A győri Szent Imre templomban hangzott az az aktuálpolitikai prédikáció, melyben Balázs Tamás plébános hívta fel a nyáj szíves figyelmét, hogy rendes magyar keresztény ember rohan aláírni a Fidesz kvóta-ellenes papírját.

A plébános a 444 videójan azt mondja:

Mint Istentől kapott szép szemű magyar keresztény embereknek, legyen bennük elég határozottság és bátorság, elindulni és jó szemmel kikeresni, hol és mikor van lehetőségünk minél hamarabb aláírni a beléptetési kvóta ellen azt a papírt, amihez nevünket és határozott eljárásunkat kell adnunk. Csak így tudjuk megőrizni ezen a Földön Krisztus királyságát. Különben idegenek embertelen és félelemtől teljes királysága fog eluralkodni hazánkban.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A gyermek-éhezésről,,ha pofáznál valamit szentatyám...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
A gyermek-éhezésről,,ha pofáznál valamit szentatyám...
Aki Én
,,Mindenféle ideológiai és politikai nézettől függetlenül" = fidesz-kdnp
Nincs több kérdésem.
Clavigo
Egy klasszikus neked szentatya..""Csuhások,,térdre-imához "...Oszt gyűjtsed az aláírást a Zsírmorénak.Dicsértessék..
dr. prédikátor
Kitagadom az egyházamból ezt a fütyi-sz nyaloncot!!!
Mobil123
Megver az Isten benneteket!!! Mi a bánatnak kell a politikát a templomba vinni???
nyanya001
Pártházat csináltatok a templomokból is !
pbalage
egyébiránt minden szemétláda csuhás ugyanezt csinálja, nem egyedi eset.
36
@Clavigo: Az éhezésről és a szegénységről a múlt vasárnap volt szó püspökkari körlevélben.

Egyébként én úgy vagyok ezzel, hogy a pártoskodást valóban ki kell hagyni a beszédből, de ha a muszlim imám, felszólíthat arra hogy menjetek és győzzétek le a hitetlen Európát, meg szüljétek tele gyerekkel, akkor inkább a katolikus plébit hallgatom. Arról nem is beszélve, hogy mostanában Gyurcsány is akkora Krisztus hívő és a pápa tisztelője lett mint a fene és közben sunyin somolyog hozzá. Hát, nem tudom ki az álságos.
silber13
Ennél a papnéál alkalmazni kellene a letétel ( Depositio ) büntetését. Akkor aztán agitálhat kedvére.
Strong
..kit érdekel ki gyűjti, hol tudom aláírni?
Clavigo
@36: Valószínű,,én vagyok az álságos...Egyébként mi közöm a muszlim imámhoz ?? Mi köze egy katolikus papnak a református Cimbalmoshoz és Nemzeti Zenekarához ? A támogatás belefér a perselybe ?? Gyurcsány meg megint hogy kerül ide ?
Hofipisti
És akkor az általánosan terjesztett duma: az iszlám erőszakos!
S mindez a szekuláris állam égisze alatt.
Idézetek az "alaptörvény"-ből:
- Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.
- Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével.
- Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek.
pbalage
@Clavigo: hát nem tudtad, hogy a gyermekéhezésről nem szokás ilyen magas szinten pofázni, mert a gyerekek szexuális játékszernek valók?
1magyar
Nagyon tévedtek, ez nem politika az egyházban, ez a kereszténység fennmaradása érdekében való prédikáció. Hiszen a muszlim vallást akarják a kontinensre erőltetni, elsősorban éppen az egyházaknak kellene megvédeni magukat.
Clavigo
@pbalage: Nem vagyok elég képzett,,,főleg szociálisan,,de nemzetileg sem..Kegyes Urunk jelenlegi útmutatása ,ami jelenleg a mérvadó!!.Lehet,,holnap már más lesz az irány. Az azeri Baltás Haver elvégre muszlim volt...A gyerekek?? Megérnének egy misét kis hazánkban..
36
@Clavigo: Én nem neveztelek álságosnak.
Csak a média mulasztására utaltam azzal, hogy a múlt héten volt szó az éhezésről és a szegénységről a templomban és az nem jelent meg pl. ezen a felületen. Pedig, szerintem akkor lenne objektív a tájékoztatás, ha nem csak egy oldalról kommentelhetnénk, a témát. Egyébként, ahogy visszaemlékszem a körlevélre, nem szerepelt benne politika. Arról viszont szó volt, hogy a katolikus karitász, máltaiak, ökumenikusok segély rendszere működik és működni akar. Ezen szervezetek működéséhez, pont hogy nem járul hozzá a kormány, mert az adórenszert rendesen eltorzította. Itt a felajánlható 1%-ra gondolok. Az állam, ma pont hogy elvonja, a segítségnyújtás lehetőségét az éhezőket segítő szervezetektől. Azt én nem tudom, hogy a reformátusoknak mennyi pénzt ad a kormányzat, azt látom viszont, hogy a mi plébánosunkat és a templomot épp hogy fenn tudja tartani az a pénz ami adományként befolyik.
A muszlim imám, pedig én úgy érzem, hogy a vallásom, életem, családom élete és lakhelyem megtámadásáról, elfoglalásáról beszél. Én mindezt, nem akarom elveszíteni. Engem ne akarjon senki a muszlim vallásra téríteni. Van már saját vallásom. Gyurcsány az én részemről úgy került ide, hogy ha érdeke úgy kívánja, a materializmust szónokolja, ha úgy, akkor pedig a krisztusi szeretetet.
sokanvagyunk
Én azért szívesen meghallgatnám azt a plébánost, akit kitessékelnének a muszlimok a pécsi Dzsámiból.
36
@1magyar: Igen. Bár Nyugat Európa nem beszél a keresztény gyökerek megvédéséről. Az iszlám, mégis keresztes lovagoknak nevezi a megölt ortodox orosz, vagy más európai és amerikai embereket. Tagadják és elhalgatják, nyugati oldalról, de vallás háború van.
vadnarancs
2000 éve ez 30 ezüspénzt ért. Most ugyan mennyit?
enslaved
A kvóta megtagadásának aláírása eleve evidens, nem kell felhívni rá senki figyelmét, de ha mégis, akkor ott baj van.
enslaved
@Clavigo: Talán ő tehet a sok megélheti szülésről?
Clavigo
@36: Inkább nem kommentálom,amit írtál...és megmarad a békesség.
eszegfu
@enslaved: 15:30 Nem kellene "itélkezned"...én sem ugy gondolok a "kvóta-ellenzőkre", hogy ezeknél az embereknél "baj van"...
r2d2
@Clavigo: Áááááááááá! Ahhoz képest jó kövér...
papa.49
Én is ,,prédikálnék a papocskának,, a barna medvét tegye magáévá))))))))))
human
Függetlenül attól, hogy a kvótarendszer hibás vagy sem kíváncsi lennék, hogy magától kezdett el politizálni vagy fentről utasították. Utóbbi esetben gondolom több templomban is hasonlók történtek. Kíváncsi lennék konkrétan erre a papra, hogy a 2018-as választások előtt fog-e kampányolni az újnemzeti oligarcháknak.
eugen4402
... Hogy nem sül ki az az Istentől kapott szép szeme ilyen pongyolán fogalmazni az Isten Házában...!
Csizmás Kond
..na de mit kellett volna mondjon...hogy építsenek minaretet ?
Dr. Felipe
Minden agymosott rohanjon aláírni a fideSSnek (lehetőleg minél többször), különben hamvába dől a felcsúti királyság. Összedől a stadion meg a makovecz kazánház és Lovasberénynél kisiklik a csuti kisvasút.
human
@Dr. Felipe: Bizony meg kell védeni az értékeinket:
- A világ legmagasabb áfáját,
- Európa legnagyobb bérterheit,
- a világon leggyorsabban gazdagodó vállalkozóinkat,
- helyünket a korrupt államháztartások élbolyában,
- az egy főre eső stadionok számát,
- az ügynökakták titkosságát.
vadnarancs
Nocsak Wolfika! Mégsem vagytok elegen, már a templomokban is toborozni kell a legénységet? Gusztustalanul gusztustalanoknak!
human
@Horizont: Írta itt egyszer egy fidesz hívő, hogy a mi "gyengeségünk" az, hogy nem védjük a korrupt képviselőinket, hanem kritizáljuk őket. Bezzeg ők tűzön vízen át mindent bevédenek. Arra nem gondolnak, hogy pont ezért hiteltelen mikor bal oldali milliós (nem milliárdos) visszaéléseken rugóznak.
Toby
Na vazze, elfogyott a plé(h)bánó, unicumra félrett perselypénze, ki kéne pótol(tat)ni - a hívecskék közpénzecskéjéből !
Clavigo
Matolcsi is ""szép szemű magyar ember ""...A pap elvtárs jól teljesít.Lesz állami támogatás ...ÉdesViktor bőkezű az állam pénzéből..
1magyar
Inkább a kelet felé hajlongásra tanítsa a híveket?
Clavigo
@1magyar: Az attól függ..hogy mire kapja az állami támogatást Édesviktortól.
justhpeter
Ezt a derék plébánost Erdő Péternek és Semjén Zsoltnak kellene kézen fogva véglegesen kivezetni a templomból. Ebben azonban ne bízzunk, Mindkettőnek a templomi öltözéke alatt ott a fideSS-mez. Őszintén sajnálom a tisztességes katolikus embereket.
papa.49
@Clavigo: A feltétlen seggnyalásra))))))))))
nezelodo
A nyolcvanas években Kádár is azzal dicsekedett, hogy a szószékről is a szocializmus felsőbbrendűségét hirdetik. Nincs új a nap alatt, de még jó, hogy nem kalasnyikovokat emleget ez a pap, mint az egyik választás napján, egyik faluban, amikor amúgy újrázott a bukásban a fidesz.
libellle
@36: Most valamit összekevertél, de nagyon. Az Imam sosem beszél ilyeneket. A gyülöletet-prédikátor muslimok szoktak igy beszélni. De a katholikus egyházban ugyan tiltva van a politizálás. Ellenére ennek mégis teszik.
mariaberta
Gondolom a könyörületesség nevében! Plébános Úr, nincs eltévedve??
Freewolf
Amelyik pap nem szeretne mecseteket, az bizony a hazája mellett áll ki a vallásáért a betolakodók ellen! Ez így helyes!
kutyahűség
Hol van a főnöke? Hétfőtől nem szeretném papként tudni ezt az embert. Pont.
enslaved
@Horizont: Nem annyira, mint te örültél egy másik cikknél a szarnak:-))
enslaved
@Clavigo: A gyermek éhezésről szóltál, arra reagáltam.
enslaved
@eszegfu: Ami ma történik a világban, nem is kell a kvótát elfogadni.
hemami
@Hofipisti: Csakhogy az a baj, hogy az iszlám nem tisztel más vallásokat és nyíltan hirdeti, hogy célja az iszlám uralom elterjesztése az egész világon.Valóban az imámjaik agitálnak így, tehát minden normális embernek messzemenően tiltakoznia kell ez ellen, függetlenül attól, hogy ki buzdít erre.Egyébként mindeddig én sem gondoltam, hogy a templomokban kellene politikáról beszélni, de ebben az esetben az ördöggel is össze kéne fogni, hogy megmaradhassunk vallásunkban, szokásrendszerünkben, hagyományainkban, stb.A muzulmán tömegek bevándorlása az egész eddigi életünket veszélyezteti, lehet, hogy nem most azonnal, de 1, vagy 2 generáció múlva, mint ahogy ezt az eddigi sajnálatos tapasztalatok megmutatják.Mentsük meg ettől a gyermekeinket, unokáinkat !
hemami
@Dr. Felipe: Ez annál százszor égetőbb kérdés, mintsem, hogy poénkodni lehetne rajta. Rengeteg belpolitikával kapcsolatos kérdésben én sem vagyok egyáltalán elégedett, de ez a kérdés minden mást felülír, mert itt a megmaradásunkról van szó.Szó szerint.Legalább ilyen életkérdésekben szükség lenne egyetértésre és összefogásra.Politikai oldaltól függetlenül.
egyvandor
mi a különbség e között az elhivatott "szentlélek" és egy küldetéses dzsihadista harcos között?
kkalman
Az összes csuhást szélnek ereszteném, amelyik beviszi a politikát a templomok kapuján.
R.E.M.
Tömény mocsok!
Milyen, amikor egy embernek a száján folyik ki a szar?
Ilyen!
Közöd nincs Istenhez, te agyalágyult hülle!
Egyes templomokat kocsmává alakítottak át.
Azóta többen járnak 'templomba'...
Nem vicceltem!
Ez szégyen gyalázat - a katolikus egyházvezetők szégyene és gyalázata!
silber13
@Freewolf: Megtehetné, persze, csak nem a templomban, istentisztelet közben, hanem a templomon kívül.
papa.49
Hol van a felettese az egyháznál, tegye meg a megfelelő lépést (lelépést) az ipse esetében, ja elfeledtem, hogy ő is csontig benyal a hazugovicsnak, még a pápával szemben is!!!
Yoda69
Gondolom Balázs Tamás plébános a rendszervaltas elott a kommunistak faszanak leszopasara biztatta a birka nyajat.
Hofipisti
@hemami: "... 150 év alatt sem váltunk törökké!"
magyarbakancs
A szó székről nem politizálni kellene hanem az Isten igéjét hirdetni.
Vizual
Hát igen. A "Lista" keresztényi. (?) És politizál mert eljött a Kánaán nekik. És listáznak...
Vizual
@magyarbakancs: ...meg tenni a szegényekért mert pont olyan kövérek lesznek mint az elődeik a háború előtt, a Horthy korszakban.
magyarbakancs
@Vizual: 19944-ben édesapám lopott a gazdától krumplit a testvéreinek mert éhesek voltak.
Elment meg gyónni a pap elmondta a gazdának és apámat elverte ostorral a gazda.
1954-ben apám a papot kicsit meg tángálta a gazda meg addigra külhonban landolt.
magyarbakancs
@Vizual: 1944-ben édesapám lopott a gazdától krumplit a testvéreinek mert éhesek voltak.
Elment meg gyónni a pap elmondta a gazdának és apámat elverte ostorral a gazda.
1954-ben apám a papot kicsit meg tángálta a gazda meg addigra külhonban landolt.
Hari
Ő egy, a rákosi rendszer idejéből megmaradt békepap, most kelthették fel a hibernálásból.
katalin70
Miért?! Ti nem tudjátok hogy ez minden választáskor,szavazáskor így van?!Csak most nem akkora baj!;-)
Toby
Ugye, hogy nem véletlenü kapott a református és a katolikus egyház 1-1 milliárdot, "érik a gyümölcs" - vagy elfogyott a píz és kéne ösmét !
kukac50
A pap kimaradhatna a politikából,vagy el kell zavarni! Aljasság a templomban ilyenekről beszélni, embereket befolyásolni!
solidedge
A magyar katolikus egyház talán már kilincsel Vatikánban, hogy a "Járuljatok az Úr elé" bibliai idézet egyértelműen Orbán Viktort jelentse.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.