Az ellenzéki híresztelésekkel ellentétben a 2020-as költségvetésben az oktatásra és az egészségügyre is több pénz jut 2010-hez képest – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence hozzátette:

a családok támogatására 2228 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben, ez tavalyhoz képest 224 milliárddal több és közel két és félszer akkora összeg, mint 2010-ben volt.

Az államtitkár ezt óriási előrelépésnek nevezte, jelezve,

a 80-as évek óta a mindenkori magyar kormány legnagyobb feladata a csökkenő népesedés megfordítása.

Kiemelte: a nyugdíjakra is több pénz jut a 2020-as költségvetésben.

Az Orbán-kormány 2010-es felállása előtt csak csökkentek a nyugdíjak, de végre a magyar gazdaság olyan állapotba került, hogy az idősek nyugdíjprémiumot kaphatnak.

A 2020-as költségvetésben 20 milliárd forint szerepel nyugdíjprémiumra – ismertette.

Mint mondta, az oktatásra fordítandó többlet révén 2020-tól minden köznevelésben tanuló diák ingyen kap tankönyvet. Hozzátette: a pedagógusok bérére 2010-hez képest 350 milliárd forinttal fordítanak többet, így az iskolaigazgatók és a fokozatot szerzett tanárok bére is emelkedni fog.

Az egészségügyre 770 milliárd forinttal jut több mint 2010-ben, vagyis a szektorra az egy főre jutó GDP 1,8 százaléka jut a költségvetés alapján – közölte a parlamenti államtitkár.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztések mellett a béremelések is tovább folytatódnak az egészségügyben: 2020-ban 82 milliárdot fognak béremelésekre fordítani, így az ápolók bére 2020 januárjában 14, novemberben pedig 20 százalékkal nő majd.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Édes Jóistenem! Baxd már pofán ezt a hazug,élősködő, minden keresztényi hitet megcsúfoló senkiházit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Nyuggerek! Jó ez így? Szavazzatok továbbra is Viktorra!
papa.49
Retekbence megint HAZUDSZ, 2009. a 8 hónapra több emelést kaptam mint azóta bármikor, ezt a banki kivonatokkal is tudom bizonyítani !!!
tudode
Miért nem EMÚNYOCÉVEZ az, aki szégyent hoz elsősorban magára, és lejáratja a betöltött tisztségét!
.
Ez a KETTŐEZERTÍZELŐTTIZÉS olyan piti, de a VILÁGHÁLÓ emlékezete szerint:
.
ad 1/
.
----- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
.
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
Amelyet a Gyurcsány kormány juttatott a nyuggerek számára, ŐFÉLESÉGE mindenféle konzultáció nélkül, SIC, SIC, SiC, elvitte a szarkabőrbe bújt csúszóMÁSZÓKA:
.
ad 2/
.
------ Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Ezen kívül a svájci indexálást is megbuherálták a INFLÁCIÓKÖVETŐVEÉ!
.
Szégyentelenek pofakaratés dumafranci jogÉSZEK, azaz ...!!!
kereső
Édes Jóistenem! Baxd már pofán ezt a hazug,élősködő, minden keresztényi hitet megcsúfoló senkiházit!
Macskaszem
A 2010-es indexálás szerint most nem 2,8% emelés lenne, hanem 8,2 te isten barma. A 13. havit meg 10 év alatt se tudtátok visszaadni, úgyhogy kussolj nyalonc!!!
nezelodo
Azért meri mondani ez a retkes a baromságát, mert az akkori nyugdíjasok közül sokan már jobblétre szenderültek, hála az elsöprőék ténykedésének is. Szeretném én most az akkori "csökkenő emeléseket" a mostani növekedés helyett!
Nessy
Rétváry! Nem akarod meglátogatni a mamádat? Kérdezd már meg a nyugdíjas családtagjaidat hogy is volt anno a svájci indexálás, és a normális infláció számítás, nem a maginfláció? Aztán ne lepődj meg, ha valaki úgy töröl képen, hogy a fogaid körmérkőzést játszanak a bent maradásért! Ilyen pofátlanul hazudni már Oscart érdemel!
simmering73
Azóta elvettétek az összes támogatást amit a szocik adtak a rászorulóknak, hogy rohadjon le a pofád, amelyik így tud hazudni. Lakástámogatási hozzájárulás, közgyógy igazolvány, rokkantnyugdíjasok kedvezményes utazási bérlete. Tovább is van mondjam még, te ótvarék.
justhpeter
Retekbence kizárólag a Kásler tízparancsolatból indul ki, mely szerint egy igazi magyar, nemzeti-kereszténynek kötelező a folyamatos hazudozás. Mondjuk annyi ésszel és tisztességgel, ami neki van, nem is tehet mást.
tudode
Valószínű a KISBENCE nem ismeri az iGAZI pofalemezét annak, akik írdd, és mondd a 13. havihoz még 14. havi nyugdíjat is ígért! Aztán mi lett belőle! Paci pimpi a nyuggerek pacekjába:
.
--- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
.
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
.
És aki ezzel etette a nyuggereket NEM KÖP FEL, és nem áll alája, mert csupán egy POLITIKAI SZÉLHÁMOS, aki valójában ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGGAL ajándékozta meg az egész országot!
.
Lehet vigyorogni csicska bencus!
solidedge
Hazugsággal összetákolt hatalom. Minden nap hazudni kell, hogy a tákolmány életben tartsa a több mint két millió hazugságra éhes embert.
colibri
Mást nem is mondok, csak annyit, hogy hányingerem van ettől a napi Rétváritól!
maci0427
Azt meg, hogy mennyivel nőttek volna a nyugdíjak , már úgy sem tudjuk meg !
bencemacska
"Az Orbán-kormány 2010-es felállása előtt csak csökkentek a nyugdíjak"
Csak az a baj : a jó édesanyád p...jának nyílása nem csökkent annyira, hogy beleszorulj örökre!!!
Eladott Ország
Én ezt úgy "imádom", hogy az adófizetők pénzéből jól megfizetett, semmihez is értő NERtársak megmondják a tutit minden szinten. Tegnap Rétvári NERtárs még a felsőoktatásunk sikereiről szónokolt nagy hévvel, mármint, hogy mennyi tudásszomjas fiatal jön hazánkba tanulni és ez mekkora siker. Ma már ugyanez a NERtárs a fűtés és rezsicsökkentés témájában osztja az észt.Vajon holnap a peteérés és a megtermékenyítés legjobb időpontja lesz a Soros közlendő? Esetleg az elhunyt családtagjaink saját kezű temetésének közgazdasági haszna?Míg a bukott "cuccialisták" még a tizenharmadik havi pontyot is elvették, addig a NER visszaadta a karácsonyi halvacsorát, minden magyar ember számára. Sőt, ha majd a számok úgy állnak lesz homár meg osztriga is, a soron következő adventre már nyomtatják is az utalványokat. Meghitt ünnepre készülhetnek majd a magyaremberek a tűzhely melege mellett, ha addig megérkezik az idei téli tüzifa. Ha meg nem, akkor majd körbeülik, attól talán felmelegszik. Már megint hülyének néznek mindenkit.
lusta
Annyira jól megy az országnak, annyira kiválóak a gazdasági mutatók, hogy a minimálnyugdíjat, ha már 2010-el példálózik, 2010-től nem emelte a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk és még mindig 28.500 forint. Bencuskám, élj meg belőle.
rokker33
"a családok támogatására 2228 milliárd forintot különítettek el " az kimaradt hogy 2000 milliárdot ellopnak belőle az a 228 milliárd egy évre nem is olyan sok!!
Madácsi Pali
Te Bence, nem sül le bőr a képedről? Mikor emeltetek utoljára családi pótlékot? Ki vonta meg az alkalmazotti adókedvezményt a szegényebb emberektől? Ki ad csak adókrdvezményt a családoknak, ís igy kizárva a kedvezményekből az alacsony jovedelműeket? Azt már nem mered bevallani, hogy a gazdagokat 228 miliárddal tettétek gazdagabbá a szegényektől elvont adóból? Fogadd szivből jövő okádattal vegyes gyűlöletem!
vacsi
Ami a nyugdíjakról mondottakat illeti: ehhez én is hozzá tudnék szólni, de minek... Az embereknek meg nem a nyugdíjprémium a legfontosabb, hanem a nyugdíj tisztességes megállapítása, és hogy tisztességesen kifizessék!
Jozefina
Valaki rázza meg ezt az idiótát!!! Vegye már észre, hogy nem 2010 van, hanem 2019!!! 19 év alatt sikerült olyan törvényeket hozni ennek a patkány táraságnak, ami csak foltozza a nyugdíjakat, de messze nem követik a reális valóságot!!!
evacica
Bencuska! Elmész te a jó édes anyukádba!Van képeden még bőr?! Hogy tudtok ilyen pofátlanul hazudni! Nem 2,8% emeltek mikor állítólag szárnyal a gazdaság, na meg az árak is a piacon, persze te ezt nem vesszed észre mert neked a fizetésed is szárnyal a haverokéval együtt! Különben Gyurcsány nyugdíj korrekciót hajtott végre, én is 2x kaptam és nagyon sokunkat érintett jó lenne, ha az a sok amnéziás nyugdíjas megnézné az év végi elszámolását amit a Nyugdíj Intézettől kap külön sorba hozzák lent! Ezt bizony a Gyurcsány kormány adta! És mit adott Orbán? Mondjam vagy mutassam!
CsipkeRózsa
Még jó, hogy 2010-hez képest nőttek a nyugdíjak.

Rétvári már megint az egész országot nézi hülyének.
Lepényleső
...amit azoknak a határon túliaknak fizettek,akik a nyugdíjalapba egy fillért be nem fizettek,
mégis a háromszorosát kapták mint akik itt 40 év fölötti befizetők koruknál fogva lettek?
Borsodi
@Jozefina: Csak morzsát szórnak szerencsétleneknek.Választás előtt löknek nekik,Tizenkilenc év alatt csak hazugságban élünk,
A munkahelyekkel ugyanígy van.
www.youtube.com/watch?v=0VxR2o_ou74
Hofipisti
"Az Orbán-kormány 2010-es felállása előtt csak csökkentek a nyugdíjak, de végre a magyar gazdaság olyan állapotba került, hogy az idősek nyugdíjprémiumot kaphatnak."
Ez az ember(?) magától ilyen hülye, avagy csak a gerinctelen elkötelezettsége okán hazudik ilyen folyamatosan?
Egyébként nagyon szeretem politikus körökből a feltételes módban való nyilatkozást: "Kaphatnak; elérhetjük";stb.
Szerintem vehetnék már a sátorfájukat . nem feltételes módban! Különösen az ilyen cipőmadzag-gerincű véglények, mint ez a hazudós szentfazék.
Desischado
Rohadt, mocskos, gerinctelen bélféreg! Hogy bírsz ennyit hazudni?! Neked a 2,8 % emelés?! A svájci indexálás megszüntetése, a nyugdíj inflációs (hamis adatok), követése, az semmi?! Gyurcsány idéjében ez nem volt! Hogy rohadnátok meg elevenen!
földlakó
@Mirabilis: A nyugdíjprémiumot a Bajnai kormánynak köszönhetik a nyugdíjasok. Ha a fideszen múlna az sem lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.