A népszerűségvesztéstől megriadt Fidesz-KDNP kormány állítólag már nemzetközi szinten próbál egyezkedni az RTL-lel. A 444-hez eljutott információk szerint Lázár János titkos tárgyalásokat folytat az anyacég vezetővel a hirtelen szabadságharcossá változott RTL Klub megszelidítésére.

A lap szerint a miniszterelnökséget vezető miniszter a német RTL Group térségért felelős alelnökével és vezérigazgatójával egyeztetett külföldön valamint itthon, és úgy tűnik, napokon belül – akár már kedden – megállapodhatnak a felek egymással.

A kormány és az RTL alkuja abból állna, hogy ha a jövőben kevesebbet foglalkozik a csatorna politikai hírekkel, akkor a kormány drasztikusan lecsökkenti a fizetendő reklámadó mértékét. A további feltételek közé tartozna még a mostani magyarországi vezérigazgató, Dirk Gerkens menesztése.

Gerkens egyébként legutóbb arról beszélt, hogy fenyegetések hatására külföldre menekítette családját, ő maga pedig szállodába költözött.

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Azért én nagyon remélem, hogy ebből nem fácánlézer jön ki jól!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...amibe lézerjaniannyitisér belebeszél, jó nem sül ki !!!
Esetleg a rinocéroszbör leég !!! Békén kellene hagyni
az RTL-t és elimerni, hogy " ezt elqrtuk, nem kicsit, ...nagyon " !!!
m.macskosz
Azért én nagyon remélem, hogy ebből nem fácánlézer jön ki jól!
nezelodo
Lám mégis van olyan, hogy ért az erőből a min. elnökünk, aztán alkut ajánl! Én azért nem dőlnék be az igazmondónak biztosítékok nélkül! Ha meg ezzel az alkuval visszamennek katasztrófatévének, akkor nem kell változtatnom a csatornáról már régen kialakult lesújtó véleményemen.
Cicamama55
A nézettségük, s ezt legjobban ők tudják, azóta ívelt felfelé, amióta "odamondogatósak" lettek. Én bízom abban, hogy nem kockáztatják meg ezt az akadályokkal teli úton kiharcolt sikert, azzal hogy kapitulálnak!
kakaósbögre
én ebből inkább arra következtetek hogy a kormány kapitulált.
kakaósbögre
mondjuk elképzelhető az is hogy ez egy egyszerű Habony-féle propagandatrükk.
soljanka
Azért megnézném azt a szerződést, amelyben az RTL garantálja, hogy nem ekézi a Fideszt, minek fejében mérséklik az adót.
Ilyent soha nem fognak leírni!
Ergo: most láthatjuk a "Mutyisz határon" túl című műsort.
Senara
Lázár János titkos tárgyalásokat folytat az anyacég vezetővel a hirtelen szabadságharcossá változott RTL Klub megszelídítésere. ...Miről , nem lesz agyon adóztatva , ha abbahagyja a tényfeltárást ? Mást nem tudd felajánlani ! Remélem felveszik és a világ összes csatornája leadja , de ha mégis lefekszik lézernek nem élné túl hiteltelenné válna
silber13
Na hiszen! A fityisz kormány meg a " gentleman agreement!" Azt a kifejezést a soha be nem tartandó igéretek között tartják nyílván.
craven
mondtam h ez lesz...a pénzért mindenki behódol... :(
Levendula
Ha élni akarsz, veszítsed el a gerinced...
eszegfu
@soljanka: Ha mérséklik az RTL reklámadóját, akkor pont azt ismerik be, ami ellen tiltakoztak! Ugyanis a reklámadó törvényt szinte az RTL "személyére" szabták... ez ellen hadakoztak minden kommunikációjukban.
human
@Senara: Hát igen. Az adó látványos csökkentése egyértelműen azt fogja jelenteni, hogy az alku megköttetett. Viszont az is lehet, hogy az RTL elvi kérdést csinál a dologból és pár évre bevállalja akár a veszteséges üzemeltetést is. Miért is lehet az RTL-nek itt műsora? Gondolom szerződésük van arról, hogy x évig sugározhatnak. És ha lejár ez a szerződés, akkor rtl probléma megoldva.
human
A 444-en volt e jó ötlet. Egyezzen meg az rtl a kormánnyal. Majd miután megszüntették a reklámadót újra kezdje el a kritikus híradót adni :) A fidesz egy szót sem szólhat, mert ha panaszkodni kezd, hogy dehát megegyeztünk, hogy nem nyomozgattok, akkor azzal saját maga ismeri be, hogy korrupt.
coyote3
A kérdés, hogy merkel és a köztudomásúan vele jó viszonyt ápoló RTL tulaj megbeszélésein mi hangzik el. Merkel és az EU az RTL-en keresztül képes nyomást gyakorolni a fideSS-re. Méghozzá, mint a példa mutatja komolyabbat, mint eddig bárki. A másik, hogy az RTL mit profitált a nézettség növekedésében a harcossága miatt. Bár szerintem ez elhanyagolható érv az elsővel szemben...
oncogito
Merkel miatt ideiglenesen, vagy nem mindegy.
Tény, hogy manapság az igazság, a becsület pénz kérdése.
Ugyan ki és miért vár itt bármi jobbítást? Csak annyiról szól ma a politikai és a gazdaság, hogy megszerezni a hatalmat és minden áron megtartani.
szaboria1
Lázár kiment puhatolózni vajon mennyire tudta magát eladni. Ez nem más mint a Merkeltől való félelem.
Senara
@human: És ha lejár ez a szerződés, akkor rtl probléma megoldva. ...nem tudom , ha nem adnak nekik sugárzási jogot ,akkor rajtuk marad a bélyeg ... korlátozzák a médiát , sajtószabadságot . Még akkor is ott van a műhold és az internet .
Manhattan
Nahát... Orbán beszarik attól való félelmében, hogy az rtl klub áthúzta a számitását, és nem tudta hírkaranténban tartani a vidékiek tömegeit, akikhez immár sokkal több igazság jut el. Így em csak a hazug propagandát szóró kormány tv- jéből értesülhetnek, hanem az igazság is a fülükbe juthat.
Yoda69
Remelem van esze az Rtl vezereknek, es nem targyalnak a fideSSes hazaarulokkal. Ha belemennek egy ilyen alkuba, arra ramegy az RTL hitelessege es nezettsege. Utana pedig ujra kicsinalja oket az orban-kurmany mert ezek nem arrol hiressek hogy betartjak az adott szot. Szeretnek pava-tancolni.
levi
MIndenjó-mindenfasza-Magyarországon a kormány térdenállva könyörög egy médiumnak, hogy az ne hozzon le róluk több hírt,. Ez annyira szánalmas .
Amugy az rtl-nél az előny, szal most kezdenemém csak igazán megszorongatni a fideszt.
coni
Nem egy külföldi tulajdonú kereskedelmi adótól kell elvárni, hogy visszaállítsa az országban a média szabadságot.
Ha megállapodnak Lázárral visszatérnek az eredeti hírközléshez amikor a legrázósabb hír lesz hogy valahol kétfejű bárány született. Ahogy korábban is volt.
m.macskosz
Ha egy kicsit tökös az RTL most tényleg megjátssza, hogy megalkuszik, lefaragják az uzsoraadóját, aztán ugyanúgy nyilvánosságra hozza a kormány aljasságait, mint eddig.
Mit tehet a fidesz?
Orbán is ott volt, amikor kart karba öltve meneteltek a sajtószabadságért
Európa prominensei.
Meg lehetne és meg is KELL szívatni a kormányt, hisz ez csak egy kis "orbáni performansz, azaz pávatánc" lenne, nemde?
silber13
Azért a másik fé dzsvstsrtása okán az RTL számára most igazán megszívlelendő a néhai költő intekme:
" Jertek, s hogy sorsotok előre lessétek,
Vigyázó szemetek Fideszre vessétek! "
magyarbakancs
Pénz a legnagyobb hatalom.
Amennyiben a hír igaz akkor nincs szabad sajtó hazánkban.
zöldszem
'Azokkal spanolsz, akiket régen szidtál.. oda nyalsz, ahova az érdek diktál. ' ?
coni
Nem kérdés, hogy meg fognak egyezni hiszen amíg az RTL anyagilag jól jött ki addig cseppet sem zavarta őket a valóság.
A kérdés, hogy a magyarok hogy reagálják le ha ismét egy véres baleset lesz az RTL fő belföldi híre???
hetöndöe
Szerintem az RTL nem lesz vevő erre az aljasságra,még ha üzletileg buknak is rajta ,akkor sem.
adrenalink
@craven: 07:30-ra Érdekes! 18 év óta most először nem a pénz /lásd: magas adó/ miatt lett a hatalom kritizálója a híradó?
KERKA
Az én szemszögemből ítélve: Lázár nyíltan megzsarolja az RTL-t. Adjanak le kevesebb kormányt bíráló híreket, cserébe elengednek tetemes összegű adót:))
m.macskosz
@magyarbakancs: Amennyiben a hír nem igaz,
akkor
sincs szabad sajtó hazánkban.
m.macskosz
@zöldszem: Felhomályosítanál, kérlek?
Tetszik nagyon,
de agyilag zokni vagyok:
ki mondja kinek?
bencemacska
@m.macskosz: Reménykedjünk, bár félek, hogy: "a pénz beszél, a kutya ugat, a karaván meg halad..."
Bár ne legyen igazam!
m.macskosz
@coni: "...hiszen amíg az RTL anyagilag jól jött ki..."
Ki az a marha, aki hagyja magát terrorizálni erkölcsi és anyagi szinten egyaránt,
a haszon és a befektetett tőkéje visszanyerésének esélytelensége árán is?!
zöldszem
@m.macskosz: Bárkire, aki anyagi javakért képes korábbi elveit feladni. Ha az RTL "lefekszik" (remélem nem) akkor rá. Lázárt ismered!
egyeneskifli
@eszegfu: Igen ám,de az RTL beszámolt sok mindenről amiről még az "objektív" ATV is hallgatott.
Akkor tényleg a kritikusoknak lesz igazuk s visszasüllyed a Tv2 szintjére?
Vagy pl. simán átsiklanak afölött,hogy riporterüket lemajmozta egy korrupciós ügyben felfüggesztett börtönt kapott képviselő.
m.macskosz
@bencemacska: Bevallom, sokáig csak az RTL Klub Híradóját néztem, aztán elkezdtek marháskodni, egyidőben adták a híradókat a TV 2-vel, meg eltűnt a Vágó műsor is, így leszoktam róla. A századvég meg nagyon késői időpontban volt. Aztán a HetiHetes is kezdett unalmassá válni (számomra). Akkor kezdtem újra bekapcsolni, amikor leszokott arról, hogy átvegye a TV2 bulvár stílusát...
m.macskosz
@zöldszem: "Lázárt ismered!"
Ha ismerném is letagadnám! :)
De értem, persze.
m.macskosz
@zöldszem: Oké, de idézőjelbe tetted...
eszegfu
@egyeneskifli: Van az alternativákban igazságod! Én nem tudom, mit tennék a tulajdonos helyében... családom fenyegetettsége ellenére vállaljak fel mindent, vagy legyek megalkuvó. Nehéz lehet neki a döntés, melyből a nézők azt látják objektiv marad, vagy talán locsi-fecsi csatorna lesz.
egyeneskifli
@eszegfu: Azt tudom,hogy megfenyegették de biztos,hogy innen Mo.-ról?
Strong
Valakinek jó, valakinek rossz!
Az rtl-nek jó, mert több a nézőjük - A fidesznek rossz, mert kevesebb a szavazójuk.
De nyilván megfordulhat az arány...
bencemacska
Ha az RTL Klub "elfelejt" objektív lenni, akkor azt jelenti, hogy M.o-n Merkel segédlettel tiporják sárba két lábbal a sajtószabadságot, és vele a demokráciát is!

Ma reggel azt mondta a Klub rádió, hogy nem adott interjút nekik ez ügyben Kolosi Péter,mert ezt az ügyet Brüsszelben intézik, nekik nincs beleszólásuk!
JAJMÁR
Na ná, hogy ! Be kell panaszolni a főnöknél, ez a "sikeres" taktika, ez Mo. és a kormány sikere ! Ki kell rugatni ! Hajrá !
Ha már ésszel és tisztességgel nem megy...
eszegfu
@egyeneskifli: Én sem tudom! Pontosan ezért csak a fenyegetettségre utaltam. Nekem elgondolkodtató, hogy miért költöztette el M.o.-ról a családját (ha jól tudom) akkor, ha nem itteni a fenyegetés...
nezelodo
"KERKA
Az én szemszögemből ítélve: Lázár nyíltan megzsarolja az RTL-t. Adjanak le kevesebb kormányt bíráló híreket, cserébe elengednek tetemes összegű adót:))"

Ilyesmiért tiltották ki ezeket a grál lovagokat az USA-ból, nem?
egyeneskifli
Én szeretem az összeesküvés elméleteket.
Érdekesnek tartom,hogy először bejelentik,hogy az RTL igazgatóját megfenyegették s távozik családjával együtt Mo.-ról.
Aztán jön a hír,hogy kiegyezett az RTL Lázár lézerrolexannyitér Jancsival.
silber13
@m.macskosz: Elnézést, de 9:32-kor fene tudja mi történt.
bencemacska
@eszegfu: ma, 11:17

Szerintem azért költöztette haza a családját, mert már akkor tudta, hogy ő a megegyezés egyik tényezője. Nagyon kiállt az elvei mellett, leváltják, a fenyegetettség fedősztori!
A pénz beszél...az igazgató pótolható!
KERKA
@szaboria1: 08.19 Lázár tartana Merkeltől? Nem hinném. Nem véletlenül tárgyal a Lázár. Nála nincs megalkuvás, még nem ismeritek eléggé a jellemvonásait, az eddigi pályafutása során? Lázár nyíltan támad és megzsarol
Hellcat
Remélem az RTL nem enged a nyomásnak...most kéne a tökükre lépni amikor már alkudozni próbálnak a szarjankók.
bencemacska
@egyeneskifli: Megelőztél az elméleteddel pár perccel!
Hiába, lassú vagyok.
eszegfu
@bencemacska: Akár ez a tipped, igaz is lehet... Ott tartok, hogy ezek az ügyek nekem egyre bonyolultabbak, mint a "nagy politika", már talán fel sem fogom.
mekkelek
Az RTL nyerhet a csökkentett adóval de valószínû veszíteni fog a nézettségébôl, a kurmány pedig csak nyerhet vele, mert elhallgattatja az egyetlen országos kritikus hangot. A kiesô reklámadó bevétel nem gond, helyette egy egyéni képviselôi indítvány formájában felböfögnek egy újabb adót amit természetesen "nem a zemberek fognak megfizetni".

Mint más is említette kíváncsi lennék milyen formában lesz a megállapodás rögzítve, mert a kurmány szavahihetôsége a nulla alatt van.
bencemacska
@KERKA: Szerintem OV tart Merkeltől, mivel a Bertelsmann egyik tulajdonosa nagyon jó barátnője!
Lázár meg a végrehajtó.
(Valószínű, az ő érdeke, hogy OV elnök legyen!)
m.macskosz
@eszegfu: Azért költöztette el a családját, mert félti őket.
Ja, hogy kitől/mitől is?
Nem mindegy?!
Ma Magyarországon egy televíziós személyiség fenyegetve érzi magát,
mert tényfeltáró riportok jelentek meg az általa vezetett médiában!!!
Katalina62
Meg kell hagyni ügyes lépés! Ha az RTL Klub ebbe belemegy, tönkre is lesz téve, a hitelessége, és így már a kormány anyagilag is tönkre teheti, ez már senkit nem fog érdekelni! Ha elfogadják megérdemlik!
bencemacska
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de én már kb egy hete úgy érzem nőtt a balesetek és gyilkosságok száma és részletezése!
m.macskosz
@bencemacska: Lehet, hogy Neked lesz igazad, --sanszos--, de remélem mégsem! :)
Ha az RTL ebbe belemegy, akkor sokan bojkottálják majd, de az anyátokközt nézői hozzák a nézettséget, de ha megalkuszik, már az sem számít.
m.macskosz
@KERKA: Na, azért fácánlézer mégsem azonos kategória Angela Merkellel!
Kb. lepkefing a köbgyök alatt,
egy bolhafingnyi ország
ex táskahordozója
.
.
egy az Európa jelenét és jövőjét eléggé befolyásoló ország miniszterelnökével szemben.
szaboria1
@KERKA: Lázár a németeknél egy nagy senki.
eszegfu
@m.macskosz: Azt értettem, hogy félti a családját! Csak "egyeneskifli" szerint nem biztos, hogy M.o.-ról fenyegették meg, lehet külföldről. Na kb. innentől vesztettem el a fonalat...
bencemacska
@eszegfu: Külföldről max. a főnökei fenyegethették meg, hogy nem újítják meg a rövidesen lejáró szerződését!

Feltételezem, ezért költöztette haza a családját is!
Dr. Felipe
Nem sikerült kiüldözni az országból az RTL t és most már inkább egyezkednének ezek az aljas férgek.
Most akkor már mégsem kell annyira a reklámadó?
eszegfu
@bencemacska: Most hogy mondod...hajlok erre a varriációra.
73
Ha ne adja isten"kiegyezik"a fityesz és az rtl,akkor már nem is lesz objektív híradó vagy hírek?
Fradigege
Egyből beindult a nyalás. Merkelnek panaszkodtak, erre a Jancsival simitják el az ügyet. Hányinger itt minden szereplő. A világháborúknak és '56-nak nem lett eredménye. Megmaradt és feljött a felszínre a szar. A természetes kiválasztódás kudarcot vallott. A genetikai hulladékok döntenek a sorsunkról és telepedtek rá az életünkre, mind a két részről. Meleg lett a talaj és beindult a hízelgés. A feledés homályába vész itt, ami történt. Egy kis félre értés történt, igaz fiúk?! Felejtsük el a múltat! Simulás vette át a szerepet. Telibe hányom a monitort. pfhejjj...
EGO
Együtt vadászik a cigány a holland zsidókkal???
Január
Akkor már véget ér az "érdekes" Híradó? :(((
Na megnézhetik akkor a nézettséget!
egyeneskifli
@bencemacska: Rá se ránts :)
Leközelebb te leszel gyorsabb :)
csa-csa
@m.macskosz: .."sokan bojkottálják majd, de az anyátokközt nézői hozzák a nézettséget, .."
dehogy bojkottálják! és ez itt a lényeg! a nézettség! semmi más nem számít, meg az idióta betelefonálók a még idiótább "jósolós" carokba sok sok pénzért! különben bezárhatnák a bótot!
m.macskosz
@eszegfu: ma, 12:24
No, ott én is elveszítettem a fonalat,
de nem gyártok összeesküvés-elméleteket,
mert a múlt héten nem lottóztam, mégsem húzták ki a lottó ötöst..
m.macskosz
@EGO: A valódi világban is jól elvannak egymással...
KERKA
@nezelodo: 11.20 IGEN! IGEN! köszi, hogy mélyen értelmezted és megértetted, nem csak felszínesen olvastad amit írtam:))

Máskor, ha megszólítasz, kattints a válasz erre gombra, mert különben nem kapok jelzést!!!
Knapp75
2010 és 2014 között is nyugisan piacvezető volt az RTL Klub nézettségben, miközben politikával alig foglalkozott, pedig azért lett volna mivel...
Talán az elveikről annyit, hogy a demokrácia- és piacellenes lépések nem nagyon foglalkoztatták őket, amíg nem közvetlenül a bőrükre ment a játék. (már az is lehetett egy korábbi kompromisszum, hogy a Heti Hetest eltüntették az országos csatornájukról...)
Ha már az előző ciklusban is ilyen kritikusak lettek volna Orbánékkal, aligha van ismét kétharmad.

Mondjuk Orbánék sem tudom, mit akarnak! Először beszálltak a tv2-be, hogy több emberhez jussanak el "bulvárosan" a propagandájukkal, azóta meg még a saját lakájaikat is szétzavarták és a tervek szerint a garantáltan nézhetetlen közmédiával akarnak tömegekre hatni...
Ha az m1-ből vagy a Dunából akarnak piacvezetőt csinálni, akkor tényleg ki kell irtaniuk mindenkit. :)
m.macskosz
@Horizont: Nem tudom, és nem is érdekel, hogy az RTL hol van még jelen Magyarországon kívül Közép-Európában, de sajdítom, hogy a haszon annyira nem motiválja őket: németek:
Nem a gyors meggazdagodás, hanem a "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint"elve mentén működnek. Ráadásul volt pár pfennigjük már akkor, amikor orrba-szájba nyomatták az ősmagyar filmeket beetetésként: Kabos Gyula, Karády Katalin, Jávor Pál..
bencemacska
@Knapp75: ma, 18:37

Állítólag valamelyik "csókos" szemet vetett rá és meg akarta - olcsón - venni, a cég meg nem volt hajlandó eladni. Ez borította a bilit.
Ezután vették meg (a háttérben!) a TV2-t, ami nem hozta a hozzáfűzött reményeket!
Hogy mit reméltek, arról gőzöm sincs!!!
m.macskosz
@Knapp75: "Mondjuk Orbánék sem tudom, mit akarnak! "
Én sejtem. Annyi helyről hülyíteni a balga népet, ahányról csak lehet,
--közpénzen, természetesen. Ha ugyanis 20 fogható csatorna közül 18 ugyanazt a mantrát fújja, nincs az a villámkezű távirányító-kezelő polgár, akibe tudat alatt ne rögzülne a
"Magyarország jobban teljesít az Önök segítségével "című szöveg!
m.macskosz
@szaboria1:
:)
Tiltakozom!
ma, 12:15
"Lázár a németeknél egy nagy senki. "
Csak (!) egy SENKI.
Knapp75
@m.macskosz: Ezt értem, csak azt kétlem, hogy ez sikeres lehet.
Az internet korában élünk, a tévécsatornák nézettsége csökken (nem csak az m1-é, hanem az RTL nézettsége is, ahogyan a tévézésre szánt idő is, ha 5-10 éves tendenciákat nézünk), akkor erre van értelme média stratégiát alapozni?!
Ahol a 20 csatornából 18 ugyanazt fújja, ott lehet másik kettőre kapcsolni, tehát ezzel maximum azokat lehet "sarokba szorítani", akik tényleg beérik az ingyen fogható 5-6 csatornával. Ahol már 20 csatorna van, ott már akad benne egy ATV meg egy Hír tv is például, (havonta egy ezresért)
Oké, van pár százezer ember, akik így hülyíthetőek, de nem ők a jövő, már az átlagos életkoruk alapján sem!

Amikor a köztévén egy Fábry-show nem tud a 18-49 éves korosztályban 80- 100,000 embernél többet elérni, akkor hány nézőre számíthatnak hosszútávon?
A Játék határok nélkül mondjuk kétszer ennyi nézővel megy, de ha Trianonról fog szólni az új struktúrában, akkor lesz majd lemorzsolódás. hehe
m.macskosz
@Knapp75: Nagyjából 100 -150 tv-csatornát nézhetnék, ha akarnék, ehelyett itt ülök a monitor előtt és elzártam a háttérzajként működő tévét.
Nagyon-nagyon nagy baj az, hogy ennyi ingyenes "közszolgálati" tévé van,
de szinte elérhetetlen az ellenpólus.
m.macskosz
@Knapp75: Nos, akkor marad minden a régiben:
Közvéleménykutató:
-Tetszett hallani róla, hogy balhé van az RTL Klub környékén?
- Juj, hallottam hogy a Szulejmán...
- Nem, hanem az objektív és tényfeltáró híradó...
- Jaj, aranyoskám én nem politizálok...az onokám is azt mondta,
hogy kussoljak.
moiszikf
Arra lennék kíváncsi, hogy csak ez az egy "hír" mennyivel növelte a nézettséget?
Desischado
Most legalább meglátjuk, mennyire gerinces az RTL. Ha csak a pénzről szólt a harciasság, akkor fújhatjuk. Viszont a hitelessége és a nézettsége jelentősen csökkenni fog. Ha viszont kitartanak, akkor még vígan nyerhetnek is. Én a helyükben szóba sem állnék ezzel a hiteltelen bandával, egyébként sincs rá semmilyen garancia, hogy nem marnának újra beléjük! A "szavahihetőségük" most is bebizonyosodott, mivel bőszen tagadták, hogy a reklámadó az RTL-re van szabva. És ugye, mégis! Vigyázzon az RTL, ne üljön fel ezeknek! Tovább előre a megkezdett úton!
73
@m.macskosz: akkor marad a propeller:-)
agnes200
@Desischado: én előre borítékolom, hogy a kormány kicsit lecsökkenti a reklámadó kulcsát, és cserébe az Rtl ismét szemethúny a kormánytagok ügyködéseire.
Éljen a sajtószabadság!
human
@agnes200: Könnyen lehet. De miért kell az rtl-t ennyire fetisizálni? Talán tőle függ, hogy tüntetni megyünk, ha nem értünk egyet valamivel? Akkor nem bennünk van a baj? Én akkor is voltam tüntetni mikor nem volt kritikus az rtl és azóta sem megyek gyakrabban.
agnes200
@human: Ha azt akarjuk, hogy a következő választásokon ne az állami tv csatornák bamba nézőserege döntsön, akkor bizony nem elég az öntudatos, széleskörűen tájékozódó embereket meggyőzni, de a tv-t bámuló tömegeket is meg kell valahogy nyerni, hogy nem biztos, hogy minden olyan rózsaszín, mint ahogy a köztévé velük láttatja. Ehhez pedig az Rtl akár döntő erejű is lehet.
Ha nem lenne fontos az Rtl, akkor a kormány sem foglalkozna az ellehetetlenítésével, illetve újbóli megnyerésével. És akkor a 6 állami tv csatorna sem lenne ránkerőltetve, stb.
Desischado
@agnes200: Én is ettől félek! Bár ne legyen igazam! Mindenesetre meglátjuk, mennyire gerinces az RTL!

Egyébként igazad van, mármint ami az alsó kommentedet illeti. Fontos, mert sokan a tv-ből tájékozódnak, ezért kell a hiteles tájékoztatás!
human
@agnes200: Én csak azt mondom, hogy ne képzeljünk többet az rtl-be mint ami. Az rtl szerpe valóban felértékelődött és talán az ATV-t is túl szárnyalja legalábbis mint az ellenzéki híradás egzotikuma. De ha mi húzzuk rá a próféta szerepét, akkor talán hamis prófétát csinálunk belőle és mikor kiderül ez sem más mint egy csatorna a sok közül szintén rá fogunk haragudni, pedig mi csináltunk belőle prófétát.
Nem tartom korrektnek, hogy most azt mondjuk, jaj de jó az rtl híradó és mikor majd visszavesz a gázból, akkor el kezdjük szidni. Az rtl elejétől fogva szórakoztató csatornaként definiálta magát. Hogy most mélyebben beleás a kormánytagok piszkos ügyeibe az önvédelem nekik és prémium szolgáltatás nekünk, (és többlet költség is nekik). De azért megégetni, amiért a jövőben azt tenné, amire eredetileg is vállalkozott elég demagóg reakció. Maradjunk abban, hogy most egyetlen ellenzéki televízió van és az az ATV. Tőlük jogosan várható el a bal oldali értékek hangsúlyozása és híradás minden korrupcióról.
m.macskosz
@human: Az RTL Klub, valóban igazad van, csupán egy szórakoztató tv-csatorna, de annak, aki nem a valóvilágos szarra kapcsol rá, bizony kitűnő televízió is egyúttal.
A Blikk is egy bulvár lap, amelyik a félpucér nők fotójával adja el magát, de eléggé "tökös"cikkei is vannak. Hogy megveszi-e a kormány kilóra...?
Csak reménykedni tudok, hogy nem, és legalább lesz ellentéte a
"Kinyílott a pitypang, megírom"-nak!
Juhász István
Akkor most mi az IGAZ? Eddig váltig bizonygatta a fityisz, és a kurmány, hogy semmi köze a reklámadónak az RTL hirpolitikájához, azt nem miattuk, és nem ellenük találták ki...erre most jön az EGYEZTETGETÉS, ,ésha BELESZERET az RTL ismét a langyos hirekbe, akkor : DRASZTIKUS MÉRTÉKBEN lecsökkenhet ez az új adó. JÓ, MI???
human
@m.macskosz: Az újságírásban és a bulvárban szokott lenni egy kiegyezés egyes politikusokkal. A politikus információkat szivárogtat ki a belső körből és cserébe az újság nem foglalkozik a piszkos ügyeivel, vagy nem fogalmaz keményen vele kapcsolatba. Szerintem nem véletlenül került a blikk a Rogán által állíttatott rikkancs szobrára.
mate03
@Senara: Hogy a picsába titkos,mikor ép most beszélünk róla?Szerintem Merkel asszony közelgő látogatása miatt próbálnak egyezkedni!Van annyi gerinc a Németekben,hogy nem hajolnak meg Lázár előtt,bár mit is ígérjen!
Senara
@mate03: Lázár delegációjának tagja azt mondta lapunknak, hogy nincs a miniszter programjában az RTL Klubot tulajdonló Bertelsmann médiacéggel, sem az RTL Group vezetőivel való találkozás... Valakik hazudnak www.atv.hu/belfold/20150127-lazar-tenyleg-berlinben-targyal ... Mindössze annyit fűzött még hozzá, hogy „a tárgyalások ésszerű lezárása Magyarország érdeke, az sokat segíthet az országnak”. Azaz a tárgyalások lehetőséget adnak arra, hogy a kormány Brüsszel további beavatkozása nélkül vizsgálja felül a médiaadót...fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/27/tenyleg-targyal-az-rtl-klub-a-kormannyal/
Senara
@mate03: Nem titkos csak lézer szeretné , ha az lenne ...pávatánc a birkáknak
m.macskosz
@human: Stimmel, nincs mit hozzátennem. :)
bencemacska
@Desischado: Valahol - fogalmam sincs hol - azt bizonygatta valaki, hogy a nem adja fel függetlenségét az RTL.
Remélem igaza lesz.
mariaberta
Csak tudnám, miért kell mindenkinek beadnia a derekát a Fidesznek?
Végre volt egy csatorna, amelyik viszonylag tárgyilagosan tájékoztatott a napi eseményekről sőt a jó nagy disznóságokról. Most már ennek is búcsút mondhatunk?
Orbánék mindenkit bedarálnak???
mariaberta
@Juhász István: Ki tudja mi az igazság? Hiszen azt írja az újság, /mint régen/, hogy
TITOKBAN készül az alku.
brutus
Következtetes: KIKAPCSOLNI azt a mocskos TV-t, olyan nehez lenne...!!??
MANIPULACIO, semmi egyeb. Hajra Internet !
karma1
Ez azert erdekes hir volna, de akkor viszont nem ertem, miert is nem szabad az RTL Klubnak korbenezni az uj tavacskanal? Szoval akkor megsem fogadta vissza vitya az o sajat kiralyi kebelere ezt a piszkos-mocskos nyugati multit? Ja, a nepnyuzot es a godor szele fele tantorgo jelzoket kihagytam...:o))
karma1
@eszegfu: 27. 07.49-re: Nem eloszor csinalna s@gget a szajabol orban es a sleppje, a vastagbor bevonat a pofajan mindegyiknak durabel...
Ha viszont az RTL megis lefekszik, akkor valoban a legjobb, ha mar most lekapcsolja a villanyt, oszt szepen hazamegy Nemetorszagba, mert ezt a palfordulast meg o nem viselne el, annyi UJ nezot (is) elveszitene...
Plane, hogy a hulye kurmany meg azt is el akarja erni, hogy az eddigi elnokot is valtsak le... Nem lat el ez a hulye a nagy pinocchio-orranal tovabb? a musorpolitikat nem a Gerkins hatarozza meg, hanem az egesz az RTL Klub bizottsagi ulesen dol el, es lehet, hogy a fo iranyvonal (es az otletek) nem is Ma.o.-n, hanem az anyaorszagbeli igazgatotanacsban...
karma1
@mate03: 08.40-re: Csokolom, de szepen megteccet magyarazni a lenyeget!!!...:o))) Bocsass meg, de nagyon jot rohogtem rajta!!!...:o)))) Pedig nalam mar holnap van...:o))
eszegfu
@karma1: Nem vagyok megértő, csak elfogadó az RTL-lel kapcsolatban. A tulajdonosok nem a becsületükért jöttek ide és esetleg mennek el, hanem a pénzért! Ha most megalkudnak, akkor ugyan nem pénzt veszitenek, hanem mondjuk nézőket, és ezért lehet, hogy előbb-utóbb mégiscsak elmennek. Igy müködik az üzlet. Az meg, hogy a kormány leváltatná Gerkinst...szerintem ehhez semmi érdekük nem füződik , csupán itt is megmutatják: az történik, amit mi akarunk.
karma1
@eszegfu: Jobban mondva, amit orban keral akar...:o)) De talan megsem az tortenik, azert nem mindenki ugral ugy, ahogy a csuti orias futyul...:o)) Nagyon remelem...:o))
eszegfu
@karma1: Hát ebből a szempontból bennem nincs hiba, én nem ugrálok neki... De hát ki vagyok én? Neki én (sem) nem számitok...
orogordog
rtl is egy kupac, a Lázár is egy kupac. fideszt nyalta az rtl, most a fideszt szapulja.
m.macskosz
@EGO: Nem értem ugyan, de lájk :) ma, 10:15
keresztapa
Kiinduló pont. Az igazság sohasem fél a hazugságtól, mert az igazság tudja, hogy ha mindkettőt megismerheti az ember, akkor eltudja dönteni, hogy a kettő közülmelyik az igazság és melyik a hazugság. Ezt a hazugság is tudja. Éppen ezért a hazugság mindég fél az igazságtól, és mindég elakarja titkolni az igazságot. A hazugság csak és kizárólag akkor életképes, ha az igazságot, mellette nem ismerheti meg az ember. Ez az oka annak, hogy a hazugság mindig be akarja tiltani az igazságot, ugyanakkor az igazság sohasem akarja betiltani a hazugságot. Mert az igazság a hazugság mellett is igazság marad. Ha valaki beakar tiltani valamit, az mindég a hazugság védelmébe történik.
Pld.Holokauszt tagadása sittet érhet a jelenlegi törvények szerint, akkor a nem elhívése minek minősülhet? Hisz nem tagadom, csak nem hiszem el. Az igazság szolgálatatás, a törvényhozás miért nem az adott időben hozta meg a tagadásos törvényét akkor és nem utána.? Vagy akkor az igazságot kellet volna a hazugság mellé megismertetni az emberekkel!
karma1
@keresztapa: Valoban igaz! @keresztapa: Eleg, ha az RTL NEM mondja el az igazsagot annak a hazugsagnak az eltakarasara, amit orbanek 24/7 nyomatnak a mediaban!

Mert ha minden egybites agyu csak a hazugsagot hallja, akkor elobb-utobb agymosasi szinten azt fogja elfogadni igazsagnak...:o(((
havasigyopár
Nem lehet, hogy az történt, hogy a vezérigazgató azt mondta, hogy még több politikai műsort fog készíteni?
keresztapa
@karma1: Igen pont erre gondoltam én is. ATV Kálmán Olga műsorát nézve, átkapcsolva a Hír TV-re- , de a kurucz. info, olvasása pörgeti az ember igazságérzetét, A 168 órát értelmezve mebgálapitható
keresztapa
@karma1: Miközben Európa tönkre teszi gazdaságát, a gazdasági embargó Amerika kezdeményezésre,az EU szerencsétlen gazdasági vezetői nem veszik észre, hogy Amerika meg növeli exportját épen az oroszokhoz, amivel hatalmas nyereséget tud biztosítani a jenkiknek, az EU meg szopizza a veszteséget. Merkel mintha észlelné, eme fura helyzetet, és ellen súlyként jelezte, hogy hajlandó az EU és az Orosz vezetésű EURÁZSIAI GAZDASÁGI UNIÓ érdekeinek egyeztetésére, kiegyensúlyozására.
keresztapa
Az RTL- meg bujkáljon az gazdasági érdeke mögé, és ne adjon igazságos szónoklatokat, tetetve magát a kormány korrupció ellenesség bajnokává. Hiteltelenné vált mivel az adózás kivitelezésekor lett Kormány kritikussá.
Továbbra is éljen a reklámoknak, ne borzolja az emberek idegeit álságos kritikáival.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.