Szijjártó Péter szerint még szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, mi a kereszténydemokrácia.

A külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének egy vasárnap megjelent német lapinterjújára reagálva közölte: Jean-Claude Juncker már régen nem kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti liberális politikus, aki megkoszorúzta Marx szobrát, megemlékezett Fidel Castróról, és akinek az elnöksége alatt a bevándorlók elözönlötték Európát, az angolok pedig elhagyták az uniót.

Szijjártó a kereszténydemokrataságot kérte számon Junckeren

Fotó: MTI/KKM

Szijjártó Péter szerint a "bevándorláspárti brüsszeli főnök" Európa gyengítésének nagy mestere, a bevándorlókat behozza Európába, aki ezt nem akarja, azt meg legszívesebben kizárná egész Európából.

Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Jean-Claude Juncker a német Welt am Sonntag című vasárnapi lapnak adott interjújában kijelentette: a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával.

Arra a kérdésre, miért engedi, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő, aki pártja, a Fidesz révén ugyanúgy az Európai Néppárthoz (EPP) tartozik, mint ő, "megússza" az "Európa elleni kirohanásait", miközben Magyarország egyértelműen profitál az EU-ból, azt mondta, hogy állandóan vitatkozik Orbán Viktorral, és az EPP-ben kezdeményezte a Fidesz kizárását.

(MTI)

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Juncker néha mond igazságokat is!!! pl.:
"a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Már ez a futsalos is keresztapa lett?
Ő dönti el ki kereszténydemokrata és ki liberális?
Eddig ennek a két egymással ellentétes elvnek az összekeverése csak OV-nál volt tetten érhető!!!
Jozefina
Juncker néha mond igazságokat is!!! pl.:
"a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával."
Nessy
Drága külügyérünk! A státusz kereszténység nem azonos az igazi kereszténységgel! A "demokráciának" meg még az írmagját is most írtjátok ki!
Tudod Szijjártó, mit mond a Szentírás? " Szeresd felebarátodat mint tenmagadat"! Nos, a ti megszólalásaitok alapján meg kell állapítani, hogy ti nagyon nem szeretitek sem önmagatokat, sem másokat! Már pedig akkor ne beszéljetek kereszténységről!
kereső
Petya, a ti "kereszténydemokrataságotok"- amit számon kérsz, az inkább mussolini fasizmusára hajaz, mint a nyugat erópai konzervativ kereszténydemokráciára. Mert attól, hogy ti annak mondjátok magatokat-mostanában a változatosság kedvéért- attól ti még nem vagytok azok.Persze ezt el lehet hitetni az ájtatoskodókkal, és a tudatlanokkal.Elég is a győzelmetekhez.
Csizmás Kond
@Jozefina: ...hogy ez igazság lenne az vitatható, viszont arra tudnál-e választ adni, hogy a junkerkorszak alatt mi volt kereszténydemokrata érték ?
mackoka46
Ja ide csak bűnözők jöhetnek hivatalosan, menekültek nem. Vagyis ők is, de stikában, mert a migráns meg soros leplével szeretnék leplezni a nácizmust, csak hát nem jön be nekik.
Clavigo
Te köcsög..Orbàn apàd Kínàban koszorúzta a komcsi hõsõk emlékművét..Az nem zavarta a keresztény-szàjszagú izlésedet..? Mostanàban nagyon finnyàs lettél..
Csizmás Kond
" Jean-Claude Juncker már régen nem kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti liberális politikus, aki megkoszorúzta Marx szobrát, megemlékezett Fidel Castróról, és akinek az elnöksége alatt a bevándorlók elözönlötték Európát, az angolok pedig elhagyták az uniót.
Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni. "
Ez szóról szóra igaz.
Commenter
Menj állj be a jeges Balatonba, mint szóvivő korodban hűtsd le magad és nyugodj le, futsalos kakadu.
emerencia
@Nessy: 15:04 Csak és kizárólag önmagukat szeretik. A többi embert, -beleértve a vakhitű híveket is- kizárólag csak kihasználják az éppen aktuális érdekeik szerint.
Nessy
@Csizmás Kond: Aztán mikor benyújtották a javaslatot Brüsszelben a közös határvédelemről. Ellene szavazott: Orbán Viktor.
Javaslatot tettek, hogy a segítséget vigyék oda, ahol szükség van rá, ezzel is fékezve a menekülést. Ellene szavazott: Orbán Viktor.
Hiszen a saját, hónapok óta szajkózott javaslataikat is leszavazzák.
Igaz, ha nem lenne a pár erre tévedt menekülő, mi a fenével tartaná rettegésbe a híveit? Hogy tetszeleghetne a "megmentő" szerepében?
Clavigo
"A brūsszeli fõnōk"...(BY szijjas) Kibaszott egy hatalmas prosztò vagy,Petike. Kb.mint a felsõcsutkai būdōs bunkò Fõnōkōd.
Csizmás Kond
@Nessy: Persze, mert brüszel másként gondolta a közösséget...mi ebben a pláne ?
A segítség nem menekültirodát jelent a mit brüsszel elképzelt a segítségnyujtással.
...és mert a felületes buta embert könnyű átverni ezt brüszel is tudja és erre alapoz...ezért van annyi hazai agitátora.
Rockxy
A junkertatán az üres üvegeket kell számonkérni!
Merugye, aki egy pohár bort megiszik, az nem vezethet autót.
Aki meg egy részeges disznó, az vezetheti a a brüsszeli gittegyletet.
Eladott Ország
A fidesz ifjúkommunistái, KISZ-esei, már csak tudják mi a kereszténydemokrácia. "Térdre csuhások" a csúti besúgómester szavait idézve.
SystemError
Ezt a félbalkáni szart, ami itthon működik az iskolázatlan és elszigetelt zombikkal azon kint egy 6 éves kisgyerek átlát! Ne égessétek le az országot jobban ezzel a szélhámos, tahó, bunkó műsorral. Amúgy a fidesz azon kívűl, hogy lobogtatja mitől is kereszténydemokrata?
dr. prédikátor
Zselés kakadú ! már megint osztod a nem létező eszedet!Te szerencsétlen majom , jó hogy nem ti határozzátok meg hogy ki és mi a kereszténydemokrata!!!Kis fasz geci!!!
Commenter
@Clavigo: ez az! Pontosan így kell beszólni, oktatni JCJ-t arról, hogy mi is a keresztény és mi is a demokrácia. Még egynél több ok arra hogy ezért a hangnemért is kivágják őket a civilizált pártok sorából. Gondolom az EU-ban is látták a parlament üléséről készült felvételeket a rabszolgatörvény megszavazásakor.
papa.49
Futsalosmajom az a kampó, már sokkalta régebben tudja amit te MEG SE TANULTÁL A FÉLBITEDDEL !!!
Szerencsétlen kotonszökevény te az maradtál ami a gumiba voltál !!!
SystemError
@Rockxy: És az nem zavar, hogy egy kokain függó Orbán elsőszámú tanácsadója?
sokanvagyunk
A kereszténydemokrata?... az olyan sunnyogó, mint a KDNP.
kisrigó
Az igazi kereszténydemokrata sikítva menekül abból a csordából, amit a fidesz alkot a kereszténység nevében.
kokopelli
Már minden olyan országot "megtámadott",ahol az IQ-jával csak portás lehetne?
Szerencséje,hogy sehol nem veszik komolyan,de az országnak kényes lehet még!!
Alena
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük ==> bit.do/eCNPE
Sylvianta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > linkto.eu/TkSNU
csak úgy....
a volt fiatal demokraták csináltak a szarra egy nagy csomót és 89 óta,azt bütykölgetik ! liberális ból,illiberálisba,oszt ha a szél úgy hozza,akkor keresztény demokraták ...
jellemtelen,tolvaj bagázs!
a hívek? ,...buta vagy túl fizetett,le fizetett népség,a lelküket adnák az ördögnek pénzért!
kíváncsi leszek,ha omlik a kártyavár..., elöfordulhat,hogy majd ök követelik ,leg hangosabban,hogy akasszuk fel a királyt?
gondókodni nehéz,akasztani meg kurva jó,föleg a bunkó ,indulatokban gazdag népségnek...
simmering73
Juncker csak a kereszténydemokrataságot, mi viszont az egész elbaszott életünket fogjuk számonkérni.
Janos34
---=-_tt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
egyember
Segítek, mindennekártó petya: a kereszténydemokrácia éppen az ellentettje annak, amit a fide$$ és a kdnp művel.
(Van nagybetű, de azt csak az érdemesekre használom.)
egyember
(petya lassan komoly vetélytársa lesz o1g-nek, mármint a hülyeségekben.)
DR Eric CARTMEN
Te szerencsétlen zseléfejű -- rajtad meg az észt kéne számon kérni !
tudode
Ez a TARAJOS GŐTE még mindig a gazdija alfeléből kukorékolgat ki, mert nem tudja hol a helye miután EL LETT HASZNÁLVA a pofagolója, ÖNBECSÜLÉS hiányában EGYIKÜKET sem zavarja a fel-, le BUKTATGATÁS, legyen az diplomácia, közigazgatás, BUKSZAŐR!
csipetke
Amikor ez a kis izééé,a magyar zseléipar fellendítője megkritizál bárkit,mindíg az jut eszembe,hogy ez magától ilyen debil,vagy valami tanfolyásra is jár ennek érdekében
csipetke
@Rockxy: 16:01 Lehet,hogy Junker iszik,de mégis be tudott tölteni egy felelős posztot így is.
Junker ha részeg is,ő legalább kialussza.Milyen jó lenne,ha a fidesz is ki tudná aludni a lopást,vég nélküli hazugságokat,a magyarországi magyarok elleni sok genyóságot,stb,stb,stb
Nessy
Érdekes dolog olyan dolgot számon kérni, amiről azt sem tudja eszik, vagy isszák! Ez fidesz specialitás!
Eriksson
Juncki papa utolsókat rúgja az Eu-ban. Mond mindenfélét, de nem ezért szeretjük. Hanem azért a rengeteg csókért, amit nyilvánosan szétoszt a "csókosoknak". Úristen! Mi lehet a háttérben?
kokopelli
@RonaGyuri: Annyira primitívek a Szarjártóék,hogy az életrajzát sem olvassák el az ö-
regnek!Kioktathatná a szemétládákat az öreg a kereszténységről,és a munkásszármazás-
ról,és a jogról is! (Az Orbán "maligános" felvételei kicsit beszédesebbek)
Csak vonyítanak,mint a kutyák!...a farkasok legalább szabadok,a vers szerint is!
1magyar
A magyar vezetőknek van meg a legtöbb magához való eszük. Ezzel a népüket is védik. Szíjjártó pedig az egyik legjobb külügyminiszter.
junkerék meg azt hiszik mindig a kocsmában ülnek és mindenki haver, mindenkinek fizetnek az uniós állampolgárok pénzéből.
RonaGyuri
@1magyar: a magukhoz való!!! =)) de az Európában az édes-kevés szintjét sem éri el! =))
1magyar
junker úgy van vele ő már kivette a részét a vagyonból a maradékot meg az afrikaiak megkapják, aki megkereste az meg nem keresztény.:)
RonaGyuri
@1magyar: Orbán alfeléből kikajabálván vagyonról pofázni enyhén szólva is elképesztően nagy pofátlanság! =))
Eriksson
@1magyar: AZ Eu vezetése a világ legkorruptabb bandája, s az ilyen keshedt korcsok mondják meg, hogy Európa népei mekkora szarban éljenek.
Clavigo
@Eriksson: Aha..."Az EU.vezetése a vilàg legkorruptabb stb.stb." Mit szòlsz az Orbàn-konda műkōdéséhez? Szerinted jòò van az úgy minden,ahogy van..
Eriksson
@Clavigo: Most az Eu vezetéséről beszéltem, akik a pénzük segítségével a maguk képére próbálják formálni mind a 27 tagállamot, s azok több százmillió lakosát. Anglia alapító volt, mégis elege lett az egészből. Nem véletlenül.
Borsodi
Szíjjártó mindig megmondja a frankót és számon kérni is nagyon tud.Remélem egyszer a fidesztől is számon lesz kérve az összes disznóság amit elkövettek ellenünk.A kereszténydemokraták akik kifosszák eladják az országot.
kereső
Hűűűűűűűű, de qrva sok okosságot mondanak itt egyesek! Eu- vezetés? Kik azok? Az Európai Bizottság, amely a tagállamok küldötteiből áll???-a tagállamok maguk választják ki az eu biztosokat ( Mo. navracsicsgerinctelen ), az ET? ( Európa Tanács)- a tagállamok állam-és kormányfői?( Mo. jelenleg o1G) Az EP ( Európa Parlament)- amelyet a tagállamok választanak ? Rémlik valami az únióról@Erikkson??? Úgy beszélsz róla, mintha nem lennénk részesei,tagjai, azonos jogokkal-és kötelezettségekkel? Itt már mindenki hülye, csak a kormány a helikoffer ,szijjártópapagájpéterrrel az élen?
1magyar
@RonaGyuri: Inkább Orbáné mint junkeré legyen az a zs! Te meg az árulók sggéből kajabálsz"
RonaGyuri
@1magyar: Egyébként erre van valami bizonyítékod is, vagy csak párttag-gyűléseteken mondta az egyik retardált barom, aki magából indult ki! =)) ha annyira szereted küld neki a pénzedet! =))
RonaGyuri
@Eriksson: csak 73-ban csatlakoztak!!! =)) Egyébként ezeket a baromságokat te honnan veszed???
kokopelli
@RonaGyuri: " mi pénzünkön "pofázzák a jól értesültek,amikor fejet lehajtva osonnak
el a táblák alatt "az EU pénzéből épült...",tudván,hogy az ország soha nem volt, és nem
lesz netto befizető!Ellenben a Lölő meg Vejkó és a rokonság ill.csókosok is gazdagodnak!
Azért a pár forintért prostitulálják magukat itt a fórumon is! .ne legyen nekik elég gyógyszerre!
kokopelli
@RonaGyuri: (12:46)..mindegy neki,csak írjon!Az angolok hosszú vajúdás után többszöri
nekifutásra lehet,hogy kilépnek,de rá fognak baltázni,amit a bankjaik ßopn@k meg legelő-
ször!Már próbáltak bizonyos területeket a kilépés ellenére megtartani,de nem fog menni!
(mint a Made in Germany-val is tökönlőtték magukat anno) (;-))
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 10:26
Ez a mondás gyerekkoromban azt jelentette: saját zsebre dolgozik, és a köztől még fizetést is kap érte.
MAGYARUL: LOP!
Eriksson
@RonaGyuri: Az angolok belépésével kapcsolatban igazad van, de a többi stimmel. Nem ma jöttem le a falvédőről.
Egyébként az angolok álláspontját átérzem, nehogy egy csigazabáló francia okoskodjon már velük. Főleg egy Macron féle gay ne.
Amúgy meg kár ezen vitatkozni, a különböző nézőpontok ellenére, a dolgok haladnak tovább a maguk útján.
SystemError
@Eriksson: És mi az "angolok álláspontja" a populista szólamokon kívül. Ha kilépnek, akkor lépjenek is ki, de az úgy nem fog menni, hogy csak a kedvezmények maradjanak, de kilépünk. Azért kérdeztem, hogy mio az álláspontjuk, mert én nem látom, csak hogy hőböröktek, most meg fogják a fejüket.. Ha már megengeded magadnak most nacionalista, gyűlölködő jelzőket használj a franciákra, akkor én is hadd kérdezzem meg, hogy ki fog a tehenek helyett ott dolgozni, mert a kuli munkát senki más nem végezné el náluk, csak az az 500e magyar, akik így is kétszer jobban élnek ott, mint Orbániában? Vámoltatva lesznek a fogyásztási cikkeik, egy csomó olyan dolgotól esnek most el, amiről a nagy populista szólamok nem szólnak. Ezek nem csak szabadságukban fogják őket korlátozni, de gazdaságilag is. Majd erről, ha kiléptek akkor beszéljünk, mert egyenlőre most a nagyarcal előre időszak van, de hamarosan a munka része jön, ami már populistáknak nem szokott tetszeni :)
simmering73
Na erre a szájtátó performanszra adott tízest a két szopófantom, Kiszelly és Deák.
Eriksson
@SystemError: Természetesen. De tudnánk mi lazábban is... Ha akarnád. :)))
Kifejezetten vágyom rá, hogy valakivel lehessen itt beszélgetni
Lepényleső
Mindjárt szebb,ha nemzetes országunk egy szende bölcse teszi meg ezt Juncker-nek.
SystemError
@Eriksson: Ezen ne sértődj meg, de általában nem érzem, hogy a véleményeid mögött informáltság is lenne. Ezt tényleg nem sértésnek szántam, mert az emberek 80% hit és szimpátia alapján hoz döntéseket. Viszont én nem tudok hit és szimpátia alapú véleményekkel mit kezdeni, tehát beszélgetni. Nem vagyok egy nagy liberális, de ez a zsidozó, cigányozó meg csigazabáló világnézet is elég beszükült. Szóval még azt sem mondanám, hogy akkor valami szimpátia alapon szeretnék bármiről beszélni. Viszont BÚÉK!:)
Eriksson
@SystemError: Próbálom magam elvonatkoztatni dolgoktól, s nem az érzelmeim szerint véleményezni. Lehet, hogy ezzel okozom a zavart?
Sajnálom, hogy nem fogadtad békejobbomat.
Rockxy
@SystemError: Netannyahu kokózik?
Mióta?
Rockxy
@csipetke: Kettős mércével mérsz.
És azt tudtad, hogy a zorbán lepaktált a netannya húval?
Eriksson
@Rockxy: És jól tette, mert a béke minden előtt.
Netánnyaú pillanatnyilag a fél világ ura.
Rockxy
@Eriksson: Már megkaptam a pofámra korábban, hogy ne zsidózzak. :)
Magyarozni persze lehet.
SystemError
@Eriksson: Fogadtam..de az objektívitásból nem engedek jövőre sem, erre céloztam! BÚÉK!
Eriksson
@Rockxy: Zsidózni nem szabad .Holott, nagyon sok problémát meg lehetne beszélni álságosság nélkül.
csipetke
@Rockxy: 22:06 orbán mindig azzal paktál le,ahová az érdekei fűzik.Farkat csóvál putyinnak,mikor olyanja van,adakozik nemkeveset Mexikónak,most épp egy hozzá hasonló elnök beiktatására megy,de tudott nyalni mindegyik egyháznak,bűnözőnek,stb.Ő egy abszolut érdekember,csak úgy semmiért semmit nem tesz.Ha valakire már nincs szüksége,eldobja,mint a műsoros papírzsebkendőt.Ritka jellemtelen fazon
juttka
@Csizmás Kond: Nem is menekültirodával próbálták megoldani a segítségnyújtást, hanem a tagországok javaslatait figyelembe véve oldották volna meg a gondot. Csakhogy amit annak idején pl. G.O.V. is javasolt, most pont ő nem szavazta meg, hátbatámadva az UNIÓt. A felületes, buta embert könnyű átverni, ,ezt használja ki a fidesz, és ezért van még mindig annyi fidesz-hívő.
Csizmás Kond
@juttka: ...elvesztettem a fonalat...miről is volt szó ?
juttka
@Shikari: Az agymosásod sikeres volt, látom.
kokopelli
@juttka: Akármikor ki lehet lépni az EU-ból büntetés nélkül!Két év után szeretném
látni az országot,és a hazatelepített kinti "emberi errőforrásokat" az EU-s útlevelek
nélkül a Várban az "Orbán-palota" előtt! Az EU észre se venné,mert most fogják elfo-
gadni az új törvényt,ami az azonnali utánpótlásról fog gondoskodni!Lehet,hogy a
német kormány már számolgat a zárt ajtók mögött?(Németország akarja elkezdeni!)
juttka
@Csizmás Kond: dec.30-i, 15:59-es hsz-edre írtam, miszerint Brüsszel másként gondolta a közösséget és a felületes, buta embert könnyű átverni.
Csizmás Kond
@juttka: Ja...a tagországok, köztük Magyarország is kérte, hogy a zunió vegyen részt a határvédelemben. Erre a zunió kidolgozott egy olyan javaslatot ahol átvenné a felügyeleti szerepet a tagországoktól...hát nem ezt kérték, hanem pl azt hogy segítsen a görög és az olasz határőrízetnek, ő pedig épp az ellenkezőjét dolgozta ki, hogy a parancsnoksága alatt azt enged be akit akar.
...mielőtt elhinnél valamit nem árt kissé tanulmányozni az ügyet.
kokopelli
@juttka: természetesen minden EU-s országra ugyanaz vonatkozik!Ergo mindegy hogy hol
lép be az imigráns! Nem az EU áll a határon,hanem az illető ország "hivatalos személye",aki-
nek az EU- szabályokat kell keresztülvinni! Természetesen kivéve a gyevi bírót,mint mindig!
Az lett volna a ß@r,hogy a magyaroknak kellett volna elintézniök a magyar határon átjövő me-
nekülteket!Az EU Brüsszelből leszarta volna a határon dolgozók ijesztgetéseit,ha az érvényes
jogokat keresztülviszik! Én átnéztem a szabályokat,de nem akarásnak----!Egyszerűbb ráeresz-
teni a sógorokra a népet,azután mindenféle ß@r kifogást gyártani!A letelepedésiket egyedül ol-
dották meg,az EU nélkül!Jó mi,akkor is,ha majd jön a kamatos visszafizetése lóvénak!A ma-
gyar az egy terhelhető nép,akkor is ha a csórók pénzéből fizet a felső párezer lejmos!!
juttka
@Shikari: A nem gondolkodás az inkább rád jellemző, én mind a 2 oldalról tájékozódom és veled ellentétben különbséget tudok tenni jó és rossz között, igazság és hazugság között. Te pedig úgy látom, azok közé tartozol, akik kiforgatják a dolgokat.
juttka
@Csizmás Kond: Te vmit nagyon félreértettél, rosszul értelmeztél. Arról nem volt szó, hogy az unió azt enged be, akit akar. Ez a fidesz félremagyarázása a népnek.
Csizmás Kond
@juttka: ...ja nincs szó róla...hanem szó nélkül nemcsak beenged hanem behív...és azért akar a kapuknál állni hogy zökkenőmentesebb legyen az egész szónélküli beengedés.
kokopelli
@juttka: ...felesleges vitatkozni,mert a "csatolt részek" eredetiben olvassák az EU-s
nyilatkozatokat,és azokat 8-10 nyelven!Mexoktam a magyar idegennyelvi fölényt!A
környezetemben ugyan kein "Schwanz" beszél idegennyelvet!...de a nyelvvizsgákról
lépten-nyomon hallani! ;-))
juttka
@Shikari: Nem kimagyarázásról írtam, hanem kiforgatásról. A 2 nem ugyanaz. Tapasztalatom szerint nem igazán veszed észre, mikor hazudik a fidesz.
juttka
@Shikari: A gazdaság csak a fidesz szerint dübörög.. Az eu-s pénzek nélkül sehol sem lennénk. Szíved-joga azt hinni, hogy minden rendben van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.