Erről beszélt a házelnök.

Kövér László az egész EU-t megváltoztatná

Ha úgy tetszik, akkor az unió intézményrendszere megérett a reformációra, mert túlságosan is elszakadt a valaha hirdetett elvektől – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában, amely szombaton jelent meg a lap online felületén.

Az interjúban Kövér László egyebek mellett azt mondta, az Európai Unió egy sok elemből összeálló bonyolult struktúra, és ennek a felépítménynek az intézményeken túli részei – sőt elsődleges meghatározói – a nemzetállamok, így Magyarország is.

"Ezért aztán Brüsszel és az Európai Unió közé mi soha nem tettünk egyenlőségjelet, a kommunikációban sem. Azt mondjuk, az Európai Unió eredeti eszméjéhez, a kiindulási ponthoz szeretnénk visszatérni. Ha úgy tetszik, akkor az unió intézményrendszere megérett a reformációra, mert túlságosan is elszakadt a valaha hirdetett elvektől. Most már itt lenne az ideje, hogy kiszögezzük a brüsszeli parlament kapujára a magunk pontjait" – fogalmazott Kövér László.

Hozzátette, ki lehetne "szögelni", hogy az Európai Unió nem létezik független tagállamok nélkül. Az európai intézmények arra valók, hogy kiszolgálják a független nemzetállamok együttműködését, nem pedig arra, hogy megrendszabályozzák a tagállamok demokratikusan megválasztott kormányzatait.

A házelnök úgy látja, végre egyértelművé kellene tenni, hogy korrupció és illegitim ellenérdekű befolyásolás az is, ha fontos pozíciót betöltő uniós tisztviselők egy világuzsorás fize­tési listáján szerepelnek. Továbbá, hogy nincsen kettős mérce. Pontosabban sokfajta mérce van, éppen azért, mert az Európai Unió független, külön történelmi utat és kulturális fejlődést bejáró nemzetek együttműködési kerete – fogalmazott.

Ezért nagyon nehéz közös, mindenki számára ugyanazt jelentő definíciókat adni, mondjuk, a jogállamiságra, vagy az alkotmányosságra vonatkozóan, mert ahány ház, annyi szokás – fűzte hozzá.

"Mi például nem vagyunk monarchia, nálunk nem a kormány irányítja az ügyészséget, van alkotmánybíróság, nem a pártok delegálják a bírákat, nálunk nincs államegyház. A magyar alaptörvény nem a szentháromságtan rögzítésével indul, mint a görög alkotmány. Ez utóbbi senkit sem zavar, senki nem veszi komolyan. A probléma az, hogy mi Isten nevével kezdjük az alkotmányt és komolyan vesszük" – emelte ki.

Az ellenzéki összefogásról az interjúban azt mondta, ki kell várni, hogy miképpen ér majd véget ez a történet. "Mindenesetre arra készülünk, hogy egy közös lista, egy közös jelölt fog a Fidesz és a KDNP jelöltjeivel szemben állni, függetlenül attól, hogy milyen konfliktusok erjesztik már ezt a moslékkoalí­ciót" – tette hozzá.

Kövér László szerint a hatalomért való "eszelős, őrjítő vágyakozás" végső soron egyszerűen félretesz minden morális gátlást az ellenzék köreiben.

Ennek azok a politikusok és politikai erők is a "foglyaivá váltak, válnak", akik jobb meggyőződésük szerint nem vennének részt ebben a "kényszer szülte bandában" – tette hozzá.

"Csakhogy mára odáig jutottak, hogy miközben tíz éve minden energiájukat – bel- és külföldön egyaránt – a kormány s ezáltal Magyarország pozíciójának aláásására, nemzeti érdekérvényesítési törekvéseinek gáncsolására, sikereinek eltagadására, önbizalmának elsorvasztására fordították, közben maguk elfeledkeztek építkezni. Nem arról beszélek csupán, hogy nincs egy alternatív programjuk, ami vonzóbbnak tűnik a választók szemében, mint a kormánypártoké, hanem arról, hogy szervezeti és intellektuális hátterüket tekintve is a totális leépülésen vannak túl" – fogalmazott.

Hangsúlyozta, az ellenzéki pártok legalább fele ma már nem tudna önállóan elindulni egy választáson. "Vajon kinek nem tűnik fel, hogy az MSZP-nek és a Jobbiknak már arra sincs ereje, hogy legalább megpróbálja cáfolni a vádat, miszerint a vezetőik néhány befutó listás képviselőjelölti helyért cserébe eladták a pártjukat Gyurcsányéknak" – tette fel a kérdést, hozzáfűzve, hogy a "jobb sorsra érdemes" LMP is kerüli annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy vajon az őszödi "böszme zsoldjában" mihez képest is lesz más a politika.

Kitért arra is, mind érzelmileg, mind elviekben teljes mértékben azonosul a kormánypártok képviselőinek azon értékítéletével, hogy Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottság elnöke méltatlanná vált ennek a testületnek a vezetésére.

"Házelnöki minőségemben viszont kénytelen vagyok azt mondani, hogy addig marad a bizottság élén, ameddig az őt delegáló pártok be nem látják ugyanezt, amire, lássuk be, csekély az esély. Pontosan a demokrácia hitelességének, meg az intézményrendszer működőképességének a védelme érdekében nem tartanám elfogadhatónak, hogy olyan precedenst teremtsünk, amely – a szándékkal ellentétesen – tovább gyengítené a parlament tekintélyét, a működéshez szükséges bizalom maradékát és az ezt kifejező néhány utolsó íratlan játékszabály érvényességét" – mondta Kövér László, azzal együtt, hogy ugyan házszabályszerűen megoldható lenne, hogy Korózs Lajost elmozdítsák, mégsem támogatná ezt, sőt ha a kormánykoalíció pártjai ezt indítványoznák, megpróbálná őket lebeszélni erről.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A hortobágyi híd mellett legelő szürkemarha csorda bármely tagja akadémikus Lacához képest. Ha van a hazai politikában igazi jelképe a leépülésnek, akkor Kövér felel meg legjobban ennek a képnek. A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhében tökéletes az egyensúly, hiszen a szellemi képesség csökkenéssel egyenes arányban nőtt a gátlástalanság. Odáig jutottunk, hogy ezt az országot három gátlástalan féleszű vezeti a választók 15%-át kitevő birkanép támogatásával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága házmesterünk, ezt megbeszélte a többi 25 állammal is??? Ne keverje az Unió előtti gazdasági társulást, a későbbi Európai Unióval! Annak a neve is más volt! És mi már az Európai Unióhoz csatlakoztunk!
justhpeter
A hortobágyi híd mellett legelő szürkemarha csorda bármely tagja akadémikus Lacához képest. Ha van a hazai politikában igazi jelképe a leépülésnek, akkor Kövér felel meg legjobban ennek a képnek. A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhében tökéletes az egyensúly, hiszen a szellemi képesség csökkenéssel egyenes arányban nőtt a gátlástalanság. Odáig jutottunk, hogy ezt az országot három gátlástalan féleszű vezeti a választók 15%-át kitevő birkanép támogatásával.
Nessy
@justhpeter: A címeres ökrök a Hortobágyon, a címzetesek a parlamentbe vannak. :-)))
tudode
Kérdés az, hogy a liberális Kövér, vagy a közjogilag érvénytelen házmester az itt a kérdés:
.
---- liberális
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow&t=4s
-------------------------------
.
Vagy azzal a múlttal, amely nyílt titok tabu országban
.
----- Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
---------------------------------------
.
Az adná a Európai Unió állampolgároknak a másikat, akik úgy váltogatják az elveiket, mint az alsóneműjüket
.
----- Beleszédültünk, amikor végignéztük, hányszor váltott irányt Orbán
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y&t=42s
-----------------------------------
.
Észrevehetnék, hogy már kimentek a divatból!
Eladott Ország
A huszáros Kövér és a kövér huszárok... "Hej! ha én is köztetek mehetnék, Szép magyar vitézek, aranyos leventék." (Arany J.:Toldi) És ez a sok hasba vállasodott, katonásdit játszó múltban élő kretén tartja hatalomban ezeket a immorális alakokat Ez egy operett ország! De sokkal többe kerül!
i.pinimg.com/originals/e6/65/dc/e665dc5aa58db9d7c9ae22d98049bb8a.jpg
Európában a világórát egyre többen a magyarhoz időhöz állítják. Ez olyan sötét, hogy a negró világítana a szájában. Ezek a fityiszes faszkalapok mintha versengenének egymással, hogy ki a nagyobb hülye! Nekem nem szükséges bizonygatni Lacika, hogy te is mekkora vadmarha vagy, anélkül is tudom. Az agyhalott már csak vegetál A moly költözzön a bajuszodba. Azért kell küzdenünk hogy megőrizzük Európában a jogállamiságot Te hülye, kértek téged erre az európaiak? Neked csak gyökereid vannak! Ezért nem csodálkozunk rajtad. Kövér Fallosztól egy féllapát macskaszar is nagyobb értéket képvisel ! Ezt a gyökeret pedig kár őrizgetni, nem ártana kikapálni a haverjaival együtt ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/105024798_1644620322368253_58118541268739341_o.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=37oBkgYSECoAX8kSSoI&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c8309a2e257eb0e8ba5d2ebe38ed98ab&oe=5FC789C6
csak úgy....
ha a lackón múlna ,bevezetné az eu. ban az 1 párt rendszert és csak azok maradhatnának akikre ö bólint!
Béla333
Így is van! Lopjon mindenki úgy, ahogy a maffia teszi...
Egy nagy közös maffia lesz az egész Unió Kövér szerint.
És így nem hánytorgatná fel senki a Fidesz mocskos ügyeit...
furfmányos
Míg helyre nem áll a jogállamiság, addig ideiglenesen felfüggeszteném Magyarországot, és Lengyelországot...amíg ezeket a felfuvalkodott emberkéket hagyják pöffeszkedni, addig az én szememben az EU egy gittegylet...
Eladott Ország
"Eszem ágában sincs egy maroknyi elmebeteg bűnöző kedvéért elcseszni ezt az egy életemet.Belátom, hogy Kövér László és társai egyfajta törzsközösségben szocializálódtak a kollégiumban, hiszen egymás hányását és lábszagát közvetlen közelről ismerik. Azt is érteni vélem, hogy áhítattal csüggnek a vezérükön. Csak hát az a helyzet, hogy ez egy abnormális törzs, amelyik semmit nem fog fel a külvilágból. Pont annyi eszük van, hogy követni tudják a törzsfőnököt és komolyan elhiszik, hogy vissza lehet forgatni az idő kerekét. Sőt, abban is őszintén hisznek, hogy győzni fognak, mert rajtuk kívül senki más nincs, aki mégis, az köteles az ő abnormáik szerint élni."
kolozsvaros.com/2018/08/13/eszem-agaban-sincs-egy-maroknyi-elmebeteg-bunozo-kedveert-elcseszni-ezt-az-egy-eletemet/
csak úgy....
@furfmányos: nem az országokat,inkább a pártokat kéne fölfüggeszteni ,akiknek nem derogál a jogállamiság!
tudode
Ezek a mi alázaatos/gyalázatos közszolgáink:
.
----A LEGIDIÓTÁBB FIDESZES MEGSZÓLALÁSOK (PARODIZÁLT)
.
www.youtube.com/watch?v=qMVVzq7TBb8
------------------------------------
.
Pedig ha megbecsülik magukat még elfogadhatóak is lennének, de így nyima, nyet!
rokker33
Moslék koalíció ;) :) ezen jót nevettem és sajnos igaza van!A jobbik az LMP eladta magát Gyurcsánynak az MSZP-n nem lepődtem meg hisz már haldoklik, de a többieket a déká dekára megvette ez nagy szégyen!
balos
@rokker33: Nézz magadba egy reflektorral!Az át segít a sötét-seggen!
furfmányos
@csak úgy...: sajnos ez külön nem megy, ők azt mondják, hogy a nép választotta meg őket...hogy milyen nép, azt hagyjuk, de ez van.
csak úgy....
@furfmányos: egy népet sem lehet büntetni csak azért,mert hagyta magát becsapni ,éhes volt ,jól jött a krumpli és a pár ezer forint!
miért nem lenne egyszerübb ha az eu. azokat a pártokat zárná ki ,akik látványosan csak azért vannak ott,hogy bomlasszanak ,hazudozzanak és lopjanak,csaljanak!?
Madácsi Pali
Már nem a farok, hanem a végén a bolyt, csóválná a kutyát! Kapj már a fejedhez te barom! Hány százaléka az unió polgárainak a fideSS hívő? Tudod így működik a demokrácia.
kissé felnőttem
pártfőiskolai tanár lennél megin?
te meg a székedre lettél méltatlan: kompromisszumkészség hiánya pökhendiség, alázás, arogancia , ez jellemez majd itél ám az utókor, ha megéled ,szochazás érmed nem lesz az bizonyosság.
Gazella
Te ehhez csak egy kis pöcs vagy harcsabajuszú lófasz! Még jó hovy nem te vagy a nagyágyú az EU-ban!
Clavigo
Csak ne értene ez Faszfej is mindenhez... Idióta !!
namihami
Kezd érthető lenni a saját hadsereg felállítása. Csatlakozik a TEK és a fociszurkolók is. A modern fegyverek beszerzése folyamatban.
Reszkess renitens Európa, jön a Fidesz Gárdahadtest. A Putyinnal való tárgyalások már előrehaladott állapotban. Berlin után most Brüsszel eleste van kilátásban!
Nyírfa
Odáig jutottam, hogy Isten nevével kezdenek, és ezt komolyan is veszik. Nekem pedig a fülem is ketté állt attól, amit összehordott. Hazudni egyáltalán nem illik, de, úgy, hogy nyilvánvaló igazságokat tagad le, és állítja az ellenkezőjét, ahhoz, azt hiszem, betegnek kell lenni. Nincs más magyarázatom rá.
A kormányunk elmeállapota katasztrofális, valami most már történjen, mert ez nem folytatható.
Mentálisan zavart embert nem ültetek kormány mögé, mert veszélyezteti az életemet.
SystemError
Téged a Csillag fog teljesen megváltoztatni!
kereső
@SystemError: Ha kérhetnénk, minél hamarább. A vétó, demeter náci beszéde, kövér agymenése kezd egy kicsit sok lenni a normalitás számára. Nem biztos, hogy az ország kibir még két évet.És itt a járvány és a gazdasági csőd is nyakunkban.
Eladott Ország
@SystemError: ma, 17:20 ♦ "Téged a Csillag fog teljesen megváltoztatni! " Ja! A szegedi csillagbörtön!
SystemError
@kereső: Nyugi nyugi a sarokba szorult patkánykodásaik az utolsó pánokoló rugdosásuk már...Orbáné durva műsor lesz, annak biztosan teljes örület lesz a vége, de őt is, ha más nem zubbonyban kell majd elvinni . Mintha eltűnt volna az idilli kép a fideszről és már csak ideges náci patkányokat látnánk, akik erőszakoskodnak. Hidd el ezt a ország is látja és a fideszesek is..

Orbán lassan, de borítékolható , hogy be fog örülni, ahogy eddig minden bukás után ment a Grazi altatásra 2 hétre az idegösszeomlásai miatt. Szerintem ebből most nem jön ki soha többé már...
RonaGyuri
az EU-nak lesz annyi esze, hogy nem kér belőletek!!
Főlökött
Na mielőtt nagyon belemennénk a dolgokba : -> Kövér László egy megválasztott köztisztviselő, a köz által dotált személy, mely köznek lennének elvárásai is Ön felé, de úgy tűnik ezt hanyagolja...

Kövér László - állítása szerint független és elfogulatlan. Na akkor, csak kérdezem, a Románia-i választásokba miért is avatkozott bele ? Ja akkar azt állította, független személyként volt jelen és ténykedett !
Na csókolom, ha valakit -> még ha párttöbbségi előírásik és nyomás alapján megszavaznak egy beosztásba, és ott regnál is, na azon személy nem léphet fel sima mezei állampolgárként ! Sőt nem is állíthatja azt, hogy most házelnök vagyok, most pedig aggitáló EU.-polgár.
Szerintem szereptévesztésben leledzik és még más dolgokban is híjján van a dolgoknak.

Ön, aki kádárhuszárkodik, a múltával, nyomja ezt ? -> "Most már itt lenne az ideje, hogy kiszögezzük a brüsszeli parlament kapujára a magunk pontjait" – fogalmazott Kövér László"
"Házelnöki minőségemben viszont kénytelen vagyok azt mondani, hogy addig marad a bizottság élén, ameddig az őt delegáló pártok be nem látják ugyanezt, amire, lássuk be, csekély az esély. Pontosan a demokrácia hitelességének, meg az intézményrendszer működőképességének a védelme érdekében nem tartanám elfogadhatónak, hogy olyan precedenst teremtsünk, amely – a szándékkal ellentétesen – tovább gyengítené a parlament tekintélyét, a működéshez szükséges bizalom maradékát és az ezt kifejező néhány utolsó íratlan játékszabály érvényességét" – mondta Kövér László"

Akinek adnak valami kis hatalmat is a kezébe, azonnal elmegy az esze ? Remélhetőleg lesz majd -> tényleges rendszerváltás is és sok - sok bűnözőt felelősségre vonnak majd, de ahhoz olyan dolgokat, mint elévülés, el kéne törölni, avagy felfüggeszteni.

Egy kisgyerektől hallottam, megnézte a Asterix - rajzfilmet, -> jéééé ez a vastag bajusz :) :) Hát rátapintott a lényegre.
RonaGyuri
sajnos elolvastam a cikket, még szörnyűbb, mint ez a kivonat!
Nem joghatályos, de valójában egy kirúgási kérelem!! =))
Clavigo
Ez a Furkó beszél valamilyen idegen nyelvet ?
SystemError
@Clavigo: Oroszul folyékonyan gondolom..:)
Clavigo
@SystemError: Mikor ,mi , az aktuális irányzat ??? :):):):):)
kissé felnőttem
@Clavigo: ért ? DE HOGY? dehogy ért csak úgy tesz.ez a munka imitálása és mennyire megfizetik. fabatkát sem adnák erre a munkára
ómió
Nem akar belőle Internacionalisztánt? Ezt a "meglepit"!
csipetke
Milyen jó,hogy ebben az ügyben kb annyit számít kövér,mint a lósz@rban a vitamin. Azt elhiszem,hogy megváltoztatnák az eu-t, onnan egyenesen nyúlnák le a nagylóvét,mindenféle ellenőrzés nélkül. Nagyjából ennyi lenne az átalakítás
rokker33
@Eladott Ország: Ez nem újdonság a számomra,de megoldást soha nem hallottam csak váltsuk le a fideszt Orbán takarodj meg hasonló süket dumát.Figyeld meg a 2022 őt is simán megfogják nyerni 2/3 al ,de még ha veszítenek is amit már most kétlek az összes magas pozícióban fidesz katona fog szolgálni!!Az ellenzék minimum 4 évig nem fog tudni komolyabb döntést hozni, sőt törvény módosításra sem lesz lehetőségük!Az alkotmánybíróság az ÁSz a köztársasági elnök a MNB mind fideszes vezető !At összefogás is csak ideiglenes,majd szépen sorba kilépnek, ha nyernek ha veszítenek ez a koalíció életképtelen és túl nagyok az ellentétek!
rokker33
@Eladott Ország: mivan te faszszopó hogy édes anyádat bazd szájba hát normális hangnemben nem tudsz írni te nyomorult! Nem csodálkozom, hogy Shikari Pegero meg a többiek úgy beszélnek veled, mint a kutyával,mert nem tudsz viselkedni és nem fogadod el más véleményét te nyomorult Lehet normálisan is társalogni de te bebizonyítottad ,hogy erre képtelen vagy! Nyomorult a kurva anyádat bazd meg te csicska szájú buzi gyerek!!!
Nessy
Uraim / Hölgyeim! Nem lehetne mellőzni ezt a népnemzetikeresztényjobboldali stílust? Jó hogy a királyi médiában és elég gyakran a parlamentben ücsörgő hazánk nagyjainál is ez a trendi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.