Egyre égetőbb a munkaerőhiány az országban, 2040-re mintegy 800 ezerrel lesz kevesebb munkaképes korú az országban. A kormány az idősek egy részét is visszacsábítaná a munka világába.

Nyugdíjasok százezreit terelné vissza a kormány a munkaerőpiacra
Fotó: Pixabay

A kormány újragondolja a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásának teljes rendszerét – írta meg a Népszava. Arról is ötletelnek, hogy miképp lehetne megkönnyíteni, ha valaki nem nyugdíjas szövetkezet tagjaként, hanem a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó módon szeretne továbbdolgozni.

Kósa Lajos a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének szerdai alakulóülése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, a nyugdíjas szövetkezetekbe belépők száma „fénysebességgel nőhet”, és egy év alatt elérheti a 135 ezer főt, a szerződésállomány pedig a 40 milliárd forintot. Hosszabb távon

akár 800 ezer nyugdíjast is vissza lehet hozni a munkaerőpiacra a szövetkezeteken keresztül,

és 350 milliárd forintra nőhet a szerződéses teljesítés. 

A nyugdíjas szövetkezetek tagjai – nyugdíjuk megtartása mellett – kedvezményes adózással vállalhatnak munkát: a bruttó bérből csak 15 százalék személyi jövedelemadót kell levonni, míg normál munkaviszonyban a bért terheli még 10 százalékos nyugdíjjárulék és 4 százalékos egészségbiztosítási járulék is. Így egy 200 ezer forintos bruttó bérből normál munkaviszonyban 142 ezer forint, szövetkezeti tagként viszont 170 ezer forint marad a nyugdíjasok zsebében.

A Népszava emlékeztetett, a nyugdíjas szövetkezeteken keresztüli munka hátránnyal is jár: munkaerő-kölcsönzési díjat kell fizetnie a cégeknek. 

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Kedves" Kósa "ÚR" !!! Anyukádat tereld vissza dolgozni!!!:DDD
Én pl. a 42 éves m.viszonyom után már örülök az itthon létnek, így legalább el tudom látni a háztartást, ami a lányomnak is nagy segítség!
A fiatalokat kellene megfizetni tisztességesen, akkor talán itthon maradnának!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
"Kedves" Kósa "ÚR" !!! Anyukádat tereld vissza dolgozni!!!:DDD
Én pl. a 42 éves m.viszonyom után már örülök az itthon létnek, így legalább el tudom látni a háztartást, ami a lányomnak is nagy segítség!
A fiatalokat kellene megfizetni tisztességesen, akkor talán itthon maradnának!!!
papa.49
A képen szereplő valaki azt hiszem a rezsi megtakarításán örvendező asszonyság, na ő mehet dolgozni, míg orra nem bukik!!!
A munkaerő kölcsönzési díj vajon mennyi, marad a nyuggernek is valamennyi belőle, már mint a keresetéből ???
Én úgy gondolom itt megint egy kiválasztott réteg jár jól a nyuggerszövetkezet vezetői NEM A NYUGDÍJAS !!!
Nessy
Kedves Kósa űr! Köszönöm a hozzám való jóságát, de 49 évi munka után már szeretnék egy kicsit élni, ha nem lenne egyre értéktelenebb a nyugdíjam, az önök állításával szembe. Lehet regélni, hogy micsoda reál növekedés volt. Persze az önök inflációs számításával, ami köszönő viszonyba sincs a tényekkel.
Ezek a szövetkezetek tulajdonképen munkaerő kölcsönzők.
Azaz a tag oda megy ahova küldik, azt csinálja, amit mondanak neki!
ha pechje van, akkor "máma itt, holnap ott"
Borsodi
Aki dolgozott és még eltudott menni nyugdíjba az örülne ha pár évet élhetne gondtalanul és normális nyugdíja lenne, nem kéne dolgoznia Aki meg nem dolgozott csak tömte a zsebét,az ne mehessen vissza dolgozni.A fiatalokat fizessék meg,és a szakmunkásokat.
quadrocopter
Hurrráááááá...

Álláshirdetés:
"Derékfájdalmakkal, porckorong sérvvel, ízületi gyulában szenvedő idős munkatársakat keresünk hosszú távra, biztos jövővel, innovatív képességekkel, az új technológiára fogékony műszaki érzékkel! Kiemelt bérezéssel Erzsébet utalványok formájában fizetve, 6-8 órás munkaidő beosztással - éjszakai műszak kizárt - részletes önéletrajzzal, oltási bizonyítvánnyal, A/B/C/E kategóriás vezetői engedéllyel...krumpliszedéshez!"
Jelige: "Most mutasd meg wazzeg!"
peterkelemen
Megmondták már sokan a nyugdíjasok írták alá a saját halálos ítéletüket a nemtörődömségükkel és gyávaságukkal. Már régen utcára kellett volna menniük nem a szintén gyáva és megalkuvó az unokát védeni. Jobb helyeken mint például Franciaország az elsősorban tüntetnek a néppel együtt a nyugdíjasok is. Sőt görögöknél még kövekkel dobáltak.
KisGenyo2
2 dolog ehhez:
- A munkáltatóknak pont az a"szexi" a nyugdíjas munkavállalóban, hogy feketén minimálbér alatt dolgoznak az ostobábbak.
- A kevésbé ostobák és munkaképesek pedig ugyanúgy külhonban tolják, mint unokáik és gyermekeik...
emerencia
@quadrocopter: Viccet félretéve. A nyugdíjas munka azoknak opció, akik még hatvan alatt, viszonyban jó karban lévő munkavállalóként el tudtak menni nyugdíjba, olyan munkájuk volt amely nem strapálta le őket vagy olyan jövedelmük, amiből gondoskodni tudtak a saját minőségi rehabilitációjukról. Az ismert magyar munkahelyi viszonyok között viszont mindez nem jellemző. Gyakorta még a kívülállók számára könnyűnek titulált munkahelyeken is előszeretettel rosszabbítják a munkakörülményeket és a munkabiztonságot azok a vezetők, akiknek éppen az ellenkezője lenne a feladata. A rövid távú költségcsökkentés és a dolgozók megnevelése céljából elkövetett szükségtelen intézkedések még az aktív korú, jó karban lévő hatvan alattiaknak is keservessé teszi a munkát, segíti a betegségek kialakulását, a fizetés pedig még mindig olyan alacsony ami nem teszi lehetővé a hatékony rekreációt, gyógykezelést. Ilyen körülmények között idős emberekkel munkára kényszeríteni és velük pótolni az idegen országokba menekült munkaerőt, hasonlatossá teszi országunkat egyes dicstelen történelmi korszakokban elkövetett embertelenségekhez.
dr frédikántor
a korkedvezménnyel nyugdíjba ment fiatal életerős rendőröket és katonákat terelje a munkaerőpiacra.
szép új világ
@dr frédikántor: Miről beszélsz Te szerencsétlen? Szeretnéd ha hozzád majd a 62-64 éves tűzoltó másszon fel a létrán, menteni Téged meg a családod?
Peller Anikó
@szép új világ: a rendőr mióta olt tüzet?
emerencia
@szép új világ: Én. pl. nem szeretném. Mindemellett az sem normális, hogy hatvanon felüli nőként a kőkemény versenyszférában viszont az alacsony béremért alkalmasnak kell lennem ötven kilóig nehéz tárgyak felemelésére, magasban végzett munkára, stb., sőt még arra is számíthatok, hogy az alacsony fizetésem miatti három és fél év múlva esedékes többször is meghosszabbított nyugdíkorhatáromat elérve a nyomorúságos nyugdíjam miatt továbbra is dolgoznom kell majd. :-((((((((((
Lepényleső
Aki bír az dolgozzon,a többi meg ... meg? Nem olyan munkatábornak nevezett szaga van ennek? (Miért nem noszogatja a 2012-ben még munkaerő tartalékként meghatározottakat?)
emerencia
@Lepényleső: De. Orbán ahelyett, hogy normális bérekkel, életviszonyokkal, szociális hálóval próbálna versenyképes maradni az európai munka világában, az idősek kényszerdolgoztatásával akarja megoldani a munkaerőhiányt. A hétköznapi fasisztoid beállítódás tipikus példája.
justhpeter
@emerencia: Ez az abszolút igazság, hozzátéve, hogy mindezt szarért-húgyért.
Ludmilla
a nyugdíjasok megdolgozták a magukét,most jöjjenek azok,akik életükben egy percet sem dolgoztak,csak loptak,élén a minielnökkel
Eladott Ország
A kormány elmehet a 3,14csába, a Kósa agya meg fénysebességgel nőhet.
1magyar
Rohadt egyszerű: nem kell megadóztatni a nyugdíjas munkáját. Aki tud és a munkaadó felveszi úgyis dolgozik.
De pld. rehabosokat még hatalmas állami támogatással sem veszik fel 60 körül.
1magyar
@emerencia: De azért még 2 évvel jobbak vagyunk mint mérkell országa.
eszegfu
@dr frédikántor: tegnap 21:39 Nem tudom miből állapithattad meg, hogy "életerősek" a korkedvezménnyel nyugdijba ment rendőrök és katonák? A korkedvezményes nyugdij azon munkakörökben dolgozó embereknek "járt", ahol a szervezetüket fokozottan igénybe vette a munka. Pl. korkedvezményes nyugdijra jogosultak: bányában dolgozók (mondjuk nem tudom hány bánya üzemel ma), meleg üzemben, polgári repülésben, közlekedésben, sütőiparban, textiliparban, stb. ... szerinted az itt dolgozók nem lehetnek "életerősek" a korábbi nyugdijazásuk miatt. De megforditva a gondolatmenetet: egy tüzszerész katona, egy "vonulós" tüzoltó, vagy egy "járőröző" rendőr (akiket mondjuk verekedéshez, vagy egy Fradi meccshez , esetleg egy demonstráció biztositásához vezényelnek) nincs elég stressznek kitéve? Az igaz, hogy rajtuk fizikálisan nem látszik semmi, de az idegrendszerük biztos, hogy "felborul" akár csak 10 év után is... ezért 3 évenként kaphatnak 1 év nyugdijkedvezményt... nem gondolom, hogy ez olyan sok...szerinted?!
staro2
Mélyen egyetértek Ágimamival.
Kósa meg a bandája a jó édes szüleit terelgesse.
Az én javaslatom nem olyan nagyívű mint a kormányé, de egy két céget kisegítene.
A kormány tagjai és a minisztériumok dolgozói heti 3 napot dolgozzanak egy tetszőleges ipari üzemben vagy boltláncban fizikai dolgozóként. Az cégekett kisegítené, a minisztériumi munkát meg a maradék 2 nap alatt is el tudnák végezni.
Egy pár hónap után aztán beszélgessünk a nyugdíjasok unkába lüldéséről.
Eladott Ország
Miután mi vagyunk az Európai Unió leggyorsabban és legjobban fejlődő országa, száguldunk,
szárnyalunk, utolérjük Ausztriát, mindenki minket irigyel, mi vagyunk Európa motorja és majd
mi megmutatjuk, Szlovákia ott tart, hogy az államháztartás hiánya bőven bement 1 százalék alá, az államadósság pedig nem éri el az 50 százalékot. Ennek örömére változtat kicsit a kormány a dolgokon. Például a nyugdíjasok munkavállalása – nyugdíj mellett persze – 200 euróig járulékmentes. Ehhez nem kellett nyugdíjas szövetkezeteket létrehozni, elég volt egy
törvénymódosítás. De a nyugdíjakat is emelik 8 százalékkal, a minimálbér 500 euró közelében
lesz, a súlyosan beteg családtagját gondozó polgároknak járó ápolási díj eléri a minimálbér
összegét. Bevezetik a 13-14 havi bért, ehhez támogatást ad a munkáltatóknak a kormány. Ez a
munkáltatóknak nem kötelező, hanem adható, ezzel is ösztönözve a munkavállalókat. Továbbá a kormány támogatást dolgoz ki a munkavállalói mobilitás megteremtése érdekében. A munkába járáshoz is hozzájárulnak anyagilag, ha valaki munkavállalás okából kénytelen költözni, akkor nagyjából 5000 euró támogatást kaphat. Mindez csupán onnan nézve érdekes, hogy az ott élő gyerekeknek is jár (például) az iskolakezdési támogatás minden évben, amit a magyar adófizetők dobnak össze. Már csak azt nem értem, hogy az Ausztria területére szakadt hazánkfiait miért nem támogatjuk nagy erőkkel?
Jozefina
Érdekes, hogy ennyire szükség lett a nyugdíjasokra??? Hol vannak a fiatalok??? Meg nektek kéne beállni végre a munka világába láncon vezetve!!!
qxy
Terelje a bikát Orbán arra aki elébe baszta a meleg lábast és azt mondta neki .- Na egyé má moré.Meg vagy zakkanva ? meg verjelek?
Nemezis
@Jozefina: Hol vannak a fiatalok? A normálisabbja külföldön, néhány itthon boldogul, de a többség buliból buliba szédeleg, és él a szülei nyakán, akik halálra dolgozzák magukat.
Mézike
Biztos nincs pénz a nyugdíjak fizetésére.
Másrészt hova küldik őket dolgozni? Közmunkásnak?
herczeg0210
Annyi mindent kaptál Te Nyugdíjas már ettől a korbánytól, hogy ideje megdolgozni érte!
maci0427
Ez így hülyeség, ahogyan van ! Gyakorlatilag akkor el is törölhetnék a mindenkori nyugdíjba meneteli lehetőset ! Rossz ez az irány nagyon, kedves FIDESZ. !
desiro
Már a nyuggerek pénze is kell neki.Miért kell a szövetkezet? A sok ingyen élőt el kell tartani.
A szocik idejében is dolgozhattak a nyuggerek nem fizettek semmilyen járulékot, ha jól emlékszem. Ezt vezesse be újra, de ezt nem teszi a g.ci mert csak a lopáson jár az eszük a sok birka meg béget.
Eladott Ország
@Mézike: A munkavállalók – főleg a szakképzett, magasan kvalifikált munkavállalók – tömegével hagyták és hagyják el az országot, amikor már nincs elég villanyszerelő, orvos, ápoló, pincér, , szakács, vasutas, építőmunkás, hirtelen mindenki felfedezi a nyugdíjasokat. Jöhetnek a megalázott nyugdíjasok, mert valakinek dolgozni is kell.
picike1
katasztrófa ott kezddik a jelenről irjál ,addig élni is jó lenne én azt mondom
Qqberci
@herczeg0210: Eddig tőlem a gonosz potrohos kertitörpe csak elvett. Tőlem, is, meg a gyerkeimtől is. Aztán szerinted kik építették az Erzsébet-hidat? A kettes-hármas metrót? Paks-I-et? Az M1-M7 autópályát? A magyar internetet (1992!)? A mai nyugdíjasok. Hogy az idolodnak is mutassak valamit: azt a Népstadiont, amit most lebontott, mert más csinálta...
Nessy
@desiro: Ahogy írod! Igaz, hogy mi csak adót fizettünk, de a munkáltatónak be kellett minden járulékot fizetni! Ez a munkaviszony már nem tett lehetővé egy későbbi nyugdíj korrekciót .
Az ember saját maga keresett állást, maga tárgyalt bérről, munkaszerződésről, nem más döntött rólam, helyettem. Természetesen jó pénzért!
magyarbakancs
Nem kellet volna elzavarni a hülye politikával a fiatalokat és meglennének becsülve erkölcsileg ,és anyagilag itt hon maradtak volna a szakmunkás,értelmiség.
Nekünk harcolni kell ,és folyton bizonyítani mekkora nagy nemzet vagyunk itthon.
Bele untak a középkorúak,fiatalok ebbe a folytonos politikai agy fosásba ,és ki tehette elment.
Peller Anikó
Valamit nagyon elbasztatok rohadék gyűjtögető gecik. Jaa, tudom, nem kellett volna a szemünket is kilopni piszkos, hazug cigny banditák. De nem kell aggódni, a leépült nyuggerek, az itthonmaradt gyökerek meg a románok majdcsak megválasztanak nekünk.
Mézike
@Eladott Ország: Van a közmunkások közt is nagyon sok szakember. De egyrészt utánuk ha alkalmazzák őket sok járulékot kell fizetni a munkaadónak, másrészt ha közmunkásként alkalmazzák őket akkor a munkáltató kap utánuk kedvezményeket.
tudode
Megérdemli az ország, és ez a POLITIKAI KALANDOR bagázs "is", hogy a BUMERÁNG JÓL KOBAKON VÁGJA ŐKET!
.
Mit is műveltek pl. a rokkant nyugdíjasokkal?
.
Azt, hogy ellátásszerűvé tették több százezer un. MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ rokkant nyugdíját, de
.
- ha munkát vállalt ugyanúgy levonják a NYUGDÍJJÁRULÉKOT, mint az épeknek, "csak" nem jár nekik amiatt, mert ELLÁTÁS SZERŰVÉ (kutya vacsorájává tették) dolgoznak az ÉVI 0,5%-os nyugdíjemelés, ha EGYÁLTALÁN nem minősítették az AMPUTÁLTAKAT munkaképessé !!!
.
Tehát nyalhatják a :
.
---- Fideszes fagyi/t
www.youtube.com/watch?v=c7d437Mppag
.
Így jár az az "ország/kupi vezetés, ahol ÖTLETSZERŰEN egy szakbarbár vezeti/dont EGYSZEMÉLYI vezetőként az országot, mindenféle HATÁSTANULMÁNY NÉLKÜL!
emerencia
@staro2: Nyilvánosan kellene dolgozniuk valamilyen lenézett munkakörben, lehetőleg nem egy bányában vagy gyárban elzárva. Külön javasolnám számukra az olyan non food áruházakat, ahol az eladótéri magaspolcokon tárolják az árut és az eladó végez minden munkát. (Vevőkiszolgálás, tanácsadás pakolás kézzel, géppel fel, le, olykor megfelelő eszközök hiányában, stb.) Szívesen megnézném, hogy mondjuk a tizedik órában bírnak-e még talpon lenni az acélcipőben és kedvesen, mosolyogva kommunikálni egy kötekedő vásárlóval... A névjegykártyájukon pedig az egész nevük mellett kéretik feltüntetni a kormányzati titulusukat is. Így bárki emberfia megnézheti, hogy az egészséges, sportos, jólétben élő orbanikusz hungarikuszok hogyan bírják a munkát. Igazán szavuk sem lehet mert ez hivatalosan egy könnyű munka amit akár egy 60-65 fölötti leamortizált idős ember is vidáman elvégez. (?)
cikicakk55
A Magyar nyugdíjasok már annak is örülnek,ha elérik a nyugdíjkor határt.Amilyen a munkájukhoz való biztonság,felszerelés,a védő cuccok,csoda,hogy nincs teli az ország félkezű,féllábú,gerincproblémás nyugdíjassal.Az 1955 után született emberek már 65 éves korukban mehetnek nyugdíjba,de a 2010-es évek elején,mikor az a rokkant nyugdíjas nagytakarítás volt,akkor arról is szót ejtettek,hogy az 1970 után születetteknél 70 éves kor legyen a nyugdíj korhatár.Azt nem tudom,hogy a rengeteg új törvény közt ezt is megszavazták-e? Az egészségügyet elfigyelve az egyszerű még átlagbért sem elérő dolgozó egész biztos nem fogja megérni a 70 éves kort.Esetleg valami csoda folytán túléli,garantálja a kormány,hogy az akkori nyugdíjból amit majd kap,egy év alatt éhen hal,megfagy,vagy bele hal egy egyszerű influenzába.,ert drága az antibiotikum.
kokopelli
@cikicakk55: ..magyar viszonylatban tényleg vicc a 70-éves korhatár!Valaki írta a németek
67 éves korhatárát,ami így egyszerűen nem is igaz,mert a 65-ről 67-re 24 év alatt "mennek"
fel! 2011-ben volt 65 év és 2011 után minden évben 1hónappal kitolódik ez a határ! Ez az a
példa,hogy beleugatnak azok is akiknek nulla fogalmuk van a dologról! 2 évvel előbb elme-
het minnenki most is (ha min. 35 nyugdíjfizetett éve megvan az EU területén) de levonással!
A levonás 0,3% per hónap! Azért emelnek a németek,mert az orvosi ellátás és az egészsé-
ges életmód a nyugdíjasok éltkorát eléggé kitolta ill. az anyagi helyzetük simán megengedi!
Én pl. két évvel előbb 7,2% levonással elmente ,oszt annyi! ;-)
cikicakk55
Ha nekem írtad,hogy bele ugatok mindenbe,akkor olvasd el mégegyszer amit írtan. A 70 éves kort csak tervezték,illetve csak javaslat volt,de azt is írtam,hogy nem tudom végül mi lett a javaslatból Az 1955-ös születénél viszont konkrétan tudom,hogy igaz,mert én is akkor születtem. Ez alól kivételek azok a nőj akik már előtte ledolgoztak 40 évet. Ha nem nekem szólt az " ugatás" akkor elnézést. Semmit nem szoktam határozottan állítani amiben nem vagyok biztos.
nusika
@tudode: ...a magyarországi dolgozó nyugdíjas még Erzsébet utalványt sem kap! ...de az ausztráliai nyugdíjasoknak elküldik!!! ...én legalább is sem tavaly sem most nem kaptam!!! Kit lehet kérdőre vonni??? Tudja valaki?
kokopelli
@nusika: nekem is elküldték,és örült a haverom unokája,mert végre azt vehetett
(14 éves volt) amit akart!Ismerem a gyerekeket! Ha idén megint küldik,akkor me-
gint nevethet! Mi a faroknak csinálnak külföldre propagandát? Azt hiszik,hogy azok
akik azt kapják, nem látják át a "nagy semmit" mögötte? :-((
tudode
@nusika: ..
Legjobb tudomásom szerint SENKIT NEM LEHET KÉRDŐRE VONNI, hanem át kell menniük ebben a katyvaszban "minden állampolgárnak" Schotland yard.osnak (nyomozónak) például
.
- a 1818 hívásával az ÁLTALÁNOS KORMÁNYABLAK hívásával úgy, hogy miután meghallgatta a hívó fél a gépet, a felajánlott nyomógombok segítségével, vagy
.
- a Fővárosi Kormányhivatal Családtámogatási Főosztályát, melyet a következő telefonszámokon lehet elérni:
.
06/1/452-2910, (Számomra ez a szám elérhetőbb volt, mint a többi mobilos)
06/30/344-005.
06/70/460-9005
06/20/881-9535.
.
Az én aktuális ügyemben is tájékoztatást kaptam, hogy HOL, MILYEN MÓDON TUDOM az éppen aktuális ügyemet elintézni.
.
Ma már "csak" ezeken a KORMÁNYZATI IZÉKEN KERESZTÜL LEHET tájékozódni!
.
Ha a NEMZET volt TOLLA azt mondta AMI JÁR AZ JÁR!
.
Sztem több tíz, száz MILLIÁRD marad az állam kasszájában, mert az INFORMÁCIÓÁRAMLÁS olyan rusnya, hogy az átlag állampolgárok számára KÖVETHETETLEN olyannyira, hogy még az ügyeket intézők SEM KÉPESEK KÖVETNI pártunk-, és kormányunk össze, vissza intézkedését!
.
Sok sikert kívánok az ügye intézéséhez!!!
kokopelli
@cikicakk55: nem kritikának szántam amit írtam,csak a 70 évre reagáltam akkor is
ha tervezet,hanem arra hogy a fő migráncsozó írta,hogy "a németeknél 2 évvel job-
ban vagyunk"! Bocs ha magadra értetted! Mea culpa,mea maxima culpa! ;-)
Eladott Ország
@Mézike: Ma, 11:07; Így igaz. A szakmunkásokat azért alkalmazzák közmunkásként, hogy kevesebbet kelljen fizetni. Vagy a szakmunkást elbocsájtják és utána felveszik közmunkásként.
Megy ez csak fizetni ne kelljen. Konvergálunk, "ejrópába."
cikicakk55
@kokopelli: Igen,félre értettem.Semmi gond,hisz régóta ismerlek már,volt is egy-két vagy több úgy mond levélváltásunk és soha semmi gond nem volt,még akkor sem ha nem egy véleményen voltunk.Semmi gond,lényeg,hogy tisztáztuk. Köszi a választ!
kokopelli
@cikicakk55: Erre egy vicc!
Két haver beszélget a vitatkozásról ill. a véleménycseréről! Az egyik:
-Mi az asszonnyal marha jól tudunk véleménycserét folytatni!Bemegyek a konyhába
az én marha jó véleményemmel,és mindig az övével jövök ki! ;-)
kissé felnőttem
aki eddig lopott az most dolgozzon,hátha megtanulja megbecsülni amit kereshet.
gulyasgyula
Azért nem teljesen így van , van akinek kevés a nyugdíja és rászorul egy kis mellékesre , van aki még jól bírja magát és nem nézi egész nap a tv inkább beül vagyonőrként egy plázába ..Kocsmáros koromba azt láttam aki nyugdíj után leált , beült a kocsmába ""mondván dolgoztam eleget jó nyugdíjam van "" egy két év után meghalt ..Nem lehet 45-48 év fizikai munka után egyik napról a másikra leállni ..Látom a lottózóba sorjegyet kaparó sortársaim alig tudnak felálni az asztaltól ..Még sétálni is lusta egyik--másik ..
emerencia
@cikicakk55: ma 13:34
nyugdij-nyugdij.blog.hu/2016/12/29/friss_nyugdijkorhatarok

- aki 1954-ben született, a 63. életévének betöltését követő 183. nappal jogosult öregségi nyugdíjra
- aki 1955-ben született, a betöltött 64. életévét követően jogosult öregségi nyugdíjra
- aki 1956-ban született, a 64. életévének betöltését követő 183. nappal jogosult öregségi nyugdíjra
- aki 1957-ben vagy azt követően született, a betöltött 65. életévét követően jogosult öregségi nyugdíjra
cikicakk55
Nekem a nyugdífolyósítónál 65- öt mondtak. 2006- ban százalékoltak le,mert kullancs miatt agyhártyagyulladást kaptam és a mozgásom,beszédem vissza nyertem, lebenyi epilepsziám lett. 2004- ben csípett meg a kullancs,de utána félévvel még vissza mentem dolgozni. Sajnos gyakori rohamaim miatt alkalmatlan voltam az ápolónői munkára. 33 év 165 nap munkaviszonyt igazoltak. 2010- ben mentem decemberben felülvizsgálatra,ahol véglegesítettek. Rá egy hétre kaptam egy levelet,hogy minden sztornó,mert dec. 31-ig nem töltöttem be az 57. Életévemet. 2013 december 31- ig bár mikor visszahívhatnak a bizottságra. Nem hívtak,csak az utazásim vették el. Tavaly,2016 májusában kaptam egy levelet,hogy még is csak véglegesítettek,de nekem már a 65 év a nyugdíjkorhatár,mert 1955. Jan. 01 után születtem. Az öregségit akkor kapom meg,ha betöltöm a 65 évet. Még 2,5 év van hátra. Innen tudom csak,hogy nekem 65 év a kórhatár. Persze amennyi törvényt ezek már változtattak,semmin sem csodálkozom. Most az emeléssel majdnem elértem az 54.000 ft- os nyugdíjat. Sajnos ilyen keveset kerestek az ápolónők. Tőlem vonták én nem caltam a befizetéssel.
Eladott Ország
@Peller Anikó: december 08, 21:57; "a rendőr mióta olt tüzet?" Amikor a saját háza ég.
nezelodo
@Eladott Ország: Á dehogy oltja, feljelenti az ismeretlen gyújtogatót!
A Kósa meg a kis szabványon kívüli családját igazgassa, ne a munkába belerokkant időseket.
desiro
A parlamentben dagadtra hízott zsír disznókat kellene vissza küldeni kétkezi munkára, hogy tudják mit csinál a melós.Akkor talán hoznának normális törvényeket.
Ha rajtam múlna csak 20 év munka viszony után engedném a választáson való indulást.
Akkor már lenne fogalma a munka világáról.
desiro
Kérdésem van:
Kik alapították ezeket a szövetkezeteket?
Hány alacsony nyugdíjas vezetője lett?
Ki kérte az alapítást?
Hány támogatója van a nyuggerek körében?
Eladott Ország
@desiro: Válasz:
- az állampárt, a fidesz
- egyetlen egy se
- a fidesz csókosok, hűbéresek, vazallusok
- nincs támogatója
eszegfu
Ez azért "érdekes" törvény lesz! A nyugdijuk megtartása mellett dolgozhatnak, de csak a szövetkezetben?! A vállalkozói szférában a nyugdijuk megtartása mellett csak a min. bér 18x-ig dolgozhatnak (mig el nem érik az irányadó nyugdijkorhatárt), viszont a közalkalmazottként nyugdijba menő emberek nem dolgozhatnak a nyugdij mellett 1 percig sem! Ez szerintem diszkrimináció! Ezzel az erővel kivételezettek lehetnek pl. akik a nyugdij mellett pékségben dolgoznak.
desiro
@Eladott Ország: Egyet értek a kérdések inkább ironikusnak gondoltam.
desiro
@eszegfu: A nyugger képviselőktől is megvonni a milliós nyugdíjat.Pl. haragos ,sintér és társai.
eszegfu
@desiro: Igen! Ez is diszkrimináció! De hát ugye ilyen "frankó" törvényeink vannak!:(
kokopelli
@desiro: ..jobb helyeken úgy van,hogy az egészet összedobja "Finanzamt" (Pénzügyi
hivatal) és ráverik az adót a nyuggeresre,ami nem is kevés! Fizessenek a gazdagok! ;-)
U.i.:..még azt is amit esetleg lakásbérbeadásból,előadások tartásából,tehát mindenből
kaszál "a zetárs"! ;-.)
peterkelemen
Orbán kezében ostor: dolgozz nyugger, mert széthasítom a hátadat! Meg kell élnie a családomnak bármi áron. Ha kell beáldozom a nyuggerek vérét is,d e Ráhelka fényűzően fog éldegélni.

Így jár az a nép, aki eleve buta, gyáva és rabszolgalelkületű.
Eladott Ország
@desiro: A nyugdíjasok alkalmazásával egyrészt lenyomják a béreket, másrészt a nyugdíj előtt állók- akiknek általában magasabb a bére- kirúgásával, olcsóbb munkaerőhöz jutnak, az államnak meg kisebb nyugdíjat kell majd fizetni. Egy csapással két legyet ütnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.