Arról készített összeállítást az RTL Híradója, hogy a különböző önkormányzatokhoz kik és hányan fordulnak a megemelkedett rezsiköltségek miatt segítséget kérve.

Százezer forint a nyugdíja, és most 118 ezer forintra emelkedik a gázszámlája

Fotó: pixabay.com

A 24.hu cikke szerint a budaörsi polgármester például egy olyan lakosról beszélt, aki egy 56 négyzetméteres házban él, és azért fordult most az önkormányzathoz, mert a gázszámlája úgy fog 26 ezerről 118 ezer forintra nőni, hogy a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot.

Ezt Witthinghof Tamás azzal egészítette ki, hogy bár meg sem érkeztek a téli rezsiszámlák, a magas infláció miatt hónapok óta egyre több ember kér valamilyen támogatást tőlük. „Olyan is, aki eddig még soha nem kért.” Elmondása szerint

„10-15 százalékkal többen érdeklődnek és jelentkeznek az önkormányzatnál segélyek kapcsán. Ők egyébként is nehéz helyzetben élők köréből kerülnek ki.”

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu, RTL

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nils Holgersson
Anyukámnak ugyanennyi a nyugdíja, 100 nm-es házban él, és nem lépi át a havi 144 m3-t, tehát az éves 1728-at se!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Mindenkinek aki hasonlóan fog járni el kell küldenie a csekket mészárosnak, de inkább orbánnak. Ők majd kiegyenlítik! Esetleg személyesen is elvihetik! Ajánlhatnám még a terület országgyűlési képviselőjét is, hiszen ők a közelmúltban tetemes fizetés emelést kaptak!!!
jesz
..."egy 56 négyzetméteres házban él,(... ) a gázszámlája úgy fog 26 ezerről 118 ezer forintra nőni, hogy a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot."..
És mennyi a villanyszámlája, vízszámlája? Pontosabban mennyi lesz a villany-víz számlája?..
Ha nem kap segítséget, akkor kikapcsolják a gázt(is)?

Mostakkor hogyisvanez?
Nils Holgersson
Anyukámnak ugyanennyi a nyugdíja, 100 nm-es házban él, és nem lépi át a havi 144 m3-t, tehát az éves 1728-at se!
Néro2
És és ? Nem tetszik , hogy épül és szépül az ország. Jó van ez így . fityma savazók
Lehet táncolni !
Legalább kimelegszik.
Málna
El kell adni a házat és venni egy kis lakást. Budaörsön jó árat fog kapni érte.
balos
@Jozefina: Ugyan má!Megmondta a tömeggyilkosunk(a nemzeth-hitlerje),hogy menjenek el dolgozni még egy-két helyre!Abból kitudják fizetni!Ezt azok mondják akik páncélmellényben járnak még a wc-re is!
balos
@jesz: Erre nem érdemes a választ keresni,mert mire "megtaláljuk" az illetőnek "lába kél"!A temető felé!
balos
@Málna: Igen! igazad lehet!Bár én is ,most szeretném ilyen módon csökkenteni a rizsát,de olyan árak vannak,hogy inkább várok még 100 évet,hátha addigra kihal a nemzethy tömeggyilkos bagázsod!
Yeromos
Szerintem kormányzati segegítségként, be kelle vezetni a nyudgdíj folyosítónak, hogy a szolgáltatóknak utalják a járadóságot
és így már csak 18 ezret kellen befizetnie. Mert senkit nem hagyunk az útszélén. A bölcs nagyvezérünk tanácsát meg kell fogadni, fogyaszunk kevesebbet vagy keressünk többet.
nezelodo
Remélem, ezeknek azért nem szegi kedvét ez az apróság, és a következő voksoláskor megint elhiszik a a rezsicsökkentést, és értelmezni tudják a rezsicsökkentés csökkentésének a beharangozását.
magyar1
Azért az durva, hogy ha több jön ki a jelleggörbén meghatározottnál akkor előlegezni kell a fogyasztónak a pénzt és majd évvégén az elszámolásnál visszakapja, illetve nem is biztos, mert lehet, hogy elköltözik, vagy meghal vagy más módon fűt.
Az előbbi évek fogyasztásából nem lehetne kiindulni?
magyar1
Évvégén mennyi kamatot fizetnek az előlegezett befizetésre??? Mert ha bárhol tartozunk akkor bizony keményen felszámolnak mindenféle kezelési ktg-től kezdve minden szart aranyáron.
drrotf
Most őszintén!Érdekelt valaha valakit, hogy a közszolgáltatási díjak milyen arányban vannak az alacsony fizetésekkel, nyugdíjakkal?Az hogy egy egy közszolgáltatásnak mennyi az ára, azt általában a felmerült költségek szerint határozzák meg, s ennk semmi köze nincs ahhoz, hogy az mber mennyi pénzt keres, kap, vagy mnnyiszociális jutattásban részesül!Az az álláspont érvényesül, hogy aki nem keres nnyit hogy a rezsit kifizesse, az éljen konfort nélküli vityilóban, ahová se a víz ,se a gáz , se a villany nincs bevezetve, de Orbán legutóbb meg azt is mondta azoknak akik többet használnak a közszolgáltatásból mint amennyit az állam támogatni tud, hogy keressen többet, legyen több a jövedelme!Hát nem egyszerű ez a javaslat?Csak az a baj ezzel az állásponttal, hogy nem válogathatnak az emberek a jobbnál jobban fizető állásokban!Tudod Viktor Te egészen másféle Magyarországot hoztál létre!A Szegények , a leszakadtak Magyarországát, ahol már nem csak éhenhalni könnyű, hanem piszkosan megfagyni is könnyű!
Pálinkás Pál
@KisTehen: igen,..megszüntetni, és nyugati béreket adni...a kilopott offshore vagyonokat visszavenni...öt perc " beszélgetés " után boldogan utalná vissza, csakhogy vége legyen a dumcsinak-.. a NER szarosok nem börtönt érdemelnek...
Pálinkás Pál
@KisTehen: ezt mond annak a nyuggernak aki 6 órányi német minimálbért kap egy hónapra...szerintem hamarosan balhé lesz...
szegfue
@sgl: 8:15 Az én számlámon nem rendszerhasználati dij szerepel, hanem "Versenypiaci többletköltséget tükröző ár".
Az arányokról meg igazad van: a 110 eFt-os számlából 70 eFt a fenti tétel.
verőce21
Ez valami pazarlás, rendkívüli eset. Sokkal nagyobb házakban nem fizettek eddig 26 ezret/hó.
Ne fürödjön minden este tele kád fürdővízben, amit gázboylerről tölt...

A kormány megóvja állampolgárai rezsibiztonságát!
Minden háztartásba ~120 ezer forint rezsitámogatást/rezsicsökkentést ad jelenleg..., havonta…!
Ha több házad van, akkor a támogatás is többszöröződik...!
Dr. Proktor
@KisTehen: Ne légy buták butája! Olvass utána, a "rezsicsökkentett" ár a világpiaci ár felett volt hosszú évekig, a különbözetet pedig valaki eltette, aki most nem ad belőle vissza...
Dr. Proktor
Aktuális német gáz ár: "Eine Kilowattstunde Gas kostet im Mittel derzeit 39,5 Cent für Kunden"...
Akárhogy is számolom, ez megint olcsóbb mint a mi "piaci" árunk...
Erősen gyanítom, hogy amit veszít az állam a "rezsicsökkentett" áron, azt rátolja a többi fogyasztóra, hogy maradjon neki a haszon!
Tonyróma
Basszák meg a jelleggörbét,a súlyozási kulcsot is!Semmi más nem történik,turkálnak,az emberek zsebében.Direkt csinálják így,hogy átláthatatlan legyen minden,megy a zavarosban a halászás egyes embereknek.A fönti elit szépen ki lett fizetve a vezír által,nem kerül pluszba nekik a rezsi emelés.
szegfue
@sgl: 9:01 Ez tényleg nem vicc! Ráadásul még ehhez a tételhez mértékegységet is rendeltek: "MJ", melynek mennyiségét sehogy sem tudom összehozni az I. és II. kategória mennyiségével. Tényleg ugy néz ki, mintha a szolgáltató a "különadóját" háritaná át, hiszen mi közöm van a versenypiaci helyzetéhez. Én sem számlázom ki csak a munkadijamat, nem teszem rá a versenypiaci helyzetemből adódó esetleges többletköltségemet. Meg is kérdeztem levélben a szolgáltatót, kiváncsi vagyok a válaszukra!
emerencia
@szegfue: Birtokomban van egy OPUS TIGÁZ Zrt. nulla fogyasztású számla 2020.10.08-tól 2021.10. 08-ig. Ezért nem kellett az illetőnek egy fillért sem fizetni, de: van a számlán egy 2020.11.01-től 2021.10.31-ig dátumozott "Háztartási alapdíj" nevezetű tétel mely szerint be kell fizetni áfástól 11.674 forintot. (A semmi fogyasztásért!) Rezsicsökkentés ezen alapdíjra nem jár. És, ez még a boldog békeidő...
ómió
56 nm-es házban nem fér bele az átlagfogyasztásba? Házi erőművet működtet?!
Clavigo
@ómió: Neked ez furcsa lehet ,Buckafalfán,a görénylyukban ..
emerencia
@sgl: Igazad van, össze kellene fogniuk és addig harsogni míg nem történik valami. Anno 1991-ben nálam aludtak a Németországban élő idős házaspár rokonaim és elmesélték, hogy 08-tól 08-ig nem lesznek távol. (Nyolcadika náluk a rezsi fordulónap.) Ez alatt nulla lesz a teljes rezsijük mert mindent lekapcsoltak. Természetesen ezen időszakra egyetlen márkát sem kellett fizetniük. Ma már nem tudom mi a helyzet ott de valahol olvastam, hogy állítólag nem jellemző az EU-ban a fogyasztás nélküli sarc.
Eladott Ország
@Nils Holgersson: Akkor anyukádnak "A" energetikai osztályba sorolt háza lehet, mert egy "C" kategóriás ház is túllépi.
Egy passzív ház mindössze 150 köbmétert fogyaszt. "Az épületek energetikai minősítése alapján egy C kategóriába sorolt 100 négyzetméteres ház fűtési energiaigénye 20 ezer kilowattóra, egy köbméter gáz pedig mintegy 10 kilowattóra előállításához elegendő. Ennél a háznál csak fűtésre éves szinten 2000 köbméter gáz fog elmenni, és persze ekkor még nem volt szó arról, hogy a gázzal melegvizet állítunk elő vagy főzünk. Tehát a 3000 köbméteres gázfogyasztás még egy ilyen jó besorolású, egy C kategóriás háznál is könnyen elérhető." Azaz 250 köbméter havonta. A házak többsége C besorolásnál rosszabb.
www.dehir.hu/debrecen/vigyazzon-konnyen-on-is-nagyfogyasztova-valhat/2012/10/31/
Béla333
A maffiafőnök a kolostorból megüzente szeretett népének, hogy mi a teendő:

"Orbán Viktor: Aki az átlag felett fogyaszt, az csökkentse a fogyasztását vagy keressen többet"
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-viktor-aki-az-atlag-felett-fogyaszt-az-csokkentse-a-fogyasztasat-vagy-keressen-tobbet/

Hát valahogy így!
Ábel
Elkezdődött a lakosság végső kifosztása!
Baker
Megmondta a dagi: vagy fogyasszon kevesebbet, vagy keresse meg a rávalót!
Baker
@Málna: Így van! Kordáék is ezt a megoldást választották. Jóó, talán náluk nem kenyérre kell spórolni, hanem kaviárra..de akkor is ;)
Baker
@Nils Holgersson: Ha egyedül él, akkor igen buta, ha kifűti az egész házat! Ha pedig csak a szükséges helyiségekben fűt, akkor mindjárt nem 100 négyzetmétrre kell számolnia!
szegfue
@sgl: 9:38 Sajnos, hogy hol van az ellenzék... erre nem tudom a választ:(
emerencia
@szegfue: Bocsánat, közben kiderült, hogy van a borítékban még egy papír, mely narancssárgával kiemelve tudatja, hogy a rezsicsöki erre a tételre is jár! Enélkül 15.636 forintot kellett volna fizetni.
ómió
@Clavigo: Megint maga alá gyűrte efftársiasságodat az idiotizmus?
Namely
"egy 56 négyzetméteres házban él, és azért fordult most az önkormányzathoz, mert a gázszámlája úgy fog 26 ezerről 118 ezer forintra nőni, hogy a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot"
Tehát 56 nm-re 26 ezer??? Mégis hogyan? Mi a jó francot csinál? Szauna? Gőzfürdő? Amellett meg tárva nyitva minden ajtó, ablak?
De miért is csodálkozom. Retek klub híradó... :D
Eladott Ország
@Namely: ma, 11:21 ◘ Orbán: „Aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse fogyasztását vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztási pénz feletti részt.” Hogy jobban keressen, lesznek sok sztrájkok, ha nem emelik legalább 100%-al. Ő számolta ki az átlagot, olyan pontos is. Tanuljatok a kormánytól és mindenki emelje meg a saját fizetését. Azt nem értem ki volt az a hülye aki kiszámolta az átlagot. Szerintem az ő fogyasztásuk nincs benne ,azért jött ki ilyen átlag.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298373949_510833837511480_1630703289468313239_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=KVv9NaqyVfUAX-LBgbY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8xZCpkgvxbcWJyznEdMxo-A1md1j_bd5Ok3GNdOOPvig&oe=631E85C5
„Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, csirkefarháton és ’igazicsillagmentestitkosközpénzbőltámogatottcsíkisörön’ rágódó, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim! A kormány rezsicsökkentéses rizsája egy orbitálisan nagy kamu! Direkt nektek találták ki és meg is nyertek vele egy választást. Közben lenyúlják azt a pénzt, amit az Unió azért adott, hogy szigeteljétek a házaitokat, cseréljétek le a fűtési rendszereket és akkor nem Rezsiszilárddal kellene feküdni, kelni, hanem valóságosan és hosszútávon a felét kellene fizetni a mostaninak. Ha ráadásul még tudnátok napelemet, hőszivattyút is beszereltetni, akkor tovább csökkenne a költségetek. De nem tudtok szigetelni, mert alacsonyak a bérek, nem telik ablakcserére, a falak szigetelésére, tetőfelújításra. A jóságos kormány a lenyúlt ingyenpénz helyett ad nektek hitelt, amit vissza kell fizetni. Már akinek van miből visszafizetni. Nem tudtok megújuló energiaforrásokat sem bevonni, mert a kiépítése drága, a plusz adókkal terhelten még drágább, a megtérülés lassú, nektek pedig nincs pénzetek , mert alacsonyak a bérek és magasak az adók.
fergeteg
Ki ez a hülye. Jakuzizik éjjel nappal.
Vagy kifőzdét nyitott. Meg még be is diktálta ?
fergeteg
@szegfue: Kedves !
Vagy nem tájékozódott ott ahol lehetett ,minden ujságban vagy Balázs showban is szerepelt havi mennyiség.
Vagy nyáron is fűtött. Csak úgy lehetett piaci ár.
Egyébként reklamálni,korrigáltatni kell.
szegfue
@fergeteg: Igazán "kedves" Tőled, hogy ennyit képzelsz szellemi képességeimről, bár meg kell hagyni azért udvarias voltál. Én az év minden hónapjára elosztva fizetem az előző évi tényleges fogyasztásomat. A mostani számlán van I. és II. kategóriáju fogyasztás, aminek az ára megegyezik az elmult időszakiakkal, csak jön ez a "versenypiaci többletköltséget tükröző ár, ami a teljes számla 70 %-a, és aminek a mennyiségét semmihez sem lehet kapcsolni. Tehát végső soron nem a gáz ára nőtt... legalábbis a számla szerint... Természetesen kértem magyarázatot, csak még választ nem kaptam.
terlasz
Ha félreteszem a politikát, akkor nem igazán értem, hogy egy kisnyugdíjas miért nem tud annyit spórolni, hogy beleférjen a védett tartományba?
Aki Én
@Málna: igen, a visszafejlődés mindenképpen egy alternatíva.
Milyen szerencse, hogy ti minden családba és élethelyzetbe beleláttok, és még megoldást is kínáltok.
Jesszusom...
Málna
@Aki Én: Én egy lehetőset ajánlottam. Ha tud jobbat az öreg, akkor rajta!
Nils Holgersson
@Eladott Ország: Igen! Anyukám lehetne pénzügyminiszter, apukám meg oktatási!!! Tesóm lenne a miniszterelnök...
Nessy
Őszintén szólva nem értem. Egy háromszintes 100 éves házban, 67 m2 lakásban élek egyedül. Igaz, csak fűtök, és főzök gázzal, modern nyílászárók vannak, Maradt a régi 10000 forintos számlám. A villany számlánál, ott számolok a 11000 helyett kb. 40000 forintra.Remélem, nem tévedek nagyot. Lehet, hogy egyedül álló régi nagyobb házról van szó az illető esetében.
C_3PO
@Nessy: Nem lesz neked a villany annyi! Nekem 17e volt most 26e. Egyszerű a számítás: 210 KWh-ig 36 Ft, azaz 7560, majd a felette lévő rész 70,1 Ft, s ezt add hozzá!
Csizmás Kond
Csak azt nem értem, hogy ha már a gázért sírnak sőt azzal példázódnak, hogy milyen drága és sokan nem tudják ammegszokott életüket továbbra is ugyanúgy élni akkor miért nem átkozzák azokat a tőzsdecápákat akik már a háború kezdete előtt elkezdték basztani az árakat, sőt a zunió idétlen politikáját amivel úgy akartak egy bajbajutott de nem uniós országon segíteni hogy huszonvalahányat tönkretettek azért.
magyar1
@Csizmás Kond: Nagyon bölcsen megfogalmaztad a kérdést.
Nessy
@sgl: A fenébe! Ezt nem számoltam hozzá a villanyhoz. Pedig ott is van többféle ilyen, olyan költség+27% ÁFA. Gyakorolni kell a fényevést.
Nessy
@C_3PO: Meg a többi tétel, ÁFÁ-val megfejelve. Hátsó, mellső csülkeimet összeteszem, ha valóban a 40000 forintból megúszom, De csak gáz számlát küldött eddig az MVM next.
C_3PO
@Nessy: Nem! 305 KWh volt a havi villany átlagfogyasztásod! 305-210=? Tehát 95*70,1 Ft= 6659 (mert itt már nem jár a rezsicsökkentés).
Végösszeg 7560+6659= 14.219 ez a villanyszámla.
Nessy
@C_3PO: A próféta szóljon belőled! Átalány díjas vagyok.
amortizáltok
ez valahol sántit olyan tulzás szaga van, mert azért én is fütöttem gázzal .2000 köbmétert nem érte el egy év alatt a régi áron de amikor a vegyes kazánt hozzáépitettem ez aztért lecsökkent uri gusztusom szerint a vegyes javára ami egymagában sem volt brutális télen 170-184 kméterek voltak 140 nméteren23--24 c on a lakásban. akkor ha mai 20 on 1700 az éves oksa?illl gázra számolva a z éves 1450 km sem éri el 92 % a padlófütéssel.
amortizáltok
nils holgerson is kb ugyanezt irta látom utólag kb a realitása ez
teuton
@Nils Holgersson: Elfelejtetted hozzatenni, hogy anyukad Nigeriaban el...
Nils Holgersson
@teuton: Magyarország egy falujában! Kádárkocka, 50 cm-es vályogfal. 1969-ben jól megépítették! Nyílászárók eredetik: kétszárnyas ablakok eredeti egyrétegű üvegezéssel! Jövőre az üvegek kétrétegűre lesznek cserélve szárnyanként!
nejlontacskó
@sgl: Az ellenzék, tehetetlen, idióta, faszkalapok egyvelege. Szalay-Bobrovniczky Kristóf 1.6 milliárd, adózatlan nyereséget vett fel, a Fidesz szerint, törvényesen adóelkerülő kaszinóbevételekből. A kormány, nem tud a tanárok béremelésével foglalkozni mert, egyszerűen nincs rá fedezet, de a vodafon felvásárlása már, nem okoz gondot. A rezsiemelkedés nem, csak a családoknak okoz óriási gondot, de a vállalkozások is, egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülnek. A leginkább ijesztő az, hogy a már eladósodó családok dolgozó tagjai, jó eséllyel elvesztik a munkájukat mert, a kormány egyszerűen elfordul tőlük, ahelyett, hogy segítené őket, ha másért nem is, de legalább a munkahelyek megőrzésének érdekében. Eközben az ellenzék, vagy egymást marja, vagy huszadrangú bagatell ügyekkel foglalkozik. Csak és kizárólag, az ellenzéknek köszönhető a harmadik kétharmad is!!!
nejlontacskó
@C_3PO: "Végösszeg 7560+6659= 14.219 ez a villanyszámla."
Majdnem!
Erre még jön, a rendszerhasználati díj is.
Na az tolja meg a számlát!
Yoda69
@Mirabilis: Es ha nem a fideSSre szavazott?
Itt mindenki sziv partallastol fuggetlenul.
C_3PO
@nejlontacskó: Rendszerhasználati díj!
nejlontacskó
@C_3PO: Fizettél te már, villanyszámlát?
Kötve hiszem!
117
@tomsawyer - régről: Számolsz jobb hiányában, csak hogy része legyél a katatón közösségnek?
Azt kéne megértened, hogy lehetsz okosabb (de akkor túl képzetnek számítanál), de nem muszáj.

Jó itt nekünk. Vakok között félszemű a király.
Alázlak?
Előfordul a legjobb családban is!

Küldök számot neked: www.youtube.com/watch?v=3uCMqeoMLOw
117
@tomsawyer - régről: Melletted okosabbnak érezem magam. Ha te nem lennél, én sem lennék ilyen okos. Akarsz szimbiózisban élni? Én lennék az apád, de ezt ne szokd meg - ha apakomplexusos lennél csak azért amjánlogttm fel ahz erős férfi balkaromomagt, de nem muszáj.
Előbb hallgasdemg A zenét, aztán dönts: www.youtube.com/watch?v=Y4QbJRAWvRU

De dönthetsz így is: www.youtube.com/watch?v=50pl9u6tyTc

Látod mennyi választásod van?
Egy nőnek rengeteg választása van (eghy okos nómnek má ne annyoira)
117
@tomsawyer - régről: Csak viccelek. Oké, egy kicsit sajátos a humorom, amit csak én értek, de ez a való világ. /Marvin/

www.youtube.com/watch?v=6jJkdRaa04g
117
@tomsawyer - régről: Feltüzeltelek? Sajnálom. Megyek fát vágni. Energiaválság miatt kivágom az egész védett erdőt. Csak úgy. Nke ois tele van a fasuzod a katolikoóiusokkal, zsidókkal - a többi nemw aszámít
C_3PO
@nejlontacskó: 148+50 = 198 KWh-t fogyasztottál összesen! Szorozd meg 36 Ft-al!!! Ennyi jön ki!!! (210 KWh alatt vagy, tehát ennyi volt eddig is a számlád. Nem több, nem kevesebb! Beleférsz a rezsicsökkentésbe!)
nejlontacskó
Ez egy júliusi rész számla.
Ahol, az energiafogyasztás 1204 forint, a rendszerhasználati díj pedig, 5425 forint!
117
Egyszerűen nem érdekel többé. Elég volt a hiábavalóságból.
tomsawyer - régről
@117: Nem "tüzeltél fel", ne reménykedj. Te pontosan ugyanolyan undorító, szar gazember vagy, olyan irigy, gonosz, alattomos, kétszínű rongyember, amilyen ezelőtt 10-11 évvel voltál. Megszoktam a szarháziságodat, az alattomosságodat, a tolvajságodat, a hazugságodat, megszoktalak, csak kurvára unlak. Amellett, hogy nem tanultál meg 11 év alatt se helyesen írni, még kibaszott agyalágyult is vagy továbbra is. Gyanítom, hogy ezekkel a "kivételes kvalitásokkal" és ezzel a "csodás" talentummal" azóta kitapostad és kikapartad magadnak valahol akár még a szerkesztői pozícióit is. Pont ilyen emberekre van szükség, ebben biztos vagyok. Nagy igény van rád, mivel hasonló a hasonlónak örül.
Tisztában vagyok azzal, hogy te provokálsz, de ahhoz, hogy valaki azt képzelje, hogy erre szükség van, hogy kifejezetten _nekem_ van szükségem erre - vagy ezt elhitesse másokkal (arról nem beszélve, hogy mennyi ésszel rendelkezhet az, aki ezt elhiszi, nem merek belegondolni, még akár a főszerkesztő-helyettesi posztig is viheti, aki ennyire "okos") - olyan szinten ostoba baromnak kell lennie vagy olyan irigy szarházinak, hogy arra szavak nincsenek.
Valójában egy tisztességes emberrel se találkoztam még köztetek, ezalatt a 10-11 év alatt online se láttam egyet sem. Ez a kurva szomorú helyzet. És az, hogy még mindig itt vagyok, egyetlen okkal magyarázható - nem, nem az idealizmussal vagy a reménnyel, azzal rég felhagytam, bár egyedül az segíthetett volna és segíthetne rajtam, hogy még életem legyen, hogy találnék egy, egyetlen egy becsületes, tisztességes embert, de nem fogok - azzal, hogy olyan szinten gyűlöllek és _tudom_, hogy igazam van, hogy amíg meg nem döglök, addig írom, hogy szar gazember vagy. Mind azok vagytok.
Csináld tovább a műsorodat, te megy az összes többi gané. Én meg mindennap leírom, hogy milyen gazemberek vagytok.
Ja és nem fogok a linkjeidre kattintani, feleslegesen töröd magadat. Eddig se kattintottam.
tomsawyer - régről
@117: Te meg ahelyett, hogy visszatakarodnál oda, ahonnét előmásztál, mondjuk a blog.hu-ra vagy ahol éppen jelenleg azt képzeled magadról, hogy mekkora "ember" vagy, hiszen kizárólag hozzád hasonlókkal vagy körülvéve, akik ezt erősítik benned, nyugodtan nyomjad csak tovább a faszságokat. Mert mint mondtam: nem, nem tüzeltél fel. Csak kedvem volt leírni azt, hogy pontosan és egzaktan mit gondolok rólad és a te bandádról.
nejlontacskó
@C_3PO: kepkuldes.com/images/8a6e6cffe37a8e9699682cc6165f9758.png
Most akkor, mennyi is, a rendszerhasználati díj?
Nekem azért, többnek tűnik mint, 976 forint!
Sámannus
A kifűthetetlen lakások a rezsiőrület miatt maradtak korszerűtlenek. csupaszon kellene kikötözni a száztizen akárhány szarjankót a sok hazudozásért és a nép nyomorban tartása miatt. Mikor ébred ez az ország öntudatra, csak akkor várható megújulás. Addig csak megülyülni leszünk képesek a züllött propagandától. Amikor telifoschott gatyával óbégázzák hogy ki kell maradnunk a háborúból egyre inkább odavetnek bennünket az orosz iga alá, mert a bűnüktől azt hiszik megszabadulnak.
Tévednek, mert a nemzet veszejtőkké válnak, megvetik öket a diktátorok is, mert a hazug jellemtelen árulókat senki sem becsüli.
Elvesztünk mindannyian, ha nem állunk talpra magunktól
Sámannus
@nezelodo: A szabadrablást elkezdték, még az átviteli díjjak emelésével. Ez olyasmi amit a bennfentesek saját hasznukra fordítják.
Sajnálom, hogy az emberek csak kapkodják a fejüket és fingjuk sincs arról mitörténik valójában.
Még a múlt havi számlán úgy volt feltüntetve, hogy félhavi használati díjjakkal is számoltak, hogy kisebb legyen a különbség. késve érzékeljük a valós változást
C_3PO
@nejlontacskó: Ne rugózz már ezen! Ugyanannyi a számlád mint fél éve! Nem változott! 36 Ft / KWh. Nem léped át a havi 210 KWh-t. Jár a rezsicsökkentés!!! Mi a faszé' kell kavarni???
Juhász István
ELKÉPZELTEM PUSZTÁN: A kurmányunk hirtelenjében LECSÖKKENTI az összes sertéshús árát egységesen 500 ft / kg.- ra, és ezzel elkezd kampányolni. VISZONT a csomagolásra szánt, és KÖTELEZŐEN IGÉNYBE VEENDŐ... papirtasakot szintén EGYSÉGESEN, 2.500 ft.- ért adja. Ja, és nem lehet mondani, hogy a zacsit nem kérem, adják ide a markomba az olcsó húst...Mindegy is, a HÚS ÁRA olcsóbb lett. Átvitt értelemben... Ez történik a most a vill. energia árával is. Hiába TAKARÉKOSKODOK, mint az állat, a RENDSZERHASZNÁLATI DIJ úgyis felviszi az árat, akár a mennyekig is.
nejlontacskó
@C_3PO: Mi a faszt hadoválsz itt össze? Hogy lehetne ugyan annyi a számla?
Te látsz is, vagy csak vaktában irkálsz?
3575 forintos energiadíj mellett, 19.664 forint a végösszeg!
C_3PO
@nejlontacskó: Szeptember 13-án teljesen más számlát borították ide! Akkor most melyik a valódi???
C_3PO
@nejlontacskó: Akkor jó! Minden rendben van! Az utóbbi másfél havi időszak! 45 napot ölel fel! Tehát 2022.08.01 - 2022.09.14 , beleértve azt is hogy az augusztus hónap 31 napos!!!
nejlontacskó
@C_3PO: igen, így van.
Örömmel látom, valóban láttál már villanyszámlát. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.