Németh Angéla, a XV. kerület baloldali polgármestere nem erőltette meg magát túlságosan. A DK kommunistáinak pontosan ennyit jelent a keresztény ünnep. A fotót Lehoczki Ádám posztolta és tette fel a kérdést: Nektek mi a véleményetek a XV. kerületi Városháza előtt felállított,,valamiről”? Nekem más fogalmam van a karácsonyfáról! Nyugat-Európában divatos...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mi a baj ezzel??? Gondolom a vadhajtások és a halfarok is jár üzletekben, ahol hasonló "karácsonyfák" garmadából lehet választani!!! Ráadásul védve a természetet nem vagnak ki halomszámra fenyőfákat, majd dobják a szemétbe!!! Esti megvilágításban szép és impozáns!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Az igen. Jellemző. Nem nagy teljesítmény.
Jozefina
Mi a baj ezzel??? Gondolom a vadhajtások és a halfarok is jár üzletekben, ahol hasonló "karácsonyfák" garmadából lehet választani!!! Ráadásul védve a természetet nem vagnak ki halomszámra fenyőfákat, majd dobják a szemétbe!!! Esti megvilágításban szép és impozáns!!!
Nessy
Van, akinek a karácsonyról csak az agyondíszített fenyő, és a drága ajándék jut eszébe! Aztán az egyiket kidobja az utcára, de amíg leviszi a kapu elé, végig szemeteli a lépcsőházat, amit úgy is hagy, a másikat meg visszacseréli ünnep után.
Nessy
@durbincs: Dugulj el! Állíts magadnak olyant, amilyent az ízlésed diktál!
picike1
mint a nyul ketrec csak a nyulak hiányoznak
picike1
@durbincs: sok az agyhalott dejézus jól látta előre mint megis mondta angyalbőrbe bujnak de nem angyalok attól még
CsipkeRózsa
@durbincs: Miért hivatkozol több cikknél arra, hogy mint 1919-ben? 1919 augusztusában-ban jött a Fehér Terror, a hírhedt kegyetlenségeivel.
CsipkeRózsa
@durbincs: Gondoltam, hogy tanulnom kellene, azért olvasom a hozzászólásaidat.
kereső
Egyáltalán nem akarok kötözködni a "vad"-ak firkászával- "felállt a DK karácsonyfája"- tényleg? akkor ez egy szuper karácsonyfa. Amúgy meg kivilágitva bizony nagyon szép. És nem vágtak miatta még egy fát.
görbetükör
Azon túl, hogy a karácsonyfának köze nincs a kereszténységhez (pogány szokás) legalább nem vágtak ki miatta egyetlen fát sem.
kereső
@görbetükör: Az örökzöldek tisztelete már a germán, a római, az egyiptomi és a kelta kultúrák hagyományvilágában is ismert volt, olykor örökzöld ág, esetleg koszorú vagy fagyöngy formájában.[2]

Csillagászatilag a téli napforduló az északi féltekén december 21-én van (esetenként 22-én), a déli féltekén pedig június 21-én (esetenként 22-én vagy 20-án). Az ókori népek a téli napfordulót december 25-én a napistenek születésnapjaként ünnepelték. A Római Birodalomban az ünnepet a Mithrász-kultusz terjedésének következtében a 3. századtól kezdve megtartották. Az ókeresztény vallás szimbolikájában az isteni fényforrást, a sötétségen diadalmaskodó fényt Krisztus szimbolizálta. A pogány ünnep ellensúlyozására az ókeresztény egyház az első nikaiai zsinat után (325) erre a napra helyezte Jézus születésének évfordulóját, a karácsony ünnepét.
Eladott Ország
A vadhajtások nevű fidesz seggnyaló hírportál is belezúgott kommunistázás csapdájába mint Varga Judit. Varga olyan csatár a NER-ben, Orbán kormányában, aki arra bír fókuszálni, hogy minél jobban és minden áron kiszolgálja a hazug diktatúrát. Észbeli örökség híján ennyire képes Varga. Olyan piti alak, akit a fidesz bűnszervezetben visz a szél meg a meggyőződése egészen a legszélsőbbjobb felé. Olyan frusztrált keresztény ez a nő, akitől megrepednek a templom falai is: Isten sem bír elviselni mindent. Ez a 89-es nagy agymosás eredménye, amiben élharcos az MSZP-SZDSZ-MDF-FIDESZ társaság, megsértve azokat, akik felépítették ezt az országot, és volt mit ellopni 89-ben.
görbetükör
@kereső: Mondom, rakva van pogány elemekkel. Jézus születése időpontjának meghatározása tisztán emberi manipuláció, köze nincs a Bibliához.
Tehát a kereszténységhez sem.
görbetükör
@Eladott Ország: - sőt, a születésnap ünneplése sem keresztény szokás, a pogányoktól lett átvéve.
görbetükör
@durbincs: láttál már Bibliát? Ha esetleg olvastál is, tudod Isten rendelt ünnepeit?
Szerintem halvány lila gőzöd az egészhez. Rólad még azt sem feltételezem, hogy valami más istenben hiszel, mert te csak a gazdáidban hiszel, akik emberek.
picike1
@görbetükör: jól mondtad e nem tudom de egy biztos a karácsony nem karácsony karácsonyfa nélkül ! hiányzik belőle jézus !
Sámannus
@durbincs: Hugyágyúkám mi bajod ezzel? A hallépcsőben ilyen sincs, vagy te akarsz lenni a csúcsdísz, vagy gyedmaróz?
Sámannus
@picike1: Még most készítik mindenfelé, és csak hergelnek ezek a debilek.
Sámannus
Nekem nem telik ilyesmire, de lesz újra hasznosított műfenyő. A prosti debilek meg kúka, meg mórgók, mint a bolhás kutya.
Savanyú a szőlő, ahol fidesz ellenzék van, felültetik őket a lapátra. Fognak még kutyába is lemenni a pohosnál, hogy gazsulálhassanak a júdáspénzért .
Sámannus
@durbincs: Bezzeg Győrben lesz a nagy faszállítás a kersztyényeknek.
Nessy
@picike1: Betlehem környékén nem igazán található fenyő, azaz karácsonyfa. A kis Jézus istállóban, jászolban szalmán feküdt.
Ha jól emlékszem a németektől vettük át a karácsonyfa állítás szokását.
De ma már kissé költséges egy valódi ezüst, vagy normand fenyő, ami nem hullik le már díszítés közben. Aztán két hét múlva lehet kerülgetni a járdán, ha éppen oda sikerül némelyeknek az emeletről kidobni. Igazi jelentősége a kisgyerekes családban van. Nekik még csoda a csoda!
solidedge
Nem a karácsonyfával van a baj. A baj abból fakad hogy a vadhajtásérzésű emberek nem tudnak elfogadni csak olyan világot ahol ők fújják a passzátszelet. Németh Angélát nem tudják megemészteni, mert nem az ők falkájából való.
advocat
Kérdés. Nálunk ez vagy 150 éve(?) van. És ha nincs, akkor ettől függ a karácsony? Nem attól, hogy akkor született a megváltó? Mert ez a lényeg, és nem az, hogy mi kerül a fa alá. És a nagy keresztény világban miért vannak a fák - nem egy helyen - már 27-én az utcán?
verőce21
Ez aztán párját ritkítóan ocsmányra sikeredett! Ide aztán Gyedmaróz kell, hogy feledtesse.
Én ismertem egyet, aki télen föllépett városunk színpadán, tüzet fújt a rivaldák fényébe, de nyáron zongorákat hangolt a város családjainál. Értett a jégszekrények reparálásához, és tudott szert patkányok ellen.
Sámannus
@verőce21: Van itt egy drótostót is halcafatból. Sok esze is van kifordítja a fazekat, úgy stoppolja mint a zoknit. Bizony!
Sámannus
@durbincs: Kár úgy tenni mint akinek sütnivalója is van. Agyatlan voltál farral születtél.
surdilloFUJT
@durbincs: Szerintem a böfögésed helyett csinálj magadnak kistesót!
picike1
@Nessy: te is csak világi vagy nincsen benned semmi pozitiv ezért lesz üres és semmitmondó karácsonyod
bencemacska
@görbetükör: tegnap, 17:42
"csak a gazdáidban hiszel, akik emberek."
Ezt a megállapításodat vitatom. Még az állatokkal egy szinten emlegetés is sérti az állatokat.
bencemacska
Hova lett a Propeller színvonala?
Kérem a választ a Karácsonyfa alá!
human
Szóval nem vágtak ki fát érte. Nahát?
Yoda69
Valoban nem egy hagzomany orzo fa, viszont nem pazarlotak sok penzt. Szemben a naci fideSSel amely kozpenz 100 milliokbol allit karacsonyfat, es torott szankokat kuld a szegenyeknek.
dubbincs kocsog! Mi a velemenyed arrol, hogy a keresztenynek hazudott fideSS, eedig 50 ezer magyar csaladot rakott az utcara a fideSS altal indott deviza-hitelek miatt.
Ne valaszolj! Nem erdekel a hanyadekod.
Eladott Ország
@durbincs: A forradalom felfalta gyermekeit. Ne aggódj Gajdics Ottó KISZ-esből lett obersturmbannführer hetente legalább kétszer műsoron lesz, és a demokrata munkásőr Bencsik, különben elvonási tüneteid lesznek, a nyalógép Dobos Marianne tolmácsolásában. Mészárosné Kelemen Beatrix strómanné a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöklését veszi át, csak előbb leteszi az érettségit "BITOLÓGIÁBÓl" ,- ő mondta a vizsgája előtt. Jaj, már kezdtem megijedni, hogy Ceausescu Elenához hasonlóan, ő is kémiai PhD-t szerzett és most “cokettővel” és polimerkutatásokkal fog foglalkozni. Tisztára, mint a magyar foci: többen csinálják, mint ahányan nézik.
Nessy
@durbincs: Le vagy maradva egy brossurával! Már nincs Echo tv. De ez ne zavarja meg bölcs gondolataidat!
görbetükör
@picike1: A karácsonyhoz valóban kell karácsonyfa.
De Jézust ne keverd bele!
Eladott Ország
@durbincs: ma, 11:07; A forradalom felfalta gyermekeit. Ne aggódj Gajdics Ottó KISZ-esből lett obersturmbannführer hetente legalább kétszer műsoron lesz, és a demokrata munkásőr Bencsik, különben elvonási tüneteid lesznek, a nyalógép Dobos Marianne tolmácsolásában. Mészárosné Kelemen Beatrix strómanné a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöklését veszi át, csak előbb leteszi az érettségit "BITOLÓGIÁBÓl" ,- ő mondta a vizsgája előtt. Jaj, már kezdtem megijedni, hogy Ceausescu Elenához hasonlóan, ő is kémiai PhD-t szerzett és most “cokettővel” és polimerkutatásokkal fog foglalkozni. Tisztára, mint a magyar foci: többen csinálják, mint ahányan nézik.
lusta
Na jó, akkor most mit is kezdjek a sajátommal, mert nekünk egy hasonló van kicsiben. A feleségem választotta, mert nagyon tetszett neki. Mielőtt el kezdenének itt az egybites 300 forintos budiforradalmárok rugózni, nem Nyugat-Európában élünk, hanem itt Közép-Kelet Európában.
Csizmás Kond
...milyen a karácsonyfa olyan az ember...és ez elég szarnak néz ki sem nem karácsonyi sem nem fa...egy torzó mint a zellenzék.
Clavigo
@Csizmás Kond: Ősi oláh közmondás.,,bocskoros?? Mindig tanul az ember...
Csizmás Kond
@Clavigo: ..helyes dolog ha az ember tanul az őseitől...
Csizmás Kond
@Horizont: ...amint látom te sem hagyod magad...:)
Clavigo
@Csizmás Kond: Nincsenek oláh őseim,,bocskoros. Azért érdeklődtem ,,hogy honnan ez az általad felböfögött " bölcsesség "..?:) :)
picike1
aki nem ünnepli jézust karácsonykor az ne szóljon hozzám pogány lelküek ünnepljétek akkor magatokat !
Csizmás Kond
@Clavigo: ...szerintem téged a gólya költött...mert akit magyar ember szült az nem kérdez ilyen marhaságot.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...az a fajta magyar műveltséggel amit itt művelsz nem hiszem hogy társaságra találsz...tehát picsa a szemedre.
Nessy
@picike1: Ha tehát állítok egy díszes karácsonyfát, hitelből ajándékokat veszek. akkor ünneplem a karácsonyt? Lehet, hogy hihetetlen, de bizony a háború alatt és után is egy fenyőággal, és egy doboz színes ceruza ajándékkal, öcsémnek a szomszéd bácsi faragta kis lóval, ugyanolyan áhítattal énekeltük a Mennyből angyalt, mintha plafonig érő fánk lett volna! Sok egyedűl élő szegény ember ma sem tud több ezer forintos fát venni, amit két hét múlva kidob. Nem ezen az egy napon kell szeretni a világot, nem a külsőségek jelentik Krisztus születésének megünneplését. Mitől is szól az Advent? A csendes várakozásról! Mi van helyette? Bevásárlás, rohanás, és miután a Ádám - Éva nem munkaszünet, holtfáradtan ünnepelni.
Eriksson
Biztos, hogy mindenki DK-s a XV. ker.-ben?
Eriksson
@durbincs: A példamutató és követendő demokrácia jelképe ez a micsoda. Eléggé sekélyes gondolkodásra vall.
picike1
@Nessy: nem vetted észre telis tele vagy huje ötletekkel az a bajod neked nem sorolom te irtad
Csizmás Kond
@Nessy: ...itt most nincs sem háború sem szegénység...csak igénytelenség és gúnyolódás. Ha valaki nem akarja tartani a karácsonyt akkor ne tartsa de ne is gúnyolódjon mert az neki szégyen.
csak úgy....
Azért ez nagyon szomorú! Ma van elsö Advent és a katolikus magyarok püffölik egymást mert a DK-s karácsonyfa lompos! ? Erröl az jutott eszembe,hogy mi lesz abból,mikor kiderül,hogy a Fidesz, szép lassan kibaxikálta a zsidókat ,négereket,migráncsokat a Betlehemböl? Mi marad Karácsonyra!? a birkák meg a szamár?
kereső
Vitatkoztok itt egy stilizált "karácsonyfán"- belemagyarázva mindent, hogy istentelen az akinek ez tetszik. Nos úgy néz ki a dolog, hogy ez a stilizált fenyőfa kivilágitva pontosan azt jelképezi ,amit a karácsony- a fényt, a világosságot-Jézus meg a szzeretet. De ha valaki a karácsonyfában látja megtestesülni azt, amit Jézus jelent, az régen rossz.
Ha jól belegondolok, a mai politika még a határról is eltanácsolná a Szent Családot, nemhogy menedéket adna a várandós Máriának, hogy békében megszülethessen a szeretet. Még jászol, meg barmok se jutnának nekik.
Eriksson
@durbincs: 100 év? Az arcátlanság időtlen.
kereső
@durbincs: szakadj má le rólam.Istentelen!
kereső
@durbincs: most miért orditasz, mint a fába szorult féreg? Az vagy?
csak úgy....
Csak azt tudom mondani a @durbincs: -@Eriksson: -@verőce IQ 21-@Shikari: -@Pegero: féléknek,hogy ott fogtok sírni hol senki sem lát...
azét röhej,hogy a "durbincsi listához" képest ,eléggé kevesen vagytok!
ez azt jelentheti,hogy nem mindenki birka ,mint ti.
Eriksson
@kereső: Nem kell belemagyarázni semmit.
Egy dolgot kellene figyelembe venni. A hagyománytiszteletet kérlek szépen. A hagyománytiszteletet. Semmi mást.
csak úgy....
@durbincs: te még karácsonyból is hülye,dettó mint a hagyománytisztelö,volt komcsi @Eriksson: kollégád,aki szerint a NATO 2. leg nagyobb erössége a terek...
csak úgy....
@Eriksson: te milyen hagyományokat tisztelsz? a kisdobos+úttörö avatást?
kereső
@Eriksson: Milyen hagyománytiszteletet hiányolsz? Egy szép nagy örökzöldet kivágni, és felállitani az önkormányzat előtt? Akkor már inkább ez- vagy egy műfenyő. Jelképnek !
kereső
@Eriksson: A hagyományt hagyjuk meg otthon a családoknak- már ahol vannak.
Ludmilla
az első karácsonyfát Luther Márton állította fel családjának a 16.században.Magyarországon (a Monarchiában)a 19.század első negyedében terjedt el.Nem kimondottan keresztény jelkép...
simmering73
Biztos voltam hogy durbincs meg erixon szenylapja került ide.
csak úgy....
@durbincs: romlott a látásod,hogy nagyba gondukodsz? ha egy fideszes közvélemény kutorász kérdezne,hogy jó e néked hülyének lenni,akkor?
a. igen
b.nagyon
c.így hozott a gólyamadár

szerintem C
kereső
@Eriksson: Nem beszélek mellé. Én igy gondolom. Ha egy önkormányzat megemlékezik a karácsonyról, amely alapvetően családi ünnep- akkor azért ne vágasson ki egy fát.
Eriksson
@kereső: A véleményed a tiéd, a hagyomány meg hagyomány.
csak úgy....
@Eriksson: te!? a mellébeszélés bajnoka,másokat figyelmeztetsz,hogy ne beszéljenek mellé?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 13:03

Aki itt gúnyolódik, az a cikk írója, és aki helyesli az ő álláspontját.
colibri
Csak azért lelakott, mert nem hagyományos? vagy inkább mert dk-s a kerület vezetés? Érdekel valakit Lehoczki véleménye? ...és ki az a Lehoczki? jaaaa, teljesen mindegy is.
csak úgy....
Ezek után,már csak hagyományból azt tudom mondani,amit korábban :

Azért ez nagyon szomorú! Ma van elsö Advent és a katolikus magyarok püffölik egymást mert a DK-s karácsonyfa lompos! ? Erröl az jutott eszembe,hogy mi lesz abból,mikor kiderül,hogy a Fidesz, szép lassan kibaxikálta a zsidókat ,négereket,migráncsokat a Betlehemböl? Mi marad Karácsonyra!? a birkák meg a szamár?
CsipkeRózsa
@durbincs: Milyen okos vagy, mindig, rögtön lájkot adsz magadnak.
kereső
@Eriksson: A hagyomány mindenkinél más-és más.Van aki csak egy gallyat állit vázába, van aki plafonosat csili-vilit, van akinek az a fontos, hogy a családja és a szerettei ott legyenek vele- a fa csak jelkép, amelyet jó körbe ülni- mesélni, emlékezni. És jó nagyokat enni. Na ha karácsony- akkor az ételeknél sem beszélhetünk csupán egyféle hagyományról, az is családonként változik. Van aki a töltött káposztára esküszik, van aki halat eszik, van aki krumplisalátát, van aki libamájat.Ahány ház annyi szokás- és mind, mind hagyomány.Még akkor is igy van ez, ha ti "egyenruhaként" húznátok ezt is az emberekre.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ne vedd rossznéven de tudod mi az a karácsonyfa ?
Eriksson
@kereső: Végkép nem értem, hogy jön ez a szép, összeszedett írás a témához.
Főleg ezt a részét nem: "Még akkor is igy van ez, ha ti "egyenruhaként" húznátok ezt is az emberekre."
Ez valami fóbia következménye?
kereső
@Eriksson: Nem baj, ha nem érted. Pedig amit irtam, az mind a "hagyomány" -hoz kötődik. Sajnos egyre több családnál van egy új "hagyomány" IS!. Amikor is a gyermekek, unokák csak telefonon, vagy videó hiváson keresztül "ölelhetik " a nagyikat- az apákat, az anyákat. Vagy a jobbik eset, amikor megindul a karácsonyi népvándorlás és a nagyszülők repülőre,vonatra ülnek- ,hogy együtt tölthessék az ünnepet. És ők, lehetséges,hogy már fát sem állitanak.
Eriksson
@kereső: Bizony ez igaz, de most éppen a fenyőfáról, vagy az azt helyettesítő kiállított micsodáról van szó Németh Angéla által regnált kerületben.
kereső
@Eriksson: Bizonny arról kezdtünk polémizálni, és Te kezdtél el hagyománytiszteletról beszélni. Én meg arra irtam- mennyiféle hagyománya is van a karácsonynak- családfüggően.
csak úgy....
@Eriksson: hasonló kórban szenvedtek a @durbincs: kollégáddal...
ti annyira zizik,hogy észre sem veszitek ,persze @durbincs: egy másik kategória de te,állítólag magyarországon élsz és vannak gyermekeid,unokáid ...
akiket meg sem kereszteltek,meg te sem keresztelkedtél és ebbü kifolyólag, te egy gyaur valaki,aki jobb ha kussol a hagyományokról és az emberi értékekröl!
gondolom fingod sincs,hogy mit mondtam,ha 100x olvasod el,akkor sem.
csak úgy....
@durbincs: erölködsz csicska,proli míg bele nem gebedsz! te seggnyaliból jeles,hogy jutalomból a turul ganyézza körbe az örökbe fogadó öseidet...
csak úgy....
@durbincs: te , egy gyógypedagógiai alany !
grincss
Basszátok + moderátorok!
Muszáj ezt a fasz paptetűt ide beengedni, h mindenkit ócsároljon? Miért nem vágjátok ki, mint a macskát szarni?
Vagy Ti vagytok Ő, h a kommentárok pörögjenek?
Szégyen, h mi lett ebből a valaha jobb sorsra érdemes oldalból!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: láss csudát! :) cirmi von csizmás kikérdez karácsonyfábu.
division
@grincss: Jogos, szégyen mi lett mára ezzel az oldallal, de ez ugyanúgy igaz a magukat baloldalinak valló, 100 nick névvel itt lévőkre is, akik egyből anyáznak ha valaki nem mindenért a Fideszt hibáztatja. Kéretik ezt is figyelembe venni.
csak úgy....
@Eriksson: nálad az a szar,hogy jóformán semmit sem értesz és nem is igazán szeretnéd érteni,persze a te dógod! hülyén meghalni egyszerübb,mint az utolsó szusszal gondolkozni...
csak úgy....
@grincss: durbincs a nép fia,néki békaphattyák a lippsik,míg orbán viktor ül a trónyon,szerintem dotálják is az értelmét,ezzel-azzal.
grincss
@csak úgy...: Van értelme?
Eddig nem vettem észre!
Egy zigóta szintje!
csak úgy....
@division: mint nem baloldali!!! állítom néked,hogy tévedsz! te csak a jogos reakciókból ítélkezel és nem a pofátlan kretének nyilatkozataiból!
grincss
@durbincs: A rosszillatú kéjhölgy édes anyádat abortálták!
Leírom másképp is, h te is megértsd: a büdös kurva édes anyádat abortálták!
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyád!
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyád!
advocat
Az én IQ-m, 10, ha van. De én egy panelproli vagyok. De durbincsék már csak ezzel tudnak valamit közölni? Most a karácsonyfa? Ejnye! Mert azért a nyugat nem az igazi. Sok ott a migráncs. Mi meg szittya magyarok vagyunk. Ne hasonlítgasson ezekhez. Kikérem magamnak és nemzettárasaim nevében is!
csak úgy....
@grincss: ha a fidesznek használ az 1 db 1/2 kegyelmü ? sokat habonykodhattak a dógon,persze az erotikus átlag szerint a baxxa kutya jeligére,ilyen elvtársakra is szükség van,mert sosem lehet tudni,minden szarban bevethetök és gondolkodás nékü
advocat
Én kerületi lakos vagyok. Nekem tetszik! Tudom, nem értek a nyugati színvonalhoz. Biztos! És?
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyádat!
advocat
@durbincs: Hejjesírrrrrás? Mi az a "spangliaji"? Nálam a spangli még érthető. De az én művelccccségemmel?
division
@csak úgy...: Attól függetlenül megint elindult itt a lavina, csal olvass tovább. Régen ilyet nem lehetett itt büntetlenül csinálni.
csak úgy....
@grincss: ennek hiába anyázol ,mert a kedves "k?" szüle több éve ,hogy az isten nyugosztalja...,oszt azóta csak a sors szoptassa a gyermeket.
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyádat!
csak úgy....
@division: szerinted mi a megoldás? ha kezdenéd a durbincs és pofátlan társai elemzésével,akik a fidesz védnöksége alatt,egyszerüen leszarnak mindet és mindenkit!
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyádat!
csak úgy....
@durbincs: szánalmasabb vagy,mint a dk-s karácsonyfa,pedig az nagyon.
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyádat!
kereső
@division: 17:18. Már megbocsáss, de én speciel nem anyáztam senkit- ezt, ha lehet elkerülöm. Még halfarokra sem reagálok mindig.Mégis kapom sorozatban a gyalázkodást a kedves barátodtól. De azt nem veszed észre, hogy minden megszólalót ocsmány, alpári módon szólit meg, és gyaláz? Csak az állitólagos soknevű baloldaliak reakciót teszed szóvá? Nem vagy te egy kissé szelektiven itélkező?
csak úgy....
@durbincs: te az utolsó elötti birka, vagy csak a csacsi a fideszes betlehembü?
ibn Said
"Felállt a DK karácsonyfája" hát van akinek még feláll, a fidesznek már régóta nem áll fel, ha mégis megemelkedne úgy sem látszik a pohos hasuktól...
grincss
@durbincs: Mondom, h a büdös kurva anyádat!
division
@Horizont: Eszemben sincs. Nem azon múlik valami hogy baloldali, jobboldali, kutyapárti, stb., hanem hogy mennyire ember.
division
@kereső: Nem a barátom, nem is védem, és talán csak azért tűnik úgy hogy az ellenzékiek sokkal trágárabbak mert többen vannak itt, ki tudja. Mindenesetre tény, olyan hogy kulturált politikai fórum sajnos nem létezik.
division
@csak úgy...: A megoldás az lenne, hogy komoly moderátori intézkedések legyenek, aki személyeskedik, trágár módon ír, tiltsák ki, és ne tudjon visszaregelni ugyanazon IP címről mint régebben.
csak úgy....
@division: intézkedj! a durbicsokat semmi sem állítja meg,mert mögüttük a párt...,ugyan úgy,mint régen.
kereső
@division: Most aztán jól kitértél, a tényleges válasz alól. Nem gondolod, hogy a trágárság sokak részéről már!okozat,és nem ok?
csak úgy....
@division: "@division: akkor hamar ugrana valakinek-valakinek a 150 nickje ? amiért a tata vastagon 150-re perkál ? " te érted? szerinted ez a fószer agyilag otthon tartózkodik?pld.,- ettöl a fa jaitól mit lehet számonkérni,hiszen látványosan totális!?
csak úgy....
@durbincs: sztankó,te egy lepisált zseni? tibistü mindenestü?
division
@kereső: A trágárságra nincs magyarázat szerintem.
division
@csak úgy...: Én nem vagyok moderátor hogy intézkedni tudjak.
division
@durbincs: Megesett már hogy baráti csevegést követően hátba támadtak még pár évvel ezelőtt itt, ebben igazad van, ettől függetlenül nem tudlak hova tenni:-))
csak úgy....
@division: a trágárságot @durbincs: hoz hasonló provokatörök okozzák és nem csodálkozok! a volt Jugoszláviában is így kezdödött ,elöször csak gyülöték egymást...
ibn Said
Mély keresztény gyülekezet FIGYELEM, a karácsonyfa csak ~1800-as évektől van Mo-n. német közvetítéssel került ide! Előtte "karácsonyi piramis" volt amit később örökzöld ágakkal kezdtek el díszíteni...
Nekem a muszlimnak kell kioktatni már megint benneteket kereszténységből!?
ibn Said
@ibn Said: "Egy 1554-ből származó történelmi jegyzet alapján Magyarországon karácsonyfának nevezték a földesúrnak karácsonyi adóként beszállított tüzelőt.

A karácsonyfa-állítás szokása Magyarországon a 19. század második felében jelent meg, kezdetben főleg a német ajkú városi lakosság körében. A források egymásnak is ellentmondanak abban a kérdésben, kinek köszönhetjük e nemes hagyományt. Egyesek szerint 1819-ben, Mária Dorottya württembergi hercegnő, József nádor evangélikus hitű harmadik felesége „hozta be” az országba. Pesten az első karácsonyfát valószínűleg Brunszvik Teréz grófnő állíttatta a rábízott krisztinavárosi kisdedeknek,1824-ben. A karácsonyfa-állítás elterjesztésében jelentős szerepe volt a Podmaniczky és a Bezéredy családoknak is. Az új szokás a városokban viszonylag gyorsan meghonosodott. A hatvanas években, adventi időszakban, Pesten fenyővásárok voltak. Az aradi Alföld című újság 1862-ben arról számolt be, hogy egy nőnevelő-intézet növendékei Deák Ferencnek karácsonyfát állítottak, amelynek minden ágán egy-egy általuk készített kézimunka függött.[3]A magyar szépirodalomban a karácsonyfa első említése 1854-ben, Jókai Mór A koldusgyermek című, karácsonyi tárgyú elbeszélésében jelenik meg."
csak úgy....
@durbincs: mongyuk a ravatalodon sem a fizetett,hivatásos sirató asszonyon kívül,senki miattad! a magyar honba és külföldön azt sem tudják,hogy te a világra gyütté,akkor meg mitöl ríjjanak?
karma1
Ha viszont pompas fat allitott volna fel, akkor az ilyen budos halfarok-felek azonnal kozpenz-szorasrol nyervakolnanak, es a veret innak a polginak.
Ez az a fasz, akinek semmi sem jo, ugy hivjak, hogy durbincs
csak úgy....
@ibn Said: Látod! Ha nincs migráncs,nincs karácsonyfa és vita sincs,meg gyurcsány sincs és orbán sem van...,tik tehettek mindenröl+ mirólunk+a problémákról, mert csak . :)
csak úgy....
@Pegero: nyúlj már magadhoz végre,ha senkinek sem köllesz ,
de diszkréten és csöndben,míg el nem sikeredik menned...
ibn Said
@csak úgy...: Ne haragudj ránk mocskos migráncsokra, hogy ennyi bajt hoztunk a fejetekre... matematika, csillagászat, építészet, Soros, Gyurcsány, Orbán, és persze a karácsony is miattunk van!
Még egyszer bocsájts meg nekünk, Allah növessze meg neked!
csak úgy....
@ibn Said: Tudod,ha a 7 bölcs migráncs vezér csak a bölcsességet,tudást szerette vóna magával hozni keletröl,szóval otthonru és nem az összes cókmókot,akkor a shikari,durbincs,veröce21 és a pegero ösei az ural mögött, még mindíg kecskét tenyésztenének. Lassan abba is kételkedek,hogy ide (Európába) indútak...
advocat
És a Fidesz komcsijainak (Kövér Laca és társaiknak) mennyi idő kellett eljutni a "Térdre, imához!"-tól eddig? És A DK csak egyike volt a jelölőknek. Ha ezt esetleg nem tudnák!
csak úgy....
@durbincs: tökömnek ugatsz te szláv?! honnan gyütté,vagy örökbe letté fogadva?
a jegyzö +a pap sem tennék tüzbe a kezüket miattad, migráncslistára kerüté muki!
az utolsó párod szerint ,nem a fityma szükületed miatt letté csonkítva,koncsita.
fahrenheit451
Tudjátok, ti náci faszarcú vadpajtás köcsögök, hogy köztetek is van sok buzi?
De nem ezért vagytok köcsögök, köcsögök!

Hát én immár kit válasszak - egy szép karácsonyfa körül álló sok látens buzi nácit?
"Lónak a faszát!"

Azt tudtad, te faszarcú köcsög náci hülyegyerek, hogy a karácsony nem keresztény ünnep, és semmi köze Jézus születéséhez - az elcseszett bullshit pogány szimbolika karácsonyfának meg végképp nincs köze semmihez?

Jézus nem decemberben született (innentől kezdve a pontos dátum teljesen lényegtelen).
A három királyok nem hárman voltak, és nem királyok voltak.
Azt a bizonyos csillagot nem Isten, hanem Sátán irányította.
Oooops!

Az "egész világ a gonosz hatalmában van", az azt jelenti, hogy az egész világ a gonosz hatalmában van.
Nem egyes emberek, egyes csoportok, népek, vallások - hanem MINDENKI (ez meg van darabra - jelenleg 7,5 milliárd?).

Bár a Biblia sokszor jelképekben beszél, de igazából sok mindent úgy kell érteni, ahogy le van írva.
Nos, pont az az alapvető probléma, hogy a vallásvezetők - akik tanítják (?) az emberek tömegeit - a nyilvánvaló részeket sem értik, hát még a jelképeseket...
Nekem meg van a Jelenések könyve - mindent tudok róla, amit tudni érdemes, vágod, náci köcsög?!

by Dr. Jekyll 'n' Mr. Hyde

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.