Szájer József fideszes EP-képviselő az ATV-ben bírálta Kövér Lászlót, amiért az kitiltotta az Országgyűlés ülésterméből az Szájer beszólt Kövérnek az uniós zászló kitiltása miatt zászlaját.

Ezt a képviselő az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén mondta. A műsort vasárnap 19.15-kor láthatják az ATV-n.

Szájer József Mészáros Antóniának az uniós zászló ülésteremből történt kitiltásáról feltett kérdésére azt válaszolta, hogy szerinte az Európai Unió óriási lehetőség Magyarország számára. „A házelnök úr nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez nekem nem különösebben tetszik” – kommentálta Kövér László döntését a Fidesz EP-képviselője.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Kövérrel kijelentésével, amely szerint adott esetben a jövőben valamikor „lassan,óvatosan” ki kellene hátrálnia az Európai Unióból, Szájer azt válaszolta, hogy elkötelezett európainak tartja magát.

Szájer szerint ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság. „Európa védett meg minket a válság jó néhány súlyos következményétől" – mondta a politikus.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez egyszer igazat beszélt !
"Szájer szerint ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság. „Európa védett meg minket a válság jó néhány súlyos következményétől" – mondta a politikus. "
Csak a narancsködös szemüvegesek nem látják a valóságot, vagy nem is akarják
mert a kedves vezető kijelentette, nem leszünk gyarmat !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ez egyszer igazat beszélt !
"Szájer szerint ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság. „Európa védett meg minket a válság jó néhány súlyos következményétől" – mondta a politikus. "
Csak a narancsködös szemüvegesek nem látják a valóságot, vagy nem is akarják
mert a kedves vezető kijelentette, nem leszünk gyarmat !
Hofipisti
Azért Szájer álláspontját nyilván befolyásolja üléspontja, azaz az EU-s képviselősége és egyéb, jó jövedelmet biztosító üléspontja is. Ne tévesszen meg senkit ez a nyilatkozat, azt azért még nem felejtettük el, hogy a "tákolmány"-t, azaz a förtelmes alaptörvénynek nevezett FIDESZ-bibliát Szájer írta "i-padjén" a vonaton!
szaboria1
Azok lettek fideszes Ep képviselők akiket Orbán távol akar tartani magától.
Csizmás Kond
Hát igen , nem is politikus aki nem tud kacufántosan fogalmazni.
A 2008-as világgazdasági válság annyira volt világi, hogy európa szenvedet (ott sem mindenik)a világ más gazdasági hatalmai pedig arattak.
Ha nem vagyunk uniós tagok esetleg nem is érint, ugyanis csak azokat érte akik ezen gazdasági kör tagjai voltak és a világbank az imf kölcsöneit vették segítségül. Szépen kivagyunk az egésszel méf a saját politikusaink is a szemünkbe hazudnak.
lópicigáspár
Ez most nem az a csóka, aki SS egyenruhában pózolt?
nemkati
@Hofipisti: Hogy ez milyen igaz amit írsz! Nem esek hasra Szájer bírálatától. Aki iPadon a vonaton összetákol egy embertelen alaptörvényt Magyarország számára, és azt el is fogadja a 2/3-os brigád, az már fényezheti magát, védheti a zsíros állását az únióban, nekem hiteltelen és álságos. De csak tessék, menjenek egymásnak a kedves kormánytagok és Fidesz tagok, és tépjék meg jól egymást! :)
oncogito
Azt hiszem, itt most Orbán és Simicska "emberei" szkandereznek.
Én egyiknek sem drukkolok, mert nem az igazság, nem a jó szándék vezérli őket, hanem pusztán hatalmi harc.
Az egyetlen haszon ebben az lenne, hogy jól meggyengítik egymást.
73
Rühellem én is ezt a szájert,de most jól beszélt.Érdekből vagy más egyéb hit vallásból,azt nem tudom.Ő legalább rá lát erre az uniós milliőre.Ez a poszkommunista köcsög kövér,olyan hülye,hogy már a saját anyja(fityesz)is kiröhögi.
vonotok
Nem akarom bántani Kövér urat, de sem az esze, sem a modora nem különb mint, Rógán,Szíjártó , ja Bencéskét ki ne hajam. És a kis gömböcöt ilyen emberek veszik körül. Nem is kell csodálkozunk, hogy mit művelnek.
soljanka
Mielőtt piedesztálra emelnénk Szájert ne feledjük, hogy a junióból való kilépéssel megszűnne a jól fizető, állása...
dömdödöm
akkor még is csak a világválság sújtotta Magyarországot amikor Eu megmentett és
egyéb dolgokról beszélnek . Belpolitikai kormányzati és lejárató kampány időszakban és mindenkor pedig -Gyurcsány -bajnai volt a hibás . Elég átlátszó hazudozás . :-((((((((((
Fradigege
úúúúúúúú, de durva. Szólás szabadság. Neki ez nem tetszik! Nem örülök én sem, hogy két ekkora broki veszekszik. Mégis, hová vezet ez? Ilyen súlyos dolgok történnek. És ezek a szavak, hogy: nem tetszik, meghogy kitilt. Sőt, európai. Teljesen tönkre teszik a reputációnkat az Európai unióban, kedves Kusine.
mekkelek
Érdekes hogy amikor zuhan a népszerüségük akkor elôhúznak/leporolna egy régi arcot es mindenfelé nyilatkoztatják, interjúvolják, míg a problémásak egy kicsik háttérbe húzodnak, kevesebbet szerepelnek amíg elül a vihar...
tivoli
Apa! Kezdődik!
Szájer ősfideszes, ezt tessenek figyelembe venni!
bencemacska
Nagyon furcsa lett volna, ha Szájer nem védi az EU-t, mivel abból él jól
papa.49
Bebizonyították ők a fütyiszek hogy képesek egy szájjal akár egyszerre is hideget, és meleget is fújni...
A ,,jozefa,, meg csak az EU. pénzét félti...
Senara
Szájer polgár is hamar kapcsol Hónapok óta Kövér elvtársnak az EU- zászló szúrja a szemét . Javára "írható" nem kidobta az ablakon ! !
papa.49
@wagabund: Az a pápai kanász aki ma trónol a parlamentben...
verőce21
Az Unió semmilyen válságtól nem mentett meg bennünket, jó, ha tudják a hozzászólók! Sőt még belénkrúgott az államadóssági korlát és a "túlzottdeficit eljárás" betartásával. Amit az itteni szoc. kormányoknak nagyvonalúan elnéztek. Nem beszélve saját magukról, még ma is.
wagabund
lári-fári...nem kell tartanunk semmitől... méghogy az unijó megsértődne?...

...vastag ám ott a bőr kéremszépen...

mert ahol megszavaznak...pontosabban bizalmat szavaznak egy luxemburgi mágusnak, aki varázslataival segített kifosztani a megszeppent országokat a hercegség javára... na ott nem hiszem, hogy túlságosan hőbörögni fognak egy zászló miatt...

tudják ők vagy hétszázan, plusz vezetés, hogy jobb nem menni a napra...mert olvadni kezd a vaj a fejükön.. ezek a magyarok mostanában olyan izgágák...eddig bátran ki lehetett lopni a szemüket... most meg? vigyázni kell velük...meg valami Orbánnal...

elnézést kérek, hogy a mágus szónál nem találtam megfeleőbbet...nem akarok kurta vasban, kenyérem és vizen raboskodni...
...de ércsük a viccet...ugye?
tivoli
@wagabund: ma, 17:23
ércsük, csak nem szeressük.
human
Kár, hogy csak utólag és csak az ATV-n tiltakozik Szájjer.
Desischado
@vonotok: Úr?! A köteles?! Ezt nem elírtad véletlenül?!
Desischado
Ez a szájer is egy megélhetési here. Igaza van, de szerintem is csak a zsíros, jól fizető állását félti! De reménykedem,, hogy Tivolinak lesz igaza, és ez a bírálat azt jelenti tényleg, hogy kezdődik a széthúzás a rablóbanda köreiben! Annyit tennék még hozzá, hogy szájernek ez most tűnt fel, hogy a köteles nem tűri az Uniós zászlót? jó reggelt, hülyegyerek!
volvós
Józsika csak azért mered onnan a távolból verni a nyálad, mert
itthon az asszonyod úgyis megvéd a pápai zsivány ellen !!!
Yoda69
@verőce21: Unio nelkul mar allacsod lenne nalunk, de meg igy sem biztos hogy megusszuk.
verőce21
@Yoda69: (21:31) Inkább az a csoda, hogy az Unióval megúsztuk.
Nem kellett volna a sok kényszermegszorítás. Ők tényleg azt akarták az első három évben (10-12), hogy megbukjon a kormány.
(Ma már nem, kár drukkolni, Orbán rendesen fizet.)
Yoda69
@verőce21: Szerinted. Szerintem meg az Unios tamogatas nelkul sehol nem lenne az orszag.
Megszoritas csak orban elcseszesei miatt vannak.
verőce21
@Yoda69: Nem azt írtam, hogy nincs szükség az Uniós támogatási/felzárkóztatási pénzekre.
Két különböző dologról beszélünk.
Juhász István
Ejnye Szájer... te nem ismered, hogy MINDEN KAKAS ÚR, A MAGA SZEMÉTDOMBJÁN ???márpedig, a Kövér et. a házelnök, tehát ott ő az úr. Bezzeg a székely zászlók, azok loboghatnak akárhol is.
bakegya
SZÁJER is és KÖVÉR is ,együtt pedig végképpen egyetlen ERŐSZAKSZERVEZET a cölöp-teknős összeesküvés DAGONYÁJÁBAN. TAPOSSÁK CSAKKK EGYMÁST.
SAJÁT MAGUKAT TILTJÁK KI SZERTE EURÓPA POLITIKAI TÉRKÉPÉRŐL az e féle-ráadásul megkésett és bugyuta ekézéseikkel!
kukac50
Kövér tiltsa ki az uniós pénzeket is az országból, ne abból gazdagodjanak a Fideszesek, ha már a zászlójukat kitiltja a parlamentből.
papa.49
@kukac50: Igazad van, a zászló NEM KELL, a suska ,,MEG MINÉL TÖBB,,!!!
Ha valakit nem komálok, annak a segítsége se kell!!!
Papuska1
Kedveseim, olyan ország, hogy Európa, az nincs! Van Németország, Franciaország, a tolvaj Luxemburg és a többiek. Az Unió egy szövetség! Érdekek alapján kötött egyesség. Egyébként az Uniós zászló a legszimpatikusabb az egészben! Tudják mit jelképez? A Bibliai jelenések könyvéből a Napból jött asszony diadémját a kék égen! A Napból jött asszonyét, akinek a gyermeke letaszítja az égről a sárkányt (a sátánt) aki a farkával letaszítja előtte az ég egy harmadát. Ez akkor a szovjetuniót akarta jelképezni. Régi jelkép ez a zászló, és erősen klerikális. Még a keresztény Európából való! Akár szerethetné is Kövér! De ma az idegen uralmat, a függőséget jelképezi a nemzet szabad döntéseinek szentélyében. Ezért nem odavaló! Magyarország szövetkezett, de nem adta a szabadságát, és ez így jó! Ja, ha ön megszokta már, hogy más népet szolgál, tegye ki otthon!
human
@Yoda69: Majd mikor (2020) elkezdenek csökkenni az EU támogatások, akkor leszünk nagy bajban. Addigra vagy beállunk egy fenntartható színvonalra (nem urizálunk) vagy borzasztó nagy bajok lesznek, és ha akkor is még Orbán lesz hatalmon, akkor majd olyan intézkedések jönnek amik mellett az összes eddigi eltörpül.
Gondoljunk bele. Az iskolák raklapszámra kapták EU pénzekből a laptopokat, amiket most is inkább kidobnak, mert nincs pénz javíttatásra, de van másik EU-s laptop. És ha azok is elfogynak, jön a palatábla. De ott vannak a modern EU pénzen vett traktorok (gps, légkondi). Miből lesznek ezek fenntartva majd?
m.macskosz
@Papuska1: Köszönjük, címzetes igazgató úr szíves szavait, csak elkerülte talán becses figyelmét, hogy az Európai Unióba leginkább a fidesz óhajtott belépni, köteleskövérlaca meg a fidesz egyik alapító tagja. Na már most, ha én egy szervezetbe, családba, unióba, akármibe saját akaratomból becsatlakozom, akkor annak szabályait magamra nézve kötelezőnek tartok. Pont.
m.macskosz
@m.macskosz: Én kérek elnézést, helyesen a mondat így hangzik:
annak szabályait magamra nézve kötelezőnek tartok.
annak szabályait magamra nézve kötelezőnek tartom.
volvós
@m.macskosz: inkább " Elnök vezérigazgató úr...Lexussal !!
keresztapa
Nos igen vannak még tudatos ügyelők akiknek a felfogásuk a zászló színétől függ.
Az egyéni véleményének megfelelően közölte , hogy Kövér biztos átgondoltan döntött attól függetlenül ő személy szerint nem ért vele egyet. Világos kifejezés, aki a szolgasághoz ragaszkodik az nem ismeri a függetlenség tartalmát, az csak szolgálni tud, mert csak arra képes annak nincs nemzete nincs hazája, de van jövedelmező állása.
m.macskosz
@volvós: Az úr új fiú körünkben, --vagy nem--, de az biztos:),
ezért bátorkodtam megnézni az adatlapját,
innen ismerem a titulusát, nem ironizáltam,
kivételesen! :)
propeller.hu/tagok/Papuska1/informaciok
Papuska1
@m.macskosz: Természetesen a FIDESZ is a belépés mellett volt, és most sem akar kilépni. Az a baj, hogy az embereknek a világ vagy fehér, vagy fekete! Egy ilyen szövetségben mindenkinek meg kell harcolni a pozíciójáért, különösen a kisebbek és az újabbak kénytelenek erre. Talán többen emlékeznek Dánia esetére. Ebben a szövetségben szabályok vannak, de ezt nem mi szegjük meg. A pozícióharcban próbálnak nemzeti hatáskörben leírt dolgokba beavatkozni. Ráadásul sok torzított információ is kering. Számos Orbáni kijelentést félreérthetően, vagy direkt rosszul fordítottak. Mást jelent magyarul és mást a fordításban! Ez is egy csomó félreértésre adott okot. Egyébként, aki ebbe a szövetségbe megalázkodva és teljes odaadással lép be, azt "megeszik reggelire". Utólag egyébként a gazdasági és a politikai lépések is Orbánt igazolják, egyre inkább. Tehát a pozíciót meg kell szerezni, és a nemzeti hatáskörben lévő, a nemzeti függetlenséget biztosító dolgokért meg kell harcolni. Ennek a hiányában hamar eltűnhetne az országunk a térképről! (Ahogy ezt sok nyugati politikai erő szerette volna a világháború után!) Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni!
keresztapa
@Papuska1: Most,hogy olvasom a kommentedet az EU zászlóról, igen csak szomorú, hogy egy ország függetlenségének szimbólumát megtestesítő magyar nemzeti zászlót összevet, hasonul az EU országok közöségének szimbólumával azért szokatlan, és megvetendő. Ha ő Magyar és csakis magyar, nem kettős állampolgár akinek csak lakhelye az ország. Akkor érthető a meg nyilvánulása, mert semmi kötődése ehhez az országhoz, csak mint munkahely. Gecse Gusztáv. A bibliai történetek. 70-73 oldalig az égitestek teremtése. Ábrázolást.
m.macskosz
@Papuska1: Száz szónak is egy a vége, de te ezret írtál, tök fölöslegesen.
Másként fogalmazva: száz szóval keveset, úgyszólván semmit.
bencemacska
@papa.49: Szerintem nem az EU pénzét félti, hanem az EU-tól kapott apanázsát!
(Remélem te is erre gondoltál!)
keresztapa
@m.macskosz: Bocsi téves küldés,félre ütöttem!
keresztapa
Európában található 28 tagállamból állón gazdasági és politikai unió.
Az európai zászló kék mezőben kört alkotó 12 arany csillagot ábrázol.
A csillagok az európai népek közötti egység szolidaritás, és harmónia eszményét szimbolizálják. A kör az egységet jelképezi, azonban a csillagok számának és a tagállamok száma között nincsen összefüggés. A zászló története1955-re nyúlik vissza. Eredetileg az emberi jogokat védelmező és az európai kultúrát támogató tanács választotta jelképéül. Az európai parlament 1983-ban fogadta el a zászlót, majd 1985-ben A következő években az EURÓPAI TANÁCS ezután a születőben lévő európai INTÉZMÉNYEKET is arra buzdította, hogy fogadják el a lobogót saját jelképüknek. Az EU vezetői az európai Unió (akkoriban az európai közösségek) hivatalos jelképévé 1985-ben az EU vezetői . Ma már mindegyik EURÓPAI INTÉZMÉNY SAJÁT EMBLÉMÁVAL RENDELKEZIK. data:image/jpeg;
keresztapa
Szájer most öngólt rúgott, Illene neki már tudni ennyi eltelt év után hogy az EU zászló Az európai Unió INTÉZMÉNYEIRE vonatkozik.
Papuska1
@keresztapa: Nézze meg a wikipédiát is! Amit ír igaz, de utólag fogalmazták hozzá. Az eredeti a Napba öltözött asszony diadémja. Maga a jelkép alkotója írta le, hogy ő mit készített. Ismétlem, a Napba öltözött asszony diadémja a kék égbolt előtt. Onnan a 12 csillag. Soha nem volt 12 tagja az UNIÓ-nak, a legkevesebb 13 volt! Ha a Jelenések könyvében elolvassa a jelzett részt, rögtön ráébred, hogy igaz. Elég szomorú, hogy innen hova jutott az UNIÓ!
Papuska1
@m.macskosz: Pedig vitatkozni szavakkal, érvekkel kell. Ráadásul ismét jelzem, a világ nem fekete - fehér, vagy jó- rossz, sem igaz - hazug és sorolhatnám. Ezer árnyalat van. Én a véleményem írtam le, erre ön ítél és ítéleteket ír le. Milyen alapon hoz ön ítéletet? Tudja mennyi szörnyűséget okoztak már az ilyen elhamarkodott ítéletek? Hány embert lőttek a Dunába ilyen alapon? Egyébként mindkét oldalról, a jobbról a forradalmakban, a balról a háborúkban!
keresztapa
@Papuska1: Semmi vitám nincs. A jelkép alkotója a saját gondolat világának önkifejezője. Ezt elfogadták és kész, utólagos vélelmezések lehetnek de feleslegesek, a jelképen ez már nem változtat. Tökéletes az egyetértésem az általad írtakkal. Igaz az az állítás is, hogy 12- tagja soha nem volt az szerveződésnek. viszont kifejezve van, hogy a kör az egységet jelképezi azonban a csillagok számának és a tagállamok száma között nincs összefüggés. A kék mezőben a csillagok elsőnek hat ág volt, mint a Dávid csillag, a csúcsok 6 drb hegyesszögű háromszögekből tevődtek össze, de ezt az ábrázolást nagy többséggel 1955- ben elvetették és az ötágú csillagok arany, és fehér színnel történő ábrázolását fogadták el.
m.macskosz
@Papuska1: Rendben, nem vitatkozom. De tisztességes, normális életszemléletű embert nem lehet gyilkosságra buzdítani egyik oldalon sem.
Papuska1
@m.macskosz: Ezen meg én nem vitatkozom, egyetértek vele!
Papuska1
@keresztapa: Amit leír, az így van leírva a jelképről. Amit én mondok, az az, hogy a kör és csillagok meséje utólag született. A régi, klasszikusan keresztény-konzervatív unióban a jelkép alkotó által adott magyarázata is megállt. Most forognak a sírban azok, akik az unió eszméjét kitalálták, és az uniót elkezdték felépíteni, akkor egy teljesen más ideológiára. Azt hiszem az alap dolgokban nem áll messze a véleményünk.
simmering73
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@simmering73: (18:29) Mert az, hogy te meg emeletes-, attól jobban érzed magad?
keresztapa
@Papuska1: A véleményünk azonos, nincs meg nem értett vélelmünk. Az utólagos belemagyarázások, a változás körülményeinek köszönhető. A tegeződés ezen a fórumon közkívánalom. Most vettem észre a magázásos megszólítást. Elnézést kérek, de a tegeződés híve vagyok persze egymás iránti tisztelettel.
Papuska1
@keresztapa: Köszönöm, és egyetértek. Híve vagyok a konstruktív vitáknak, megbeszéléseknek, mert ezek visznek előre dolgokat. Még nagyon távoli értékrendű emberek is találhatnak közös pontokat. Persze úgy tűnik, közöttünk nem erről van szó. Köszönöm a tegeződést, számomra teljesen elfogadott, és többnyire megtisztelő is. A néhány szélsőséges, gyalázkodó, gyűlölködő egyébként is gondolkodás nélkül letegezi az embert. Talán lehet, hogy így adják ki a feszültségüket. Ha ezzel segítettek magukon, lelkük legyen rajta! Köszönöm a beszélgetést!
keresztapa
@Papuska1: A néhány szélsőséges, gyalázkodó személy nagyon úgy van amint írod, hogy gondolkozás nélkül, forrást enged indulatának, obszcén szavak kíséretével gyalázza a vele nem egyet értőt. Kiadván magából a feszültséget, elnézést kér, és magyarázkodik. Ezeket valahogy, valahol meglehet érteni, pillanati, vagy rég elfojtott természetes emberi igazságérzetét sérti, csak a kifejezésnél használt szavakat nem tudja hirtelen más szavakkal helyettesíteni.
Az okát ott látom, hogy az ügyeskedők, a spekulánsok, politikusok holdudvarának gazdagodása, a köz rovására jelen van e társadalmi rétegben.
Napjainkban azonban olyan méreteket öltött, hogy a pénz, a javak birtoklása és élvezetek keresése mindennél, magánál a létnél is fontosabb érték helyzetébe került. Pedig az élet csak ott nyer teherbíró és teljesítő mélységeket, ahol az egyéni létben, a társas kapcsolatokban és a környezettel
való kapcsolatban a szellemi értékek elsősége érvénesül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.