A Stop Russia Now (állítsuk meg Oroszországot most) névre keresztelt lengyel weboldal Európa-szerte hirdeti háborúellenes, illetve a háború azonnali befejezését szorgalmazó Facebook-posztjait.

Kiröhögik a magyar facebookozók a meggyilkolt ukrajnai gyerekekről szóló háborúellenes hirdetéseketFotó: Michal Cizek / AFP

A hirdetések természetesen a magyar felhasználókhoz is eljutottak, akik aztán egészen döbbenetes reakciókkal szórják tele a posztok kommentszekcióit. 

Beszédes, hogy a 208, oroszok által megölt ukrán gyerekről szóló hirdetett bejegyzésnél több mint ezer nevetős emoji van, és bizony, ezek döntő többsége magyar felhasználóktól származik.

Ez a hirdetés:

Kiröhögik a magyar facebookozók a meggyilkolt ukrajnai gyerekekről szóló háborúellenes hirdetéseket

Ezek pedig a nevetős emojik, magyar felhasználók sokaságától:

Kiröhögik a magyar facebookozók a meggyilkolt ukrajnai gyerekekről szóló háborúellenes hirdetéseket

Az is megér egy misét, hogy a poszt alatti leglájkoltabb komment a szokásos módon relativizálja az orosz agressziót, párhuzamba állítva az amerikaiak közelmúltbeli hadműveleteivel:

Kiröhögik a magyar facebookozók a meggyilkolt ukrajnai gyerekekről szóló háborúellenes hirdetéseket

De van durvább is, amelyik már teljesen az EU nyakába varrja a felelősséget, Putyint pedig "könyörületesnek" titulálja:

Kiröhögik a magyar facebookozók a meggyilkolt ukrajnai gyerekekről szóló háborúellenes hirdetéseket

Nehéz nem párhuzamot vonni a jellemző magyar reakciók és a kormánypropaganda áldásos tevékenysége között. Hiába próbálkozott Novák Katalin köztársasági elnök némileg konszolidálni a helyzetet szombati beiktatási beszédében, a szellem már kiszabadult a palackból.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
sajnos kettészakadt a magyar társadalom...vannak az EMBEREK..., meg a selejt...a fidesz szavazók...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
...én meg sírok, h ennyi hülye él köztünk.
Pálinkás Pál
ezt a gyengeelméjű csürhét...orbán szavazóbázisa...
nemsemmi2
Ezek azok a hazafiak akik az 56-os szovjet megszállást kommunista agressziónak érzik. Nyílván így is van.
Csakhogy az akkori megszállásnak az előzménye az volt, hogy 11 évvel azelőtt a magyar hadsereg a szovjetunióba ment harcolni. Megtámadta őket.

Most pedig sz előzmény nem az volt hogy ukrajna megtámadta oroszországot hanem az, hogy az oroszok 8 évvel ezelőtt elfoglalták a krímet.
Gazella
Szégyen magyarnsk lenni. De lesz ennek még böjtje, még hozzá hamarosan.
Pálinkás Pál
sajnos kettészakadt a magyar társadalom...vannak az EMBEREK..., meg a selejt...a fidesz szavazók...
FLETÓ
CIA foga most beletörik ebbe a műveletbe!
csak úgy....
magyarország = 3 millió szellemi koldus országa!
rokker33
Jól tették! Kamu reklámok olyan háborúról,amit az usa robbantott ki! Én is nevetek rajtuk,mert nagyon hülyék és csakis maguknak köszönhetik a háborút !
rokker33
@csak úgy...: közéjük tartozol? :) Tuti!
Nessy
Vajon, akkor is olyan "jót nevetnének", ha a saját gyermekeikről lenne szó?
Ó tempora, ó mores!
csak úgy....
@rokker33: te egy szóra sem érdemes buta paraszt!
kereső
Ez egy háború ellenes "reklám". De a fasiszta csürhe , amely erkölcsök nélkül , nagy pofával élteti a háborút, és az agresszor terroristákat-értelmi képességeinek teljes birtokában, ezt nem éri fel ésszel. Ezek nem magyarok, nem emberek- csak két lábon járó zombik. Isten bizonyára nem rájuk gondolt, amikor a maga képére formálta az "EMBERT".
kereső
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: Nincs itt szó sem orozokról, sem usákokról. Itt a nem létező emberi-humanoid tulajdonságokról van szó. Az empátia, az együttérzés teljes hiányáról. Az erkölcs nélküliségbe fordult, ocsmány megnyilvánulásokról És ez annál is súlyosabb vétek, mivel gyermekekről van szó- a legkiszolgáltatottabbakról, a védtelenekről. Te, meg eltakarodhatsz a jó büdös 3,14csába, ezzel a mentalitással- semmi keresni valód az emberek között.
Csizmás Kond
Az internek kezdett hasonlítani a tálibok vezette muszlim táborra. egyesek minden marhaságot beraknak de ha azt valaki nem hiszi el akkor a többi elitéli kiközösíti.
Szerintem éppen azokat kéne büntetni akik ilyen vagy más mindenféle gyerekáldozatos mesékkel operálnak, ugyanis kitudja hányad kézből kinek az ötletéből vagy milyen célból nyomulnak és a mindenevők úgy tesznek mintha szemtanúk lennének...
Az igaz hogy egy háborúnak mindenkorú áldozatai vannak de nehogy má néhány analfabéta kezdje megmondani hogy ki mit írhat ilyen aztsemtudodmicsoda szarság alá...húzzon a picsába minden olyan aki ezekkel reklámoz .
csak úgy....
@Horizont: egy orbán hivötöl nem várhatsz értelmet, mert azzal nem passzolna a fideszes sémába...
shikari kategóriás buta banda!
ómió
Az illetékes facebookozók "szintjét", azért, ez jól mutatja!
csak úgy....
@Csizmás Kond: fogadni mernék cirmi,hogy te már a múlt renszerben is egy buta seggfej voltál!
kereső
@KisTehen: Na, ja. Kössenek tűzszünete- és akkor putyin cárnak teljesül az utolsó kivánsága(bárcsak az utolsó lenne!!!): "ukránokat el kell törölni a föld szinéről is", nem voltak, nincsenek, nem lesznek. Mindegyis, mit bitezel itt össze, kiirtad magad az emberek sorából- jobb lesz, ha hanyagolsz.
FLETÓ
Volodimir Zelenszkij a háborús bűnös / agresszor jelen esetben!
nezelodo
A középkorban a jobbágynak kötelezően követni kellett a vallásgyakorlásban a földesurát. Ma önként vállalják a hívek a vállalhatatlant. Nem arról van szó, hogy igaz-e a hír, hanem arról, hogy a gyerek tabu kell hogy legyen minden kultúrában és háborúban, és aki elítéli a gyerek gyilkolását az a tanult sokoldalúan művelt véleményalkotó szerint "analfabéta". Érdekes ez olvasni egy macskás Emerenc kölykétől.
rokker33
@csak úgy...: mivan öregember már nem vagy valami bőbeszédű :) :) Megtetszett sértődni a bácsi :D :D :D
csak úgy....
@rokker33: a kukák mint te, egyre unalmasabbak! ha a kedves szüleid nem tudtak beléd észt csinálni,akkor mit vársz tölem!? :)
te még ahhoz is hülye,hogy... (állítólag évek óta ausztriában tengödsz) de ennek ellenére nem veszed észre a különbséget..
paraszt voltál és az is maradsz! :)
Nessy
Védjük meg a gyerekeket! Mondja a törvény kis hazánkban! Más gyermekét nem csak, hogy nyugodtan meg lehet gyilkolni, el lehet hurcolni a szüleitől idegen országba, még jót röhög is rajta az "úri közönség"! Van még ennélcinikusabb dolog? Persze, majd vasárnap leimádkozzák a templomban eme "bocsánatos bűnüket"!
Namely
@Nessy: Légyszi mondd el, hogy szerinted mit kellene tennie a magyar/európai/eu-s politikának.
Namely
@Horizont: Röhögni nem szép mások halálán, de azoknak a kommentelőknek, akik az amerikai imperialista háborúkat kritizálták, és felhívták a figyelmet a durva kettős mércére, maximálisan igazuk volt.
Málna
@Horizont: Meg sem fordul a fejedben, hogy nem a gyerekek halálán röhögnek, hanem a hír igazságtartalmán? Mindig elképedek, mennyire be van szűkűlve a tudatotok...
csak úgy....
@Málna: szóval,te buta pitsca a gyermekáldozatok számában kételkedsz!
miért is nem csodálkozok..
orbán egy szellemi pöcegödröt csinált belöletek!
Málna
@Horizont: Tényleg nem gondoltál erre? Nem tudom elhinni.
Málna
@csak úgy...: Hol is írtam, hogy kételkedem a gyermekáldozatok számában? Volt már olyan, hogy valamit elsőre megértettél? Mert én nem emlékszem ilyenre...Csak legalább nem másokat butáznál folyamatosan...
kereső
@Maccska: 12:18. érdekes, hogy sziria mindig kimarad a felsorolásodból- pedig abban az országban többen haltak meg az oroszok áldásos bombázása során, mint az összes többiben együtt véve. Tudod, ez 2014-2015. Amikor röhögcséltetek-és szitkozódtatok azon 2015 szeptemberében a Bpesti keleti-pályaudvar kövén született sziriai kisbabán, amikor gyalázkodtatok a háború, a terror, a bombázások elől menekülőkön- sajnáltátok tőlük a fél liter vizet. Na ezek vagytok ti. Mutogattok egy szemernyi emberi együttérzés nélkül.
www.google.com/search?newwindow=1&rlz=1C1EODB_enHU911HU911&sxsrf=ALiCzsbNzH9HYp7H3qoF3adyQXePOhrQaQ:1652783526991&source=univ&tbm=isch&q=halott+gyermek+a+tengerparton&fir=DiNo8QpHJP1JaM%252C8WlYfNzcl5jjUM%252C_%253BwmWR7sm5XYLGsM%252CS9D2o-3B8IuhOM%252C_%253BIg758RcZiKBFRM%252CzqZhxmbkjupGbM%252C_%253Brn8vt8udX_IUpM%252CQJhNUe-TOuDZuM%252C_%253BqmGUZONMNHvoMM%252C8WlYfNzcl5jjUM%252C_%253B3bj_P6g3y2lA2M%252CGvheyJsnmTRHIM%252C_%253BJHQyzbxGaFLDrM%252Cnadq-CnFjsRRXM%252C_%253BAXfvbEatrZgELM%252CqL_oJMmUfPT0-M%252C_%253BXEYq1ZiLeIaXnM%252C4C5A3i7jYiftNM%252C_%253BprtnG_7_EZIvzM%252C8WlYfNzcl5jjUM%252C_&usg=AI4_-kS25BSlsk2gCGWCnfIeJ45bRZP9qA&sa=X&ved=2ahUKEwjI8pC4qub3AhWS_rsIHRrdBeMQjJkEegQIBBAC
Nessy
@KisTehen: Azért van egy hangyafülnyi különbség a gyermekek kampány háttere, és a meggyilkolásuk, más országba szállításuk között!
nemkati
De szép is látni, hogy ez a sok orbánse@@nyaló hogy forog a gazdájával együtt. Pár éve Trump USA-ja még a topon volt náluk, ma meg az USA a fekete patás, minden baj okozója. Ha neadjisten azt a barom Trumpot újra megválasztanák, visszatérnének azok az amerikaimádó szép napok.
human
Novák Katalin képmutató beszéde is csak összekacsintás Orbán szavazóival. A szavazók tudják, hogy Novák beszéde a valódi ellenség felé (Európa, Nyugat, demokrata politikusok) szólt, hogy megtévessze őket. A tábor tudja, hogy az irány változatlan. Az új Szovietúnió a cél aminek része lesz egész Európa.
Nessy
@KisTehen: Ha nem tudod a két eseményt megkülönböztetni, az a te álláspontod!
csak úgy....
@Málna: mint azt már korábban említettem, orbán egy szellemi pöcegödröt csinált belöletek!
kereső
@Nessy: Bizonyára nem emlékszik arra az eseményre, amikor orbán kevlárban kampányolt az óvodában.A kettőt egy kalap alatt emliteni, összemosni- ehhez micsoda aljasság kell. Ilyet csak egy nem humánum csinál.
Málna
@csak úgy...: Szánalmas vagy. Miért csinálsz bohócot magadból?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:58
Akkor kezdheted megölni a gyerekeidet,hogy legyen alapod.
Hülye idióta köcsög fidernyák.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 13:36
Mi az a liberálfasizmus.majom,illetve macccpka.
csak úgy....
@Maccska: "Mi abban a pöcegödör hogy kiegyensúlyozottan látjuk a világ problémáit?" :) kicsit nyugodj le,te több diplomás shiki tibi ...
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: az egy shikaris agyrém!
Nessy
@Maccska: Igen, láttam, olvastam 2015-ben az akkori háború áldozataival kapcsolatos tetteket és véleményeket!
csak úgy....
éltem magyarországon a kádári rendszerben,ami nekem nagyon nem tetszett,túl sötétnek és embertelennek tartottam ..., közben kiderült,hogy akad még náluknál is sötétebb,akiket úgy hívnak,hogy volt fiatal,volt demokraták szövevényes szövetsége! bocsi kádár,sokat szidtalak a ruszki haverjaid és a vasfüggöny miatt...,így utólag,-te csak piskóta a türk tanácsban járatos viktorhoz képest !
-és a buta magyarok bégetve követik...
Toller Béla
@Shikari: Baromi nagy tévedés, a fasiszták soha, sehol sem voltak többségben, de elvettek minden lehetőséget és teret másoktól, az igaz ! Nagy csúsztatás eza többségi hozzáállás. Mellesleg, ha a többség mondaná, hogy a Föld lapos, akkor igaz lenne ? Ennyit a liberálfasizmusról, ami egy nnszensz, fogalmi zűrzavar, mocsár, fideszfészek...
csak úgy....
@Maccska: ha orbán úgy szeretné ,te dúdolva legelnél... :)
-mert te egy magyar marha vagy, shikari tibim!
Nessy
@Shikari: A diktátorok az esetek nagy részében "demokratikusan kerülnek hatalomra", aztán megoldják, ki a saját törvényeivel, ki erőszakkal, ki némi csalással, hogy a hatalmat meg is őrizhessék!
csak úgy....
@Shikari: 14:23 faxán rá is baxxott velük a digó meg a német! :)
tibim,a te butaságod egy nagyon makacs dolog...
csak úgy....
@Shikari: soros nélkül, orbán a kis tehent legeltetné a csuti réten lölövel...
néha neked is lehet igazad! :)
Nessy
@Shikari: Ne keverd a pénz hatalmát, a hatalom megszállottságával! A pénzért meg is" kell dolgozni" valakinek, a diktátoroknak az egyszer "megszerzett hatalmat" háborúval, terrorizmussal, diktatúrával, kiépített kegyenc réteggel, megszédített hívekkel, etc. már csak meg kell tartani! Ez évezredek óta így működik, napjainkban is!
csak úgy....
@Nessy: de ha ö csak a rabló a ruzsa sándor technikát ösmeri...? bakfitty..
fergeteg
De a több ezer meggyilkolt oroszt Ukrajna területén nem röhögjük,amit az ukránok az elmúlt tizenöt
évben elkövettek.
csak úgy....
@fergeteg: az ukrán földön élö ruszki rokonságod miatt aggódsz,te nagy magyar?
-említed ,hogy már 15 éve gyilkolják öket,pedíg akkoriban még putyin barát volt a fönök! te fergetegesen hazudós lehetsz,vagy nagyon buta...
percsi
@Gazella: "Szégyen magyarnsk lenni. De lesz ennek még böjtje, még hozzá hamarosan."
A magyar emberek kénytelenek lesznek itthon éhbérért dolgozni, nyaralni, megpihenni, ezek után nincs világjárás.
De hová is mehetnénk? A szép tavaink lassan nem a miénk :(
A kapu bezárult!
amaramaistanna
Szégyen és döbbenet. Ahogy a kilencvenes években büszkék voltunk, hogy magyarok vagyunk, ma olyan mint egy szitokszó.
csak úgy....
@Shikari: te ütödött pötsch! -gondolod itt téged és az idióta irományidat valaki még komolyan veszi?
human
Egyszerűen nem értem a fidesz szavazókat (akik kereszténynek tartják magukat). Hogy lehet annyira nyomorék lelkük, hogy nevetnek gyerekek szerencsétlenségén, halálán? Én azokat az orosz gyerekeket is sajnálom akiknek az apjuk vagy anyjuk hal meg a háborúban, mert árvák lesznek. Ha pedig orosz gyerekek halnának meg a háborúban az is fájnak, mert ártatlanok, nem tehetnek az egészről.
Orbánék szítják az emberekben a gyűlölet és a legaljasabb ösztönöket erősítik pusztán a hatalmuk megtartása érdekében
:(
human
@human: Na tessék. Friss hír:
"Ukrán vagy?!" – kérdezte, majd arccsonttörésig rugdosta a menekült férfit egy tatabányai szörnyeteg"
propeller.hu/itthon/3814529-ukran-vagy-kerdezte-majd-arccsonttoresig-rugdosta-menekult-ferfit#v3358767
Németh István
Nagyon helyes el kell söpörni a moslék ukránokat akik a saját népüket, MI TÖBB azokat az orosz polgárokat irtják akik velük jót akartak tenni évszázadokon keresztül! Aztán ki kell irtani azokat a moslék nyerészkedni akarókat akik az ukránokat támogatják fegyverrel és anyagi javakkal a háborút ezzel ösztönözve aljas agresszorokként! így >> az usa-soros-biden; eu-német-francia svéd-holland- brittek! Hajrá Putyin, hajrá Magyarország!
Galway
@Németh István: Hogy az anyád nem volt képes inkább lenyelni tégedet!
division
@Pálinkás Pál: Te hova sorolod magadat? Mert én attól, hogy 2018 - ig Fidesz szavazó voltam, EMBER voltam mindig is, főleg ha gyerekekről volt szó. Megint csak általánosítasz, pont mint vírus terén. Ott ugye aki oltás párti az náci, aztán ugye az összes roma egy féreg, ha netán valaki román az is egy mocsok, stb. Mindezek után még te mersz ítélkezni mások felett...Az biztos, hogy nem az dönti el ki milyen ember, hogy éppen hova tartozik.
Pálinkás Pál
@division: te egy büdös bunkó vagy,és hazug...nem az oltáspárti a náci, hanem aki ráerőltette a másikra..,aki kötelezővé akarta tenni mint te, oberkápó..,igazi ritkaság vagy, román cigány,aki kovidnáci...jut eszembe,mi van Ausztriában?...mintha mindent feloldottak volna...te miért nem vagy még kínában?
Gazella
@Libbantölő: genderbuzi pont a narancsban vannak rengetegen...
nemsemmi2
@Németh István: 18;56
Ha ezt komolyan is gondolod, akkor te fasiszta vagy.
De szerintem te csak elmeháborodott vagy.
Az jobb mint ha fasiszta lennél.
Namely
@Horizont: "Kettős mérce??? Mennyi van atyaég."
De azért nem mindegy, hogy az a kettős mérce tönkretesz-e egész országokat, népeket, vagy sem, vagy csak pl az aktuális "oszkárdíj" valami majomnak van adva, mert politikailag gutmensch.
És az nagyon gáz szerintem, hogy ugyanezekért a cnn/közvélemény/ensz/stb ünnepelte a jenkiket/briteket 2003-ban.
"Akkor is a gyerekek halálán röhögtek."
De a screenek szerint nem azok, akik a kettős mércét írták. Amúgy az is érdekelne, hogy a röhögés valójában magára a cikkre adott reakció volt-e, vagy csak a szokásos libsikönnyes tényferdítés.
"Erre nincs magyarázat, kifogás, indok. Szégyen. "
Ha valaki gyerekek halála miatt küldi a vigyorgást, akkor az egy beteg barom. Ha valaki viszont arra, hogy mekkora vicc az, hogy valaki lengyelként a háború áldozatairól papol, miközben fegyvert szállítanak egy válságövezetbe, ahelyett, hogy a tárgyalásokat szorgalmaznák, Uram bocsá' pl a saját kormányukat szorítanák rá egy értelmesebb politikára, ami a béke irányába mutat, akkor az más (de azt ki kellene hangsúlyozni, persze lehet, ki is volt, csak a nagyonhumánusok direkt csúsztattak szokás szerint).
FLETÓ
@Horizont: Te ilyen hiszékeny vagy?

(hiszékeny = finom kifejezés ebben a mondatban)
division
@Pálinkás Pál: Remélem megdöglesz a következő járvány idején, te mocsok szélsőjobbos állat!
Pálinkás Pál
@division: kussolj csicska, mondtam neked,előbb fordulsz te fel...akit ez a náthaféle többször ágyhoz vert,az nekem ne ugasson..vár kína, szaros...
division
@Pálinkás Pál: Fordulj fel, már mondtam...6 elemis tetű. Lehet, jobban elkaptuk mint te ( persze ez a net, azt pofázol amit akarsz), csak mi dolgozunk, gyerekeink vannak akik iskolába járnak, és közben eltartjuk a magadfajta 4 ezer forintért sosem dolgozott csaló tolvaj ram cserélőket, akik a 4 fal között élősködnek, potyáznak mások kárára. Undoríró egy ember vagy, vagy azt hiszem nem is lehet téged embernek nevezni. Butának születtél, úgyis fogod végezni, van ilyen.
Pálinkás Pál
@division: mit habogsz tetű.,engem nem tart el senki,nagyon régóta szaros...a hozzád hasonló debilek miatt tart a világ a pusztulás felé...
division
@Pálinkás Pál: Na persze...Nyilván aki egész nap a propit bámulja, azt nem tartja el senki...Hála istennek a te fajtádból vannak kevesebben, ezért talán nem pusztul el a világ. Van napelemed, hibrid autód, stb.? Tudod, környezetszennyezés...Lassan be fogják tiltani a benzines meg a dízel autókat, már most kellene. Azon kívül jó lenne ezt a kurva árstoppot is megszüntetni, már nem lehet kapni pl. cukrot, mert a sok barom felvásárolta. Hiány lesz itt mindenből, az lesz a legnagyobb baj.
Pálinkás Pál
@division: szóval te ilyen zöld buzi is vagy...?...ki fogtok pusztulni...
division
@Pálinkás Pál: Nem, de vigyázok a környezetemre, gondolom nálad halomban áll a szemét, a tetején meg te foglalsz helyet...
csak úgy....
@Shikari: tibim,te akkor magyar (fideszes) viszonylatban egy egyéniség! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.