A felcsúti kisvasúttal kapcsolatban – a híresztelésekkel ellentétben – ellenőrzési vizsgálat nincs folyamatban – reagált ma a kormány közleményében a Figyelő tegnapi értesülésére, mely szerint az EU nyomoz a projekt után.

Ebben többek közt arról is írtak:

A turisztikai fejlesztések között már korábban is számos esetben helyet kaptak a felcsúti kisvasút fejlesztéséhez hasonló beruházások. Ilyen fejlesztésként indult Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 2008 júniusában tett bejelentése nyomán a Szob-Nagybörzsöny kisvasút teljes, turisztikai célú helyreállításának második üteme is. Magyarországon 21 kisvasút közlekedik, összesen 380 km hosszan.

Így szerintük a felcsúti kisvasút-fejlesztés illeszkedik ebbe a koncepcióba.

A fejlesztést lehetővé tevő pályázati felhívás célrendszere teljes egészében összecseng a korábbi, hasonló pályázati kiírásokkal. Tehát nem öncélú turisztikai fejlesztésről van szó. Ellenkezőleg, inkább elvárás, hogy a projekt a régió meglevő turisztikai adottságaival összhangban, azokra építve valósuljon meg. A felcsúti kisvasút nem új nyomvonalon valósul meg, hiszen a terület egy részén korábban is volt vasútvonal. (...) A távlati cél a vasúti közlekedés, ezen belül a keskeny nyomtávolságú vasutak (kisvasutak), mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság széles körében

- magyarázták.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Micsoda különbség a Börzsönyben már régóta üzemelő kisvasút felújítása és Orbán játszótéri beruházása között. Arcátlanság Bajnai Gordonra hivatkozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Egy közel 10 évvel ezelőtti tervel takarózni nem kimondottan szép!!!
amaramaistanna
Micsoda különbség a Börzsönyben már régóta üzemelő kisvasút felújítása és Orbán játszótéri beruházása között. Arcátlanság Bajnai Gordonra hivatkozni.
Hellcat
Egy meglevőt felújítani vagy egy tök újat építeni azért rohadtul nem ugyan az...ekkora szar magyarázkodást öregem.
kata53
Gyurcsányozni elfelejtettek a Felcsúti kisvasúttal kapcsolatban!
papa.49
@kata53: Jön még olyan is, ne félj...
Mobil123
Mi is lenne veletek az elődök nélkül!:-D
bencemacska
Amíg ez a zsebnapoleon miniszterelnök nem lett, én csak Alcsútdobozt ismertem. Arról, hogy van még két másik "csút" is, nem hallottam.
Ennyit a nagy turisztikai jelentőségéről!
verum
Csakhogy a többi kisvasút tényleg a turisták miatt van, nézzék meg, hányan használják.
A felcsuti meg kihasználatlan lesz a nagy semmiben. Akár a stadion, meg a halastó, meg még mittudoménymilyen fittyfene, amit odabiggyesztenek.
nemkati
@verum: :DDD
7000 utassal számolnak naponta. :)
Özönleni fog a nép Felcsútra!
verum
És lehet, hogy felségsértés, de azért szerintem a Börzsönyhöz nem nagyon ér fel Felcsút, mint turisztikai látványosság.
Talán majd negyven év múlva...
börzsönyi kisvasút:
www.turistamagazin.hu/kepek/cikkek/2/5/8/6/maj-1_033-2_664x0t1_ic.jpg
verum
@nemkati: - majd közmunkásokat irányítanak oda. Aztán meg, ha felépült, ugyan mit lehet már tenni, ha heten utaznak rajta évente...?
bencemacska
Szerintem a kisvasút fogja összekötni a futball stadiont, a vele szemben levő kerti budit, a mangalica hizlaldát, a halastavat, O. Győző udvarházát és az arborétumot, amit a saját lábon álló - mint fő turizmus irányító - fog tulajdonolni.
nemkati
@verum: 40 év múlva zarándokhely lesz az 0rbán házánál és a róla elnevezett stadionnál és arborétumnál.
Knapp75
@nemkati: 7000 utas naponta?!
Akkor az Omegát (és a vendégzenészeit) néhányszor körbe kell majd vinniük...
Omarion Nebula
Magyarázzák az bizonyítványt! (a szegénységit)
Szerintem 20 év múlva is az elmúlt 8 évet fogjuk hallgatni na meg Gyurcsány és Bajani által elkövetett haza- és nemzetárulás, gazdasági nyomorba döntés és egyéb gonosztettek felhánytorgatását...
nemkati
@kakaósbögre: Gyurcsány az oka hogy Bajnai nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként ilyen fejlesztést beterjesztett, és a fejlesztés elindulhatott. Egyszerű ez, mint a faék. Ők csak elődeik nagyszerű gondolatait viszik tovább.
Anna Mária
Hát ez a hét vicce!
Méghogy a csúti sihuhu illeszkedne a Bajnai idők tervéhez! :)))
bakegya
Minő cuki vasút-úszóvilágbajnokság-stadionok-médiabirodalmak...mibe fog még kerülni ez a teknős a cölöp tetején...
Cicamama55
Ugyan miért nem telepítik Felcsútra a a Budai Várat is, oda a stadion mellé, nem kellene költözködnie szegény miniszter elnökünknek. Azt a helyet a TEK úgyis őrzi. Külön kis állam lenne, olyan mint Olaszországban Vatikán.S ott ő lehetne a pápa...Én a helyében átgondolnám ezt a lehetőséget. :)
bakurasz
Azért a csuti Malac szülőfaluját egy lapon említeni a Börzsönnyel...Nahát!
panellproli
Lassan azt is megmagyarázzák, hogy a Tokaj hegyalja , a kőbánya, A LED beruházások, a kikötő vásárlás, a kaszinó biznisz, a föld és dohány ügyek is mind a Bajnai erőszakossága miatt került az ő kezükbe. Undorító, sátáni fajzatok!
rapliandras
Maffiabaloldal. Szocialista brókerbotrány - fűzte hozzá Rogán Antal, majd lehajtotta fejét.
bencemacska
@rapliandras: Sajnos nem guillotine alá!!!
papa.49
@Cicamama55: Még az az idő is elfog jönni, mikor minden helyben lesz az I. Viktor számára, gondolom még űrkikötő is fog épülni, hátha űrsétát kívánna tenni a megfáradt vezír!!!
simmering73
Azt szeretem ebben a regnáló qrmányban, hogy minden olyan egyszerű, mint az egyszeregy. Nem kell gondolkodni sem. Ha valami sz@r, valami el lett qrva, tudjuk, hogy a gyurcsánybajnai miatt van. Élvezem a napfényt és a nulla százalékos inflációt. Igaz kedvenc újságom a Hajrá Foci tavaly 150ft-os egységáron zárt és tavasszal 195ft-on nyitott, ehéten pedig már 295ft, de tudom, hogy ez is az emútnyócév miatt van.
justhpeter
Teljesen igaza van, amikor azt mondja következetesen, hogy Bajnai miatt van a meseországi vasút uniós felépítésre jelölve. Ez így következetes. Szeretném, ha ebből a helyes következtetést levonnák. Bajnaiék elhúztak a lecsóba. Ha Orbán következetes, akkor Bajnaiékat követve ők is elhúznak a lecsóba. Szerintem ezt még Gyurcsány is támogatná.
verőce21
@simmering73: (19:47) A Hajrá Foci gyűjteményed akkor szép hasznot/hozamot termelt! :)
Mézike
Turisztika? Bajnai? Nocsak! lehet libatelepet képzelt el arra?
lajospapa
Nagy szeretettel ajánlom olvasásra Végh Antal: Tsz metró című írását!
Feraj49
Igyál meg egy pohárral,és fogd rá a nyuszira,hogy az volt !
Boszi27
@papa.49: Nem vagyok ellene, hogy kilőjjék az űrbe, jó ötlet
sziha
En maskepp latom. Engedni kene neki a kisvasutat... Meg a halalbuntetest is... A kettot meg ossze lehet kotni...
kkalman
Pofátlanság a Bajnai kisvasúti terveire hivatkozni. A fogalomzavar, ami a fejükben uralkodik az meg elképesztő. Összekeverik a felújítást az új építésével. Kiscsoportos óvodásnak több esze van, mint ezeknek együtt.
vitriol
mért nem mindjárt Horn Gyulára hivatkozik a kormány?
papa.49
@Boszi27: Én se lennék a dolog ellen de szigorúan csak KILŐNI és vége, visszaút nincs!!!
mariaberta
Ez a kormány vállal egyáltalán valamiért felelősséget, vagy még mindig a Gyurcsány, Bajnai a felelős mindenért, ami ebben az 5 évben történt? Ha így haladunk, eljutunk Boros elvtárshoz, sőt Antal Józsefhez is. Bár lehet, hogy az utóbbi mentesül, mert már eltávozott az élők sorából. De Borosunk még van!!
Desischado
Már megint a Bajnai a bűnös. ezek mást nem tudnak? Lilára nevettem magam, hogy még mindig itt tartanak! Szánalmas!
Kosbor
Börzsöny csodaszép, a 80-as években rendszeresen kirándultam arra (akkor még a munka mellett jutott idő rendszeres túrázásra is, nem állandóan a pénzkeresésre kellett fókuszálni) Érintetlen természeti környezet, csodás tájon fut a kisvasút. A csillebérci (uttörő) gyermekvasútra hivatkozást kifelejtették. Ha hasonló szépségű a táj Felcsút/ Alcsúton is akkor nosza, vágjanak bele. Az egészségügyi tüntetések úgysem tartanak a végtelenségig.
Tényfeltáró
Még hogy kisvasút! Hát a f@szom nem kéne?
karma1
@Cicamama55: Juj, elloptad az otletemet! Tegnap egy masik cikkhez szoltam hozza, es pont ugyanezt irtam, megemlitve, hogy volt mar Szekesfehervar is a fovarosa kishazanknak, lehet akkor most majd Felcsut is, csak nezzenek egy nagyobb telket a stadion kozeleben, hogy reggelente a "keral" kijove a haloszobabol, rogton a kedvenc jatekszeret lathassa maga elott,...
karma1
@Tényfeltáró: De, kene, ha szervesen be lehet epiteni a csuti latvanyossagok koze?...:o))) (Jo,jo, csak vicco"tem!...:o)))) Felcsut olyan lapos, mint a rola elnevezett tetu,... ures bodzamezokon, kukoricason vezet az ut pl. Va'l felol eszakra, ha el akarjuk erni a regi M1-es utat... Mondjuk, ha epitene fole egy Szellemvasutnak megfelelo kornyezetet, a Kaszassal, pokhaloval, banditakkal, szornyekkel, akkor talan meg elmenne "elmeny-vasut"-nak, de igy?... Dogunalom, fouri jatekszer,...(Olcso jatek hulyegyerekeknek - ezzel cukkoltuk mindig a sulitarsainkat, ha azok valamilyen idetlen otlettel jottek elo...:o)))
micfild
@karma1: Még hogy nincs látványossága Alcsút-Felcsútnak----??
Ezt azért mondjátok már ép elmével gondolkoztok.
De egy ellmebeteg őrült gondolatati szerint... sok-sokkkféle látványosság van ott.. SŐT!
Az ország legnevezetesebb helye!
Hiszen ott született, élt és nevelkedett a magát legeslegeslegnagyobbnak tartott államférfi... egyenesen István királyunk reinkarnációja... Még Szűz Mária is leszállt a földre és megáldotta a helyet, ahol ez a nagyember a világra jött.
A nagy országmegmentő, aki folyton megmentette az országot... az oroszoktól, papoktól a gazimperialistáktól, az imf-től, a bankoktól, a multiktól, az oligarchiáktól, a zsidóktól, a melegektől, a rokkantaktól, az eü-dolgozóitól, a tanároktól, az egyetemistáktól,...--- bocs ha kihagytam valakit.
Mit gondoltok hát.. hogy ennek a Nagyembernek ne legyen hát stadionja, katedrálisa, csónakázótava, kisvasútja és emlékműve--- még életében??
Felcsút főutcáját is át kéne nevezni... Orbán Viktor utcára... Sőt.. A Kossuth teret is.. Orbán Viktor térnek...ááááá mit is beszélek. Felcsútra kell épiteni egy új Parlamentet és elnevezni Orbán Viktor Parlamentnek. Todulni fog a nép, hogy lássa nagy nemzetelvesztőnk emberi nagyságát.
Ezért kell a kisvasút. Én egyenesen Budapest- Alcsút- Felcsút vonalon épiténém ki. Aztán lehetne továbbfejleszteni Hódmezővásárhelyig, Győrig, és Debrecenig... hogy a nagyvezir- kisvezirek városaiba is eljusson a nép, aki ezeket a rabszolgatartókat a saját maga megnyomoritására uralomba helyezte és ott is tartja.

De azért volt egyszer egy másik stadionépitő diktátor, ittend a szomszédban aki szintén stadiont épitett miközben a nép nyomorgott és éhezett. Emlékezzetek mi történt vele.
Feraj49
@micfild: ma 07.08-ra. Tovább gondolva elmélkedésed,lehet,hogy még az " ISTENI " jelzőt is kell használni a neve előtt !
mate03
@Desischado: Bajnain kívül,hibásak még a balettláncosok,a kéményseprők,és az Albán fogtechnikusok! Csak a (fidesz) nem!?
eugen4402
Szegény fogyatékos elmebaj-nokok, ne Bajnaira hivatkozzatok, hanem Petőfire.
Ő írta, hogy "száz vasutat ezeret", ti csak szót fogadtok a költőnek.
karma1
@micfild: Hat mi tortent volna vele? O lett a Karpatok Geniusza, a gyonyoru felesege meg valami kamu doktoratus-lotusz-faktusza lett,... De az a veg... Az azert nem volt semmi!!! Ne mondd, hogy nem!...:o)))) (Ja, azert meg o sem engedett meg maganak ennyit, legalabbis anyagilag, stromanilag, pedig fia is volt, ugy tudom,...:o(((
karma1
@mate03: Azok a "baptista fogtechnikusok, akiket azonnal bezartak, amint az orszagbna zavargasok tortek ki,...(by Moldova Gyorgy...:o))))

MINDENKI hibas, kiveve orbant + a sleppjet , na es a gyevi birot...:o((((
Feraj49
@eugen4402: ma 09,12-re.Csak egyet építenének, de már száz vonalon megszüntették a vasúti közlekedést. Ezer vonalunk meg talán nincs is.
magyarbakancs
Bajnai,Gyurcsány élni fog ,Fidesz mindig előszedi őket,hogy minden problémának ők az okai.
eugen4402
@Feraj49: Jól van na. A száz megszüntetett vasútvonalat nyugodtan írhatják Gyurcsány számlájára, mert anno jogosan állították le a "szellemvasutakat".
De hogy ezzel az eggyel nagyobb felhajtást rendeznek, mintha ezret építenének...
dr. prédikátor
Vajon hány évnek kell eltelni ahhoz hogy a geci fütyisz-es banda abbahagyja az elmúlt nyócévezést???
papa.49
@dr. prédikátor: Amíg hatalmon vannak mindig erre fognak hivatkozni...
istvanka
Megigérem,ha megvalósul az elsők között leszek akik használni fogják!A kalasnyikovot a házánál a vonatról!
Lackó50
"A felcsúti kisvasút nem új nyomvonalon valósul meg, hiszen a terület egy részén korábban is volt vasútvonal." Merre ment az a nyomvonal? Akkor már 2 km készen is van? Vagy lehet, hogy az még a század elején épült valami és azóta már betemették és most csak ki kell ásni? Turisztikai látványosságnak meg áttelepítik a budai várat (hogy az is helyben legyen) Aztán jöhet a Disneyland. Az is olyan méretekben, hogy vetekedjen Hollywooddal. Csak azt felejtik el, hogy az "emút nyoc évből" már csak 3 tartozik az előző kormányhoz. 5 éve már ők vannak kormányon. Az nem baj??
amaramaistanna
@Lackó50: A magnótekercst elfelejtették átállítani...
Lepényleső
A fidesz kormány megállapította; minden nagyon szép,minden nagyon jó,mindennel meg-
vannak elégedve! -aki mást mond,hazaáruló. (Mitől jobb a hazát szétlopó?)
kukac50
A kurva anyját annak a beteg agyú politikusnak, aki még most is Bajnaira vagy Gyurcsányra hivatkozik.
izo
@kukac50: Hát tettek érte bőven!Gyurcsányék csődbe vitték az országot ha nem tudnád.A hozzászólásod hangneme téged minősít.
human
@izo: Ja. Abból a csődből fizethette vissza Orbán az IMF hitelt és még 3000 milliárdot is talált a nyugdíjkasszában.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
A Salgótarján-Hatvan "nagyvasúttal" is b.szhatnának már valamit!!!Igéret már van rá huszon akárhány éve.
izo
@human: Érdekes fordított logikád van.Csődből visszafizetni hitelt?És miért kellett visszafizetni IMF hitelt? Gondolkodj!Na te vagy az az ember aki a feketéről bebizonyítja, hogy az fehér.
mate03
@karma1: Rejtőtől idéztem,nem saját kútfőből!
karma1
@mate03: Huuuu, ... akkor ez a konyve kimaradt!...:o((( A baptista fogorvosok a Moldova Ferencvarosi Kokteljabol van,...:o))
micfild
@karma1: A 14 karátos autó. Remekmű.
karma1
@micfild: BEUGROTT!!! KOsziiii !!!...:o)))
solidedge
Félek, hogy a kisvasút tükrében még nagyobb lesz a felháborodás, ha Orbánék bejelentik a felcsúti metró 20 méteres szakaszát Orbán házától a stadionig.
human
@izo: Most vagy a csőd fogalmát nem érted vagy szobafestő vagy :)
kukac50
@izo: Orbán többet ártott az országnak 5 év alatt mint Gyurcsány.8 év alatt.
izo
@human: Te nem érted.Biztos azért vett fel IMF hitelt gyurcsány mert olyan jó állapotban volt az ország.
human
@izo: 2008, gazdasági válság Európában? Na rémlik valami? Ezt mindig elfelejtitek, mikor IMF hitelről van szó. 2010-re az ország túl volt a válságkezelésen. Ezt mi sem igazolja jobban, hogy Orbánnak volt miből visszafizetni a hitelt, lenyúlni a 3000 milliárdos magánnyugdíjt, újabb adókat kivetni, támogatni a gazdagokat rezsicsökkentéssel, gyerektámogatással. Ezt szerinted meg lehetett volna tenni egy csődben lévő országgal? Próbálhatod a fehéret feketének magyarázni, de nem fog sikerülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.