Egy orrot nem takaró maszk miatt támadtak rá egy 64 éves nőre, Máriára egy zuglói boltban. A nő állítása szerint véletlenül csúszott le a maszk.

Alacsonyabb vagyok az átlagnál, laza volt a fejemen a maszk húzórésze, így az lecsúszott az orrom alá

– mesélte a nő.

Észre sem vettem, csak akkor tudatosult bennem, amikor a nagydarab vásárló szó szerint rám támadt. Kétszer is felém sújtott az öklével, miközben szinte artikulálatlanul ordibált nekem válogatott csúnya szavakat, hogy mit képzelek magamról, mindenkinek kötelező a maszk, takarodjak kifelé a boltból

– mondta el a Borsnak a történetét Mária, aki állítása szerint azóta is a történtek hatása alatt van.

„Agyonverlek, ha nem húzod fel a maszkodat!” – kiráncigált a boltból egy idős asszonyt

Én teljesen lefagytam a döbbenettől! Olyan agresszívan lépett fel, hogy bennem akadt a szó. Láttam a gyűlöletet a szemében, miközben én semmi rosszat nem tettem. Többen is rászóltak, hogy hagyjon békén, de ő nem is hallotta meg, csak fröcsögött

– mondta Mária, illetve hozzátette, ekkor közölte a férfival, hogy így nem lehet viselkedni, azonban a férfi felesége még rátett egy lapáttal.

Közben a felesége is odaért, de ahelyett, hogy elvonszolta volna ezt az aljas embert, még ő is „belém rúgott” egyet, hogy pedig jobban járnék, ha felhúznám a maszkot, mert eltakarná a ráncaimat. Kiráncigált a boltból üvöltve, hogy agyonverlek, ha nem húzod fel a maszkodat

– tette hozzá Mária, akit még mindig nagyon felzaklatnak a történtek és sokáig nem is akart erről beszélni, azonban szerette volna felhívni a figyelmet az agresszív viselkedésre.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@TollerBela: Igen sok ilyen máriák meg bélabácsik vannak, de ha a rendésznek is a torkára van csúszva a maszk, akkor kinek szóljak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klafa
Aham, eléggé kamu szaga van ennek a történetnek.
Pálinkás Pál
nos itt az eredménye amikor a hülyéket még államilag uszítják is...nagyobb baj csak azért nem lett belőle, mert egy hölggyel csinálta...ha egy hasonló habitusú értelmesebbel, akkor az lehet kiütötte volna a maszkja alól!!! egyetértek ila51-el...beérett a riogatás, egy olyan dologtól ,ami nem jár több áldozattal mint a közúti balesetek.../statisztika...meg lehet nézni.../
vacsi
@Gauntlet: Nem tartom túlzásnak: számomra nincs undorítóbb látvány, mint amikor valakinek a maszk az orra alatt fityeg.
Pálinkás Pál
@vacsi: számomra meg nincs nevetségesebb annál amikor a sebészeti maszk...öles résekkel az arcbőr mellett...arról győzi meg a viselőjét,hogy bármitől megvéd!!!
Jozefina
Igen figyelmeztetnünk kell egymást a védekezés szabályainak betartására, de nem állati módon. Ez a viselkedés mindenféleképp elitélendő és bntetendő!!!
Aki Én
@Shikari: Neked ez a pedagógia? Azért vagy ekkora gyökér, mert téged így neveltek, így tanítottak?
TollerBela
Persze, hogy kamuzik az öregasszony ! ele vannak a b oltok ilyen máriákkal, és csak azért nem szól nekik az ember, mert fél a rikácstól ! De hát vannak rendészek, nekik ez lenne a feladatjk ! Ami meg a verést illeti, azzal nem illik fenyegetőzni, pláne nem a NER halódó szakaszában ...még rászokik az ember ...
simmering73
@TollerBela: Igen sok ilyen máriák meg bélabácsik vannak, de ha a rendésznek is a torkára van csúszva a maszk, akkor kinek szóljak?
szegfue
@Shikari: 9:10 Egyáltalán nincs "nevelési értéke"!! Ha valaki nem érti meg halkan mondva, az hangosan sem, sőt a verést követően sem. És ez nem függ össze az értelmi képességével, csupán azzal az "elvével": X éves vagyok, sok mindent megéltem már, nekem ne mondja meg senki mit, hogyan csináljak. Most voltam a pékségben 3-an voltunk "öregasszonyok", a 2 hölgy maszkja az orra alatt + az eladó hölgyé is... pedig az ő dolga lenne megkérni a vevőket a helyes használatra. Valóban a maszk nem minket véd, hanem a másikat... most mindegy: hiszünk benne vagy sem, a "szabály az szabály". Sajnos Mária néninek holnap is "lecsuszik" majd a maszkja az orráról...
szegfue
@Shikari: Ezen nem vitatkozom...anyukámmal szerzett tapasztalatból mondom...
Aki Én
@Shikari:
Hogy biztosan megjegyezze egy életre, el kellett volna törni a nő állkapcsát. Nem gondolod?
Amit az agresszív féreg tett, az konkrétan bűncselekmény. Attól, hogy te ehhez vagy szokva, ebben nőttél fel, veled így bántak, még nem ez a normális ,,nevelés".
Ennek az esetnek semmi köze a maszkhoz.
szegfue
@Shikari: Nem lehetsz ilyen "egyszerü"?! Most kezdjem el verni az anyámat, hogy "bevésődjön a motiváció"? Ezt a fajta "levezetést" meghagyom Neked...
vacsi
@Pálinkás Pál: Nem vagyunk egyformák! Én sem hiszem, hogy a maszk teljes mértékben megvéd a fertőzéstől, de az orr eltakarása mindenképpen indokolt.
Pálinkás Pál
@vacsi: no, akkor válaszolj egy kérdésemre...6 éves kor alatt miért nem kell semmiféle maszk??? milyen veszélyes járvány az ,aminek kitesszük a gyermekeinket védelem nélkül...ja...és a kisgyermek is lehet tünetmentes vírushordozó, legalább is ezt állítják...eddig ezt minden "vírushívőnek" feltettem...válasz egy sem volt!!!
solidedge
Van egy másik megoldás is. Odamegyek a hölgyhöz és megkérem húzza az orrára a maszkot. De lehet hogy akkor meg úgy járok, hogy a hölgy ordít le, hogy mi közöm hozzá. Ha pedig olyan úrról van szó aki jóval erősebb nálam, lehet hogy nekem kellene a maszkot a monoklis szememre húzni, amin úgy sem látnák semmit. Itt tartunk.
vacsi
@Pálinkás Pál: Nem tudom, de nem is helyeslem!
RonaGyuri
@solidedge: ahogy mondod, ilyet már többször láttam a HÉV-enl Legutóbb tegnap; nagydarab benga állat (egyébként derék migráncs volt) ordítozott a többiekkel, mert rászóltak!!! =))
Gazella
@vacsi: van egy bökkenő.. kb 10 percenként cserélj maszkot, hisz nem véd mivel agyontapogattad a bacis kezeddel...
A maszk csak akkor véd ha 3 órán keresztül hozzá se nyúlsz. Én megtudom csinálni, úgy hogy a műtőben órákpn keresztül nem nyúlok hozzá. Másik van aki alapból már beteggé válik attól, hogy a sajat levegőjét szívja vissza. Oxigénhiánya van...
Vegyél fel gázálarcmaszkot.. az fix hogy megvéd.
A szűrös maszkokat is azért kellene cserélni 4 óránként, ugyanis eddig tart a hatóideje. A moshatókat meg szintén többször kell cserélni naponta.
Gazella
A férfi intellogenciájat megkösuönhető a narancs propagandának. Vagy szélsőjobbos... olyan toeockai vagy novák féle..
emerencia
Egy 64 éves még nem "idős asszony" orbániában. Neki ugyanis nem jár semmiféle külön védelem mert még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. Nincsen abban semmi különös, ha úgy viselkedik mint a fiatalabbak. Róluk mintát véve hordta szabálytalanul a maszkot. Csak arra nem számított, hogy a valóságos életkorát mutató kinézete miatt nagyobb eséllyel válhat agresszió áldozatává.
Pálinkás Pál
@Aki Én: "Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig csak a felnőttekre vonatkozóan javasolta a maszkviselést, de vasárnap az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF) közösen kiadott ajánlásában azt fogalmazta meg, hogy a felnőttekhez hasonlóan a 12 évnél idősebbeknek is maszkot kellene viselniük, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően." no akkor mutasd nekem,hol ajánlják a 6 év alattiaknak???
Pálinkás Pál
@Aki Én: "A hatvan évesnél idősebbeknek és az alapbetegségekben szenvedőknek különösen javasolják orvosi szájmaszk viselését az olyan nyilvános helyeken, ahol fennáll a fertőzés veszélye.A WHO ajánlása emellett a szövetből készült, nem orvosi maszkokkal kapcsolatban is tartalmaz rendelkezéseket. Ezeknek legalább három, különböző anyagból álló rétegből kell készülniük.

Gebrejeszusz ugyanakkor figyelmeztetett, hogy önmagukban a maszkok nem védenek a fertőzéstől, és nem helyettesíthetik a távolságtartást, illetve a rendszeres kézmosást. "A maszkok önmagukban nem tudnak megvédeni a Covid-19-fertőzéstől". A WHO főigazgatója kiemelte, hogy a fertőzötteket továbbra is következetesen el kell különíteni, a kapcsolatokat fel kell tárni, a fertőzésgyanús személyeket pedig tesztelni kell. "Minden ország számára ez a legjobb védekezés a Covid-19 ellen",
ez az utolsó WHO ajánlás...valahogy nem látom hogy mindenkinek maszkot kéne viselni...de ha találsz újabbat akkor limkeld ide!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...nem tudom, ennyire nem érdekel ez a téma. Ahol kell hordom.
Pálinkás Pál
@Aki Én: szíved joga...csak a pontosság kedvéért mutattam!!!
Lepényleső
Senki nem láthat hasonlóságot a III. birodalom propagandája és e között?
creativehun
Fene tudja...de számomra a Bors nem igazán az a hiteles hírforrás...valahogy kamu szaga van a dolognak .
ibn Said
"Alacsonyabb vagyok az átlagnál, laza volt a fejemen a maszk húzórésze, így az lecsúszott az orrom alá"
Ali barátom 2 méter, és ha neki meglazul a "húzórésze" neki a homlokára szokott csúszni!!! :DDD
picike1
@Szeparepa2: arról szól a történet hogy legyen meg a meghalt létszám emiatt irják covidnak minden meghaltat ha kész a létszám akkor lehet kötelezővé tenni az vakvinát és jöhet a kötelező vakcina adás. @simmering73:
ibn Said
@picike1: A magasságnak milyen összefüggése van a maszk orralá csúszásával...?
1magyar
Az öreg csajnak áll feljebb pedig csak a törvényt akarták vele betartatni.
A magához való esze sincs meg az ilyeneknek azt hiszik ők nem kaphatják el avírust .Pedig de,még baktériumot is hozzá.
SystemError
www.youtube.com/watch?v=OWbP4AG8KX0

Osszátok! a Fidesz kitörölteti mindenhonnan a netről. Innen is eltűnt...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.