Gulyás Gergely szerint a lakosságot mentesítették az árfolyamkockázattól.

A kormány szerint nem is olyan káros az embereknek a történelmi mélyponton lévő forint

Történelmi mélypontra gyengült a forint: egy euró reggel 340 forintnál is többe került. A nemzeti fizetőeszköz délelőtt feljebb kapaszkodott, az erősödés azonban csak átmeneti volt. Az elemző szerint a jegybanknak is fontos szerepe van az árfolyam alakításában, mégsem szigorított a monetáris politikáján. A kormány szerint az árfolyam már kevésbé központi kérdés, mivel az állampolgárokat – amennyire lehetett – mentesítették az árfolyamkockázattól.

Jól járnak most azok a külföldi turisták, akik betérnek ebbe a pénzváltóba: szerda este ugyanis újabb történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben. Csak csütörtök délelőtt, a meglepően magas inflációs adat megjelenése után indult el felfelé az árfolyam, ám ez az erősödés is átmeneti volt. A jegybank alelnöke azt ígérte, mindent megtesznek az infláció megfékezéséért.

„Volt még 300 forint is a forint, sőt, 250 is, és most már 340-ről beszélünk.”

Az elemző szerint igaz, hogy a forint mozgását a nemzetközi piaci tényezők is jelentősen befolyásolják, de a jegybank is fontos szerepet játszik benne. A Magyar Nemzeti Bank világviszonylatban az egyik legalacsonyabb alapkamatot tartja fenn, miközben az infláció emelkedett.

„A magyar infláció az elmúlt időszakban inkább felfelé mozdult el, most már 4 százalék fölött, egész pontosan 4,7 százalékos volt a januári infláció mértéke, ehhez képest a jegybank folyamatosan azt kommunikálta, hogy ez átmeneti, és nem kívánta szigorítani a monetáris politikáját”

- árulta el Németh Dávid, a K&H vezető elemzője.

Bár az utóbbi időben sokakat kellemetlen meglepetés érhetett pénzváltáskor a forint gyengülése miatt, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége eddig még nem tapasztalta, hogy csökkent volna az utazási kedv.

„Amikor az utazási irodák például a nyári charterjáratokkal szervezett utakat elkezdték szervezni, lekötni, akkor a prognosztizált árfolyammal próbáltak számolni, de kétségtelen, hogy egy komolyabb vagy egy ennél komolyabb forintgyengülés azért az akár az árak emelkedésére is hathat” – mondta Bakó Balázs, a MUISZ szóvivője.

A kormány szerint az árfolyam a jegybank hatásköre. Gulyás Gergely azt mondta, a forint gyengülése már nem érinti olyan közvetlenül a magyarokat, mint amikor sok családnak volt devizahitele.

„Az árfolyamkockázattól amilyen mértékben lehetett, mentesítettük a magyar állampolgárokat, ezért ma kevésbé központi kérdés az árfolyam, ráadásul a központi pénzügyi politikában is erre törekedtünk, 17-18 százaléka áll fenn nem magyar devizában az államadósságnak, ez se csak euró”

- nyilatkozta Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: Matolcsy György jegybankelnök a jelenlegi helyzetben is élvezi a kormány bizalmát.

Forrás: ATV

Kép: MTI/Illyés Tibor 

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
megnyugtató hogy nem csak EUR, mert az is gyenge így a többivel szemben még nagyobb a veszteség! =))
RonaGyuri
ja és azért nem káros az embereknek, mert akinek káros azt ők nem tekintik embernek! =))
Béla333
Nem hülye ez, csak éppen mindenkit hülyének néz.
Egy arrogáns hazudozó senki. Egy maffiatag a többi között...
Nessy
Ezt komoly pofával előadni, Oscar díjas teljesítmény! Nincs az egész színtársulatba legalább egy, közgazdász, aki még érti is a szakmáját???
Most ha az élelmiszertől eltekintünk, akkor jön a többi:
Minden termékhez, melyhez valutáért kell alapanyagot, alkatrészt venni drágább lesz.
Minden terméknek komoly szállítási költsége van. Ergo drágább lesz.
Minden szolgáltatás ára növekszik a kiszállási díj növekedéssel, a szükséges, nem itthoni alkatrészek magasabb árával.
Minden csak valutáért beszerezhető gép, műszer drágább lesz.
És még lehetne sorolni. Ezeknek a tételeknek jó része megjelenik a termék, szolgáltatás ,általunk is fizetendő +27% ÁFÁ-val terhelt árába!
És ez, drága jó G.G. mindenkit érint! Az természetes, hogy önöket a milliós jövedelmeikkel kevésbé!
Feltételezem, hogy a fene nagy konzultáció közepette, nem jut eszükbe, hogy pl. az egészségügyi költségekre ez milyen költség növelő hatással van! Aztán majd Matolcsit fogják elővenni a költség növekedésekért, a megugró inflációért? Neki is a fizetése 80%-t fizetik ki egy év késéssel, kamatmentesen???
Sámannus
Tudod te szarházi mikor mit mondasz, csak adod a lököttet. A múlt héten még azt mondtad, hogy a nyugdíjak megtartják az értéküket. Most meg azt hadoválod, hogy a gyenge forint nem veszélyezteti a megélhetésünket. Ti csak szórakoztok a forinttal, közben gerjesztitek az inflációt. Kegyetlenül kiraboljátok az országot.
Sámannus
@Nessy: Ezt volt pofája kirókázni:"Gulyás Gergely szerint a lakosságot mentesítették az árfolyamkockázattól."
Közben utcára tettek több tízezer családot, akiket semmivel nem kárpótoltak.
namihami
Ha lesz egy kis szerencsénk, a következő ""brainstorming""-ban már azt is a tudomásunkra hozza, hogy a nagyobb tömegekre jellemző elszegényedés még jó is a magyaroknak.
Lehet, hogy azért is csinálják, karöltve a Matolcsyval.
Családpolitika---magyar módra.
Nyírfa
Ennyi , ennyire romlott ember fémjelzi a magyar politikát. Tönkre tesznek mindent, erkölcsöt, gazdaságot, szétdúlják a jövőnket, és azt hiszik, ha ég a ház, ők egyszerűen elszelelnek. Hát, nem.
Sámannus
Ezek amikor hatalomra kerültek is első dolguk volt a forint manipulálása. Nálunk a költségvetési kiadások csökkentése miatt devalválják el a forintot. a jegybank cinkosa a kormánynak, bár ezt tagadni fogják mindig. Azért gyenge a forint szarházikáim, mert sokat loptok. Ez az egyetlen magyarázata, a forintgyengítésnek. Nem gyengül hanem gyengítitek. Mindig is az ellenkezője igaz mint amit mondtok, már kiismertük a hazugságokat. Ha lemondtatok volna a lopásról már rég euróval fizethetnénk, de ti míg hatalmon vagytok sokat akartok lopni így is.
Qqberci
@kereső: És szemét. Nyilván neki már Euroban van a pénze...
division
A gazdaságnak nem jó az tény, de mint magánembernek...Lassan el is kéne adom, nem kis hasznom lenne belőle.
Aki sok-sok eurót gyűjtött össze évekkel ezelőtt...Na de nem is folytatom.
csipetke
Ha kuszaszem képtelen uralni a helyzetet, miért nem takarodik el a sunyiba , a gazdájával együtt, aki hagyja, hogy kedve szerint játszadozzon a forinttal. Elérték azt, hogy sz@rt se ér a pénzünk. Ha másért nem is, de emiatt már illett volna lemondani az egész bandának
solidedge
Gulyás azt fejtegeti hogy a rossz az milyen jó. A Lipótmezőről szélnek eresztettek a Fideszben találtak menedéket. Aki ezt a baromságot beveszi gondolom úgy hívják hogy Fidesz szavazó ami az elhülyülés igen súlyos formája.
Yoda69
Azoknak akik Euroban vagy dollarban kapjak a fizetesuket, vagy tartjak a befekteteseiket kifejezetten jo a gyenge forint. Viszont ketlem hogy a magyarok tobbsege ehhez a taborhoz tartozna. Viszont a forint gyengules fokozza az inflacio utemet, hiszen a boltokban kaphato termekek 90%-a import aru, amiert viszont nem forinttal kell fizetnunk hanem Euroval vagy Dollarral.
Yoda69
@division: Varj meg vele. Majd 400-nal vagy 450-nel add el.
De azt ne felejtsd el hogy a magyarok tobbsegenek nem Euroban vagy Dollarban, hanem Forintban van a megtakaritasa, igy azok porul jarnak a fokozodo inflacio miatt.
justhpeter
Kezdem egyre jobban megérteni miért kellett az elitbörtön. Ők még bíznak benne, hogy oda fognak kerülni.
Eladott Ország
Az olyan hülye seggfejnek, mint Gulyás! Néztél már tükörbe te barom!
kereső
@Qqberci: Nem. Hanem , simlis- csúsztatós hazug gazember.Ebbe a szituba, amikor a magyar fizetőeszköz lassan alulról nyaldossa a béka fenekét- és amely helyzet az ország majd valamennyi polgárát érinti ( kedvezőtlenül), belekeverni az "árfolyamkockázatot" - amely a hitelezéssel van összefüggésben, azt nagyon elvetemült gazemberek teszik.
A forint árfolyam gyengesége nem a hitelekre van most befolyással, hanem ellenkezőleg - inflálja a béreket, a forintban meglévő megtakaritásokat. És akkor kiáll kigyószemű GG- ,mint Magyarország kormányának kancellária minisztere, és belehazudik az ország képébe.
kereső
@division: Te most dicsekszel, hogy milyen "előrelátó " voltál- vagy van némi bennfentes információd arról, hogy a tagadás ellenére- mégiscsak van árfolyamcélja a kuszaszeműnek, valahol az 500 forint környékén.
lusta
@Yoda69: Ha véletlenül nincs sem dollárja, sem eurója, akkor a lengyel złoty, a román lej, horvát kuna, a bolgár leva, akár a cseh korona is megteszi.
Aki Én
@division a Sandokán: Megint ez nagy pofa. Buta ne legyél. MI az, hogy magánemberként nem káros? És aki műkincseket spejzolt be anno, az is jól jár, mi? Nem az egyedi esetekről beszélünk, csak buta ember gondolkodik így. Nem az a kérdés, hogy a dicsekvő Sandokánnak jó-e.
Import árú értéke, nyaralások, külföldi vásárlások, utazások... gyakorlatilag nincs, amire ne hatna ki.
Érdekes módon ellenzékben még tudták, hogy káros. Azt mondta a nemzeti vajda, hogy akinek a kormányzása alatt a forint-euró 300,- fölé megy, az alkalmatlan a kormányzásra. Megtapsoltátok, helyeseltetek.
Ti tényleg nem halljátok a hülyének néző, ostoba, hazug, kettős beszédet?
Yoda69
@lusta: A cseh korona most tenyleg egesz jo. Az ottani penzugyminiszter kamatot emelt, amire felpattant a korona az Eurohoz kepest.
division
@Aki Én: Amennyiben te vagy az ész, örülök annak hogy én buta vagyok. Lehet, többet tudok erről is mint te és még sokan.
Nessy
@Aki Én: Roppant egyszerű! meg lehet nézni, hogy a valutáért vásárolt dolgok mennyibe kerültek 10 éve, és mennyibe ma! Ezek közül melyek azok, amelyek a termelői és így a fogyasztói árat is növelik!
Összelehet hasonlítani az akkori medián munka bér és nyugdíj, szociális ellátás vásárló értékét a maival. Melyik mennyivel nőtt a valós, (nem a tisztított maginflációt) inflációt figyelembe véve!
Mert ez így csak szó, szó, szó!
Aki Én
@division: Abból amit leírsz ide, nem ez jött le. De látom, a többség melletted áll. Vagy nem?
ómió
A fizetési mérlegünk pozitív: több a bejövő deviza/valuta, mint a kimenő, amiért még több forint is jár. Annyira nem lehet ártalmas!
lusta
@Yoda69: A világ nagy pénzek kezelői Magyarországon hitelt vesznek fel kis kamattal, amit a cseheknél nagy kamattal befektetnek. Kik járnak jól? Tudom, a tutira Ön sem fogad. Persze, hogy a csehek.
division
@Aki Én: Sosem érdekelt a többség mit gondol. 1000 emberből 900 lehet, szereti a hip-hop zenét, ennek ellenére egy értéktelen sz@r:-))
Sziszifusz
@ómió: 14:32
Annyira nem ártalmas, sőt hasznos a forint gyengülése, hogy ezt bizonyítja, hogy a bolti és piaci árak alakulása .
Nem emelkednek, hanem csökkennek az árak ... vagy talán mégsem ez történik ?
Aki Én
@division: A zenei műfajok kedvelése ízlés dolga, egy szubjektív dolog. Sőt, ha te nem szereted, még nem biztos, hogy ,,értéktelen szar".
Hogy a gyenge forint jó-e a magyar társadalomnak, az nem ízlés dolga.
Nessy
@Aki Én: Minden relatív! Egymilliós jövedelem környékén, eurós megtakarítással jó, illetve nem okoz problémát a növekvő infláció. Százezer forint alatt már nem mindegy, mibe kerül a napi megélhetés!
Aki nem ismeri az éremnek ezt az oldalát, annak ez csak hiszti! Aki előtt még nem állt ismerős nyugdíjas a pénztárnál, a forintokat számolva, hogy ki tudja e fizetni nyugdíj előtt a kenyeret, tejet, annak magyarázhatsz hat nyelven is!
ómió
@Sziszifusz: A piaci árakat a piac meg a nyerészkedői befolyásolják! Ahogy mindig!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:32; Nem sok minden változott a kormányzati kommunikációban, ha csak a fokozódó elhülyülést és krónikus hazudozást nem tekintjük pozitívumnak. A magyar gazdaság növekedési üteme nem csak, hogy nincs a legjobbak között, hanem rohadtul lemaradtunk mindenkitől. Már Románia is megelőzte hazánkat, pedig évekkel később lett uniós tag és hozzánk képest a bányászbéka feneke alól indult. Persze, azt már láttuk, hogy a magán-nyugdíjpénztári vagyon nem az államháztartási hiányt csökkentette, hanem az államadósságot. Vagy mégsem? Azt sem? Akkor hol van?! Több mint 3.000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári elsibolt vagyon! Ez a magyarországi összes nyugdíjas egy évi teljes nyugdíjösszege. A 2017-re tervezett 18.541 milliárdos összkiadásból 3.118 milliárdot jelent a nyugdíjkiadás, ez kb. egy hatoda az éves költségvetésnek.
Jó estét kívánok, kezdődik a szolfézs óra...
youtu.be/7tvhmt_oAMY
És a jó estét kívánok orbáni változata... youtu.be/_Ilevnaa9pw
Sziszifusz
@ómió: 15:09
Az importált ( külföldről behozott ) termékek árát nem forintban, hanem euróban vagy dollárban fizetik. Amikor ezek a valuták erősödnek a forinthoz képest akkor a külföldön változatlan áron beszerzett termékekért, a magyar piacon a korábbihoz képest többet kell forintban kifizetni .
Az külön téma, hogy a nyerészkedők mire képesek. Láthatjuk például az uniós pályázatokkal megvalósult építkezések túlárazásnál is.
verőce21
Az sokat enyhítene azért a forint gyengélkedésén, ha 0,9%-ról 1,5%-ra emelnék a forint jegybanki alapkamatát.
Ugyanannyira, mint az USD kamata. Ha már a forint árfolyama - egyedül az EU-ban -, a dollár árfolyamához van kötve!
kereső
@ómió: Bizony ,jól mondod. Hiszen az eu-s pénzek mind-mind euroban vannak meghatározva, és úgy is érkeznek- aztán a főkönyvelő meg átszámitja foritra, és máris milyen jól néz ki a költségvetés. Azemeberek!,meg nézhetnek, mint Mariska a moziban, mert bemennek a boltba és az ötezer foritjuk gyakorlatilag annyit ér, mint tavaly ilyenkor a 3500. Hurrá! aztán bemegy a sok kis becsapott a bankjába, hogy micsoda dolog ez-az Állampapir +-ra , ki kellett volna jönni a 4,5+ -os kamatnak, ami ugye mégis csak több, mint a sima betét minuszos kamata ( hála neked kuszaszem, hogy olyan alacsony a refinanszirozási kamatláb-az alapkamat)-és szembesül vele a kis naiv -mert hitt a kormánynak, hogy annak a szupernek a piaci értéke ma már csak a névérték, mert az infláció elvitte a megtakaritása hozamát. Na menjél haza, és ott ad ellő a hurrát!
ómió
@Sziszifusz: Importnál ez tényleg így van, amiért importgátló tényező. Exportnál meg éppen a fordítottja, amiért export-ösztönző tényező, hisz az exportőr többet kap az árujáért forintban, mint, ahogy azzal számolt.
ómió
@kereső:Az "embereknek" a forinthekkelés, bizony az importáruk árát emeli meg! Ekkor fizetik meg hekkerék "nyereségét"! Gyuri gazditok is hasonló "tranzakciók" sokaságától lett ilyen tollas - nyilván ezért övezi ekkora tiszteletetek! Mindemellett a januári 4,7%-os infláció még mindig alatta marad a Böszme-féle országlás átlagos 6-8%-os inflációjának, hogy a pufajkás-Bokros duó idején volt 30 %-osról már szót se ejtsünk! Azokban az időszakokban egyebek közt - pont emiatt - az állandó egekben tartott kamatokba (hogy az majd megvédi a forintot - nagy fityiszt!) rokkant bele az ország pénzügyi rendszere, hiszen egy bizonyos kamatszint után a hekker símán a magas kamatot fizető bankba teszi a pénzét (tehát nem hekkel, "szilárd" marad a forint) - sokmilliárdokról van szó - és "csupán" az államháztartás rokkan bele csak a hekkerék "kiváltásában" nekik fizetett kamatokba. Aztán jöhet a gigakölcsön-kérés (IMF), államcsődriadó majd az általános népzsebi! Ami, ugye, mennyivel "derűsebb", mint a hekkerék okozta infláció-emelkedés! Nektek, bolsiéknak biztos!
Sziszifusz
@ómió: 08:40
A boltokban és a piacokon az árú túlnyomó többsége importból származik. Az import árak emelkedése magával húzza a hazai termékek árait is. Ergo, ki...aszottul felment az ára mindennek.
A nyerészkedő Matolcsi, a haszonszerző árfolyam trükközésével, jól kitolt az átlagemberekkel. Bezzeg az általa, (valakik hasznára ) létrehozott alapítványok óriásit "kaszálnak".
kereső
@ómió: Az állandó magasan tartott kamatok Járai Zsigmond, akkori MNB elnök- egyébként fidess csicska terméke, ó "bolsi". Lehetőleg ne tekints molylepke emlékezetűnek. Otthon ezt előadhatod, de nem nekem,Na meg a hekkelés- hülye vagy babsi. Nem hekkkelt itt senki semmit- csak a "ninccs árfolyam célja az mnb-nek, kormánynak" tette a dolgát. Mert ez igy jó az mnb-nek, meg a kormánynak. De semmi baj, ez is az unortodox pénzügypoltika része, hozzászólásod után azt várom, hogy kiállitják GG-t,magyarázza meg azembereknek, hogy milyen jó is nekik, hogy az 5000 Ft, ma már csak 3500-at ér, amikor bemegy a boltba. De úgy látom, nagyon elszaladt a paci, kénytelenek hűteni egy kicsit a dolgokat- mert ma már csak 335 az euró. Az meg annak köszönhető, hogy az mnb ma még hitelesnek látszó egyik alelnöke pozitiv irányú elmozdulást lengetett be a pénzügyi politikában. Ez meg csak addig fog tartani, amig orbán meg nem gondolja magát- és nem hosszabbit Bicskéig. Ez meg annak függvénye, hogy mennyire van szarban a költségvetés.
Nessy
@kereső: Ne fáraszd magad! Van, aki a tényekre is azt mondja: "Nem úgy van a'"! Ismerek egyet kettőt! Ők azok, akiknek a politikai tisztánlátását nem homályosítják el a tények!
ómió
@kereső: A magasan tartott kamatok nem Járai-termék (bár az anarcholiburnyák mindenhatóság őt is belekényszerítette), hanem az "ortodox" pénzpolitika árfolyamvédelmi fegyvere volt, ami oda vezetett, hogy "kivívtuk" az államcsőd-helyzetet. Ez számotokra nyilván sokkal jobb, mint a veszélyesnél még mindig alacsonyabb infláció, de, hát a bolsi az ilyen! A költségvetés meg, köszöni, jól van!
kereső
@Nessy: Lehet, hogy igazad van.Minek tépem a számat- mikor az aki "énsohasemhazudtamazembereknek", tudja a tutit, hogy mi az ami jó az országnak- miközben magát azonositja az országgal.
kereső
@ómió: Kinek a terméke volt akkor?Ne hülyits már. Az mnb akkoriban független volt a kormánytól- és nagyobb hatalommal birt a kormánynál is. Ki volt az MNB elnök- akt orbán hagyományozott az országra?, és a következő kormányra? Te tényleg ennyire hülyének nézel, hogy a hablatyodból azt szűröm le, hogy az orbán kormány által elfogadott és maggasan tartott mnb-s kamatszint azt tulajdonképpen a szocik csinálták?
Nessy
@kereső: Ezt nevezik szelektív amnéziának. :-)))) Amikor megtörtént tényeket, eseményeket, nem akar valaki elfogadni, arra vagy nem emlékszik, vagy másképp emlékszik!
ómió
@kereső: Kinek a terméke volt? Az anarcholiburnyák,un. "ortodox" pénzpolitikának! A "majd a piac mindent megold" szemléletnek - függetlenül a jegybankelnök személyétől! (Na, ezzel szakított a Matolcsy, dacára, hogy majdnem megfeszítették érte!) A jegybankok árfolyamvédelem fedőnév alatt csak tolják a közpénzt a kamatfizetésbe (pedig azt vagy kamattal, vagy inflációval így is, úgy is meg kell fizetni a hekkereknek), az államkassza meg hadd ürüljön! És igen, a szocik alatt is - főleg alattuk - dübörgött ez a biznisz.A Pufajkás-Bokros tandem idején még a 30 százalékig is felszaladt az infláció, amit 20% fölé követtek a kamatok is! Ez tény! Kár a próbálkozásért másra hazudni!
kereső
@ómió: Ennyi hülyeséget ,már megbocsáss- legalább alapvető ismeretekkel rendelkeznél.Ez a "ráhazudozás" meg ráadásul magyartalan is. Honnan szalajtottak Téged?Ha nincs a Pufajkás-Bokros / Békesi/ tandem/trió, akkor az ország csődbe megy az Antall/Boros kormány dilettantizmusa miatt. Jó lenne , ha szétválasztanád az időszakokat- a kormányzás eleje- aztán a sokat szidott Bokros program- és azután mibe ült bele az első orbán kormány. Nem ám összemosni mindent!!!
De mire jó a 340 Ft-os euro???Ezt magyarázd már el nekem?, mert arról még egy szót sem ejtettél.
balos
@ómió: A szar és közted a különbség,hogy a szar nem szégyenkezik,mikor megeszed!
Clavigo
@ómió: Te olyan kretén vagy jó öreg,,hogy a még a hullámvasuton is felfelé sikîtasz... Benned megállna a láncfűrész,,,akkora tuskó vagy...
ómió
@kereső: Az azért döbbenetes, hogy neked még véletlen se tűnik fel, hogy általános népzsebi állandóan csak bolsevik típusú "kormányzások" idején következik be! És erre - részetekről még mindig reflexszerűen - jön a tipikus bolsevik mantra: ha az nincs, "akkor az ország csődbe megy"! 2010. után is évekig fújtátok: "Orbán csődbe dönti az országot"! Ez, valahogy azóta se jött be! Sőt! Az ellenkezője tapasztalható! Mire jó ez a non-stop hazudozás? Mibe ült az első Orbán kormány? Megmondom! Egy kifosztott zsebű országba! "Összemosás" nélkül! A 340 Ft-os Euro meg arra jó, hogy hekkerék jól megtömhessék a zsebeiket! Hiába! A migráncs-utaztatás sokba kerül!
ómió
@Clavigo: Én kaját - nem úgy, mint a tetübandád - még soha nem vettem el senkitől! A tiédet - még, ha az a szar is - szintén meghagyom neked!
ómió
@Clavigo: Bocsi, Clavigo, ezt balos efftársadnak szántam! Neked csak annyi: Megláttad a saját "intelligenciádat" a tükörben?
ómió
@balos: Szóval, ami engem illet, én kaját - nem úgy, mint a tetübandád - még soha nem vettem el senkitől! A tiédet - még, ha az a szar is - szintén meghagyom neked!
kereső
@ómió: Na a molylepke vetekszik veled emlékezet terén.
ómió
@kereső: És te még azt a szintet se éred el?
advocat
Ezek csak túristában számolnak? Ennyihez értenek? Mi alól mentesítettek? Mindennek megy fel az ára. Járnak ezek boltban, piacon? A tej, vaj, kenyér, hentesáru és minden más ára emelkedik, ahogy a forint romlik! Ha valamihez nem értenek, vagy nem szereznek tapasztalatot, legalább a hétköznapi embereket ne nézzék hüyéknek - kivéve az agymosottakat! Viszont televízió már megint olcsóbb. Így jön ki az átlag? Azért kéretik figyelembe venni Churchill meghatározását a statisztikáról!
kereső
@ómió: Mi van? A halfarok @ómió lett?
tudode
Kibiceknek semmi sem drága!
.
Az sem, hogy az ország negyede DOLGOZÓI SZEGÉNYSÉGBEN élDÖGÉL, a nyugdíjasok átverésével érik a KOLDUSOK tömege, mivel az INFLÁCIÓKÖVETŐ környöradomány az nem annyi, amennyi, mert narancsköddé varázsolta őfélesége a svájci indexálást, és nem követi a szocialista kormány megcsinálta a nyugdíkorrekciót
.
www.google.com/search?q=gyurcs%C3%A1ny+korm%C3%A1ny+nyugd%C3%ADj+korrekci%C3%B3&oq=Gyurcs%C3%A1ny+korm%C3%A1&aqs=chrome.1.69i57j69i59j0l6.6884j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Őfélesége ellenzékben beígérte még a 14. havi nyugdíjat is
.
----- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
.
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
.
Amiről kusti van, és meg sem köszönte az enyves kezű család azt, hogy összeszámolhatatlan milliárdok vándorolnak oda ahol semmi helyük nem lenne:
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+csxal%C3%A1d+gazdagod%C3%A1sa&oq=Orb%C3%A1n+cs&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59l2j35i39j0l3.5502j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Elfelejtett őfélesége SZOGÁNYI, miközben belefulladnak a közvagyonba!
.
Sokkal KÁROSABB az országra nézve az a rezsim, amely fütyül az alattvalókra, tegergeti a migráncsokat, Sorost, miközben a fél ország felakaszthatja az etetőjét az ajtófélfára, mert többen éneklik a keleténél őfélesége rablógarázdálkodását minden égtájnál, akkor, amikor már rég le kellett volna mondania őféleségének, ha rendelkezne egy kis kövekezetességgel, mivel ellenzékben aszonta
.
----- Orbán Viktor és a 300 forintos euró
.
index.hu/tech/hoax/2013/03/13/orban_viktor_es_a_300_forintos_euro/
ómió
@kereső: A kereső meg idióta? Vagy az nem újság?
Aki Én
@division: @ómió: @verőce21: Érdekes, de nemmeglepő. Megszokhattuk már, hogy mindig, mindenben mást mond, mindig pillanatnyi érdekének megfelelően hazudik:

,,„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" – mondta Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott exkluzív interjújában, 2004-ben, amit még 2014-ben - mikor tartósan 310 fölé emelkedett a forint-euró árfolyam - Zsiday Viktor befektetései szakértő talált meg. Annak idején a mai miniszterelnök hosszan fejtegette: a forint gyengítésével tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből",mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér.

A Fidesz elnökének akkori véleménye szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenteni, elcsalva azok értékéből."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.