Kevesebb a közmunkás, emiatt csökkentették a kistelepülési önkormányzatok által szétosztható tüzelő mennyiségét – panaszolják polgármesterek. Pedig úgy látják, rászoruló nem lett kevesebb.

Dermesztő szegénység vidéken: van, aki csak a konyhát tudja fűteni

Két köbmétert tudtunk adni a rászorulóknak, tavaly még hármat kaphattak. Ha azt nézem, hogy tavaly még a gázár-támogatás kompenzációjaként is lehetett tűzifát igényelni, akkor az idén nagyjából a felét kapták az emberek

– így összegezte a Népszava kérdésére egy somogyi falu polgármestere, hogy náluk milyen segítségre számíthatnak idén a hátrányos helyzetben lévő családok. Arról már egy baranyai község vezetője beszélt, hogy mire elég két köbméter fa:

– Egy átlagos családi ház kifűtéséhez, ha nem nagyon kemény a tél, akkor nagyjából hat köbméter fa kell. Mivel egy köbméter fa ára ma 30 ezer forint körül mozog, egy téli szezon még mindig majd kétszázezres tétel egy családnak, ami sokak számára nemhogy komoly teher, de kigazdálkodhatatlan. Ráadásul a polgármester szerint szigorodtak is a feltételek is, és sokan kicsúsztak a rendszerből:

Amikor a falu megigényli a szétosztható tűzifát az államtól, akkor számít a községben lévő közmunkások és a szociális- meg lakásfenntartási segélyezettek száma. Miután a közmunkaprogramban egyre kevesebben dolgoznak, egyre kevesebb fát igényelhetett a falu. Vagyis hiába ugyanannyi a rászoruló, mint tavaly, kevesebb fát kellett ugyanannyi ember között szétosztanunk.

Többen azért kerültek ki a rendszerből, mert – mint ahogyan azt csütörtöki lapszámunkban megírtuk – a nyugdíjemelésnél néhány száz forinttal, de átestek a támogatási határon. Akad olyan nyugdíjas, aki a szociális fa mellett mindössze 1-2 köbmétert tud venni, és csak a konyhát fűti egész télen, ezért ott is alszik.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Shikari: Azért van egy társadalmi igazságosság- irod! Akkor légyszi vedd ezekkel egy kalap alá mindazokat akiket ott fentebb emlitettem- a határon túl élőket.Mert ők az igazán élősködők, minden tekintetben- semmi más "erényük" nincs, csupán az, hogy magyarnak mondják magukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
A nagypofájú fideszes trollok ilyenkor bezzeg kussolnak!
jesz
így spórolják össze a...őőő...mire is?..a magyar űrhajósra a pénzt... Ezután bátran
mondható, hogy szolidáris a lakosság.

Hogy a lakosság mindehhez mit szól? Majd Bangóné elmondja...
szaboria1
Sajnos egyre jobban vissza megyünk 70 évvel ezelőtt viszonyokhoz bizony akkor a vidéki családok a telet a konyhában töltötték és ott is aludtak.
Clavigo
@Shikari: Rêszed legyen hasonló "jókban ",,kukabúvár..
Málna
Csak a nyugdíjasoknak és a munkaképtelen rokkantaknak kellene adni. A többieknek minek? A munkaképesek keressenek maguknak munkát, tartsák el magukat.
Amúgy is mindenhol megy már a karácsonyi kéregetés, az a sok pénz, adomány hova kerül?
Yoda69
Elment a penz a gyulolet keltesre, es a nem letezo migrancs veszely elharitasara.
Remelem videken is belatjak az emberek, csakugy mint a fovarosban es a nagyobb varosokban, a fideSS evtizeden at becsapta es meglopta oket.
2022-ben demokratikus esely lesz a bunbanda eltavolatasara.
kakambuki
@silber13: Nem, csak hozzád képest gondolkodnak előbb és utána szabatosan fogalmaznak ha kell. A te dolgod egyébként hogy mi van ma, illetve hosszú évtizedek óta már a magyar vidéken?? A József városi panelból q.va egyszerűnek tűnik ám a vidéki helyzet.
Jozefina
Mocskos szemét családbarát keresztényi kormány!!!??? Talán nem a határon túlra kellene szórni a magyar adófizetők pénzét!!!??
Gauntlet
@Jozefina: sajnos eggyel feletted lévő azt hiszti a szegények munkát kerülnek és élősködnek. Mióta káder lett az anyja se ismer rá.
kereső
Kellett a rezsi utalvány Amerikába,Kanadába,meg Timbuktuba- hát persze, kellett a gyártási ár, meg a vizjeles!!! papir ára-jutaléka karácsonyi ajándékként valakiknek.A kis nyugdijasok meg nem panaszkodnak- mert szégyenlik, hogy 70+ évesen ide jutottak,miután ledolgoztak egy életet.A vidéken élő idősek nem szeretnek "kunyerálni,kuncsorogni"- inkább odébb gombolják a nadrág gombját. Szégyen az a kormány. amelyik igy bánik az időseivel- lenulázza az életük munkáját a megalázó nyugdij emelésekkel, az arcpiritó-és szégyenteljes alamizsnákkal.Tisztességben megőszült embereken nyerészkednek, és urizálnak, és meglopják őket.
Nessy
@Shikari: A vidéki kisnyugdíjasok ugyan sok esetben nem tudnak ugyanúgy fűteni, mit a többi szegény, csak nem panaszkodnak, mert tudják, hogy felesleges. Nem tudom, nem lett volna e értelme a többszázezer forint nyugdíjból élők helyett a 9000 forintos közüzemi számlához való hozzájárulás helyett esetleg a valóban rászorulóknak segíteni. De ők kimaradtak. És a kormányban senki nem emeli fel értük a szavát!
Szemérmes koldusnak, üres a bakója!
Eriksson
@Nessy: Meg kellett volna bízni Orbán Viktort, hogy tételesen nézzen utána, kinek mennyi segély járna, és egyáltalán indokolt-e.
Nessy
Kéretik ezen nem viccelődni! Egy kis településen a tanyagondnok, a polgármester mindenkit ismer, és tudja ki a valóban rászoruló. Jó, ott is vannak jellemtelen polgik, akik visszaélnek a "hatalmukkal",és szavazatért adják a támogatást.
Magyarországon nem mindenki magyar? Ezt hogy kell érteni? Kötvényesek, vendég munkások, voks turisták? Vagy csak egyszerűen, akinek más a véleménye, mint a kormányé, az nem magyar?
"Aki nincs velünk az ellenség"?
szegfue
@Nessy: Tavasszal megnyirtam az utcán lévő fagyal bokrokat... jött egy idős néni, hogy elviheti a levágott ágakat? Gondold el, hogy már teljesen "kilombosodott" és ezt a nyers, szinte tüzelésre sem alkalmas ágakat vitte el egy kis 2 kerekü kocsival. Erre bizony nem lehet mondani, hogy ez a "jólét":(
silber13
@Nessy: Bizony, ennek a sikattyúnak, vagy mi a fenének ez a fixa ideája!
Nessy
@szegfue: Aki nem próbálta, az nem érti, aki nem tapasztalt ilyesmit, mint te, az nem hiszi. Aki meg inkább a kormánypropagandának hisz, mint a tényeknek, az teljesen reménytelen.
szaboria1
@Shikari: Cáfollak, mert itt nálunk sok a kisnyugdíjas mivel TSZ dolgozók voltak bizony az önkormányzat kénytelen tűzifát adni mert nem képes megvenni. 39000-ft/ köbmétere ami igen átverős mert a kalodába nem igazán szorosan vannak rakva. A mázsálással is csaltak de a köbméterezés túl tesz a mázsáláson is.
kereső
@Shikari: 09:41, Élősködők? Igen azok, akik a magyar adófizetők pénzéből kapnak ugyanolyan juttatásokat- nyugdij, eü .ellátás, akik ennek az országért soha-semmit nem tettek, nem épitették- vakarták ki a két kezükkel a romok alól, nem ők teremtettek a magyar vidékből egy élhető országot. Na ők az élősködők- mert számolatlanul kapják a jót, a lakástámogatást, a beiskolázási támogatásokat, a sport klubjaik a milliárdokat, a gazdasági vállakozásaik szintén a magyar adófitzetők pénzén élősködnek. És még akkor ők az "igaz" magyarok. Na dugulj el!
kereső
@Shikari: Én nem tartom azokat "élősködők"-nek, akiknek "Bajszán nem billen morzsa, akiknek nem jutott kapanyél"- ha érted... Nagyon más az élet, mint amit ti meg a propaganda minisztériumotok harsog.
Málna
Amikor szegény nyugdíjasokról hallok, mindig az az amerikai vígjátéksorozat jut eszembe, amelyben 4-5 hölgy idős korára összeköltözött egy nagy házban. Van társaság, kevesebb a rezsi, tudnak segíteni egymásnak, Milyen kár, hogy erre még éretlenek itt az emberek.
Eladott Ország
Eurostat: egyre baljósabbá válik a helyzet a relatív jövedelmi szegénységet tekintve: a 2010 és 2018 közti időszakban több mint megduplázódott az érintettek aránya, vagyis 4,1 százalékról majdnem 10 százalékra nőtt. Ide tartoznak azon idősek, akik havi bevétele nem éri el a mediánjövedelem 60 százalékát, ami például 2017-ben éves szinten 1 006 249 forint, míg havi szinten 83 855 forint volt. Az Audik, a milliárdokkal megkínált haverok, rokonok hálája; a Francia Riviéra, az óceáni kényeztető utazás; a saját-zsebre-játszunk szintje alatti léttől iszonyodik ez a hatalom. Számukra, aki szegény, az lusta tróger, és előbb-utóbb eljuttatják a bűnös-bűnöző megbélyegzésig. Ők a legnagyobb bűnösök. Megbocsáthatatlanul. Kormányzásuk nyolc éve sem volt elég arra, hogy európai esélyegyenlőségi programot tegyenek Magyarország asztalára. Azokéra is, akikén a kenyér ritka falat. Utálom a plakátokat, de szívesen kicserélném Orbánék gyűlölködő, hazug plakátjait erre: Önnek is joga van tudni, hogy Magyarországon hány gyermeknek veszi el a jövőjét az Orbán-kormány. Majd rá lehet ezt is fogni Brüsszelre meg a Sorosra, nő is legyen a buliban, a Sargentinre. Amíg megszámolt kenyér katonákkal kell bravúroskodnia az édesanyáknak, édesapáknak, menjetek a jó büdös francba a hazug családpolitikátokkal.
emerencia
@Shikari: ma 09:41 Mezőgazdasági vidéken lévő városban éltem le az eddigi életemet. Abban teljes mértékben igazat adok neked, hogy nagyon nehéz megállapítani, hogy ki a rászoruló falun. Számtalanszor láttam életem folyamán, hogy az általam jól ismert gazdag falusiak hivatalosan szegénynek számítottak mert a jövedelmük után nem kellett adót és járulékot fizetniük. DE!!! mindez nem azt jelenti, hogy ott mindenki gazdag és senki sem segítségre szoruló szegény. Ugyanez mondható el a városiakról is. Magyarország szégyene, hogy falun, városon egyaránt rengeteg ember kínlódik az ország gazdasági fejlettségéhez képest indokolatlan mindennapi megélhetési gondokkal. Sokan szégyenükben leplezik rossz helyzetüket. Mások pedig visszaélnek a még létező kevéske szociális juttatásokkal pedig nem szorulnak rá. Szerintem a megoldás az lenne, hogy érdemben emelkedő bérek mellett megerősítenék a szociális hálót és a vezér hobbijai valamint a más országokban élők szavazatvásárlása helyett rendbe hoznák az egészségügyet, az oktatást és a szociális rendszert. (Például akár bevezethetnék az alapjövedelmet.) Ugyanis tény, hogy azok az országok, ahol igazságosabb az elosztás, ( jóléti államok) sokkal sikeresebbek mint az elesetteket megvető, kilátástalan helyzetbe taszító társadalmak. A dolog azért is veszélyes mert a mások nyomorán élősködő jómódú haszonélvezők bármikor elveszíthetik jelenlegi kivételezett státuszukat. Akkor bizony jó lenne nekik is egy olyan országban élni, ahol a társadalom legalja EU-s polgárhoz méltón élheti az életét mert onnan van esély ismét felemelkedni. A mostani magyarországi kitaszított létből viszont nincs, legfeljebb csak keveseknek, propaganda célból.
RonaGyuri
vérlázító, ahogy ez sok ócska román barom itt tépi a száját!! =))
kereső
@Shikari: Azért van egy társadalmi igazságosság- irod! Akkor légyszi vedd ezekkel egy kalap alá mindazokat akiket ott fentebb emlitettem- a határon túl élőket.Mert ők az igazán élősködők, minden tekintetben- semmi más "erényük" nincs, csupán az, hogy magyarnak mondják magukat.
RonaGyuri
@Shikari: szaros román otthon acsarkodjál =))
kereső
@Shikari: Ez má megint nem a problémára adott válasz. Mellé beszélsz. Igy meg semmi értelme. Viszont arra kérlek, hogy hagyj fel a habonyrogánnovák propaganda szöveggel.
emerencia
@Shikari: A megélhetési gyerekgyártás legnagyobb haszonélvezője orbániában az úri középosztály. A legtöbben, ha szegénysorba kerülnek úgy is maradnak akár vannak gyermekeik, akár nincsenek. A bűnözők az igazságszolgáltatásra tartoznak. A többi szegény viszont megérdemelne emberi életet mert az országnak szüksége van rájuk. Futna rá a magyarországi dübörgő gazdaságból.
Eladott Ország
Az egyik legkomolyabb probléma pedig az, hogy Magyarországon a háztartások 42%-a fűt fával. Ez a szám azonban nem hogy csökkenek, hanem növekszik, nem beszélve a tűzifa áráról. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/01/tuzifa_ar_3.jpg
Egy család , amelyik a havi 22 ezer forintos szociális segélyből él, ilyen körülmények között ki csodálkozik még azon, hogy ezer forintokért, egy zsák krumpliért, vagy egy karton tejért tudott a kormánypárt szavazatokat vásárolni? Pontosan az ilyen körülmények fenntartása érdeke a kormánynak, hisz ezzel biztosítható az állandó szavazóbázis. Ezért sem volt érdeke a mai napig egyetlen pártnak sem az, hogy a vidéket felkarolja. Nem érdekli őket az, hogy itt emberi életekkel játszanak, hiszen ők maguk ennek nem szemtanúi (elszenvedői pláne nem), ezért lazán úgy tehetnek, mintha ezek a dolgok meg sem történtek volna, mintha ezek az emberek csak számok, adatok lennének a statisztikában. Azok mellé a számok mellé azonban nevek is tartoznak, olyan emberek nevei, akik egyszer egy szebb jövő reményével látták meg a napvilágot, mégis egy fűtetlen lakásban fagytak halálra.
RonaGyuri
@Shikari: a retkes román anyáddal pofátlankodj szaros tróger! =))
szaboria1
@Shikari: Kár volt a csokkot emlegetned. Mert majd kiderül mennyivel lesz több a gyerek kb. 5 év után. Van egykét ismerősöm unokája vagy gyereke aki nem fog gyereket vállalni hanem az olcsóbb kamattal fogja vissza fizetni.
silber13
@Shikari: Akkor te mit lopod itt a napot és miért nem dolgozol? Vagy éged a baromságaidért fizetnek acsúti szélhámos bandatagjai?
Clavigo
@Shikari: Büdöstalpú,bocskoros ,oláh köpőcsésze...Kihagytam valamit ?? Ja...Szarosnyelvű,tölcsérszájú szopóautómata.. Hozd be anyádat a sarokról,,add vissza neki a protkóját,,,,had egyen valamit... Délután ár ne küldd ki rodázni... Idióta kukabúvár..
silber13
@Shikari: Szóval, naplopó élősködő vagy itt nálunk! Quod scripsi scripsi.
Clavigo
@Shikari: Leszokhatnál már anyád futtatásáról,oláh ... Ki az a " dzsordzsi",,shicarescu ??
silber13
@Shikari: BruhahaI!!! Etc, etc,etc!!:-))))))) Más?.-)))))))))))) Eredj, hátha kapsz még ingyen kaját!:-)))))))))))))))
silber13
@Shikari: Ne erőlködj buzgó bozgor-))))))))
silber13
@Shikari: -szánalmas az erölködő lihegésed, hogy valamiképp meg tudj felelni a fitymaszos elvárásoknak!:-)))))))))))))
Macskaszem
@Shikari: Szopasd a trottyos gatyás csútit. Magyarellenesebb gecit sehol nem találsz.
silber13
@Shikari: Csak vigyázzdurbincs-shikari, nehogy bekakálj a nagy erölködésbn! Szaros gatyával illetlenség a párttársak közé menni és ott bűzlni, bár ismerik már, miket írogatsz a hordáról és mgszokták a bűzödet málenykíj görény!:-)))))))
Málna
@Aki Én: Szabolcsi vagyok.:-) Mindig, mindenki dolgozott
és megélt körülöttem.
Aki Én
@Málna: ...akkor nézz távolabbra is. Nem a közvetlen környezeted az ország. Ami te nem látsz, az nincs?
Macskaszem
Ez a szöveg egy vérfidesznyik szájából esett ki: "egy beruházás lényegében sokat lendít egy város életében, DE SEMMIT SEM ÉR EGY 80 EZER FORINTBÓL ÉLŐ NYUGDÍJAS SZÁMÁRA.
Ez az ő életét, a hétköznapjait, nem fogja megváltoztatni."
Málna, Sikér meg a többi G, lehet találgatni ki mondta, és hogy igaza van e?
Málna
@Aki Én: Hova távolabbra? Az már másik ország... Aki egészséges, mégis nyomorog, az magának köszönheti.
silber13
@Shikari: Hogy mennyit fizet a " dzsorzsi bácsi:-))) Talán le kellene írnod helyesen a nevét De megmindim Jóval kevesebbet, mit amennyit egy elmebeteg hungarofóbnak fizetett aki nem más mint a dilis, szájaszéétl nyalogató, zsebhokizó főnököd!:-
Málna
@Horizont: Ezt látom. Lehet cáfolni - konkrét példákkal.
vacsi
A nagyszüleim is így éltek, a háború után. De az egy nyomorúságos helyzet volt...
Csizmás Kond
...ez minden télelőn vitatéma...nem is vitatéma hanem hülyeség.
szaboria1
@Shikari: Nem példa beszéd akar lenni de akik most 70-évesen túl vannak azok sokszor úgy dolgoztak ahogy akkor elő volt írva. Aszerint is fizettek járulékot. Pedig ez a korosztály építette fel a romokból az országot, hogy nektek jobb életetek legyen.
Málna
@Horizont: Te már gondolom nyugdíjas vagy. Van gyereked? Nyomorog?
tudode
De hát Zsuzsa anyó gondoskodik/dott arról, hogy MINDEN GYEREK LAKJON JÓL
,
----- Orbán főtanácsadója: "Aki nem pályázik, azt én ölöm meg!"
.
www.youtube.com/watch?v=bZJuL1qosI0...
--------------------------------------------
.
www.youtube.com/results?search_query=...
.
Nem azért! Ki tudja mi miatt a világháború után a falvak az ország éléskamrái voltak!!!
.
Ma már nincs igazsága annak
.
Ha a paraszt nem dolgozik, az úr nem eszik!!!
Lepényleső
...azt is csak a szobabútorokkal? "Ám mi sokkal jobban élünk hiszen bán a vezérünk,s ebből bizony nem engedünk,
-mondja propaganda miniszterünk (is),- s nem mellékesen;senki sem hazudik közülünk". Mi meg mindent elhiszünk.
verőce21
Nem kell szégyenkezni emiatt, gondoljatok arra, hogy a világ legvágyottabb országában, az USA-ban is a lakosság 40%-a szegénységben, sőt, egyik hónapról a másikra is alig tud megélni! Ezenkívül a lakosság 65%-nak nincs is társadalombiztosítása! Aki megbetegszik annak annyi. Kívánatos ez a magyaroknak? Ez is tiszta amerika!
SystemError
@verőce21: Hallod ilyen gusztustalan, hazaáruló propagandát régen hallotam! Egyben az is látszik, hogy már védhetetlen dolgokat próbáltok ilyen okádék emberi módon megmagyarázni. Inkább lenyomjátok a vidéki szegénység fejét a homokba, csak a gyógyszerfüggőt igazoljátok. Persze azt is hazudozva, hogy mi van amerikában..

Úgy érzed amúgy ez működik vagy csak szó nélkül írod, ami a másik lapon van...:) Most komolyan szerinted ezt rajtad kiví kívűl valódi magánember így gondolja még...:)
SystemError
@verőce21: Amúgy a 10 évvel ezelőtti propagandista önmagadhoz képest jó nagy emberi szar lettél! Szép napot!
Csizmás Kond
...szerintem itt az a lényeg, hogy tudjatok veszekedni...
SystemError
@Csizmás Kond: és akkor te most veszekszel, mert mi veszekszünk? :) Akkor utánad ír az már mondhatja neked is vagy már én is mondhatom..:) Én nem veszekszem vele ,tudja ő is, hogy egy hányás, amit írt azért sunnyog, mert védhetetlen utolsó emberi alja volt, amit itt előadott a saját népének kiszolgáltatottjaival kapcsolatban. Az egy dolog, hogy a fidesz hatszor kifordult már a politikai nézeteiből és a hívek lekövetik az összes kényszerhazudozós indoklással, de erre amit írt nem igazán lehet rásütni sem a nemzeti sem a keresztényi jelzőt, de az emberit legkevésbé.
solidedge
Jövőre könnybe lábadt szemmel fognak emlékezni hogy az idén még tudták a konyhát fűteni.
Csizmás Kond
@SystemError: Ezen nincs is amit egymást enni. A lényege az, hogy aki december elején ébred fel hogy nioncs amit tegyen a tűzre az faggyon meg. Ami meg az eset politikai oldalát illeti azi itt csak néhányatoknak jelent kampányfelületet, ugyanis ha minden ember minden szükségletét a kormány kéne ellássa akkor a cselekvőképes emberek mind a tehetetlenek seggét kéne törölgessék szarás után. A baloldal az zellenzék még a saját viszketegségéből is kampányt igyekszik faragni, de azt csak azok hiszik el akiknek pl fogalmuk nincs egy falusi vidéki élet megszervezéséhez...vagis épp a saját híveit hülyíti, hogy még véletlenü lse jöjjenek rá a valóságra mert akkor nem lesz akinek eladják a marhaságaikat.
namihami
sajnos megvan a véleményem ezeknek a szerencsétlen helyzetben levő emberek életéről, sorsáról. Amit a legtöbbször megpróbálok érthetően és értelmesen közölni is.
Ne de, az hogy van egy kommenttársunk, aki már úgy is hülyeségnek tartja a véleményem és mindezt le is írja, anélkül, hogy ezt most véletlenül, de meg se tettem, ez már tényleg a csoda kategóriájába tartozik. No, nem nála, tőle ezt már megszoktuk, de mindig van lejjebb és ezt ő igyekszik minden reakciójával igazolni is. ENNYI...
Egyébiránt, valaki magyarázza már el nekem, hogy hogyan is van ez? Hiszen a Nagy, az Igazságos, a Leendő Európai Irányító (oké, ez a horvát góréval megosztott pozíció lesz) mindig azt mondja, hogy szárnyalunk, a gazdaság az európai élvonalat vezeti, (nem is sorolom a többit). Akkor ezek ugyebár mégiscsak migráncsok, akik valahogy belógtak, mert a hazaiak már olyan jól élnek, hogy afrikaiakat kell a rengeteg fölösből finanszíroznunk. A hazai állapotok erre már nem szorulnak rá.
1magyar
A bekerítetlen erdők, útmenti fásokból én megengedném a kidőlt fák elvitelét. Nem az álló fákat,de nagyon sok helyen látszik az útmentén,hogy kidőlt fák rohadnak el.
1magyar
@Shikari: Azok a rászorulók nem hinném, hogy olvassák a net-en ezeket, ki kellene táblázni,hogy fagyűjtés engedélyezett. Mindenki jól járna.
Nessy
Azért egyet indokoljon már meg valaki! "Rezsi utalványt" csak a gáz és villanyszámlára lehet költeni, azt viszont megkapja a milliomos nyugdíjas, a tengeren túli nyugdíjas is. Ahol egyik sincs, ott miért nem lehet érte tüzelőt venni? Miért nem lehet símán a nyugdíjjal az összeget odaadni, és vegyen rajta, fát, szenet, gyógyszert. Tudom, megszólalnak, hogy a kocsmába viszik a pénzt. Azért mert van pár ezer renitens, miért büntetnek százezreket? De hát vannak dolgok földön, égen, mint bölcselmünk föl nem ér!
szaboria1
Te nagyon tévedsz mi még a 60-as években is romokat takarítottunk. Akkor még a nyári szünetünkből 2 hetet építő táborban töltöttünk el. Mert a háborús romokhoz még hozzá jött az 56-os rombolás is.
szaboria1
@Málna: Csak, hogy értsd én egy 5000 lakosú városban élek délen lett a határnál infrastruktúra alig van. Ezért nagyon nincs munkahely sem. Mivel a környező falvak és városok is ugyan úgy állnak. Ahhoz viszont nagyon messzire kell utazni, hogy munkát tudjanak keresni.
Málna
@szaboria1: És ha messzire kell utazni, akkor inkább nem mennek sehova, inkább nyomorognak? Ez a normális hozzáállás?
Nessy
@szaboria1: Ezt hiába meséled, akik nem ismerik ezeket a körülményeket, azoknak ez: csak kifogás, azok részéről, akiknek nincs munkájuk. "Van munkahely, mindenki dolgozhat aki akar". Természetesen a saját pénzeden utazhatsz, bérelhetsz albérletet, ha elég rá a fizetésed. Munkásszállás a határon túli vendégmunkásoknak.
szaboria1
@Málna: Csak hogy értsd 35 km.-re oda vissza útra egy jegy 1450.-ft. Akkor ha nincs pénzed hogy oldod te meg ezt? Ja és az sem biztos, hogy ott is lenne munka.
szaboria1
Mivel az életemből csak 16 éve élek vidéken a többit Bp, éltem így van rálátásom mint volt munkaügyes milyen is a mai helyzet.
Nessy
@szaboria1: Az meg hab a tortán, hogy sok kistelepülésre délelőtt és délután jár egy - egy buszpár. Egyik rokonomnak, ha orvosi vizsgálatra kell menni a Gyulai kórházba, reggel elmegy a busszal, és valamikor délután a másikkal haza ér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.