Ahogy arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnök közösségi oldalán írt arról, szerinte az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában. A Fidesz teljes vezérkara kihelyezett frakcióülésen gyűlt össze Balatonalmádiban szerda délután.

Orbán: Vonják vissza a szankciókat!
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A délelőtti órákban lezárták a hotelhez vezető utcákat, rendőri készültség és új térfigyelő kamerák is vannak a környéken, amiket – a Blikk helyszíni értesülései szerint – tegnap szereltek fel.

A választások előtt kampányszövegében (szerk.: Béke és biztonság) még békét sürgető Fidesz közösségi oldalán úgy néz ki, szlogent váltott, nem győzték hangsúlyozni:

Harcolunk a magyar családokért.

Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá

- mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat.

A lap információi szerint a kormányfő arról beszélt: ma már mindenki számára világos, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítanunk, arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog idén és jövőre is. A miniszterelnök szerint éppen ezért minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme, ezért hozták létre honvédelmi alapot.

A katonákat visszavonták a határok védelméről, létrehozták a határvadász alakulatokat

- sorolta a kormányfő, hangsúlyozva, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

Orbán Viktor értékelése szerint a háború aggasztja az embereket, követik az eseményeit, de ami közvetlenül érinti a családokat, az jelenleg az infláció – írta a lap.

Hozzátették: a miniszterelnök tisztázta: a választások előtt azt gondolták, hogy tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, azonban 2022 júniusban Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciókat is, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is, ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb hónap alatt megháromszorozódott.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a miniszterelnök hangsúlyozta:

ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének és az infláció is. A szankciók nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót. A pártelnök tájékoztatása szerint amikor ezeket a szankciókat nyár elején Brüsszelben Európára erőltették, akkor az uniós bürokraták nem ezt ígérték, hanem azt, hogy ezek Oroszországnak fognak fájni, nem az európai embereknek. Azóta kiderült, a bevezetett szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak

- idézte a lap a kormányfőt.

A szankciók felülvizsgálatára a Magyar Nemzet információi szerint novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Európa ezeket a szankciókat legkésőbb az év végén visszavonja.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a szankciókat a brüsszeli bürokraták erőltetik Európára, a szankciók okozzák a gazdasági problémákat, az energiaválságot és az inflációt. A szankciókat pedig a magyar baloldal támogatja – írta a lap, amely azt is idézte a kormányfőtől az ellenzék kapcsán, hogy – ahogyan arra már a választási kampányban is felhívták a figyelmet – a Gyurcsány-korszak és annak a képviselői akarnak visszatérni, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A miniszterelnök ezen szavainál a lap értesülése szerint egyszerre horkantak fel, egyesek még azt is bekiabálták, hogy "soha többet Gyurcsány!" Azzal, hogy megalakult a Gyurcsány-Dobrev-árnyékkormány – folytatta a miniszterelnök –, a brüsszeli bürokraták és a Soros-NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni. Véleménye szerint ez onnan is világos, hogy ők fizetik őket, ezt tették a választási kampányban és ezt teszik most is – idézte a lap Orbán Viktort.

A baloldal értékelését követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint a pártelnök megfogalmazta a Fidesz-KDNP jövőbeni feladatát: biztosítaniuk kell az energiaellátást, védeniük kell a családokat és a munkahelyeket. A családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi, míg a vállalkozásokat három dologgal fogják segíteni: egy több mint kétszázmilliárdos programmal az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére, termelő vállalatokat támogatnak az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával, lesz gyármentő programjuk, és a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is.

Beszéde végén a miniszterelnök leszögezte: Magyarország energiaellátása biztosított. Lesz elegendő földgáz, van villamosenergia és van kőolaj is.

A szankciók súlyos károkat okoznak az országnak, de kemény munkával van esély arra, hogy ebből a válságból Magyarország úgy jöjjön ki, mint az az ország, amelyik a kanyarban előzni tud!

- idézte a Magyar Nemzet a kormányfőt.

A brüsszeli szankciók energiaválságba sodorták Európát. A Fidesz-KDNP frakcióval azon dolgozunk, hogy megvédjük a magyar embereket az energiaválság következményeitől!

- fogalmazott a miniszterelnök közösségi oldalán.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Harcolunk a magyar családokért."orban

Ilyenkor mindig megrettenek, hogy vajon most mit fognak ellopni. Amikor harcoltak a nyugdijakert, akkor hirtelen eltunt 3 ezer milliard MANYUP penz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Orbitron az EU Torgyánja. Szinte hallom a hangján, amikor a dagi mondja, hogy MONNYON LE!..illetve: VONNYÁK VISSZA!
Nessy
Kéretik a 12 év alatt elszabott gazdaságpolitikát (amiből már csak a politika maradt), nem a tavasszal kitört háborúra fogni! Az uniós átlag fölötti, egyre növekvő infláció, a forint mélyrepülése már évekkel ezelőtt kezdődött!
namihami
Reszkess EU! A Főnök morcos!
Jó lesz meghúzni magatokat!
division
@Nessy: Amennyiben tárgyilagosan akarom most ezt nézni, a szankciók tényleg rátettek egy lapáttal az energiaárakra, amellett persze, hogy egy rossz gazdaságpolitikát folytat már a kormány egy ideje. Az infláció például nagyban a választások előtti osztogatás miatt szabadult el így.
Yoda69
"Harcolunk a magyar családokért."orban

Ilyenkor mindig megrettenek, hogy vajon most mit fognak ellopni. Amikor harcoltak a nyugdijakert, akkor hirtelen eltunt 3 ezer milliard MANYUP penz.
lampa laz
unalmas vagy már dagi, ne harcolj, ne hazudj és leginkább ne lopj. A 'sapkás' meg az extraprofit intézkedéseid okozzák a legnagyobb gondot az árak alakulásában. Erre még rápakolt a vagyonod őrzője az autópálya díjak emelésével is. Ne brüsszelezz meg háborúzz, hanem az itthoni elbszott intézkedéseiddel kezdj valamit. Mondjuk, áfa csökkentéssel, azt mindenki érezni fogja.
Gazella
Geci ezzel elkéstél! EU semmit nem von vissza! Orosz gazsaság tönkre ment... sőt! Hamarosan újabb kötelezettszegés eljárást fog kapni a fidesz kurvány!
Gazella
Még valami! A magyar gáztárolókban alig 20%-nyi gáz van beszari geci! Fontosabb volt eladni a g!zt mint megtattani!
Béla333
"Orbán: Vonják vissza a szankciókat!"

Ne csak ide pofázz! Vonasd vissza Putyin haverod csapatait Ukrajnából!
justhpeter
Hétfőn harcol értem, kedden leteszi a fegyvert, szerdán ismét értem csatázik, csütörtökön kardot ránt és üget a csatába, pénteken rohammal beveszi a rádiót és szózatot indít a birkáinak, szombaton ultimátumokat oszt, vasárnap kapitulál az Unió előtt. Mindezt hogy nem veszik észre a birkái ???
Dr. Proktor
Van az a pénz amennyiért Viktorunk lemegy Putyin kutyájába, a kakadu pedig Lavrovéba...
Néro2
Zakkant sertésnek 12 éve állandó háború van a fejében. Harcol küzd mint disznyó a jégen. Kezeltesd már magad jobb orvosokkal.
Macskaszem
A luxus jet múlt hét kedden Szentpétervárra repült, és csütörtökön jött vissza. A geczi utasítást kapott, hogy mi a feladata az eu- ban, és ő éppen igyekszik megfelelni a gazdájának.
Edebácsi
Címképónk: Káel Csaba forgatja a "Keresztapa Magyarországon c. filmet
simmering73
Harcolunk a családokért. Most éppen felére próbálják szabni a gyerekek száját, hogy csak egy fél kifli férjen bele.
szép új világ
"Harcolunk a magyar családokért" Ha ez a tolvaj lókupec harcol a családokért, akkor már egy tisztességes ellenség is jobb lenne.
simmering73
"Putyin nemcsak a tartalékos katonákat mozgósította, hanem az általa zsarolt és pórázon tartott ügynökeit is, köztük Orbán Viktor köztörvényes bűnözőt, az orosz állam beépített ügynökét. Orbán aktivizálódott, beindította a propagandagépezetét, támadást indított az EU ellen, és az Oroszország elleni szankciók visszavonását, a Putyin előtti nyugati kapitulálást követeli. Az idegen nyelveket nem beszélő, a világot nem ismerő magyarok, akik az orbáni propagandagépezet hazugságain élnek, elhiszik, hogy az oroszokkal szembeni szankciók nem működnek és Európának ártanak."
nepszava.us/orban-putyin-hazaarulo-ugynoke-aki-orosz-erdekeket-szolgal-a-szankciok-ellen/
117
Orbán: Vonjátok vissza a szankciókat!
Brüsszel: Nem vonjuk!
Orbán: Akkor szakítunk!
Brüsszel: Szakíts, ha bírsz!
ómió
Ugyan már! A brüsszeli efftársak legfőbb gyönyöre ma a "szárnyaló árak"!
gina
Te beteg állat térdelj már le Putyin barátodnak, micsoda elmebeteg szemét,, téged már régen az orosz tajgára kellett volna számüzni
gina
@ómió: Látszik mekkora hülye vagy, OV d a hibás beetetett ezzel a maszlaggal, igaz csak ilyen fogatlan agytalan alkeszokkal teheti meg ez a zsiros cigány, büszke lehetsz rá, hogy nyalod azt a büdös fenekét, olyan is vagy
balos
Nem a szank-ciókat kéne kivonni,hanem az zsoldosokat sósavval bevonni és a geci kevergesse gázálarc nélkül!
Aki Én
@ómió: Figyu balfasz! Az megvan, hogy tavaly óta van ársapka, és egekbe szökő árak Magyarországon?
Az is megvan, hogy még az ukránok pénze sem romlott akkorát, mint a forint?
És az, hogy 10 éve van folyamatosan történelmi mélypontot a forint?
Az megvan, hogy ez a gazdád fosztogatásai és osztogatásai miatt van, de szegény nem tud annyit szarni, amennyit ti fel ne zabálnátok utána?
Dr. Proktor
Úgy sejtem, hogy a 380 millió dolláros ruszki pénzekből nem csak csurrant cseppent odafentre...
colibri
A hülye!! Inkább azt sürgetné, hogy fejezzék be a háborút! Ha nem lenne ez az óriási pusztítás és gyilkolás, nem lennének szankciók! Ez nem a "mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás" kérdése. Az orosz nép már móresre taníthatná putykót.
bence
Nem a Brüsszeli szankciók miatt tartunk itt hanem miattad Viktor ! Megint mindenki hibás csak te nem aki minden bajnak okozója vagy !
ómió
@Aki Én: Figyu, bolsiék gyagyása! Az nincs meg neked ott az elmeosztályon, hogy világinfláció van? Az sincs meg, hogy ezt a brüsszeli efftársaitok csak egyre "turbózzák"? Az sincs meg, hogy a forintot már 10 éve, ha éppen nem hekkeli az illetékes efftársatok, akkor "lenyilatkozza"? Elég egy "nyilatkozat" és "drámaian esik a forint"! Ismerős? Innét szép ezt a "Zorbánra" hazudni, igaz, gugyerákja!? Ha meg fosztogatást delirálsz, lapozz vissza Böszme gazdád "munkásságáig"! Ott megtalálod!
ómió
@gina:Bújj már ki Böszme gazdád ánuszából és törölgesd le a mocsokbolsi pofádat! Ha már aljamódon hazudozol, legalább majd nem bűzlesz!
ómió
@Dr. Proktor: Nálunk is, bolsiék idiótája! "Kivívják" nekünk az efftársaitok!
117
@ómió: Az nincs meg neked, hogy egy hülye orbánista fasz vagy, és csak neked meg a fajtádnak van a seggében a feje?
ómió
@117: Csak nem gina efftársnőddel együtt szorongtok a Böszmeánuszban!? Kettőtöknek ott biztos túl kevés a levegő! Elért téged az oxigénhiányos idiotizmus? Vagy ez még a normál efftársi!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.