A túlnépesedett, globális klímakatasztrófa felé sodródó bolygón miért nem annak jár jutalom, aki nem hoz a világra egy újabb, szén-dioxidot kibocsátó, komoly ökológiai lábnyommal bíró embert? Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? És miért vagyok szívtelen, ha azt mondom, hogy erre nem adok szívesen egy forintot sem? Miért taszít ki a társadalom csak azért, mert én egyáltalán nem akarok gyereket, nem is szeretem őket, és másét sem vagyok hajlandó eltartani? Gyermektelenként valóban kevesebb lennék, mint a gyermekesek? De ami engem a legjobban érdekel: miért vállalsz gyereket, ha nem tudod eltartani? Sokak szerint alapvető jogunk, hogy gyereket vállalhassunk, és ez a megállapítás egészen a közelmúltig nagyjából meg is állta a helyét. A mai, klímakatasztrófa felé tartó, túlnépesedett, a robotizáció áttörésének határán álló földön azonban, ahol a bolygó erőforrásait durván feléli az emberiség, nem biztos, hogy alapjognak, magától értetendő dolognak kellene venni a...

Forrás: azonnali.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: A gazdádnak is van öt, pedig távolról sem fehér.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
@Shikari: Ez komoly téma, nem neked való ;)
vacsi
@Shikari: Látom, a problémát Te sem tudod megoldani. Abban igazatok van, hogy aki nem képes eltartani a gyerekét, az ne szüljön. De itt én nem a munkára gondolok elsősorban, hanem pl. a tisztességes életvitelre, az iskola elvégzésére, legalább aegy szakma megtanulásához, meg hasonlók. Ha valaki nem kap állást, mert már nincs szükség az emberi tényezőre, attól még lehet dolgos, szorgalmas, tisztességes ember, jó szülő. Mint ahogy a full gazdagok között is mennyi a hitvány, semmire sem jó. Ezek, ha csinálnak is valamit, csak a pénzüket gyűjtik...
Aki Én
@Shikari: A gazdádnak is van öt, pedig távolról sem fehér.
Nessy
Alapjában van abban valami, hogy ha X gyereket vállal, azt fizeti mindenki, elsősorban akiknek nincs, vagy már felnőtt a gyermeke!
Emmersson71
@Shikari: Megint személyeskedsz, suttyó.
Emmersson71
@Shikari: Aha...akkor sz0pd le az apáidat!
csak úgy....
én nem vetem meg azt, aki erre a bolond és egyre bolondabb világra nem akar gyereket szülni! - a @Shikari: féléknek meg törvény által tiltanám...
nuku IQ-nix gyerek!
szegfue
Egyetértek a cikk irójával. Gyakorlatilag M.o-n a családtámogatási rendszerben lévő családi pótlékból részesülnek az itt élő cigányok, tehát nem igazán róluk szól ez! A CSED, GYED, GYES, a CSÓK, valamint a családi adókedvezmény csak azokat a családokat érinti, akik dolgoznak, van keresetük... a cigányok ezekről még csak nem is álmodozhatnak. Sőt azt is ki merem jelenteni, hogy az alacsonyabb jövedelmü "fehér" családok sem tudják igénybe venni a CSÓK-ot és csak részben a családi adókedvezményt. Az tény, hogy mindenfajta családi támogatást csak költségvetési bevételből lehet fedezni, amihez bizony a gyermektelen emberek, vagy már a gyereküket felnevelők nagyobb részben járulnak hozzá pl. az SZJA befizetéseikkel. A Föld tulnépesedett, u.akkor M.o. lakossága évről-évre csökken... mi igyekszünk a népesség számot tartani - állitólag ezért van ennyiféle családi támogatás --, u.akkor Kina az 1 gyermekes szülőket támogatja, a 2. gyermektől már "bünteti" a családot akár egy egész évi fizetésnek megfelelő összeggel. Tehát ezt az ellentétet M.o. nem tudja feloldani a szerény 10 mill. aluli lakossággal, hiszen Kinában 1 évben 10 mill. felüli a születések száma.
Nessy
Azért mi állami támogatás nélkül is felneveltük, iskoláztattuk a gyermekeinket. Akkoriban egy gyermekre családi pótlék sem járt!
magyar1
A humánus megoldás a túlnépesedésre a szegény országokban a születésszabályozás, vagyis állam
ilag támogatni kellene az eü. hátterét, hogy a nők dönthessenek szülnek-e gyereket és pld. vállalják a petefészek lekötés visszaállítását. Ekkor már feltételezni lehet, hogy komoly az elhatározás és van olyan körülménye.
De ahogyan az afrikai férfiak tekintenek a nőkre mint asszonyállatra és ha kedvük van
akkor besikerül 10 gyerek is a nyomorba.
Vezetők ezt hogy-hogy nem fogják fel ésszel? Nem is értem.
csak úgy....
@Shikari: nagy a pofád,közben a lányidat egyedül nevelte föl a szerencsétlen volt nejed! tibim,te nagyon buta csürhe! gyereket bírtál csinálni csak fölnevelni nem!
tibim,te cigány? :)
magyar1
4 kölköt a világrab@sz a nő és önkormányzati lakást kér. Minek neki, miért nem törődik velük, szerencsétlen kölkök megbolondulnak az örök szobai létben. Nem cigány, ukrán.
Nyírfa
Miért érzem azt, hogy pragmatikusnak tűnő gondolatokba ágyazott náci ideológiát olvastam?
Nekem nem kell a kitenyésztett emberek világa, nekem olyan kell, amelyben egy cigánygyerekből is lehet tudós, ugyanis nincsen érték, tehetség nélküli gyermek.
Az a közösség pedig, amely nélkülözi a szolidaritás elvét, nem nevezheti magát fejlettnek.
A tervezés, a tudatosság a fejlődés alapeleme, de, ha szelektálunk az emberek között, akkor az nem más, mint a fajelmélethez vezető út.
Kíváncsi vagyok, hogy azok , akik az ökológiai lábnyommal operálnak , mennyiben járulnak hozzá annak érdemleges csökkenéséhez.
Mivel a témában érdekelt vagyok, lévén lassan 40 éve élek fokozódó környezettudatossággal, úgy érzem, joggal szegezem neki a kérdést bárkinek.

Jelzem, felhúztam magam!
Nyírfa
@szegfue: 11.20

Csak egy megjegyzés: Kínában fordulat állt be. Mivel jelentősen csökkent a lélekszám, ma már a nagycsaládokért kampányol a kormányzat.
szegfue
@Nyírfa: Sajnálom, de én nem éreztem az iráson a "náci ideológiát"... Lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen.
szegfue
@Nyírfa: Nem tudom, hogy mikor lehetett ez a fordulat, de én egy 2021. év "értékelésénél" olvastam.
Nyírfa
@szegfue: Nemrég olvastam. Majd keresek cikket.
Nyírfa
@szegfue: @szegfue: Többet is találtam, ezt választottam:

greenfo.hu/hir/szaporodjatok-veget-er-a-ketgyermekes-kinai-csaladpolitika/

Talán nem egyforma az érzékenységünk. Több munkahelyem is volt, amelynek a tevékenysége a társadalom bajban lévő családjainak, tagjainak a megsegítésére irányult. Ismerem a problémákat, a segíők és a segítséget kérők hozzáállásában rejlőeket is. Mindkét oldalon változásokra van szükség.
Emmersson71
@Shikari: A te mamádról beszélj így, takony!
Emmersson71
@Nyírfa: Szerintem az nem "náci ideológia" és nem "kitenyésztett emberek világa", hogy azok vállaljanak gyereke(ke)t, akik képesek úgy felnevelni őket, hogy nem a társadalomra támaszkodnak! (addig nyújtózkodj, amíg...)
A társadalom dolga viszont az egyéb feltételek biztosítása.

Persze ez akkor érvényes gondolat, ha félretesszük a vallási szempontot (no koton) és nem azért csinál gyereket az ember, mert úgy könnyebben jut lakáshoz! Megjegyzem, ez sokkal inkább undorító hozzáállás :(

A "majd a gyerekek termelik meg a te nyugdíjadat" duma pedig nagyon nagy marhaság! Ez akkor (sem!) működhetne, ha folyamatosan és nagy arányban növekedne a lélekszám. Minél több gyerek, annál több nyugger; minél több nyugger, annál többeknek kell termelni!
És elérkeztünk az ALAPJÖVEDELEMHEZ :)
magyar1
@Emmersson71: Aki ész nélkül szaporodik az nem érte ezt meg. Még diplomával sem.
csak úgy....
@magyar1: ez burkolt orbánozás? :) rogán feleséget,orbán gyereket gyüjtögetett,ti meg szépen eltartjátok nekik a szaporulatot! ne lázadozz,hiszen te is a "megvédésre" szavaztál...
Gyurka80
Ez a cikk olyan hülye, mint aki feltöltötte!
verőce21
@csak úgy...: (12:10) Te egy alpárian aljas szemét takony vagy!
csak úgy....
@verőce21: ezt miböl számolja ki,egy alpárian aljas szemét takony? :)
nem kéne erölködnöd farkasom...
verőce21
@csak úgy...: Nem tudom, te minek erőlködsz, te tahó...?
csak úgy....
@verőce21: nem szeretném,hogy a pokolra juss ! :) -persze rólad és a lopott holmidról már az eu. ügyészség fog dönteni...,te leszel orbán egyik "paraszt áldozata" -ehhez ragaszkodok! hamarosan leapadsz mint trombitás lajos az áramlopás után...,talán még a tv. be is benne leszel...
Istenakinincsen
@Gyurka80: ma, 21:57 Nem a cikk hülye és az sem aki feltöltötte.Szerintem elgondolkodtató és ennél kisebb és nagyobb problémákra is rávilágít.Mivel a fizetésre van kihegyezve:
-Miért kell mindenkinek fizetni a Miniszterelnök Úr hobbyját?(fizesse az aki szereti,csinálja vagy szurkoló)
-Miért kell mindenkinek fizetni a holdudvar luxuséletét?(jachtozás,helikopterezés,magánrepkedés honvédségi géppel...stb)
-Miért kell mindenkinek fizetni ezeknek a tolvajoknak?(megszavazzák a fizetésüket???Azt amit tölünk kapnának...elvileg)
Van még bőven, és sokminden amiről nem is tudunk.@Gyurka80:vagy valamelyik féleszű biztos tudja...
verőce21
@csak úgy...: Te egy szerencsétlen, tévhitben élő buta Paraszt...!
karma1
@magyar1: Ezt a bazi nagy okossagot hogy talaltad ki? "Szegeny orszagokban szuletesszabalyozas"? Azt akkor ezek szerint nem tudod, hogy Indira Ghandit ezert lottek le? Mert eroszakkal sterilizalta a noket, hogy ne szulessen annyi gyerek! O is ugy gondolta, hogy szabalyozni kell a sok, nyomorra szuleto gyerek eletet, akik aztan a tarsadalomnak jelentenenek rengeteg gondot. Maskeppen kellett volna neki ezt elkezdeni: kb. ugy, mint a kinaiak csinaltak anno, hogy csak 2 gyereket engedelyeztek csaladonkent, - ez epp csak a reprodukcio, de nem lakossag-noveles - viszont meg igy sem kotottek el a noket, "csak" buntettek...
Kinaban mar visszaallitottak a torvenyt - mar lehet buntetlenul tobb gyerek is a csaladban, mert a kinaiak elkezdtek oregedni, es nincs eleg utanpotlas, aki az idosek gondjat viselje.
Afrikaban lehet, hogy 10 gyerek van egy csaladban, de abbol kb 7 meghal meg 5 eves kora elott kulonbozo betegsegekben, vagy elelemhianyban. Tehat a valosagos novekedes ott se valosul meg. Egyebkent 65 000 gyerek hal meg percenkent - ez az UNESCO adata - viszont valoszinu ennyi szuletik is, vagy kozel ennyi.
csak úgy....
@verőce21: ennél a pár buta sokszorosított szónál,még egy papagáj is többet tud! :)
kár érted farkasom...
verőce21
@csak úgy...: az 1001-edszer elmondott szánalmasságaidra minek cifrázzam...?
csak úgy....
@verőce21: mert te szereted cifrán! :) mars aludni!
verőce21
@csak úgy...: Mesélj még..., péntek éjjelente ráérek, én vagyok az ügyeletes...
csak úgy....
@verőce21: csak nem buzibárt üzemeltetsz? :) már értem a shikari,gyurka...stb. kétes ismeretségeidet !
én sajnos nem érek rá az unalmas baromságaidra,fordulj máshoz vagy föl..
verőce21
butavagy Paraszt! Te sohasem változol... ! @csak úgy...:
karma1
Jo lenne, ha mar mindenki tudomasul venne, hogy MINDENERT a KOZOSSEG fizet: a nyugdijbefizeteseket az aktiv dolgozok, a szocialis segelyeket az aktiv dolgozok, es MINDEN MAS JUTTATAST IS az aktiv dolgozok fizetik, - ezert fontos a minel szelesebb foglalkoztatas, tenyleges munkavegzes (NEM a kozmunka, mert ott az allam az egyik zsebebol atteszi a penzt a masik zsebebe, es kozben veri a sajat mellet, hogy o mennyire josagos. A lof@szt az - hiszen minden love nala marad, es aki a penzt fizeteskent megkapta (de inkabb alamizsnakent) , az megegyszer fog adozni az elelmiszeren, a benzinen es a szolgaltatasokon, kozlekedesen jegyzett 27 %-os AFA-val! NINCS INGYEN SOR - barmennyire is azt hisszuk!
verőce21
@karma1: Magyarországon nem egészen így van ahogy írod!
Itt az adóbevétel jelentősebb részét az ÁFA teszi ki. Amit a diáktól a nyugdíjasig mindenki fizet a jövedelméhez mérten. Ezért is lehetett a társasági adót 9%-ra lecsökkenteni... És még ez alól is van egy csomó kivételezett és kedvezményezett, mert nem játszik jelentősen a nagy közösben...!
És mivel a NAV-hoz megy be minden adófajta innen történik minden visszaosztás!

Tehát nem igaz az, hogy mindent az aktívak fizetnek meg!
magyar1
@karma1: Kína rájött, hogy egyre több eltartandó beteg gyerek születik és a robotok nagyon sok embert pótolnak a munkában. Adókat sem kell utánuk fizetni és nem lesz eltartandó öreg sem. A technika fejlődése nagyon sok embert pótol.
De ha a szellemi fogyatékosok szerint az jó amit példaként említesz, hogy megszületik Indiában 10 gyerek és ebből megmarad 5 éves koráig a fele és addig a gyerekek szenvednek mire meghalnak - akkor nem tudok mit mondani.
magyar1
@karma1: Én emlékszem a szoc-ban egy orvosnak volt 3 asszisztense egyik, vagy a másik is a betegeket rendezte míg volt aki csak a recepteket írogatta lepecsételte és az orvos csak aláírta. Ma már egy van a számítógép mellett. De sok példa van erre, az autóösszeszerelő üzemekben rengeteg robot van amit már nem kell élő munkával csinálni, de a mezőgazdaságban is, gondolj bele a gépek hány ember munkáját váltják ki!
magyar1
@csak úgy...: Az, hogy valaki 5 dolgot jól csinál és 2-t meg nagyon rosszul sűrűn előfordul a vezetőknél is.
magyar1
@Nyírfa: Senki nem a cigánygyereket ekézi, hanem azt aki nyomorgatja a gyereket, nem felelősségteljesen szül. Nem fogja fel, hogy mennyit tud rendesen felnevelni. Tök mindegy, hogy cigány, néger vagy más, de bizony legtöbb a ezek közül kerül ki.
magyar1
@Istenakinincsen: Azért mert mindenkit hülyének néznek.
Macskaszem
Nálunk akinek nincs gyereke, vagy már nagykorú lett, az igencsak hátrányos helyzetű, lassan kabátgombokért dolgozik, mert neki kell fizetni mások CSOK-ját, az adóját, a kocsiját, meg f@szomtudja még mit.
Nyírfa
@Emmersson71: tegnap, 16.51

Messzire vezető eszmefuttatásnak kéne következnie, mert van, amiben egyetértek, és van, amit másképpen gondolok.
Az elsőszülöttem magától értetődően érkezett, férjhez mentem, s minden adott volt ahhoz, hogy gyermekünk lehessen.
A "kicsim" egyértelműen tervezett gyermek, de olyannyira, hogy még a személyiségét is elképzeltem, legyen kedves, vidám, nagyon szociális - s lőn. :) Hihetetlenül büszke voltam rá, hogy az árvízkárosultaknak feladott összeget ő nyújtotta át a postán: mégcsak óvódás volt, de részt akart vállalni a szolidaritásból.
Tehát, nemcsak értem, támogatom is a tudatosság irányát, hiszen magam is gyakorlója vagyok, csak zavarnak - nagyon! . azok ahangok, amelyek társadalmi szűrő felállításával szegregálnának.
Soha nem tudhatod, hogy mikor kerülsz olyan helyzetbe, amikor mások, a közösség segítségére támaszkodva tudsz csak túllépni egy nehéz életszakaszon, legyen szó akár a gyermekek felneveléséről, az otthonteremtésről vagy az egészségünk átmeneti vagy tartós megromlásáról. Ha az egyéni és a közérdek előreláétással és együttérzéssel párosul, akkor nem kell tartanunk attól, hogy végleg kicsúszik a lábunk alól a talaj, mert a kutyát nem érdekli, élünk-halunk-, boldogulunk-e.
Társadalmi jólléti alapot kell teremteni, ebbe ugyanúgy bele tartozik az általad is említett alapjövedelem, mint mindennemű diszkrimináció megszüntetése, paralel az egészségtudatos nevelés, a tanulás kiemelt fontosságú programjával.
De ehhez olyan állampolgárok kellenek, akik kritikus többségükben formálnak igényt a jólléti társadalom felépítésére, abban aktívan részt is kívánnak venni, s ehhez megfelelő ügyintézőket, szakembereket, vezetőket választanak ki maguk közül.
Volt egy miniszterelnök, aki hasonló tervekkel indult, óriási reformokkal akarta kigyomlálni a feudális csökevényeinket, de a vakot nem lehet átvezetni az út túlsó oldalára, ha nem akarja. És a magyar nép még dagonyázni akar, így Gyurcsány Ferenc törvényszerűen meg is bukott...
Emmersson71
@Maccska: OK, de akkor kapjanak a "nem közlekedők" valami jelzést, amivel kizárhatók a közlekedésből! Ha esetleg esetenként mégis használnák az utakat, akkor jóval nagyobb összeget fizessenek, mint akik "átalányban" támogatók!
Iróniában élnek az irónok, Demagógiában a demagógok :P
Emmersson71
@Maccska: Senki sem tiltja, hogy szaporodj! Csak érdemes-e?!
Nyírfa
Folytatom: tartom a véleményem, miszerint a cikknek náci felhangja van, ugyanis nem kínál valódi, emberléptékű megoldásokat a felvetett problémákra, azokat gyökeresen tépné ki, amolyan taigetoszi módon.

Ajánlom mindenki figyelmébe Ferge Zsuzsa könyveit, végtelen humanizmusát, amely magas fokú közgazdasági tudással ötvöződik. Nem kell mindent a nulláról feltalálnunk, jártak és járnak közöttünk nagy elmék, akik már százszor és ezerszer felfedezték, megírták , a rendelkezésünkre bocsátották a fejlett társadalom iránytűjét.
De meg kell érni a megértésére.

Orbán Viktor és kormányának tagjai, választói máér egyenesen a képünkbe tolják minden valaha elkövetett hibánkat.
Óhajtjuk végre észre venni, és új döntésekkel változtatni a mentalitásunkon?
Persze, ez folyamat, a meglátom-felismerem, megértem-felfogom, belátom, elfogadom, változtatok, új stratégiát dolgozom ki folyamata. Nem megy egyik napról a másikra, de minél tovább húzzuk, annál nehezebb lesz a váltás.
Emmersson71
@Nyírfa: "csak zavarnak - nagyon! . azok a hangok, amelyek társadalmi szűrő felállításával szegregálnának."

Nincsen szegregáció!
Nincsen TILTVA az utódok nemzése/szülése, a cikk ilyet nem óhajt! A felelős nemzést/szülést persze szorgalmazza és nem nézi jó szemmel a szerző (én sem!) a felelőtlen "gyerekgyártást", amely fakadhat butaságból, szegénységből és/vagy lakáshoz jutási céllal. Egyiket sem díjazom!
Nagyobb hitelt sem kap olyan ember, aki nem képes visszafizetni - minimum fedezetet kell bemutatni. Egy gyermek ellátása, nevelésének költsége és környezete sem biztosított sok esetben. Miért jó - főleg a gyereknek, aztán a társadalomnak -, ha lebabázik XY, majd a segélyért kuncsorog? Ami nyilvánvalóan a minimumra is alig elég, feltéve, hogy a gyerekre költik!

Hogy te ebben azt látod, hogy hazánkban egy bizonyos réteg gyerekvállalását látjuk aggályosnak, az nem az én vagy a szerző hibája! Még csak le sem írtam a C betűs szót!!! Ha mégis ráismersz egy élethelyzetre, egy mintára, amelyhez kötsz egy csoportot, akkor a mögött talán lehet némi valóság, nem gondolod?

Szegregáció...
Amikor egy osztályban csak egy csoporthoz tartozó gyerekek tanulnak, akkor beszél(het)ünk erről. Ám, ha azt az osztályt úgy hozzák létre, hogy az ott jelenlévők mind alulteljesítenek, mindjárt nem érvényes a "C kártya", a szegregáció! Ugyanis az elkülönítés célja oktatási szempont, a gyengébb tanulmányi képesség miatti.
Hogy a két halmaz olyan szinten metszi egymást, hogy szinte egy halmaz..nos, ez már egy másik probléma.

Ha a sok, felelőtlenül világra hozott gyerekek és a szegény, sőt, inkább hátrányos családok halmaza olyan szinten metszik egymást, mint fentebb írtam, akkor sem rasszizmusról, szegregációról..hovatovább náci szemléletről van szó, csupán egy társadalmi helyzetről, amit nem képes évtizedek óta megoldani sem egyik kormány, sem a társadalom, de az érintett csoport sem együttműködő, elenyésző kivétellel.
Mondom ismét: ez nem nácizmus, csak helyzetelemzés.
Emmersson71
@Maccska: Na, akkor nem rólad szól a cikk, de lehet, hogy hozzád! Érted?!
Csizmás Kond
Ne feledjük, hogy a gyerekneveléssel és segélyezéssel kapcsolatos támogatások nem a demokrácia találmánya hanem öröklődés a kommunista időkből, persze továbbfejlesztve és átszőve liberális eszmékkel.
Emmersson71
"a cikknek náci felhangja van, ugyanis nem kínál valódi, emberléptékű megoldásokat a felvetett problémákra, azokat gyökeresen tépné ki, amolyan taigetoszi módon."

Ez egyszerűen nem igaz!
Semmit sem tilt a cikk, semmi olyan módszert nem ajánl, ami törvénytelen! Az, hogy felelősen vállaljon gyereket a polgár és én, a gyermektelen nem kívánok részt venni a gyermekek támogatásában sem adóval, sem járulékokkal, valamint hátrányos helyzetbe sem kívánok kerülni a családosokkal szemben (Ez nem aljasság, nem kivételezés? Pl az én nyílászáróim cseréjére miért nincsen állami támogatás? Az én ajtóm, ablakom nem megy tönkre?), ez miért "náci felhang"?!

Én nem kapok semmilyen kedvezményt, csak fizetem az adókat, járulékokat! Nincsen családi jegy az állatkertbe, moziba, színházba. Nem vehetek állami támogatással (csaxólok, benne az én adóm is!) autót, lakást stb...
Ha ezt felemlíti egy cikk és nem ért vele egyet, az nem "náci felhang"!

Az sokkal inkább NÁCIZMUS, ha engem, a gyermektelent másodrangú állampolgárként kezelnek, a kedvezmények köréből kizárnak, csak a közterheket vasalják be rajtam! Szóval ne üljünk már fordítva a Gestapo lován, ha kérhetem...a kutyaúristenit már!!!
Emmersson71
@Maccska: Minőség, nem mennyiség! Persze gondolkodhattok "túlszülésben", hogy legyen a szalag mellett biorobot, de azzal csak a következő generációra pakoljátok a terhet, mert még több nyugdíjast kell fizetni, így még több gyereket kell gyártani! Ördögi kör, nem vezet sehová...

ALAPJÖVEDELEM kell!
Nyírfa
Olvasom a kommenteket - áradnak a sérelmek. Ez van, ha a fejünk felett döntenek a mi életünkről. Újabb visszaigazolása a közvetlen demokrácia létjogosultságának.
Nyírfa
@Emmersson71: 12.01

Nincsenek kedvezményeid, de nincsenek olyan kiadásaid sem mint a családosoknak.
Nem kell védekezned amiatt, hogy nem akartál magad köré porontyokat, élted a magad életét, csak arra volt és van gondod, hogy a mindennapjaidról gondoskodj.
Furcsa az az elán, ahogy a vélt hátrányos helyzetedből mondasz vádiratszerű beszédet, amely mégis inkább védőbeszédként hat, mintha egy tárgyaláson a magad ügyvédje lennél.
Emmersson71
@Nyírfa: "nincsenek olyan kiadásaid sem mint a családosoknak."

Erről szól a cikk: az vállaljon gyereket, aki képes önerőből ellátni, felnevelni. Nem érdekelnek XY-ék gyerekre költött forintjai(nak hiánya)! Nem az én dolgom!
Az pedig elég nagy szégyen volna, ha még nekem kéne védekeznem, amiért nincsen gyerekem! Magánügy. Ahogyan a mások gyermekei és az azzal járó költségek is.
Nyírfa
@Emmersson71: 11.51

Szép hosszú választ írtam, már az utolsó mondatoknál tartottam, amikor elszállt minden. Nem először fordul elő, és még nem jöttem rá, hogy ilyenkor hová nyúlok, csak az biztos, hogy nem jó helyre.
No, csak jelezni kívántam, hogy nem hagylak válasz nélkül, de újra neki kell futnom, Előtte azonban ebédelek.
Csizmás Kond
@Horizont: Egyrészből igen, mert ugye ma az a jelszó, hogy a megszerzett jogokat nem lehet elvenni, így az ilyen olyan címszó alatt kapott gyerekkel kapcsolatos pénzeket sem, ami sok esetben a gyerek kárára megy.
Emmersson71
@Nyírfa: Ne fáradj, már unom. Ez már "fingreszelés" :)

Jó étvágyat!
verőce21
Ha valaki tudatosan nem akar gyereket, akkor az költözzön ki a társadalomból is remetének (főleg időskorára)! Az nem megy, hogy csak élvezni akarja a civilizáció vívmányait, a komfortot, sőt feltétlen alapjövedelmet...!
Mert egy idő után a más gyerekei biztosítják számára az infrastruktúra működtetését... a közlekedést, kereskedelmet, ápolást, stb. és semmit nem tett a reprodukció biztosításáért...!
Emmersson71
@Gyurka80: Anyád, aki a világra f0s0tt!
Emmersson71
@verőce21: Ez nem így van! Mélyedj el az alapjövedelem kérdésében!
A bismarcki nyugdíj-modell pedig túlhaladott, már nem működtethető!
Gyurka80
@Emmersson71: Te jöttél ki a rossz helyen barom!
Emmersson71
@Gyurka80: A te anyád egyben az apád is, szóval ne brekegj :P
Istenakinincsen
@Gyurka80: ma, 16:55Ezt már közölted okostojás.Azt is hogy nem kötöd az orromra,hogy honnan tanultad ezt a sok ökörséget...amit ideröfögsz.Te szerencsétlen seggfej.
Istenakinincsen
@Maccska: ma, 11:16 Az apád faszára is csomót kellett volna kötni.
fergeteg
AZÉRT MERT TE CSAK DOLGOZZ,MERT EGY IDIÓTA KOMCSI VAGY A NÉP ALJA.
fergeteg
Libsik,prolik,négerek,cigányok bolsik feladata a fehérek eltartása.
Istenakinincsen
@Maccska: Ahha akkor probléma megoldva.@Gyurka80:@Shikari:@Riziko:@Pegero:Jól vannak?
@fergeteg: Te vagy a fehér Úr?...a hab a tortán?Hová kell menni téged eltartani?Összegyüjtök néhány Libsit,prolit,négert,
cigányt és eltárolnak téged egy darabig.Füstölve fagyasztva?Vagy hogy szeretnéd?
Kik a libsik meg a prolik és hol találok ilyet,mert őket is össze kell szednem valahonnan.
Küldd el nekem a fergeteg-magyar szótárt pdf-ben.Különös tekintettel a:libsi és a proli fergeteges értelmezését.
nemkati
@Emmersson71: "az vállaljon gyereket, aki képes önerőből ellátni, felnevelni. "
Ez így logikusan hangzik. De kiket szeretnél logikus gondolkodásra tanítani? Mert azoknak más téren is van pótolni valójuk.
- Melyik pártra szavazott?
- Öööö... izé...
- A Fideszre?
- Igen, arra! Mér, van másik?
- És miért?
- Mert ők a legjobbak.
- Mióta a Fidesz korányoz, magának jobb?
- Sokkal!
- Miben?
- Hát, most munkanélküli lettem, meg hajléktalan, de mindenben!
Emmersson71
@nemkati: Ez nem tanítás, hanem alapelv kéne legyen. De a lényeg, hogy ne nekem kelljen eltartanom a felelőtlenül gyereket vállalók gyerekét!
nemkati
@Emmersson71: A nemzet, a hazaszeretet nem azt jelenti, hogy zászlókat lobogtatunk, mindent nemzetinek nevezünk, még a nyilvános wc-t is, és szónokolunk róla. Azt jelenti, hogy törődünk azokkal, akik a nemzethez tartoznak, felelősséget vállalunk őértük is, és a bajban segítjük őket. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyesek felelőtlenül éljenek, számítva a többiek gondoskodására. Megint visszatérünk az alapproblémához: az oktatással kell kezdeni a tudatos élet tervezését, és ezzel van a legnagyobb probléma.
verőce21
@Horizont: (15:51) és mit gondolsz, mennyi idő azt kideríteni az egészségügyi leleteiből, hogy nem lehetett, vagy nem akart gyereket?
csak úgy....
a mostani 20 -30 éveseket már robotok vagy vendégmunkások fogják ápolni halálukig...,ha lesz miböl tejelni. orbánék nem csak a jeleneteket baxxák el, még a jövötöket a szomorkás vénségeteket is!
csak úgy....
@verőce21: 11:43 ha kivered és van mikroszkóp,akkor 1-2 perc! :)
verőce21
@Horizont: Azokat az ejakulációs szobában vizsgálják...! lásd a nagy tahó (13:02) leírását... :-(
Emmersson71
@Shikari: Az afrikaiak gyerekével alapesetben nincsen dolgom, nem azokra fizetek!
Emmersson71
@nemkati: Lófaszt, ez nem nemzet kérdés! Itt simán arról van szó, hogy egy ósdi, fenntarthatatlan nyugdíjrendszerhez kéne több gyerek, mert nincsen, aki beálljon a Mercedes, Audi és egyéb gyárak szalagjai mellé, hogy kitermelje a holnap nyuggerének a nyögdíját! Ehhez a nemzetnek és a hazaszeretetnek semmi köze!!!
csak úgy....
@Shikari: @verőce21: sok fölösleges dologtól kímélte volna meg magát az emberiség,ha a hozzátok hasonlók szüléjének a petevezetékét idöben leköttetik...
nem is értem,hogy a fideszéknek miért hasznos,ha továbbra is szaporodnak a hozzátok hasonló buta bunkócskák? :) nosztallgia a bunkócska nóta miatt?
csak úgy....
érdekes,hogy az angolok ausztráliában sok aboridzini csajt tettek terméketlenné és vették el a gyerekeiket,hogy " embert faragjanak" belölük...
-egy állatias cselekedet az érzéketlen,tuskó fölsöbbrendüek páholyából! -talán a túlélési képességeiket irigyelte tölük a fehérember?
mi fehérek leszünk az elsök akik kihalunk! bennünk már semmi sincs az életbenmaradáshoz,nyugdíj és fizetés nélkül...,-és akkor kérdem az itteni fasisztákat,hogy ebben az esetben ki a fölsöbbrendü és ki az alárendelt
csak úgy....
@Shikari: azokat a tökkelütött,eszméletlenül hülye érveidet komálom! :)
csak úgy....
@Maccska: téged a szenvedéseidtöl már megszabadíthatna egy lódoki..,vagy jelentkezz veröcénél veröcén, ásatni szeretne veled a szellemi kollégád...,talán tud valamit és lövészároknak köll a gödör..
csak úgy....
@KisTehen: te innen a propellerlröl,reggeltöl estig ,hol a tökömbe és miböl fizetsz be?
-vagy átbaxod a munkaadód és töle,munkaidöben propellerezel ? fidesznyik erkölcs!
Gyurka80
@Emmersson71: Te egy nagy barom vagy, nem foglalkozom veled!
Gyurka80
@Horizont: 47 évet dolgoztál? Ilyen öreg vagy?
percsi
"Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz?"
1. Azért, mert majd ezek a gyerek fogják kitermelni-fizetni a nyugdíjad!
"A Nyugdíjbiztosítási Alap bevételeit a természetes személyek által befizetett nyugdíjjárulékok, a foglalkoztatók által e célra fizetett közterhek, a központi költségvetésből biztosított források és a törvényben meghatározott egyéb bevételek képezik.
Jelenleg, de mivel egyre kevesebb gyerek születik, ki tudja, hogy lesz-e nyugdíj."
2. Ha nem születik gyerek, nem lesz, aki majd idős korodra megsüti neked a kenyeret, szemműtéttel megszünteti a vakságod, kicseréli a tönkrement vizcsapod...
Aki Én
@verőce21: ,,Ha valaki tudatosan nem akar gyereket, akkor az költözzön ki a társadalomból is remetének (főleg időskorára)! Az nem megy, hogy csak élvezni akarja a civilizáció vívmányait, a komfortot, sőt feltétlen alapjövedelmet...!
Mert egy idő után a más gyerekei biztosítják számára az infrastruktúra működtetését... a közlekedést, kereskedelmet, ápolást, stb. és semmit nem tett a reprodukció biztosításáért...!"

Ennyi egészen elképesztő butaságot.
Ha nincs gyereke, ne élvezze a civilizáció vívmányait???
Időskorára költözzön ki a társadalomból???
Más gyerekei biztosítják számára az infrastruktúra működtetését.???
Ő fiatalon mit csinált?
Jesszus, ember.
emerencia
@Aki Én: Azokat büntetné nyomorúsággal főleg idős korban a fasisztoid mentalitást tükröző rezsim, akik egész életükben zokszó nélkül csak és kizárólag befizetői voltak a rendszernek és abból egy fityinget sem kaptak vissza. Sőt gyakorta ők álltak helyt nulla kompenzációért a családi okokból távollévők helyett, mert az általános felfogás szerint nekik nincs magánéletük tehát nem kell tekintettel lenni rájuk még akkor sem, ha valami miatt úgy alakul az életük, hogy ők vagy szeretteik bajba kerülnek.
Emmersson71
Nem mindenkinek való gyerek, de van, aki ennek ellenére csinál, majd megöli*!!!

* DE**

** Nem a lófaszt nem!!!

24.hu/belfold/2022/06/20/pilis-medencebe-fulladt-keteves-kislany/
verőce21
Ha valaki tudatosan nem vállal gyereket...! akkor ne tegye szóvá azt, hogy az adójából más vesz kedvezményesen kocsit, vagy cserél kedvezményekkel nagyobb lakást, nyílászárókat, stb., mert a hozzájárulásaival megvásárolja azt, hogy idősebb korára ellátja őt is a társadalom, ápolja, stb.

Az a nácizmus/furcsa, ha mindezeket a hozzájárulásokat felhánytorgatja a társadalomnak.
(Nem sok megértésre talál úgysem...)
fergeteg
Fizess baloldali szivárványos bolsi. Aberrált mocskokra atomot!
verőce21
15:41) hozzáteszem még, én ugyanebbe kirekesztő, haszonélvező csoportba sorolom még, a tudatosan egy gyermekes és az önkormányzati bérlakásban élőket is...!
Emmersson71
@verőce21: De, szóvá teszem! A gyerekedet nem a társadalomnak csinálod, hanem - elvileg - saját örömödre!
Tartsd is el!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 15.18

Végre egy ember, aki érti.
magyar1
Ebben is mint mindenben az arany középút a legjobb.
magyar1
@verőce21: Nekem is 1 gyerekem van tudatosan és nem önkormányzati lakást kértem, hanem megdolgoztam érte.
Dr. Proktor
@csak úgy...: Ne bántsd szegényt, hiszen még csak kisérleti fázisban van a mesterséges unintelligencia...
Majd ha kiteljesedik!
Dr. Proktor
@KisTehen: "Ha nincs gyereked nyugdíjad sem lesz!"
Szép ideológia, jellemző rád..., gondolom a "ha nem lopsz pénzed sem lesz" társaság tagja vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.