Bekérette a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a tárca vezetője a svéd miniszterek elmúlt napokban tett, Magyarországot bíráló nyilatkozatai miatt.

Szijjártó bekérette a svéd nagykövetet, mert bírálta Magyarország menekültpolitikáját
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Margot Wallström svéd külügyminiszter szerdán a Twitteren azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter a demokraták és a baloldal ellen alakítanak szövetséget.

Heléne Fritzon svéd migrációs miniszter egy dél-svédországi, uniós kérdésekkel foglalkozó szemináriumon bírálta Magyarország menekültpolitikáját.

Elmondása szerint egy miniszteri találkozón

emlékeztette Magyarország külügyminiszterét 1956-ra, amikor Svédország lelkesen fogadott be magyar menekülteket. A svéd miniszter szerint elvárás lenne, hogy Magyarország ugyanilyen módon vállaljon felelősséget az EU közös menekültpolitikájában.

Szijjártó Péter az MTI-vel csütörtökön közölte:

"a bevándorláspárti svéd kormány újabb támadást indított Magyarország ellen".

Margot Wallström azt állította, hogy Orbán Viktor és Matteo Salvini a demokraták, vagyis a demokrácia ellen harcolnak, ami "hazugság, Orbán Viktor és Matteo Salvini egyértelműen fogalmaztak, az illegális bevándorlás ellen harcolnak" – mutatott rá. Hozzátette: Orbán Viktor és Matteo Salvini az európai emberek akaratát képviseli, hiszen ők nem akarnak bevándorlást.

A külügyminiszter felidézte:

a svéd migrációs miniszter egyenlőségjelet tett az 1956-os magyar menekültek és az illegális bevándorlók közé.

"Aki ilyet tesz, az történelemhamisítást követ el" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kifejtette: 1956-ban a magyar menekültek a szomszédos országban a nemzeti és nemzetközi jogszabályokat tiszteletben tartva megvárták, amíg egy ország befogadja őket.

Az illegális bevándorlók ezzel szemben "biztonságos országok során vágtatnak keresztül, megszegik a törvényeket, és veszélyt jelentenek a biztonságunkra" – tudatta.

A külügyminiszter hangsúlyozta:

emellett Svédország beavatkozott a Brüsszel és Magyarország közötti perbe, amelyben Brüsszel és a svéd kormány azért támadja Magyarországot, mert átláthatóságot vár el a külföldről finanszírozott bevándorláspárti szervezetektől.

Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy "várja Magyarország elítélését, vagyis egyértelműen a Soros-szervezetek oldalára állt" – közölte a tárcavezető, hozzátéve: a nagykövetet emiatt csütörtökön bekérették a KKM-be.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ez lassan kreténebb lesz ,mint a Gazdaállata.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Semmi mást nem mondtak a svédek, csak az igazat és csakis az igazat!! Ez fáj, de nagyon fáj a külügyérnek??!!
lugas
Úgy látom nem ért itt senki hogy miről is van szó! Megy a mellé beszélés ,egyesek homokba dugják a fejüket ,de attól még kilátszik a...!
bencemacska
Olyan történelem hamisítással vádolja a svédeket, amelyet ő és troggyos vezére követ el!!!
Commenter
@Jozefina: @bencemacska: na a svédekkel is felfüggesztjük, megszakítjuk a diplomáciai kapcsolatokat mint Hollandiával? xargyártó csak ennyire képes!
Manhattan
Kész röhej, hogy mit meg mer tenni ez a kakadu! A világ rajtunk röhög...
desiro57
Aztán majd téged is bekéretnek a bíróságra tömjén vadászata miatt.
Commenter
@Manhattan: ez semmi. osztotta ez már az észt az ENSZ Emberjogi Bizottságának is...
desiro57
peti már nem hülyülsz tovább, ennél már nincs lejjebb.
desiro57
A sok bíííírka, hogy tíííltakozottt a 300Ft. eeellllen.Most bééégessetekk kötsögök.
Mosooost megoldááás vazzzze, imááához térdre. osz vagy meg daglesz vagy túúúl éééled.
Clavigo
Ez lassan kreténebb lesz ,mint a Gazdaállata.
Qqberci
Szíjrágó még mindig valakinek érzi magát pedig eredentően egy felfuvalkodott senki...
Edmond Dantes
Nem kell szarakodni a buzi ikeásokkal.Üzenjünk hadat úgy,hogy elküldjük nekik Ráhel csomagját!
verőce21
Milyen igaza van a külügyminiszterünknek! Minden szavával egyetértek.
Nessy
Már igazán megtanulhatnák a demokratikus országok, hogy Orbánt és kormányát csak hódolat illeti, s nem bírálat!
Vegyék tudomásul, hogy nálunk minden nagyon szép, minden nagyon jó, és Orbánék mindennel nagyon meg vannak elégedve!
Kéretik csak és kizárólag a kormánypropagandának hinni, a tények hanyagolandók!
wagabund
..."a svéd migrációs miniszter egyenlőségjelet tett az 1956-os magyar menekültek és az illegális bevándorlók közé."...

'56-57-ben hónapokat kellett dekkolni a menekülőknek az osztrák gyűjtőtáborban, mert ott válogatták ki, kik és hányan mehetnek valamelyik befogadó országba...akkor nem úgy volt, hogy papírok nélkül csak úgy elment a magyar a kedve szerinti országba...
Micike
Bruhaha...köhög a bolha. Gondolom most a svéd nagykövetnek ijedtében folyik végig a hígja a lábaszárán, mert a kis tarajos, festett hajú futsalos bekérette.
tudode
Na!
.
Petya is azok közé TARTOZIK, akinek a kezében a HAT-ALOM fegyverré változik, még azokkal szemben is, akikre FELNÉZHETNE amúgy emberileg/szakmailag, már ami a DIPLOMÁCIAI TUDÁST illeti, amiatt, mert lájtosan kritizálni merészelte a GAZDI globális menekültügyi politikáját, BEVÁNDORLÁSI KÖTVÉNNYEL fűszerezve! EGYETCSE, oszt lóvéért még a pirézek is gyühetnek!
.
Olyan hír is napvilágot látott a VILÁGHÁLÓN, kis, v nagy túlzással, hogy
.
nepszava.us/azt-teszik-a-menekultekkel-amit-hitler-a-zsidokkal/
.
Miközben valójában EZER SEBBŐL VÉRZIK az ország azon feladata, amely TAGORSZÁGUNK hatáskörébe tartozik, ezzel szemben az egész GALERI "csak" a migráncsügyön RÁGÓDIK orrba, szájba!!!
.
Annyi BELEÉRZŐ KÉPESSÉGÜK nincs, mint egy hangyának, hogy MILYEN KLASSZ azoknak, akik a NINCSTELENSÉG miatt nem AJÁNDÉKOZZA meg őket unokával, és milyen klassz azoknak, szerintük SZÓRAKOZÁSBÓL veszik fel a NYÚLCIPŐT, hátrahagyva minden azok, akik BÁRMI OKBÓL válnak menekültté, migránccsá, v mivé!
csak úgy....
Az EU. ban már úgy emlegetik a gyerököt,hogy a hü be kéregetös Péter ...
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: @verőce21 aki 21re lapot húz: Tán nincs joga véleményt nyilvánítani? Na de kereszténydemokratáim...
Mi meg a korrupt kormány átláthatóságát szeretnénk.
Nessy
Tudjuk külügyér uram! Más államok vezetőiről kocsmai stílusban nyilatkozni, más ország belügyeibe beleszólni, más országban nagygyűlést rendezni csak és kizárólag nektek szabad a főnököddel egyetemben.
Hellcat
Csodálom nem állnak fel sorba országok vezetői, hogy: Bazdmeg ezért fizetünk a közösbe többet mint amit visszakapunk? Hogy ilyen kis országok korrupt vezetőinek a családja gazdagodjon aztán még BE IS UGATNAK???
kereső
Azért egy ország külügyminiszterének nem illik! hazudni, és főleg nem illik meghazudtolni miniszterelnökének tárgyaló partnerét./pedig ez tegna vót!!/

"Salvini kedden Milánóban azt hangsúlyozta, hogy egy új politikai szövetségen dolgozik Orbán Viktorral a jövő évi EP-választásokra "egy új Európa, egy új Európai Bizottság" érdekében. "A mi politikai mozgalmaink és kormányaink képviselte értékeket akarjuk középpontba állítani, egyesítve energiáinkat a közös cél érdekében, a szocialisták és a baloldali erők kizárásával" – mondta az olasz belügyminiszter."
Eladott Ország
"A kormány drámai gyorsasággal hülyíti el a magyarokat miközben a 21. században nyitott, szolidáris, a világot megértő, ahhoz alkalmazkodó társadalomra van szükség" – nyilatkozta Inotai András közgazdászprofesszor a 168 óra ma megjelent számában. Hozzátette, nem ismer olyan magyar kormányt, beleértve az ötvenes évek első felében működőket sem, amelyekben ilyen mértékben dominált volna a bunkóság. A parlament egy cirkusz. A kormány sötét bunkók és gyakorló elmebetegek gyűjtőhelye. A lopás, de már a rablás is kormányprogram. A korrupció természetes állapot. A civil szféra haldoklik, a társadalom normális része igyekszik kivonulni a politikából. Aki nem fut elég gyorsan, azt megtalálják ezek a sötét, gyűlölködő barmok. Most még csak kommentben, de bármikor eljöhet az az idő, amikor fizikailag, a valóságban is elszabadulnak ezek az indulatok. A történelemben nem egy példa van erre. Minden aljas bűnözőnek, aki hatalomra került, megvolt ez a bázisa. Ugyanaz, ami nálunk is a felszínre bugyogott.
kokopelli
@Nessy: ...mi a farkat csinálna a "szúnyogcsődör" akkor,ha m,ár meg van az "ukász"?
Tegye le a lantot,és húzzon el dolgozni? Pár hetente beleß@rni" az éterbe,a fönök
szájaízének megfelelően,és megmarad a villa, a szoliautó,a külföldi utazások stb. a
segédmunkás meló helyett! ...vagy a bukta után átlépni a jobbikhoz,esetleg elempéhez,
estleg "külföldiában" robizni az ő 50 kilójával??? ;-))
Sámannus
Hol a geciben voltál te 56-ban? Nem talán szintén Dózsa ...?
Eladott Ország
m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/szijjarto.jpg
Mindenki hülye, senki nem képes XXI századi politikushoz méltó viselkedésre, európai politikusok a nemzetközi média hamis tudósításai alapján politizálnak. Neki tényleg mindegy, ENSZ főtitkártól szomszéd államok politikusain keresztül uniós tisztviselőkig elküld bárkit a halál véres faszára, amúgy magyar diplomata módra. Virtus ez, amolyan diplomáciai segglyuk-hungarikum: „Ebben a helyzetben a diplomáciai finomkodásoknak nincs helye. Csak egyenesen és világosan lehet fogalmazni, a mellébeszélésnek semmi értelme.” Így is van, Péter, el kell érni bármi áron, hogy Európa seggevége legyünk.
RonaGyuri
tessék mondani van olyan ország akivel még nem akasztotta össze a bajszát??? Normális nincs!
RonaGyuri
@Shikari: te nem vagy normális, de ebben nincs semmi újdonság! =))
csak úgy....
@Shikari: nekem lenne egy ötletem ha van köteled és padlásod...
cikicakk55
@Sámannus: ma 14:27
csak egy kósza gondolat volt az apja és az anyja fejében 56-ban. Az biztos,hogy kár volt megszülni,jobban járt volna az ország ha felesben marad.Egy része a fater tökében,másik részben az anyjából kilökődve már valahol elenyészett volna.
cikicakk55
@Eladott Ország: Már nagyon azok vagyunk.Seggvégek.Csak a Bolgárok vannak mögöttünk,de náluk más a baj.
bencemacska
@Shikari: @cikicakk55: ma, 14:45
Olaszországban koalíciós kormány van!
"Audiatur et altera pars!!!"
Pálinkás Pál
Azért ettől hányok...amikor valaki párhuzamot von az 56"-os magyar menekültek, meg a mostani félanalfabéta,erőszakos arab horda között!!! lehet rasszistázni,szarok rá,mert igazam van!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ...pedig hány köztörvényes került szabadlábra 56ban és nem csak "cigó" ;)
Neked a cigó +a migráncs a bubuc ;) ugye Pali! ?
Az osztrák menekült táborokban 56 után ugyan annyi volt az eröszak mint manapság ,ezt szemtanuktól tudom.
Azt tudtad Pali,hogy hol volt a világon az elsö orvosi egyetem? Mikor még a középkori európát a járványok tizedelték a kosz és mocsok miatt, az arabok fürödtek rendszeresen...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Ok...sorold fel az 56-sok által elkövetett terrorcselekményeket!!! Európa sem került válságba az 56-sok miatt!!!...de idetehetsz néhány korabeli írást is , a középkori sötétség meg a katolikus egyháznak köszönhető...és azóta eltelt párszáz év..és valahogy Afrika nem fejlődött!..Erre ragyogó példa a volt gyarmati országok. Most hirtelen ennyi,de ha akarod kifejtem bővebben is!!!
ezt meg csak azért hogy művelődj!!!
hu.wikipedia.org/wiki/Orvos
bencemacska
@cikicakk55: ma, 15:07
Nem neked címeztem, de véletlenül leütöttem, és észre sem vettem. Ne haragudj!
Eladott Ország
@wagabund: Ki tudja, hogy a svéd nagykövet egyenlőséget tett e az 56-os menekültek között és a migránsok között? Vajon hogy mondta. Ennek a prostituált, bűnöző tolvaj bandának egy szavát nem lehet elhinni! Ezek a fideszes kurvák az anyjukat is eladnák!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Azt tudod,hogy magyarországon több ember hal meg öngyilkosság miatt vagy mert nem kerüt idöbe az orvoshoz mint az egész szar eu. ba ? Az 56 ban menekültek sem voltak terroristák ,és nyugaton azt ott született kölykök,akik hasonló emberekkel találkoztak az életük során,hogy ö csak egy tetü arab vagy nigger marad,mint azt te gondold...
Csak nem a színed miatt gondolod,hogy te szebb,okosabb,jobb és erkölcsösebb ?

Csak mert mondtad,hogy müvelödjak! ;) Vedd figyelembe az évszámokat, és ne gerjedj haragra ha ...hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%A9pkori_arab_tudom%C3%A1ny
Sámannus
@Pálinkás Pál: Jó van nagyokos, A magyarokat is befogadják ma is. mert elüldöztök mindenkit nem csak a muszlimokat. Ne mondjad már, hogy ez olyan kurva szent dolog!
A hazából elüldözni az embereket, mióta keresztény erény szarzsákok?
Sámannus
@Pálinkás Pál: Én meg attól hányok, amit ti csináltok Raboltok, mint az állat, és elüldözitek a lakosság legjavát, és még büszkék is vagytok rá mocskos hazaárulók!!!
Pálinkás Pál
@Sámannus: Te valami roppant hülye vagy...én legalább annyira utálom a fideszt , mint a migráns söpredéket...Mindkettőt ki kéne söpörni Európából,veletek vérlibsikkel együtt!!! Ti vagytok a legkirekesztőbb formája az aljanépnek,mert ha valakinek más a véleménye,az már rögtön náci...stb...
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Neked majd a vérbíró dédunokája a Toroczkai fog fényeskedni,mert szerinted a faxi nem egy genetikai hulladék...,sok sikert!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Ti miért gondoljátok hogy odavagyok a vármegyésekért...? Látjátok ez a ti bajotok,el sem tudjátok képzelni hogy normális ember is utálhatja a migriket ,cigókat...mindkét csapat tett érte eleget!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Vedd föl a szemüveged! egyedül vagyok! Szerintem egy normális ember nem útál senkit,max. az anyósát de az bünbocsánatos vétek!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Hén igen, akkor te is hüly vegy nagyon, ha azt hiszed, hogy a magyarok makulátlanok. Pontosan úgy ártanak Európának, mint a muszlimok. Nehogy azt hidd, hogy ide nem jönnek muszlimok.Jönnek és azokból is a legveszélyesebbek LEGÁLISAN! Azt ne mond, hogy a most az országot dúlók nem terrorizálják egész Európát dehogy nem! Minél nagyobb a beosztásuk annál többet tudnak ártani. Ne mond, hogy minden magyar építőmunkát végez nyugaton, Ezt már Kósa is mondta, hogy a harmaduk prosti lehet. Nem kell a púder, szarban vagyunk rendesen, közben mindenki azt üti aki a megoldáson dolgozhatna, ha békén hagynák.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Nemnem...nem a magyarok ártanak Európának, hanem a fideszcsürhe...és ha újsághír lesz valami "magyar" bűnöző banda kinn...valahogy mindig füstösképüek köszönnek vissza a lapokból!!!
egyember
@csak úgy...: Kötélér fordulhat Köteleshez. Padlás helyett (hiányában) gyönyörű (alkalmas) fák tömegesen állnak (szabad) rendelkezésre.
egyember
@m73: Remélem, a szaros pelust nem hagyják az út szélén (elküldhetik a Nemzethy illetékes minisztériumba).
csak úgy....
@durbincs: nyugodj bele kretén,hogy nem vagy szóra sem érdemes.
babp1982
A svéd miniszterek és a svéd nagykövet magasról leszarja, hogy idióta kakastaréj Petike mit ugat! Ők rlmondtàkvaz orbàn diktatúráról a vèleményüket és ha nem tetszik hàt üzenjenek hadat -:)))
babp1982
@csak úgy...: jó neki egy elioszlàmpanoszlopn is/:)))
RonaGyuri
csak szólok, mert nekem sem tűnt fel csak a képről: ez a sötét bunkó épp egy hölgyet ugatott le!!! =))
justhpeter
Hatalomra került a szar, s most aranynak képzeli magát. De azért a svédek sem vakok, ahogy mi sem. Mindnyájan meg tudjuk még különböztetni a szart az aranytól.
Eladott Ország
@justhpeter: Ha a szart felrakják a polcra, mindjárt lekvárnak képzeli magát.
papa.49
Szargyártó CSAK MAGADAT, ÉS AZ ORSZÁGOT ÉGETED EZZEL, BAROMARCÚ !!!
nevemnick
@RonaGyuri: 05:46 ez jellemző a Nemzethy Trutymó Zrt. vezéregyéniségeire. Minden nőt utcasarki tenyésztehénnek néznek.
papa.49
@wagabund: a tegnapi 13.05 re Így igaz lágerekben voltak DE KAPTAK ENNI, ORVOSI ELLÁTÁST IS KAPTAK !!!
Ezek tények az Anyám egyik unokaöccse a budai Tüdőszanatóriumból lépett meg betegen már a sógoroknál elkezdték a gyógyítását, később kivándorolt Amerikába a nagynénje által aki akkor már ott élt... Kigyógyult a betegségből és amcsi állampolgárként jöhetett haza látogatóba...
bence
Csak igazat ne mondjon senki ! Ugye Peti , mert az gazdádnak s neked iszonyatosan fájdalmas !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.