Novák Elődöt nem hatotta meg a harminc éves titkosítás, nyilvánosságra hozta azt a kormányjavaslatot, amiben azt taglalják, mit tehet meg a kormány terrorveszély esetén.

Mint ismert, az alaptörvény hatodik módosítására készül a Fidesz az aktuális terrorhelyzet miatt.

Nagyon kemény tételek kerültek a kormányjavaslatba Novák Előd szerint (aki azt is leírja, hogy ezzel a lépésével három év szabadságvesztést kockáztat), nézzük őket tételesen:

- A levélforgalmat bármilyen indok nélkül ellenőrizhetnék

- az internetet pedig be is szüntethetnék.

- Átvehetnék a médiumok szerkesztőségeinek irányítását (vagy ha a kormánynak valamelyik esetében inkább úgy tetszik, felfüggeszthetnék működésüket)

- A mozgásszabadságot, tartózkodást korlátozhatnák, engedélyhez köthetnék az ország egyes részein.

- Betilthatnák a rendezvények, gyűlések megtartását, kijárási tilalmat rendelhetnének el.

- Zárolhatnák, elkobozhatnák „a biztonságot veszélyeztetők” vagyonát (ezt is bírósági döntések nélkül)

- a fogyasztási cikkek korlátozására bevezethetnék az élelmiszer- vagy benzinjegyet.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Rettegnek ha lesz egy kormányváltás, mert a fideszesekkel lesznek tele a börtönök !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Rettegnek ha lesz egy kormányváltás, mert a fideszesekkel lesznek tele a börtönök !
coni
"Novák Előd szerint (aki azt is leírja, hogy ezzel a lépésével három év szabadságvesztést kockáztat"
Bokros egy hete figyelmeztet minden fórumon és az összes újság tele van a hírrel. De azért köszönjük Nováknak, hogy felébredt. Csatlakozhatna a Bokros által szervezett utcai megmozduláshoz.
dr. prédikátor
Van egy kérdésem: Miért kell ezt nekünk megvárni???Miért kell megengednünk hogy a terrorbanda a nyakunkra tegye a kötelet???Miért vagyunk gyávák lépni és elkergetni ezt a népnyúzó tolvaj bandát???Mitől félünk ,mit veszthetünk??Miért csak jártatjuk a szánkat és nem teszünk semmit???Ilyen gyávák lennénk???Hol a magyar virtus, és igazságérzetünk???!!!
Szókrakész
"- Zárolhatnák, elkobozhatnák „a biztonságot veszélyeztetők” vagyonát (ezt is bírósági döntések nélkül)
- a fogyasztási cikkek korlátozására bevezethetnék az élelmiszer- vagy benzinjegyet."

Kik a biztonságot veszélyeztetők, és főleg kinek a biztonságát?
Az miért nincs kitárgyalva?

Jegyrendszer jönne.
Oké.
De az otthon tároltat nem koboznák el igaz?
Az autómat lefoglalják?
A benzinem kiszipkázzák belőle?
És mindezt kinek a biztonságáért?
Jankó123
Meg még a jó durva édesanyátok csipáját is amúgy "visszamenőlegesen"!
Ha már nem tudott vigyázni a göbéje, hogy elkerülje a búgatást, ellés után legalább az utódokat ráfekvős módszerrel agyonnyomhatta volna!
bakegya
Évtizedek óta szövetségben követik el..."Sokan vagyunk,de még nem vagyunk elegen..."!"Folytatjuk".és ez nem tűnt fel senkinek?DDD
Aki Én
Láttuk már, hogy a kormány szerint lehet terrorista bárki akire rámutatnak. Más nem hiányzik, mint ilyen jogosultság ezeknek. Gondolom minden alkalommal, mikor a családnak kiosztanak némi ,,aprópénzt", gyorsan bevezetésre kerülne a média és internet stop. Végül is a terrorista az a kormány szemében, aki kritizálja őket. Ilyen ,,migránsos" időben könnyű terroristákkal riogatni, különösen, hogy a főpróba megvolt.
sentinel216
A főkolompos vezírnek 2010 - től az a legnagyobb vágya, hogy valami komolyabb balhé törjön ki az országban. (Lásd, 2006 ősz.) Szeretne már igazi diktátor lenni. Olyan húzásokat megenged magánok, amelyek miatt egy normális demokráciában világgá kergetnék. Úgy kell nekünk!
Hellcat
Nem csoda, hogy 30 évre el akarták dugni...Na Novák ha már úgy is mindegy neked, hozd nyilvánosságra a többit is! Aztán már csak a népharagot kell megvárnod!
wagabund
Mintha a hatalom készülne valamire...a taxisdemonstráció kiváló ujjgyakorlat a lázadások kezelésére...
...e hír olvastán van egy érzésem, hogy a hatalom a tesztelés érdekében hagyja elfajulni a taxis-megmozdulást...rajtuk fogják kipróbálni, milyen technikával, és ki kezelje a jövő zendüléseit...persze a taxisok abban a hitben arcoskodnak, hogy a hatalom összeszarta a bokáját...

...pedig, ha tudnák, hogy valahol egy díszes folyosón ül egy ember, aki várja a parancsot...ha nyílik az a bizonyos ajtó, kijön, aki kijön, és halkan odaszól , aki odaszólhat: oszlathattok!.. na, akkor oszlatnak.

addig.?..tiszta farsangi buli van!
Kanaka
Fogadjunk,hogy pont a választások előtt kell majd szükségállapotot bevezetni.Ezzel eldőlne a választás eredménye.De,azért az igazság az,hogy egy ilyet az unióban nem lenne olyan egyszerű végig vinni.Persze csak akkor,ha még EU tag lesz az ország.
nevemnick
Nem értem, hogy miből gondolják ezek, hogy az ország lakosságának többsége sokáig fogja tűrni a szemétségeiket? Rossz időpontot választottak, mert már kifelé megyünk a télből, és hamarosan itt a tavasz.
Bercifiu
@Kanaka: A választás napján kell kijárási tilalmat be vezetni, s minden marad a régiben.
Mobil123
@Szókrakész: "Kik a biztonságot veszélyeztetők, és főleg kinek a biztonságát?"- A magyar nép lesz a veszélyeztető és a saját biztonságukat féltik. Bármikor elrendelhetik a terrorveszélyt . Nagyon beszartak a tanárok , eü dolgozok stb hangukat hallatoktól most már.
szmeagol
@Jankó123: És, ha esetleg a kedves mama csúnyája szecskavágó lett volna?
bakegya
A lényeg:a rendeleti kormányzás bevezetése-mint annó-hitleráj idején.
coni
@nevemnick: "miből gondolják ezek,"
Mondjuk a 2014-esválasztási eredményeből,nem a 2Millió szavazatból, hanem, hogy nem volt 5Millió ellenszavazat, csak 1,3 M (az egyetlen kormányváltásra esélyes pártra, bármilyen ellenszenvesek is).
kutyahűség
Lekapcsolhatnák, de leginkább a villanyt maguk után és húzzanak végre a francba. Minden környékbeli volt szoci ország úgy húz el mellettünk, mint a vöcsök, mi meg itt vakeráunk egy megbuggyant nagyvezírrel meg a gumicsontos sleppjével. Mert megérdemeljük!
bakegya
Ez a teknős a magyarok lélegeztető gépeinek lekapcsolására is képes lenne törvényt benyomni az alapos tákolmányba -csakkk kikövetkeztettem.
nevemnick
@coni: általánosságban írtam, mert nyugodtan leírhattam volna azt is, hogy nem erre kapták a felhatalmazást már 2010-ben sem, mert a Magyar Köztársaság nem magánvállalkozás, hogy azt tesznek vele amit akarnak.
prime777
@nyanya001:
"Rettegnek ha lesz egy kormányváltás, mert a fideszesekkel lesznek tele a börtönök ! "
Én nem csak őket,de az összes támogatót és bólogató embert is bevágnám hozzájuk.
Félelmetes miket engednek meg maguknak.
És nagyon sok ilyen van köztük,tisztelet a kivételnek.Gátlástalan,gőgös,nagyképű.
Az egyik ma például azt írta nekem egy másik témában,ahol egyébként a siófoki ételosztáson viccelődött,hogy alávaló,képmutató és álszent vagyok,(amiért megírtam neki a véleményemet a humorizálásáról),miért nem arról beszélek,hogy én állom a következő ételosztás költségét.
Mi a f@asz ?
Hát nem én vagyok hatalmon és rendelkezek naponta milliárdok felett.
Félelmetes miket engednek meg maguknak,és,hogy mit képzelnek magukról.
Hogy nem sül le a képükről a bőr?
Egyébként fentebb a facebookon,a hozzászólásokban egyenesen "patkány komcsiknak" hívják most már őket,és "magadfajtákként" említik ezt a réteget.
Macskaszem
Reménykedjünk, hogy elsőként az internetet kapcsolják le, mert ez az egyetlen dolog, amivel tömegeket lehet utcára vinni. Nem baj, ha éhendöglik a paraszt, csak internet legyen, meg térerő. Ezekért hajlandó felemelni a seggét.
sentinel216
@wagabund: ma, 13:44

"...e hír olvastán van egy érzésem, hogy a hatalom a tesztelés érdekében hagyja elfajulni a taxis-megmozdulást...rajtuk fogják kipróbálni, milyen technikával, és ki kezelje a jövő zendüléseit..."

Az ország összes tűzoltó daruskocsiját már a fővárosba rendelték, hétfőn reggel. Hamarosan alacsonyan szálló taxikat csodálhat meg az utca népe.
lópicigáspár
@nyanya001: Remélem nem lesznek tele a börtönök velük! Nem szívesen járulnék hozzá az etetésükhöz!
human
Régen azt mondtam volna, hogy azért ezt mégsem merik meglépni. Csak azóta Orbán háza mellé közpénzből épült egy stadion és falujába már kisvasút is jár, meg ott a lex Tiborcz és lex Ráhel törvénymódosítások. Szóval bármi megtörténhet.
tothjani
@nyanya001: Nem lesz ugyanis választásra lesz 1000 fantompárt, és ma már elég ha összesen 1002 szavazó megy el de kettő a Fideszre szavaz.
Ezzel a választási rendszerrel ma Franciaországban szélsőjobboldali kormány lenne!
kukac50
Ne mondják meg,hogy mikor mit csináljunk, ne változtassanak a törvényeken ami van azt tartsák be rendesen. Ha a terror törvényt bevezetnék,( amit csak országos fegyveres támadások esetén lehetne) Akkor a fidesz még jobban megfélemlítené az embereket.
Már 3- 4 alkalommal mondták,hogy terror támadás van de nem volt,csak szabályértés.
Nem lehet játszani az emberek türelmével sokáig,mert mi is szabadságunk korlátozásáért majd szabadságharcot kezdünk a Fidesz ellen.
Ők azok a terroristák akik a rokkantaknak képesek voltak megszavazni 475 forintos emelést amikor a gyógyszerek ára közel ennyivel emelkedett 1 év alatt.
Mangu
@dr. prédikátor: Azért, mert langyos a sör, de nekünk így is jó! Egyébként jól el van ez az ország a langyos sz@rban (lásd pedagógusok, egészségügyiek, közalkalmazottak, minimálbéresek, segélyezettek - már aki kap, stb. helyzetét, melyet a "nép", mely megszenvedi, közömbösen szemlél). Nagy mozgalmi gondolkodó mondta: Forradalmat, forradalmi helyzet (téma, kritikus tömeg, vezető) nélkül nem lehet csinálni. Mi van meg itt ebből, szerinted?
micfild
@dr. prédikátor: ez csak az én véleményem... és ne legyen igazam... mitől is félünk?? lássuk.. az embereknél nincs fegyver.. a TEKnél van.. és szerintem a legtöbb embernek van olyan érzése hogy orbán gondolkodás nélkül lövetne a fegyvertelen tömegbe... és/vagy... van annyi támogatójuk akikkel akár polgárháborút is ki tud robbantani.. és mivel azt is tudják ki a feltétlen hivük.. akár fel is fegyverezhetik őket. A hatalomért mindenre képesek... az emberek pedig mélyen legbelül érzik ezt... és közben tudják hogy senki de senki nincs aki kiállna mellettünk és értünk... ez az ellenzéknek nevezett izémicsoda.. na ezek tuti nem állnak az emberek mellé... - azt ugyanis eddig is megtehették volna.. vagy megtehetnék minden nap.. és helyette kussolnak. Gyurcsány néha ripacskodik kicsit.. a többi még ennyit sem tesz
micfild
@sentinel216: szerintem 2002 óta.. vagy 1998óta.. de lehet már 1989ben is ez volt a legnagyobb vágya.. szerintem chau a példaképe... vagy rákosi.. hogy hazai pályán maradjunk... emlékeztek.. 1998- után pont ugyanugy ünnepeltette magát mint rákosi.. hm???
Rockxy
A netet most is, vagy bármikor lekapcsolhatnák, ha akarnák.
Minek ezen annyit rágódni.
dr. prédikátor
@Mangu: @micfild: Részben igazatok van ! nem tudom elhinni hogy ennyi elégedetlen ember között nincs senki aki az elkeseredett emberek élére állna!!!Fegyver?A fegyvert meg lehet szerezni és ha egy van akkor van több is.Azt se hiszem el hogy a rendvédelmi szervek és katonák között mindenki egyetért evvel a szarházi mocskos népnyúzó bandával Tehát nyilván lenne közöttük akik átállnának.És akkor már változna a felállás!!!
Szókrakész
Csak nehogy a kdnp még egy pontot beleszőjön.
Az ifjú kdnp-sek elkobozhatják a feleségeket örömelosztó szerepét játszva.
szaboria1
A nép haragjához nem kell internet régen sem volt.
justhpeter
Nem gondolom, hogy akik a fideSSre szavaztak, azoknak lenne bármi okuk az elégedetlenségre.Erre szavaztak. 2018-ban lesz legközelebb időpont a javításra.
Mikipapa
@Rockxy: a net lekapcsolása még nem történt meg, de az első lépések tapasztalhatók, napok ota akadozik, percekre lefagy, tehát a próbaüzem beindult.
Rockxy
@Mikipapa: Basszus!
Nálam olyan mint a villám.
És nem viccelődöm.
Törölt felhasználó
Ha lekapcsolják a netet, akkor hogy szűrik ki a terroristákat..?:)

Amúgy sosem értettem ezeket a "korlátozásokat". Úgy gondolják a terrorista terroristának fog öltözni. És ha rákérdez az utcai rendőr, akkor azt mondja majd, hogy igen az vagyok?!:) Pont, hogy ezekkel azokat csatornákat vágnák el melyekkel kiszürhetőek lennének. Nyilván ez az egész ahhoz kell hogy geci megfigyelje ellenségeit, mert elfogyott az elkúrtuk, elmúlt 8 év és az eu-s támogatások..:)
Toby
Nincs itt semmi helye a "terrorveszélynek" ez a tervezet a vegytiszta katonai diktatúra előszobája ! Mégha másként hívják, akkor is !
Knapp75
A biztonság mindennél fontosabb!!!
A Fidesz-hívőknél már most le kéne kapcsolni az internetet, nehogy bajuk essen!
papa.49
Nem lenne sokkal egyszerűbb ezt a hülye bandát ,,lekapcsolni,,???
Knapp75
@ziziplanet: Ez a továbbfejlesztett verziója annak, hogy a pártlap már tavaly ősszel arról cikkezett, hogy a facebook-ot blokkolni kéne Magyarországon, mert a terroristák is azt használják!
Azt most hagyjuk, hogy ezer más módon is tarthatnak kapcsolatot és a blokkolást sem tart semeddig megkerülni, de ilyen elvek alapján minden kommunikációs formát be lehet tiltani.

Azért megnézném azt a vészhelyzetet, mikor a net teljes lekapcsolásának több haszna van, mint annak, hogy a lakosságot tudják tájékoztatni a vészhelyzetről a neten keresztül...
human
@sentinel216: A terrorizmus is úgy kell neki mint egy falat kenyér. Próbál neki besegíteni a TEK, de lebuktak szerencsére.
Peller Anikó
@Knap: miért kellene a lakosságot tájékoztatni bármiről is ???

Láttál már olyat, hogy kérdeztek tőlük valamit és azok válaszoltak ? Hát ha nem kérdezel, akkor meg végképp mi a fenének tájékoztatnának, hova dugták a pénct vagy mi? Semmi közöd hozzá.
Mangu
@dr. prédikátor: Részben? Bátyuska, ez nem hit kérdése. Az elmúlt 25 évben legalább 10 alkalom volt, amikor kormányt lehetett volna buktatni. Történt valami? Nem és nem is fog.
Tudod, azért nem olyan buta ez a magyar nép, mint amilyennek beállítják, amilyennek szeretnék látni. 1000 év alatt megtanult a túlélésére játszani és bejött. Ez folyik most is.
Hogy ne mai példát hozzak - a nagymajtényi síkon kik paroláztak és kik szívták meg? De folytathatnám Budavár elfoglalásával, mi történt 1848 márciusától 1849 márciusáig, Araddal (1849), 1918/1919-cel, 1956-tal. Egyik politikusunk kutya, a másik eb, az elmúlt 25 év bizonyított, nem? Tudsz jobbat?
Fradigege
Terrorveszély alatt apokalipszisbe döntenék az országot?! Itt csak terrorral lehet ezeket elűzni.
sentinel216
@Peller Anikó: "Láttál már olyat, hogy kérdeztek tőlük valamit és azok válaszoltak ?"

Kérdeztük, mondaná a vezér. Sőt több milliárdért - kinek a zsebébe? - még nemzeti konzultációs röpdolgozatot is írattunk a (mukás) osztállyal. Az eredményt ugyan nem raktuk az ablakba, de lehet rá hivatkozni.
JAJMÁR
Persze, ki nem gondolt vajon erre még? Igaza van Bokrosnak, de az nem tetszik, hogy az internetre van kihegyezve, - nyilván az internetes tüntire hajaz - mert sokak szemében ezért túlzásnak tűnik. Pedig nem az.
Gyuri Géderről
Átkozott Rákosi fajzatok! Ezek komcsiznak?
Csak ne lenne ilyen sötét, széthúzó ez a nép.
kkalman
Teljesen eluralkodott rajtuk a hatalomféltés, meg a saját bőrük féltése. Hogy biztosítsák mindkettőt, rövidesen bevezetik a szükségállapotot is.
nezelodo
A lekapcsoláshoz már tömegesen szoknak hozzá vidéken, csak nem internetnek, hanem villanynak, víznek, és gáznak a kapcsolóját fordítja el a szolgáltató. Még az a hatalmas rezsicsökkentés sem menti meg őket.
karma1
@nezelodo: Ket nappal ezelott - szokasomhoz hiven - felhivtam telefonon egy baratomat. Ezen a telefonon beszelunk mar 15 eve, amiota elhagytam Ma.o.-t. Gyakorlatilag keptelenek voltunk 1 percet is anelkul beszelni, hogy a vonal NE ment volna el: 6-10 masodpercre megsuketult a telefon, aztan visszajott a vonal, kb. 20-30 masodpercet tudtunk beszelni, aztan ujra mely csond, majd megint kapcsolat...

Telekomos az illeto,... Szerintem elkezdodott...
Bar az egyik blogtars - nem az ellenzekiek kozul valo - allitja, hogy az internete tokeletes, en pedig allitom, hogy a magyar oldalak csigalassuan jonnek be, a Startlap, a Propi, meg egy-ket hiroldal sokszor csak mutatja, hogy megy a letoltes, de kb. 10 perc utan leallitom az egeszet, mert ugysem jon be.

Megprobaltam meg 4 kulonbozo laptoprol, tabletrol, okostelefonrol belepni ezekre az oldalakra: az eredmeny ugyanaz!

Szoval, akkor elkezdodott? Ja, es ennek a torvenytervezetnek a bevezetesere: emlekezzunk, hogy amikor be akartak vezetni a rendkivuli allapotot , akkor is kb. 3 hettel elotte belengettek a hirt, Hende lemondasa utan jott simicsko, mint "uj sopru", es ahogy eredetileg elterveztek, 2015. szeptember 15-en mar be is vezettek a felkatonai-rendori-TEK-es jarorozest, igazoltatast, mittudomenmit Ma.o.-n...
Szoval, amit egyszer belengettek, azt veghez is viszik...
Szókrakész
@karma1: "Szoval, amit egyszer belengettek, azt veghez is viszik..."

Inkább fordítva.

Amit egyszer véghezvittek, azt be is lengetik.
Szókrakész
Nekem a pc minden reggel más problémával ébred, startol.

Most nem azon agonizálok, hogy ki van benne, hanem hányan egyszerre.
karma1
@Szókrakész: Ezt most nem egeszen ertem, de biztos igy van...:o)))
(Nekem az volt eddig a tapasztalatom, hogy minden kesobbi dontesuket elobb megszondazzak a nep kozott: attol fuggoen es olyan mertekben vezetik be az uj orultseguket, ahogy a "probauzem" alatt jonak latjak...:o((((
Desischado
@dr. prédikátor: Jó kérdés, én is ezt kérdezem! Mi kell még ennek a népnek, hogy felébredjen?! Remélem, ez már elegendő lesz egy nagyon komoly megmozduláshoz, és végre elzavarjuk ezt a tetves bandát!
hetöndöe
Nehogy egyszer téged kapcsoljanak le felcsúti gangesz tündér.:-)
Mangu
@papa.49: Nem az a baj, hogy igazam van, hanem az, hogy mi a francnak járatják itt erőszakkal az ifjúságot iskolába, ha nem tanulnak semmit. Elég lenne a négy elemi, aztán dolgozzanak, hogy megélhessenek. Az "értelmesebbje", akiben van érdeklődés, ambíció az meg tanuljon tovább.
Vizual
Ezek már megmutatják, hogy mihez értenek és mindennek az a következménye amiről beszélünk. Lopnak, gátlástalanul. Nem is tudom ezek vajon migránsok ? Hát nem egy vezető rétegnek tűnik. A börtönöknek amiről most megint beszélnek, szükség lesz. Mindenféleképpen.
magyarbakancs
"Lekapcsolhatnák az internetet Orbánék – kikerült a 30 évre titkosított kormányjavaslat"
gondolom sokan meg mást kapcsolnának le nem ?
bakegya
@karma1: FOLYTATJÁK,miért,... csakkk!!!
...ahol egy repedtsarkú, nem ma barnult "hófehérkét és szőke herceg"fatolvaj-FÉNYETETŐ és szántó-vető párját,az apja seggedelmével be lehet költöztetni egy MAGYAR TÖRTÉNELMÜNK ÉS NAPJAINK RASSZIZMUSÁVAL ÉS BUNKÓSÁGÁVAL TÖNKRETETT ZSIDÓCSALÁD OTTHONÁBA ...OTT MINDEN GAZSÁG MEGTÖRTÉNT ÉS MEG IS FOG TÖRTÉNNI.
bakegya
@Gyuri Géderről: igazad van-egy egyszerű,fityiss köröknek nem tetsző szakértői vélemény következtében képesek egész családokat lehalgattatni-a saját gyerekeik lopott-korrupt jövedelmi állapotát vagyoni kiugrásait ugyanakkor nem vizslatja senki.
simmering73
Lekapcsolhatná az internetet. Na és? Ez a nép semperc alatt elzavarhatná ezt a kormányt... (ha nem lenne ilyen birka).
szaboria1
A fidesz állandó feljelentője ma sem unatkozott, mert ma a Novákot jelentette fel.
Lepényleső
Ez már rég nem arról szól,hogy az országot ki irányítja. Ez már arról szól,túl élhetjük ezeknek
a fékevesztetteknek a beteges hataloméhségét?
qxy
majd én meg az EKG műszert. nehogy?
Nagyon kinyílt a szeme ennek a, a, a,minek is nevezzem. Nem tudom mit mondhatnak a szülei.- Okos vagy fiam? Ügyes Vagy fiam?? Vagy?Fiam te olyan, , , , ,
kukac50
Olvastam egy olyan cikket aminek a címe Sokkolás és félelemkeltés!
Hát Orbán erre játszik,hogy félelembe tartsa az embereket.
mariaberta
@magyarbakancs: Mert az interneten olvasott -kormányt bíráló hozzászólások- marhára ---------------------báncsák------------ ökelméjüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.