Nem várt kritikát kapott Gulyás Gergely a Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában múlt csütörtökön – számolt be erről elősként a Telex. A Miniszterelnökséget vezető minisztertől egy 25 éves ózdi református férfi kérte számon az oktatás és az egészségügy helyzete mellett Mészáros Lőrinc meggazdagodását is. Gulyás azt mondta: Mészáros Lőrinccel csak az a baj, hogy nem harminc vagy negyven van belőle.

Követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából

– éles hangon kelt ki a kormány ellen Tóth Bálint a Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában, a Csillagpont Fesztiválon múlt csütörtökön, miután Gulyás Gergely arról beszélt az előadásában, hogy a politikát más mércével kell nézni, mint a kereszténységet.

A 25 éves ózdi református férfi szerint a kormány politikája nem Krisztust képviseli, hanem pont ellentmond annak.

A bűnök abszolút értékkel bírnak, nincsen világi indok, amely felmentene azok alól

– fogalmazott a gépjárműmérnök végzettségű Tóth, aki szerint „a keresztény ifjúságnak elege van” a kormány által képviselt mércéből.

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonának gyarapítása bűn

– mondta a meglepett miniszternek és közönségének. Szerinte Orbán Viktor gyerekkori barátjának és vejének gazdagodása szembemegy a magyar emberek érdekeivel, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állam nem biztosítja az egészségügy és az oktatás fenntartását, illetve fejlesztését.

Meglepő helyen kapott hatalmas gyomrost az Orbán- kormány, a keresztény ifjúsági táborban Mészáros és Tiborcz gazdagodását kérték számon Gulyás Gergelyen

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 27-én. MTI/Bruzák Noémi

A Miniszterelnökséget vezető miniszter részletesen válaszolt Tóth felvetéseire, amit videóra is vettek a közönség soraiból.

Oktatás

Gulyás azzal kezdte válaszát, hogy szerinte „az elmúlt 33 év legjobb tíz éve” volt az utóbbi az oktatást nézve. Egyet tud érteni, hogy van még mit tenni, azért harcolnak most is, hogy jelentős béremelést kapjanak a tanárok.

Egészségügy

Az egészségügyben még nagyobb fejlődés történt mint az oktatás területén, mondta. Gulyás szerint az az orvos, aki korábban 240 ezret keresett, most 2,5 milliót vihet haza, megszüntették a hálapénzt, és a kórházakat nem bezárták, hanem felújították és legújabb gépekkel látták el.

Mészáros és Tiborcz

Miután személyesen semmilyen kapcsolatban nincs Mészárossal, nem érzi feladatának, hogy megvédje, kezdte a legkényesebb témát Gulyás. Hozzátette:

„Bízom benne, hogy a vállalkozók Magyarországon betartják a törvényeket.”

Ha pedig betartják a törvényeket, akkor ők is részesülhetnek a magyar gazdaság nagy mértékű növekedéséből. Gulyás szerint örülni kell annak, hogy szakítottak azzal a rendszerváltás utáni gyakorlattal, hogy csak külföldiek gazdagodhattak meg Magyarországon. Kijelentette:

Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne

Azt is mondta, hogy a régió minden más országban nagyságrendekkel több vagyonuk van a leggazdagabb embereknek, mint Mészáros Lőrincnek vagy Csányi Sándornak. „A magyar milliárdosok lényegesen szegényebbek, mint a lengyelek, az ukránok, a csehek.” Még az sem igaz szerinte, hogy Magyarországon olyan mértékű vagyonkoncentráció jött volna létre, mint a környező országokban.

Azért szólaltam fel, mert keresztényi szemmel egyszerűen elfogadhatatlan, amilyen formában a jelenlegi kormány működik

– fogalmazott a Telexnek Tóth Bálint, aki idén végzett járműmérnöki szakon a Nyíregyházi Egyetemen, és a politikával eddig nem foglalkozott.

Hozzátette:

Nagyon bosszant, hogy rengetegen összekeverik a kereszténységet a jobboldalisággal. Szerintem ez nem két egyforma érték

Az sem tetszik neki, hogy a kereszténységet sokan összemossák a Fidesszel, szerinte mind a két oldalnak vannak bizonyos mértékben helyes, a társadalom számára konstruktív törekvései, és nem lehet egy fekete-fehér képről beszélni. Szerinte nem ő az egyedüli az egyházi körökben, aki kritikus lenne a jelenlegi kormánnyal szemben, sokan azonban nem mernek megszólalni. „Nekem senki előtt nincs elszámolnivalóm, csak Krisztus előtt.”

Forrás: Telex, 444

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Nagyon sok milyen fiatal kellene ebben az országban.Köszönöm neki a bátorságát,a kiállását.Ugyanakkor legyen mindig résen ,mert ezek a gecik semmitől nem riadnak vissza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Mészáros Lőrinccel csak az a baj, hogy nem harminc vagy negyven van belőle."

De hát nincs is annyi lopnivaló!...
Havanagi
Nagyon sok milyen fiatal kellene ebben az országban.Köszönöm neki a bátorságát,a kiállását.Ugyanakkor legyen mindig résen ,mert ezek a gecik semmitől nem riadnak vissza.
Nessy
Kedves Gulyás Gergely! Ha már keresztény fiataloknak tart igehirdetést, kéretik betartani Isten VIII. parancsolatát! (Ne hazudj!) A harminc, negyven Mészáros érdekes lenne! Egymásnak esnének, mert sokkal kisebb konc jutna mindegyiknek, mint most egynek!
Aki Én
,,Azzal talán még a legelkötelezettebb NER-lakóknak sem mondunk újdonságot, hogy Mészáros Lőrinc nevű üzletember nem létezik. Van egy Mészáros Lőrinc nevű rendkívül korlátolt, de a száját tartani képes felcsúti gazszerelő, akinek a nevén Orbán Viktor dollármilliárdokat lop ki a közvagyonból, de Mészáros Lőrinc nevű üzletember nincs, ez csupán egy fikció. "

nepszava.us/kilopott-kozpenzbol-meszaros-neven-vasarolja-fel-orban-horvatorszagot/?amp=1

,,„Bízom benne, hogy a vállalkozók Magyarországon betartják a törvényeket.”"
A vállalkozók igen, ti, de főleg a gazdád viszont nem.

,,Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne"

Mindenki tudja, de főleg te, hogy miből van Mészárorbán pénze.
A baj az, hogy az ilyen tökös felszólalókból nincs párezer.
justhpeter
Gulyás és a kereszténység ? Ez valami vicc ! Helyesen: Gulyás és a hazugságverseny !
Eladott Ország
Erről a kishülyéről, orbán seggnyalójától lepereg minden. Ő is csak egy rohadt csinovnyik, a geci szervilis seggynalói körében!
Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! De azt is dilettáns módon teszik!
Clavigo
@Maccska: Egyél inkább... addig se kommentelsz baromságokat .
Aki Én
@Maccskari: www.youtube.com/shorts/iuuWPJng89M
És te milyen felhatalmazás alapján osztod itt a ,,magyarkártyát", mocskos kotorék féreg?
lusta
Lölő nagy találmánya a közpénzszivattyú.
Eladott Ország
Gulyás: "Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle" Hát Ggeraldina, bőven elég azt a 10-20 léhűtőt hízlalni az adónkból, ha lenne még 40 mindenki éhenhalna.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:43 ☻ Ez a magyarság érdekeit ez báncsa... Báááncsa... Gyerekkoromban ilyeneket legetettem Veszprém megyébe...
Orbán és Mészáros. -Te Viktor nem lehetne hogy én is tudjam mit vettem holnap? Mégis ha valaki kérdezné. - Lőrinc elég ha én tudom, hogy mim-lesz van. Ha kérdeznek nézz hülyén, ahogy szoktál.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122678793_851809208896835_4202045979954228545_n.png?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=I-xzmZZXNp8AX8XdGii&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfABKuVO936aw8XY73cNkUxbOUheRhNoBGr5ILKulhSIhw&oe=64F04763
Mindenki annyit fog ülni, amennyije van...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122667093_851807545563668_6930894001894326471_n.png?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hdKtiD7iYBUAX9M6TxF&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBNVe0CmalL6tLMuXPaa4lOALOznLOCBIKEpz8zgIA5Zg&oe=64F06DBE
Lölő megmondja a tutit. Ő nem egy átlagember és okosabb Zuckerbergnél is..." Ne legyetek bártortalanok, bátorok legyetek!" Mészáros Coelho...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118157786_3609535509064867_5977414984130209602_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=sPbfMW91I9YAX9nmk-r&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC-ZyUcDgsCGx6vCKz7EGSugSWzsmfQN-DBtbN_yxDTkw&oe=64F05FF6
kereső
Kovács Tamás -vívóvilágbajnok:
Új kapitányra van szüksége az országnak..!
Kapitány úr! Hosszú volt ez a 33 év….! Elfáradtál….nem csodálom, mert egy személyben ez nem megy, mert ma már nagyon sokat hibázol…nem kicsit, hanem nagyot és sokat!!!
Ma a legnagyobb hibád, hogy egyéni sérelmeid miatt sújtod a saját nemzetedet azzal, hogy nem kaptuk meg a több ezermilliárdos EU-s támogatást, félelmet és ellenségképeket keltettél az utóbbi években és te félsz a legjobban….leginkább az európai ügyészségtől….félsz belépni, mert az EU-s pénzek ellenőrzése kellemetlen lenne számodra.
A sportban, ha a kapitány elfárad, hibázik, csapata eredménytelen, vagy a saját feje után megy: az lemond vagy leváltják! A jó és sikeres kapitány tudja, hogy mikor kell lemondani, így tettem én is 2000-ben a sydney-i olimpia végén, 14 évig tartó kapitányságom után, mert a csapat „csak” egy aranyérmet nyert!
Képtelen vagy békét teremteni az országban, megállapodni az Európai Unióval a támogatási pénzekről, inkább a hatalom mámorában, és a kiterjedt milliárdos baráti kör támogatásával túszul ejtetted hazánkat, a magyar nemzetet, benne a saját politikai közösségedet nagyon sok hazugsággal! Tudod a haza az mindenkié, akár jobbra, akár balra, akár középre, vagy sehova se húzzák az érzelmei, akár keresztények, vagy nem, vagy bármi mások.
Magyarok vagyunk, szeretjük hazánkat és ezt kérdőjelezed meg nap mint nap azokkal szemben, - 5,5 millió választó polgár - akik nem úgy gondolkodnak, mint te, nem bólogatnak és hajtanak fejet neked.
A magyar történelemben, de azt gondolom az egész világon, még a diktatúrákban sem volt olyan ország, ahol kisajátították a nemzeti zászlót, a kokárdát, és még a nemzeti szót is! Számomra ez volt az első legnagyobb bűn, a másik a morál lezüllesztése, a harmadik pedig, hogy nem néztetek szembe a múltunkkal, pedig 20 évig rátok szavaztam!!! ...
Aki Én
@Maccska: Még ahhoz is hülye vagy, hogy a sajátjaidat oktasd, te agyhalott balfasz!
kereső
Kovács Tamás -vívóvilágbajnok:
...Szerintem a gazdaságot hamarabb helyre lehet állítani majd, mint azt a sok érzelmi és személyiségtorzulási kárt, amit ez az álkeresztény, álerkölcsös, álkonzervatív, áljobboldali ideológia nélküli hatalom fog itt hagyni évtizedekre.
Itt az idő 33 év után, hogy a hatalom lecserélje elfáradt, hibázó kapitányát, és biztos vagyok abban, hogy van olyan személy a csapatukban, aki képesnek érzi magát a nagy feladatra, aki képes lehet békét teremteni Európával, az egész világgal, képes a megosztott magyar nemzetet újra egyesíteni, aki legalább bizonyos kérdésekben valódi nemzeti egységre törekszik itthon, és aki képes maradandó károk nélkül kivezetni az országot a súlyos gazdasági válságból! Kapitány úr!... „egyszer csak mindennek vége lesz” -énekelte Karády Katalin… egy jó kapitány tudja mikor kell félreállni és átadni a stafétabotot…..jó pihenést, egészséget, boldog időskort egy sokkal boldogabb, békésebb, erkölcsösebb, sokkal jobbléti Magyarországon!"
bence
@lusta: ! Az inkább orbáné , lölö név alatt !
lusta
@bence: Az már nagy baj, hogy senki sem veszi észre, hogy valóban gazdagabb és vagyonosabb milliárdosok vannak pl. Lengyelországban, de ott , meg a többieknél is, nem közpénz ellopásából lettek milliárdosok és ők még véletlenül sem strómanok. Egy Solorz, Jakubas, Krauze, Sołowow, Biernacki, Starak. Itt lehet olvasni róluk.
rankingi.wprost.pl/100-najbogatszych-polakow/2023
bence
@lusta: ! Hazánknál maradva sajnos ez a valóság !
telegdilaci
@Horizont:Igazából nem az a baj hogy Magyar Vállalkozók gazdagodtak meg hanem az hogy közpénzből,személyre szabottan állapították meg a pályázatokat,nyílván hogy kormányhoz közeli Emberek nyerték meg a milliárdos pályázatokat,és nem saját munkájuk miatt lettek milliárdosok,világosítsa fel valaki ezt a kretén Gulyás minisztert,hogy ezek a 13-év alatt lett milliárdosok a Fidesz kormányra kerülésük után váltak milliárdossá az előtt,egy senkik voltak, mivel ha a szorgos munkájuknak és tehetségüknek köszönhetően lennének milliárdosok akkor már a Fidesz kormányra kerülésük előtt is milliárdosok lettek volna!
simmering73
"Hát igen, itt van a döglött kutya elásva. Tiborcz és Mészáros = Orbán Viktor. Nem kell úgy tenni, mintha ez nem az lenne, mint aminek látszik. Mészáros vagyona Orbáné, Tiborcz vagyona az Orbán-kláné. Mészáros nem egy feltőkésített nemzeti vállalkozó, hanem egy páncélszekrény, amiben Orbán a lopott vagyont őrzi. Mészáros egy buta gázszerelő, akit kitettek a kirakatba, ő pedig azt csinálja, amit mond neki a gazdija. Simicska is ilyesminek indult, de annak volt némi agya. Azért lett kibaszva az alomból. Mészárostól folyamatosan csorgatják át Tiborczhoz az ellopott javakat, így legalizálva annak eredetét. Ez a vagyon magyar adófizetőktől ellopott pénzből, meg az Európai Unióból kitalicskázott euromilliárdokból tevődik össze. Ha valaki nem vette volna észre, Mészáros minden tendert csont nélkül nyer meg, legyen szó egy bivalygeci tároló cég korszerűsítésétől kezdve a horvátországi almaital feldolgozó üzemen át bármiről. Mészáros ötszörös áron túlárazva nyer el mindent olyan vállalkozók elől, akik sokkal kevesebbért és sokkal magasabb színvonalon csinálnák meg azt, amire szerződtek. Orbán Mészároson keresztül lopja a közvagyont és az uniós pénzeket. Pontosabban ez utóbbiakat már nem nagyon, mert ott beintettek neki. Ezért nem kaptuk meg még mindig a helyreállítási alap vissza nem térítendő összegét sem. "
kolozsvaros.com/2023/08/02/orban-viktor-es-sleppje-nem-fog-eltunni-sem-a-politikabol-sem-mashonnan/
Ezodabasz
@Őrnagy: Olvastad a cikket? Olvasd el végig aztán ugass, vagy kérjél engedélyt távozni!
telex.hu/belfold/2023/08/01/csillagpont-reformatus-ifjusagi-tabor-gulyas-gergely
Érted te álkeresztény ereszlény?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.