Erős Ferenc pszichológus a 168ora.hu-nak adott interjút, és többek között arra próbált választ adni, hogy vajon ma mitől „őrülnek” meg a politikusok, mitől lesz hisztérikus a társadalom.

A szakember úgy véli, bár vannak köztük pszichopaták, a politikusok többsége nem elmebeteg, a szó klinikai értelmében nem őrültek. Kezdetben még Hitler sem volt bolond, a személyisége csak később torzult el. Erős Orbán Viktort sem tartja elmebetegnek, még az értelmetlen, "stadionépítés" címszó alatt zajló pénzszórás miatt sem.

Nem kell nekünk demokrácia

Arra kérdésre, hogy a magyar kormány miért csorbíthatja a demokráciát a bukás kockázata nélkül, a pszichológus így felelt:

A Fidesz rájött arra, hogy a magyar társadalom nem csak elfogad, még talán igényel is egy autoriter jellegű vezetőt, inkább, mint egy demokratikus felfogásút.

A társadalom pedig nem látja, hogy a menekültek apropóján keltett hisztéria a félelemkeltést szolgálja.

"A tömegek így elbizonytalanodnak és a hiedelmek áldozataivá válnak. Válsághelyzetekben a társadalom könnyen elveszíti józan eszét

- fogalmaz a szakember.

Soros, a fő bűnbak

Érdekes kérdés, hogy vajon véletlen-e, hogy a miniszterelnök generációjának oxfordi ösztöndíjait finanszírozó Sorost szemelték ki bűnbaknak, aki a rendszerváltást is segítette?

A mai politika számára a legfőbb ellenfél a liberalizmus, Sorost pedig ennek nemzetközi képviselőjeként azonosítják. Emellett e fideszes generáció saját múltjával is leszámol az üzletember elleni kirohanásaival, ami történik, az felfogható az „apa” elleni lázadásként is

- adta meg a választ Erős Ferenc, majd kitért arra is, hogy mindenfajta populizmusnak következménye, hogy saját ígéreteinek foglya lesz a vezető, és előbb-utóbb csalódnak benne a hívei.

A bukás elkerülhetetlen

A nyilvánvaló lopások ellenére ma is a Fidesz nyerné a választásokat. Hiába él négymillió ember a létminimum alatt, kormánypárt magasan vezeti a népszerűségi versenyt.

A társadalom sokféle emberből áll. Van, akit felháborítanak a történtek, mások közömbösek, de természetesen haszonélvezők is akadnak. Ha a három csoport egyensúlya felborul, ha megnő az elégedetlenség, megpróbálnak változtatni a kialakult helyzeten. Ilyenkor szokott jönni a forradalom. Az elveszett illúziók miatt ugyanis könnyen válhat robbanásveszélyessé a helyzet. Hogy ez mikor következik be, és hogyan, azt nem tudni. De be fog következni

- összegez a pszichológus.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerintem sem orban az elmebeteg, hanem az sok majom, akik hatalomban tartjak. orban csak a lehetoseggel, hogy be tud hulyiteni 1-2 millio magyart, akik nem latnak at rajta.
Nekem eleg volt latni hogy mit csinaltak 98-02-ben hogy felmerjem ez egy megbizhatatlan ember, aki csak sajat es sleppje erdekeit tartja szem elott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nem elmebeteg, csak egy rosszindulatú kis senki))))))))))))))
Aki Én
,,Hogy ez mikor következik be, és hogyan, azt nem tudni. De be fog következni"
pbalage
(van egy rendes cigány ismerősöm is, aztán még ő is lenézi ezt a alakot, magyarázza is két kézzel, hogy neki aztán nem a rokona meg az ismerőse...)
Magamnak felteszem a kérdést, hogy akkor kié?
Mert senki se meri bevallani, hogy erre a sutyerákra szavazott...
Yoda69
Szerintem sem orban az elmebeteg, hanem az sok majom, akik hatalomban tartjak. orban csak a lehetoseggel, hogy be tud hulyiteni 1-2 millio magyart, akik nem latnak at rajta.
Nekem eleg volt latni hogy mit csinaltak 98-02-ben hogy felmerjem ez egy megbizhatatlan ember, aki csak sajat es sleppje erdekeit tartja szem elott.
RonaGyuri
Hogy klinikai eset-e azon vitatkozzon el a grázi orvosokkal, akik nem ZV-diagnózissal vizsgálják.
Azonban Őfenesége aljasságát és gátlástalanságát mélyen alábecsüli. Pl. ami a Soros elleni uszítást illeti az ennél sokkal egyszerűbb; Soros közellenségképhez kevés a liberalizmussal kapcsolatos propagandája, sokkal inkább játszik az amerikai és a gazdag volta. Azonban a magyar néplelket sokkal jobban "vonzza", hogy zsidó!
nezelodo
Apa elleni lázadás? Érdekes, a Soros is összerugdalta? Erről még nem láttam a Viktor nyilatkozatát, csak a Győző papa nevelési módszereiről. Jaj csak a leszármazottak ne nyissák ki a szájukat!!
Csizmás Kond
A demokrácia egy olyan társadalmi irányelv ahol a politika a gazdasági befolyás alárendeltje.
Magyarország még messze áll attól, hogy a saját gazdasági irányvonala legyen...oda fejlett ipar és kereskedelem kell.
Mangu
A vélelmezés vagy a tett a döntő? Ismert alakja a magyar politikai életnek kezdeti pályafutása óta. Jelenleg a miniszterelnökünk. Ez az "válaszadás" nem öt minősíti, hanem árnyaltan a választóit (beleértve az érdekteleneket, mert azok is őt támogatták közömbösségükkel). Na, akkor ki is az elmebeteg?
Yoda69
@Csizmás Kond: Nocsak, mar szerinted sem hasitunk?
Yoda69
@Mangu: Ugyanzezt probaltam en is erzekeltetni fentebb :)
emerencia
@RonaGyuri: Volt két fiatalkori barátnőm. Nagyon aranyos, kedves csajok voltak de zavart, hogy gyakran hazudoznak és nemegyszer gátlástalanok másokkal szemben. Fárasztott, hogy mindig utána kell néznem, hogy azt mondják-e amit tesznek. (Sokszor nem.) Orbán viselkedéséről gyakran ők jutnak eszembe. Mindkettőjüket sok évvel ezelőtt a mentális problémáik miatt leszázalékolták. Orbánt is ideje lenne már kivonni a forgalomból.
new sadik henry
Szoci pszihológus? Nincs több kérdésem.
eugen4402
Akár egy tanmese. Orbán volt az a rabszolga, aki a rabszolgaság eltörléséért harcolt ifjúkorában. Aztán egy szép napon magától kimúlt a rabszolgatartó társadalom végelgyengülésben, így a hatalom Orbán ölébe hullott... Azóta mindent megtesz, hogy visszaállítsa a számára oly megszokott ellenséget, mert azt hiszi, hogy ő győzte le, és bármikor megismételheti, ha szorul a hurok.
Bringás
Amíg a bal és liberális oldalon azok vannak, akik elvtelenül kiszolgálják Európa elárulóit, addig Orbán marad hatalmon!
nyanya001
Budapest – Egy televíziós felvétel árulkodó módon mutatja azt, amiről Magyarországon már korábban is sokat beszéltek, de eddig csak rosszindulatú híresztelésnek hangzott: Orbán Viktor pszichiátriai kezelésre szorulhat, mások szerint pszichiátriai kezelés alatt áll. A felvételen látható szájmozdulatok erős pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásaira is utalhatnak. Orbán Viktor az ATV híradójának felvételén a háttérben áll, és megdöbbentő szájmozdulatokat tesz, amilyeneket egészséges ember nem produkál. Egy ígéretesen indult karrier látványos kudarcának oka is lehet az a betegség, amelynek tünetei immár letagadhatatlannak látszanak, és amelyek alkalmatlanná tehetik vezető pozíció betöltésére. A felvétel után tisztázni kell a helyzetet, Orbánnak nyilatkoznia kell, hogy kezelés alatt áll-e vagy sem, és ha igen, akkor milyen betegséggel kezelik.
Orbán Viktor betegségének vélhető tünetei az ATV Híradójának augusztus 20-i adásában láthatók, ha azok megegyeznek a szkirodalomban található kényszeres szájmozgásokkal. A felvételen Orbán Viktor miniszterelnök olyan kényszeres nyelv- és szájmozdulatokat tesz, amelyek esetenként súlyos pszichikai problémákra és erős pszichiátriai gyógyszerek használatára utalhatnak. Orbán az augusztus 20-i kitüntetések parlamenti átadásán vesz részt, amint a kamera felvételén jól látható ijesztő szájmozgása, amely lehet akár gyógyszerek mellékhatása is. A felvételen az 50. másodperctől érdemes nézni a magyar miniszterelnök arcát és száját.
nepszava.com/2012/09/uncategorized/orbant-alkalmatlanna-teszi-a-betegsege.html
justhpeter
Ne kezdjük el Orbán gazemberségeit elmebetegséggel mentegetni. Elmebeteg nem fosztja ki a magánnyugdíj pénztárakat és nem lopja meg ezzel az embereket. Elmebeteg nem teszi földönfutóvá a rokkantnyugdíjasokat. Elmebeteg nem harcol boldog-boldogtalannal. Elmebeteg nem tömi ki állami pénzzel a barátait - mindig ugyanazokat - úgy, hogy közben azt állítja magáról, hogy vagyontalan. Maradjunk abban, hogy Orbán egy mocskos tolvaj. Az bizonyos, hogy meg fog bukni, a módja még nem ismert és csak reménykedem, hogy nem fogja az elmebetegség indokával megúszni a hosszú, fegyházban eltöltendő éveket.
bakegya
A pszihológus véleményezett-kérdésekre általános válaszokat fogalmazott meg.
Pszichiáter kell ide kérem,de az nehezebb ügy lesz kérem ,mint ahogy ezt a magyarok egy része gondolja,sejti.
Bringás
Olyan bájos, hogy a bukottak minden mocskot ráhordanak Orbánra. Szerencsétlenek a szánalmas erőlködésükkel csak önmagukat leplezik le. Demokratikusak? Egy fenét! Fasiszták!
Clavigo
Orbán elmebeteg ??? Dehogy,,,csak egy szimpla pitiáner cc@rházi...oszt jó napot.
vadnarancs
Bringás! Te is egy román senkiházi naplopó vagy, mint a csizmás haverod? Mit ígértek cserébe? Magyar nyugdíjat? Trafikot?
Bringás
@vadnarancs: Megint kényszert érzel arra, hogy tahó paraszt módon ugasd le azt, aki nem ért egyet veled?
vadnarancs
@Bringás: Miért nem a kérdésre válaszolsz román haverom?
Bringás
@vadnarancs: Egyszerű! Teszek a kérdésedre! Majd ha tudsz emberi hangon szólni, TALÁN válaszolok!
verőce21
@Bringás: (12:10) Sőt mi több, ÁVO-s ivadékok!
vadnarancs
@Bringás: Ne haragudj, hogy csak max. 2 sorokat írok egyszerre neked, nem szeretném, ha a gugli fordító rosszul fordítana le engem neked románra!
Bringás
@verőce21: Ez a sok senkiházi balos, meg liberális hatvan felé húznak, már rég leszerepeltek, de nem adják fel. Házhoz mennek a seggberugásért! Mi már megtanultuk, hogy ezeket a hatalom közelébe sem szabad engedni és ezt be is tartjuk! Nem kell nekünk hazaáruló miniszterelnök!
Bringás
@vadnarancs: Kimerít az írás téged, azért írsz csak két sort! Világos, hogy félanalfabétaként megerőltető a gépelés!
vadnarancs
@Bringás: Látod, beletrafáltál... A pulim ír helyettem, az is elég a színvonaladhoz... Néha megnézem, mire jut veled, olyankor kap egy kis nassot is, olyan szépen leépít... Erőlködj még te szánalmas bértollnok :)
verőce21
@Bringás: (12:35) Kipróbált kommunista gazember itt mind a harminchat. Maguk írták le itt vagy négy éve, ki milyen komcsi párttitkár, stb. volt.
Bringás
@verőce21: Gyurcsány meg Kóka rendesen leamortizálta ezt a bandát. Most erőlködnek, de több esze van a szavazóknak, hogy a hatalomba ültessék őket!
Bringás
@verőce21: Na ezen jót derültem! Egyébként szoktam Bolgár urat hallgatni a Klub rádióban és olyan bájosan tekeri a szavakat. Csak ők demokratikusak. A Fidesz rezsim elleni összefogásról süketel és egy csomó nyugger telefonál be és ad jó tanácsokat nekik. Gondoltam egyszer betelefonálok neki és elmesélem, mikor lesz esélyük győzni. Hát úgy 2200 táján a Maldív szigeteken! :-)
verőce21
@Bringás: (12:52) Nem kapcsolnának be hozzá! Bolgár egy hivatásos vitatkozó.
Igazi tanulmány, hogyan kell helyzetekből javadra fordítani a beszélgetés menetét. :)
Bringás
@verőce21: Tudom! És volt már jobboldali partnere, akinek mindenben igazat adott, mert tagadhatatlan tényeket sorolt, majd a végén azt mondta, így is lehet nézni a dolgokat!
teuton
bringas meg veröce21, a ket hülye jol egymasra talalt itt es elszorakoztatjak egymast... De miert itt? Amiröl pedig diskuralnak, semmi köze a temahoz, ök viszont jol elvannak egymassal a pesti sracok nevü szinvonalas nemzetközi forumrol idezgetve...
advocat
Jól van ez így! Mi akartuk, akkor miért vitatkozunk? Ez a demokrácia. Csak tudnánk, hogy az mi is?
Yoda69
@teuton: Szetoffoljak a topicot, gondolom ezert.
Egyebkent teljesen nivotlan IQ-0 szintu a diskurzusuk. :)
Nil
Hitlerre is ráhagyta a környezete az őrültségében hozott döntéseit. Féltették az életüket - orbán miniszerei meg a vagyonukat/ de az sem kizárt hogy az életüket is
hox
Készülj, az összes fideszest meg kell ölni.
Nincs számukra hely többé, a buta magyaroknak!!!
Kérdezz körbe:
Fideszes genyláda vagy? Nem. Akkor élhetsz.
Fideszes genyláda vagy? Igen. Szúrd torkon!
Szókrakész
Az "orvos" hallott már a Wetico nevű betegségről?
Na a Viktornál minden tünetét diagnosztizálni lehet.
És nem vagyok agykurkász, nem vagyok se Erős Feri, se Erős Pista.
butler2005
Dr. Papp Lajos szívsebész professzor beszéde a parlamentben 2010.12.10.

Ő már hat éve Röviden diagnosztizálta a kórképet:

youtu.be/1zw2ZKdN8y0?t=335
Jozefina
Orbán Viktor elmebeteg? Miután kérdésként vetődött fel, így valószínűleg igen!!! Igaz lehet, hogy: "Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja"
Cicamama55
Nincs ott semmi baja neki, ő egy nagyon nagy stratéga. Mindent és mindenkit felhasznál célja eléréséhez, nem riad vissza semmilyen húzástól, legyen az etikus, vagy etikátlan. Csak önmagában bízik, csak önmagának hisz, e miatt van az, hogy állandó rettegésben él, mindenkiben ellenséget lát. Minden ez, csak nem keresztényi magatartás...
Csodálkozó
"Orbán Viktor elmebeteg?"

Már bocs! Az eltelt hat év ismeretében ez nem lehet kérdés!
Feketeöves, olimpikon, ikon a műfajban!
Mi meg csodáljuk, ahelyett, hogy gyógykezelnénk.
JAJMÁR
Az elméje nem beteg, de a lelke?
Az a fő kérdés, hogy ember-e? Még? Vagy volt-e?
Csodálkozó
orbánc elmebeteg sunyi tolvaj pszichopata patkány. Bringás úgyszintén.
3dwhite
Mindig ezen a cikken akad meg a szemem és nevetek.
Eriksson
Erős Ferenc pszichológust nem köti az orvosi titoktartás? Jelesen, hogy páciens egészségi és mentális állapotáról nem adunk illetékteleneknek felvilágosítást?
(persze tudom, hogy egy pszichológus nem orvos, de akkor meg pláne nem illetékes)
papa.49
Ezt már 3 évesen megállapította egy orvos ,,lesz,lesz, de normális sose lesz,, ))))))))))))))
tulipan
NEM IS KELL orvosnak lenni hozzá, hiosz ránézésre látszik, hogy rogyant elméjű!
mackoka46
És az a sok s€ggnyaló g€ci körülette !
Rockxy
Már a naaaagy szovjet unióban is menő volt elmebeteget kiáltani a politikai ellenfelekre.
Úgy tűnik ez hozzánk is begyűrűzött! :)

Mondjuk, ez a cikk egy két éves írás, nem tudom, mért kellett elővenni?
Lehet, hogy ez lesz a bizonyíték...

Egyébként meg bárkire rá lehet kenni hogy elmebeteg, aki nem felel meg az elvárásoknak.
Például ha valaki ellentétes véleményen van. :D
Vagy zoknis lábra szandált húzott. :D
Szeret esőben ernyő nélkül sétálni. :D
Állandóan jókedvű. :D :D
Nem eszik húst. :)
Nem vásárol a multiknál. :)
Intelligensebb, mint a vitapartnere. :) :D
Hisz Istenben. :)
Nem hisz Istenben... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.