Se autója, se nagyobb értékű ingósága, se gazdasági érdekeltsége. Ingatlanvagyona változatlan, banki tartozása viszont csökkent Orbán Viktor miniszterelnöknek a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint, amelyből az is kiderül, hogy 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból.

A kormányfő a honlapján hozta nyilvánosságra 2015-ös parlamenti vagyonnyilatkozatát, amelynek a törvény szerint január 31. a leadási határideje.

A miniszterelnöknek ugyanannyi ingatlanja van, mint a tavalyi bevallásban, azaz továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Emellett a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit – amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak –, valamint a 2013-ban vásárolt, szintén felcsúti házát.

Autója, egyéb nagy értékű ingósága és gazdasági érdekeltsége továbbra sincs Orbán Viktornak.

Míg a feleségével, Lévai Anikóval közös számláján tavaly 930 ezer forint volt, a most nyilvánosságra hozott bevallásban itt 5 millió 53 ezer forint szerepel, ugyanakkor a jövedelménél jelezte, hogy 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból.

A miniszterelnök 2002-ben vett fel – feleségével közösen – 20 millió forint jelzáloghitelt, amelyből fennálló tartozása 7 millió 167 ezer forint. Az előző bevallásához viszonyítva ez azt jelenti, hogy egy év alatt 1 millió 122 ezer forintot törlesztett.

Orbán Viktor jövedelmeként között tünteti fel, hogy törvény szerinti javadalmazást kap miniszterelnökként a Miniszterelnöki Kabinetirodától és képviselőként az Országgyűlés Hivatalától. A Fidesz-elnökeként azonban határozatlan ideig nem vesz fel fizetést, ahogy ezt a tavalyi bevallásában is jelezte.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Na lássátok feleim szümtükkel, így néz ki egy csóró, templom egere, "szar sincs a nevén" miniszter- és pártelnök, aki soha nem hazudott, aki nem tűri a korrupciót, de a tolmácsokat sem szereti, aki körül még a cserepes muskátlik is milliárdosok, de ő, ez a szegény, mértékletes csórika, az istennek sem gazdagodik ! Vagy a haweri megbzható környezet kezeli a Nagy Pénzt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Igen Ő egy igazi hazafi a nemzet első embere aki egy igazi dolgozó nincs semmije ,körülötte mindenki milliárdos lett de Ő vigyázott ,hogy megmaradjon a szerény nincstelen politikus kép mögé bújva , egyszerűen ezt a szerepet tervezték meg neki.
Toby
Na lássátok feleim szümtükkel, így néz ki egy csóró, templom egere, "szar sincs a nevén" miniszter- és pártelnök, aki soha nem hazudott, aki nem tűri a korrupciót, de a tolmácsokat sem szereti, aki körül még a cserepes muskátlik is milliárdosok, de ő, ez a szegény, mértékletes csórika, az istennek sem gazdagodik ! Vagy a haweri megbzható környezet kezeli a Nagy Pénzt !
hetöndöe
@Grafix69: Inkább magának tervezte ezt az imázst azt hiszem,hiszen a köreiben semmi sem történhet a gumicsizmás tapló tudta nélkül.
dr. prédikátor
Na kérem! Itt van egy szegény nincstelen miniszterelnök a viktor szopkin!!!Jóformán semmi jövedelme nincs, lassan az ingyenkonyhára szorul.Fogjunk hát össze és gyüjtsünk neki egy kötélre valót.Fogjunk össze a hőn útált viktor szopkinért.!!!szegénynek lassan már arra sincs pénze hogy a recsöl leányt támogassa!Igaz ö a saját lábunkon áll!!!Nosza rajta gyüjtsünk ennek a nyomoroncnak!!!
lampa laz
Undorító, hogy ennyire hülyének nézi a zembereket, mert az igaz, hogy a vagyon nyilatkozata alapján az ország legszegényebb vezetője, de ugyakakkor tudva levő az is, hogy a leggazdagabb embere.
colibri
Viharsarokban élő nyugdíjas emberkék, akik gyakran kirándulnak a román határon túlra, tudnának mesélni, hány mag hány fogadót, szállodát, stb mutatnak az ottlakók büszkén, kidudorodó mellkassal, hogy ezisezisezis az Orbán miniszterelnök úr tulajdona! Akkor azok az ingatlanok miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatban? A kérdés költői, bocs, tudom, nem kellett volna fel sem tenni.
RonaGyuri
S tessenek mondani milyen könyv után? Az ismert "publikáció"-óiból újabb utánnyomás készült?
lampa laz
Amúgy milyen könyveket adnak ki? A keresztény házasélet titka, avagy gyakorlati tanácsok hogyan kell idomítani a nőt ököllel...esetleg hogyan lopjunk milliárdokat... sajátlábra állítás közpénzen... stb, stb
zöldszem
Nem mentség, csak mondom, az összes politikus olyan szegény, hogy a gatyából kilóg a segge.
kepkezelo.com/images/4qf08j0zj4h2i8bqw7mx.jpg
zöldszem
Orbánt is a neje tartja el. Csak azt nem tudom, non-stop szét volt téve a lába. A gyereknevelés, háztartás vezetése mellett, hogy tudott ilyen gazdagságra szert tenni?
Nem is tudom, miért nem Anikó asszony a pénzügyminiszter?
kepkezelo.com/images/6tr57j5yk7cuhl6rk6b4.jpg
wagabund
Emberek... ez csak gumicsont... tessünk má abbahagyni a rágást... nagyon jól tuggya mindenki, hogy ő a leggazdagabb ember.. nem ám azok az arisztoraták, akik pár tucatnyian vannak, és kék vér folyik az ereikban...nem, kéremalássan... egy szerény ember csendben kiemelkedik ebből a kőgazdag tömegből...
...nem véletlenül jelenik meg évente a "száz leggazdagabb magyar" c.könyv ...amíg a nép ezen csámcsog, addig sem figyel a lényegre...

ez így van kitalálva.
hetöndöe
Papíron amúgy a magyar vállalkozásoknak több mint a fele is az éhhalál küszöbén tántorog,Viktorunk szimpátiája irányukba nem is véletlen.
micfild
@colibri: pont azért amiért a horvát kikötő.. no meg a keszthelyi
Toby
@zöldszem: Egy szép, egészséges guriga budipapír, 300 HUF-ért !
Szókrakész
Ki írta ezt a vagyonnyilatkozatot?
Grimm fivérek?
Andersen?
Benedek Elek?

Vagy mi ez?
Magyar népmesék?
Szókrakész
Ha már ennyire csóró a magyar ME, akkor annyit is ér.

De egy extra kérdés!
Akkor miből finanszírozta a récsöl évi 15 milliós svájci tanulmányait, miközben ott van még a másik 4 "gyerek"???
nemzeti_nyugdíjas
@Szókrakész: Hát a récsöl saját lábán áll.
prime777
@Horizont: "Na de kinek a strómanja Orbán??:)))"
Nézz utána!
Van olyan is.
Fradigege
A vagyonát strómanok kezelik. Mészáros zsírdisznó, pucsító Garancsi, Vajna pocok, Habony nyuggerkiller guccika, Pistike a'la vej, és sok száz gerincklinika szökevény(seggnyaló köcsög).
nezelodo
Remélem azért tökös gyerekek azok a TEK-esek akik vigyáznak miniszterelnök urunk biztonságára, és a first ladyra, nehogy elbujdokoljon otthonról a nagy szegénység elől, és vetnek oda nekik néhány megmaradt ellátmány szendvicset, hogy ne nélkülözzenek annyira.
Grafix69
Amúgy a Papa becenevű meghurcolt rendőr tisztnek volt igaza ,idézem : Meg kell nézni minden politikust és hozzátartozót mekkora vagyona volt 2000 ben aztén meg kell nézni 2015 ben és azt kell firtatni mennyi adót fizetett be ez idáig, szerintem bukna mindegyik.
nevemnick
Ti bevallanátok a zsebbe tett pénzt? Na ugye...
(én sem, de hát sajnos senki sem akar ,,letámadni"...)
Grafix69
Érdekes én szóltam hozzá a cikkhez először aztán most meg törölték. Akkor megint leírom A miniszterelnöknek azért nincs semmije mert így van megtervezve ez az a kép amit az átlag melós szépen be tud illeszteni a fejébe,hogy szegény dolgos szorgos miniszterelnök a nép nagy jó tevője és megvédője ,aki magának még véletlenül sem szerzett vagyont a politikából ez a legszebb . Erről már csak a Kárpátok Géniusza jut eszembe aki mint tudjuk rengeteg mindenhez értett és ő is egy jótevő volt szerette is a nép aki nem szerette az meg vagy elment vagy kinyirták . Aztán mikor rá jöttek ,hogy még a wc -je is aranyból volt akkor dühükben feleségestül le géppisztolyozták . Nos ez persze Magyarbajdzsánban nem fordulhat elő hiszen ott mindenkinek aki politikus pappírja van róla ,hogy szegény .
Január
@Toby: Tudod elég gond az, hogy ilyen csóró a miniszterelnökünk. Hogyan is akarja Ő a népét gazdaggá tenni, ha magát sem tudja?

Itt sem a gazdag - mert ilyen is volt, sem a szegény miniszterelnök nem tudja a népét gazdaggá tenni. Akkor most kiben van a hiba?
nyanya001
@Grafix69: Mondjuk,Orbán egy szakadt farmerba és egy kinyúlt pulóverbe
masírozott be a parlamentbe !
Törölt felhasználó
Ezt ki a f.. hiszi el:) A lánya jobban él pedig ő is csak boldogulgat..:)
prime777
Szegény.Én sajnálom.
Másoknak pedig olyan jól megy körülötte.
Ha netán a hónap vége felé már nem lenne mit ennie vagy esetleg fűteni,akkor én szívesen adok neki kölcsön.
Törölt felhasználó
Akkor tényleg őt szoktam látni a Balaha kaja osztáson. Én a Tahó alapot rá is ki terjeszteném...:)
Levendula
lagzilajcsinak sincs semmije, semmi vagyontárgy nincs a nevén...
cs.n.
Akkor adakozzunk neki. Én személy szerint felajánlok egy bőséges reggeli szellentést.
Dr. Felipe
Akinek semmije sincs, annyitisér. Csóró g..i.
crow0131
Ez mindaddig így is marad amíg a választok otthon maradnak és nem mennek ki tüntetni. Akár mennyire nem tetszik egy csomó embernek Orbán egészen ügyesen játszik a tudásával.
Cicamama55
Mandátuma leteltéig hajléktalanná válik;)
Rózsika Hatházi
Szem nem marad szárazon. Gyűűccsünk neki! :))))
RonaGyuri
@Rózsika Hatházi: ne már, hisz mást sem nagyon teszünk! =))
GeoCravker
Biztos "Harcom" címmel jelent meg a könyv
"amelyből az is kiderül, hogy 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból."

Hitler mai napig tartozik az adóval. Mert azért ő is jócskán kaszált
Cicamama55
Ha rendben mennének a dolgok, sokunkat nem érdekelné politikusaink anyagi helyzete. Engem biztosan nem.
Rózsika Hatházi
@RonaGyuri: De hiába tesszük, látod mily csóró a szentem. Szegény deviza károsult, még egy autóra sem futja neki. :)))
tothjani
Hát igen Orbán büszke arra hogy egy faluszéli vályogházból jutott el az egyetemre.
Én csak azt nem értem ha valakinek milliárdosak a szülei akkor miért nem költöztek jobb házba?
Vagy csak azóta gazdagodtak meg mióta a kicsi fiuk támogatja az idős szülőket?
Így viszont értem hogy Viktornak miért nem szaporodik a pénze!
Toby
@zöldszem: Jó ! Képaláírás lehetne: " geci a wc-papíron !" Ungarische horror !
papa.49
@zöldszem: Jó ötlet felpörögne a budipapír fogyasztás)))))))))))
Toby
@Január: Igen jól fizetett a "Pártszékház Befektetési Értékpapír" aztán a "Gripen-nyereményjáték" és most érik az orosz "Csasztuska portfólió" valamint a " Saját Lábon Állás " béke(?) kölcsön is !
Mindehhez képest, egy büdös vasat nem fizetett a sajátjából (?) soha karitatív célokra, inkáébb a Ténsasszont küldözgeti hülyíteni és szerepelni a femily nevében !
zöldszem
@prime777: @Horizont: Orbán szerintem saját maga stromanja!
Gondoljatok bele egy falusi gázszerelőnek összelapátol 25 milliárdos vagyont 5 év alatt ???
Miközben Orbán meg havi bruttó 1,7 millióból spórolgat?Nem, nem ennyire azért nem hülye...
Szerintem a mangalicának ad havi 20 milliót, hogy vigye a céget a lóvé meg az övé ... mármint Orbáné...Így kell hajléktalan, csövesnek lenni. Semmi másra nincs szükség, csak egy megbízható barátra.Van úgy, hogy köp a barát, (nevén nevezi) de igazából semmi nem történik.
zöldszem
@human: Egy politikus csak akkor mond igazat, amikor egy másik politikust vádol hazugsággal!
RonaGyuri
@Rózsika Hatházi: tudod szegénynek van egy csomó lánya, akik mind a saját lábukon akarnak állni! =))
namihami
Most már tudom, kié volt az az ismerős arc a Blaha Lujza téri sorban állók között.
Remélem, vitt egy-egy tányér meleg ételt az asszonynak és a Récsölkééknek is.
De komolyra véve a figurát: ennek a Viktorunknak még a matematika is behódol.
Ha összeadom a befolyó HIVATALOS ÉS BEVALLOTT jövedelmét és levonom belőle azt, amit saját bevallása szerint kifizetett minden folyó kiadásaira (föld, szőlő, stb.), ráadásul még élni, lakni, enni is kellene néha, akkor az Istennek se jön ki a fenti eredmény. Sőt inkább az erősen negatív tartományba csúszik a számolás.
Na ezt csinálja utána a sok élhetetlen zember.
human
@RonaGyuri: Basszus, mi lesz itt ha őket is ki kell házasítani? Kevés lesz az összes adófizető forint, hogy valahogy megálljanak a saját lábukon.
Toby
@Levendula: Lagzilajcsi nem politikus, akinek kutya közelessége lenne elszámolni a választók felé ! Ez erősen etikai kérdés...de a büntetőjog is beleszólhat, ha rossz a fedés !
Csak mondom...
namihami
@cs.n.: Írd hozzá az én böfimet is.
Szaporodik és sokasodik a nép ajándéka.
Gyuri Géderről
Miért is lenne valamije, ha egyszer 47e forintból él.
zöldszem
@mariaberta: Igen, a NAV és a jó... édesanyja!
Desischado
Ez az évszázad hazugsága! És ki az a hülye, aki elhiszi ezt?
human
@yazo64: Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de hogy nagyon közel áll a valósághoz az biztos. Orbánék felkészültek arra az esetre, ha el kell hagyniuk az országot. Amúgy most hallom, hogy csak lesz Felcsúton repülőtér vagy helikopter leszállóhely. Ez is segíti a gyors lelépést ahogy az Ukrán elnök is tette.
Grafix69
Azért Obama megmondta az Amerikaiak 2000 dollárt keresnek egy hónapban a megélhetésükhöz 1500 is elég az Amerikai Kormány nem törődik azzal ,hogy mire költik a megmaradt pénzt. Merkel is megmondta a Németek átlag fizetése 3000 euró a megélhetésükhöz 2000 is elég a Német Kormány nem szól bele mire költik a polgárok a megmaradt 1000 eurót havonta . Orbán is megmondja a frankót , Magyarországon 120 000 Ft a fizetés havonta átlagban , a megélhetéshez olyan 300000 Ft kellene a Magyar Kormány nem szól bele ,hogy a hiányzó 200000 Ft-ot honnan varázsolják elő a polgárok. Na ennek is így nincs pénze meg semmije.
bakegya
@Szeparepa2: @yazo64: @zöldszem: ezt kell szétplakátolni-de szórólapozni mindenképpen,aztán védje be saját magát a sintérrel.
bakegya
@Toby: ennél a teknősnél jobban még senki sem volt képes ADNI ,DE CSAKKK A LÁTSZATRA,FEHÉREN-FEKETÉN!
Clavigo
Don Vittoriooo...ügyeees,,nagyon ügyeeeeees.
Január
@Toby: 20:02-re Köszönöm a válaszodat. Tudod ez a vagyonbevallás olyan komolytalan, - mert lehet, hogy az Ő nevén nincs semmi, de nagy a család és a baráti kör - érzem is a sok válaszból az iróniát.
A megjegyzésem pedig, hogyan akarunk mi jobban élni, ha - a vagyonbevallás szerint - "csóró" a miniszterelnökünk. Mit lát benne a sok választója, milyen boldogítót?

A gazdag miniszterelnökre valamikor azért szavaztam, hogyha magát gazdaggá tudta tenni talán az országot is azzá teszi. Tévedtem.

Ezután csak olyan jelöltre szavazok, akiről tudom, hogy nem biztos, hogy célba ér, de legyen sikerélménye,. Nem várok már senkitől semmit, csak élek választópolgári jogommal.
Aki Én
Én ezt nem értem. A magyarok zsebében több pénz marad, működnek a reformok, gyakorlatilag nincs rezsi, az üzemanyag ára a béka segge alatt, a tiszteletreméltó Putyin a legjobb barátunk, felszámolták a munkanélküliséget, a migránsok messziről elkerülnek, G Frodót a maga természetes egyszerűségében őrizték meg nekünk, a bérek nőnek, a nyugdíjak nőnek...
és akinek mindezt köszönhetjük, az nem jut egyről a kettőre? Nincs ez így jól. Nemzeti adakozást, de azonnal!!! Mondjuk a Mészáros vehetne egy újabb értéktelen bányát tőlük pár száz milláért.
Strong
Szerintem minimum annyival nőtt a vagyona mint a Lőrincé...mert hogy ő az egyik pénzkezelője...persze csak az egyik..
nezelodo
@tothjani: Nem lehetsz Te ilyen naiv, a rendszerváltás előtt, de főleg a fia első királysága előtt nem volt ilyen gazdag a Győző bácsi. Az MSZMP Veszprém megyei Pártbizottsága sem gondolom, hogy pofátlanul magas fizetéssel látta el a nyolcvanas évek elejétől a grémiumba való beemelése után, legfeljebb elintézett a P.János néhány, másoknak elérhetetlen kiváltságot.
Az archívumokban bőven található írás a gánti kőbányák tulajdonlásáért Z. Jánossal vívott csatájáról. Aztán jöttel a megrendelések, a cég feltőkésítése a "mindenki alanyi jogon lehet hülye" jelszó kiadása. (A kiskopasz az arccal a vasút felé jelszót adta ki egykor). Szóval akkoriban elindult a gőzhenger, de szemmel láthatóan nem segít a nélkülözésben tengődő fián és családján.
Levendula
Még a végén kiderül, hogy gazdagabb vagyok az ország első emberénél... :(
nyanya001
mindenegybenoldal.blogspot.com/2015/06/333-euro-magyar-minimalber-sehol-se.html

A kórság esne belétek !
Ezeknek az embereknek mikor fog nőni a vagyonuk akár ezer forinttal is ?
Sylviann
Szerintem tegyenek országszerte ki jó nagy adománygyűjtő ládákat,és mindenki amit gondol tegye bele. :)
Aki Én
@Sylviann: ...hát lennének benne érdekes dolgok...
nezelodo
@Aki Én: Ha azokért a puccos telefonokért akkora felhajtás volt, és semmi nem volt drága az előkerítésükért, mi lenne egy-egy jelképes exkluzív ajándék bedobása esetén? Mindenki kapna egy ingyenes DNS térképet?
wagabund
..."Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."...

By Bástya elvtárs...
nemjoezigy
Hogy is írja a cím?: "...alig van valamije a vagyonnyilatkozata szerint"
Tudjuk mit jelent ezeknek a vagyonnyilatkozat.
Egy nagy semmit, a vagyonjaik eltitkolását, hazugságot!
De azért van ott a nacccsagos asszony, és az utódok, hogy az ő tulajdonaikba kerülhessenek az ingó és ingatlan vagyonok! (földek és egyebek)
mariaberta
És van aki ezt elhiszi? Megtakarításnak minden képen lennie kell, hiszen neki is van "rezsicsökkentése" , van van saját lábon álló lánya. aki jelenleg az atyai vagyon őrzője, van veje aki a család vagyonőre, stb. Autó meg minek? Van állami, nem is egy, van repülő, az utazások biztosítására, ami meg a pocakosodást illeti, saját bevallása szerint annyi vendégségben kell részt venni és ott alaposan bezabálni, hogy otthon nem is kell kajáról gondoskodni. A kórházi kezelés??? Hát azt is biztosítja az állam, mert van neki is TAJ kártyája.
Tudnék még néhány jövedelem pótló tevékenységről írni, de már most is több szót vesztegettem a témára, mint amennyit ez az ember megérdemel.
mariaberta
Azt azért még megemlítem, ingatlanvagyonát felesége szaporítja.
Toby
@Január: Látod, ennyire igaz a "működő magyar reform" meséje, még annyira sem máköodik, hogy legalább a miniszterelnök gyarapodjon...tapintatosan...kivédhetően...
bakegya
@nemjoezigy: minden amit a cigányság magyar viszonylatban fölemészteni elirigyelni a dolgozó emberektől széles e világon erőszakkal képes,azt ez a furmányos pár már összerakta!!!-nyiltan röhögnek a NEMZETEK szemébe,bárhol a világon a fogékszereiket megvillantva a gyerekeik-hazai viszonylatban pedig a STRÓMANJAIK PEREPUTTYOSTUL A KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZETTEL AZ ÉLEN!!!-gyakorlatilag a pofánkba hazudnak ezekkel a vagyonunk nincs nyilatkozgatásaikkal.
bakegya
A FELCSUTKAI PÁRTTITKÁR ÉS TSZ ELNÖK SZABADULÓ HARCOS FIACSKÁJA -a sajátkezüleg megírt adóbevallása alapján- EGY HAJLÉKTALAN,NINCSTELEN ZEMBER!!!
KI FIZETTE A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI DÍJÁT-csekkeket,tb kártyát tessék leellenőrizni-és egyáltalán 89 -ig hozzák nyilvánosságra-mennyi vagyona volt akkor és van ma az egész pereputtyal együtt!!!(a kutyáit-macskáit se hagyják ki a bevallásból)
Mangu
Övé az ország, ez nem elég? Még vagyon bevallást is készítsen? Nevetséges.
Alzheimer Fauna
A KisGé akkor lett volna őszinte, ha a vagyonnyilatkozatában a II. fejezet 9. pontjánál (Más, jelentősebb értékű vagyontárgyak...) beírja, hogy: Mészáros Lőrinc.
human
@Mangu: Csak addig övé az ország, amíg hagyjuk. Ha az emberek úgy akarják fél nap és már a határon túl van az egész tolvaj banda.
kukac50
Ha nem bújna Mészáros Lőrinc háta mögé akkor többet kellett volna bevallani Neki.
Hazudik.
Mangu
@human: Én nem tudok egy emberről sem, aki akarná. A szófosás nem azonos a szó nélküli tettel. Itt mindenki "kompromisszumra" játszik, ő hogyan tud legjobban kijönni a "sz@r"-ból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.