAL ÉS PEREPUTTYÁVAL AZ ÉLEN)
nemjoezigy
Ez is elhangzott ezzel kapcsolatban ott: MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére válaszolt orbán: "amilyen az adj isten, olyan a fogadj isten!" Még szerencse, hogy nem követett el gyilkosságot ez a szoci politikus, mert akkor ez az orbán, -a saját logikája szerint- gyilkolhatna is! (nagy háttér derültség, tehát egyetértés közepette, ami bizonyítja, hogy a többi féreg is ezt a véleményt tartja) Egyébként tágabb értelemben a kormány gyilkol is,: a létfeltételek elvételével, mert megszünteti a lakhatást, éheztet, nem védi meg a polgárokat, csak azért, hogy a gazdagnak még többje legyen! SZÉGYEN!
Az idén már több száz családot lakoltattak ki, mert nem tudott fizetni ilyen-olyan devizahitelt.
De ez a mocskos kormány azzal is bizonyítja a gazdagok, a bankok melletiségét, hogy nem elég, hogy elvesztik a nagyrészt már kifizetett lakást, házat, kocsit, bármit, még fizetnie kell a bank által kiszámolt összegeket!

Ezennel felszólítok minden jó érzésű embert, pártot, hogy érje el azt, hogy ez az élősködő kormány, parlament változtassa meg ezt és, ha valakit kilakoltat, akkor a további a bank által kiszámolt összeget ne kelljen kifizetnie!
Mert miből fizetné, amikor albérletben kell laknia, és eddig sem tudott fizetni! (jó tudom, azért kell fizetnie, hogy a bankok és egyes emberek jól járjanak!)
Jozefina
Megmentette anyádat, te tetű, hazudós paraszt!!! A saját bőrét mentette meg eddig, de remélhetőleg veled együtt nem sokáig!!! Hányan nem tudják fizetni a hiteleket, hány család ment eddig tönkre, hány család lett fedél nélküli miattatok mocskos rabló banda!!! Nincs anyád, aki figyelmeztetne, hogy ne hazudj a nemzetnek??? Jogos a kérdés. Ki vagy te...???L?
nemjoezigy
@zöldszem: Igen, teljesen igazad van!
Ezt nem értik a képviselőink, hogy ezen kell segíteni, változtatni!
Ha nem tud fizetni, akkor a további (a bank által számolt) adóssággal mehet az utcára!
Milyen élet esély ez?
eugen4402
Azért egy kicsit elszomorít, amikor a KORLÁTLAN hatalom bitorlói "Kádár-diktatúráról" fröcsögnek. Mocskos, elnyomó rendszer volt: a bűnözőket börtönbe zárták a hülyék, pedig kormányalakításra is felkérhették volna őket, ma már nem itt tartanánk...
wpym
Az MNB lassan állam lesz az államon belül.

A devizásokat tuti nem mentette meg (szerencsére), őket senki nem menti meg a bankoktól, mennek a levesbe; élvezik a saját maguk főztjét. lol
zöldszem
@eugen4402: Kádár diktatúra...
Azok mocskolják a leghangosabban, akik a Kádár rendszer kiszolgálói voltak, a párttitkárok és az ő leszármazottjaik, akik most ott ülnek a kormányban.
eugen4402
@zöldszem: Igazad van, de ha ezt valaki a szemükbe mondja, értelmes választ még egyikük sem tudott adni. Talán ha Kósa frakcióvez. úr megkísérelné, újabb gyöngyszemmel gazdagítaná a Fidesz-kinyilatkoztatások tárházát. :-)
papa.49
@zöldszem: Az előbb vagy 5 x próbáltam megnyitni ,csak az 502 jött be most meg elsőre sikerült, el is mentettem mert tanulságos...
Kösz...
papa.49
@zöldszem: Valaki szórakozik velünk, vagy már itt is működik a blokkolás, az előbb sikerült letölteni, most megint csak az 502 írja ki, no mindegy eltettem, meg van...
Aki Én
Épp a napokban beszéltem egy ismerősömmel, aki 2008-ban felvett 8M ft-ot, és azóta folyamatosan törleszt. Ma, 2016 májusában tartozik 8,2 M ft-al.
Vajon ő és sorstársai is úgy érzik megmentették őket?
Ők inkább úgy gondolják, hogy a rajtuk (is) keresett milliárdokat költik most szőnyegre, borozóra, kastélyokra, rokoni cégekre, önfényezésre, luxus utakra...
Egész biztos, hogy vannak a alapítványok közpénz költései között nemes, hasznos és közérdekű költések is, de a hírek szerint ez elenyésző a herdálásokhoz képest. És még nem is tudunk mindent.
Csak egy Gyurcsányos kérdés? El tudjuk képzelni a fideszt és a szektát, hogy mi lett volna ha ezt ők teszik?
Én a magam részéről most is, és akkor is felháborodtam volna.
papa.49
@Aki Én: Csatlakozom hozzád a ,,mi autónkat,, vettünk 2007 novemberben, kifizettünk 3.3 millót, még tartozunk 2.5 millióval, a kocsi akkori ára 2.6 millió volt, a kezdő törlesztés 30000/ hó volt így kijött volna 3.6 millióból!!!
Most megkérdezném ebben mi volt a ,,mentés,, egy szaros Suzuki Swift ami ennyit ér, hol van a tisztességes bankári magatartás???
EZ NEM UZSORAKAMAT???
eugen4402
Ja, és még valami...Kérem a Tisztelt jelenlévő társainkat, emlékezzünk a kilátástalanságukban önkéntesen halálba menekült sorstársainkra, akik már nem lehetnek velünk. Ejtsünk egy könnycseppet emlékükre, és néma imával köszönjük meg Matolcsy úrnak, hogy ha néha álmatlan éjszakákon rájuk gondol, tekintse őket saját halottainak, és legalább egy Miatyánk-at mondjon értük, mert ők az unortodoxia áldozatai. Dicsértessék az Úr, Ámen...
bence
@bencemacska: ! Hogyan akarsz , amikor még a közelükbe sem férkőzhetsz ? Menekülnek ezek a büdös bogarak páncélozott autóval , test örökkel stb . Ezeknek semmi sem drága amiből minket meg károsítva fizetnek ki ! Istenem de szép lenne , ha ki pusztulna mind !
jav
Ja.

Ez teljesen hülye.

Bár ezt az Osztrák orvosok már régóta tudják.

Hívei még nem.

De hát nem is orvosok,csak kéz CSÓK-nyik ,öreg-ecske ,asszonyok.

Kik egyébként Rá-kusss kezét,ugyanígy csókolgatták.

Emberek?meg nem változnak,csak a kéz.
sgyuri2003
Egyszerű a kérdés. Miből keletkezett a MNB ben az árfolyam nyereség?
Abból , hogy az IMF hitelből 260 Forint/EU áron feltöltötték a deviza tartalékokat.
Míg a a Gyurcsányék Bajnaival elvitték a balhét az IMF hitel felvételéért, addig a csuti gazember és bandája az utolsó lehívás összegéből MOL részvényeket vásárolt utána a csahosaival és Matolcsyval szétkúrt forint árfolyammal kötelezően forintosított devizahiteleken magas áron értékesítette a bankoknál a deviza tartalék nagy részét.
nyanya001
A jó Isten minket is megmenthetett volna Orbántól !
bis1945
Hát?! - kis módosítással ez igaz. Megmentették a devizahitelesek többletfizetését maguknak!
verőce21
Azon kellene elgondolkodni a "devizahiteleseknek" vajon mennyivel tartoznának terminus végére a bankoknak, ha nem mentette volna meg őket Matolcsy és a Jegybank?
pzd
A Q anyád, aki a világra szart, te vérgeci.
Menj a picsába - MOST!

Diktátor vagy, egy nemzetgyilkos, egy emberiség ellen elkövető..
Erre nincs mentség, és ez nem évül el soha!
Mész a börtönbe, vagy meg fogsz halni csúnyám - te vérgeci!
verőce21
Ha ilyen tempóban fossa össze magát a forint mint az elmúlt napokban, akkor a jövő év elejére meglesz Az EUR/HUF= 325 Ft
bencemacska
De illett volna befejezni a mondatot:
Matolcsy György "megmentette a devizahiteleseket", saját jövedelmüktől!!!
kukac50
Nagyon sok családot földön futóvá tett Matolcsi,Orbán parancsára!
Akiknek elárverezték a házukat azok is így gondolják?
evacica
Most is csak a saját zsebüket tömik és tömték, Orbán kiáll Matolcsy mellett mivel haszna van belőle! Mi is volta választási programja? FOLYTATJUK! na mit is hát a lopást,erre Matolcsy jó partner! Ébresztő Magyar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.