Az ENSZ értéket képvisel, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

Két szerződéstervezetről van szó jelenleg szó: az egyik a menekültügyi szerződés, mely szerint, akinek védelemre van szüksége, annak azt meg kell adni – erről lehet tárgyalni. A másik szerződés azonban migránsokról szól, vagyis a népvándorlás kérdéséről – fogalmazott Orbán Viktor a készülő ENSZ-dokumentummal kapcsolatban. Azt is mondta, aggasztó jel, hogy a világ legnagyobb katonai befolyásával rendelkező országa, az Egyesült Államok kiszállt a tárgyalásokból.

Orbán ismét nyilatkozott: az ENSZ az új Soros György?

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kitért arra, hogy az ENSZ egy fontos szervezet, széles körben a megegyezés szándékával a világ szinte minden tagállama összegyűlik.

Az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel – ami jelenleg készül, az azonban ellentétes hazánk érdekeivel – emelte ki Orbán Viktor.

Mint mondta, lesz lehetőség arra, hogy miután a szöveget megismerjük, döntést hozhat vele kapcsolatban a kormány.

Ausztrália, Új-Zéland, Japán és V4-ek sem szeretnék, ha olyan világálláspontok alakulnának ki, melyre hivatkozva nemzeti érdekeinkkel szemben fel lehetne lépni – tette hozzá.

Új szelek az osztrák-magyar kapcsolatokban

Orbán Viktor beszélt ausztriai látogatásáról is: mint mondta, az osztrák-magyar kapcsolatok kérdésében új szelek fújnak az Ausztriában zajló változások miatt. A megelőző években magyarellenes kormány volt hatalmon, most azonban jobboldali kormány van Ausztriában, így fair, tisztességes, magyarbarát kormányzás várható – fogalmazott a miniszterelnök.

(hirado.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Veszek máma lottót. Egy másik cikk alatt iram-azt hiszem épp.szijjártó kirohanása kapcsán -,hogy az ENSZ lesz az új ellenség.Mert ,mindig újabb -és újabb kell.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ezzel is le kellene szaladni Grazba egy kivizsgálásra.
kereső
Veszek máma lottót. Egy másik cikk alatt iram-azt hiszem épp.szijjártó kirohanása kapcsán -,hogy az ENSZ lesz az új ellenség.Mert ,mindig újabb -és újabb kell.
kokopelli
@simmering73: ...de RailJet-el és hátizsákkal!? "Hát Izsák" is ott legyen kisérőnek!?
Nem fognak unatkozni a gumi szobájukban a gumidominóval! ..akkor t.k .sínen lesznek!?
Hellcat
@kereső: Generált ellenségkép nélkül ezek megdöglenének...így is kurva nehezen tudják már terelni a figyelmet a szar dolgaikról..
kukac50
Magyarország érdekeivel ellentétes a Soros plakátok hazugságai!
Orbán nem védte meg az országot a migránsoktól, hanem betelepített 3550 migránst és 20 ezer letelepedési kötvényest.
Nessy
@kokopelli: Új műsorhoz, új ellenség kell!
A majdnem 200 tagállamot akarja Orbán irányítani? Hol az a macska syndroma.
Klubtag
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba."
Ez a kérdés, válasszatok (helyesen): 2018. április 8.án
magyarbakancs
Ennek az idióta kormánynak mindig kell valaki akivel hadakozik?
Dakota közmondásokat szeretettel hangosztató kis dakota fonók mindig harcol?
namihami
Itt a következő lehetőség a haveri plakátkészítők számára. Más célja nincs is a dolognak. A fidesz-fannak mindegy (agyilag úgyse fogja fel), a többi meg röhög vagy dühöng az újabb pénzszóráson.
Viszont a nyomdász-klán ismét kaszálhat. És a cél csupán ennyi.
lópicigáspár
Üzenjünk hadat a világnak! Talán kezdjük az Antarktisszal!
tudode
Ebbe bele fog törni a BÖLCSESSÉGFOGA, ha van nekije, mert a VILÁG 260 ORSZÁGÁBÓL 193 tagja az ENSZ-nek, és annak Menekültügyi Főbiztosságát, amely 1945-ben alakult meg, nem szüntette meg tevékenységét, sőt Magyarországon is EZERREL TESZI A DOLGÁT!
.
www.unhcr.org/hu/l
.
www.unhcr.org/hu/77-huhol-vagyunk-jelen-html.html
.
Tehát a VÉGVÁRI VITÉZ a lejárt lemezű frakcióvezető szócsövén keresztül az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával folytat ÁDÁZ KÜZDELMET!
.
www.unhcr.org/hu/about-us/az-unhcr-tortenete-2
.
Szegény Gorbán a 200 ezer Ft megtakarításával JOBBAN TENNÉ, ha a tagországok FELELŐSSÉGKÖRÉBEN maradt feladataival törődne AZZAL AZ ELÁMMAL, AMELLYEL a migráncsokat bizerálja, "elterelő hadjáratot" folytatva a POCSÉK KORMÁNYZÁSÁRÓL!
Pálinkás Pál
@tudode: "Az UNHCR különös figyelmet szentel a kiszolgáltatott csoportok szükségleteinek, és szorgalmazza, hogy a nők és gyereklányok másokkal egyenlő jogokat élvezhessenek."
No te [email protected] koszos arabjaid is biztos ezen munkálkodnak mi???
Te ugyanolyan haszontalan vagy mint a beáramló csőcselék!!!
maszk
Ha a nagy trmapli támadhassa az ENSZ-tet, akkor a kis krumpli is támadhassa az ENSZ-tet - aztat a nemjóját nékije!!!
Hogy a rák egye ki az ENSZ-tetesek két szemít

www.youtube.com/watch?v=TwZpzeHleZY
tudode
@Pálinkás Pál: Nem kell így begurulnia, inkább "okosan" tekintse át, hogy egyáltalán miről is szól pártunk-, és kormányunk vezérének a mondandója!
.
Erről van szó MAGYARÁN:
.
----.Uniited Nations High Comissioner for Refugees
----- Fordítás ENSZ Menekültügyi Főbiztosság
.
Mindannyian tanulhatunk pártunk-, és kormányunk vég nélküli ELTERELŐ HADJÁRATÁBÓL"is"!!!
.
Tehát:
.
"""Az európai menekültek megsegítéséért végzett rendkívüli munkájának elismeréseképpen 1954-ben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága megkapta a Nobel-békedíjat. Negyedszázaddal később, 1981-ben az UNHCR újra elnyerte a díjat globális menekültsegítő tevékenységéért, különös tekintettel arra, hogy működése során számos politikai akadályt kellett és kell leküzdenie.
.
Alapításakor a Főbiztosságnak mindössze 34 munkatársa volt, mára ez a szám 7680-ra nőtt. Az országos és nemzetközi tevékenységet végző munkatársak többsége terepen dolgozik. A szervezet több mint 125 országban 414 irodát működtet. Ma az UNHCR tevékenysége mintegy 33,9 millió embert érint, közülük 10,5 millió menekült, 14,7 millió belső menekült (saját országán belül otthonát elhagyni kényszerült személy), 3,1 millió hazatérő, 3,5 millió hontalan, és több mint 837 ezer menedékkérő. Működésének első évében az UNHCR 300 000 dollárból gazdálkodott, 2012-ben a szervezet éves költségvetése megközelíti a 3,6 milliárd dollárt.
.
2003 decemberében az ENSZ Közgyűlése úgy határozott, hogy a Főbiztosságnak a továbbiakban nem kell néhány évente megújítania mandátumát. Az UNHCR 2010-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját, és várhatóan sokáig szükség lesz még az általa nyújtott, rendkívül értékes humanitárius segítségre.""".
.
Megtisztelt a BUNKÓ HOZZÁM SZÓLÁSÁVAL, de ezzel is hozzásegített ennek a TÖRTÉNET jobb megismeréséhez! !
.
Különben a SAJTÓ FELADATA LENNE felvilágosítani az olvasóit/hallgatóságát, hogy az ENSZ egyik bizottságáról/főbiztosságáról SZÓL A FÁMA!
kisrigó
@namihami: Hogy azt a "csillagszórós f...t" ennek az eszement kormánynak! Mit akartok még irányítani a világban?! Persze, lehet vélemény, de vannak alapvető emberi értékek, amit ha egy közösséghez tartozunk, ha "beléptünk" egy klubba, akkor nemcsak az előnyét élvezhetjük! A mások kihasználása egy bizonyos sunyi emberek sajátja. Én nem szeretnék ezekhez tartozni! Amúgy az elefánt és az egér dübörgése a hídon!
peterkelemen
Orbán háborúba fogja sodorni Magyarországot, majd meglátjátok, hogy igazam lesz, de akkor már késő. Egyébként már most olyan károkat okoztak Orbánék a meggondolatlan, eszement fasiszta külpolitikájuk révén, hogy azok hosszú időre elásták a magyarokat és Magyarországot.
Sámannus
Meglássátok hogy itt már a galaxis lesz a következő és felkészül, a Világegyetem!
Ezután már csak a beszarást lehet fokozni.
Eladott Ország
Úgy látom, hogy a csúti kancigányon kívül mindenki hülye, csak ő a helikopter.
Clavigo
Csak kíváncsi vagyok...Hallgatja valaki ezt a Hanyattlökött Tarhonyát a Kossuth rádióban ???
Pálinkás Pál
@tudode: "Az európai menekültek megsegítéséért végzett rendkívüli munkájának elismeréseképpen" olvasod...szó sincs semmiféle muszlim,néger csürhéről...Segítsenek nekik a testvéreik...
Clavigo
@Eladott Ország: ...és ez a Zsírbunkó a magyar miniszterelnök...!!
justhpeter
@Eladott Ország: Rotor nélkül. Ül a seggén, oszt' brümmög.
csipetke
A parlamentben nagyon kellene egy nemzeti pszichiáter.Ez a sok nyomorult nem bírja egyedül feldolgozni ezt a sok agyatlan f@szságot,üldözési mániát.Eddig a Soros,most az ENSZ,mi jöhet még,ha ezek a nyakunkon maradnak?!
csipetke
@lópicigáspár: Az Antarktisz?Oda kéne importálni ezt a rablóbandát humanitárius segélynek a jegesmedvéknek.Másra úgyse jók...
kiscsillag66
@csipetke: Én féltem a jegesmedvéket!!!
nyanya001
Kár, hogy nem folytán le az anyád lábaszárán !
lópicigáspár
@kiscsillag66: Ne féltsd őket! Ezekkel jól járnának! Több háj mint a fókákon, ráadásul kevesebb csont, hisz gerincük nincs!
Eladott Ország
Látja, nővérke, nem megmondtam, hogy hülyék? A helyzet egyre nehezebb lesz, (a helyzetnek az a része, amelyik nemzetközi, az meg még fokozódik is), kívül-belül hülyék vesznek körül minket, az egész világ ellenünk; hát hiába magyarázzuk-nyivákoljuk a büdös nagy igazságokat, mégsem hajlandóak elismerni nagyságunkat? Persze, hogy nem, hiszen hülyék, mint említettük volt.
Yoda69
Ugy latom az ENSZ-bol is ki kell lepnunk rovidesen. Aztan a NATO-bol, majd az EU-bol.
Aztan irany a FAK, nekunk meg fuck.
tudode
@Pálinkás Pál: Tehát Orbán nem az ENSZ-ből "csak" annak egyik bizottságával szándékozik MEGSZAKÍTANI A TÁRGYALÁST, mert nem illiberális a gondolatmenete!!!
..
Ha pártunk-, és kormányunk vezére nem jön ELŐ EZZEL A MAJOM hasonlattal, nem vettem volna a fáradtságot, hogy a VILÁGHÁLÓ jóvoltából megtekintsen egyáltalán MILYEN SZERVEZETEI vannak az ENSZ-nek:
.
Ezek vannak, amelyből néhányat ismerünk is, azt nem tudva, hogy az ENSZ albizottságai::
.
A következő években Magyarország megkezdte teljes körű integrációját az ENSZ-család rendszerébe. Fokozatosan bekapcsolódtunk többek között az
--- ENSZ Iparfejlesztési Szervezet (UNIDO),
---- az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP),
---a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO),
------------a Nemzetközi Valutaalap (IMF),
---a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD), valamint
------------az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) tevékenységébe (Erről lehet szó).
-- A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU),
-- az Egyetemes Postaegyesület (UPU),
------------a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO),
----------- az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO),
----------- az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO),
----------- az ENSZ Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalap (UNICEF), illetve
---------- az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkájában Magyarország már az ENSZ-tagság elnyerése előtt is részt vett.

különös jelentőséget adott a térségünkben kitört délszláv háború."""
.
Előfordulhat, hogy az ön szóhasználatával KIEGÉSZÍTETTE TEVÉKENYSÉGÉT az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a muszlim,néger csürhével "is"!
.
LEHET DURCÁSKODNI!
kokopelli
@Nessy: (8:39)
.. miért ne? Emléxem,hogy mi öten fakardos vitézek az egész világot akartuk lerohanni!
Megmondom neked "az őszintét",ha nem jön közbe a "szivásgombóc ebéd",akkor még
ma is "ß@rban lenne a Glóbus"!.(..mint a női lábak,mindíg közbe jön valami!) ;-))
..akkor egy "Orbán bas"i miért ne álmodjon...? mint csodagyerek,már 5-évesen annyi esze
volt mint most!
Sámannus
@kokopelli: A vitykának is lehetnek rémálmai. A múltkor egy kandúr szart mellé és majdnem elkaparta.
peterkelemen
@Rockxy: Mondja ezt a maffiaállam egyik kommentelője Rockxy
nyanya001
Orbán szerint az ENSZ is Soros György kottájából játszik!
Az egész világot a Soros irányítja ugye te elmebeteg !
Pálinkás Pál
@tudode: Te most amit itt felsoroltál annak semmi köze sem a cikkhez,se a hozzászólásomhoz...az ENSZ egy idejétmúlt formáció...semmi hatalommal.../nagyhatalmak ha valami nem tetszik vétóznak/...és tárgyalják a semmit...
cikicakk55
@Klubtag: ma : 8: 40
Hidd el,ha Orbán nem írta volna át a törvénykönyvet és az alkotmányt,már 2014-ben sem biztos,hogy nyert volna. Most viszont ha törvényes és igaz szavazás lehetne,egész biztos nem nyerne. A baj ott van,hogy megvették a Románokat, az Ukránokat, a Magyar cigányságot,viszont a külföldön dolgozó kb 1 millió Magyar állampolgár szavazati lehetőségét teljesen lenullázták. Így aztán a becsületes választástól távol,nehéz lesz legyőzni.Ahhoz az kéne,hogy mindenki aki itthon van,a bizonytalanok főleg,elmenjenek szavazni.Nem ilyen kormányt érdemlünk meg,de elkövette a nép azt a hibát,hogy 2010-ben bedőlt a szép szavaknak. Mivel akkor a népnek elege volt Gyurcsányékból,az MSZP-ből és Ugye a FideSS mint ellenzék megdolgoztatta a Magyar emberek elgyötört agyát,így" hittünk szép szavadnak,még is megcsalá"
quadrocopter
Brüsszel, Soros, a Pápa, az ENSZ...felkészülnek a földönkívüliek! Idióta agyhibbant!
kokopelli
@Sámannus: nem volt pár számmal nagyobb,pl. kardfogú kandúr??
..nem hányta volna ki szegény s füstös-húst? ;-)
kokopelli
@Rockxy: ..miért nem vezeti ki ebből a maffiából az országát a füstös?
csipetke
@nyanya001: 18.34 Basszus,ennyi elmeroggyantat!
nyanya001
@csipetke: Éppen olyan hülyék, mint a gazdájuk aki megvédi őket...
evacica
Nem igaz, hogy mennyi hazugságot tudnak összehozni, és ezt szemrebbenés nélkül az emberek szemébe is mondják! Még csak az arcizmuk se rezdül hazugságaik közlésekor, velejükig romlott ,erkölcsileg züllött banda!
kereső
@bakcsubakka: Ja,még-még-még soha nem elég!
teuton
@evacica: Azert az a megallapitasod nem teljesen igaz, hogy az arcizmuk sem rezdül... Nezz nehany MO-on nem forgalmazott videot Orban külföldi latogatasairol, hogy ott hogyan grimaszol, vag idiota pofakat es allandoan nyalogatja a szajat. Ez persze nem a hazugsagok miatt van, hanem egy komoly betegseg tünetei...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.