A sport és az önbecsülés fontosságáról beszélt Orbán Viktor a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre (DVTK) új edzőközpontjának átadásán Miskolcon, a diósgyőri labdarúgó stadion szomszédságában megépült edzőközpont átadásán vasárnap.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a sport adja majd vissza Magyarország önbecsülését, "ha összefogunk, ha van támogatás, ha elszántak vagyunk, akkor a világ bármely, nálunk nagyobb népével versenyképesek vagyunk, legyen az tudomány, kultúra, vagy éppen sport."

Végre elmondta Orbán, minek építenek annyi stadiont

Önbecsülés nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik, amire szükségünk van, az a nemzeti önbecsülés, és ez Magyarországon a sportból jöhet, "mert mi Puskás Öcsi, Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András nemzete vagyunk" – mondta Orbán Viktor, megemlítve azt is: nem lehet a sportot – ami nemzeti ügy – pártalapon művelni.

Akármelyik párthoz is tartozunk, mindannyian magyarok vagyunk és mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyarok sikeresek legyenek – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik, a sportnak, ami a kultúra része, pedig az a lényege, hogy nemzedékről nemzedékre öröklődik – utalt a DVTK egykori, legendás játékosaira, akik közül többen jelen voltak az eseményen.

Orbán Viktor rájuk tekintve azt mondta: ahol nincsenek sikeres és tiszteletben tartott, megbecsült volt játékosok, ott sosem lesznek sikeres, jelenbeli csapatok sem.

Egyesek támadják a sportfejlesztéseket

Kiemelten beszélt arról a miniszterelnök, hogy egyesek időnként megtámadják a sportfejlesztéseket, mondván, aránytalanul sok jut a közpénzből sportra. Miskolc példáját hozva fel erre azt mondta: a város 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át, ezen pénzek 10-13 százaléka jutott a sportra, az új, megépülő stadionnal együtt.

Szerintem ez helyes arány, és semmi nem tántorít el bennünket attól a céltól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen – jelentette ki.

Orbán Viktor a Diósgyőrt modern európai klubnak, a labdarúgócsapatot az európai középmezőnybe tartozónak nevezte. Szerinte ez Leisztinger Tamás tulajdonosnak és társainak köszönhető elsősorban.

Mint mondta: szükség van arra, hogy ezek az emberek, akárhová is tartozzanak, akár kivel is szimpatizálnak, higgyenek a közös magyar jövőben.

A kormányfő leszögezte: 2016. őszén megkezdődik az új, 15 ezer férőhelyes labdarúgóstadion építése Diósgyőrött, ugyanakkor további fejlesztések is megvalósulnak itt, elsősorban az utánpótlásnevelés területén.

A gyerekeknek, fiataloknak azt üzente Orbán Viktor:

aki nem sportol, az nagyon nehezen viszi sokra az életben.

Beszédét azzal zárta: "Hajrá Diósgyőr!"

Ez a 21. század

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője az edzőközpont átadásán arról beszélt, hogy a DVTK életében egy új korszak kezdődik, a létesítmény a 21. század sportolási követelményeinek megfelelő. Mint mondta: a DVTK-nak az a stratégiai célja, hogy az észak-magyarországi régió utánpótlási rendszerét összefogja.

Az edzőközpont csaknem 900 millió forintba került, a beruházás 70 százalékát TAO-forrásból, 30 százalékát pedig önerőből finanszírozta a klub. A több füves és műfüves pálya mellett megépült háromszintes épületben sporthelyiségek – gyógytorna, rehabilitáció, konditermek; gyúrószoba, szauna-kryo-jégkád terem; orvosi szoba, dopping szoba, pszichológus szoba, szertár, mosoda, cipőmosó –, öltözők, irodák, raktárak, étterem, konyha, társalgó, tárgyaló terem, s multifunkciós terem találhatók.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ja ám, a sportból pár ezren igen jól megélnek, a többi meg fusson - az is egészséges - a pénze után !
Szarházi bunkó !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a sportban sem, de tudomány és a kultúra; arról nem egy műveletlen paraszt-suttyónak kellene szónokolni
Toby
Ja ám, a sportból pár ezren igen jól megélnek, a többi meg fusson - az is egészséges - a pénze után !
Szarházi bunkó !
verum
Végül is igaza van, honnan jöhetne máshonnan?
Tudás, tisztesség, szakértelem, jó akarat, együttérzés, igazságérzet, törvényesség -- ezektől csak kisebbségi érzete van.
De pénzen vett foci és stadion, az megadhatja neki a nagy nemzeti önbecsülést - ami annyit is ér, amennyi eredménye van/lesz.
bakegya
A felcsutkai foci kultúrmocskával együtt terheled az országunk-ezt a dilidet már nem ússzuk meg polgárháború nélkül-SPORTBÓL LOPTOK-az összes stómanod kifolyik a nadrágjából-veled az élen-szétbaxtátok az összes munkahelyi,de még valamennyi balatoni közösségi sportfelületet is-EGY NAGY NEMZETI ORBÁNLÓFAX A SPORTKÖZPONTOK LEHÓZÓ AUTOMATA A FIDESS semmi közötök a SPORTHOZ.
eugen4402
A játékosok biztos, hogy nem az önbecsülés kedvéért csinálják, mert akkor nem fogadnának el "fellépti díjat", hanem szívvel-lélekkel hajtanának egy szelet zsíroskenyérért meg egy korsó sörért. Nem luxusbusszal utaznának idegenbe, hanem egy ütött-kopott Csepel teherautó platóján.
Azt hiszem, az a néhány szurkoló sem a fociból meríti az önbecsülését, inkább a balhék, a rendbontás lehetősége motiválja őket. Tisztelet a kivételnek, és tessék olvasgatni a bundabotrányról szóló újságcikkeket...
Csizmás Kond
Ép testben ép lélek...és ezt már az antikvilág is tudta csak a mai ember nem érti.
zöldszem
Ez az önteltség, arrogancia, a valóságtól való teljes elrugaszkodás megmutatja, hogy ez az ember beteg! Ez az ember azt hiszi, hogy Magyarországon ez a legnagyobb probléma??
22 800, 47 000, 68 000--- 3 műszak,10-12 óra, 85-90 ezer! Ezek az emberek szarnak a stadionod közepébe, te félkegyelmű! Soha életedben nem dolgoztál egy percet sem, az iskolapadból be estél a Parlamentbe! Azt sem tudod mit jelent munkában elfáradni!
pbalage
ja, csak ennyi? Azt hittem, hogy megmondja az igazságot is:
"Szertem a focit, timagyarok! A stadionokból sokat lehet lopni is,
de ha például orvos lennék és nem sutyerák focista, akkor a kórházakból lopnék többet a foci kárára."
pbalage
@Csizmás Kond: te meg ne demokratáskodjál, mert odab@szok! Jól tudod te is, hogy hogy ugyanúgy ment a sztori, mint ma. A görög demokrácia idejére pedig ne is célozgassál, mert megharagszik az illiberális félázsiai pakker.
A rómaiak pedig máshogy gondolkodtak, ott már biznisz volt a sport.
Csizmás Kond
@pbalage: Most is az...de azért egészséges...
zöldszem
@Csizmás Kond: Te is úgy mondod baszod mintha minden rendben lenne, és csak a stadionok hiányoznának az adófizetők életéből ...
Nem hiszem el, hogy nehéz felfogni azt, hogy fontossági sorrend is van a világon!
Felőlem akár a tanyavilágban is lehet 20 ezres stadion, ha mondjuk nem kell gyógyszert, wc papírt, elemet vinni a kórházakba. Nincs gyermek éhezés A kórházakban nem kell egy- egy vizsgálatra fél évet várni! Műszer hiány miatt...
Bercifiu
Viktor! Te nyilatkoztál, hogy apád mindig vert. Hát ez meg is látszik a szellemi képességeidben.
Faszám! az önbecsülés nem abból áll, hogy munka nélkül, vagy minimálbérét robotolok az általad kedvezményezett multiknak, hanem abból, hogy alkotó munkát tudok végezni, megfelelő bérért.
De ha ledolgozom a 10 12 órát, szarok a stadionodra, a focidra, meg rád is. örülök, ha tudok aludni, s kibírom a másnapi munkát.
Aki Én
@Csizmás Kond: Szóval szerinted csak akkor lehet ép testben ép lélek, ha a nemzeti beteg elszór néhány ezer milliárd közpénzt, mert ő úgy gondolja? Ha nem tenné, nem lehetne sportolni?
Beteg ember beteg hívei... pffff, hányok az ilyen elmebeteg geciktől
Csizmás Kond
@zöldszem: Épp itt beszéltünk a zunióspénzekről meg stadionberuházásokról...szóval unió...azok támogatják inkább a stadiont és nem a kórházat...
..mert ugye nem gondolod, hogy minden saját zsebből ment ?
Csizmás Kond
@Aki Én: Nem, ez szerinted van. Szerintem itt is nagyon tisztán látszik, hogy néhány takonypóc mekkora nagylegény tud lenni a billentyűzet mellett de ha szemtől szemben kéne álljon azzal akit itt olyan bátran mert mocskolni nem bíztos ekkora legény lenne...szóval hogy megértsd a sport az emberi önerő és fegyelmezettség iskolája. Aki nem jár ebben az iskolában az az adott tételben buta marad.
Nem kell mindenki világklasszis legyen, elég ha megtanulja kivel tud kiállni.
Dr. Felipe
"Szólt arról is, hogy a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik,"

Jaja g..i, akkor biztos ezért loptatok el már eddig 11 milliárdot, csak a csuti pancsolóban. A többi akadémiáról nem is beszélve, mert a pénz nem a focihoz tartozik mi? G..i.
Aki Én
@Csizmás Kond: Hú de nagy vagy. És ennek mi köze az ezer milliárdokhoz???
Csizmás Kond
@Aki Én: semmi...és nem is arról beszélünk.
sőt nem is pártolom a stadionépítéseket mert az mind valakik jól kidolgozott jövedelmi forrásai viszont ha már vannak akkor nem hájasseget növeszteni kell hanem kihasználni az adott lehetőségeket és megmozdulni.
pbalage
@Csizmás Kond: tök egészséges, mint mindig. Az edzők erőszakolgatják a gyerekeket, a fővezér lop a sportfogadásokon, Blatterrel üzletel a meccseredményekről, focista fiatalok szívrohamban meghalnak a gyepen...
A sport nem egészséges.

Egyszer megkérdezték Churchilltől, hogy mi a hosszú élet titka.
Annyit mondott bele a mikrofonba, hogy
"No sport."
Csizmás Kond
@pbalage: ...a sport egészséges, sőt a sport munkaformája is az...amiket megemlítettél az nem sport hanem életforma..van aki csalással keres, aki doppingszerrel akar többet, aki azért megy sportolni, hogy kiélhesse szexuális vágyait..sokféle ember van.
...és Churchilltól kérni sportvéleményt a legnagyobb marhaság.
zöldszem
@Csizmás Kond: Aha! az Unió tehát a kisvasutat, felcsúti élményparkot, a stadionokat,az-az Orbán beteges hobby-ját támogatja. Mást nem! propeller.hu/itthon/3207892-szetlopjak-unios-kozbeszerzeseket-haromszoros-tularazas-sem-ritka
Gyurcsányék az autópályáknál loptak, amit legalább több millióan használnak!
Orbán stadionokat, és azon keresztül lopnak, és itt nem beszélhetünk milliós nézőszámról.
A BP-Szolnok összekötő utat az EU támogatta, Simicska "négy" betűje után, kiderült a közbeszerzés túlárazása, a betonlábak ott állnak az ég felé meredve momentumként!
Enyészetre ítélve! Ugyanígy fognak a stadionok is járni, szerinted ki fogja fenntartani? Egy ideig az állam, de lassan elfogynak az adó fizetők! Nem lesz, aki eltartsa az államot a nyugdíjasokat...a hiteleket visszafizesse, az államkötvényeket vissza vásárolja...
papa.49
Ott a megélhetéshez elsősorban a Vasgyár hiányzik csutifélkegyelmű))))))))
Csizmás Kond
@zöldszem: ...azaz a hobbi mindig az adott lehetőségekből adódik.
Mivel munka kell a munkásnak pénz ezért azt használták ki amit lehetett.
Innen csak a stadionok meg felcsút jön a látókörbe...mert itt ez a divat viszont ha valaki veszi a fáradtságot és továbbtekint sokkal többet képes érzékelni.
A mai világ érdekközpontú, vagyis mindenki oda fektet be ahonnan számításai szerint valamit remél. A kórházak épp ennek az orientációnak az áldozatai, és bármennyire is hangoztatja mindenki mi a jó senki nem tesz semmit annak érdekében.
A fenntartás más kérdés...az ismét nem érdekel senkit, ugyanis mint az iskolákat tologatják egyiktől a másikig...
qxy
Önbecsülés nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik, és mi lesz a néppel ? ja azt ki kell zsákmányolni. Értem.
kamazuka
Ha jól értelmezem a leaírtakat,akkor Zimányban előbb lesz stadionja,mint 21.sz-ot megillető aszfaltozott út?
Ha a gyepen az istenek játszanak,akkor azok az égből jönnek?
Nem lehet,hogy Pataki a FIDESZ szponzora?
Borsodi
Okos érverés tehát ha focizol,bekerülhetsz a fideszbe és összelopatod amire szükséged van,semmi bántódás nem érhet ha tudod a jelszót."Orbánia"Tehát fiatalok nem kell tanulni a siker titka a fociban van.Kell is még több száz stadion!,Inkább vasútállomásokat építenének, szégyen de 40 évvel ezelőtt különbek voltak az állomások, mint most ebben a fejlődő országban.Ha így haladunk nem euró lesz ha nem pengő hamarosan.
papa.49
Hazugovics, te mit sportolsz olyan vagy mint ,, nyakánál elkötött telefosott zokni,, ???
Hosszútávú kalaplengetést, ???
justhpeter
Az adótörvénnyel támogatni a sportot és meglopni az oktatást és az egészségügyet. Ez a sportja Orbánnak és bandájának. Szarik a fiatalok testmozgására, csak alibinek használ mindenkit.
Borsodi
@zöldszem: Nem értem ,hogy lehet az aki nem politikus tisztán látja a dolgokat,aki meg politikus, vagy miniszter ,úgy viselkedik mint a ló szemellenzővel.Nem néznek se jobbra se balra nem látnak semmit, csak a zsebüket tömik, a fejünket meg kamu ígéretekkel sulykolják.Néha olyan érzésem van ezek nem is emberek,azért vannak itt,hogy tönkre tegyék az országot.
sentinel216
Kevesebb önfényezés, több támogatás az oktatásnak, nagyobb megbecsülés a pedagógus hivatásnak és úgy általában az embereknek!
hvg.hu/plazs/20140401_Ujabb_PISAsokk_problemamegoldasban_sereg
nevemnick
Az önbecsülést a közmunka, és a közelgő nincstelenség adja vissza Orbán elvtárs? Mert a stadionokon és a mutyizásokon kívül csak az van!
zöldszem
@Borsodi: Nézd meg az adóbevallásukat, soknak semmije nincs! Némelyik több pénze van mint amennyit keres...
Nézzük Orbánt, hajléktalan csöves! Ellenben Anikó asszony milliárdos, nem is értem miért nem Anikó asszony a pénzügy miniszter? Non-stop szült, gyereket nevelt, és a GYES-ből több lakás és egy félmegye van a nevén.Vagy Mészáros 6 év alatt milliárdos lett!...Talán az lehet a gond, hogy soha nem kellett nélkülözniük, nem tudják, mit jelen spórolni, előre gondolkozni, hogy, mi lesz később?!
qxy
400 milliót mosott el az első eső a soproni stadionban
199368_sopron_balmazujvaros

400 milliót költöttek a soproni stadionra, az első közepes eső bebizonyította, hogy teljesen feleslegesen.

Két fontosabb dolgot végeztek el a soproni stadionban az államtól kapott 400 millió forintból:

Be lett fedett lelátó, hogy a nézők akár esőben is kimenjenek a meccsre.
Alácsövezték a gyepet, hogy elvezesse a csapadékot, és bármilyen körülmények között játszani lehessen a pályán.

A felújított stadiont másfél hónapja adták át, pózolt már ott fideszes képviselő és polgármester is.

Ehhez képest pénteken, amikor a másodosztályban játszó Sopron a Balmazújvárost fogadta, a következő történt:

A fedett tribün nem védte meg a nézőket az esőtől.
A gyep vízben ázott, a játékosok lényegében az egyik kisebb tavacskából rúgták át a labdát egy másik pocsolyába
tothjani
Ha már az 1 millió új munkahely nem megy, akkor legyen 1 millió új stadion! :(
nusika
...nem csak a sok stadionokra költenek értelmetlenül, de...a szavazatokért is...érdemes elolvasni!
www.kronika.ro/erdelyi-hirek/nagyvarad-es-csikszereda-egyarant-letesitene-magyar-korhazat
human
" akkor a világ bármely, nálunk nagyobb népével versenyképesek vagyunk, legyen az tudomány, kultúra, vagy éppen sport."
Eltévesztetted a sorrendet, Orbán! Te elsősorban a focira költesz és csak kullog utána a többi. Mennyivel is járul hozzá a GDP-hez a futball? Főleg ez a futball? És hogy lehet, hogy a felcsúti válogatottban is alig van saját játékos?
human
" a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen"
Ismét felmerül a kérdés, hol járul hozzá a futball az ország gazdasági teljesítményéhez?

Ha a fenti sorokban a sport (=futball), stadion szavak helyett az oktatás, egyetem szavak lennének, akkor elmondhatnánk, hogy a földön jár Orbán.

Egyébként mi van az uszodákkal? 2010 előtt sorra ígérték be az uszodákat. Azóta is csak az alapköveket növi be a fű.
qxy
Na meg a lovarda a várban. Rájöttem minek az. Lehet vár látogatás, és a lovakat is meg lehet nézni Mi van a ló hasa alatt.
egy vicc erről.-Látod azt ami ott lóg ? Lajos?
.- Látom hát.
.- Na az van neked nem jövedelmed.
Cappuccino
Az én önbecsülésemet az uniós átlag fizetés.
A rendezett egészség ügy.
A pártatlan bíróság.
Az uniós átlag nyugdíj.
Az ingyenes oktatás.
Az igért elszámoltatás.
Az aktuális regnáló kormány rossz döntés hozóinak erkölcsi és anyagi felelőségre vonása.
Még sorolhatnám, szóval ezek igen megtudnák növelni az önbecsülésemet. De az üresen tátongó és nézőkkel alig látogatott sport rendezvények aligha. Főleg ha az én adó forintjaimból
finanszírozzák ezt a beteges stadion építési mániát.
JAJMÁR
A nemzeti önbecsülés majd helyreáll, ha nem hagyja magát a nép hülyíteni, becsapni, meglopni, és rendre elzavarja a korrupt, álszent kormányait.
Ehhez semmi szükség stadionokra!
human
@Cappuccino: Arról nem is beszélve, ha A csapat veszít, akkor szétverik a várost. Ha B csapat veszít akkor is.
human
Ezeknek építi Orbán a stadiont:
youtu.be/c_A1MKx2Yck
A szőrmekapucnis fószer a fidesz színeiben indult anno.
egyvandor
A kormány átvállalta ... és te fizeted Gorbán? Nem sül le a pof.dról a csizmatalp?
human
Orbán tényleg nem százas. Gyerekkori álmát próbálja megvalósítani az ország pénzén. Kisvasút, stadionok mindenhol ahol majd az ő nevét zengi a tömeg. Beteg ember, akik körülötte vannak azok meg pénzért még asszisztálnak is neki.
egyvandor
@Dr. Felipe: Ha futball nem a pénzhez, tartozik, akkor miért irányíttatja az adók jelentős részét a oda?Miért nyúlja le a félországot erre a célra? Suttyó hazug, tolvaj, haramia.
egyvandor
@Csizmás Kond: "Ép testben ép lélek ..." Huszonketten kóricálnak a pályán keresgélik a labdát. A többi köpködi Gorbánnal a szotyit. A kulturáltabbja olajos pattogatott kukoricát majszol. Hatalmas sport.
(Na jó utána Gorbán verőlegényei kukákat meg autókat is borogatnak, hogy a mozgásigények is csillapodjanak)
human
@Csizmás Kond: "szóval unió...azok támogatják inkább a stadiont és nem a kórházat."
Csak szólok, hogy ez nem igaz. Az EU csak kijelöl egy súlyozottan támogatott területet, mint például az infrastruktúra, vagy mezőgazdaság. A kormány pedig eldönti, hogy ezen belül milyen programokat Indít. Orbán a stadionfejlesztéseket adta be az EU-nak. Azok pedig jóváhagyták.
Régen én is azt hittem, hogy az EU direkt szökőkutakra adja a támogatást, köz kiderült, hogy egyáltalán nincs így. Ha pedig valaki nem akar hosszú távú terveken agyalni, akkor a pénz leggyorsabb elköltési módja olyat építeni, ami egy helyen van és kurva sok vasbeton kell bele.
papa.49
@Horizont: Szívesen ,ha kell használd nyugodtan...
kkalman
@nyanya001: ma, 17:36 Nem jól csinálja a Jerry. A mosókefe hátlapjával kell orrba vágni a g..it, nem a puha felével.
Desischado
@Cappuccino: A számból vetted ki a szót, épp ezt akartam írni! szóval az önbecsülésünket a sport adja meg?!
Nem az emberhez méltó élet, te utolsó féreg! Rohadj meg a stadionjaiddal együtt, te hazaáruló parazita!
eszegfu
@Desischado: 23:47 Az még lehetséges, hogy hozzájárul a sport az önbecsülésünkhöz...de mondja már meg O.V., hogy nála a sport, miért egyenlő csupán a focival?!
nezelodo
Azt gondolom, az önbecsülést az javítaná, ha lenne tisztességes munkája az embereknek, és az egymillió munkahely megteremtésében ott tartanánk időarányosan, ahogy a stadionépítésben. Persze nagyon sokan tudjuk, és meg is tapasztaltuk, hogy az a nagy ígéret is csak hazugság volt, és már mást nem is várunk tőle.
perfekt
Nem olyan rég,a működtetett idegbeteg gondozók,dugig voltak olyan ,beutaltakkal-kik a magyar a sportot ,az egyén,és társadalom, közérzeti gondjainak megoldásaként említették!Nézd csak meg a propin a "Félbeszakadt,a meccs Sárváron,teledobálták a pályát" vídeót.!---tanulságos,mint lehetséges közérzetjavító.
eszegfu
@perfekt: Igen... meg még az "önbecsülésünket" is javitja! Hány busznyi vendégszurkoló lehetett... nem tudom, de csak egy maroknyinak látszottak és mégis mennyire "leamortizálták" ezzel is a magyar focit már ugy erkölcsileg! Igazat adtam az egyik sárvári szurkolónak, hogy a győriek hazamennek és itt hagyják nekik a szemetet... ez volt a bónusz! Mondjuk az is elgondolkodtat: vajon miért csak focimérkőzéseken vannak "cirkuszok"?!
Aki Én
@Csizmás Kond: 17:55 Most komolyan gondolod, hogy aki sportolni akar, az nem teheti meg a stadionok nélkül? komolyan gondolod, hogy kevesebb hájas segg lesz ha épülnek a stadionok? Ez a ,,mindenben a szépet" mentalitás kicsit sokkoló.
perfekt
@eszegfu: szép napot.Hiszek a sport jellemformáló erejében,én is éltem közöttük.Ma is büszkeség tölt el,ha a Himnusz magyar sikert hirdet. De holnapra ez már csak emlék-,és én nem leszek több azzal ha 12 aranyat nyerünk Rióban--és bizonyára nem lesz annyi pénzem ma, amennyi tegnap ,még volt.S,az önbecsülést,csak saját magam teremthetem meg-ha az életteremet--igényemet segítik-és nem korlátozzák.És ha van önbecsülésem-akkor értem meg a másik,embert is.Ezt nem érti Orbán,hogy a tisztességet nem a pénz csinálja,hanem fordítva.
Csizmás Kond
@egyvandor: ...kinek mennyi az értelme csak annyit tud megérteni mindenből.
Csizmás Kond
@human: ...valahogy így...mert ha fáslira meg ragtapaszra költene rögtön kivizsgálást indítanának ellenük...
az unió meg épp úgyanúgy tudja hogy itt hogy működik minden mit te vagy én...sőt hogy hivatalos bizonyitéka is legyen mindenről ezért Gyurcsánynak fizetnek milliókat hogy évente adjon jelentést...szintén közpénzből.
Csizmás Kond
@Aki Én: dehogy gondolom...csupán azt mondtam, hogy ha már mindenképpen stadionokat és sportkomplexumokat építenek akkor nem árt kihasználni.
human
@Csizmás Kond: Ha Orbán nem fáslira és ragtapaszra kéri a pénzt, hanem stadionra és arra is kap engedélyt, akkor nem jogos a bíráslat, hogy másra költi? Szerinted hogy lehet egy gazdaságot normálisan irányítani, ha mindenki össze-vissza költekezik?
Szókrakész
SEK-et nekünk, de azonnal.

Stadionépítés Elhárítási Központot
Csizmás Kond
@human: ...szerinted az normális gazdasági irányítás az unió részéről, hogy mindent felvásárol majd bezárt és most itt eladja a saját ócskaságait...?...beleszól a beruházásokba, a fejlesztésekbe, és az ő jóváhagyása nélkül nem lehet semmit csinálni ?
Az igaz, hogy ha nem akarnánk versenyezni, nem volna kötelesség versenyezni akkor futná egyébre is de szerintem ezt mindenki tudja nem csak mi...mert azért szerintem bármilyen okosnak képzeli bárki magát ott fent mégis csak többet tudnak...azért vannak fent.
cs.n.
-Helló, kéne egy beszéd a főnöknek.
-Milyen alkalom?
-Asszem Miskolcon ad át valami sportizét, szóval semmi különös.
-Oké, akkor valami nemzeti büszkeséges semmitmondó sablon jó lesz?
-Jó, csak büszkeség helyett önbecsülést írj bele minél többször.
-Rendben, holnapra kész lesz. Vízálló mappát mellékelek.
Kutyuska
@bakegya: Orbán számára a sport csak a focit jelenti. Miért nem épült meg az a 24 uszoda, amit 2010-ben nagy hanggal, néhány esetben látványos alapkő letétellel bejelentettek?
Miért nem épülnek tornatermekben a rászoruló iskolákba?
Az idióta Palkovics azt mondja, azért nem csökkentik a tornaórák számát, mert így kényszeríti rá magát a kormány a tornatermek építésére.
Hát azt hittem, elájulok, amikor ezt hallottam tőle.
Javaslom neki is, hogy a családtagjait nézze hülyének, azokat szórakoztassa ilyen szemét dumával.
human
@Kutyuska: Azért nem építették meg a 24 uszodát, hogy újra kampányolni lehessen vele 2018 ban :)
Tehát azért kell lehetetlen helyeken tesi órát tartani, hogy kényszerítsék magukat tornaterem építésre. Megvilágosodtam. Akkor az egészségügyet is azért rohasztják, hogy ösztönözzék magukat annak javítására. Faék logikából kifogyhatatlanok.
sentinel216
A sport + a foci az egy dolog, de hogy az önbecsülésünk teljes mértékű legyen, oda kellene figyelni ezekre a dolgokra is: hvg.hu/itthon/20140319_A_magyar_oktatasi_rendszer_feluletes_munk
Kutyuska
@human: A Fideszesek szintje. Orbán önbecsülését az növeli, hogy ilyenekkel van körbevéve.
Ha néha bevállalna egy-egy vitát az ellenzéki politikusokkal, nagyban csökkenne az önbecsülése, mert velük szemben labdába sem rúg.
human
@sentinel216: Ezt kellene először rendbe tenni. De nem, Orbán szerint a magyar a focitól lesz okos és egészséges.
világlátó
@Borsodi: @perfekt: Orbánnak már korábban fel kellett volna ajánlani a FIFA elnöki posztját. Amennyi pénzt elköltöttünk eddig ,Blatter és Platini vezérkara boldogan elfogadták volna ezt a sok lóvét.Mi meg megszabadultunk volna ettől az eszelőstől.Olyan magassságokba, ahová a fidesz emelte az elnökét, már nem jut fel a való élet mindennapi zaja.A közvélemény kutatások szívdöglesztő eredményei, a lakájok , mint látnokok hízelgő ajánlatai, horoszkópjai amelyek mind arról szólnak hogy Brüsszel milyen hülye, de mi, azaz ön elnök úr az évszázad zsenije, aki majd megmutatja hol lakik az úristen... Hát ez az oka, hogy vezérünk nem lát, nem hall, mégis olyan műsort készít a rádióban, hogy a fülünk is két felé áll.
A nagyság és a jóság csak ritkán találkozik egy emberben.- mondta egy bölcs ember egykor.
Amikor baj van a nagysággal is, a jósággal is akkor ez nem a vég, nem is a vég kezdete, de talán a kezdet vége.A jó reményekkel indult kezdet mára ide jutott. De mi lesz aztán?
Borsodi
@világlátó: Jól látod, úristennek képzeli magát Hoffi mondta mi a különbség Isten és Orbán között ?Isten nem akar Orbán lenni! Már annyira elszállt magától,hogy nem lehet megállítani.Aki nemet mond annak vége.Sajnos a hívei is így viselkednek ez a terror veszély.
www.youtube.com/watch?v=4uhn5uYwlKI
Megénekelték a megoldást.
kukac50
Focimeccs előtt el kellene foglalni a stadion a betegeknek Nővéreknek orvosoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.