Alig engedik megszólalni az EP keddi vitáján, amikor a Sargentini-jelentésről lesz szó. Amikor Magyarországról vitáznak az Európai Parlament plenáris ülésén, olyankor Orbán Viktor rendszeresen személyesen is megjelenik, és érvel kormánya mellett. 2011 óta számos ilyen alkalom volt, és eddig mindig elég tág teret kapott mondandójának kifejtésére. Jellemzően a vita elején 20 percig beszélhetett, és a viták végén is reagálhatott a felszólalásokra. Orbán most is bejelentkezett, hogy szeretne jövő kedden felszólalni a Sargentini-jelentésről szóló vitán. Szerdán arról szavaznak az EP-ben, hogy megindítsák-e a Magyarország elleni eljárást a jogállamiság rendszerszintű leépülése miatt. Mivel Orbán nem EP-képviselő, ezért felszólalásait előre engedélyeztetnie kell az EP napirendjét összeállító testülettel, az elnökök értekezletével. E csoportban az EP frakcióinak az elnökei vannak.

Forrás: hirstart.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@Shikari: Ez pontosan két perccel több mint amit az ellenzéki pártok kaptak négy év alatt a köztévében. Ha szerinted az rendben volt akkor msot is szépen fogd be a pofád és hagyd abba az indulatkeltést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Ilyen sokat? Én annyi időt se adnék neki hogy kimondja hogy jónapot meg migráns, mert kb. ennyire képes.
nevemnick
@Shikari: tedd össze a két mancsod, hogy liberális demokrácia van nyugaton és nem nemzetiszocialista diktatúra van, mert már rég a kéményen keresztül távoztatok volna
Eladott Ország
A Sargentini-jelentés NEM a migrációs politikáról szól. Ez a kormány kritikája, de mint minden ilyen esetben, most is azt hazudják, hogy az országot támadja az, aki kétségbe vonja Orbán Viktor egyeduralmát. Az országot felzabáló strómanok és családtagok működését mindenki látja ugyan – még a hívek is -, de ezt igyekszik elkenni a lakájmédia a kegyetlen üvöltözéssel, hogy jönnek a migránsok és támadják hazánkat. Nem, nem támadja senki, csak Orbán és bandája. A Sargentini-jelentés már a választás előtt elkészült. Éppen azért nem került beterjesztésre, hogy ne befolyásolják vele a választást. Próbáltak korrektek lenni egy gecivel szemben. Talán hiba volt. Most pedig igyekeznek elkenni a szart és elhitetni, hogy a jelentés nem Tiborczról és Mészárosról, nem a bíróságok, a média és minden más fideszesítéséről, nem a szólás- és a vallásszabadság szétveréséről, nem az uniós források szétlopásáról, nem az ország anyagi és erkölcsi kifosztásáról szólna, hanem a migránsokról. Hazudnak, mint mindig.
RonaGyuri
sokkal inkább 7 hatalmas taslit érdemelne! =))
Sziszifusz
Miért akadnak ki egyesek, a 7 perc rövidsége miatt ?
Ahhoz, hogy valaki elmondja a "boldog karácsonyt " arra 10 másodperc is elég. Ezt már korábban megtette a Magyar Parlamentben. A megszólalási stílusát fenntartva, ugyanezt megteheti az EP keddi vitáján is.
Eladott Ország
A Sargentini-jelentés részletesen megindokolja, példákkal, tényekkel támasztja alá az egyes pontokat. Ha valaki képes és hajlandó reálisan végiggondolni a jelentés szövegét, akkor rá fog jönni, hogy ez a jelentés az uniós értékeket és a magyar emberek demokratikus alapjogait védi. Rólunk és értünk szól, olyan dolgokat fogalmaz meg, melyeket mi is látunk, átélünk, megszenvedünk. Az uniós alapelveket Magyarország elfogadta. Önként. Amikor csatlakozni akartunk az Unióhoz, vállaltuk ezeknek az elveknek és értékeknek a védelmét és betartását. Önként. Közösen. Majd Orbán Viktor úgy döntött, rá és kormányára nem vonatkozik semmi, ami nem az ő érdekeiket szolgálja. Folyamatosan, lépésről lépésre rombolta le az országban a még igazán ki sem alakult demokráciát. Pofátlanul, gátlástalanul.
Hellcat
@Shikari: Ez pontosan két perccel több mint amit az ellenzéki pártok kaptak négy év alatt a köztévében. Ha szerinted az rendben volt akkor msot is szépen fogd be a pofád és hagyd abba az indulatkeltést.
Sziszifusz
@Hellcat: 13:21
Shikari reagálásaira nem kell válaszolni. Felesleges idő és energia pocsékolás.
Olyan még nem volt, hogy ő, az Orbáni rendszerrel kapcsolatos jogos kritikát, bármikor is elismert belátott volna.
Ez az ember vagy egy mániákus elmebeteg, vagy pedig egy fizetett alkalmazott aki feladatot teljesít. Hatástalanítása mindkét esetben a kiközösítés, figyelmen kívül hagyás lehet.
namihami
7 (hét?) percet? Pedig órákig elhallgatnánk.
namihami
Bocs, kezdem előlről.
7 (hét?) percet? Pedig órákig elhallgatnánk. Az Andrássy út 60. pincéjében, a töredelmes beismerővallomás elmondása közben.
Ha tagad, rábeszélhetné a vallató (beszervező)tisztje.
nevemnick
tibcsi ne röhögtess. Az imádottad által létrehozott Nemzethy Trutymó Zrt. és politikája pont ,,senkinek sem engedi meg, hogy hazugságokra reagáljon, vagy a valóságot elmondja" (hogy az általad leírtakat idézzem!)
Nevetséges vagy lombikbébi.
karma1
@namihami: SOK! (Ket perc az nagy ido, Elemer, ... valahogy igy szolt a nota...) Hat meg HET perc... Nem hagytak, hogy elkezdjen baromsagokat mondani, sorosozni, merkelezni, migransozni. Mindenkinek tele van a toke a pavatancaval meg a kettos beszedevel...
kereső
@Shikari: itthon meg az "illiberális avatag ,régi vágású kereszténydemokráciában" aki tiltakozik, annak még a mikrofonját is lekapcsolják, meg megvonják tőle a szót, meg kitiltják a parlamentből.
Erről ennyit.Ne menj már ma a napra.
Macskaszem
A tényekhez amúgy sem tud hozzátenni semmit, a hazugságaira meg nem kíváncsiak. Ott nem megvezetett, megfélemlített emberek ülnek.
Commenter
@papa.49: @karma1: @kereső: azt hiszem Guy Verhofstadt felszólalása nyomán világossá válik hogy miért hét percet kapott. Egyébként fel sem kellene szólalnia. A bel és külpolitikája önmagéért beszél, negatív értelemben:
www.youtube.com/watch?v=USrsXBOvHeM
papa.49
@Commenter: Ezt én is élvezettel hallgattam, jól beolvasott neki szép stílusosan porig égette a faszkalapot az meg csak a nyakkendőjét piszkálta, az orrát dörzsölte, feszengett mint egy kis ískolás az első órán !!!
Commenter
@papa.49: @Hellcat: Ezt én is élvezettel hallgattam, jól beolvasott neki szép stílusosan porig égette: ahogy a Momentum szóvivője is tette ezt a nekik biztosított 5 percben a közmédiában. Ráadásul a mondandóját olyan emberek írták a Momentum FB oldalára mint te vagy itt bárki aki nem rajong őfeneségéért (by @ronagyuri)
www.youtube.com/watch?v=S3uTnEc-r14
Eladott Ország
A senki által meg nem választott Freedom House éves jelentése egy igazi sikertörténetet fest le Magyarország vonatkozásában: soha a büdös életben nem szerepeltünk még olyan rosszul ebben a 22 éve futó mérésben, mint a 2016-os adatok alapján. A demokráciánk döglődik, akár így is fogalmazhatnék. Már Románia és Bulgária is megelőzött. A gaz civil szervezet 7 mutató alapján (pl. a kormányzás demokratikus minősége, a korrupció, a média függetlensége és a civil társadalom állapota) értékeli az országokat, a vizsgált hét területből Magyarország esetében ötnél állapítottak meg visszaesést: a választási folyamatok, a civil társadalom, a független média, a demokratikus kormányzás és a korrupció tekintetében. Van mire büszkének lenni, elvtársak! Egy ábra többet mond minden szónál:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/p720x720/17760891_602836356590394_4301287894119753282_o.png?_nc_cat=0&oh=a39168855e2efbdcf49c9149d9a6542f&oe=5C31ADB3
Csizmás Kond
@Hellcat: " Ez pontosan két perccel több mint amit az ellenzéki pártok kaptak négy év alatt a köztévében."
...ráhibáztál...tényleg köztévé értékű lett az eu parlament...
Hellcat
@Sziszifusz: @Commenter: Nézzétek meg hogy fel van háborodva a hazaáruló korcs, hogy a királya hét percet kapott...mikor az ellenzék négy év alatt kapott 5 percet a királyi médiába...libsizik teli torokból. Na ezért vállalhatatlan vitaképtelen afszok a fideszesek.
bencemacska
@Commenter: ma, 14:13
Verhofstadt jobban ismeri, mint mi!!! Pontosan felsorolta az elmúlt 30 év pálfordulásait - amit ő saját maga pávatáncnak nevez - , de azt nem is lehet tudni, most éppen hol tart az Ázsiába visszavezető úton.
Talán a "horogkeresztények" barátjaként lehet aposztrofálni! /Ezt a szót ma "smitteltem"/
Hellcat
@Csizmás Kond: Az összehasonlítás kiegészítendó...mert a fidesz EP képviselői ettől még felszólalhattak az elmúlt időszakban nemdebár? Az ellenzék viszont nem kapott ennél több időt a négy év alatt a köztévében. Aztán az egyik teljesen rendben van az ilyen csicskari félék szerint a másik pedig liberális véleménydiktatúra...
Csizmás Kond
@Hellcat: ...mongytuk ezt is lehetne elemezni...de nincs értelem...ezért én maradok az előző véleményemnél.
...már csak azért is mert itt amikor egy ország sorsáról beszélnek, döntenek és akkor annak a miniszterelnökének adnak öt percet ...valahol lehet ez a demokrácia...
CsipkeRózsa
@Shikari: Orbán nem EP képviselő, nem magától értetődő, hogy felszólaljon. A Fidesz EP képviselői bőségesen kifejthetik Orbánt védő hazugságaikat.
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 15:07
Így is nagyon sokszor kivételeztek vele. Egyetlen kormányfő sem szólalt fel annyiszor, mint ő!
És persze ott is úgy viselkedik, mint akinek kétharmada van!
CsipkeRózsa
"Ugyanakkor Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján a Sargentini-jelentésről azt mondta, pártja szerint Orbán Viktort nem az Európai Parlament plenáris ülésén, hanem Magyarországon kell legyőzni."

Itt nem legyőzésről van szó, hanem az EU és a magyarországi demokrácia védelméről.
ila51
Boldog Karácsonyt ...jaj , az még korán van
Hellcat
@Csizmás Kond: Miért érdemelne többet? Idehaza a parlamentben, minden komoly ellenzéki kérdésre 10 másodpercben tud válaszolni. Még sok is lesz az a hét perc.
tudode
Nem nagy ügy!
.
Majd KI KÉRI KI, mert NEKI, mint az egyszeri "falusi gyereknek"
.
--- NÉGYSZER sikerült nyernie,
.
--- HÁROMSZOR nem
.
Oszt' mindenkinek POFA BE, RÓLÓ LE, azaz, mit AKAR TŐLE az EU azzal a másodpercenkénti RONGYOS 7.665 froncsijával, űt nem lehet megvesztegetnyiük
.
Képletesen:
.
6.666
. .999
7.665
.
Mert ŐFELSÉGE képeSS megállni SAJÁT, ingó, bingó ORSZÁGA LÁBÁN a 3.14-nyi kerítése VÉDELEMÉBEN!
Kutyuska
@Hellcat: Boldog karácsonyt! Ennyit engednék neki, 2 másodperc alatt ki lehet mondani. Ő ennyire méltatja a parlamentben az ellenzékieket, akik elvileg minket képviselnek. Ezzel a boldog karácsonyozással minket küld el a büdös francba Orbán. Miért járna neki több ennél az EP-ben.
Egyébként is tök mindegy, hogy mit mond, szóra sem érdemes, hiteltelen és kártékony minden mondata.
Kutyuska
@bencemacska: Az ellenzék legalább annyit árt az országnak, mint a kormány. Semmirekellő mind.
Csizmás Kond
@Hellcat: Nem az a kérdés, hogy mit érdemel, hanem az hogy milyen jogon döntenek olyanról amihez öt mint illetékes nem engedik hozzászólni.
Képzeld el ha más államról lenne szó..pl ámerikáról vagy akár németországról...amúgy az angolok épp az ilyen baszatlan kurvák hisztisek viselkedése miatt rúgták fel a bilit...
...és remélem lesznek józan gondolkodású emberek is, akik nem a valagonülésből csírázott gondolatok szülte feltételezésből írt jelentések után döntenek, hanem értelmes és szakmai hozzáértés alapján.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 16:56
Az Orbán Viktor emberei ott ülnek a EP-ben. Ők az ott lefolyó vitában mindent, "bő lére" eresztve is mindent elmondhatnak amit csak akarnak.
Orbán nem EP képviselő, ezért ő csak méltányosságból kaphatja meg a megszólalás lehetőségét.
Úgy, hogy ezt a 7 percet is csak megköszönheti, mivel ez a lehetőség nem járna neki automatikusan.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...felfogás dolga...sőt ha nem Orbánt hibáztatnák akkor nem is volna értelme...
Nekik állítólag nem Magyarországgal van bajuk hanem épp Orbánnal...és itt jönnek azok amiket sokaknak el kell magyarázni.
simmering73
Sok. Ha nem kap szót, az is sok lett volna.
simmering73
@durbincs: Mi van te recskarém. Kiürültél, hogy itt esz a fene megint? Rohadj meg.
kokopelli
@Sziszifusz: ..ne magyarázz annak,aki még az EU-s alapfogalmakat is csak "u-
gassa"! A parlamentben hányszor válaszolt a "csuti" olyan bő fogalmazással,
"önnek is kívánok Kellemes Ünnepeket"!Ez a narancsos humor teteje,ezzedl meg
mit keresne az EU parlamentben? Ki az az Orbán kérdeznék a TV-nézők,és hon-
nan vette az angol nyelvi parodiát? ;-))
simmering73
@durbincs: Hogy stagnál a stiglinc? Stabila vagy csak pőrén retusálod a stellázsit, te anyaszomorító kotonszökevény? Apád a falra verte, anyád onnan kanalazott magába te tetvedék?
Hellcat
@Csizmás Kond: Te miről beszélsz? Engedik hozzászólni...hét percig...idehaza a parlamentben adott válaszai és egyéb médiának adott nyilatkozatai alapján 7 perc bőőőven elég. Mellesleg Brexit...ők többek között azért is léptek ki mert minek fizessenek úgy a közösbe, hogyha idehaza a pénz a vitya vejének a zsebében landol...ott ment a szalaghírdetés...
Csizmás Kond
@Hellcat: ...szerintem így nem helyes...és remélem minden a helyére kerül.
...amúgy volna miről ehelyett tárgyaljanak, olyan dolgok amit törvények szabályoznak és nem a klimax...pl. 888.hu/article-novekszik-a-kenyszer-es-gyermekhazassagok-szama-svedorszagban
Hellcat
@Csizmás Kond: Te sem gondoltad ezt komolyan a 888 dolgot ugye? Mellesleg..."olyan dolgok amit törvények szabályoznak" Képzeld az EU ilyen...és a drága miniszterelnököd nem igen akarja betartani őket...a pénz az jól jön minden másra viszont köpnek. Szerinted nem helyes, szerintem meg nagyon is az. És most az egyszer félrenézek a "terelésed" fölött.
Csizmás Kond
@Hellcat: ...szerintem ami törvényes az a helyes...de hogy legyen fogalmad a zuniós parlamenti dolgokról...íme...hungaryexpres.com/morvai-krisztina-uzent-sargentini-ugyben-brusszelben-kiakadtak/
Commenter
@kokopelli: itt hallható a Soros György ösztöndíjjal szerzett angoltudása:
www.youtube.com/watch?v=Ds0FQeGusAk
papa.49
@CsipkeRózsa: Az is csak egy seggnyaló !!!
Hellcat
@Csizmás Kond: A nácibarbiból nem kérek köszönöm...független EP képviselőnő :D ezt ugye te sem hiszed el. "szerintem ami törvényes az a helyes" Szerintem is... ezért nem helyes semmi amit a fidesz csinál, csak hát a kezükben van minden ahhoz hogy ne legyenek felelősségre vonva idehaza...most meg hogy EU szinten jönne a dorgálás egyből minden kormánypárti károg...elhiszem én, hogy fura, idehaza nem ehhez lehettek szokva.
Hellcat
@durbincs: Hallod sügér milyen 1000 km? Ne magadból indulj ki. Veled ellentétben nekem csak 1 állandó magyarországi lakcímem van.
Desischado
Ezt is kár volt neki megadni. Azért örülök, hogy végre kezd az EU-nak elege lenni a pávatáncból!
SystemError
Csillagban még ennyi sem lesz fürdeni Viktor..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.