A Századvég külügyi igazgatója szerint az Európai Parlament (EP) csalt a magyar jogállamiság helyzetéről szóló szerdai szavazáson.

A Századvég munkatársa a köztévé műsorában vádolta csalással az Európa Parlamentet

Berzi Gergely az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta,

a testület egy példátlan eljárásjogi trükköt alkalmazott, a megfelelő többség megszerzéséért a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe az összes voks számánál.

Egy előre eldöntött koncepciós pernek voltunk a tanúi, a jelentést készítők kizárólag egyoldalúan tájékozódtak és döntöttek az ítéletről, mielőtt a másik felet is meghallgatták volna – fogalmazott.

A szakértő szerint egyértelmű, hogy az EP a magyar migrációs politika miatt akar példát statuálni az országgal.

Az Európai Parlament plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a jelentést. Ez azt jelenti, hogy Magyarország ellen megindulhat az uniós hetes cikk szerinti eljárás, amely a tagállam szavazati jogának megvonásával is járhat.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari a nemzeti kretén: mondta, hogy bárhogy is csavarjátok, ez kétharmad és kész.
Most mi mondjuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klafa
Szar dolog ám, amikor játszunk a számokkal, hogy 2/3-os többségünk legyen. :)
namihami
A fizetett Századvég, a szintén Orbán-pénzen (ami persze a mi adónkból van) vegetáló ""köz""tévé és az árulás.
""Hallgassunk kabarét...""
Nessy
Ha a nem tisztelt úr figyelt volna, akkor hallhatta volna, hogy eddig sem vették figyelembe a tartózkodást. Csak miután már előre jeleztük, hogy nekünk nem tetszik ami eddig működött, kértek birósági állásfoglalást, ami megerősítette az eddigi gyakorlatot.
Hellcat
Sírnak azok akik azzal kezték a kormányzáukat hogy amgukra írták a választási törvényeket bazdmeg.
Aki Én
@Shikari a nemzeti kretén: mondta, hogy bárhogy is csavarjátok, ez kétharmad és kész.
Most mi mondjuk.
kokopelli
@Horizont: ..egy régi mondás jut eszembe "ezekről"!
"Már minden meg lett mondva,de még nem mindenkitől!"
(bocs a germanizmusért!) ;-)
szaboria1
A tartózkodó szavat olyan mintha ott sem lenne a képviselő.
Nessy
Ha ezek szerint egy konzultációban a fidesz igen szavazatot vár, és a "tartózkodok", nem szavazók, nemet jelentenek, akkor is figyelembe kell venni őket?
nezelodo
Jaj, most akkor visszamennek számolni az áprilisi szavazatokat, és akik nem szavaztak az is beleszámít a létszámba? Akkor fiúk vastagon ugrott a kétharmad...
Sámannus
Az egész fideszt elküldeném Tiszaföldvárra dögöt szállítani, hogy megtudják mi a korrupciójuk következménye. Az orbán családnak is mindenkinek a fideszből Tudják meg mire adták az állatjóléti támogatásokat. Ez már nem egy szaros pelenka amivel az idegenforgalmat népszerűsítik. Ezt megemlegetnék, mint a németek a holokausztot.
Nem tudom miért kell megvárni, hogy ez történjen velünk is!
papa.49
Remélem lesz olyan képviselő a európai parlamentben aki ennek a kijeletésnek a yisszavonását követeli, és mivel nem vonják vissza bepereli ezt szarjankó társaságot !!!
kokopelli
@szaboria1: ...és ha,még a szabályzatban is benne van,akkor "A pénztártól
való távozás esetén...!" Miért kell a "fityisz"-nek mindig kikövetelni a ßopást?
papa.49
@kokopelli: Mert 1 saller nem elég ma is mennek egyért )))))))))))))))))))
anima
"Néhány kivétellel csak az európai szélsőjobb, a fasiszták s a kommunisták szavaztak Orbán mellett. A demokratikus Európa pártállástól függetlenül egy emberként állt ki Orbán ellen."

nepszava.us/kifejezodott-az-orbannal-szembeni-europai-kozutalat/
tudode
Végső soron, amit tudni kellene MINDEN ÉRDEKLŐDŐNEK, hogy valójában a SZÁZADVÉG c. folyóirat "is" Soros György SZÁRNYAI, lóvéjából kelt szárnyra, mint EZEK a MÁRCIUSI IFJAK, miután lenyúlták, a ma már 87 éves ÖNAZONOS, disszidens magyar embert:
.
A NYALOM a SZÁJÁT "századvégről" mesél a VILÁGHÁLÓ arhivuma a disznófülüekkel együtt:.
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Akkora FRANCOK voltak ezek a MÁRCIUSI IFJAK, akiket ritkán hordozhat a Föld a hátán!
.
Jawohl, ami a SZÁZADVÉG születését illeti, kivonatosan
.
""""A Századvég Alapítvány története 1985-re nyúlik vissza, amikor megalapították a Századvég folyóiratot, mely a kor jelentős társadalomtudományi periodikája volt. A lapkiadás mellett a kezdetekben hiánypótló politikatudományi és társadalomtudományi művek, tankönyvek is megjelentek a szervezet gondozásában. (...)
.
(...) """- Vásárhelyi Miklós ráérzett, hogy itt valami elkezdődött - idézi fel Fodor Gábor -, ez a mozgás elősegítheti a civil társadalom - akkor még így mondtuk - kialakulását. Senki nem gondolta, hogy itt lesz az ellenzék egyik bölcsője. Miklós politikai érzékét mutatja, hogy 1986-ban elhozta közénk Sorost, de az alapítvány már előbb is támogatta a szakkollégiumokat, ami hihetetlenül sokat jelentett. Az első másológépet tőlük kaptuk. Angol nyelvtanfolyam, ösztöndíj Oxfordba, de segítségükkel jelent meg a Századvég című szakkollégiumi folyóirat is."" (...))
.
Oszt' egy kis nyalánkság azokról, akik MA MÁR MEGJÁTSSZÁK a maszatost a GENDER utálatukkal, és az új KULTÚRFORRADALMUKKAL:
.
(...) - Nem szerettem a kollégiumban fürdeni - jegyzi meg Csaba Iván közgazdász. - Akadtak, akik úgy gondolták, a szexuális forradalom után a zuhanyozóban egy lány nyugodtan beállhat a fiúk mellé.:(...)
.
Jól BEKAPTA az ország EZEKET a piaci legyeteket! Nem változtak semmit, sőt...!!
kokopelli
@Sámannus: ...még belerókáznának a Tiszába,mint anno a ciános Kövér! ;--))))
SystemError
Bárhogy vergődtök ez nagyon messze van a választási törvények átírásától, kettős állampolgárság osztogatástól, kopaszokkal elcsaló népszavazástól. Hogy kétharmad? Ja, amit ti az utolsó pillanatban a XI.ben elhúzott számlálás alatt összecsaltatok. Nem ez nem az a játék..Nálunk a fidesz 2,5 millió tartózkodó szavazat is benne van a fidesz 1/4-el nyert 2/3 harmadában. Tök mindegy, mert maga a szavazás így is meglett volna. Mindig a tolvaj tolvajozik a leghangosabban! Ja és nem arról a technikai két szavazatról kellene beszélni, hanem hogy miről szavazott a parlament kedves, tolvaj, hazaáruló köcsög banda!
division
@szaboria1: Ez így van, csak akkor ne is legyen az a munkája hogy szavaznia kell. Jöhetne ide hozzánk mind, közmunka van bőven:-))
Sámannus
@kokopelli: No a ciánra tudtak is prüszkölni, de ez más, ez a saját ürülékük műve, egyék meg! Ez már olyan katasztrófa ami kezd kilépni a helyi érdekeltségek köréből. Ez nép egészségügyi probléma is az állat egészségügyi hálózatról már nem is szólok, csak jelzem ez már jelképes intézkedésekkel már nem lehet eltakarni.
Aki Én
@division: ,,Egy fasiszta hatalma és úgynevezett “karizmája” mögött kizárólag a gátlástalansága áll. A normális polgárt zavarba ejti a pofátlansága és lehengerli az arcátlansága. Mint ahogy most Orbán érvénytelennek nyilvánítja az EP szavazást, mert nem számolták be a tartózkodókat. Mármint a “nem” szavazatok közé. Ugyanis a tartózkodók nemcsak attól tartózkodtak, hogy a jelentésre igent mondjanak, hanem attól is, hogy nemet. Aki tartózkodik, az nem szavaz, nem nyilvánít véleményt, ezért őt nem lehet egyik oldalba sem beszámolni.

De Orbán arrogáns pofátlanságának netovábbja, hogy úgy kéri a “nem” szavazatokhoz adni a tartózkodókat, hogy neki soha a büdös életben nem lett volna sem kétharmada, de még egyszerű többsége sem, ha a tartózkodókat, nem szavazókat az ellenzékhez számítják be. De ez nem zavarja. Az igazság nem érdekli. Nem jön ettől zavarba. Skizofrén elmebeteg, egy pszichopata. Nem számít az, hogy az EP kétharmados többséggel a magyar nép jogai mellé állt vele szemben. Teli pofával állítja, hogy az EU a magyar népet támadja. Ha valaki komolyan vesz egy elmebeteget, védtelenné válik, mert keveredik a irreális és a valóság."

nepszava.us/kifejezodott-az-orbannal-szembeni-europai-kozutalat/
tulipan
NA IGEN,! Magából indult ki, mint minden sötét narancsos és el sem, tudja képzelni, hogy léteznek, olyan emberek is, akik NEM CSALNAK!
division
@Aki Én: Értem én, ugyanúgy nem tetszik az sem amikor itthon nem szavaznak hanem tartózkodnak a parlamentben sorozatosan. Egyértelmű hogy egyik táborba sem sorolható be aki tartózkodik, mert se igent, se nemet nem mondott, így olyan mintha ott sem lett volna. Viszont akkor ne is kapjon fizetést, mert ha már arra sem képes hogy egy gombot megnyomjon, azaz véleménye legyen akkor ott bajok vannak.
szep napot
MIndenki ezen a szargentinin porog mint k*rva a rudon.Kaptunk (illetve Kim Jong Viktor kapott) egy nu-nut azt annyi. Semmi nem tortent. Elkezdenek egy sok sok honapos procedurat, amit mar egy uj tagokbol allo EP nek kell "vegigtolni" a tanacsig.
iluminati
@szaboria1: ÍGY VAN mint ha ott sem lenne... JAJJ de Magyarországon nem így van!!! még az a szavazó is hozzájuk tartozik aki nem rá szavazott...de a kiskakas szeret más dombján kapirgálni...
Eladott Ország
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg.
Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 99,9 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
tulipan
Vissza kel fizetnünk az elmúlt években kapott milliárdokat! Ezért csinálják a hepajt
Eladott Ország
@tulipan: ma, 15:46 ; Nos akkor csirkefarhát utalványt sem fogunk kapni.
terlasz
39 éve ezen szabályok szerint szavaznak a képviselők. Skandallum, hogy Orbán kedvéért nem változtatták meg úgy, hogy a G. felé lejtsen a pálya!
SystemError
@Shikari: 15:47 Elég beteg a szexualitásod...:)
Desischado
Nagyon tanulságos volt a videó, nézzétek meg! orbánék kiabálnak csalást, pedig az Unió jogi irodája előre jelezte, hogy a tartózkodás, sem igent, sem nemet nem jelent. Ők, akik csalnak, lopnak, haudnak állandóan, most bezzeg, mert nem az ő érdekeiknek megfelelően alakultak a dolgok, egyből csalást kiabálnak. Itthon meg hazudnak orrba szájba, hogy a migráns kérdés miatt van az egész szavazás, de egy árva szót sem ejtettek a jelentés valódi tartalmáról, ami róluk mondja ki, hogy a legkorruptabb és diktatórikus kormány egész Európában!
Eladott Ország
@Borsodi: Ezeket nem sikerült megvenni Bozsi utalvánnyal meg egy tál pörkölttel...
evacica
Nevetséges mit csinálnak! Orbánnak nem volt elég ez a megalázás és visszautasítás! Nem akarja tudomásul venni, hogy Európa nem kér a politikájából!A fidesz és Orbán fogalom zavarban szenved, az EU nem M.o. marasztalta el. ha nem az Orbáni korrupt jogálmot és demokráciát földbe tipró orbáni kormányzást! M.o nem egyenlő Orbánnal!
tulipan
@evacica: Hát nem tudod, hogy a dagadék mindig, még többet ls még többet akar... :)
Eladott Ország
@Klafa: tegnap, 10:05, A kormány hivatalos, szemrebbenés és szégyenérzet nélkül előadott álláspontja szerint nem volt meg a kétharmad a Sargentini-jelentés mögött. Ezt óbégatja – tegnap Gulyás csúcsminiszter is erről mesélt- a 49%-os választási győzelem után kétharmaddal kormányzó gyülekezet. Hogy a 49 kétharmad, a 64 nem. Úgyhogy ők most szépen az Európai Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért. Mondom ahhoz a testülethez, amelynek egy ítéletét konkrétan egy éve nem hajlandóak végrehajtani. Annak ellenére sem, hogy a döntés jogszerűségét – igaz, némi néppárti nyomásra – még Orbán is elismerte. Tetszik érteni? Ezért kell most csalást, hazugságot, bosszút kiáltani, ezért kell EP-képviselők külső jegyei alapján mocskolódni, ezért kell Schmidt Máriával megíratni a soros összeesküvés-elméletet, amelyekből aztán estére a zárt ajtók mögül kiszivárgott miniszterelnöki vélemény lesz. Kim Lane Scheppele alkotmányjogász, a Princeton Egyetem professzora szerint, aki másfél évtizede kutatja a magyar alkotmányos rendszert, és nem magyar közpénzből fizetik, hogy hazudozzon, a professzor egyrészt úgy látja, a magyar állam már illiberális demokráciának sem nevezhető, hiszen nem demokrácia.
kereső
és MINDENKI!,akit érdekel. nos a rejtély tökéletesen megoldódott.A fidesz!-és a kormány most se hazudott,csak nem bontotta ki az igazság minden részletét. Tehát a 7.cikkely szerint-39 év óta e szerint szavaz az eu parlamentje- a parlamenti képviselők össz.létszámának minősitett többsége 50%+1 fő, és a jelenlévő képviselők kétharmada.A szavazatok számlásánál a tartozkodók szavazatát nem kell figyelembe venni. KIVÉVE!!!: ha kivételes eljárásról van szó.
Antonio Tajáni az EP elnöke ezért fordult a jogi irodához ,hogy ennek a bizottsági jelentésnek a szavazása során érvényesiteni kell-e a "7.cikkely szerinti KIVÉTELES" eljárást.
A jogi iroda nemet mondott- tehát ,az EP a normál ügymenetben a házszabály és a 7.cikkely szerint szavazott. Amit a fidesz még az EP ülés szerint el szeretett volna érni,hogy a bizottsági jeklentésről a KIVÉTELES szabályok szerint szavazzanak.
kereső
Úgy vélem,nem ártana egy kicsit visszavenni a fiúknak. Kancellária szinten csalással megvádolni az európai országok parlamentjét, az európai bizottságot-és ezeken keresztül azoknak az országoknak kormányait,állampolgárait akik igennel szavaztak,ez olyan útszéli qrvás.Nem lesz ennek jó vége. Orbán- Weber elmondása szerint -maga igért meg dolgokat,már évekkel ezelőtt,amikor figyelmeztették.Semmit nem tett-sőt- meghosszabitjuK!!!ez volt a jelszó.Mocskolta az eu-t,Merkelt, a németeket, a franciákat, a hollandokat.Túltolta-most meg mögénk bújik?Velünk ,az ország népével takarózik a gyáva?
És most se az ország érdekeit nélzi, ahogyan ráusztja a csahosokat az eu parlamentjére,hanem csak a saját érdekeit.Azok a képviselők akik igennel szavaztak minimum 380 millió embert képviselnek .Ennyit sértegenek,csalónak kiáltanak ki? Egy jobb kocsmából is kirúgnák ezért őket .
kokopelli
@kereső: ..az egész csak egy pszichopata rángatódzása! A öcsém csinálta 3 évesen,
amikor visszavettem tőle a játékomat!Érdekes,hogy egy-két év alatt kinőtte a hisztit!
Az orbánféle "hivatalvezetés" már sértés lett volna neki pl. 5 évesen ?! ;-))
SystemError
@Shikari: Ez valamiféle liberális válasz volt.?..:)
Sámannus
Seggfejkéim ti már régóta az egyharmad kétharmada vagytok. mi a bajotok?
Eladott Ország
Ha a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány "csupán" 64 százalék lett volna. És ha figyelembe veszik akkor minden rendeben lenne? Szervilis seggnyaló Századvég? Tovább lehet lopni és tovább lehet leépíteni a demokráciát? Szánalmas rohadt banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.