Már 1120 ember fizetett az élményért, hogy felüljön a felcsúti kisvasútra. Naponta átlagosan 51-en ülnek fel a vonatra, az EU-nak viszont minimum 2560 lett ígérve – írja a Vastagbőr.

A 850 millió forintos beruházásból 600 milliót finanszírozott az Európai Unió, az EU-s támogatásért cserébe néhány elvárást teljesíteni kell. Ilyen például az utaslétszám. A tervekben még az szerepelt, hogy a pesszimista becslés szerint is napi 2560 utassal számolnak, ami 50%-os kihasználtságot jelentene.

Május 13-én az iho.hu munkatársasi utaztak egyet a Vál-völgyi kisvasúton. Egyikük a 285-ös sorszámú jegyet kapta vagyis visszaszámolva az április 30-i átadásig naponta 22-en utaztak rajta. A Vastagbőr kollégái viszont 22-én már az 1120-as jegyre csaptak le, így 13-a óta a napi átlagos utasszám 51-re emelkedett. Micsoda konjunktúra!

Házi feladat az olvasóinknak: ha ilyen ütemben növekszik az utasszám, akkor mikorra éri el a kisvasút a napi átlag 2560 utast, amit belengettek az EU-nak a pénzért cserébe?

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Az a @va háttérhatalom, az miatt van. Soros+ Gyurcsány! Lebeszéli mi több tiltja az utasokat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
2500 helyett 50!
Egyfelől tévedtek ezek már nagyobbat is,
másrészt fel kell kérni a nincs infláció kimutatóit és/vagy a gyors reáljövedelem növekedésről jelentőket, ők ki fogják mutatni, hogy ha minden nap megy ötven az az unorodox-átlag szerint naponta 2050 körül van
human
Az első sínpár lefektetése előtt már tudták Orbánék, hogy nem lesz rajta forgalom. Nem is azért épült. Orbánnak, Orbánért épült pont ahogy a felcsúti 3000 főt befogadni képes stadion, ami szintén indokolatlan volt oda ahova tették.
Január
Már csak azért sincs forgalom, mert az "idő pénz", az embereknek nincs idejük zötykölődni egy ilyen vonaton, főleg, ha egyéb jóval gyorsabb és kényelmesebb utazási eszközök rendelkezésére állnak.
Ezt mindenki tudta jó előre, hogy így lesz, csak a "strucc" nem...
Hellcat
Miért nem szóltatok a fitymasznak, hogy ez nem közbeszerzés, hogy ennyire túl kelljen "becsülni" :D
zöldszem
Az a @va háttérhatalom, az miatt van. Soros+ Gyurcsány! Lebeszéli mi több tiltja az utasokat...
silber13
rni kell a híres Märklin cégnek, hogy dobják piacra a csúti kisvasutat, az '. osztályú kocsiban méretarányos műanyag Orbánnal. Igényes vásárlók megkaphatják a terepasztalos változatát, a híres csúti stadionnal, fröccsöntött játékosokkal egyetemben.
Toby
"Sikertörténet" mint az egész Gengszterland! A magyar vasúti "reformok" is működnek!
dr. prédikátor
Utaztassák rajta a birkameneteseket meg cöfröfösöket!!! persze térítés ellenében!Oszt majd lesz forgalom!!!
emerencia
Íme, itt van az orbánista szellem vasútja.
Toby
@dr. prédikátor: Akkor viszont nem lehetne villantani old timer, milliós verdákkal!
Macskaszem
Ha az Unió nagyon veri a nyálát, legfeljebb visszamenőleg a közpénz jellegétől megfosztott közpénzből vesznek pár tízezer jegyet, oszt kuss Unió.
eva1950
Nyugdíjasoknak ingyen van???
Van kedvezmény???
Ja ... hogy van. Aha.
Na akkor sem megyek.
KERKA
A kisvonat Felcsút és az Alcsúti Arborétum között közlekedik, a távolság 6 km. Tehát a napi utasforgalom egyenlőre az arborétumnak hoz csekélyke napi látogatottságot. Diákoknak és a nyugdíjasoknak remek kiránduló hely, más egyéb haszna nincsen. Ha ez megérte ezt a horribilis költségvetést...
Amúgy, ha a fent említettek autóbusszal mennek el Felcsútra, akkor már azt a 6 km-t is megtehetnék a bérelt autóbusszal.:))
sziha
Kerdezhetek? A drotszamaras ilyankor miert nem veri a nyalat, hogy marpedig az o viktorkajanak mennyire igaza volt ebben is? Ugyanakkor mertekben, mint a beharangozott utasszam a valosaghoz kepest, de akkoris igaza van. Ertsuk meg.
human
@zöldszem: Azért nem semmi ez a soros, hogy még az Orbán híveket is le tudta beszélni a kisvasút nyújtotta élvezetekről. Vagy csak 51 Orbán hívó van a környéken?
sziha
@human: csak 51nek maradt penze a rezsicsokkentesbol.
Csizmás Kond
@Horizont: " a stadiont mintha odadobták volna a falusi házak közé."
...nem tudták mit fognak látni vagy mi volt a helyzet ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...na most értem, azon lepődtek meg, hogy direkt látták...?...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ...ismét szegbe léptél...:(
sziha
@Csizmás Kond: Ennyi a cikkrol alkotott velemeny? Kotekedes az megy, de semmi, ami megnyugtatna a budos szoclibeket, hogy a ti viktorotok mar megint mekkorat alkotott? Nem mennel vissza inkabb a 888-ra? Ott vevok erre...
zöldszem
@CHEWBACCA: Már odáig is ér a "kisvasút"?-:)))
advocat
Ha figyelembe vesszük, hogy a falu lakossága kb. 1800, akkor mindenki naponta egyszer oda-vissza utazhat, és már meg is van a létszám, sőt több is. Hajrá Felcsút! Na engedjetek az uniónak. Fizessenek csak.
sziha
@zöldszem: nem lehet, hogy a koverlaca BOKROS bajszocskajara gondolt? Arra a kis huncutra? :D
zöldszem
@sziha: Lacáé nagyobb mint Lajosé...mármint a bajusz-:))))
Nekem a Lajosé jobban tetszik...
cs.n.
@zöldszem: propeller.hu/szorakozas/3217568-tudhattuk-volna-ufok-emberkiserletek-ezert-ures-felcsuti-kisvasut
Most az ufók a hibásak, bár ki tudja, lehet, hogy őket is a Soros-féle háttérhatalom irányítja.
cs.n.
@cs.n.: Várjunk már, ez az ufós teória mégsem jó, a jegyek nincsenek belekalkulálva. Vagy az ufók visszaváltották az elraboltak jegyeit.
zöldszem
@cs.n.: Nem tudom mikor jöhettek ide az ufok és hagyták itt ezt a sok hülyét, de, hogy nem jönnek vissza értük az már biztos! Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Ezek nem normálisak!!!Hülyék!
kepkezelo.com/images/32gd4y5600kjoi92zev1.jpg
tothjani
Nálunk Lázár elvtárs egy emlékpont nevű űrhajó szerű létesítményt épített pár 100 millióból, amit teletömött az akkor drága ma már elavult LCD kijelzőkkel és régi dokumentum filmeket lehet nézni rajta.
A havi fenntartása úgy 20 millió körül van amit az egész ország fizet, persze a látogatók létszáma már átlépte a 100 ezret, de csak azért mert a birtokán lévő iskolásoknak kötelező a látogatás és ingyenes.
De havonta egy két turista is betéved ők viszont fizetik az 1000 forintos belépőt.
papa.49
@tothjani: Csak nem a ,,félbevágott vöröscsillagos,, helyről van szó, mert annak a homlokzatán ott üldögél a fő ideológusuk is, usenykával a fején!!!
cs.n.
@Január: Ennél még biciklivel menni is gyorsabb. Gondoltak amúgy a kerékpárosokra is, 350 Ft a biciklijegy. Kérdés, ki az a hülye, akinél van bicikli, és kifizet 850 forintot 5,7 kilométerért ahelyett, hogy odatekerne nagyjából ugyanannyi, vagy inkább rövidebb idő alatt? :)
micfild
meglesz az... csak oda kell szervezni minden osztálykirándulást.. havonta legalább egyszer.
namihami
Úristen, talán még az ütközőkön is lógnak az emberek. Totál '60-as évek fílingje. Olyan lehet, mint akkor vala a 6-os villamos. Lásd -A tanú- zárójelenete.
Kéretik a kocsik mennyiségét és járatok számát sűrgősen bővíteni. Akár hozzájárul az EU, akár nem. Ezért a szent célért semmi nem lehet drága.
eszegfu
Ezt nyilván meg kell "oldaniuk"! U.az lesz, mint a stadion belépő jegyekkel... ha a munkáltató ezt adja a dolgozóinak, az után semmilyen adót nem kell fizetniük... ha viszont étkezési utalványt ad, azoknak van munkáltatói adóvonzata. Persze, hogy inkább stadionbelépőt osztanak, mint étkezési jegyet! Majd meglátjuk a 2017. évi adótörvényekben.
nevemnick
Majd a vezír csináltat egy marhavagont a cöfögőknek szerelvényhez, amelyben ,,óccó" élelmiszert lehet kapni, s lőn egyből megemelkedik az utasforgalom.
Strong
ez teljesen egybe vág a fidesz retorikával:

megkárosítjuk az országot akár egymilliárddal is, csakhogy valamelyik havernak oda adhassanak százmilliót...
advocat
Végül is csak napi 2509 fő hiányzik. A többi meg a statisztikusok dolga.
evacica
@cs.n.: Aki építette a játékszerét, mi több még VIP vagon is van a cezaromániás vezérnek, ha utazni kíván legyen olyan hely ahol nem érintkezik a nép fiaival! Sajnos ő is rég elveszítette a visszapillantó tükrét és már nem is akarja tudni, hogy honnét is jött!
Jozefina
Majd mennek a közmunkások külön buszokkal az ország minden részéből, meg persze majd rühelke megszervezi, hogy minden idegenvezetőnek programba kell iktatni a csuti csodát!!! Időnként orbán is vezethetné a kisvasutat, ott legalább nem tud letérni a kijelölt útról!!!
jav
Az lehet a baj ,hogy a Nemzeti Magyar tézsévé 1952/Km/hával száguld és a sebességtől felfordul
a Nemzeti Magyar Utazók ,bélrendszere.
Így aztán inkább csak bambán nézik.
Száguldását.
Időutazásként,megélve.
1952-beeeeeee.

.
kamazuka
-Megfy a buzi vonat kattog nak a kerekek
vígan énekelnek a kis meleg gyerekek.
egyvandor
És ez forgalom a kezdeti lelkesedés következménye. Ha nem írják elő kötelezőként, meg a hívek lelkesedése is hanyatlik, akkor lesz az még heti kettő is.
Szókrakész
2560-ból 51 jegy?
A többi feketén utazik?
Ellenőröket a vonalra.
Hát micsoda bevételkiesés ez, ha csak 51-en vesznek jegyet!!!
Borsodi
@Szeparepa2: Melyik országban? Lehet nem a hazája már régen!
qxy
- .-Már 1120 ember fizetett az élményért, hogy felüljön a felcsúti kisvasútra.
Mert a többi Fideszes nem ért rá vagy mi van
SZÉGYEN .
kukac50
Orbán már sok mindent ígért amit nem tartott be!
Többek között ,hogy nem hagynak senkit az útszélén, fél országot a gödörbe lökték!
Varga azt mondta mindenki léphet egyet előre,akinek 230 forinttal emelik a nyugdíját az mekkorát léphet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.