Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a saját Facebook-oldalán.

Ebben közölték:

„A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek”.

A magyar kormánypártok válaszcsapását, „Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról” címet viselő törvényjavaslatot egyelőre, hétfő kora délután még folyamatban lévőként jelzi a parlament honlapja.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vörös tengeri csillag. Vörös! Csillag! Javaslom, hogy Lázár János személyesen szedje össze a tengerfenékről. Az összeset. Búvárcucc nélkül. Őrület. Javaslom továbbá az Egri csillagok című könyv betiltását. De itt nem szabad megállni, mert ezer veszély les ránk a szélrózsa minden irányából. Gondoljunk csak bele, honfitársaim! Mennyi kalapács lehet a lakosságnál. És mennyi sarló. Mi van, ha ezeket véletlenül valaki keresztbe fekteti egymáson? Na, ugye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nem lepődnék meg ha a patkány kormánynak most már hirtelen nem okozna akkora bajt a vörös csillag, és kihátrálnának.
Aki Én
És mi lesz a vörös csillaggal?
Már nem kelt félelmet és rettegést?
Hellcat
@Aki Én: Már nem...vissza is rakták a fidesz székházbana falra...a régi idők emlékére.
CsipkeRózsa
Megúsztuk a nagy háborút, ezt már nem kell Orbánnak megnyernie.
Eladott Ország
Vörös tengeri csillag. Vörös! Csillag! Javaslom, hogy Lázár János személyesen szedje össze a tengerfenékről. Az összeset. Búvárcucc nélkül. Őrület. Javaslom továbbá az Egri csillagok című könyv betiltását. De itt nem szabad megállni, mert ezer veszély les ránk a szélrózsa minden irányából. Gondoljunk csak bele, honfitársaim! Mennyi kalapács lehet a lakosságnál. És mennyi sarló. Mi van, ha ezeket véletlenül valaki keresztbe fekteti egymáson? Na, ugye.
nevemnick
@CsipkeRózsa: nyugi, ki fog derülni, hogy jól ,,megharcolta" a kiegyezést.
adrenalink
Én azért nem vagyok nyugodt! Lázár János tiszteletét tette Romániában.
Kapott-e, és ha igen milyen pénzen kanyaróelleni oltást?
m.eduline.hu/kozoktatas/2017/3/27/Tanaroknak_nem_jar_ingyenes_vedooltas_a_kan_9H4CRB
Ha már ki ette a fene, és saját bevallása szerint sem bírja az alkoholt, de a Csiki-csuki sört megkóstolta, milyen megállapodásokat írt alá?
adrenalink
@lópicigáspár: Büdösnek büdös, az biztos!
Qqberci
Akkor most együtt énekeljük el, hogy "Fel, vörösök, proletárok!"...
simmering73
Így van az, mikor valaki előbb cselekszik és utána gondolkodik. Magyarabbul úgy mondjuk: a seggével gondolkodik. Igaz, politikus "urak"?
dr. prédikátor
Lézerfasszopó jankó!!!Mondtam hogy szájba fognak kúrni!!! megkaptad!!!
Nessy
Tessék mondani, az itthoni kis vállalkozásokat mikor fogják ilyen vehemenciával védeni? Avagy az ellenőrizhetetlen levél szavazatokért semmi sem drága??
eugen4402
Lapjelentések szerint igazságos kompromisszum született:
Ezután a csikkin is lesz ötágú vörös csillag, és a Heineken is rápingáltat egy cigicsikket a dobozra. Ugye, nincs akkora konfliktus, amit egy kis jó szándékkal ne lehetne orvosolni..?
quadrocopter
@Csizmás Kond: Nem érted a játékot! Mit ugatott Lézer és Hollik? Önkényuralmi jelkép nem lehet!
Mi van most? A márkanevek megférnek egymás mellett - egy qrwa szó nincs az önkényuralmi jelképről, ergo, belebuktak ismét a baromságukba!
Teljesen félreterelték a témát, mert buktak! Marad a Heineken csillaga!
Perwool
@simmering73: "valaki előbb cselekszik és utána gondolkodik"
Beszédhez nem sok kell...Van, akinek megy ész nélkül is...
Eladott Ország
@eugen4402: Már azt is a végérvényesen megtébolyult világ számlájára írtam, amikor Hódmezővásárhely önkormányzata +Lázár János szólított bojkottra a Heineken termékei ellen, de hogy mi a büdös kurv@ életet keres a Miniszterelnökség ebben a (jog)vitában, annak felfogásához végképp kevés vagyok. Persze módfelett örülök, hogy ennyire ráérnek, bár – mint tudjuk – Lázár János ugyanilyen hangosan küzd a kormány strómanjai kedvéért megfojtott magyar kis­ és középvállalkozások érdekeiért is (ja, nem), amennyire harsányan szól bele egy másik ország belügyeibe. A fent idézett elképesztő érvelést én ugyanis nemigen tudom másként értelmezni: Lázár János és turulba, Csaba királyfiba és csíksomlyói Szűz Máriába borult zenekara ezek szerint tényleg komolyan gondolja, hogy egy másik országban működő nagyvállalat tőle fog engedélyt és felhatalmazást kérni. Bármihez is.
Ez különösen érdekes az elmúlt évek, hetek, napok harsány kormányzati propagandájának
fényében, miszerint a Magyar Kormány – csupa nagybetűvel – nem szól bele más országok
belügyeibe (lásd legutóbb az Orbán nevű Viktort a máltai EU­csúcson, amikor is sűrű
értetlenkedésben tört ki, hogy Európa miért kapott neurotikus agyfaszt Trump dühöngő pojáca röpke három hét alatt prezentált ámokfutásától). Nesztek, egy koki a fapapuccsal, mehettek, ahová jólesik.
Perwool
Ez a legkevésbé sem a vörös csillagról szól! 27 év után most jutott eszükbe?
Pont csak a Heinekkel piros csillag a zavaró?
Magyarországon kiadott engedélye van róla, hogy szabad használni a logóját, amin engedélyezett a piros csillag. A kormány a nemzetközi termelő cégeket eddig békén hagyta.
Perwool
@Perwool: Bocs lemaradt! De most, hogy üzleti érdeke van egy politikusnak bele mászik egy másik ország belügyeibe.
Eladott Ország
@Perwool: Ez csak a tehetetlenségükről szól, az ellenségkeresésről, hogy valami mindíg van ami miatt nem megy semmi. Valami mindíg b*ssza az eget, meg az agyukat.
Perwool
@Eladott Ország: Azért ez a tokmányorrú megmagyarázhatná, hogy egy itthon termelő, itthon adózó cég, egy magyar beszállítóktól alapanyagot vásárló, románokat foglalkoztató cégben hol van magyar érdek?
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...a hejnekem megtámadott egy magyar kisiparost mert az magyarul merte ráirni a sörére hogy hol gyártják...a román állam a multinak kedvezett mert a magyar nála nem ér annyit mint a multi...A Magyar Állam és néhány bátrabb közhivatalnok a kisiparos segítségére sietett, és hasonló módon támadott...a multi meghátrált, és így mindenki élhet a maga légkörében.
...tudod, kutyával kutyául kell bánni...ebből ez a tanulság.
papa.49
Lázascserpákszarjankó, most rendesen LEBŐGTÉL faszkalap minek kellett neked bele pofáznod, egy másik országban lévő gyár dolgába, aminek a tulajdonosa egy harmadik ország állampolgára, meg a holland cég???
Erre szokták Pesten mondani ,,KÖZÖD,,???
Hiába hülye vagy oszt. az is maradsz végérvényesen!!!
papa.49
@Horizont: Tudod erre mi a jó válasz...
human
Na, már nem is annyira bántó az a vörös csillag.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Aha, és mi van az "önkényuralmi jelképpel"?
quadrocopter
@Csizmás Kond: Aha, és mi van az "önkényuralmi jelképpel"?

"A sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát. A marosvásárhelyi táblabíróság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a táblabíróság elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, érvényben hagyva a 2015 júliusában hozott ítéletet. A Heineken Hungária Zrt. az amszterdami székhelyű Heineken csoport tagja, Magyarországon Sopronban és Martfűn rendelkeznek gyártóbázissal."
(civishir.hu/gazdasag/2017/01/csiki-botrany-ezt-mondja-a-heineken-hungaria)
Csizmás Kond
@Horizont: ...ezek szerint mégis igen...:)
...lehet nem forradsz de a hiszti ugyancsak megmaradt...:))))
és cikk...olvasd el miről is szól az egész...
Csizmás Kond
@quadrocopter: Mindenkit ott kell megszorongatni ahol neki jobban fáj. Ez egy valós de mostanig megtürt akármi amit most szépen és főleg sikeresen kihasználtak...
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...ez hosszú mese...te csak belevágtál a háromnegyedébe...sokkal régebb kezdődött...
Veleda
A román kormánynak is csípte a csippás szemét, hogy Csíkszeredán magyar sört gyártanak:))
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...olvass.., le van írva...és meglátod a tutit.
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Pontos az értékelés, rendesen!!!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Továbbra is mesélj "jólértesültke" mondjuk, pl. hogy hol található az a tuti, mely "sokkal régebb kezdődött..."
Csizmás Kond
@Horizont: Mindenkinek egyenesen válaszolok és arra amit kérdezett.
...mit nevezel terelésnek ?
szép új világ
Lukra futott Lúzer Jani. Na most mit kezdenek a törvényjavaslatukkal? Hogy fognak belőle kihátrálni? Majd kiegészítik a javaslatot, hogy az 5 méternél kisebb átmérőjű vörös csillagokra nem vonatkozik.
quadrocopter
@szép új világ: Sorosoznak egy kört, majd "okafogyottá" hivatkozással simán lelépnek, ahogy szoktak, vagy ahogyan az olimpiás bukta után tették!
Sámannus
Kb két hónapig senki nem beszélt a méhszaros mutyikról.
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak nem képzeltétek, hogy idemásolom a többéves söröshercehurcát...akit érdekel az megtalálja, és aki csak a kakit piszkálja annak úgy is mindegy.
...amúgy egy sörgyár nem a megnevezéssel kéne bajlódjon hanem a minőséggel...és ha már ennyire belementem azt is elárulom, hogy az egész román sörgyártás teljesen külföldi kézben van, eladták még a megnevezési jogot is, csak nem számítottak arra, hogy jön egy pali és sörgyárat létesít...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"...csak nem számítottak arra, hogy jön egy pali és sörgyárat létesít..."

Ja, az a pali éppen holland pénzből, éppen holland 50 százalékos tulajdonnal létesítette azt a sörgyárat!
Amely terméket a kutya nem venné, ha nem használná ki az erdélyi ember nemzeti érzelmeit, s nem csomagolná nemzeti trikolórba a lóhugyát!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...te csak beszélsz de nem gondolkodol...
Láttál te már olyan céget ahol egy ötvenszázalékos partner csask úgy veszni hagyja a pénzét ???
Amúgy én ittam csíki sört és jobban ízlett mint a mű hejneken, amiben esetleg csak a víz valódi.
Csizmás Kond
@papa.49: Miaz papus ma te vagy a soros rendreintő ?...ad egy taslit is ha nem akar szót fogadni...
Amúgy hogy nem szégyellitek egymást folyton rendre utasítani ?...vagy annyira együgyű, hogy magától nincs esze ?...mindig meg kell mondjátok a másiknak, hogy mit csináljon ?...szar lehet nektek...
Zeta
Még mindig nem tudjuk kié a Csiky sör főzde?
papa.49
@Csizmás Kond: Vau,Vau, helyedre taknyos))))))))))
papa.49
@Zeta: A holland gyáré az 50 %, a másik 50 % a szlovák Lénárd nevű focicsapat tulajdonosé, akinek a hazugovics stadiont épít a fatornyos falujába...
papa.49
@Csizmás Kond: Ja értem még ezt se érted, hát sajnálom nincs miről tovább beszélnünk, tudod van egy színt, és te ezt alulról csak távcsővel látod, tehát veszíts el már mondtam ha akarok veled beszélni keresni foglak, de te ne keressél engem, na csá...
Csizmás Kond
@papa.49: Dehogy érted, te csak azt érted hogy a haveraidnak nevezett valakikre rászólj...mintha buggyantak lennének.
...lehet ők élvezik de így kívülről elég furcsának tűnik.
Amúgy már elmeséltem neked, hogy velem ez nem megy, tehát akkor szólok hozzád amikor kedvem tartja és azt írok amit akarok...függetlenül, hogy te az mennyire értékeled...
lusta
@Mirabilis: Ki van ez találva. Természetesen az uniós döntnökök ebbe nem egyeznek bele, mert a t9rvénytervezet ezer sebből vérzik. Ezt még a jobboldalinak mondott jogászok is elismerik. Most jön a csavar. Ezek a szemetek nem engedik, ismételten harcolni kell, a magyar szuverenitást elveszik, semmibe veszik a nép akaratát, stb..
Perwool
@lusta: A Heinekkel saját, jogszerűen bejegyzett védjegyét nyugodtan használhatja, ahol csak akarja.
A Heineken olyan védjegyoltalmi és kártérítési pert fog a magyar állam nyakába akasztani, hogy a fal adja a másikat!Nem vagyok jogász, de ezt az agyhalott törvényt simán el fogja kaszálni a nemzetközi bíróság. Magyarországon kiadott engedélye van róla, hogy szabad használni a logóját. Aminek ugye része a piros csillag is. Valamint az az ország, amelyik korábban bejegyezte nem tilthatja be!
quadrocopter
@Perwool: Az is elég szar ügvy, hogy Lézer - állítólag - jogvégzett, csak azt nem tudjuk, hogy mennyiiért lett az. Dugig vannak ilyen-olyan útmenti jogászokkal és akkor ökrök jogi kérdésekben, hogy csodájukra járnak.
Perwool
@quadrocopter: A parlamentünk zöme jogász végzettségű... Nem véletlen, hogy nem a szakmájukból élnek.Lézert nem tudom, de, Kövérnek, majd egy évtizedbe került, Deutsch Tamás is hajazott a 10 évre.
quadrocopter
@Perwool: és akkor az összeollózott jogi dipókról még nem is szóltunk, Snitt, Tömjén és érdemes lenne a többit is megvizsgálni, no meg a "nyelvvizsgákat" is.
Equus
most akkor vajon mi a faszon fog rugózni a maffiózó kormány?... Vmi csak kellene a figyelem elterelésére... Vmi harc egy képzelt ellenség ellen...
karma1
@papa.49: @Zeta: @Eladott Ország: Zeta, Nalad van a 100 forintos kerdes mara: KIE a magyar resze a csiki lottynek??? Egyre masszivabban korvonalazodik bennem a gyanu, hogy ahogy orbannak vannak birtokai, ingatlana Romaniaban (Erdelyben), ugy az erdeke is azt kivanja, hogy azokat a birtokokat olyan penzbol tartsa el, amit ott helyben termel meg. Most mar allitom, hogyha egy oknyomozo (pl. Hadhazy, Juhasz Peter vagy Magyar Gyorgy) egy kicsit beleassa magat a cegbirosagi bejegyzesekbe tulajdonjog ugyben, akkor csodakat fog talalni. Amin valoszinu a nepek is elcsodalkoznanak, ha tudnak... Ezert allt ki olyan vehemensen latszolag ROMAN nemzeti ugy mellett a potrohos csatar...
vonotok
Meg mondom én nektek, kurvául be voltam szarva. Egy kormánynak ha ez a legnagyobb gondja, hogy egy több mint 100 éves sör, dobozán vörös csillag van, hát akkor annak az országnak rohadt jól megy sora. No de én nem ezt érzékelem, hát ezért vagyok be sz...va.
Gyuri Géderről
Eddig sem izgultam, mivel a jó pálinkát jobban szeretem. Szákmeg a sörüket.
human
@Equus: Kreatívak a fijjúk. Kitalálnak valamit.
eugen4402
@Eladott Ország: 16:12 Hát igen. Ezeket józan emberi ésszel nem lehet felfogni...
Hogyan támad egy magyar kormánytisztviselőnek ilyen abszurd ötlete, hogy egy szomszédos ország gazdasági ügyeibe, bírósági döntéseibe beavatkozzon...?!?!? Egyáltalán nem érzik ezek a lehetőségeik határait:??? Valaki világosítsa már fel ezt szobatársaságot, hogy Polt és Pintér csak az országhatáron belül biztosít számukra mindenhatóságot és sérthetetlenséget, és ha a hazai kormánysajtó az ő igazukat szajkózza, az a határon túl már egész máshogy hangzik...
RonaGyuri
Hoppá, sőt hoppá-hoppé: "Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra vezetője a Maszol.ro portálnak az mondta, a Heinekennel való megegyezés részeként elhagyják az Igazi Csíki Sör nevéből az igazi jelzőt, és Csíki Sörként fogalmazzák a terméküket."
quadrocopter
@RonaGyuri: Majd lassan az is kiderül, hogy mennyibe került nekünk a megegyezés!
RonaGyuri
A derék MÍ még rá is tett egy lapáttal

A pártlap mára rendelt vezércikkében még magához képest is nagyon hazudott

A Csiki sörrel kapcsolatos megállapodást kommentálja a portál. A bugyuta cím még csak egy gyermeteg idétlenkedés „VÉGE A SÖRHÁBORÚNAK: KAPITULÁLT A HEINEKEN”. Azonban egy később többszörösen eldobott mondat már taxatív hazugság: „legfeljebb két hónapon belül visszakerül a termékre az eredeti Csíki sör címke”!
Sőt a képaláírásban: „Zavartalanul forgalmazhatják a jövőben az Igazi Csíki sört”!
Ami egyértelműen ellentmond a megállapodás (egyébként a vita is erről szólt, csak a derék matyar média ezt nem mondta) szövegének, ami egyértelműen rögzíti, hogy az „igazi” jelzőt nem használhatják! =))
nezelodo
Szóval megnyugodhat a tőzsde, meg a részvénytulajdonosok, akiknek ugye semmi köze ehhez a műbalhéhoz. A pénztárgép pedig csilingelhet tovább a magyar adóforintoktól megtámogatva, a szotyiköpködők barátainál. Pedig már mindenki, aki ismeri őket, azt hiszi, hogy egyéni érdekeiket bújtatták a Nagy Nemzeti Sérelem, és a csiki hugyozós mögé!
papa.49
@karma1: Utána fogok érdeklődni a brassói barátomnál, a Zoli biztosan tud felvilágosítást adni a dologról...
karma1
@papa.49: Koszi szepen, szerintem priviben masokat is erdekelne. Kulonben nem tudnam mivel magyarazni ezt a lelkes tamogatast: orban basi a nyeregben erezheti magat, tehat szerintem ezt mar nem a szavazatokert csinalja - az kulonben is vagy jon, vagy nem jon -, de maskent mivel lehetne magyarazni, hogy egy olyan patinas nemet ceggel akarja osszerugni a port, akikkel a magyaroknak Magyarorszagon nemcsak egy szimpla strategiai szerzodese van, hanem akik tenylegesen munkat adnak magyaroknak, nem is kevesnek.
Annyi sotet ugy annyi szemet van mar a felszinen, hogy el sem tudom kepzelni, mi lehet meg ott lent, a sok agyontitkositott szerzodes es mutyizas kozott...
Hogy egy kicsit mosolyogjal is:
politikaivelemenyek.eu/juszt-laszlo-ez-a-rezsi-szilard-egy-penisgigantikus/
szép új világ
@RonaGyuri: Elöljáróba mondom nem vagyok nagy piás. De ha már ekkor vihart kavartak a Heineken körül úgy gondoltam meg kóstolom mind kettőt. A Heineken-t találtam jobbnak a Csíki sörrel szemben. Bár ízlések különbözök. Kvázi mindegy mi van a címkére írva/rajzolva, az a lényeg, hogy mi van az üvegben.
cs.n.
Nem érdekel, tőlem a világ végéig is pereskedhettek volna. Ami megnyugtató, hogy remélhetőleg nem ez fog folyni a csapból is. Mármint nem a sör, hanem az erről szóló, egyre agyamentebb hülyeségek. A "manufaktúra" meg igazán köszönetet mondhat a Heinekennek, mert a védjegyvita nagyobb reklám volt nekik, mint százezer óriásplakát. A sörük nem érdekel, betétdíjjal együtt majdnem 400 forint, annyiért már lehetne kicseszettül kurvajó. Egyszer megkóstoltam, nem tűnt annak. A manufaktúrát meg azért raktam idézőjelbe, mert hülyeség úgy csinálni, mintha az lenne. Kézműves, az. Csak az ára szerint. Kis kézműves manufaktúrák azok pont olyanok, hogy több ország ezernyi boltjába szállítják a terméküket raklapszámra. Hát persze. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok