Hosszú heteken át tartó küzdelem, és hadakozás zajlott Márki-Zay és Karácsony Gergely között.

Eldőlt – Karácsony Gergely visszalép

Ám az előválasztás első fordulójának második és harmadik helyen végzett politikusai, péntek délelőtt 11 órakor kezdték a sajtótájékoztatójukat a Kossuth-téren. 

A felmérések mindig mást mutattak, ahány felmérés készült más eredményt hozott, így az előválasztás második fordulójában, már egyértelműen indul.

Tegnap este a HVG és az ATV is belső forrásokra hivatkozva jelentette be azt, hogy Karácsony Gergely lép vissza, és Márki-Zay lesz Dobrev Klára kihívója a második fordulóban, ám az ATV szerint az lehetett az alku hátterében, hogy egy Magyarországon eddig még sosem látott megoldás következhet.

Karácsony Gergely azzal a feltétellel léphet vissza Márki-Zay Péter javára az előválasztáson, ha egy esetleges győzelem esetén szokatlan módon, a ciklust megfelezve kormányoznának: két évig egyikük, két évig pedig a másik irányítana

– írta erről az Atv.hu péntek reggel.

Márki-Zay előnyét a Momentum hozhatta meg, ugyanis Fekete-Győr András elmondta, együtt küzdöttek Zuglóban, ahol a Mindenki Magyarországa Mozgalom beállt Hadházy Ákos mögé, több szakpolitikai kérdésben egyetértenek, és Márki-Zayjal hitelesen tudnak harcolni a korrupció felszámolásáért.

Ezért a Momentum úgy döntött, a második fordulóban Márki-Zay Pétert támogatják, és minden segítséget megadnak ahhoz, hogy ő legyen a közös miniszterelnök-jelölt.

A párt ugyanis úgy gondolja, ő esélyeseb Orbán Viktor ellen.

Karácsony elmondta, hogy ez a döntés nem róla szól, hanem az ország újraegyesítésről, és olyan politikában hisz, ahol ez a lépés könnyű volt számára. Ám nehéz is volt számára, hiszen az előválasztás első fordulójában 170 ezren szavaztak rá, illetve a pártok melyek mögötte álltak.

Nehéz számára a döntés, mert egy jobb-közép politikust kell támogatnom

- mondta, majd kifejtette, hogy keveset beszélt a terveiről, és arról, hogy mi a hite.

Persze vannak közötte vélemény különbségek és viták, melyek akkor válnak fontossá, ha Orbánt legyőzik.

Alig várom már a vitákat, ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad

- tette hozzá.

Szavazóit arra kéri, hogy bízzanak benne, hiszen közös ügyet szolgálnak. Karácsony Gergely meg van arról győződve, hogy ahhoz hogy változás legyen ki kell szabadulni az elmúlt 20 év politikai vitákból, és a versengésből. Fel akarja számolni a károkat, és jóvá akarja tenni a hibákat. Maximálisan hisz abban, hogy Márki-Zay tudja összefogni az ellenzéket. És olyan hazát építenek, ami jobb lesz mint az elmúlt 30 év. 

Márki-Zay képes képviselni a szociáldemokrata programot amelyet letettem az asztalra

- mondta, és szerinte elvitte a fókuszt az, hogy úgy viselkedtek mint a tipikus politikusok.

Márki-Zay köszöntötte a jelenlévőket, és biztosított mindenkit arról, hogy ez egy történelmi pillanat.

Hálás vagyok Karácsony Gergelynek, hogy ezt az államférfiúi lépést meghozta! Ez nem egy játék!

- jelentette ki.

Ez arról szól, hogy európai lesz-e Magyarország, és hogy egy korrupt diktatúrává válik-e. Szerinte, az egyetlen helyes döntést hozták meg, azaz hogy a jobb és baloldali érdekeket együtt szövetségben képviselik. 

Sokan kérdőjelezik meg őket, ám személyes ismeretségük alapján mindig bízott Karácsony Gergelyben, és bebizonyította, hogy számára a

Haza érdekel mindennél fontosabb

Tisztelt jeléül belép a 99 Mozgalomba, és ez szerinte nem mutyi és nincs párt, hiszen ez egy mozgalom. Nem állapodott meg senkivel, még a Momentummal sem, ez csak úriemberek összefogása.

Nem párt mutyiban gondolkozunk, hanem a nemzet érdekében

- tette hozzá, majd bejelentette, hogy képviseli Karácsony Gergely politikáját. Ha neki nem Orbán lett volna a legfontosabb ellensége, és tudja, hogy a DK bármilyen pozíciót megígért volna neki, ha Dobrev javára lépett volna vissza.

Végtelenül meghatott vagyok, mi együtt sokkal többen vagyunk, és ehhez az önök támogatása is kell

- mondta, majd kérte Dobrev Klára támogatását is, hiszen a résztvevők hamarasa őt támogatta, de nekik a kétharmadra is szükségük van, illetve 2,4 millió emberre. Dobrev Klára jelöltségével nem tudunk három millió embert magunk mellé állítani. 

Orbánnak, csak akkor van esélye hatalmon maradni, ha Dobrev nyer jelentette ki. Egy európai demokratikus állam miatt kéri, hogy mindenki álljon be mögé. 

Ki vagyok én?

- kérdezte, majd reméli, hogy kirúgják Hollik Istvánt. 

Sem neki, sem Karácsonynak ez az elmúlt két hét nem volt nyugodt, alig aludtak, és 3,5 évvel ezelőtt egy súlyos döntést hozott meg, és a gyereki sem értették mit akar csinálni Hódmezővásárhelyen. 

Arra kérte a DK szavazókat is, hogy Dobrev helyett rá szavazzanak, mert ő a legkényelmesebb jelölt Orbán számára, hiszen a milliárdos kampány arról szólt, hogy:

Stop Gyurcsány, Stop Karácsony

Mindenkit szeretne arra felkészíteni, hogy ha ő az egyelten remény, akkor az fog történni az elkövetkező időkben. A következő egy hétben, jobb és baloldali embereket akar látni egymás mellett harcolni, és a megvett és naív emberek sorra fognak megszólalni.

Leszek én minden

- mondta.

Ez egy öngyilkos és halálos misszió, hiszen ők lesznek Orbán és a gyilkos maffia-állam kihívói. 

Kevesebbet fogják hallani szerinte azt, hogy ő Gyurcsány embere. És szerinte hihetetlen támadásoknak lesz kitéve balról és jobbról is. A felesége újra gyermekgyilkos lesz, annak ellenére, hogy az Origonak ezért már több milliós bírságot kellett fizetnie. 

El sem lehet képzelni, mi fog jönni, 6 hónapig. A barátai attól féltek, hogy őt is el fogják gázolni. De emlékezni kell a tuniszi zöldségesre, aki egy egyszerű ember volt, egy senki, akinek elege volt a zaklatásból, abból, hogy nem hagyják élni, majd felgyújtotta magát. 

Akkor kitört a forradalom.

És abba belebukna Orbán, és akkor is, ha Orbán egy hétgyermekes keresztény családapát is képes lenne lejáratni, karakter gyilkosságnak kitenni, és bántalmazni. 

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Ha nem indulsz gergely hát nem indulsz de akkor ad át a helyed annak aki indulna is. Mondjuk a következönek a sorban.
Egyébként meg mi a faxnak indultál ha félúton kiszállsz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Ha nem indulsz gergely hát nem indulsz de akkor ad át a helyed annak aki indulna is. Mondjuk a következönek a sorban.
Egyébként meg mi a faxnak indultál ha félúton kiszállsz.
kereső
Gergely - Te ebben az országban nem leszel miniszterelnök, sem két évig- sem semmennyi ideig. Téged úgyí átvágtak, mint a x@rt a palánkon. Arról nem is szólva, hogy megszegted pártoddal/pártjaiddal együtt a koaliciós megállapodást. Megszegted? Felrúgtátok együtt, közös erővel. Ennyit az adott szó szentségéről.És Te beszélsz " ország újraegyesitésről"?
A kampányfőnököd megirta azt a " szószegők lettünk..." kezdetű levelet.És mivel Ti szószegők lettetek, mi kötelez bennünket arra, hogy nekünk kötelező lesz betartani az egyezséget? Hm...? Mert a koaliciós szerződés aláirásával nem csak a pártok kötöttek egyezséget, hanem a pártok szavazói is veletek/vagyis Ti a pártok szavazóival is.
Málna
De ha visszalép, akkor nem kellene Jakabnak a helyére lépnie?
Néro
Egyébként meg eldőlt. Karácsony Gergely.
namihami
@Néro: Ahhoz hülye. Ahogy ahhoz is, hogy felfogja a károkozásra nagyságát. A főpolgármesterség (amihez egyébiránt éppen DK-s támogatás IS kellett) már kevés? Hiszen ez a kabát is nagy rá (ellenzékiként is ez a véleményem), a miniszterelnökséghez majdnem ""Orbán"" lenne.
A Jakabot akarják kigolyózni. A M-ZP pedig egy szimpla ""geréb"". Feladata a megosztás. Teszi is szorgalmasan.
Havanagi
Már tegnap kampányoltak Miskolcon MZP-nek.A trójai faló erőszakos,de elérte célját.
ómió
Eszerint megelégszik Budapest gettósításával?
Nyírfa
Gyásznap ez a mai. Nőiesen bevallom, hogy elsírtam magam.
Aztán abbahagytam, mert Márki beszéde átlépte az ingerküszöböm. Azt hittem, sosem hagyja abba az öndicsérést, a Klárát szuronyhegyre tűző , visszataszító kampányát, amely szerint ő, egyedül ő lehet a mi reményünk, úgyhogy a DK-szavazó apák, anyák és nagyik gyermekei és unokái győzzék meg a családot, hogy Márki a megmentőnk, rá kell, értjük? , rá kell szavazni!
De nehogy azt higgyük, hogy ez a karácsonyi pálfordulat dicsőség Márki számára, a francokat, vágóhídra megy ez a keresztény, 7 gyermekes jobboldali ember, feláldozza magát, értünk teszi, vállalja.
No. Számomra már csak az lenne kérdés, hogy Karácsony árulta-e el a szocikat, vagy a szocik Karácsonyt.
De , azt hiszem, a válasz már nem igazán érdekel.
Nyírfa
Megáll az ész, bicska nyílik a zsebben: hazafias kötelesség Márkira szavazni - mondja Márki.
Emmersson71
@Nyírfa: Ez már orbánizmus!
Mert aki nem rá szavaz, az hazaáruló!
justhpeter
Érdekes történet. Felmerül a kérdés miért nem indultak így ? De legalább a hazafiságot ne emlegették volna. Vagy kérdezték volna meg melyiküktől vennék bármit.
kereső
@Nyírfa: Ó, már ez is előhúzta a "hazafiasság" kártyáját?(ez is csak a száján hordja, mint orbán) Én nem sirok, hanem nagyon dühös vagyok! Elárulva és becsapva érzem magam- ami arra sarkall, hogy úton-út félen Dobrev Klára mellett kampányoljak!
Nyírfa
@sgl: Ja. Olyan hosszan és olyan támadó éllel, amitől elmúlt a sírhatnékom, és dühös lettem, nem kicsit, nagyon. Tipikus fideszes, mantrázta, miért rossz választás Klára, miért jó ő, sőt, erkölcsi és hazafias kötelességünk rá szavazni. A Jobbik csalódást okozott neki, mert elhatárolódott ettől a cirkusztól, és nem hajlandó őt támogatni.
Ez van. Ez Magyarország.
kereső
@justhpeter: Ezektől? Nemhogy autót, biciglit se!
Nyírfa
@kereső: 12.07

Nem volt kérdés, hogy mindkét fordulóban Dobrevet támogatom. Most csak azt sajnálom, hogy nincs duplaszavazatom mint a Survivorben.
Pálinkás Pál
orbánnak garantált az újabb 4 év...ezt a buzit meg kell leckéztetni...második fordulóban nulla szavazatot neki..
Nyírfa
@sgl: 12.06

Ha Márki győz, én már nem megyek szavazni. Orrot befogva sem.
jesz
hmmm...jött egy villamos? Mindent elmond, hogy Gál J. volt a kampányfőnöke...
A Fővárosi teendők meg le vannak szarva?

-titkár úr! ki is maradt állva?
-Gyurcsányné, és Mári-Zay...
-óóó, ez jó hír...ezeket megesszük...kérem hozasson egy kávét..
-értettem, máris intézkedem.
Nyírfa
Végre vége az élő adásnak. Márki bejelentette, hogy vasárnap délután nagygyűlést tartanak, úgyhogy ez a legmegfelelőbb időpont, hogy elsétáljak leadni Klárára a voksomat, mert engem nem a Márki-féle hazafiasnak eladott erkölcstelenség vezet, hanem a saját erkölcsiségem.

Ja: Márki mellett maradna a jelenlegi határon túli politika, szavazatjoggal. Ezerszer a DK!
Nyírfa
@sgl: 12.39

Ez Márki érve. Közben eszembe jutott, hogy országgyűlési képviselőket is választani fogunk, úgyhogy menni kell, de Márki akkor is negligálva lesz.
Tudod, milyen érzéseim vannak Márkival kapcsolatban? Mintha ő lenne Cipolla a Mario és a varázslóból.
Apropó: Olaszországban nagy fölénnyel lett polgármester Mussolini unokája.
Gazella
Ezeknek elment a maradék eszük.
Hajrá Dobrev!!
division
@Pálinkás Pál: Miért, kétséges volt szerinted, hogy Orbán nyer majd megint? Nekem nem. Mindenesetre ismét lehetett röhögni egy jót az ellenzéken, ahogy azt már megszokhattuk:-)
human
Helyes döntés volt Karácsony részéről.
lusta
Kedves szocik, párbeszédesek, lehet a volt miépest, a volt fideszest gőzerővel támogatni úgy, hogy közben a jelöltetekből hülyét csinált. Persze ez nem volt MZP-nek nehéz, mert a Karácsony gyerek is rágyúrt egy jó erőset.
kereső
@KisTehen: Is-is. Gergőt az mszp/MZP duó- KG meg a szavazóit.
tudode
Felvetődhet azok után a kérdés, hogy Magyarország népességének közel 1/5-ét kitevőfőváros, azaz1 801 373 lélekszámú hogy veheti be egy 44 808 lélekszámú város vajáKOS polgármesterének magától elszállt cumiKÁJÁT!
.
Áruba bocsátva egy tál lencséért a tisztességét!
.
Bebizonyítva azt, hogy a miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára hasonlóan azokhoz a hölgyekhez, mint
.
Indira Gandhi, Margaret Hilda Thatcher Angela Merkel,tisztességgel több alkalommal bizalmat kapott a miniszterelnöki tisztség betöltésére, lepipálva a hasonló tisztéget visleő teremtéskoronáit, beírva nevüket a történelem dicsőség listájába!
.
???'''''
solidedge
Zavar a Fidesz soraiban. A Kamu Gerizés füstbe ment. Gyorsan elővették az ellenzéki névsort és keresik a következő lejáratásra kijelölt személyt.
CsipkeRózsa
Azért abban is van egy jó ötlet, hogy Karácsony lemondott. Orbán, egy jobboldali az ő családmodelljébe illő, vallásos, katolikus, "kommunista" háttér nélküli, párton kívüli politikusba nem tud belekötni, és főleg az új kormányt nem tudja ellehetetleníteni még a csürhéjével sem. Ha Márky-Zay lesz a minielnök békésebben lehet továbblépni az Orbán kormány lebontásában. Megszűnik a Gyurcsányozás.

Karácsony, az őt támogató pártokkal megbeszélte és úgy hozta meg a végleges döntést.
CsipkeRózsa
Még egy problémától megszabadulhatunk, ki lenne a főpolgármester Karácsony után?
relatív
Ezt a két fazont az nem zavarja, hogy egy ' hatos ' koalícióba keveredtek, és mindent csak közösen dönthetnek el, bárki IS lesz az új miniszterelnök ?!
A jelenlegi ner túlhaladott, ahol egy személy mondja meg mit kell (!) csinálnia tízmillió magyarnak !!!
Jellemző a pofák emberi tulajdonságára, hogy elfelejtik hol vannak ... bilibe lóg a fejük !!!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Akkor lenne benne ráció, Rózsa, ha Márki feddhetetlen lenne. És itt nem a büntetett vagy büntetlen előéletre gondolok, hanem a korrektségre.
Néro
@namihami: Nem hiába írtam több helyen he lemondja akkor jöjjön a következő. Három jelölt lehet és van is három.
Na ettől már beszarna a geréb. Egyébként hülyék ha nem így csinálják hiszen ha egy kiszállt akkor is van három legtöbbet kapott.
Nyírfa
@Néro: Egyetértek. Nem ismerem a hatpárti szabályzatot, mit tesz lehetővé és mit nem, de logikus lenne, hogy visszalépés esetén újabb jelölt kerüljön fel a szavazólapra. És akkor az Jakab Péter.
Gyurka80
Így már nem kell megpuccsolni böszmeferinek kaligelit, akit főpolgármesternek sem tartott jónak.
Yoda69
Varatlan lepes de logikusnak tunik a gyozelem erdekeben.
Néro
@Nyírfa: Na ugye. Ha meghalt is ez lenne. Ha kilépet meghalt. Ennyi. Egyszerű ez mint a faék.
Béla333
Csak remélni lehet, hogy a magát demokratának hazudó DK-sok is kiállnak és támogatják az egyszem győztest, még akkor is, ha az nem a saját rajongott emberük. Elvégre ezt ígérték!
A maffia leváltása érdekében!
CsipkeRózsa
@Nyírfa: A cél érdekében azon kell gondolkodnunk, hogy milyen előnyök származnak ebből. Még nem soroltam fel mindet, pl. a jobboldali szavazók biztos, hogy nem szavaznak baloldali vivő-emberre, de Márkyra igen.
Egyébként én sem rajongtam érte, de a helyzet ezt kívánja, az ország érdeke az első.
Orbánt le kell váltanunk, ezért minél biztonságosabb indulásunk legyen. Muszáj!
Nyírfa
@Néro: Így van. Várom is a fejleményeket. Jakab belépése a folyamatba átírná forgatókönyvet.
Nem felejtem el, mit mondott Márki: " Mi vagyunk a fidesz, amelyik nem lop. "
Nekem nem kell sem fidesz1, sem fidesz2.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Kivételesen másképpen látom a dolgokat.
Katalina62
@Pálinkás Pál: a hozzászólás első felével sajnos teljesen egyet kell értenem!
Katalina62
Mért nem indulhatott Karácsony Gergely is hisz az előválasztás erről kellene szóljon, hogy döntsenek a választok, nem? Nem pedig Dobrev Klára kigolyózásáról! Azt majd megteszik a választok, ha így akarják!! Vagy attól félnek, mégse annyira népszerűtlen?
verőce21
Háááááá...Háááááááááá...Háááá...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.