A lakosság saját testével állt sorfalat a közelgő orosz seregnek, akik információk szerint mégis sikeresen áttörtek rajtuk. 

Több mint egy órája heves harcok dúlnak a zaporizzsjai atomerőműnél Dmitrij Orlov, az erőmű mellett lévő Enerhodar város polgármesteres szerint.

„Ukrán katonáink tartják a vonalat. Tudjuk, hogy vannak áldozatok, de pontos számukról és állapotukról az adott körülmények között még nem tudunk”

- mondta a politikus.

Több Twitteres forrás szerint az atomerőművet találat érte, egy része lángol. 

01:11

Az élő kamerafelvételek képein füst látható:

Breaking! Európa egyik legnagyobb atomerőművét találat érte és lángol (cikkünk folyamatosan frissül)

01:20: meg nem erősített források szerint az egyik reaktorblokk tüzet kapott. az ukrán tűzoltók nem férnek hozzá az orosz támadás miatt

Volodimir Klicsko, Kijev polgármestere aggodalmát fejezte ki az ukrán atomerőművek biztonságáért. Azt mondta, az erőműveket fenyegeti az orosz invázió. „Ukrajnának négy atomerőműve van, és Oroszország pont ezek mellé lő ki rakétákat és dob bombákat. Ne nézzenek félre, ÁLLÍTSÁK MEG az orosz inváziót MOST!!!” – írta a polgármester – írja a 444.hu.

Energodar polgármestere arra kéri az oroszokat, állítsák le az erőmű bombázását. 

01:37: Az oroszok bejutottak az atomerőmű első épületébe

A zaporizzsjai atomerőmű dolgozói szerint az orosz támadók bejutottak az atomerőmű első épületébe. Nagyobb gond azonban, hogy a korábban a heves harcok miatt kialakuló tüzet egyelőre nem tudta eloltani az erőmű személyzete, elmondásuk szerint ugyanis az oroszok lövései miatt nem tudják megközelíteni a tüzet – írja a 444.hu

Ukrajna külügyminisztere azonnali tűzszünetet követel a reaktornál, és nyomatékosan kéri az oroszokat, hogy engedjék be az ukrán tűzoltókat. 

Ha felrobban a reaktor, az TÍZSZER AKKORA LESZ, MINT CSERNOBIL VOLT!!

- írja. 

02:20: Az atomerőmű dolgozói szerint van nukleáris üzemanyag az elfoglalt épületben

Bár a zaporizzsjai atomerőmű 1. reaktora, aminek épületét már elfoglalták az oroszok, jelenleg nem működik, azért nukleáris üzemanyag van az épületben, az ugyanis nem volt idő kirakodni – mondta az erőmű sajtószóvivője, Andrej Tuz. Tuz szerint a blokk tervezett javításon esett át, írja a 444.hu

02:35: Oleksandr Starukh, a zaporizzsjai regionális államigazgatás vezetője azt nyilatkozta, a tűzoltók bemehettek az atomerőmű lángokban álló részeire. Andrey Tuz, a reaktor szóvivője szerint nincs ok az aggodalomra, nincs közvetlen robbanásveszély. 

02:42: A Nexta forrásai szerint a harmadik blokkot lekapcsolták, csak a negyedik működik. Kiugró radioaktív sugárzást nem mértek.

03:04 – a Nesta jelentése szerint Biden telefonos megbeszélést tartott Zelensky-vel. Ezalatt az erőmű biztonsága biztosított, nyilatkozta a zaporizzsjai regionális államigazgatás vezetője.

03:10 – a Nemzetközi Atomenergetikai Ügynökség mérései szerint nincs megnövekedett radioaktív sugárzás (IAEA) az erőmű környékén. 

Forrás: 444.hu / Twitter / CNN

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Yoda69: Putyin maga a sátán. Minél hamarabb el kell tenni láb alól, amíg még nem késő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
@Yoda69: Putyin maga a sátán. Minél hamarabb el kell tenni láb alól, amíg még nem késő.
Al X
Terrorista Putyin. Valakinek - aki ép eszű az orosz hadseregben - meg kéne puccsolnia és kiadnia, mint háborús bűnöst. Remélem így lesz!
kereső
Akkor, innen már csak egy ugrás a "sugár". A világ meg bambán nézi az orosz terrorizmust.Nincs ellenszer.
lampa laz
Likvidálni kell ezt az őrűlt életveszélyes barmot még mielőtt tényleg olyat tesz ami az egész világra kiterjedő háborút indít el. Sajnos az oroszok teljesen le vannak butítva, azt sem tudják, h megtámadták Ukrajnát. Egyszerűen nem értem a milliárdosokat, még akkor sem ha egy ilyen f@sz diktátoron múlik a vagyonuk, h hagyják, h lassan a világot veszélybe sodorja egy idióta. Akkor ők is fújhatják a pénzüket és az ibolya sem fog a sírjukon kivirágozni az atomfegyverek hatása után.
Gazella
@lampa laz: Csernobil már újra szivárog, ha a negyedik blokk is találatot kap ..meg lesz oldva az európaiak ritkítása meg persz ázsiai is, amit coviddal nem tudtak megoldani...
Yoda69
@lampa laz: Nem kell tul messzire menni a történelemben: hitlert is a penzemberek juttatak hatalomhoz es lam milyen vilageges lett a vége. Tartok tole hogy a tortenelem megismetli önmagát. Legjobb lenne, mint ahogy te is irtad, meg most likvidalni, mielott teljesen elfajulnak a dolgok.
Gazella
Ezt a breaking szót a főcimben el lehet hagyni...milliónyi magyar azt sem tudja, hogy mit jekent a szó.
A lakóhelyünket már igy is teljesen szétbasztuk..
justhpeter
Putyin most már népírtást akar. A felelősség a katonai vezetőké.
lampa laz
@Yoda69: Ha tényleg igaz, h putyin már belülről rohad, mert súlyos beteg, akkor neki már teljesen mindegy, h milyen károkat okoz az eszement harci "játékával", h fél világot kipusztítja, ezért kellene, h valaki(k) a közvetlen környezetében felébredjenek és lépjenek is.
Néro
Ha az O-rosszak megint kiborítanak egy cserno-bilt vajon Fitymák hogy fogják tovább éltetni Putyinjukat meg a Nagy Megvezetőjüket ?
Bár minek kérdem. Sugárzó arccal. Csak most valódival.
magyar1
Ez már tényleg hitleri! A qurva anyádat, a saját gyerekeidet ültesd a tankokba és a lángoló atomerőműbe. Elment az esze.
verőce21
Sok szenvedés vár azokra akik az usa demokrácia exportját elszenvedték...!
magyar1
@lampa laz: Én is ezt furcsállom, hogy nincsenek mellette emberek?
magyar1
Ez már felér azzal, mintha atombombát dobott volna le.
magyar1
Ez már ellenünk is merénylet. Egész Európa ellen.
rokker33
@Horizont: soha nem értettem ,hogy ezeket a világra veszélyes embereket / Hitler Sztálin Erdogan Putyin Kim dzsong un/ stb hogy miért nem lehet őket kilőni mint a kutyát?? Már ezek az emberek óriási kárt okoztak és ideje lenne likvidálni őket!
Rizikó
Putyint Amerika belekényszerítette a háborúba. Amerika igazi urai a zsidó bankárok és spekulánsok. Minden halálért és szenvedésért őket terheli a felelősség!
csak úgy....
@Rizikó: aki anyádat sexre kényszerítette,miattad az a felelös..
rokker33
@Horizont: Azt nem tartom helyesnek én sem amit Rizikó kommentel,de félre ne érts Én tiszta szívből örülök annak ami Ukrajnában folyik,mert ők is sok szemét aljas dolgot műveltek már a magyarokkal és egyéb nemzetekkel és most legalább vissza kapják amit adtak, de a világ többi országának nem kívánok ilyet!
rokker33
@Horizont: Mondjuk az igaz amit @Rizikó: állít, hogy mindig usa keveri a szart minden mostani háborút ők provokálni ki! Bident is kikell iktatni mert nagyon nagy bajt fog okozni a világnak!!!
division
@Horizont: Szerencsére úgy néz ki, hogy a múzeum vagy mi gyulladt ki és már beengedték a tűzoltókat, már el is oltották.
Kapanyél
Na nézzük Csernobilt: www.youtube.com/watch?v=oZ74Rqh7yDE&ab_channel=AlexSvensson
Ha ez a mostani a négyszerese ennek, hát ne legyenek illúzióink! Gyakorlatilag atom a világra! Felfogta ezt az a baka, aki kilőtte a rakétát és persze az is, aki a parancsot adta?
kotos
Csak azt kellene tudni, hogy ki gyújtotta a tüzet? A kiérkezett tűzoltók percek alatt el tudtak oltani és a radioaktivitás szintje nem emelkedett. Persze voltak akik drukkoltak, hogy az oroszok nem engedik be a tűzoltókat. Hát erre nem beengedték?
rokker33
@Horizont: a háború nem válogat. Civilek nők férfiak gyerekek mindenki feláldozható a cél érdekében! Olyan cél amit két nagy hatalommal rendelkező politikus akar és mindenáron véghez fogják vinni a terveket! Amúgy az USA-nak rengeteg bűne van pl 911 vagy az Iráni háborúk a Vietnami háború idején is ott tartózkodtak a katonák mint " védelmezők" közben rengeteg civil meghalt!Őket nem sajnálja senki??Milyen jó lenne ha ezek egymást kinyírnák usa meg Oroszország, akkor legalább egy darabig nyugalom lenne a földön ha egyáltalán maradna élet rajta :)
lampa laz
@magyar1: De, van mellette rengeteg milliárdos, csak ők nem fogják bántani, mert számukra putyin az aranytojást tojó tyúk. Olyanok mint orbán mellett itthon, mészáros garancsi, szíjj, rogán stb. Ezeket is orbán pénzeli itthon a mi adóforintjainkból. Ezeknek nem érdeke, h kinyírják a 'főnököt'.
magyar1
@lampa laz: De egy esetben van érdekük, ha az ő vagyonuk veszélyeztetve van. Ezért akarja Amerika az orosz oligarchákat felkutatni és elvenni a vagyonukat.
lampa laz
@magyar1: Jól teszik, mert megérdemlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.