"Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják" – mondta Orbán Viktor Szentesen. Az ember, aki még sohasem hazudott szólt arról is: "azok, akik vidéken, kis településen a gépkocsihasználat magas díja miatt érzik elzárva magukat a munkahelyektől, azok számíthatnak ránk". Mindezek persze nem most, hanem még 2006-ban, ellenzékben, a miniszterelnöki szék és a kert végébe felhúzandó stadion reményében hangzottak el.

Nézzük, hogyan is működik a gyakorlatban az orbáni "számíthatnak ránk".

– 2012-ben az Orbán-kormány megszűntette a négynapos autópálya-matricát, maradt helyette a tíznapos.
– 2011 végén nőtt a gázolj jövedéki adója, 2013-tól pedig az autógáz adótartalma is.
– (A mostanában tapasztalható üzemanyagár-csökkenés csupán világpiaci folyamatok hatása.)
– Tegnap este bejelentették, hogy a rezsicsökkentés kormánya fizetőssé teszi az M0-s és a fővárosba vezető autópályaszakaszokat, ezzel a teljes agglomerációt, és a fővárosba ingázókat megsarcolva.

Hát így.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Le kellene már játszani az össze tiltakozását a régi időkből, hogy szembesüljön a hazugságaival.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadsanca
De legalább jól megy a WC-papír gyártóknak. Így kevesebb szalvéta fogy.
szaboria1
Le kellene már játszani az össze tiltakozását a régi időkből, hogy szembesüljön a hazugságaival.
nyanya001
Igen, ezért aztán megemeli az autópálya díjakat,
és bevezeti az autóút díjakat is !
Jó nagy segget csinál a szájából de nem először teszi
és gyanítom, nem is utoljára !
Az olcsóbb benzin meg nem az ő érdeme !
nemkati
Emiatt is kinéz neki egy jókora tüntetés, de hát, ahogy mondta, ezért harcol.
tivoli
Ha ezt komolyan gondolja, megoldható lenne. Kapjon minden kényszerből autóval munkábajáró egy olyan bérletet, amely jogosítja havonta X mennyiségű üzemanyag kedvezményes vásárlására.
levi
Ilyen az amikor a szelektív memómirai keveredik a kreténséggel. De nem az első eset, ha valamit megígér annak pont az ellenkezőjét fogja tenni. "Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek" mondta , és ezt az egyet betartja.
szaboria1
@nyanya001: Ne feled mivel ilyen drasztikus lett a benzinár csökkenése így kevesebb lesz a bevétel is. Így máris bukik a jövőévi költség vetési tervük.
szandokan
@nyanya001: Az olcsóbb benzin a világpiaci ár csökkenése miatt van. Azért hozzáteszem, amikor felfelé kúszott az ár, az is annak volt betudható. Annyit tehetett volna, hogy egy kicsit csökkenti a jövedéki adót. Most azonban újabb sarcokra készül, kezdem nem érteni, miért kell ez a rengeteg adóteher. Mégis gondban van a költségvetés? No, nem Mészároséknál...
nemkati
@tivoli: Igen, és plusz az autópályák bevezető szakaszainak ingyenes használatára. Amit most még megkapnak, ehhez minden, amit meg kell tennie a kormánynak, hogy nem tesz semmit.
nyanya001
@szaboria1: Ez is igaz, de amúgy is bukott volna, mert az elmúlt 5 évben nem
tudtak összeállítani egy tisztességes költségvetést !
Minden évben átírták, - többször - toldozták, foltozták !
szandokan
@tivoli: Az ötleted jó, de szerintem nem fog megvalósulni. Amikor azt mondta Orbán, hogy a tüntetéseket saját sikerként könyveli el, nálam is megszakadt valami.
lópicigáspár
A Gyurcsány legalább fel merte vállalni és ki merte mondani, hogy hazudtak éjjel, meg nappal. Na most ezek után a szépvezetőről elmondható, hogy nem csak éjjel-nappal, hanem még akkor is ha alszik, vagy netán kérdez valamit, meg úgy egyáltalán, ha megmozdul a szája! Csak az a kérdés, hogy mikor meri ezt nyíltan felvállalni és kiállni a hívek elé.
nyanya001
@szandokan: Egyértelmű, de erről már annyit beszéltünk,
mi a jó francért vezette be az 1 kulcsos adót, amin évente 500
milliárdot veszít az állam ! ??
Nem ráért volna később ezzel, amíg egy kicsit rendeződik a gazdaság ?
Minden évben rohadt nagy a baj a költségvetéssel !
szandokan
@lópicigáspár: Soha. Még arra is büszke, hogy tüntetnek ellene. Ez már szomorú.
szandokan
@nyanya001: Kénytelen vagyok lassan egyetérteni néhány dologban veled. Egy barátomat a múlt héten helyezték vissza rokkantan a munka világába, miszerint a két derék műtétje nem akadályozza abban, hogy ülő munkát végezzen. Valóban, tényleg tud ülni fél órát egy huzamban...Egy rossz kézfogás, és attól is úgy maradhat. Elmennek ezek a francba, már én is azt mondom...
szaboria1
@szandokan: Emlékezz arra mit is írtam régen. Én már 1998-ban rájöttem mekkora hazugok.
Gemüs52
Segget csinált a szájából !? Akkor ezért nyalogatja állandóan ?! Nem ez az első eset és nem is az utolsó !
nyanya001
@szandokan: Hidd el, nem azért írom - és nem csak én - amit írunk
hanem mert jól látjuk a súlyos hibákat,
És szomorú, hogy az egész Fidesz frakció élénken bólogat
mindenre !
És ennek mindig mi isszuk meg a levét nem a kőgazdagok !
nemkati
@szandokan: Csak ámulok és bámulok! Mi történt?
karma1
@szandokan: GYere at ebbe a taborba, mar ugyis itt vagy fel labbal, ...:o))

(Az autodat hagyd otthon, azzal dragabb lenne az atallas...:o)))
Tudod, ebben az egeszben az a felelmetes, hogy ma kitalal valamit, valami boduletes baromsagot, akkor elojon par ember (akar a kornyezetebol is) es elmondjak, hogy miert is nem jo ez az egesz IGY, de akkor kicsit pofozgatunk rajta, akkor majd elfogadhato lesz, es nem lehetsz benne biztos, hogy ezzel a ket tennyel (a hulye adoval, meg a meggondolando modosito javaslattal) egyet fog-e erteni a harmadik reggelen is, es nem csinal-e meg nagyobb okorseget, nem hallgatva senkire sem, csak a sajat beteg elmejere...
Ha a Te esetedet vesszuk, gondolj bele, hogy nem ott vagy, ahol vagy, hanem Pest-kozelben, es azokat a jo melosaidat erintik ezek az intezkedesek, akik 20 eve nalad dolgoznak, Te megbecsulod oket, megfizeted oket, de ok egyszercsak azt latjak, hogy mar nem lesz kifizetodo bejarni Hozzad melozni, mert nem eri meg a marha magas sztrada-ado, meg mindenfele mas ado miatt sem, amit meg a vezir reggeli kozben kitalal, vagy eppen a retyon ulve.
Es ott talalod Magad egy olyan problemaval, hogy a 200 megbizhato, jo munkaerodbol 85 azt mondja, hogy bocs, ezt nem vallalom...Pedig Te mindent megtettel , hiszen hataridos kotelezettsegeid vannak, nemzetkoziek.

Na, igy b@ssza haza a vezir a hazai kis-, kozep- es nagyvallalkozasokat is, mert Teged nem Kozgep Simicskanak, vagy meszaros & meszarosnak hivnak...

Csak tudd, hogy errol papoltunk Neked meg a tobbieknek is ezen az oldalon, de nem vagyok boldog, hogy barkinek ezt kelljen mondanom...

Es meg nincs vege, mert nem tudni, hogy ezt az otletet mennyire akarja megvalositani...:o(((
szandokan
@szaboria1: Én sokáig nem hittem el, évekig védtem a védhetetlent is. Úgy látszik annak a fórumozónak volt igaza, aki azt mondta, hogy majd akkor fog a véleményem változni, ha a környezetemben történik valami nagy disznóság, vagy netán velem. Úgy döntöttem, nem védem őket meg innentől kezdve mindenáron, sokkal kritikusabb leszek, még ha ezt majd többen nem is fogják nekem itt elhinni. Túl sok már a disznóság. amit már nem tudok tovább én sem jó szemmel nézni.
nemkati
@szandokan: Szegény szandokán, valaki bitorolja a nevét.
szandokan
@karma1: Lassan ugyan, de közelítek:-) A nem helyiek útiköltségét eddig is megtérítettük, na de nem én vagyok az egyetlen ember, és nem csak nekem van (volt) ilyen cégem, és bizony ott van a sok kisvállalkozó is, akik terhei az egekbe szöktek, és vagy leépítenek, vagy bezárnak. Eközben Mészárosék már azt sem tudják, mennyi az osztalékuk...
szandokan
@nemkati: Tévedsz. Szandokan csak kettő van, az egyik a Kabir Bedi, a másik meg aki itt írogat. Egyébként sajnálom, ha olykor megsértettelek, sorry.
karma1
@szandokan: Vazze! En ELHISZEM!!! Ha van eszed, (marpedig van), akkor vegre kritikusan nezed az esemenyeket, es egyaltalan nem kivanom azt, hogy rosszul jarj, ha meg kell valtoztatnod a velemenyedet!
(Remelem, a csaladodat nem erte semmi olyan, amitol igy kiborultal, mert nekem - nekunk itt a Propin - a csalad szent ...Na meg a melodban sem kivanom, mert akkor azok is szivnak, akiknek menniuk kell, barmi is a kilepes oka.)
Vigyazz Magadra...
szandokan
@nyanya001: A bírálataim persze nem azt jelentik, hogy innentől majd mocskolódni fogok, meg ilyenek, sőt ezeket a továbbiakban is elítélem, de hangot adok azoknak a dolgoknak, amelyek nem tetszenek. Hiányzott belőlem a kritikus hangvétel a Fidesz felé, de innentől ennek vége. Nem indulhatok ki mindig csak a saját helyzetemből, és nem általánosíthatok mindenkit a rossz szülő meg munkakerülő jelzőkkel.
rugacs
@lópicigáspár: A különbség csak az, hogy Gyurcsány titokban vállalta fel és közvetlenül a választás után tette ezt, míg a mostani támadás egy 2006-ban elhangzott "ígéret" és a 2014-es bejelentést állítja szembe egymással!
2006 óta eltelt 8 (azaz NYOLC ÉV)!!
8 év alatt mennyi víz folyt le a Dunán?
bundi
@szandokan: reménykedtem abban hogy nektek van igazatok és én sak azért téptem magam mert mindig a rosszabbra készültem...és komolyan kértem annak idején hogy győzzetek meg tévedek...de ha most ti is így látjátok akkor már késő...
szandokan
@karma1: Köszönöm az aggódásodat, édesanyám augusztusi halálát leszámítva nem történt semmi egyéb, csak már nekem is kezd sok lenni a korrupció, no meg a kutatásoktól elvett több száz millió, no meg az azeri hallgatók ingyenes taníttatására tett javaslat orosz nyelven. Ezt sógornőm mondta, aki ugye egyetemen tanítja angolul a külföldieket, 2 milliós féléves tandíjért cserébe, amit az azeri fiatalok a háttérbe is szoríthatnak majd. Nem igaz, hogy az érdekek fontosabbak a kutatásoknál, meg a magas szintű képzésnél.
szandokan
@rugacs: Senki nem pártolja Gyurcsányt, hidd el nekem, pláne nem én. Viszont rá kellett jönnöm a józan paraszti eszemmel, hogy most sem fehér és fekete semmi. Az én munkám is nagyon felelősségteljes volt, és még most is az, de ha meggebedek sem tudok 10 hónap alatt 300 milliót keresni. Nem panaszkodom, félre ne érts, csak a varázslás nem tartozik a tudásomhoz.
bretagne
@szaboria1: Leperegne róla, mint annyi más.
nemkati
@szandokan: Nos, így hát én is elnézésedet kérem, ha volt olyan, hogy nem a megfelelő stílusban szóltam hozzád.
De ez a fordulat szinte hihetetlen! Azért azt tudnod kell, hogy senki nem várja el tőled, hogy átess a ló másik oldalára, ez nyilván nem így lesz. Gondolom, ezt mások nevében is mondhatom. Csak azt mutasd meg, milyen az, amikor valaki leszáll a földre és nyitott szemmel, nyitott elmével figyeli a világot. Nem tudom eltitkolni, hogy örülök, hogy kezded másképp, reálisabban látni, mi folyik körülöttünk.
karma1
@szandokan: Az Edesanyad halalat melysegesen sajnalom, nekem 2012-ben kellett ezzel szembeneznem, tudom, min mesz keresztul, a tobbi pedig ugyanugy felnyomja a pumpat bennem is, mind Benned.
Es egy azeri kiszamithatatlan, mert keleties gondolkodasmodja van, ami a mi szamunkra szinte teljesen erthetetlen. (Nekik nem, de ha Ma.o.-ra jonnek, akkor itt azert meg a nyugati beallitottsagu civilizacio es kultura az elfogadhato es a mervado.)

Es ha belegondolsz, a Te fiad kepzese is az uj oktatasugyi orulet alapjan fog tortenni, mert mindent kozpontositottak. Mindegy, mennyire tehetseges a gyereked, ha egyszer csak egy szempont szerint, egyfele tankonyvtipusbol tanulhat, es nyelvet se lesz muszaj tanulnia, mert ezt is eltortoltek. (Ha eltoroltek, es vida ildinek se kell tudnia Goodfriend-del angolul tarsalognia, akkor megis hogy tudunk majd nyitni a vilagra? Vagy Azerbajdzsanban fel tudunk majd szedni valami uj tudast? Felfedezest? Vagy csak penzuk van az olajbol, aranybol, termeszeti kincsekbol, amibol olcson juttathatnak nekunk, ha akarjuk es megfizetjuk?)

Jo lenne ezekre a kerdesekre tudni a valaszt.
szandokan
@bundi: Azért félre ne értsen senki, a mostani pártok közül még mindig a Fideszre szavaznék, de ha jön egy olyan, amelyik majd jobbnak tűnik, akkor valószínűleg rájuk tenném a voksomat. Most néhány dolog kiverte nálam is a biztosítékot, van ilyen. Azon kívül tényleg belefáradtam már abba, hogy hülyét csináljak magamból azzal, hogy megvédem az ilyen embereket, mint Mészáros, meg megpróbálom a drogtesztet is védeni, csak mert én Fidesz párti vagyok.
szandokan
@nemkati: Gyűlnek ezek már bennem egy ideje, csak nehezemre esett elő is jönnöm velük. Nagyon jól mondod, nem lesz itt nálam hopsz, pálfordulás, de nem is fogok segget csinálni a számból csak azért a továbbiakban, mert én egy kő Fideszes vagyok. Amit jónak gondolok tőlük, azt ugyanúgy megvédem, de amit nem, azt felvállalom, hogy kritizálom.
karma1
@szandokan: Ne szegyelld, Te megprobaltal kiallni azert , ami 10 vagy 20 evvel ezelott volt, ES AZ EGESZEN MAS VOLT!!!
Nem Te valtoztattad a koponyeget, hanem ok kopik szembe sajatmagukat - na meg az olyanokat is, mint Te, akik miatt egyaltalan ott lehetnek, ahol vannak , es ott lopnak, ahol erik...
Nem nagyon hiszem, hogy Te mar valaha is erre a megtepazott , otletelo, lopos, hazug bandara szavaznal, akik mar a nyomaikban sem a regik...
szandokan
@karma1: Bevallom, utólag már nagyon szégyellem a cinizmusomat, ami az utóbbi időben már végig kísérte a hozzászólásaimat, ha tehetném, törölném is őket, vagy visszamennék az időben. Soha nem voltam olyan ember, aki nem empatikus másokkal, a becsületesen dolgozó emberekkel, de a Fidesz számomra szent és sérthetetlen volt hosszú ideig, és ebből egyszer akartam kilépni, de jött egy fórumozó kolléga, aki erre csak annyit reagált, hogy hazudik, el ne higgyétek neki, hogy hirtelen megváltozott. Ekkor feladtam, de innentől már jöhet bárki, nem tágítok. Ellenben azokkal továbbra sem leszek jószívű, akik csak trágárkodni képesek a normális kritika helyett, azokat továbbra is ekézem majd:-))
rugacs
@szandokan: Mint már annyiszor írtam, nem a Fideszt imádom, hanem a gyűlölködőket, a közönségeseket és a "kákán is csomót" keresőket utálom. Nincs, nem volt és soha nem is lesz tökéletes, minden embertípusnak megfelelő politika és politikus.
Az emberek többsége (sajnos) azért politizál, mert abból igyekszik hasznot húzni. A politikus arca a legvastagabb.
Attól, hogy nem értek velük mindenben egyet, nem fogom őket reggeltől estig gyalázni.
Attól nem fogom magam jobban érezni, ha fikázom őket.
Számomra is vannak (meg)érthetetlen dolgok és ügyek (Mészáros L., Lázár J., stb.), de nem kívánok állandóan ezen rágódni. Ha lett volna náluk jobb megoldás, nyilván arra voksoltam volna, de nem volt. A többi hatalomkövetelőt még ezeknél is rosszabbnak találtam.
A Fideszt és O.V.-t lehet nem szeretni, lehet nem egyet érteni vele, lehet gyűlölni, de ezt a stílust, amit itt produkálnak mélyen elítélem!!
szandokan
@rugacs: Tulajdonképpen leírtál mindent helyettem is. A gyalázkodók továbbra sem ússzák meg tőlem sem a pofonokat, mert azokat a kommentelőket én sem tartom semmire, akik kát szavas trágárkodással fejezik ki a mondandójukat. Jelenleg nincs is másik párt, amelyik vezethetné az országot, de még lehet, csak a régieknek el kellene takarodniuk minél messzebbre.
rugacs
@szandokan: Annyit én sem keresek ennyi idő alatt (sőt még a töredékét sem), bár van ötletem, hogyan lehetne ennél lényegesen többet is keresni becsületes munkával. (feltalálgatok :-)
Főleg kivitelezési problémáim vannak... :-(
Ha valóban annyira szeretnék és tudnék segget nyalni - mint azt itt többen állítják -, nem lenne ilyen gondom! :-D
silber13
@szandokan: Ha arra is böszke, hogy tönteretnek ellene, én arra nem mondanám hogy szomoró! Finom voltál, mert én erre egész mást, másokat mondanék, leginkább elmekürtani dolgokat hoznék fel példának!
szandokan
@rugacs: A feltalálgatás tőlem sem áll távol:-) Mindenesetre a havi 30 milliós nyereséget még nem tudtam kiagyalni.
szandokan
@bakegya: Ha már itt vagy, megragadom az alkalmat, hogy tőled is elnézést kérjek a durva beszólásokért.
szandokan
@silber13: Igyekszem nem trágárkodni, tudod. Ha ellenem az embereim anno tüntettek volna, én azt nem sikerként könyveltem volna el.
nemjoezigy
@szandokan: most nem adok időpontot, mert általános a hozzászólásom.
Üdv a mi oldalunkon. Ezt úgy értem, hogy a többség a saját tapasztalata alapján reagált az általa érzékelt valóságra, a cikkekből megismert problémákra.
Én se szóltam-írtam mindenhez csak azért, hogy fikázzak.
Csak akkor írtam ha valami felháborított, máshogy éreztem, hiányoltam a másmilyen megközelítést,...
Ezért most berakom ide a reggeli propeller.hu/itthon/3032769-tobb-mint-egymilliard-forintjarol-feledkezett#c1222406 hozzászólásom:
@szandokan: Örülök, hogy átlépte az igazságérzeted, vagy ha úgy tetszik az ingerküszöböd a korrupciónak ez a magas foka.
Annak viszont nem örülök, hogy idáig el kellett jutni ennek az országnak, mert minél többen "térnek"meg a szociálisan érzékenység irányába, annál többel károsítja meg az országot a vezetés.
@Miklós Julianna: Az is egy szintmérő lesz, amikor a véleményed átfordul, és egy kicsit megértőbb leszel a többség irányában. (nem a fideszkdnp és hívei a többség, hiába van 2/3-os hatalom ezt csak a határtalan korrupciót magyarázza)
Tetszik1 Válasz erre Jelentem ma, 07:53
Hellcat
@szandokan: Olvasva a hozzászólásiadat csak annyit tudok mondani, hogy minden elismerésem a tiéd. Beismerni, a tévedést nagyon nagy dolog. A fidesz erre még soha nem volt képes.
csetere
@nyanya001: A benzinár csökkenése nem az ő érdemük. A világpiacon, ma néztem meg, négy éves mélyponton van.
Vizual
Igen, könnyítenek a munkába járáson. Éppen fizetősé teszik az autópályák eddig ingyenes szakaszait. Ki fog a 0-s ra menni. ? Senki. Hol fog átmenni a forgalom. Hát ahol 1980-ban is. Ahogy olvasom már január 1-től.
Vizual
Akárhogyan is. Azt látom, hogy a víz alá nyomnak bennünket. Miért ? Mert hiába mondja Orbán nagyképüen "Hogy élni és élni hagyni" Igen de ezt nem ránk a pórnépre érti. Ez már nem a kapitalizmus, ez már feudális anarchia. És figyeljétek meg. Nem adok egy évet és előkerül az MDF ötlete, az ember húzta görgős eke. A mi létünk trendje lefelé halad.
dr. prédikátor
Mindíg is segg volt a cigánybáró szája,csak eddig titkolta!!!
petike
@szandokan: Na! Nana! Hát miféle hozzáállás ez??
petike
@petike: szandokan: végigolvastam a párbeszédeket. Ha ezt komolyan gondolod, minden tiszteletem a Tied.
coyote3
És az ezt megelőző 1354897521364 rész hol marad???
Fradigege
Fizetős kaput Felcsút köré. Aki bemegy vagy kijön, annak le kell csengetnie a fizetésének a 96,459%-át. Miért annyi? Csak.
mariaberta
@Souky Sanjay: Muraközit, az a családot is elbírja!
qxy
Valaki csapja már a falhoz ezt a kupacot.
moiszikf
"Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek!"
- Orbán Viktor -
Csak tartja magát az ígérethez, amit a gazdinak tett.
miazavalami
@szandokan: Kabirbedi! Igazam volt! :-) Mindég mondám hogy nem vagy te rossz embör csak félretájékozott...

Hogy nem vettem én észre eddig ezt a teccikérteni rovatot?
Tök jó! Babás! :-)
karma1
@szandokan: 12.28-ra: Sztem nem cinikus voltal, csak akkor kezdodott el Benned VALAMI, akkor kezdett a hited megdolni, es nem tudtad kezelni ezt az antagonisztikus helyzetet: ezt nem is lehetett!

En mindig baloldali voltam, bar nem a bigottok kozul valo, de azt latom, hogy a baloldal csak toketlenkedik, idetlenkedik, es ok sem a kisember oldalan vannak, hanem igenis ok is a megelhetesi politika fele fordultak ezerrel.

Gyurcsanyt talaltam eddig meg a legmarkansabb egyenisegnek a baloldalon, akirol latszik, hogy van szocialis erzeke (lasd miniszteri fizetes szetosztasa a raszoruloknak), de ha valasztani kellett volna, akkor csak azert valasztottam volna Ot, mert meg mndig a legjobb a sok rossz kozul. Sajnalom, hogy lelassult, es O sem tud most egy hasznalhato otlettel eloallni.

Ahogy latom, az onkritikad mindenkit megrazott, Toled vartuk volna azt, hogy a vegsokig kitartasz, de persze orulunk, hogy lejottel a valosagba.
Ezzel a lepeseddel sokkal tobb szimpatizanst szereztel, mint hiszed...:o))

Remelem, az uzleted nem dol be ennyi orbitalis baromsag lattan, de nem csodalkoznek rajta, hogy a vezir hulyesege miatt az amerikai partnereid kezdtek volna Rad es az uzletedre ferdeszemmel nezni. Azt hiszem, most leginkabb ezzel kell megkuzdened. Es persze nem kapsz rohogogorcsot attol sem, hogy annak a NAV-nak fizeted a magas adoidat, akik a legkorruptabbak, es a Te penzedet (is) belerakjak a stadionokba, meszarosba, kozgepbe...
szandokan
@karma1: Mondom, miattam ne aggódj, én nem függök a Fidesztől. A végtelenségig kitartani meg csak akkor lehet, ha valóban minden úgy megy, ahogyan az elvárható lenne. Soha nem lesz egy kormány sem, amelyik mindenkinek jó lenne, de nem mindegy, hogy mellette hány ezer milliárdot lopnak el.
szandokan
@miazavalami: Elhiheted, nem volt egyszerű ezeket kiírni magamból.
szandokan
@Mobil123: Semmi extra, csak borult a bili nálam is.
szandokan
@petike: Én mindig komolyan gondolom, amit írok, és vállalom is bármelyiket.
balambér
A cím rossz. Ennek már nincs is szája, csak segge. Hogy minél több tolvaj gazember tudja percenként csontig nyalni.
szandokan
@hetöndöe: Azt hittem, nehezebb lesz, és még inkább ellenem fordul a propi, de éppen az ellenkezője történt. Sokáig hittem abban, hogy igazam van, de azt hiszem, sokszor hülyét csináltam magamból. A védhetetlent nem kell megvédeni, még akkor sem, ha az ember Fideszes.
Desischado
@karma1: Karmának igaza van. A barátodat sajnálom. Nem tudnál neki valahogy segíteni? Én is ezt szajkózom mióta, hogy milyen férgek. Elveszik a segélyt, meg a többi támogatást, a méltányossági ápolásit, - ez úgy néz ki, engem is érinteni fog, - mi a fenét csináljak én is, ha ezt a kis segélyt is elveszik?! Erről beszélünk már mióta! Isten hozott a táborban, én is azt mondom, gyere közénk! Látod, téged is érinthet az embertelen politikájuk!
Én 2001-ben éltem át, amit te. Részvétem, és gondolj arra, hogy anyukád lélekben mindig veled lesz. A halottak akkor mennek el, ha elfelejtik őket, - így tartják a japánok, és én is osztom ezt.
Senki sincs ellened, isten hozott köztünk!
karma1
@Desischado: Olyan szepen irtal Szandokannak az en nevemre, Kicsim, hogy megrikattal.:) de minden szavad igaz, most erzem csak, hogy igazan nagy a baj... ( Rad kulon gondolva, Kedves!):):)
dr. prédikátor
@szandokan: Örülök hogy végre nyiladozik a szemed, IN NOMINE PATRI ET FILI ET SPIRITI SANKTI!!!Ámen!!!
Vizual
Éppen most magyarázta el egy kormányfi, hogy az új autópálya fizetési rendszer olcsóbb lesz. "Na látod azt a zöldet ? Na az piros."
bundi
@szandokan: ne félj...én sem hiszek az ilyen hirtelen megvilágosodásban...és most a nagy összeborulós pizsiparti után jöhet a valóság...valaki tudna valami linket dobni arról, hogy április óta jönnek-e egyáltalán az uniós pénzek...mert összes hír közül ami fellelhető, abból csak egy 26 milliárdos folyósítás az amit április őta számláztak és fizettek is ki...és már az is nagy hűhóval lett beharangozva...hogy ismét dől a lé... de kb 600-700 nak kellett volna jönnie az április óta leadható (de le nem adott) számlák után...
és ezt a kieső összeget a kormány hitelezi meg előre...és az unió ha mindent rendben talál majd utólag odadja...vagy sem...
te kérdezted mire kellhet a sok adó...
"A helyzet azért aggasztó, mert a pályázati pénzeket a kormány most költségvetési pénzből hitelezi. Ám ha nem jön meg ennek ellenértéke Brüsszelből, akkor az hiányként jelenik majd meg a költségvetésben. És semmi garancia nincs arra, hogy a bizottság elfogadja az új magyar pénzosztási rendszert. És ha nem fogadja el, akkor jöhet a „korrekció”, vagyis a büntetés, amikor a számlák egy bizonyos százalékát nem fizetik ki."
forrás:
444.hu/2014/07/22/egyetlen-filler-sem-jott-aprilis-ota-brusszelbol/
vagy a hivatalos (mert sokan a 444-et libsibolsi sátán művének tekintik):
www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/onmagan-takarekoskodik-a-kormany
ahol a sorok között el van rejtve ez a szösszenet...
"A biztonsági intézkedés azért is célszerű, mert az uniós támogatások maradéktalan felhasználása érdekében egyes fejlesztéseket várhatóan nem uniós, hanem hazai költségvetési forrásból fogunk megvalósítani. Az így „felszabaduló” uniós keretet a kormány más beruházásokra fogja fordítani."
bundi
@szandokan: folyt köv...
és sohasemhazudtakéktól azt olvasni, hogy ismét dől a pénz kissé fura...
www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/elkezdte_kifizetni_brusszel_az_aprilis_15_utani_szamlakat.202625.html
ugyanis csak júliusig jött, az első negyedéves 400 aztán semmi majd augusztusban kb 26...és ennyi...ha megnézed a kumulált eu-s transzfert elgondolkozhatsz, hogy ha a kifizetések mindig a kumulált összeg felét tették ki, hogy hozhatták össze ezt az átlagot...
másik cikk erről...
444.hu/2014/08/18/csorog-egy-kis-penz-brusszelbol/
ez magyarázná hogy miért lőtték ki az mnb fölül a felügyelőbizottságot, és így matolcsi elkezdhette a devizatartalékot és a maradék pénzt a költségvetésbe és az államadósságba tolni...
de mondom ne legyen igazam...mert ha csak a fele igaz, akkor az országnak kb annyi...
mert ha igaz amit a fejesék írnak...
"Magyarország 2014. október 31-ig 1364 milliárd forint európai uniós forrást fizetett ki, ami az időarányos terv 93 százalékos teljesülését jelenti - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón."
forrás:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-678604
de közben egy szót sem írnak arról, hogy ezt az összeget az unió utalta-e...tehát a hírekból az jön le, hogy az unió fizetett aug közepéig kb 426 milliárdot az idei 1300 ból és ebből kifizettek, 1365-öt... és kérded mire ez a sok új adó...
egyeneskifli
@szandokan: Szájtáti Petyka követelőzött 260 forintos benzinárnál az emútnyócévben,hogy miért nem csinál valamit a Gyurcsány kormány.
Amikor 450 forint volt a benzin 2011-ben ha jól emlékszem (javítsatok ki ha tévednék) akkor közölte,hogy figyelemmel kísérik a benzinárakat.
Az eurot is 270 forinttal vették át.
Volt már 320 forint környékén.
1/4-el éri kevesebbet a pénzünk mint 5 éve.
S akkor még gazdasági világválság is volt.
tivoli
@szandokan: tegnap, 11:34
Így múlik el a világ dicsősége. Mindenkiből ki lehet szeretni, ha úgy érezzük, ő nem szeret minket.
Én már régen kiszerettem minden pártból, politikusból.
tivoli
@karma1: Eszembe jutott egy régi történet, amely még az átkosban esett meg.
Összeültünk a brancs, hogy döntsük el, az évben ki legyen a kiváló dolgozó. Különböző személyek kerültek javaslatra.
Az egyik azért, mert precíz, pontos, a másik szívesen társadalmizik, a harmadik süt nekünk fánkot, a negyedik nyugdíj előtt áll, jól jön az átlagjához, stb, stb.
Végül ketten "érdemelték" ki a kitüntetést: Az egyik a nyugdíjba menő, a másik egy olyan kolléga aki megjavult, mert már két hete nem látta senki részegen. :-))
zöldszem
@tivoli: Sokan vagyunk így vele.
Ha a kormány bakancsa tapossa nyakunkat, mindegy, hogy jobbos, vagy balos.
Toby
" Ne mi nyerjük a legtöbbet !" - ...méghogy korrupció...ugyan már...
miazavalami
@szandokan: :-) örülök hogy kiborult a bili...
De azért nem leszel hajléktalan? Ugye?
egyeneskifli
@szandokan: "Isten hozott öreg,ez a valóvilág."
Nem szeretem őket de azt hiszem ezek a Ganxtáék voltak.
Desischado
@karma1: Tényleg neki akartam küldeni, de mindegy, remélem, ő is elolvasta. Jólesik amit mondasz, drága lelkem! Meghatódtam! De mondd, nem ez lenne a helyes? Miért öljük egymást, anélkül is van elég baj. És tényleg együttérzek vele, amiért elvesztette az anyukáját, és mindenkivel, aki így járt, magamat is beleértve. Az anya minden, és mikor nincs, soha be nem tölthető űr marad utána. De amit mondtam, azt komolyan hiszem. Amíg emlékezünk a szeretteinkre, addig mindig velünk lesznek.
És sajnos, nagy a baj, én sem tudom, mi lesz, mit fogok csinálni. Már csak abban reménykedem, hátha meghátrálnak! Bár ez nem valószínű, de a remény hal meg utoljára.
szandokan
@miazavalami: Ne is reménykedj benne...:-)))))))
szandokan
@zöldszem: Az én nyakamat nem tapossa senki, csak vannak dolgok, amelyek felett már én sem tudok szemet hunyni, mert látom, hova vezet ez az ország számára. Itt nem csak az a lényeg, hogy én hogyan élek, mert ebben az országban még nagyon sok becsületesen dolgozó ember él.
szandokan
@egyeneskifli: Nyugi, azért még maradok jobboldali, csak sokkal kritikusabb leszek az eddigieknél. Amivel nem értek egyet, azt nem fogom védeni.
szandokan
@bundi: A devizatartalék megy az államadósságba, a kormány hitelezi az összeget, amit még nem kapott meg az Uniótól. Ha jók a forrásaim, akkor jövőre megkapjuk tőlük, de ha nem jó, akkor...
bundi
@szandokan: negyed évente kellene...eddig csak az első negyedévi jött meg... A devizatartalékból 3 millió euró ment a bankoknak a foruntosítás miatt 4 millió ment az nhp ba(mai hír) kb 1 millióból alapítványi iskolásat játszanak...és neki álltak államkötvényt vásárolni...kb 35 millió volt induláskor benne...szerinted meddig bírja a devizatartalék?
És biztos erre való...
kkalman
@Fradigege: Csak óvatosan az ilyen ötletekkel! A végén még ezt is megvalósítják.
szandokan
@bundi: Nem sokáig. A negyed évente belefér a jövő évbe.
egyeneskifli
@szandokan: Nem is vártam el,hogy fordíts köpönyeget.
Én sem leszek soha jobboldali.
Csak örülök,hogy végre látsz is,nem csak nézel.
Ha pedig te látsz,akkor sok fidesz szavazó is talán látni kezd.
Szerintem ennek az országnak mindegy lenne,hogy bal vagy jobboldali a kormányunk, csak végre hagynák élni az átlag embert.
Ne az orosz átlag emberek,hanem a német átlag ember szintjén akarnánk élni.
szandokan
@egyeneskifli: A gondom az ezzel, hogy amit a Fidesz mostanában csinál, az pont nem jobboldali politika. A jobboldali politika hagyja a magántulajdont, nem szól bele a magánszférába, nem államosít, nem akarja megmondani, ki hol vásároljon, nem akarja a multikat padlóra küldeni, és a szabad piac tiszta lapokkal zajlik. Ez, ami mostanában megy, inkább baloldali, vagy úgy mondanám Kádárista, szocialista szellem.
miazavalami
@szandokan: Pedig vittem volna neked kaját + plédet is.:-)
spu00
2002-10 között milyen hasonló intézkedésre fakadtak ennyire dalra? a 94-98 közötti időről ne is beszéljünk. Valaki már összegezte, hogy ez milyen hatással lesz, már mint számszakilag, vagy csak egy változás hozza ki Önökből a rosszat? Mit gondolnak, az MO-t nem kell javítgatni esetenként?
spu00
@szandokan: Ön tudja, hogy mi az, hogy államosítani? Vagy mit jelent, hogy 1.500 milliárdos forgalom mellett mínusz 20 milliárdos vesztesség mellett további terjeszkedést csinálnak, terveznek a multik ? Pl. az egyik multi saját cégétől bérli az összes ingatlanját, mely elviszi a teljes nyereségét, s zokogva sajnáltatja magát Önökkel, melyet a fenti szövegek szerint be is vesznek.Ennyi barát mellett ennek az országnak tényleg nem kellenek ellenséget keresni. Akár ezen is zokoghatnak.
szandokan
@spu00: Kedves barátom, ön olvasott eddig itt engem? Akkor tudhatná, hogy nem igazán volt itt még egy akkora Fidesz párti ember, mint én. Még most is az vagyok, csak sokkal több fenntartással. Küzdöttem a Kádár rendszerben eleget, a rendszerváltás elhozta számomra is a kánaánt, de most azt érzem, Orbán szembemegy néhai önmagával. Ezt egy rendíthetetlen Fideszestől olvashatja most. A multik nagyon sok embernek adnak megélhetést, és erre szüksége van most nagyon az országnak.
szandokan
@miazavalami: Köszönöm, gondoltam, hogy rád számíthatok:-))
miazavalami
@szandokan: Te szoktad érteni fideszes füleiddel amit @spu00: kommentel?
Ha igen fordítsd már, mert az nem egy szinten vagyok vele...
tivoli
@miazavalami: ma, 13:29
Nem kell ahhoz fideszes fül, hogy érteni lehessen. Ez az eladni, majd visszabéreli a vagyoni eszközöket, nem új keletű szokás vállalkozói körökben. Oszt vesztességes cégként mindenféle támogatásért lehet pályázni.
miazavalami
@tivoli: Én spu tegnapi 2 eszemenésére gondoltam...
verőce21
"Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják" - Jól szolgálja a rendelet a többséget! Aa 8 milliós vidék-magyarországinak olcsóbb lesz az útdíj. pl. a Balaton mellől, vagy Békés megyéből Budapestre járni dolgozni, csak 2-3 megyére kell megvenni az autópálya matricát, 10-15 ezer forintért évente, a 40-42 ezer helyett..
A Budapestiek és a környékiek pedig az eddigi ingyenesség helyett max. 5000-ért vesznek egy éves megye matricát... Kiegyenlítettebb teherviselés.
bundi
@szandokan: ez idén áprilisi negyedév...azóta eltelt három...
spu00
@szandokan: Elnézést, de nem voltam itthon, s nem tudtam reflektálni válaszára, de most azért késve, de megteszem.
Az, hogy a multik sok embernek adnak munkát, az rendben van, de nem jótékonykodás érdekében, hanem kemény profit érdekében, s olyan profitért, mely meghaladja a nyugat Európában meglevő meglevő cégeik nyereségét az országunk kárára. Egyetlen multi sem jött karitatív célból, sajnos kihasználták a hozzá nem értés lehetőségét, s a nyugat előtti hajbókolás lehetőségét. Lásd cukoripar, konzerv gyárak, cement gyárak stb., a bankokról nem beszélve. Önök szerint a nyereség elcsalása korrekt üzleti eljárás? nyugati erkölcs?
Az, hogy Ön Fideszes volt, harcolt a Kádár rezsim ellen, rendben, de miért nem segít, hogy az emberek meg értsék, hogy olyan országban élnek, melyet újra fel kell építeni gazdaságilag, mert 89 után már kétszer vitték padlóra, ezt a számok egyértelműen bizonyítják. Kis témákban mindig lehet hibát felnagyítva tálalni, de szembesítsék a két Orbán kormány gazdasági számait a többi kormányéval, melyet ők soha sem tudtak megközelíteni sem, pedig azok elérése nélkül nem lehet az emberek életének javításán tevékenykedni.
spu00
@miazavalami: Ha valaki nem akar valamit érteni, az mindig megmagyarázhatatlanná válik és segíteni rajta lehetetlen.Tényleg, a tavaszi államadóssággal kapcsolatos eszme futtatását mikor dolgozza át, már elég sok ezzel foglalkozó társulat írta meg ez irányú véleményét, ugyan ők nemzetköziek, de az Ön egyedül álló szakmai meglátása nagyon érdekelne.Ha lehet, akkor mindkét , régi és új számítási módon érdekelne. Köszönettel.
spu00
@miazavalami: Mi van? már az égieket hívja segítségül, azt hittem vannak saját gondolatai is ?
miazavalami
@spu00: Vannak. De téged olvasva kénytelen vagyok hozzájuk fohászkodni megvilágosodást kérve...:-)

Boldog karácsonyt! :-)
spu00
@miazavalami: Ez a 76%-s várható bejelentés gondolom a fohászának a beteljesedését is jelentheti, nem? Remélem nem jelentkezett az év Közgazdasági szakértőjének címére? nem szeretném, ha csalódna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.