A dokumentumot, amely a nők elleni erőszak felszámolására jött létre, Magyarország 2014-ben ugyan aláírta, de azóta sem ratifikálta.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Faxa kis társulat ! Nőverők ! Népírtók !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ennyit a nem létező párt nevében elutasító javaslatot benyújtó státusz keresztényeinkről! Egy párhuzamos világban élnek, vagy ennyire nincsenek tisztába a valósággal, vagy ami még rosszabb, ennyire érzéketlen, cinikus egyedek???
kereső
@Nessy: A dokumentumot dr. Vejkey Imre, Juhász Hajnalka és Nacsa Lőrinc jegyzi.- a parlamenti cirkusz meg már tárgysorozatba is vette.
Nessy
@kereső: Náluk a vak komondor elfogadott!
Tényleg, ha belegondolsz, kis hazánkban a családtagok nevelés célzatú verése nem számít bűn cselekménynek! A család kiirtása? Hát Istenem, néha előfordul! Mit kell ebből problémát csinálni! "Előveszi az ideg" egyik másik családtagot, aztán kicsit késel, kicsit kalapáccsal nevel, esetleg kidobja a gyereket az erkélyről. "Hajnalkám, te ehhez nem értesz"!
Gyütt Mönt
Lehet, hogy ezzel rossz pontot szerezünk Erdogánnál.
Málna
Egyetértek, ezt az egyezményt nem szabad aláírni.
Málna
@Horizont: Mert vissza lehet vele élni. És ismerve a civil szervezeteket, ez be is fog következni.
Gauntlet
Faxa kis társulat ! Nőverők ! Népírtók !
Nessy
@Málna: Igazad van! Meséld el a legutóbbi családon belüli gyilkosságok hozzátartozóinak eme véleményed részletes indoklását!
Jozefina
A KDNP benne Harraghal egy semmirekellő, támogatottság nélküli csinált párt. Anyák napjára remélem felköszöntik a 2 számmal kezdődő hozzátartozóikat!!!
kereső
Vissza lehet élni vele? Akkor miért nem ez szerepel a nyilatkozat indoklásában? Miért a migráció a kifogás?
Azért felvilágositanék itten egy két- felületes szemlélőt. Az isztambuli egyezmény nem kimondottan jogszabályi előirások gyüjteménye. A jogszabályokhoz nagyon komoly intézményi rendszer kiépitése kellene!!, hogy az abban foglaltak betartásra kerüljenek. Mert hiába tartalmaz a magyar jogszabály/jogszabályok kompatibilitást az egyezeménnyel- ha azokat nem lehet érvényre juttatni a napi gyakorlatban. Nem lehetséges, mert a rendőrségnek nincsenek- vagy csak nagyon kevesen vannak olyanok felkészitve egy bántalmazott nő, és főleg gyermek meghallgatására. A rendőrség nem avatkozik bele, csak amikor már vér folyik, vagy a gyermek végletesen sérül. Bizonyos fokú szemlééletváltásra is szükség lenne a hatóságok/ és a társadalom részéről- mert igen nagy fokú az áldozathibáztatás . De ehhez olyan igazságügyminiszter kellene aki kellő beleérző képességgel is rendelkezik és nem azzal küldi el a majd agyonvert nőt, hogy ajánl neki egy jó pszihológust (hogy essen át egy vak komondoron). És ami a lényeg ennek az intézményrendszernek a kiépitése, a szakemberek kiképezése nem két fillérbe kerülne az "én országomnak", akit feszt bántanak.
tudode
Akkor nem alázhatnák a képviselő hölgyeket. mint
.
------- 2020-04-20 Széttapsolta a kormányoldal Szabó Tímea beszédét, aki így nem tudta azt befejezni

www.youtube.com/watch?v=faOqOR3zfXQ
.
Valójában esküszegők ezzel együtt, mert nem a választóikat, őféleségét szolgálják, mintha a pittbuljuk lennének!
koszpeko
@Nessy: Nincs válasz?
Miért nem csodálkozok rajta?
Ennyire sötét hogy lehet valaki?
Málna nevű narancsködösre gondoltam..
vitriol
tisztázzuk: Magyarország igenis akarja, hogy nálunk is életbe lépjen az Isztambuli Egyezmény. Ha a kdnp -s farizeusok boldogok attól, hogy családon belül aprítják egymást az emberek, akkor ismerjék be, hogy ők maguk is elítélhető módon viselkednek, s nem szeretnék, ha ebben törvényileg megakadályoznák őket!
Rockxy
bathatod a ratifikációt, attú még a gyökerek nem fognak megváltozni
Málna
@Horizont: Csak pár dolog, ami nekem nem tetszik:

8. cikk — Pénzügyi források

A részes felek elegendő pénzügyi és humán erőforrást biztosítanak az integrált szakpolitikák, intézkedések és programok megfelelő végrehajtásához a jelen Egyezmény hatálya alá tartozó erőszak minden formájának megelőzése és az ellene folytatott küzdelem érdekében, ideértve a nem kormányzati szervezetek és a civil társadalom által végrehajtott intézkedéseket is.
Megfelelő állami kártalanításban kell részesíteni azokat, akik súlyos testi sérülést vagy egészségkárosodást szenvedtek el, amennyiben a kár nem kerül megtérítésre más forrásból, például az elkövető, biztosítás vagy államilag finanszírozott egészségügyi vagy szociális ellátás révén. Ez nem zárja ki azt, hogy a részes felek visszkeresettel követeljék az elkövetőtől a kártalanítás megtérítését, amennyiben megfelelően figyelembe veszik az áldozat biztonságát.

60. cikk —Menedékjog iránti kérelem nemi alapon

A részes felek megteszik a szükséges jogalkotási vagy más intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy a nőkkel szembeni nemi alapú erőszak a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi egyezmény 1. cikke A. részének (2) bekezdése szerinti üldözés egyik formájaként és a súlyos sérelem olyan formájaként legyen elismerhető, amely kiegészítő/szubszidiárius védelmet tesz szükségessé.
A részes felek gondoskodnak arról, hogy az említett egyezményben felsorolt összes ok a nemekhez kapcsolódó szempontokat figyelembe vevő értelmezést kapjon, és hogy azokban az esetekben, amikor azt állapítják meg, hogy az üldözéstől való félelem egy vagy több ilyen okból fakad, akkor a kérelmezők a vonatkozó alkalmazandó okmányoknak megfelelően menekült jogállást kapjanak.
A részes felek megteszik a szükséges jogalkotási vagy más intézkedéseket, hogy a nemekhez kapcsolódó szempontokat figyelembe vevő befogadási eljárásokat és támogatási szolgálatokat alakítsanak ki a menedékkérők számára, továbbá nemi alapú iránymutatásokat és a nemekhez kapcsolódó...
teuton
@kereső: Analfabetaknak hiaba olvasol fel barmit...
Málna
@Nessy: Például Szilágyi István feleségének? Aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon ez az egyezmény sem segít.
Nessy
@Málna: ne egy ritka esetből indulj ki! A vak szülői szeretet mindenre képes! Stockholm szindróma! Hanem az előzetesből kiengedett férfira, aki párnap múlva megölte a saját és a nevelt gyermekét! Most már lecsukják, de két ifjú élet árán!
kereső
@teuton: Analfabétáknak, ha felolvasol megérti. De aki megtanult olvasni- de értelmezni nem, na annak ne próbáld meg, hogy megértetsz vele valamit, főleg ha egy elvakult hivő.Kiforgat, csúsztat, hazudik.Tudjuk, hogy mi bántja őket- ó, nem a migráció, hanem inkább a "társadalmi nem"- amely értelmezésnek gyönyörű levezetését adta kövér lászló házelnök a 2-sel kezdődő személyi számmal, ezt folytatta a kormány nemzethy szócsöve a MN, majd jött a miniszterelnök az anyák napi üdvözletével a fiakról, majd jött a seholnincs párt az Isztambuli egyezmény elleni nyiltkozatával. Mind , mind eklatáns példája, hogy miként gondolkodnak a társadalom nagyobbik feléről ( a nők vannak többségben), és hol képzelik el a társaadalomban betöltött helyüket.És afideSS nőtagozátan tagjai boldog megelégedéssel fogadják mindezeket- őket csak az sérti, hogy a karakán "tökös" nők kiállnak ezek ellen az idegbajos "férfiak" ellen. Érdekes egyébként, hogy mindezt az úgynevezett férfiak teszik.A kormány kancái meg visitva helyeselnek.
Málna
@Nessy: Mert az gyakoribb eset, hogy valaki megöli a gyerekeit? De jó, legyen...Arra gondolsz, amikor a férj majdnem megölte a feleségét, az asszony mégis mindent megtett, hogy a férfit elengedjék és tarthassa a kapcsolatot a gyerekeivel? Vagy ott van az a hölgy akinek a katonatiszt barátja péppé verte a fejét. Előtte is sokszor bántotta a férfi, de valamiért kevés volt a nőnek. Na ezeket az embereket az egyezmény sem védi meg. Csak arra lenne jó, hogy akár kártérítést is követelve az államot lehessen hibáztatni az eseményekért. Az egyéni felelősség nem játszik már megint.
Málna
@Horizont: Nem a szívemmel szoktam vitatkozni, hanem érvekkel és a józan eszemmel. Én meg azzal nem tudok vitába szállni, akinek ez nincs.
kereső
@Horizont: Aszongya van józan esze! Hogy nem vettem észre eddig?
Nessy
Gender: A szó jelentése: társadalmi nem, azaz mindazon tulajdonságok, viselkedésformák és szerepek összessége, melyet a társadalom az egyéntől biológia neme folytán elvár. A kislányok babával játszanak, a kisfiuk kisautóval, fénykarddal. stb.
csak úgy....
@Shikari: most leplezd le az orbánt ,neked ez nagyon megy...
Málna
@Horizont: "Érveimet rád értelmetlen dolog pazarolni." Nem tudhatod, még sosem próbáltad. Inkább ezt a nagy semmit, amit itt előadsz, azt ne pocsékold rám. Ha kérhetném. Kérdésedre megkerestem, bemásoltam neked a szövegből azt, amivel problémám van, de felesleges volt, mert nyögésed sincs a témáról, inkább személyeskedsz, mint mindig. Csak gyűlölködni, gúnyolódni tudsz azzal a fene nagy szíveddel.
nemkati
@Málna: Neked a nők bántalmazása azt jelenti, hogy a nők eltűrik a bántalmazást, nem tesznek ellene semmit, és az Isztambuli egyeznény törvényesítése pedig azt, hogy még ráadásul kártérítést is követelnének. Teljesen úgy gondolkodsz, mint a mostani hatalom, pár kiragadott példából kreáltok elméletet, míg a gyakorlatban ezrek szenvednek a bántalmazásoktól. Mivel a mostani törvények használhatatlanok mind a védelemre, mind a szankciókra, ez is kozzájárul ahhoz, hogy a bántalmazottak nem fordulnak a hatósághoz. Ezért oltári nagy hazugság amit mondasz a kormányoddal együtt! Mind bevettétek a lesz@rom tablettát a bántalmazottakat illetően. És még meritek magatokat jó kereszténynek nevezni!
nemkati
@Málna: Gondolom, a kórházi ágyak kiüríítéséről is hasonló a véleményed mint az operatív hóhéroknak, hogy azok az emberek nem is voltak betegek, csak üdülni voltak a kórházban. Ugye?
kokopelli
Miért is írná alá azt O.V. effendi és bandája!A M.E: úr ragaszkodik ahhoz,hogy akkor vághassa "pofán" a nejét amikor
akarja! Lehet hogy a törökök (szégyenszemre) már előbbre járnak mint a "gyaur Magyarisztán"?
solidedge
Nem Magyarország nem kér hanem a Fidesz-KDNP. Óriási különbség!
nemkati
@solidedge: Amíg le nem váltjuk őket, addig semmit nem kérhetünk, de annál nagyobbat kaphatunk. A pofánkra.
Aki Én
@Shikari: @Málna: Kíváncsi lennék egyszer a véleményetekre, amikor a fidesz tesz vagy mond valamit. De sajnos mindig azonnal a szátokba adja a válaszokat is, így ez esélytelen. De azt szépen felmondjátok mindig, az sem zavar, ha két napja az ellenkezője volt.
Két ilyen gondolkodni képtelen seggnyalót...
nemkati
@Horizont: Így van, és ezt mindenki tudja, aki valamennyire foglalkozik a közélettel és azon belül ezzel a problémával. Csak azok fogadják el a kormány hazug kifogásait, akik semmivel senkivel nem törődnek, de a rajongott kormánynak mindent elhisznek.
kereső
Az aki nő???léttére ehhez a nevét adta, és megszavazta álmodjon minden éjszaka egy bántalmazott, lelkileg és testileg megnyomoritott kisfiúvak, kislánnyal.Essen át a kormány vak komondorán minden nap.
Aki Én
@Shikari: Azért, te anyabaszó féreg, mert úgy tartja úri kedvem.
érdemi hozzászólást te ne is emlegess, propeller hülyéje.
Aki Én
@Shikari: Megint elfelejted, hogy publikus a címed. A helyedben gyakran hátranéznék...
csak úgy....
@Shikari: csak nem birkózó szar volt az ebéded?
Málna
@nemkati: Ilyen példákat tudok hozni, mert ilyenekről tudok. Persze biztos, hogy van másmilyen is, beszélhetünk róla, ha tudsz hozni egy konkrét esetet. Arról viszont nehezen lehetne meggyőzni, hogy miért az államnak kellene a bántalmazott részére lakhatást, munkahelyet biztosítani, esetlegesen kártérítést fizetni. Mert ebben bizony ott vannak bőven azok a nők is, akik hosszú éveken keresztül önszántukból tűrik az egyre nagyobb pofonokat.
Azt gondolom, azt érzem, hogy ennek az egyezménynek az elsődleges célja, hogy olyan elvárásrendszert támasszon az állammal szemben, amelyet lehetetlen száz százalékosan teljesíteni, és így perek sokaságát lehetne elindítani.
nemkati
@Málna: Ha neked ilyen példáid vannak, nekem meg olyanok, akkor nehéz lesz vitázni.Nekem a fő érvem az, hogy a mostani büntetőtörvény nem támogatja elégséges mértékben az áldozatokat, köztudott, hogy a rendőrség a legritkább esetben avatkozik be, és a bántalmazott nők között nagyon sok az, aki nincs is tisztában a jogaival, és hogy hova fordulhat. Ezért van az, hogy a bántalmazások kis töredéke kerül nyilvánosságra vagy eljárás alá. A büntetési tételek pedig sok esetben nevetségesek. Emiatt nem kell aggódnod, hogy egycsapásra perek sokasága lesz elindítva, ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. Főleg így, hogy a kormányt abszolút nem érdeklik ezek a bántalmazások, hiszen sok kormányképviselő élen 0rbánnal mélyen lenézi a nőket.

Az államnak meg igenis kötelessége védelmet, lakhatást, távoltartást biztostani a bántalmazottaknak, hiszen ki védhetné meg őket, ha nem az állam? Tudod, én egyenesen undorítónak tartom azt a felfogást, hogy az egészséges, fiatal, gazdag állampolgárokat maximális előnyökkel kell megtámogatni, az elesett, gyenge, beteg, idős, vagy bármilyen szempontból kiszolgáltatott állampolgárokat meg hagyjuk sorsukra, minél előbb megpusztulnak, a többieknek annál jobb. Merthogy a mai fideszes politika erről szól, ezt naponta lehet tapasztalni.
kokopelli
@Horizont: ,ha tudtuk volna a suliba,hogy az osztálytársunk egy ilyen tetüt "csinál" a világra,akkor foci közben mega-kadályozhatttuk volna egy jól irányzott "tökönrúgással"! A kis Nacsa most nem is létezne!! (;-))
SystemError
Viszket már az emberek tenyere tőletek!
Málna
@nemkati: A mostani rendszeren lehet javítani egyezmény nélkül is. Ne úgy oldjuk meg a régi problémát, hogy közben új problémát veszünk a nyakunkba.
A kommented második feléből egyértelműen kiderül számomra, hogy miért nem fogunk soha egyetérteni ebben a témában. Merthogy én meg azt tartom visszataszítónak, hogy az emberek még mindig azt várják, hogy más oldja meg a problémájukat. Az egyén felelőssége nem létező fogalom számukra, sokan csak nyafognak, panaszkodnak, másra mutogatnak, várják a segítséget. Engem pont ezzel fogott meg a Fidesz, hogy azokat támogatja, akik maguk is tesznek a boldogulásukért.
nemkati
@Málna: Én nem azokról beszéltem, akik nem tesznek magukért és mástól várják a segítséget. Én azokról beszélek, akik önhibájukon kívül kerülnek kilástástalan helyzetbe, sőt, mióta ez a kormány van hatalmon, egyeseknél erre még rá is segít. Így aztán kiderül, azok a legnagyobb hazaárulók, akik az ellenzéket hazaárulózzák folyamatosan amiért az kiáll az elesettek mellett. Aki szereti a hazáját az a rászoruló embereket is segíti a hazájában, mert ezt jelenti a "nemzet" szó, hogy összetartozunk, egymásért is felelősek vagyunk. De ezt a szót a Fidesz már rég kiüresítette, sőt meggyalázta. Na ez az igazán visszataszító.
Málna
@nemkati: Meg azt is jelenti, hogy nem kihasználni akarjuk a másikat, a rendszert, nem csak kivenni akarunk a közösből, hanem tenni is bele.
Kevés olyan ember van, aki önhibáján kívül kerül kilátástalan helyzetbe. Én annak a kevésnek adnék inkább több segítséget.
csipetke
Már megint Magyarország nevében nyilatkoznak. Minden kis fiszfasz dologról tartottak népszavazást,erről mé' nem?Nehogymá' a 133 ménkőbátor ember döntse el,hogy mit akar a többi kb 9 1/2 millió
kokopelli
@Horizont: Az apja járt abba az iskolába amelyikbe én! A nálam idősebb haverom osztályába járt Angyalföldön! Ők
is jól kijöttek egymással!Az alma elgurulhatott a fájától,mert mi ß@rtunk az egyházra és a kék ill. piros nyakkendőre!
..csak a foci volt a menő!A Fáy utcai stadionba jártunk döngetni ! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.