Kemoterápiás kezelésre vitte négy éves lányát egy férfi a fővárosba, ám a rendőrök megbüntették, mert az autó a szmogriadó miatt kiadott tiltás alá tartozik. A férfi 15 ezer forintos büntetését a mentőszolgálat sofőrjei dobták össze – olvasható a Blikk cikkében.

Kezelésre vitte rákos kislányát, megbüntették – a mentősök dobták össze a bírságot

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi hiába próbálta bizonyítani a rendőröknek, hogy a kezelés miatt kellett autóba ülnie, a hatóság embereit ez nem érdekelte, holott a szmogriadót szabályozó rendeletben benne van, hogy azok a járművek, amelyek kórházi és járóbetegellátásra, kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállítanak, mentességet élveznek – olvasható a Propeller cikkében.

A büntetés miatt pár mentőautó sofőr összefogott – mivel mélyen felháborította őket a történet –, és összeadták a 15 ezer forintot, amit eljuttatnak a családnak.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ja, szóval ezeknek a lényeknek a szlogenjük, h szolgálunk és védünk, csak azt nem mondják hozzá, h kizárólag 1 elmeroggyantat.

Rohadt mocskok, mégsem kívánom nekik, h éljék át annak a családnak a helyzetét, de egy bocsánatkérést elvárnánk tőlük a büntetés visszavonása mellett.

A mentősöknek hála és köszönet érte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Empátia, a törvény az törvény , szó sem lehet róla, hogy felmentést kapjon.
Tisztelet a mentősöknek!
Equus
nem kellett volna befizetni. Ott az igazolás, oszt a rendőr menjen az anyja sunyi, aljas picsájába vissza Ózdra munkanélkülinek
lampa laz
Ja, szóval ezeknek a lényeknek a szlogenjük, h szolgálunk és védünk, csak azt nem mondják hozzá, h kizárólag 1 elmeroggyantat.

Rohadt mocskok, mégsem kívánom nekik, h éljék át annak a családnak a helyzetét, de egy bocsánatkérést elvárnánk tőlük a büntetés visszavonása mellett.

A mentősöknek hála és köszönet érte.
justhpeter
A Pintér-huszárokat így még nem szégyenítették meg. Régi mondás, amilyen a gazda, olyan a jószág. A gazda ebben az esetben elme-roggyant. a Jószág...
nyanya001
@justhpeter: Igaz, mennek a gazdaállat után Gondolkodás nélkül nélkül !
Szégyent hoztak az emberséges rendőrökre.
Szerencsére ezek vannak kevesebben !
egyvandor
Meg is érdemli. Ha helikopterrel ment volna barterezett elszámolásban simán megúszta volna. (apropó egy helikopter hányszor akkora szennyező anyagot bocsát ki mint egy öreg opel?)
volvós
Nos, kivánom, hogy ez a rendör valami eü.oknál fogva
mentöre szorul...és ezek a mentösök tudják, hogy ki ez
a görény fakabát, aztán szép lassan, komótosan érjenek ki
hozzá, van náluk mindig fekete müanyag takaró...
Az emberiség legalja, amit tett...nincsenek rá szavak !!
egyvandor
Azért mégiscsak tragikus valahol hogy jó érzésű emberek fizetik meg a rablóbandának a megélhetésére fordított büntetésekből beszedett pénzeket.
öcsi55
Igen ez a különbség az Úri emberek és a barmok között !!!4
cikicakk55
Talán ha minden rendőrrel közölnék,hogy kik lehetnek a kivételek a szmog miatt kiadott tiltásban,akkor ez nem történik meg.Nem védeni akarom a rendőröket,de volt mikor kifejezetten próbára tették őket,mennyire korrumpálhatók. Ha nem tudják megjegyezni a kivételezettek sorát ( bár szerintem nem hosszú az a sor) akkor legalább lenne náluk egy kis füzet,amiben megnézhetnék jogosult volt-e az apa útja autóval?. Ha Pintér " Úr" helyében lennék az lenne a legkevesebb,hogy a mentősöknek visszaadnám az össze adott összeget,az Apától meg nyilvánosan bocsánatot kérnék! Na de ezt csak egy igazi ÚR teszi meg.
jancsipapa
Nem értem . A mentősök tudnak az esetről és annyira felháborította őket ,hogy kifizetik a jogtalan bírságot .Az újság megírta . Az egész internet ezen háborog . Nem hiszem ,hogy a rendőri vezetők közül egynek sem jutott tudomására . Nekik kéne eltörölni és elnézést kérni az apától . A rendőrt meg elcsapni ,mert nem volt tisztában azzal,hogy mi a dolga...
nyanya001
@jancsipapa: Vagyis, van kivétel erre az estre !
justhpeter
@jancsipapa: "A rendőrt meg elcsapni ,mert nem volt tisztában azzal,hogy mi a dolga."
Gondolkodjunk: biztos, hogy a járőr rendőr nem tudta mi a dolga ?
Borsodi
Talán a rendőrnek nincsenek érzései,nem hunyhatta be a szemét,elvégre csak egy egyszerű ember volt aki a kislányát orvoshoz vitte,ha egy Orbánhoz közeli ember pl,Mészáros lett volna? Akkor behunyta volna a szemét ez a szemét.
jancsipapa
@justhpeter: Ahogy olvastam nála voltak a kórházi papírok ,amivel igazolhatta volna ( akarta is ),hogy jogosan használta az autót ,,de nem voltak hajlandóak megnézni . Gondolom a rendőrök megkapták a rendelkezést ,ami a kivételeket felsorolja .De ha nem , aki kiadta ,annak kellene most intézkedni .Ilyenről viszont nem hallottunk .
Sziszifusz
A rendőr helyszínen történő intézkedési lehetőségei, hasonló esetekben:
Figyelmeztetés, helyszíni bírságolás, szabálysértési feljelentés.
A rendőr az eset körülményeit mérlegelve, differenciáltan dönthet az intézkedés mikéntjéről.
Vagy talán mégsem ? Ebben az esetben is meghatározta valaki a zéró tolarenciát ?
micfild
@Sziszifusz: A rendőr egy EQ nulla... büszke lehet az aki foglalkoztatja.
DE... van ismerős járőr.. azt mesélte, hogy meg kell lennie a napi bírságnak.. mert ha nincs nem kapják meg a túlórapénzt.
Sziszifusz
@micfild: 06:41
A te ismerős rendőröd is egy EQ nulla... ?
Úgy hallottam, hogy a rendőrök javarészt a migráns helyzet miatt végeznek túlmunkát, nem pedig a bírságolások miatt.
Úgy gondolom, hogy az intézkedési mutatók javításához jól jött ez a szmog miatt tilalom.
Eladott Ország
A háztartási szilárd tüzelés sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi légszennyezéshez, mint a közlekedés. A rossz minőségű fűtőanyagok, a vizes fa és lignit, ruha bála, Pet palack, lakkozott parketta, olajfestékes nyílászárók mellett sokan a szemetet is elégetik, és a kistelepüléseken ezzel annyi ultrafinom káros részecske kerül a levegőbe, hogy néha még Pekingben is jobb a helyzet. Például Bódvaszilason a Budapestihez hasonló értéket mértek. „Az első lépésben szigetelni kellene az épületeket, ha ez megvan, a hőigény is kisebb lesz” A kazánvásárlást kamatmentes hitellel kellene támogatni, mert nagyságrendi különbség van egy jó és egy rossz kályha hatásfoka, illetve károsanyag-kibocsátása között.
Csak nem kellene ellopni az UNIOS támogatásokat, de Lázár tótumfaktum, majd megint elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt.
micfild
@Sziszifusz: A túlmunkának mi köze a fenti intézkedéshez???
dr. prédikátor
Ne hőbörögjetek!!! Felesleges! Vajon kinek a dolga lenne felkészíteni a rendőröket???Nem a parancsnokának???Nem neki kellene eligazítani és felkészíteni???Vajon az itt hőbörgők közül hányan voltak tisztába a jogszabályi kivétellel???
CHEWBACCA
Szmogriadó nem egyenlő szükségállapot!
papa.49
A hülyeség nem kötelező, de mint látható vannak akik annak érzik (ez a söndör)!!!
volvós
"...A férfi 15 ezer forintos büntetését a mentőszolgálat
sofőrjei dobták össze – olvasható a Blikk cikkében..."

Azok a mentösoförök, akik a 12 órai éjszakai szolgálatot
- egy elözö cikkben írt - minusz 12° C helyiségben voltak
szolgálatban a kazán meghibásodása miatt...
Nem futotta ideiglenesen 2-3 villanykályhára abudgetböl !
Strong
Teljes gyógyulást kívánok a gyermeknek, és hosszú, boldog életet!

a kedves rendőröknek pedig egy jól működő szívet...ami képes a agyuk helyett gondolkodni ilyen esetekben...
magyarbakancs
Az embertelenség mindig bosszant.
"egy ember egyféleképpen lehet jó,rossz meg számtalan képen."
Sajnos nem tudom mely gondolkodó mondta.
kissé felnőttem
na ehhez nem kell kommentár balog miniszter huzzon már más vizekre mert ez azért pintérestül trogerság. remélen tanulnak a saját szituácioikból? semmi mentesség, akkor kormányszinten semmi emberség Kiváncsivá tesz a fejlemény bravó mi jőhet még?
kissé felnőttem
@volvós: de reklámban ERÖSÖDÜNK hülyeséggel.etetéssel.Ide a bocsánatkérés kevés.Csak valahol én nem a rendőrt okolom, vannak és lesznek is EXTRÉM esetek erre kellett volna a végrehajtó testületet eligazitani FŐpolgármesteri és Pintér művek - nél egyaránt nem pallossal? Szivvel irányitani. tőbbre mennének és népszerűbbek is lennének. Ez a meggyőződésem, nem kell azonosulni vele de ...
percsi
"holott a szmogriadót szabályozó rendeletben benne van, hogy azok a járművek, amelyek kórházi és járóbetegellátásra, kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállítanak, mentességet élveznek"
Sajnos ez a mondat törölve lett a rendeletből, mint ahogy sok minden az elmúlt 7 évben.
Az élősködöknek nincs ilyen gondjuk, tehát nem kell oda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.