"Kamatstop, benzinárstop, élelmiszerárstop" – ezekről születhet most döntés Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő korábbi posztja szerint. Most maga Orbán Viktor is csepegtettet pár infót közösségi oldalán a ma várható nagy döntésekről.

Orbán Viktor idő előtt elárult pár dolgot a közelgő nagy döntésekről – ez sok mindenkit érint majd

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Indul a kormányülés

– posztolta közösségi oldalára a miniszterelnök csütörtök délelőtt.

A brüsszeli szankciók miatt egész Európában elszálltak az energiaárak. Magyarországon rezsicsökkentéssel védjük a családokat!

– írta a mai ülésük témájáról a kormányfő. Orbán azt már korábban is leszögezte a mai nap folyamán, hogy „a kormány kitart a rezsicsökkentés mellett.”

Szentkirályi Alexandra szerint sem ül ölbe tett kézzel a kormány

Nem ül "ölbe tett kézzel" a kormány, csütörtökön összeült a Karmelitában, hogy a kamatstop, a benzinárstop és az élelmiszerárstop ügyében hozzon döntéseket. 

Mindez Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-posztjából derül ki.

Kamatstop, beniznárstop, élelmiszerárstop – most már ideje lenne a szankcióstopnak is Európában. A magas árak mögött jelentős részben a szankciók állnak. A kormány nem nézi ölbe tett kézzel a magas árakat, a kormány ma is ülésezik, folytatjuk a munkát

- fogalmaz a kormányszóvivő.

Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a napokban arról beszélt, hogy kiterjesztik az árstopos élelmiszerek körét, itt olvashat arról, mely élelmiszerek ára szállt el leginkább.

Forrás: atv.hu, Infostart

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Már minden komolyabb szakértő ( itthon, és kúlföldön) megmondta,hogy ezek infláció gerjesztő intézkedések,rendkívül károsak a gazdaságra. De a dagadt csak erőlteti.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Indul a kormányülés"

Valamint indul a bakterház...
kereső
Milyen újabb gazemberség készülődik???
134.bátor
Már minden komolyabb szakértő ( itthon, és kúlföldön) megmondta,hogy ezek infláció gerjesztő intézkedések,rendkívül károsak a gazdaságra. De a dagadt csak erőlteti.
Gazella
Elmebeteg nagyon. Golyó kell az agyába, s rögtön szét esne a fidesz és holdudvara...
Még jobban fellöki az égbe az inflációt...
Nessy
Arról is lesz szó, miért kapjuk drágábban az orosz gázt, és miért kell a többszörösét fizetni, plusz 27%?? Isten ments! Inkább még gerjesztik az inflációt, jól jön az elosztogatható pár százmilliárd ÁFA bevétel!
csak úgy....
fideszék hüségesen ragaszkodnak a hazúgságaikhoz!
lampa laz
Ezeket kellene már stoptáblával a búbánatba zavarni.
division
Legalább így majd még emelkedik az infláció, boltok fognak bezárni, nem lehet rövidesen majd semmit sem kapni, amikre kiterjesztik az árstoppot. Nincs egyetlen szakértő sem közöttük, aki ezt megmondaná végre neki? Vagy teljesen mindegy?
Havanagi
@134.bátor: Nos, nem véletlenül csinálja a pohos.Cél: a magyar nép teljes lekoppasztása,bedöngölése,mert putyinnak akar itt is megfelelni.Nehogy már a magyarországi gyarmat életszinvonala az oroszok fölött legyen,amikor "csatlakoztatja" az országot.Most ezt a parancsot kapta.Minden tette és intézkedése az emberek elnyomására és kifosztására irányul. Legújabb "családbarát intézkedés:az apa szabadság megcsúfolása.Egyszerüen nem lehet ezt másképp értelmezni,már nemcsak a lóláb lóg ki,de az egész ló.
Pálinkás Pál
ez a kormány nem börtönre, bitóra érett meg...remélem valaki besokall ,aki olyan pozícióban van, hogy el is érhet valamit,...
Aki Én
@134.bátor: Pláne úgy, hogy a boltosok megmondták, hogy minden egyébre ráteszik, amit ott elbuknak.
Ez megint egy agyhalott fideszeseket ámító hazugság.
Yoda69
Mindez Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-posztjából derül ki.
"Kamatstop, beniznárstop, élelmiszerárstop – most már ideje lenne a szankcióstopnak is Európában. A magas árak mögött jelentős részben a szankciók állnak. A kormány nem nézi ölbe tett kézzel a magas árakat, a kormány ma is ülésezik, folytatjuk a munkát- fogalmaz a kormányszóvivő."

Te ribanc, ha nem "dolgoznatok" ennyire, akkor az indlacio is hamarabb elkezdene csokkeni. De igy meg jovore sem fog 20% ala menni.
ómió
"Néptámogatás"!? Hát, ez nem efftársi!!
Dr. Proktor
@Aki Én: A fidesz mindig is más faroktollával verte a csalánt!
A béremeléseket is ugye a munkaadók adják, az így növelt áfát a kurmány szedi, az élelmiszer stopot is mi fizetjük - máshol és másban...
A szemellenzősök viszont ezt nem látják!
orsos vendel
"Kamatstop, benzinárstop, élelmiszerárstop" LOPASSTOP orsos !!!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:51
Az majd jó lesz amikor orbán elvtársad belefullaszt az inflációba az árstoppal.
CsipkeRózsa
Ilyen óriási energia áremelésekről van képe kiejteni azt a szót, hogy rezsicsökkentés!
ómió
@kulabombaafityiszre:Árstoppal inflációba!? Mit mondanak: leszel te még idiótább is!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 15:28
Jelenetek Argentínából.
Ha a hatósági árak mérsékelnék az inflációt, Argentínában lenne a legkisebb pénzromlási ütem a világon, hiszen pontosan egy éve több ezer termékre vezetett be az állam árstopot, hogy "megállítsa az infációt". Taps, örül a lakosság. Jajdejó. Mi történt? Megállt? Dehogy. Akkor is lehetett tudni, hogy nem fog. Ez már Diocletianus császárnak se jött be, pedig 301-ben kőtáblákba vésette a rendeletét az árstopról, edictum de pretiis, és tűzhalállal fenyegette azokat a "spekulánsokat", akik magasabb árat mernének kérni. Arról persze hallgatott, hogy az árak az állami pénzrontás miatt emelkednek, tehát a pénz ér kevesebbet.
Az argentin infláció felrobbant, elérte a 100%-ot, a hatósági árak rendszere csak gyorsított rajta, azon kívül persze, hogy hiányokat generált, meg a méretekkel, elnevezésekkel és kiszerelésekkel való buherálást, ami aztán még fokozta az inflációt, aminek fő oka nem a piacban keresendő, hanem abban, hogy az állam többet költ, mint amennyit beszed, azaz folyamatosan nyomtatja a pénzt a lyuk betömésére, és a költekezést nem hajlandó abbahagyni. Alap ismeret mindkettő. Árstopban hinni, mint hatásos ellenszerben, az rosszabb, mint a homeopátiában hinni, mert az legalább nem árt, csak nem használ, az árstop olyan, mint benzinnel tüzet oltani.
De már nem csak az állam az infláció oka, hanem az ár-bér spirál is, a kamionsofőrök most fejeztek be egy sikeres sztrájkot, és 107%-os (!) bérmelést harcoltak ki maguknak. Pesóban, persze. Nos, ha így szaporodik az értéktelen pénz a munkavállalóknál, az keresleti oldalról pörgeti az árak emelkedésének üzemét, mehet akár 100% fölé is, hiszen a reálbérek emelkedésének nincs gazdasági alapja. Az árak jobban fognak emelkedni, mint a bérek, teljesen mindegy, hány százalékon realizálódik ez.
Lehet az alapkamat 75%, ami nominálisan soknak tünik, de rettentő kevés, mert 100% inflációnál -25% reálkamatot jelent. Azaz a pénzed negyedét elveszi az állam, ha ilyen kamatra odaadod neki. Ennél...
Toller Béla
A felmérések csalnak ! A nép azt szeretné, ha minden tankolásnál kaphatna egy vásárlási bónuszt a Guccihoz vagy egy százezres folyószámlát a Liedl-nél, Aldinál - részletkérdés ! Dagadt, csapd el a felmérőket, majd megmondjuk mi neked, hogy mikor mit szeretnék, és cserébe megkaphatod a szavazatunkat. istók ziher, nnna, komolyan ! Persze, kezdenénk a politikával ...Mennyit vagy képes futni százon ? És ha kergetnek ?
Dr. Proktor
@kulabombaafityiszre: Mit gondolsz, hány ómió szerű véglény érti meg amit írtál?
Még végig sem tudják olvasni, mert a második mondatnál már el is felejtik az elsőt...
simmering73
Mindenkinek átvállalja a gáz- és távhőszámláját a német állam decemberben - jelentette be Olaf Scholz. A kedvezmény a német lakosságon kívül a kkv-kat is érinti. Emellett jövőre hatósági áras lesz a gáz és a távhő is.
www.penzcentrum.hu/otthon/20221102/igy-is-lehet-minden-nemetnek-az-allam-fizeti-a-decemberi-gazszamlajat-1130515
ómió
@kulabombaafityiszre: És az, ugye, "efftársilag evidens", hogy, ha valaminek nem engedjük az egekbe szökni az árát, az "fokozza" az inflációt, ha meg engedjük, az maga az "inflációmérséklés"!? Az összes gyagya is mind ezt "vallja"!
ómió
@Eladott Ország: Viszont, ami láthatóan sosem csökken, az a te bolsi idiotizmusod!
ómió
@Clavigo: Már megint Hülét láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje!? És még mindig nem ismersz magadra ott az elmeosztályon? Talán kérj magadnak új terápiát!
terlasz
Kamustoppok bevezetésével játssza a nagy jótevőnket. Többet vesztünk a vámon, mint amit nyerünk a réven.
kereső
@sgl: A fideSS mocska média, és a teljes fideSS valamint támogatóik egyáltalán tudják-e, hogy mi egy működő állam feladata? Mire szedi be az adókat ? Milyen feladatokat kell egy államnak ezekből a beszedett adókból megoldania, milyen kötelezettségei vannak a beszedett adók fejében az ország lakóival szemben??? Nem hiszem- egy ilyen buta, gondolkodásra képtelen , a saját józan eszére sem hallgató társadalomban történhet az meg csak, hogy az állam!! és végrehajtó hatalma a kormány, saját és klientúrája javára kisajátitja ezeket a befizetéseket-és a arra költi amire akarja, és ellopja nagy részét. Az ilyen "állam" nem működik- nem tölti be alapvető funkcióit sem.
telegdilaci
@134.bátor:Nem kellene folyamatosan hazudozni hülyének nézni a Magyar Embereket,azért kell a rezsicsökkentés mert az Orosz gázt drágábban vesszük a világpiaci Árnál azért olyan magas és nem kellene a szankciókra fogni,nem mindenki Ostoba hogy ezt a hazug baromságot el higgye! illene néha igazat is mondani és nem manipulálni a lakosságot!
telegdilaci
@kereső:Itt mindig arra van pénz amire akarják amire nem akarják arra nincs valahogy nem értem ezt az egész rendszert,a Pedagógusok hónapok óta tüntetnek az oktatás el lehetelenítése ellen és a fizetésük megemelése mellett,de csak hitegetik őket majd ha az EU-küldi a pénzt akkor lesz fizetésemelés azért nem kellene idiótának nézni az egész Országot,semmi köze az EU-nak a Magyar pedagógusok fizetésemeléséhez ez a Magyar kormány kötelessége,továbbá azt sem értem hogy az Eszéki Stadion épitésére honnan van pénz és miért a Magyar adófizetők pénzéből kell felépíteni más Országban egy Stadiont csak azért mert Orbánnak a Foci és a Stadion építés a hobbija,mániája!
amortizáltok
na csak nehogy halálos betegre dolgozzátok magatokat, mert ápolók meg orvosok alig maradtak tanárok meg nem is ja hogy senki nem rína értetek meg utánatok hát ez tán igaz kb. 97 %
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:32 Az értő olvasás még mindig nem erősséged.Na akkor próbálkozz megint
Jelenetek Argentínából.
Ha a hatósági árak mérsékelnék az inflációt, Argentínában lenne a legkisebb pénzromlási ütem a világon, hiszen pontosan egy éve több ezer termékre vezetett be az állam árstopot, hogy "megállítsa az infációt". Taps, örül a lakosság. Jajdejó. Mi történt? Megállt? Dehogy. Akkor is lehetett tudni, hogy nem fog. Ez már Diocletianus császárnak se jött be, pedig 301-ben kőtáblákba vésette a rendeletét az árstopról, edictum de pretiis, és tűzhalállal fenyegette azokat a "spekulánsokat", akik magasabb árat mernének kérni. Arról persze hallgatott, hogy az árak az állami pénzrontás miatt emelkednek, tehát a pénz ér kevesebbet.
Az argentin infláció felrobbant, elérte a 100%-ot, a hatósági árak rendszere csak gyorsított rajta, azon kívül persze, hogy hiányokat generált, meg a méretekkel, elnevezésekkel és kiszerelésekkel való buherálást, ami aztán még fokozta az inflációt, aminek fő oka nem a piacban keresendő, hanem abban, hogy az állam többet költ, mint amennyit beszed, azaz folyamatosan nyomtatja a pénzt a lyuk betömésére, és a költekezést nem hajlandó abbahagyni. Alap ismeret mindkettő. Árstopban hinni, mint hatásos ellenszerben, az rosszabb, mint a homeopátiában hinni, mert az legalább nem árt, csak nem használ, az árstop olyan, mint benzinnel tüzet oltani.
De már nem csak az állam az infláció oka, hanem az ár-bér spirál is, a kamionsofőrök most fejeztek be egy sikeres sztrájkot, és 107%-os (!) bérmelést harcoltak ki maguknak. Pesóban, persze. Nos, ha így szaporodik az értéktelen pénz a munkavállalóknál, az keresleti oldalról pörgeti az árak emelkedésének üzemét, mehet akár 100% fölé is, hiszen a reálbérek emelkedésének nincs gazdasági alapja. Az árak jobban fognak emelkedni, mint a bérek, teljesen mindegy, hány százalékon realizálódik ez.
piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/a-hatosagi-arak-rendszere-csak-gyorsit-az-inflacion.html
amortizáltok
volt egy duma ahol arról áhitózótt a király apánk hogy minden magyarhoz eljut 181 ezer forint ? hát minden zsebemet minden cihát ( ágyhuzat ) a gyengébbeknek de égen földön semmi hülyére vettek megin, bár már hozzá szoktunk ilyen csinytevéseihez nyőgö dijunk emlitgetése idején 29 variánst lerajzol aztán egyetlen szarkupac lesz mire a posta hát (nem bezáratta azt is a strébergye ) igy hogy is ér ide ? Moszkva - Tokió körút útán ? ja arra fogunk sem marad meg fánk sem (ne a sütire koncentrálj ) mert éppen február végét irjuk 27-28 29 ja nincs is ott 29? és mi ? tán mise?
Juhász István
Kisbolt tulajdonos barátom mondta, hogy BE KELL ZÁRNIA... A környéken ő az egyetlen boltos. Miért is ? Pist, mondta : jön a szállitó, én kifizetek egy " X " termékért 85. ft.- ot, és kötelezve vagyok arra, hogy eladjam 60 ft.- ért... Minden darabon vesztek pénzt. Jön az újabb ÁRSAPKA, és be kell zárnom a kisboltomat, mert a családomat is csődbe viszi.
bence
"A kormány kitart a rezsicsökkentés mellett" + "Minden magyarnak 181 ezer Ft járul hozzá a rezsijéhez" Ilyen korcs lelkű , beteg agyú az országot hatalma alatt tartó vérszívója , nem volt még népünknek soha ! Az undortól sugárban tudnék hányni !
kulabombaafityiszre
@Dr. Proktor: november 4., 06:44
Tisztában vagyok vele,de olyan jó nézni amikor a tényekkel szemben vergődnek,illetve a remény hal meg utoljára.:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.