Megmásíthatja-e egy miniszterelnök a történelmünket? Elveheti-e egy rendszer az emlékezetünket? Tette fel a kérdést közösségi oldalán a noÁr.

Erős üzenetet küldtek Orbánnak: “Miniszterelnök úr, Ön korunk Kádárja.”
Kép: YouTube 

Molnár Áron szerint a szívügyünket senki nem veheti el tőlünk.

1956. november 4-én indult meg a szovjet hadsereg magyarországi inváziója, aminek célja a forradalom és szabadságharc leverése, a szocialista blokkból kilépni szándékozó, Nagy Imre vezette kormány megdöntése és a demokratikus rendszer felszámolása volt.

- írta Facebookra feltöltött videója mellé, és kitért arra is, hogy a történelmünket senki nem veheti el tőlünk, mert az szívügy, ahogy szívügyünk az oktatás is.

Majd mindenkit arra kért, csatlakozzanak az akcióikhoz:

1. Töltsétek le és nyomtassátok ki a 9 pontot:

2. Diákok, borítsátok be az intézményeiteket a 9 pontos követelésekkel.

3. Pedagógusok, szülők, szolidaritást vállaló magyar állampolgárok, Önöké Magyarország bármely pontja. Legyen ott mindenhol az oktatás jövőjéért megfogalmazott 9 pont, hogy mindenki megismerhesse és végre elinduljon azok megvalósítása.

A mozgalom szerint az a legfontosabb, hogy legyenek láthatóak a követeléseik!

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Féléve még korunk Rákosijának nevezték a dr. Miniszterelnökünk Urunkat...!
Haladunk előre a korban? Öt év múlva már korunk Orbánja lesz...? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:02 ♦ Az orosz dumádat a moszkovitáknál toljad! A bűnöző cigányod pont az oroszok seggét nyalja akik '56-ot leverték! Zaporizzsja, Luhanszk, Donyeck és Herszon megyék mikor tartoztak a ruszkikhoz?! "Ukrajna a Szovjetunió felbomlásával vált önálló állammá: függetlenségét 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki, ezt egy decemberi népszavazáson az ukránok többsége támogatta." Az ukrán haddsereget a nyugati államok támogatják fegyverekkel, a bűnöző cigányod, meg 500 liter miseberral, hogy szakadt volna az anyjába, és csodálkozik a degenerált, despota dagi, hogy miért utálták ki Európából és a világ számos országából.
Havanagi
Ha korunk Kádárja lenne,nem tartana itt az ország.Kádár nem lopta szét az országot,nem épitett magának Hatvanpusztát,nem közpénzből álltak saját lábra a gyermekei,nem stafirozta ki a haverjait.stb,stb.Pohos csak saját magára hasonlít,de az nagyon sátáni.
Gazella
@KisTehen: seggnyalo.. tufod ki az amcsi ügynök??... nem tufod...menj legelni...ez jot tesz neked
drrotf
Az hogy történelem hamisítás folyik arra bizonyíték Orbánnak mostani szövege 1956 október 23.-ról.Az is biztos hogy Orbán nem egy Kádár János, mert Orbán ugyan nem hívta még be az oroszokat, de már nem sok hiányzik ,hogy ezt megtegye.Ma az oroszokkal szorosabb és elválaszthatatlan szövetségben vagyunk min a Varsói Szerződésben voltunk, mert abból Antall József simán kilépett, de most a kapcsolatunk egyre szorosabbá válik, nem tudunk eltávolodni az orosz függőségből.Véres terror sincs az országban, Orbán ennél finomabban irtja a magyart , intézkedéseinek hatása szinte azonos Kádár rém tetteivel.Nem hiába nevezik a most benyújtott egyik törvényjavaslatát "Lex! Megdöglesz!" törvénynek.
Clavigo
Nem kéne " urazni " ezt a falhuggyozó ,csutkai cigànyqrvát .. Túlzásnak érzem...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:31 ☻ Ezzel a logikáddal mi meg nekimehetnénk az öszes szomszédos országnak is, mert a miénk volt az Osztrák–Magyar Monarchia idején, vagy Mátyás kiráy idejére is visszamehetnénk. Egyébként nincs még egy ország a világon, amely "önmagával" lenne határos, ez köszönhető az akkori szintén tévedhetetlen fafejű' ország vezetőinek. Lásd a jelenlegi fideszt, akinek már nincs egy barátja sem Európában a szerbeken kívül, kiutáltatta magát.
commons.wikimedia.org/wiki/File:Magyarorsz%C3%A1g_M%C3%A1ty%C3%A1s_kor%C3%A1ban.jpg#/media/File:Magyarorsz%C3%A1g_M%C3%A1ty%C3%A1s_kor%C3%A1ban.jpg
verőce21
Féléve még korunk Rákosijának nevezték a dr. Miniszterelnökünk Urunkat...!
Haladunk előre a korban? Öt év múlva már korunk Orbánja lesz...? :)
Pálinkás Pál
@KisTehen: hogy te mekkora ökör vagy...akkor a nácik nem is foglalták el ukrajnát, igaz?...ukrajna mindig is létezett,barbár orosz,majd később szovjet rabigában...
kulabombaafityiszre
Az a helyzet kádár egy úriember volt ehhez a zsebredugott kezü a faszát állandón moncsikoló,saját magát tényezönek képzelő dr orbán viktor mihályhoz.
Pálinkás Pál
@KisTehen: ezt melyik fideszújságban olvastad ,kérődző?..., igen, azóta létezik független államként, ugyanúgy ,mint mondjuk lettország,,..." barbár orosz,majd később szovjet rabigában... "..ennek melyik részét nem érted ,vágásra érett?...
csak úgy....
@Shikari: és téged ?
@KisTehen: szaros a szád málenkíj karóvá...
drrotf
@drrotf: Kiegészítem a hozzászólásomat azzal, hogy nem kellene elfelejteni hogy a Kádár érában a munkásosztály diktatúrája valósult meg kölönösen 1956 után, ezt a mai rendszert meg demokratikus rendszernek nevezzük, de a két vezető vezetési stílusa , és az "eredményessége" között megvan a folytonosság.Sokszor érzi úgy az ember, hogy hiába volt itt rendszerváltás 1989-ben, nem nagyon változott itt semmi.Sőt vannak területek például az oktatás ahol még rosszabb a helyzet, mert ma már senki nem akar pedagógus lenni, nem vállalják a fiatalok az oktatásban felmerülő problémákat!
Németh István
A nagyon hülyék már nem tudnak mit kitalálni, a lényeg minél nagyobb ökörséget szedjenek elő! @csak úgy...: @Pálinkás Pál: @kulabombaafityiszre:@Qqberci: Ti voltatok a kádár geci körömletépő bandájába, vagy a göncpapa pelenkacsavarói!? Szar trógerok voltatok akkor is meg most is!
csak úgy....
@Istenakinincsen: mit vársz ettöl az agyament gyuszi pistától ? -ez is csak egy szabadlábon lévö fidesz elmebeteg...
Bástya Béla Elvtárs
Kádárt sokan visszasírják!!! Akkor? Ja, akkor jó volt, most is jó!
gina
Kádár kisujjáig nem ér fel ez a szar kis elmebeteg törpe !!!
verőce21
Április 3-án többen voltak. Akik megmondták...
Nem is kevéssel... és még erősebb lett a felhatalmazás...!
Istenakinincsen
@Bástya Béla Elvtárs: Jobb lenne mint a fideSS maffia! De már Kádár nincs ugye Béla elvtárs? Te nem látod, hogy mi van??
Hetven éves tapasztalat, (ráadásul mindenkit ismersz) ennyire nem vezethet félre!
csak úgy....
@verőce21: a buta krumplis "cigók" a ti tezsvéreitek,akik veletek szavaztak maguk ellen egy nacionalista kivakarózottra... :)
Istenakinincsen
@verőce21: Kik mondták meg és mit mondtak meg te szerencsétlen?!? A sok idióta megvásárolt szavazó arra hatalmazta fel a kormányt hogy még többet lopjanak, jobban kihasználhassák őket, fagyoskodjanak, éhezzenek, eladósodjanak és szedjék el mindenüket, tegyék az utcára őket...stb. Hmmm???
Nyírfa
Kedvenc mondásommal élek: Orbán piszok sem lehetne Kádár körme alatt, és ezzel túl is van tárgyalva a képtelen analógia.
karma1
te kis pocs! Meg kejes gondolat sem voltal, amikor a Kadar rendszernek vege lett, ami - mint igy visszanezve kiderult - aranykora volt a magyaroknak!
Ha meg legalabb 30 evig onzetlenul ugy dolgoznal, mint azt Kadar tette, talan elerne az orszag az 1980-as szintet!
A cipoje sarkaig nem ernel fel, te szerencsetlen!
karma1
@drrotf: Nem hivta be, hanem beengedte oket. Es nem vagyok benne biztos, hogy Kadar AKKOR behivta az oroszokat: nem nagyon kellett oket behivnia, hiszen igazabol haza sem mentek! Nem ugy, mint ahogy Ausztriabol el kellett takarodniuk a felszabaditas utan - Magyarorszagon ott maradhattak.
orban igenis mar behivta oket, mert 3 evvel ezelott beengedte az orszagba az orosz kembankot, akiknel meg a takaritono is beepitett orosz ugynok, akiknek diplomaciai vedettseget adott, es mint ilyenek, szabadon utazhatnak Ma.o.-rol szanaszet az EU-s tagallamokba! Ezt Moszkvabol soha nem erhettek volna el orban ebbe'li segitsege nelkul!
verőce21
A legobaloldal újabb 9 ponttal bővül...?
balos
@Qqberci: Hát inkább a sztálin és hitlerre mutat a geci viselkedése!A Napoleon pedig szégyenli,hogy nem törölte le a föld szinéről a muszkák írmagját is!
Bástya Béla Elvtárs
@Istenakinincsen: Április 3-án hol a picsába' vótá' ? Akkor kellett vóna jeleskedni!
dr. prédikátor
EZ A FÉREG CIGÁNY HA ÖTSZÖR SZÜLETIK, SEM ÉR FEL KÁDÁR JÁNOSSAL!!!
kereső
@KisTehen: tegnap, 16:31 nem tudsz-e róla, hogy a Szovjetónió 2022-től létezett négy önálló állam alapitotta
".A Szovjetuniót hagyományosan az Orosz Birodalom utódaként tartják számon. Az utolsó orosz cár, II. Miklós 1917 márciusáig uralkodott, majd a következő évben családjával együtt kivégezték. A Szovjetuniót 1922 decemberében alapították meg a bolsevik pártok uralma alatt levő Oroszországi SZSZSZK, Belorusz SZSZK, Ukrán SZSZK és a Kaukázusontúli SZSZSZK uniójaként."

Azaz a SZU nem önálló állam, hanem a tagköztársaságok úniója volt- közös külügy,hadügy,és gazdaság szervezéssel.
A nevében benne volt- szövetség-azaz únió. Ez nem azt jelenti, hogy ezek az államok nem léteztek. Nagyfokú történelmi tudatlanságra vall, hogy ilyen kijelentéseket tesztek,A szovjet szó magában- tanácsot jelent.
magyar1
Bár csak igaz lenne! Béke és nyugalom lenne az országban és nem lennének milliárdosok akik a saját "méheiket" ölik ki.
kereső
Nem mellesleg az oroszokkat nek kellett "behivni"- hiszen itt állomásoztak az országban a Varsói Szerződés alapján- ez adta az alapot a jelenlétüknek. Ausztriából 1955 -ben távoztak, miután a szövetségesek(usa, nagy britannia, szu, franciaország) megegyeztek, hogy hozzájárulnak Ausztria semlegességéhez, és kivonják csapaitaikat az országból. Ekkor lépett moszkva- és gyorsan tető alá hozták a VSZ-t, mert nem akart több országot elvesziteni.
terlasz
Inkább korunk ceaușescuja. Kádár nem lopta szét az országot, mint O.
csipetke
Molnár is mond időnként hülyeségeket. Kádár ki mert menni az emberek közé----testőrök és golyóálló mellény nélkül---,nem bújt el az újságírók elől, és egyáltalán.-- lehet hogy 1-2 évet kellett várni a zsigulira, de volt létbiztonság, mert ami most van,az egy rakás [email protected] voltak az állam nyakán százmilliárdosra gazdagodott gazemberek,mint most...De lehetne sorolni a különbségeket oldalakon keresztül. Akármit csinált is Kádár, ---ha a bűnlajstromát nézem--- orbán a sokszorosát követte el az "uralkodása"(garázdálkodása) alatt
bence
Ne rágalmazd Kádárt ! Ő erre a szintre soha nem süllyedt volna le !!!
ómió
Csak nem még Kádár efftársad véresmancsú akasztgatásait is ráhazudnád, Pubi!? Nem lesz túl sok "az efftársi jóból"!?
amortizáltok
ez a rendszer maximális gyűlöletet adott az emberek közé, pénzt meg csak a seggnyalóinak korúptabban a világon senki ezt nem tudta megcsinálni . Itt meg 13 évig mert a nép hagyta pedig arányaiban 1 ellen 8-9 millió?
kulabombaafityiszre
@verőce21: tegnap, 17:45
Öt év múlva a 14325 lépjen elő lesz a gazdád.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 16:31
Amig nem írtál ide csak a szomszédod tudta,hogy hülye vagy.

A Szovjetunió 1922. december 30-án jött létre, amikor az I. szovjetkongresszus jóváhagyta a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének megalakításáról szóló nyilatkozatot és szerződést. Az alapítók az Oroszországi Föderáció, Ukrajna és Belorusszia, továbbá a Grúz, az Azerbajdzsán és az Örmény Szovjet Szocialista Köztársaságokból álló Kaukázusontúli Föderáció voltak.
korkep.sk/cikkek/tortenelem/2016/12/21/huszonot-eve-mondtak-ki-a-szovjetunio-megszuneset/
vitriol
Szeretnék látni egy "erős üzenetet", ez NEM AZ!
Toller Béla
@Maccska: Orbánt egy következetes államférfihez hasonlítani mindenképpen sértés a többiekre nézve ! Aki meg ennek a talpát nyalja, az mi legyen ?
Istenakinincsen
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 05:58 Ne aggódj, jó helyre tettem az "x"-et! Bár inkább lottóznom kellett volna...:))
kereső
Ez már csak azért sem igaz, mert Kádár a kompromisszumok robotosa volt, orbán meg nem ismeri a szót magát sem. Két külön világ- a kádár rendszer, és a NER. Az előbbi a munkásosztály diktatúrája volt)nem is tagadta diktatúra mivoltát), a NER pedig egy félfeudális függőségi rendszert kiépitő , fasiszta ideológiájú diktatúra- amelyet tagad- amelyet parlamentáris demokráciának álcáz.
drrotf
@kereső: Kádár új jelszót hirdetve politizált," Aki nincs ellenünk , az velünk van!" szólt a szlogen, ami ahhoz képest ami korábban volt, hogy "Aki nincs velünk, az ellenünk van! , egy puhább politikát jelent.Ma ismét inkább az utóbbi jelszót alkalmazza a FIDESZ, amit Rákosi "pajtás" alkalmazott, és így Orbán inkább ő rá hajaz!
Bástya Béla Elvtárs
@Istenakinincsen: Én lottózom, sűrűn nyerek...
Meg jó helyre rakom az X-et!
Nessy
Cáfolom Molnár Áront! Rosszabb! Még Rákosi is liliomos kiscserkész volt hozzá képest!
teuton
Nem igaz! Kadar okosabb volt, diploma nelkül is! Ö nem tamadta a Nyugatot, neki nem kellett az utcai harc, eleg volt a krumplileves...
Bástya Béla Elvtárs
@Istenakinincsen: Irigyled tőle? Szánalmas barom vagy! Egy csoszics! Csináld utána!
kereső
@Maccska: Mondjuk hol van ez- és nem akarom relativizálni, mert nem értek egyet a kivégzésekkkel, megtorlásokkal- de a covidban meghalt 47,5 ezer ember, az ellátatlanság miatti halálozások, a 2011 óta 700+ezer kivándorlótól?
Nem mellesleg kádár kalasnyikovok és moszkvai tankok árnyékában cselekedte, amit cselekedett, de orbánnak ki szoritott fegyvert a hazug fejéhez? Ki mondta neki, hogy megdöglesz, ha nem azt teszed amit mondunk? Botorság összehasonlitani orbánt éés kádárt- két teljesen különböző geopolitikai helyzetben születtek döntések. Az egyik idegen megszállók fegyverek árnyékában élt, és igyekezett az országot fejleszteni, az oktatás prioritás volt. Mig a másik visszaviszi egy retrorgád időbe az országot- amelyet mára kisajátitott, lezülleszti, erkölcs nélkülivé teszi az országot- a maga képére formálja- ahol is a gereinctelen elvtelenség, az inmoralitás a "menő". Lesznek urak- nemzetesek, és lesznek jobbágyok, immár ismét kiszolgáltatott emberek tömegei. A kádár rendszer polgárosodottabb volt, mint az elmult 30+ év, mondjuk ez nem csak!!! orbán vétke az országgal szemben, de a kalapot ő rakja rá.
Istenakinincsen
@Bástya Béla Elvtárs: Mit csináljak utána te ökör??? A lopást nagyüzemben??? Szerinted ez lenne a követendő példa és aki nem lop az szánalmas? Látom nem nézted végig, amikor Kósa úr elmagyarázta a közpénz átalakulásának "törvényes" módját!
Bástya Béla Elvtárs
@Istenakinincsen: Szar kis csoze vagy! Szeretnél lopni?! Nosza, rajta! Kérj tanácsot a kenyéradó gazdádtól!!!
Istenakinincsen
@Bástya Béla Elvtárs: Valamit félreértettél!: Nem kérek tanácsot senkitől, főleg olyan témában ami távol áll tőlem.
Csizmás Kond
...minden ilyen okoskodás attól függ ki mikortól tanulta meg a történelmet...mert ugyan a szovjet bejött de nem magától, és ezt valamiért egyre inkább kerüli minden okoskodó.
Bástya Béla Elvtárs
@Istenakinincsen: Nem is szorulsz rá?! Tele vagy jómóddal...
Nessy
@kereső: A 80-s évek egészségügyi fejlesztéseiről nem is szólva! Ismeretlen fogalom volt a várólista is! Akár csak az üres praxis!
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: ma, 13:49A tanított(tanult) történelem és a valóság között van egy kis szakadék. Egy vagy többgenerációs ködbe veszett igazságok/legendák. Aki akkor élt és benne volt nyakig, az sem tudja, hogy mi miért és hogyan történt valójában. Akik erről többet tudtak azok már nem élnek.
Sámannus
.Tévedés Kádár a krumlilevesre esküdött, a csüngőhasú a kalbászra, ha nyersen eszi attól meg is lehet ám hülyülni.
GeoCravker
Hülyeség. Kádár sem volt szent, de Orbán ... Kádár sehol nem lenne e mögött a suttyó tapló csirkefogó mögött, amelyik fényévekkel veri a politikai hulladék-kínálatban
Dr. Proktor
Lesz még belőle korunk Rákosi Mátyása is, jó úton halad felé...
magyar1
Amiben Kádár utánozhatatlan: megteremtette a népnek a létbiztonságot.
sunoge
Anélkül, hogy védeném vagy ítéletet mondanék Kádárról: Ha Orbán lett volna ott, abban a helyzetben, minden lett volna itt, talán barakk is, de hogy nem a legvidámabb, az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.